2019-01-23 649 瀏覽
約咗好耐冇見的朋友去荃灣食飯, 決定去金田家,因為知佢拉麵都幾出名。朋友見到雞白湯豚骨拉麵$85,覺得好特別,因為平時食開都係豬骨湯,好少有雞白湯,就點呢個。我見到期間限定嘅海老燒鹽麴拉麵$128, 雖然價錢有啲貴,但係都想試下,因為過咗期間限定就冇得食,即管睇下有幾好味啦。估唔到一坐低就送上兩份小吃, 每份都有三款不同味道,免費的來說,份量算多,而且有我喜歡的中華沙律啊。鹽燒鯖魚$46, 即叫即燒,算快手喎。鯖魚份量不算少,燒得皮脆, 魚肉還有點肉汁,很香口,沒有腥味, 加上海鹽調味,食落更新鮮。上桌時還是熱辣辣的,覺得廚師功架不錯, 因為燒過龍,或者燒得不夠,都好影響口感,這個鹽燒鯖魚皮脆肉不韌,推介!點了拉麵,我們每人再點兩份追加,是拉麵的配料,可以兩份食。溏心蛋是這裏的招牌菜,每人食半隻剛好, 見到流心蛋黃還在震動, 滑嘟嘟感覺,好想即刻食左佢!不過都係等埋拉麵到先至食啦, 因為仲有其他追加,都係夾埋拉麵的湯底一齊食會更好。黑豚肉有三片,木耳絲都裝滿一小碟,份量最多係芽菜,用個大湯碗裝住,灑上胡椒粉,下底還有豉油,要拌勻才加進拉麵一起吃。拉麵終於到啦,因為即刻整,需要等待15分

鹽燒鯖魚$46, 即叫即燒,算快手喎。

點了拉麵,我們每人再點兩份追加,是拉麵的配料,可以兩份食。

拉麵終於到啦,因為即刻整,需要等待15分鐘左右。海老燒鹽麴拉麵,大大隻海老真係好搶鏡。 蝦肉好新鮮,燒得好香, 上面還有白汁、雜豆,灑在蝦肉上燒, 這個吃法幾特別喎!好有fusion菜感覺。白汁味同蝦肉都幾夾,蝦肉又大隻,食落口感結實,蝦味燒完好香!

原來裏面仲有半隻糖心蛋,蛋黃還在流動,裏面的蛋白還未完全凝固,食落口感又滑又香;溏心蛋特別之處,是外面用滷水滷過,平時吃的多數是沒有滷水的,滷水可以增加鹹香味,配埋滑溜質感的蛋黃,真的是舌尖上的享受。
湯底好味之餘,我用特別來形容,除了有香濃豬骨湯味,還有海鮮湯味,咸咸地,感覺竟然有點滋補,因為有大大隻海老吧! 淨飲湯都覺得是用心之作,所以是期間限定呢。麵質都非常煙韌,吸收了湯底的味道,掛湯力強,愈食愈香!這裏的拉麵果然名不虛傳,的確是好味呢!

朋友的雞白湯豚骨拉麵,有三片豚肉,湯底是清d淺色d, 我都要試下佢個雞白湯!

湯味就是清雞湯,清得來帶點甜味,不錯,但食完香濃的海老燒鹽麴拉麵,雞白湯就給比下去了,清雞湯味顯得不突出。特地把黑豚肉放進拉麵,與普通豚肉比較,口感方面,黑豚肉肉質結實點,食落肉香更濃,所以這回合是黑豚肉勝出!怪不得要$33一份追加。

好啦,肉類的確是少些的,女士嘛!把追加的芽菜和木耳絲都放進拉麵,吸收湯味一起吃,不要浪費咁好味的湯底。追加其實可以不加的,但想增加爽口感,所以靠芽菜$7,和木耳絲$7,的確又令吃拉麵的層次更豐富啊!Yummy!

最後飲埋杯嘢飲先,我叫咗可爾必思Calpis,日本很有名的乳酸飲品,當是我們的益力多吧!有氣的乳酸飲料,用來當飯後清新口腔最適合。朋友喜歡清淡的,不止雞湯要清,連茶味都要清,所以叫咗杯玄米茶,茶味都幾香,我嗰杯可爾必思就最過癮,酸酸地嘅乳酪味之餘,仲有氣,飲完可以似飲可樂咁樣噴氣出嚟,好relax!

