2022-07-18 340 瀏覽
作為漢堡包控,見到評分高的漢堡包店,當然要試下。今日食呢間🍔,又係先食基本盤,煙肉芝士生菜蕃茄,加薯條和焙茶。薯條在小店一般是即叫即炸,當然香脆,顏色金黄,賣相不錯😏。漢堡真心好吃,肉有肉味,patty還有少少微燶脆邊😋,加上真有煙燻味的煙肉😜,唔係講笑,以前真係食過有啲無乜煙燻味㗎🙄🤫,醬汁也配搭得很好,雖然我可吃辣,但第一次食還是試試原味醬。想著要回頭下次食那款飽🤔。。。竟然發現明天是這店的 last day,後會還會有期嗎 😢 😑🙄
2022-06-10 189 瀏覽
之前係大角咀食飯經過見到哩間Juicy Burger🍔 當然要同最鐘意食Burger老公黎食啦😝小店主打白色裝潢簡潔企理地方唔大只得幾個Bar枱位餐牌都多特色Burger🍔配搭不同醬汁同材料我地點了和牛BBQ醬堡🍔呢個醬甜甜地裡面有塊大菠蘿🥩牛肉都好Juicy 整個🍔味道感覺唔錯另一款和牛川式麻辣醬堡🍔我比較喜歡哩款😋因為辣辣地好惹味🌶跟餐 牛油粟米🌽甜番薯條🍟即叫即炸甜番薯超好味😋飲品 熱百香果蜜糖茶🥃汽水🥤雖然有蜜糖但唔會太甜飲完杯熱百香果喉嚨好舒服👍倆份漢堡都足料😋配餐飲🥤🧃小食🌽🍟咁多只係$156所以價錢都算合理👍好食😆不過下次要點雙層🍔🤭男仕先會夠飽

小店主打白色裝潢簡潔企理

2022-06-09
  • 甜番薯條
  • 和牛川式麻辣醬堡
2022-06-03 115 瀏覽
早幾日去朋友屋企,咁岩經過見到依間裝修吾錯既漢堡店。好奇之下走入去食左個雙層牛肉芝士漢堡😋再跟套餐加配蕃薯條同埋汽水。嘩!食完飽到不得了,好滿足呀👍🏻而且比較少地方會有蕃薯條食,好特別呀👍🏻下次黎依區探朋友一定要再食埋佢其他漢堡🤭
早幾日去朋友屋企,咁岩經過見到依間裝修吾錯既漢堡店。
下次黎依區探朋友一定要再食埋佢其他漢堡🤭
2022-05-22 120 瀏覽
雖然漢堡包都有好多連鎖店,但係想支持吓小店所以就上網搵咗間大角咀嘅試吓雖然門面唔係好顯眼,而且店面比較細堂食嘅位置只有五位,但都乾淨其利因為冇食早餐我哋叫咗個二人set漢堡我哋冇另外加配料,叫咗個BBQ和牛漢堡同埋黑松露蘑菇漢堡🍔食物都係即叫即製所以要等一陣先有小食方面我哋叫咗麥樂雞、薯格同埋芝士波小食拼盤等咗五至10分鐘左右就有得食煎炸野雖然好熱氣但係勝在熱辣辣好好食😂😂BBQ醬和牛漢堡裡面都好豐富,除咗漢堡扒有菠蘿同埋蕃茄喺裏面,個包有用牛油煎過,成個包口感好豐富,好juicy另一個黑松露黃牛漢堡嘅醬料都好香,但我覺得沙律醬遮咗啲松露嘅味,唔夠香,而且漢堡扒嘅牛味唔太重但係總括嚟講兩個包到好足料好好食個餐仲包兩個汽水同埋兩款甜品我哋叫咗你件芝士蛋糕同埋泡芙4件其實二百幾蚊有咁多嘢食真係好抵有機會都會再試吓其他🍔
雖然漢堡包都有好多連鎖店,但係想支持吓小店

