2024-02-11 272 瀏覽
喂喂喂,唔好小覷呢間鍋居,相信我,食落真係有驚喜嘅!🎉 今日一試佢嗰碗喇沙鍋,真係讚到彈起,湯底夠香辣得嚟又唔會太攝,食物喺度一焯,食落去個口都開心翻起。而家講下佢啲明星菜,桂花蚌啦!真係彈牙爽口到冇朋友啊,食得我一啖又一啖🍲。嗰啲手打牛肉丸都好得嚟,每粒都彈滑好嚼勁,牛味濃郁得黎唔膩口。講到肉,唔提牛利托就真係遜色,外層嫩滑,啖啖肉香,正呀!同埋,記得試下佛手瓜,佢巧妙地散發出淡淡清香,同其他食材嘅味道撞擊出一個又清新又滿足嘅結局。總括黎講,呢次食得開心,下次仲要叫多幾個鐵口嘅fd嚟一齊share咁多正!👍💯
朋友拉我去鍋居專門店大快朵頤,深水埗呢家店好親民,質素一流😋。沙嗲湯底嗆嗆哋,芽菜、豆腐一齊煮,搞到成碗湯都香噴噴!手切肥牛滑嫩入味,油花分佈得好均勻,幾秒鐘過水,咬落去外層腍內裡啖啖肉,簡直係極品😍!烏冬吸晒沙嗲湯,風味百加分。豆腐同水餃都係自家製嘅。豆腐清新滑口,水餃皇咬落去肉感滿滿,間唔中咬到脆皮午餐肉,香口得嚟有彈性!手打墨魚丸仲有腸粉咁滑,花雕雞件鮮嫩又湯底劲吸味,真係食到心滿意足🥰!這裡,講真,有種滿足到令人講唔出話嘅美好。下次仲要再嚟!
2024-01-24 198 瀏覽
食材新鮮,服務殷勤一定會再返轉頭。今日見天氣凍凍地,原本諗住去佐敦炮台街打邊爐,點知full Booking,唯有轉戰深水埗,搵咗好多間火鍋店,但係都冇得Walk in,我哋最後一行四人決定去咗呢一間火鍋店,點知有意外驚喜。豬骨湯底真材實料,生蠔肥美,脆鯇腩新鮮爽彈,墨魚滑新鮮彈牙。另外點咗肥牛,鵝腸,響鈴,雲吞,都有一定水準,價錢合理,飲埋啤酒, $2000有找。侍應服務非常之周到,真係有賓至如歸嘅感覺。絕對推介。
食材新鮮,服務殷勤
一定會再返轉頭。

侍應服務非常之周到,真係有賓至如歸嘅感覺。
絕對推介。
2024-01-24
  • 美國桶蠔
  • 脆肉鯇魚腩
  • 大蝦雲吞
  • 頂級手切肥牛(大)
2024-01-15 212 瀏覽
10月1日, 星期日, 和暖打邊邊, 六條友, 食左~~~昆布湯底 清清地, 有D日系風味牛頸脊  紋理好靚, 質感軟腍, 重肉香牛胸油  估唔到有得食, 口感爽脆, 好正豚肉  唔會嚡口, 不過無牛肉咁正脆鯇  入口爽脆丸類 叫左兩款, 是手打, 唔是現成野韭菜餃  自已包, 好多韭菜, 好香什菇  爽口, 同昆布湯底幾夾豆腐  吸味野, 最後先落, 岩數人客唔算多. 幾清靜. 湯底幾特別. 火鍋配料新鮮.

