2024-02-26 155 瀏覽
平時買開雞蛋仔 ,經過就買原味, 雞蛋仔等了大概十分鐘左右就有得食 ,應該都係即叫即整, 但今次畀起同食平時有啲唔同, 雞蛋仔熱辣辣 ,真係幾香嘅 ,但係佢嘅外皮太脆 ,入面餡料有啲乾 ,平時會叫有餡料朱古力味 芝士味等 ,今次原味有啲失望
2023-09-24 487 瀏覽
串串雞蛋仔-原味,oreo,黑炭朱古力🍡雞蛋仔變成一串串真係未見過 每串有7粒 加上佢地係即叫即整 覺得好新奇而試下😳🤫呢D肯定好飽肚 當然要share比朋友一齊試下啦🐽❤️✨原味✨同普通原味雞蛋仔一樣味 即係好香蛋味😋😋💛💛係好食 但..too common🙉✨Oreo✨原味雞蛋仔再加塊mini oreo而成 嗰塊oreo確實幾吸睛👁3款之中我最鍾意呢款 每一舊都好有咬感 好足料🤤🖤✨黑炭朱古力✨將黑炭粉混入雞蛋仔嘅麵湖之中 令成個雞蛋仔變成黑漆漆嘅顏色🖤餡方面 朱古力唔會爆餡 份量適中佢有我鍾意嘅「唔會好甜」🍫🤎
串串雞蛋仔-
原味,oreo,黑炭朱古力🍡

✨原味✨

將黑炭粉混入雞蛋仔嘅麵湖之中
令成個雞蛋仔變成黑漆漆嘅顏色🖤
餡方面 朱古力唔會爆餡 份量適中
佢有我鍾意嘅「唔會好甜」🍫🤎
8月19日下晏4點幾之前食過一次都幾好味經開附近想食開心果格仔餅就排隊啦 本身到我但我後面個男人先開聲叫要3枝嘢飲個阿姐無問我要乜?要嘅嘢駛唔駛等而俾男人先😥我忍唔住問個阿姐,乜唔係要排隊咩?個阿姐好大聲話後面個男人只係買嘢飲我啲要等佢就做佢先第1我都未出聲落單?你又知我要乜?第2你又知我要嘅嘢,要等?定唔要等?只係我後面個男人開聲落單先過我,佢就俾佢先本身如果個阿姐話男人好快我拎俾佢先等陣轉頭幫你,我理解而唔會出聲我心諗係咪唔駛排隊,只用把口叫就可以買先?後面一直有人買唔駛等嘅嘢就做先?咁企前面買要等嘅嘢,要等做晒唔駛等嘅單先落到單?咁做乜要排隊?個阿姐之後大大聲爆粗鬧我我俾$佢落單,佢就好大力拍枱俾張飛同找返$5我把口話我可以唔做你生意但佢對手好誠實收我錢🤣🤣🤣🤣跟住我話你唔好咁大力拍呀佢仲話我鍾意做邊個先就邊個多單你做到忟一件事個客排隊買嘢你無秩序亂俾人先又唔同人講聲個客好聲問你又大大聲反駁爆粗鬧人自己態度有問題仲惡人先告狀講返食物先$35件格仔餅🧇開心果醬夠味幾濃嘅但好甜不過格仔餅淋嘅一啲都唔似之前食外脆內軟加上聲稱自己做咗10年嘅阿姐對客咁好態度幾好食都永遠唔再買
8月19日下晏4點幾
之前食過一次都幾好味
經開附近想食開心果格仔餅就排隊啦
本身到我但我後面個男人先開聲叫要3枝嘢飲
個阿姐無問我要乜?要嘅嘢駛唔駛等而俾男人先😥
我忍唔住問個阿姐,乜唔係要排隊咩?

個阿姐好大聲話後面個男人只係買嘢飲
我啲要等佢就做佢先
第1我都未出聲落單?你又知我要乜?
第2你又知我要嘅嘢,要等?定唔要等?
只係我後面個男人開聲落單先過我,佢就俾佢先

本身如果個阿姐話男人好快我拎俾佢先
等陣轉頭幫你,我理解而唔會出聲
我心諗係咪唔駛排隊,只用把口叫就可以買先?
後面一直有人買唔駛等嘅嘢就做先?
咁企前面買要等嘅嘢,要等做晒唔駛等嘅單先落到單?