所以就上網搵咗間大角咀嘅試吓

雖然門面唔係好顯眼,而且店面比較細

堂食嘅位置只有五位,但都乾淨其利

因為冇食早餐我哋叫咗個二人set

食物都係即叫即製所以要等一陣先有

BBQ和牛漢堡

小食方面我哋叫咗麥樂雞、薯格同埋芝士波小食拼盤

等咗五至10分鐘左右就有得食

BBQ和牛漢堡
黑松露蘑菇和牛漢堡
小食拼盤
2022-05-11 90 瀏覽
喺大角咀搵到依間高質漢堡小店「Juicy Burger 」🥳 入面裝潢以白色為主,亮麗又舒適!而全店座位共有8個。依度中文名叫「醬堡」,原來唔單止供應傳統美式風格嘅漢堡🍔,店主仲以多款特色醬汁搭配不同食材,成為獨一無二又有創意嘅漢堡口味。例如有:牛油果醬堡丶和風柚子照燒醬堡丶黃金流沙醬蝦堡,全部都好有特色。🔶川式麻辣醬堡 而我就品嚐咗麻辣醬堡,入面有自家製手打牛肉丶生菜丶青瓜丶蕃茄,漢堡肉汁豐富😋配以秘製麻辣醬,更加惹味👍🏼套餐仲包埋罐裝汽水/鮮果盒/粗薯條其中自選2款,加少少錢仲可以轉冷泡茶。用小樽裝住嘅冷泡茶,茶香有風味。🔶雞扒沙律 雞扒燒非常香,入口肉質鮮嫩,而沙律好新鮮,有靑瓜丶生菜丶蕃茄等等,整體滋味又健康。

🔶川式麻辣醬堡

🔶雞扒沙律
2022-05-06 44 瀏覽
J U I C Y B U R G E R醬堡 爆醬 玩醬出色大角咀角祥街70-76號中興樓地下1號舖*・゜゚・*:.。..。.:*・'(*゚▽゚*)'・*:.。. .。.:*・゜゚・*大角咀大街小巷 食肆林立揸車嘅朋友最鍾意夜晚闖入去大角咀無論係糖水燒烤多國菜鐵板燒西餐應有盡有而burger老少咸宜最好就買完拎去野餐估佢唔到呢間burger大部份都可以揀雙層Double享受Double滿足Double快感和牛BBQ醬漢堡。菠蘿超大塊 清甜口感正。裏面嘅BBQ醬加上新鮮兩大片番茄🍅冷泡焙茶芝士通心粉
J U I C Y B U R G E R

估佢唔到
呢間burger大部份都可以揀雙層
Double享受Double滿足Double快感
和牛BBQ醬漢堡
。菠蘿超大塊 清甜口感正
。裏面嘅BBQ醬加上新鮮兩大片番茄🍅

冷泡焙茶
芝士通心粉
2022-05-01 44 瀏覽
成日都覺得大角咀呢個地方好遠,喺旺角行過去或者南昌行過去都唔係好近,今日個朋友話想試呢間漢堡包,放假就一於試吓啦,原來都有過海巴士直達嘅行幾步路就到。去到門口就已經見到有兩個大嘅Anson Lo人形紙板,唔通老闆係神徒😂😂朋友同我決定分散投資,試吓唔同嘢。C4套餐:和牛BBQ套餐($78),轉左日式蟹膏芝士薯條(+$28)同埋手工冷泡茶(+$15)。包皮比起其他burger舖頭厚,份量都算大架。平時出邊食啲和牛漢堡,都硬係覺得有少少油膩,呢一個包加左片菠蘿,又真係平衡到油膩感,菠蘿嘅甜味同和牛岀奇地夾!其他配料番茄加生菜都係standard野。反而薯條幾新奇,出面薯條通常都係配黑松露醬,呢間舖頭都有提供,所以想試吓呢一個日式蟹膏醬,最入邊都會見到一粒粒嘅不過未知係蟹膏定係蟹肉粒。朋友對蟹敏感,不過都可以一齊食,因為醬係另外自己點嘅,本身薯條上邊有芝士粉,就咁食都惹味!Cp值高,本身$78就有burger+fries/salad/corn + 飲品架啦!M2 芝士和牛漢堡扒Mac&Cheese ($68) 跟一支汽水,我地再加左$10要牛油粟米。就咁Mac & Cheese 就食得多,加