10月1日, 星期日, 和暖

打邊邊, 六條友, 食左~~~
昆布湯底
 清清地, 有D日系風味
牛頸脊
 紋理好靚, 質感軟腍, 重肉香
牛胸油
 估唔到有得食, 口感爽脆, 好正
豚肉
 唔會嚡口, 不過無牛肉咁正
脆鯇
 入口爽脆
丸類
叫左兩款, 是手打, 唔是現成野
韭菜餃
 自已包, 好多韭菜, 好香
什菇
 爽口, 同昆布湯底幾夾
豆腐
 吸味野, 最後先落, 岩數
人客唔算多.
 幾清靜.
 湯底幾特別.
 火鍋配料新鮮.
2023-10-12 629 瀏覽
打邊爐嚟講依度嘅服務質素喺香港係少見,全程有專人服侍,幫手淥,幫手隔油隔渣。食物質素都唔錯,湯底都足料,仲有自家製飲品。火鍋配料多選擇,海鮮同肉都新鮮,特別好食嘅係牛展同響鈴。小炒都唔錯,叫咗黃金蝦,鮑魚等,都好新鮮同有誠意。唯一唔得嘅係黑柏葉,完全咬唔開,不過同店舖反映後佢地好好咁無收我地柏葉錢,證明佢哋對自己舖頭嘅食物質素都有要求。整體嚟講係唔錯嘅打邊爐選擇,啱晒一班人啲聚會,人多佢仲有間板間開聚會空間,可以好似包箱咁

❤️服務質素好👍食物水準高🥰今天第一次來到這間馳名火鍋店吃火鍋。雖然他們的桌子不多,但是堅持用心和用一個高質素服務來接待客人。我今天看見他們是每一枱也會幫助客人落火鍋料,主動加水等。價錢是一個正常合理的價格。他們的菜單給大家參考。今天吃了麻辣雞鍋小辣。雞件多,雞件夠滑也可以用到有少麻又不太辣,適合不能吃太辣的人士享用。而且,他們的雞件數量也不少的,今晚吃雞也有少少飽。所以,只能點一些少少火鍋料來吃。火鍋料以下賣相!
❤️服務質素好👍食物水準高🥰

他們的菜單給大家參考。

火鍋料以下賣相!

2023-04-11 717 瀏覽
鍋居火鍋專門店的招牌菜美國桶蠔是一道不可錯過的海鮮佳餚。每一粒蠔都新鮮多汁,口感豐富,配上店家自家製的醬汁,更是美味十分。秘製豬肚竹絲雞鍋和椰青礦泉水走地雞鍋也是店家的必點之選,湯底清爽鮮美,鮮嫩多汁的雞肉更是令人回味無窮。鍋居至尊手切肥牛是店內的另一道招牌菜,肉質鮮嫩多汁,口感極佳,而且每一片肉都被手切得恰到好處,更能令人感受到手工美食的獨特魅力。蟹子墨魚滑也是店家的一道招牌菜,墨魚滑爽滑嫩,蟹肉鮮甜可口,兩者搭配在一起更是絕配。除了美食,鍋居火鍋專門店的服務也是非常優秀的,服務員熱情周到,樂意為客人提供專業的建議和意見。此外,店家還提供免費wifi,供客人上網使用。總之,餐廳鍋居火鍋專門店絕對是一家值得推薦的美食聚點。美味的菜品、優質的服務和舒適的用餐環境,讓人倍感滿足。如果你是火鍋愛好者,不妨來鍋居火鍋專門店一嚐美食,相信你也會對這裡留下難忘的印象。