咁做乜要排隊?

幾好食都永遠唔再買

開心果格仔餅
2023-08-19
2023-07-23 290 瀏覽
講到雞蛋仔,除咗mammy嗰間之外, 我一定食呢間.呢排次次去親都要等, 人氣越嚟越高. 最鍾意就係佢個香蕉朱古力雞蛋仔🍌🍫. 新鮮香蕉加大量流心朱古力, 整完出嚟會吹下先畀你。外面脆卜卜,入邊食到啖啖都係香蕉朱古力餡,簡直情唔到口。仲有好多其他味,例如黑松露,蒜香胡椒,太特別未試。食過佢嘅咖啡☕或者泰奶茶🥛,都係唔夠香蕉朱古力最鍾意。❤仲有自家無添加糖水同嘢飲, 下次經過尖沙咀不妨可以試埋😬🤗🤗
講到雞蛋仔,除咗mammy嗰間之外, 我一定食呢間.

外賣自取
2023-06-29 290 瀏覽
未食飯經過見到,就買咗一底雞蛋仔嚟食。揀咗一款平時少見嘅味道-泰式紅茶雞蛋仔。下晝5點左右,都有幾個人等緊。泰式紅茶雞蛋仔香濃泰茶味,隱約見到茶葉。因為我自己吾太食甜,多口問店主雞蛋仔可吾可以吾要糖,店家話可以幫我做,真係好好👍🏻出到嚟雞蛋仔熱辣辣,即叫即整,仲充滿泰茶香,又吾甜🥰 下次經過都會想試吓其他雞蛋仔口味。另外,鋪頭有少量款式嘅糖水、飲品售賣,仲有燒賣 $10/5粒。

各款糖水、飲品
2023-06-28
下午茶
各款糖水、飲品
2023-05-09 305 瀏覽
之前喺觀塘食過佢哋嘅開心果格仔餅 覺得好好食 咁啱今日嚟到尖沙咀又經過呢間小食店 所以口痕試下-•開心果碎醬味格仔餅• $35 [👅5/10]今次有失水準 無論係個餅同醬都同之前食唔一樣格仔餅比較軟身 唔夠脆 好快就淋 上次食到最後都仲係脆脆哋 個醬感覺比上次食嘅甜 好似溝咗白朱古力咁😫無咗開心果個香味 而且啲醬搽得唔係好均勻同埋唔知係咪記錯 因為上次食啲醬係多到漏晒出嚟💧但係開心果醬本身偏杰 上次喺觀塘食嗰個我估應該有落煉奶同花生醬 所以味道比較豐富-希望佢地兩間分店嘅做法會統一返啦🙏🏻
•開心果碎醬味格仔餅• $35 [👅5/10]
今次有失水準 無論係個餅同醬都同之前食唔一樣
格仔餅比較軟身 唔夠脆 好快就淋 上次食到最後都仲係脆脆哋
個醬感覺比上次食嘅甜 好似溝咗白朱古力咁😫
無咗開心果個香味 而且啲醬搽得唔係好均勻
同埋唔知係咪記錯 因為上次食啲醬係多到漏晒出嚟💧
希望佢地兩間分店嘅做法會統一返啦🙏🏻
15 分鐘 (外賣自取)
今日突然間好想食雞蛋仔,同事介紹左依間,一去到已經見到排晒長龍,全店得一個姨姨一手一腳製作,所以等候時間相對會耐啲。餐牌有好多唔同味道選擇,除左雞蛋仔同夾餅,總有其他小食同飲品,價錢相對上比較高。————————————♥———————————- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -♥️ 伯爵茶朱古力雞蛋仔 $35熱辣辣雞蛋仔外脆內軟,伯爵茶味道香濃,但有啲遮蓋左朱古力味,唔係好食得出入邊有朱古力。- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -————————————♥———————————

————————————♥———————————

♥️ 伯爵茶朱古力雞蛋仔 $35

————————————♥———————————
2023-04-24 112 瀏覽
今次叫左黑松露雞蛋仔,外脆內軟,佢整完之後會再用風扇吹30秒,但個人認為黑松露味唔夠,可以再多啲。另外佢仲有格仔餅,燒賣,糖水同唔既野飲賣。今次就只係試左雞蛋仔,食完超飽,記得要趁熱食