食左咁多野,埋單$390,我碗期間限定拉麵貴d, 其他價錢同市面的拉麵店差不多,不過味道好,都要俾個好評。
2019-01-17
2019-01-23 30 瀏覽
已經好耐冇食過拉麵同金田家。既然行開荃灣就黎食下,一如以往,冇失望。今次揀左海老燒鹽麴拉麵嘅海老三盛,包括一碗海老燒鹽麴拉麵、和風海老沙律、唐揚河川海老飯。另外叫左碗豚骨mix拉麵,築前煮,追加糖心蛋、替玉、紫菜、腩肉叉燒。飲品有可爾必思同士多啤梨乳酸梳打。和風海老沙律有好多蝦,好鮮甜!而且唔會好濟,好好食呀!份量雖然唔係好多,但有飯同拉麵,其實會好飽。唐揚河川海老飯嘅蝦非常好食,炸得好香脆,有少少鹹,但仲係接受到嘅範圍。如果有沙律醬更正!!築前煮有肉、蓮藕、甘荀、牛蒡同蒟蒻,仲有魚湯做湯㡳,好香,好入味!蓮藕同甘荀都好稔!海老燒鹽麴拉麵嘅蝦好大隻燒得好香,腩肉索左溫底好稔好滑!麵底係我中意嘅硬度,加左糖心蛋,中間甜甜地,有流心感覺🤤豚骨mix拉麵同海老燒鹽麴拉麵嘅腩肉一樣嘅,但湯底就唔同了!呢個嘅䐁骨味更濃郁!呢個麵底揀左軟啲,一樣fulfill到我地要求🤤士多啤梨乳酸梳打嘅酸甜程度剛剛好,更有士多啤梨入面嘅粒粒!可以加重口感!飲完好fresh嘅感覺!可爾必思係日本好岀名,酸酸甜甜好開胃,仲好似廣告咁講,有初戀感覺😜糖心蛋故而甜甜地同流心感。替玉、腩肉叉燒都係非常多,腩肉叉燒都係好稔

糖心蛋故而甜甜地同流心感。替玉、腩肉叉燒都係非常多,腩肉叉燒都係好稔,放入湯底索汁非常入味,替肉嘅軟硬都係好岩我地!紫菜就每次必叫啦!

雖然已經食好多次,但都唔會食厭,價錢又抵,從來冇失望過😜
下午茶
2019-01-22 326 瀏覽
早前,趁信用卡積分換快到期就換了兩張戲飛,今日就去荃灣嘉禾睇戲,睇完戲就去咗荃新天地1期食嘢。客人好多,不過等咗一陣就有位。1.【巨峰酸乳梳打】、2.【薑汁柚子梳打】第1杯,有豐富提子味,甜得嚟帶少少酸,都幾開胃的。第2杯薑汁味好出,柚子味甘甘甜甜。叫咗個【筑前煮】。藕片、魔芋、冬菇、蘿蔔等煮腍咗放入雞湯內,各樣食吸收咗雞湯,所以食落入味唔會覺得寡,當中,藕片更食到爽脆感。再叫了木耳和溏心蛋。木耳夠健康,食落 sok sok聲,好正! 溏心蛋蛋黃橙紅色,會郁㗎,食落粘口,食溏心蛋就是為了這口感。【海老鹽燒麴拉麵】係今期限定,無理由唔食。大蝦肉厚,燒完仲保留到鮮味和爽彈口感。追加咗一個替玉,係直麵嚟嘅。將佢溝埋入去碗麴麵內,做法就好似馬拉嗰啲 “參參”。呢個食法係我自創的,值得推薦俾大家。麴麵本身比較軟,外層比較滑;直麵比較硬,有嚼頭。兩款麵一齊食,你就會知道有幾好食,信我!保證你會再試。最後,再叫個鰻魚飯一齊食。鰻魚燒得有水準,肥美,啖啖肉。