M2 芝士和牛漢堡扒Mac&Cheese ($68) 跟一支汽水,我地再加左$10要牛油粟米。就咁Mac & Cheese 就食得多,加咗塊和牛漢堡扒嘅就第一次試,一上枱熱辣辣,雖然冇乜拉絲效果,但係本身嘅芝士汁連埋和牛漢堡上面嗰塊芝士,已經夠晒Cheesy!同Burger塊扒一樣都好filling,亦都juicy。牛油粟米就冇咩特別,會額外有一個小牛油俾你自己去撈。

店舖都做緊消費券優惠 $5有兩粒炸地瓜圓☺️

總結:地區來講,和牛漢堡包套餐絕對係性價比高,本身個包已經夠大,而且薯條嘅份量都唔欺場。
2022-04-06 85 瀏覽
叫左牛油果漢堡餐$88,再加$5轉蕃薯條,一共$93一心想食蕃薯條先來落單,蕃薯條望落咁黃以為比錯薯條,個炸皮好似炸雞個層皮,但又唔脆,口感同平時食開既蕃薯條唔同,唔會再食🥹塊漢堡ok既,但個包冇乜醬…配菜同味道都相當普通之前叫一個餐有得揀兩個小食,依家選擇少左,又要額外加錢轉小食比起之前貴左都算,食物質素又差左…咁不如食連鎖快餐店漢堡包啦….整體來講,價錢太貴,呢個價錢可以去間好d既cafe坐啦,真心唔值😅
叫左牛油果漢堡餐$88,再加$5轉蕃薯條,一共$93

塊漢堡ok既,但個包冇乜醬…配菜同味道都相當普通

2022-03-28 108 瀏覽
✨大角咀🍔小店推介✨啱啱個weekend去咗大角咀見到大大個教主喺門口梗係入去喇👍🏻Juicy Burger有2人套餐有齊小食🍟 漢堡🍔 飲品🥤甜品🍮兩份burger嘅和牛都非常juicy👍🏻果然冇改錯名👏🏻地瓜球同薯格都夠香脆就算我哋外賣番到屋企先食都keep到👏🏻甜品都係壹壹至愛❤️芝士蛋糕唔會太甜個Puff壹壹話好好食留咗一啖俾我哋咋😂大家有路過開都可以試吓啊✌🏻✨醬堡 (大角咀)📍大角咀角祥街70-76號中興樓地下1號舖@juicyburgerhk
✨大角咀🍔小店推介✨

芝士蛋糕唔會太甜
個Puff壹壹話好好食
留咗一啖俾我哋咋😂

大家有路過開都可以試吓啊✌🏻

✨醬堡 (大角咀)
📍大角咀角祥街70-76號中興樓地下1號舖

@juicyburgerhk
2022-03-21 98 瀏覽
和牛香辣煙肉醬堡 Spicy Bacon 🧀 $68即叫即整,好香嘅煎牛肉味😝😝等待嘅時候都流晒口水🤤🤤🤤和牛BBQ醬堡 Barbecue 🫕 $78香甜BBQ 醬,加埋個肉度,味道配合得啱啱好👍🏻👍🏻👍🏻可以選擇跟餐佢個番薯薯條好好味😋(橙橙地色)仲有一個水果盒😍😍有新鮮嘅水果食😍性價比都幾高😇
和牛香辣煙肉醬堡 Spicy Bacon 🧀 $68
即叫即整,好香嘅煎牛肉味😝😝
等待嘅時候都流晒口水🤤🤤🤤

和牛BBQ醬堡 Barbecue 🫕 $78
香甜BBQ 醬,加埋個肉度,味道配合得啱啱好👍🏻👍🏻👍🏻
可以選擇跟餐佢
個番薯薯條好好味😋(橙橙地色)