2023-04-03
2022-10-24 1509 瀏覽
成日一班同學上完堂 成就解鎖後去慶功😍 介紹咗呢一間位於深水埗嘅城市小驚喜畀我哋 入到去店員已經好好招呼 我哋當日訂咗一張十幾人大枱 叫咗兩個煲,花椒雞煲同蕃茄煲 頭盤當然係叫咗醉雞🐤暖下個 火鍋 之後叫咗我打邊爐必食嘅象拔蚌刺身,生蠔同肥牛 枝竹,腐皮,響鈴等等 不得不提既係好少喺火鍋店食生麵 通常都係烏冬粉絲之類 估唔到生麵夠吸味同爽口原來好夾😋 仲有手打芝士肉丸,食個陣要小心熱因為d芝士真係一咬就爆 😅 佢哋呢一度仲有個招牌嘅蟶子皇 第一次見店員會真人淥蟶子皇畀我哋 真係好細心逐個淥👍埋單唔算貴 每人都係三百零蚊抵食火鍋之選💪
成日一班同學上完堂
成就解鎖後去慶功😍
介紹咗呢一間位於深水埗嘅城市小驚喜畀我哋
入到去店員已經好好招呼
我哋當日訂咗一張十幾人大枱
叫咗兩個煲,花椒雞煲同蕃茄煲
頭盤當然係叫咗醉雞🐤暖下個 火鍋
之後叫咗我打邊爐必食嘅象拔蚌刺身,生蠔同肥牛
枝竹,腐皮,響鈴等等
不得不提既係好少喺火鍋店食生麵
通常都係烏冬粉絲之類
估唔到生麵夠吸味同爽口原來好夾😋
仲有手打芝士肉丸,食個陣要小心熱因為d芝士真係一咬就爆 😅
佢哋呢一度仲有個招牌嘅蟶子皇
第一次見店員會真人淥蟶子皇畀我哋
真係好細心逐個淥👍
埋單唔算貴 每人都係三百零蚊
抵食火鍋之選💪

2022-10-21
  • 蘇格蘭蟶子王
2022-06-08 1605 瀏覽
三個人食飯,有位侍應阿姐主動過嚟撩吹水,得知在座其中一位生日,侍應阿姐主動攞咗三隻細細隻的椒鹽鮑魚過嚟,夾到埋碗,仲好熱情咁話「生日要食好啲,唔好客氣。」我哋三個面面相覷,天真地以為阿姐咁好客。埋單先知,嗰3隻小鮑魚收咗我哋$178,唔係話俾唔起,不過可以落單時講清楚嘅話會好啲囉。其次嚟講,招呼係好好嘅,除咗位熱情阿姐,其他幾位侍應哥哥都好好服務的。我哋叫咗一份水餃,上咗枱後有位哥哥主動問我哋要唔要轉雙拼抵食啲,醒目抵讚。

2022-06-07
生日
  • 頂級手切肥牛(大)
2021-10-14 1713 瀏覽
話說同屋企人食到尾聲時,桌面出現了一隻小蟑螂🪳🤢🤢,估計喺爐底走出來😖。即刻同侍應講,侍應望一望隻🪳只輕描淡寫講句唔好意思,乜都無做就行開。尤得隻🪳繼續喺枱上面。🤮🤮🤮🤮唔係期望佢唔收錢,或者比小恩小惠我哋,但佢好應該搵個人嚟去了解下情況,然後處理隻🪳。佢依種平淡反應,令我強烈地感覺依間食店經常發生依啲事,所以佢哋見慣不怪,只係我哋大驚小怪。😣😣😣😣🥵🥵🥵🥵🥵

🥵🥵🥵🥵🥵
2021-10-14
2021-08-08 1268 瀏覽
呢間嘢完全揀客做,唔明點解咁多好評,七點未到全場冇乜人,我哋入去話已經book晒,我食完第二間,特登返去睇,最少兩台吉嘅,碗碟擺得好企理,根本就冇人坐過,咁做生意,好快步轉灣嗰間金禾記後塵!
2021-07-22 1128 瀏覽
好久沒有食火鍋啦,今日早收工,同老婆撐枱腳,我地左左屋企附近的"鍋居",7點鬆少少,餐廳已經滿座,十分火爆。看看Menu,選擇多樣,鍋底也有十多款,我同老婆都揀中"金銀菜豬肺鍋",另外還點了些海鮮、肉類、丸類等等...店員推薦蘋果雪梨茶 $35/渣,我們也試試,清爽冰凉又滋潤,配火鍋一流。金銀菜豬肺鍋 $98鍋底十分足料,同老火湯一樣,先飲两碗湯先,最愛飲豬肺湯,再落火鍋料打邊爐,一流。鮮大魚卜 $48少有的火鍋料,魚卜好大,爽韌嫩滑。韭菜餃 $48手工韭菜餃,餡料豐富,韭菜味香濃。嫩滑鴨血 $38鴨血嫩滑,不會一夾就散,質量不錯。脆肉鯇魚片 $48脆鯇片新鮮爽脆,口感一流,魚味鮮甜。蒙古羊肉片 $58好耐冇食羊肉,都不錯。醬油 $18/位餐前小食 $12