客人好多,不過等咗一陣就有位。

1.【巨峰酸乳梳打】、2.【薑汁柚子梳打】

【海老鹽燒麴拉麵】

最後,再叫個鰻魚飯一齊食。鰻魚燒得有水準,肥美,啖啖肉。
2019-01-20 45 瀏覽
早兩個星期前 我和朋友經過荃新天地發現開咗間新嘅拉麵店我叫咗一碗豚骨拉麵 我見應該係呢度嘅招牌菜 同埋叫咗個餃子叫完嘢食就上咗一碟前菜 分別有蘿蔔絲、海帶絲同埋黑豆 味道都還可以餃子都係一般貨式 煎得不夠香口餡料都是大眾貨式 味道一般豚骨拉麵都等左一陣先到 食拉麵緊係試啖湯先湯頭夠香濃 豬骨味夠 略嫌有點油膩麵質軟硬度適中 做到基本要求日式叉燒都係有點油膩 焦香度麻麻整個拉麵都是普普通通的感覺 沒有太大驚喜貨錢亦都遍貴 同等價錢豚王及一蘭拉麵質素可能會更好
早兩個星期前 我和朋友經過荃新天地發現開咗間新嘅拉麵店

整個拉麵都是普普通通的感覺 沒有太大驚喜
貨錢亦都遍貴 同等價錢豚王及一蘭拉麵質素可能會更好
2018-12-20
2019-01-20 50 瀏覽
今天放假和女朋友好耐冇去荃灣, 在荃新天地食肆都有很多 。行到晚上見到有間日本拉麵即管去試一試。見到menu 都有好多種類, 我哋就叫了海老燒鹽麴拉麵加埋和風海老沙律以及唐揚河川海老飯 ,這個set份量非常大 ,如果吃得少啲人隨時兩個人吃都可以, 碗麵有隻大蝦配埋芝士簡直是好邪惡 啲湯底好濃, 而沙律有好多雜菜和蝦而海老飯有好多蝦米仔,味道有啲鹹 但好脆。 還有黑豚拉麵啲湯底唔會太油啲豚肉唔會太晏剛剛好, 還有小食糖心蛋,鹽燒鯖魚啲蛋味道好入味而且吃咗唔會好流,而啲鲭魚肉質比較結實。加埋order了(士多啤梨和巨峰乳酸特飲 ),飲咗覺得好清新感覺 。呢餐飯真係好飽了!

2019-01-16
2019-01-19 17 瀏覽
朋友很喜歡食拉麵,每次和他出街,他都提意食拉麵。今次就試一試來自九洲福岡的金田家。先來兩碟免費贈送的前菜。我吃拉麵必點的餃子。朋友點了黑豚拉麵,追加芽菜(大大一碗)及溏心蛋。拉麵上枱的時候被泡泡覆蓋,麵是幼身的,黑豚肉大大片,肥瘦適中,豬骨湯底濃郁又不會太鹹,朋友喜歡。我點了荃灣店期間限定的海老燒鹽麴拉麵,湯底鮮味,帶有濃濃的蝦味,拉麵粗身彈牙,蛋黃醬燒虎蝦爽口,薄薄的叉燒入口溶化,這個配撘都是第一次食,有驚喜。加一服務費。
朋友很喜歡食拉麵,每次和他出街,他都提意食拉麵。
今次就試一試來自九洲福岡的金田家。

先來兩碟免費贈送的前菜。

我吃拉麵必點的餃子。

加一服務費。
2019-01-17 54 瀏覽
放工後約了朋友去荃灣拎野順便同佢食埋dinner😌唔想食得太普通,去了荃新天地經過呢間拉麵店金田家望落環境不錯,座位舒適,於是決定入去食坐坐下朋友話佢好似食過另一間的金田家,係銅鑼灣的,環境呢間店鋪面積大d 但佢話呢間的拉麵好吃😋望了一輪,就決定叫碗拉麵同一碗飯加一個小食我們點了個荃灣店期間限定拉麵海老燒鹽麴拉麵仲我們仲追加左賣相吸引的溏心蛋,黑豚叉燒,木耳同粟米、鰻魚飯及多左個小食芝士年糕😋😋上菜速度都算快 一眨眼 已經上哂食物,一張檯滿是食物😍😍好豐富 流哂口水芝士年糕外脆內軟~啖啖的芝士香味 好不吸引 芝士香軟😌一咬有芝士流出 抵抗唔到的香味 雖然好熱 我們都好快食哂拉麵有大隻蝦煎得好香 喝一口湯 味道更鮮甜 食一口豚肉,吸哂湯的鮮味 肥瘦適中👍🏻 好味配上甘筍 ,爽口的木耳同粟米 成個拉麵好新鮮好健康😋😋 溏心蛋 蛋味香濃而不膩,入口即溶 一定要試!!厚切的鰻魚一上已吸引眼球 每一口飯都包左鰻魚的油香同醬汁 回味無窮 食下食下 就不知不覺意食哂 好飽 所以我們叫左煎茶 去下飽飽的感覺 上茶不只是一個茶杯 仲有個好日本感覺的陶瓷壺😌 好像去左日本咁好特別 一邊品茶一邊聊下少女心事