仲有一個水果盒😍😍
有新鮮嘅水果食😍

性價比都幾高😇
  • BBQ醬和牛堡
  • 水果盒
2022-03-07 117 瀏覽
位於大角咀既漢堡小店,對於唔熟大角咀嘅人可能有啲難搵,但都值得去試下!店舖門面係小清新嘅白色主色,大玻璃窗清楚望到店內,門口仲有大大個教主加持!店內係open kitchen,座位以吧枱為主唔係太多,唔會覺得迫夾今次試咗幾款唔同食物,逐一介紹吓蔥油雞扒煎蛋醬堡多數食burger都係食牛肉,今次返傳統試吓雞扒!一上枱見到雞扒超級大塊,咬落去肉質軟稔,配埋煎蛋生菜蕃茄,口感豐富!不過我好鍾意食蔥油,如果蔥油味再重啲就正啦吉列魚柳沙律估唔到burger小店都會有沙律供應,可以食得健康啲吉列魚柳好厚,炸得金黃既表皮脆口但入面完全唔怕乾,亦唔會有魚腥味!沙律菜夠新鮮,配埋醋同橄欖油好refreshing 蟹膏芝士薯條初初一見到啲薯條諗咗好耐究竟蟹膏係邊,原來係喺側邊個沙律醬度!蟹膏味濃郁份量亦足夠,配埋粗薯條好鮮味香芋圓$15 3粒香芋圓波波咬落去煙韌,入邊有微微芋香套餐本身有薯條或沙律同埋汽水,想飲其他嘢仲有好多選擇!

今次試咗幾款唔同食物,逐一介紹吓

蔥油雞扒煎蛋醬堡

吉列魚柳沙律
估唔到burger小店都會有沙律供應,可以食得健康啲

蟹膏芝士薯條

香芋圓
$15 3粒香芋圓波波咬落去煙韌,入邊有微微芋香

套餐本身有薯條或沙律同埋汽水,想飲其他嘢仲有好多選擇!
2022-03-04 76 瀏覽
咁啱放工去開大角咀諗住買外賣返屋企但係又唔想食連鎖餐廳見到呢間漢堡好似幾好味亦都比佢哋嘅餐牌吸引住今次就試一試啦今次總共叫咗幾樣食物包括和牛蘑菇松露漢堡呢個漢堡食落好Juicy肉汁多 再加上甜甜地嘅包配搭上一流蟹膏芝士薯條平時食芝士粉嘅薯條就食得多但呢度係有蟹膏醬可以點蟹膏浸味一啲都唔假 好食秘製雞翼三隻最鍾意食雞翼嘅我一定會嗌雞翼唔算好乾個醬汁都幾特別可以再叫同埋雞汁沙律平時食得太多肉好少食菜今次就係叫咗雞扒再加沙律成件事感覺上健康好多亦都會有沙律醬撈埋一齊食好味呢個有子海鹽0糖0卡感覺上都非常健康另外亦都叫咗菠蘿汁味道上都唔錯下次再去開大角咀一定會再嚟Juicy Burger特別推介黃牛漢堡同埋蟹膏薯條!
咁啱放工去開大角咀

呢個有子海鹽0糖0卡感覺上都非常健康
另外亦都叫咗菠蘿汁
味道上都唔錯
下次再去開大角咀一定會再嚟Juicy Burger
特別推介黃牛漢堡同埋蟹膏薯條!
2022-02-26 61 瀏覽
今日黎開大角咀做野,順便買野食返屋企食,行過角祥街見到呢間漢堡店提供多款漢堡餐,餐廳裝修企理,仲有少量bar枱位供堂食!🌟和牛川式麻辣醬堡🍔 漢堡包煎一煎過,所以食落比較脆口,漢堡扒採用和牛漢堡扒,牛味濃郁,肉汁鮮味,相當juicy😍,配菜有蕃茄、青瓜、生菜,配埋秘裝川式麻辣醬,食落有少少麻辣味,唔會話太辣,但又好特別,第一次麻辣burger,味道非常唔錯!😋💠套餐加$5叫左杯熱黑糖薑母茶,天氣凍飲返杯薑母茶暖一暖身先得!☺️☺️💠加$28升級蟹膏芝士薯條薯條即炸,拎到返屋企仲係熱辣辣,薯條上灑左芝士粉同海苔,點埋蟹膏醬就仲正,聞落超香!🌟雞扒沙律🥗沙律菜有生菜、蕃茄、青瓜,食材新鮮,配埋黑醋汁,酸酸甜甜,口感清新而又健康,雞扒都幾大塊,即叫即煎,兩邊煎到黃金香脆,雞肉嫰滑,好食!😆💠加$10 換左罐柚子海鹽汽水,味道甜甜地又咸咸地都幾好飲,最正係佢0卡路厘,0脂肪同0糖,比較健康!🌟香芋圓$15有3粒,芋圓外脆內軟,咬開見到有香甜芋頭蓉,好好味!推介比大家!🤤🤤📍醬堡 (大角咀)大角咀角祥街70-76號中興樓地下1號舖