金銀菜豬肺鍋 $98

鮮大魚卜 $48
少有的火鍋料,魚卜好大,爽韌嫩滑。

韭菜餃 $48
手工韭菜餃,餡料豐富,韭菜味香濃。

嫩滑鴨血 $38
鴨血嫩滑,不會一夾就散,質量不錯。

脆肉鯇魚片 $48
脆鯇片新鮮爽脆,口感一流,魚味鮮甜。

蒙古羊肉片 $58
好耐冇食羊肉,都不錯。

醬油 $18/位
餐前小食 $12

2021-06-04
2021-07-02 652 瀏覽
好朋友移民,臨飛前約食反餐飯 ,揀左呢間打邊爐,野食好食又幾好坐,啱哂吹水我地2個都要揸車就無叫酒,要左一扎自製蘋果雪梨茶,幾好飲又夠涷,飲得出無額外加糖好天然叫左招牌喇沙鍋微鹹帶辣,要左份細頂級手切肥牛 ,鋪滿左隻碟,牛肉肥瘦均勻,好食海鮮幾抵食唔貴,叫左桂花蚌併珊瑚蚌同脆玉鯇魚腩,新鮮又大件好少打邊爐有新鮮鵝腸食,呢到鵝腸大大條又無膻腥味,配埋喇沙湯呢個濃味湯底,好味道花雕雞件,大概湯太搶味,唔太食到花雕味手打墨魚丸同特製水餃皇都好高質,大大粒又足料

海鮮幾抵食唔貴,叫左桂花蚌併珊瑚蚌同脆玉鯇魚腩,新鮮又大件

花雕雞件,大概湯太搶味,唔太食到花雕味

手打墨魚丸同特製水餃皇都好高質,大大粒又足料

2021-07-02 388 瀏覽
陪老公行完附近電腦中心,就嚟呢間好近嘅火鍋店食晚餐,同上次一樣,店員姐姐好好笑容招呼🌟自製蘋果雪梨茶一大瓶好抵飲,如果唔飲酒,揀飲呢個雪梨茶就啱哂,雪到夠哂冰涷唔會太甜,呢度小食花生$12碟,醬料$18位🌟招牌沙嗲鍋好重味,食得後尾有少少辣添;脆玉鯇魚腩份量好多鋪左2層,鯇魚腩厚肉啱哂我呢d唔太識吐魚骨嘅人🌟頂級手切肥牛呢個份量2個人食啱啱好,牛肉雪花幾靚,牛肉味濃;新鮮鵝腸洗得好乾淨無怪味🌟手打墨魚丸有8粒,有少少墨魚粒更添咬口,食落新鮮;特製水餃王好大粒,隻隻都脹卜卜好足料,入面有少少木耳絲好爽口

2021-06-28 237 瀏覽
我是一個打邊爐控,今日出開深水埗買野,就順路與朋友來這間火鍋店-「鍋居火鍋專門店」試試!我們點了咸菜胡椒新鮮豬肚湯底。鍋有十分多豬肚,有著濃濃的胡椒味道,而且湯配上咸菜很美味兼暖胃!頂級手切肥牛:脂肪在肥牛上分布很均勻,雖然是一片片切得很簿的肥牛,但依然鮮嫩多汁,而且入口即溶,值得一試!美國桶蠔:雖然一筒兩隻,但蠔很大隻,比一隻手掌還大。職員廳度十分好,很耐心地指導我們滾多少分鐘!而蠔比較肥美,肉質不錯,吃完超級滿足!

2021-06-24
  • 美國桶蠔