放工後約了朋友去荃灣拎野
順便同佢食埋dinner😌
唔想食得太普通,去了荃新天地
經過呢間拉麵店金田家
望落環境不錯,座位舒適,於是決定入去食
望了一輪,就決定叫碗拉麵同一碗飯加一個小食
配上甘筍 ,爽口的木耳同粟米 成個拉麵好新鮮好健康😋😋
溏心蛋 蛋味香濃而不膩,入口即溶 一定要試!!
去下飽飽的感覺
芝士年糕
2019-01-14
芝士年糕
2019-01-17 12 瀏覽
今日同朋友去咗荃灣金田家,價錢合理,是日式拉麵之首選!首先叫咗一份牛肉薯餅和紫薯甘栗薯餅$38好揸得香脆,牛肉薯餅較為出色,味道剛剛好。另外一款不得不推介的拉麵是辛子黑蒜拉麵$88(追加紫菜兩片以及芽菜)所有追加配料到是另上。黑蒜茸味道可口,濃郁得宜。面的軟硬度適中。芽菜爽口,帶有黑椒味。朋友點了一碗金田家特製海老燒䴹拉麵追加(腩肉叉燒四片 黑豚叉燒3片),黑豚叉燒肉質夠林生,味道啱啱好。拉麵不會死鹹,加上燒大蝦夠新鮮!飲品方面叫咗巨峰提子梳打加$12特飲和波子汽水$25,味道都唔錯!!
今日同朋友去咗荃灣金田家,價錢合理,是日式拉麵之首選!

黑蒜茸味道可口,濃郁得宜。面的軟硬度適中。

芽菜爽口,帶有黑椒味。

朋友點了一碗金田家特製海老燒䴹拉麵

近幾年日式拉麵店在香港實在成行成市, 最廣為人知的那一間我相信很多人都吃過. 不過, 時移勢易, 現在到拉麵店真的要戴眼識店. 市場上已經不難發現一些好吃得來, 價性比又高的新力軍. 今天就到了金田家去了解一下它能夠悄悄地冒起的原因.  黑豚拉麵是豬骨湯底, 配有五塊黑豚, 黑木耳及葱花. 豬骨湯很清甜, 不油膩. 黑木耳很爽口. 葱花很香, 咬下去有爆發鮮葱清香口感. 黑豚較瘦, 有嚼勁. 海老燒鹽麴拉麵是鮮蝦湯底, 配有烤大蝦, 日式叉燒及粟米. 蝦湯極之清甜可口. 蝦很大 , 微焦香, 蝦開邊燒, 蝦肉很容易從蝦殼中取出, 入口結實彈牙.  日式叉燒含少量豚脂肪, 肉質嫩滑之剩多添一份油香. 粟米清爽.   吉列蠔有四隻, 吉列脆皮很簿, 蠔肉新鮮多汁又清甜.  築前煮內含雞肉, 甜豆, 紅蘿蔔, 蓮藕, 蒟蒻及牛蒡. 雞肉偏瘦, 沒有多餘脂肪, 有點咬口. 蔬菜吸收了雞肉的味道, 顯得特別甜美. 各款蔬菜亦很新鮮. 蒟蒻結實彈牙.  士多啤梨乳酸梳打酸酸甜甜, 士多啤梨香氣撲鼻.薑汁柚子梳打的氣泡很充足, 宜先攪拌, 口感清新, 柚子味開胃解渴, 薑汁份量適足, 有香氣又不會辣

吉列蠔有四隻, 吉列脆皮很簿, 蠔肉新鮮多汁又清甜.

士多啤梨乳酸梳打酸酸甜甜, 士多啤梨香氣撲鼻.

薑汁柚子梳打的氣泡很充足, 宜先攪拌, 口感清新, 柚子味開胃解渴, 薑汁份量適足, 有香氣又不會辣.