🌟和牛川式麻辣醬堡🍔

💠加$28升級蟹膏芝士薯條

🌟雞扒沙律🥗

🌟香芋圓

📍醬堡 (大角咀)
大角咀角祥街70-76號中興樓地下1號舖
2022-02-25 58 瀏覽
我最近聽住響大角咀既朋友推介食哩間專食burger🍔既小店,店外佈置好清新,好多位適合打卡。我點了香脆素蔬菜餅醬堡(單層),跟餐冷萃咖啡同小食黑松露薯條🍟($28),全個餐合共$111。香芋圓-3粒($15),同芝士黃牛漢堡扒沙律配日式麻醬($53),加$5轉餐飲熱黑糖薑母茶,埋單$179。首先講吓食物質素,以呢個價錢質素尚算十分高質黃牛漢堡配沙律口感清新吃到黃牛色香味配沙律🥗又不會感到油膩。薯條配黑松露分量十足,薯條十分脆香。我最鍾意食係佢嘅香芋圓,不會太甜但亦有芋頭嘅香味😋雖然小編全餐都是食油炸野,但食完唔會有很滯很油膩既感覺。環境座位都十分舒適,職員自由讓我們自己選擇座位,職員服務好🤪我十分推薦大家去大角咀,與朋友來聚會可以黎試下🤤

2022-02-25
  • BBQ醬和牛堡
2022-02-22 45 瀏覽
和牛川式麻辣醬堡$78荔枝乳酪+$5甜番薯條+$5從來都冇食過用麻辣醬整嘅漢堡包,個麻辣醬帶咗成個漢堡嘅味道出嚟,而且同塊肉好夾,另外塊肉唔會煎得好乾,仲有啲肉汁每一啖都咬到蕃茄生菜漢堡同埋醬汁嘅味道,係滿足嘅😁.首先加咗$5轉荔枝乳酪,想飲有汽產品但又唔想肥呢個真係啱晒,零糖零卡路里🤣.再加咗$5轉甜番薯條,同薯條一樣都係粗身,咬落去啖啖都係番薯嘅香味,真係越食越想食😆.蟹膏芝士薯條$38蟹膏芝士醬從來都未見過,今次就嚟試吓,首先餐廳好貼心,個醬係另外分開裝,嗰醬真係好好味,蟹膏味非常濃郁,一定要再嚟食佢呢一個薯條🍟.芝士和牛漢堡扒沙律$53,黑醋汁,熱黑糖薑母茶+$5.另外我哋叫咗個芝士和牛漢堡扒因為已經有薯條又有包驚太飽,食返啲沙律啱啱好,點都要有啲菜㗎係咪🤣而且個牛肉漢堡扒同個包一樣都係咁Juicy,正👍🏽.天氣咁凍我哋就叫咗杯熱黑糖薑母茶飲落去超暖超舒服😌提一提飲之前要攪一攪😀.CP值及夠飽無論係份量價錢味道都唔錯,抵晒啦😁.翻啅下次我要堂食,要再食蟹膏薯條😂
和牛川式麻辣醬堡$78
荔枝乳酪+$5
甜番薯條+$5
蟹膏芝士薯條$38
芝士和牛漢堡扒沙律$53,黑醋汁,熱黑糖薑母茶+$5
CP值及夠飽
無論係份量價錢味道都唔錯,抵晒啦😁
翻啅
下次我要堂食,要再食蟹膏薯條😂