總結來說, 這些高質的拉麵新力軍實在不容忽視.
2019-01-15 22 瀏覽
好random咁就行左入去金田家,個環境真係一流,好靚亦都坐得舒服佢可以揀麵嘅軟硬到,咁我地揀左普通,但係個拉麵一上嘅時候真係有啲shocked, 成個湯全部都係泡, 個紫菜已經浸哂係水到個鰻魚飯汁唔夠,變左無咩味,同埋上嘅時候個飯都已經唔熱喇仲有個煎個餃子,但係都唔係煎架

個鰻魚飯汁唔夠,變左無咩味,同埋上嘅時候個飯都已經唔熱喇

仲有個煎個餃子,但係都唔係煎架

2019-01-15
2019-01-15 22 瀏覽
今天下午去荃灣大會堂,之後我們一行三個人就過了對面荃新天地吃晚餐,過了行人天橋後,我們向左行就見到這間金田家的日本料理,在門口看餐牌後,我們都各自有所選的,因此就決定在這家日本料理開餐因為在門口已選定,坐底後我們就開始點餐,我點了在門口看中的今期荃灣店限定海老鹽麴拉面,再加多一份雅布尼义焼,我朋友就選了黑豚拉面再追加了一隻溏心蛋,另一個朋友就選了一客鰻魚飯最後我們就每人再點了一杯飲品女侍應先為我們送上前菜,很快所點的都已經到齊,先講一下我朋友點的黑豚拉面面內有五塊大大的黑豚义燒,他說湯底也不錯夠味,再加埋賣相非常吸引的溏心蛋真是大滿足另一個朋友叫的鰻魚飯,她說厚厚的鰻魚飯也相當美味,最後就是我的海老鹽麴拉面,來到和餐牌上的相片差不多有一隻大蝦三塊义燒再加半隻溏心蛋,大蝦非常好味加埋有蝦味的湯底也配合得很好,再加埋我另外點的四塊义燒,我也覺得很滿足了埋單四百元左右也不算貴,所以我比個讚佢!
最後我們就每人再點了一杯飲品
埋單四百元左右也不算貴,所以我比個讚佢!
2019-01-14 21 瀏覽
今天兩個人在荃灣睇完戲,就到荃新天地的《金田家》日本料理食晚餐,貪佢這裡有拉麵和飯的選擇,一定可滿足我想吃飯,她想吃麵的要求,看了餐牌後我就選了鰻魚飯,她就選了今期荃灣店限定的海老鹽麴拉麵再加多一個鹽燒鯖魚,點餐後服務員先為我們送上了餐前小食,約十分鐘飯和麵也全部到齊了,鰻魚飯上的是一塊大大厚厚的鰻魚加埋鰻魚汁的飯真是相當美味,她選的海老鹽麴拉面,不只隻蝦大隻而且湯底的蝦味也很濃,而且麵內的溏心蛋也非常好味,所以我馬上也追加一隻溏心蛋來吃,另外叫的鹽燒鯖魚也燒得不錯皮脆肉嫩,埋單三百有找也不算貴,她下次再來看一下有什麼新限定的拉麵。
2019-01-13 33 瀏覽
是日放假去荃新天地行下街,行到餓又要搵食喇。云云美食之中,見到呢間鋪門面乾乾淨淨,一於試試佢。呢度主打係拉麵,仲有唔少飯類選擇。我同朋友揀左頭一版既兩款拉麵。拉麵仲有得揀軟硬度,個人認為偏硬既日式拉麵係最好食既。落完單,店員就送上一人一兜前菜。最右邊果款蘿蔔絲酸酸甜甜,幾醒胃。濃豚骨拉麵首先黎既係朋友呢碗,一放低我地都打左個突,因乜解究咁多泡呢?店員笑笑口講:「師傅專登將湯底打到起泡,咁樣會令個湯底更加滑。」原來是咁,第一次見識啊,有趣!黑豚拉麵到我果碗喇,果然一樣係好多泡啲黑豚肉放得好靚仔,似足個menu!即刻試一試個湯底,係真係滑既,有驚喜味道上豬骨味亦非常濃郁(追加)自家製辣醬+溏心蛋個人認為辣醬唔算好辣,落晒去個麵都唔會辣到變孖潤腸嘴。如果唔撈落麵,直接點少少落叉燒度食都好惹味!溏心蛋就正常,啲啲偏咸。讚一讚啲黑豚肉!一來真係好大塊!二來佢係啖啖都入口即溶,而且肉味夠晒香濃!唐揚雞塊吉列蠔熱辣辣新鮮整起!炸蠔咬落仲好juicy標晒汁,讚雞塊份量亦比想像中多,無記錯佢起碼有7-8件,醃得非常入味,推介巨蜂乳酸梳打偏甜,但襯住炸物黎飲非常暢快順帶,環境真係乾淨、舒適,店員都好有禮貌

濃豚骨拉麵
原來是咁,第一次見識啊,有趣!

黑豚拉麵
到我果碗喇,果然一樣係好多泡
味道上豬骨味亦非常濃郁

(追加)自家製辣醬+溏心蛋

吉列蠔
熱辣辣新鮮整起!炸蠔咬落仲好juicy標晒汁,讚

巨蜂乳酸梳打
偏甜,但襯住炸物黎飲非常暢快

順帶,環境真係乾淨、舒適,店員都好有禮貌,值得再黎!
  • 黑豚拉麵
2019-01-13 21 瀏覽
今日冇乜野做就約左朋友去荃灣行街。咁岩見到過江龍拉麵店金田家,好似好耐冇食就決定去呢間食晚餐。舖頭有樣好,就係營業時間夠夜,岩晒我同朋友呢d貓頭鷹族,而且10點左右都仲有人入黎食野。舖頭裝修亦都唔錯,坐得舒服又有聖誕氣氛。入翻正題,野食方面,我同佢總數叫左2碗拉麵同1個小食。我叫左黑豚拉麵,而佢就叫左個辛子黑蒜拉麵。2個麵我地都幾滿意,湯飲落唔似味精湯,飲多d都唔怕。2個拉麵既配菜就差不多。呢間金田家好似有別於其他分店,佢會提供餐前小食,有三樣野食,都幾好食架,可以食住等拉麵!話曬都叫食晚餐,所以都叫多左個小食等我地食飽d。叫左個築前煮,都幾有日本特色,所以都係值得推薦。

太耐無食拉麵喇!係荃新天地見到呢間金田家,竟然有海老燒拉麵,仲要係荃灣店期間限定,一於入去試下喇!門口放左好多日式燈籠做裝飾,好特別!餐牌除了有豚骨湯的拉麵之外,仲有雞湯,柚子辛口湯,黑蒜湯,種類算多海老燒鹽麴拉麵拉麵是用了曲麵麵條比較粗身彈牙海老燒非常大隻長度同拉麵碗的直徑一樣蝦肉新鮮彈牙配上醬汁吃上來啖啖肉用上蝦湯的拉麵十分特別濃蝦湯拉麵我也是第一次吃呢另外這拉麵還配上粟米,溏心蛋及腩肉叉燒份量十足果然限定的拉麵🍜真的很出色濃豚骨拉麵豚骨湯味濃麵是幼麵條可選擇軟硬度腩肉叉燒十分軟滑雞白湯豚骨拉麵此拉麵也是配上曲麵除了青蔥外還配有白蔥吃上來有口感雞湯很有驚喜是很清的雞味不會太濃太鹹喝完整碗湯也不覺有味精個人十分喜歡雞湯拉麵呢另外我們還點了一些追加項目芽菜$7一大碗很抵吃啊黑豚叉燒沒有腩肉叉燒般林身但大大塊豚肉味濃是另一個口感溏心蛋蛋很流心蛋白很濃味適合配拉麵一起吃吉列蠔炸得很脆身熱辣辣蠔很juicy唐揚雞塊外脆肉嫩醃得入味夠惹味巨峰乳酸梳打(左)士多啤梨乳酸梳打(右)

門口放左好多日式燈籠做裝飾,好特別!

拉麵是用了曲麵

吃上來啖啖肉

用上蝦湯的拉麵十分特別
濃蝦湯拉麵
我也是第一次吃呢
另外這拉麵還配上粟米,溏心蛋及腩肉叉燒
份量十足

蠔很juicy

外脆肉嫩
醃得入味
夠惹味

巨峰乳酸梳打(左)
士多啤梨乳酸梳打(右)

2019-01-12