外賣自取
2022-10-10 686 瀏覽
已經唔係第一次食醉香雞蛋仔啦😀之前食過開心果格仔餅都一試難忘,啲開心果醬好濃郁,好香滑,店員都落得好重手,啖啖都食到開心果味架所以今次經過都想嚟再試埋其他野食,今次就想試埋雞蛋仔店舖menu都有好多味道選擇,店員都好細心推介啲口味。除左雞蛋仔同夾餅,佢哋仲有自家製糖水同飲品可以買,價錢都好公道。佢哋仲有蒸燒賣,不過我哋之後仲要去食午餐,就冇買嚟試住啦🫣我哋叫左泰式奶茶雞蛋仔,可能算早人流唔多,好快就整好有得食啦。雞蛋仔粒粒都外脆內軟,粒粒份量十足,唔會好似出面果啲得個殼中間空心🤫而且真係好香泰式奶茶味,係食得出有少少茶葉苦澀味,而且唔會死甜,真係值得一試。價錢都好相宜,印象中都係30蚊左右下次經過都要再食呀

所以今次經過都想嚟再試埋其他野食,今次就想試埋雞蛋仔
店舖menu都有好多味道選擇,店員都好細心推介啲口味。
佢哋仲有蒸燒賣,不過我哋之後仲要去食午餐,就冇買嚟試住啦🫣
泰式奶茶雞蛋仔

價錢都好相宜,印象中都係30蚊左右
下次經過都要再食呀

泰式奶茶雞蛋仔
2022-09-24 472 瀏覽
行過尖沙咀街頭,突然見到有開心果醬格仔餅,鍾意食特別嘢嘅癲婆就梗係唔可以錯過啦啦〜—------------------------------🔶「開心果醬夾餅」$35 熱辣辣,外脆內軟,一啲都唔洗擔心會腍過毛巾!一望已經見到超爆醬,因為較為竭身,所以唔會好似奶醬咁流曬出嚟~雖然個醬同開心果一樣色,亦都有好多開心果碎,但食真啲你就會發現佢係抺茶朱古力醬癲婆覺得太甜,但同行朋友就表示正正子—------------------------------小店仲有好多口味其實都值得一試,或者下次經過可能會試吓癲婆同朋友爭持不下話個醬係煉奶定朱古力,然後走去搵店員姐姐解答咗個問題,店員姐姐都話似係朱古力醬+開心果碎!

開心果醬夾餅

小店仲有好多口味其實都值得一試,或者下次經過可能會試吓
2022-07-17
去到 #加拿分道 #覓食 本身打算過嚟買野飲點知行過聞到好香嘅伯爵茶香味吸引 😶‍🌫️ 行前幾步去 #春芳號 買野飲時 發現攞著收據去對方舖頭光顧 有-$5 優惠🤑再上網search 吓 原來佢地就係果間 #爆漿雞蛋仔 好啦🤤我俾佢地吸引到😂😂又想試 #伯爵茶 又想試 #紫薯 仲有 #粒粒朱古力 點算好?最後決定。。。🍌🍫#香蕉朱古力雞蛋仔 $35要等大約8分鐘 #即叫即整 整好老闆娘會放係鐵架上面吹陣 等餅 #雞蛋仔 更脆老闆娘將朱古力同香蕉粒加入蛋漿好多粒粒朱古力 而且仲好香 香蕉味 夠哂足料👍🏼等嘅期間有人order伯爵茶味 見老闆娘係用 #Twinings #格雷伯爵茶葉 所以香味特別濃尬 下次要決心試 #EarlGreyTea #直立式雞蛋仔 #串燒雞蛋仔 #香港美食 #尖沙咀美食 #小店互相扶持
去到 #加拿分道 #覓食 本身打算過嚟買野飲

老闆娘將朱古力同香蕉粒加入蛋漿
好多粒粒朱古力 而且仲好香 香蕉味 夠哂足料👍🏼

所以香味特別濃尬 下次要決心試 #EarlGreyTea

2022-09-17
8 分鐘 (外賣自取)
$35 (宵夜)
香蕉朱古力雞蛋仔
❤️‍🔥❤️‍🔥 超級無敵爆推薦💚💚全港唯1⃣️開心果醬格仔餅❤️‍🔥❤️‍🔥 唔試會後悔致死系列🥹拉➡️到最後睇menu🐭 米奇老豬Vol. 230 🐷[醉香小食雞蛋仔]自從北角四眼妹美食屋結業之後老豬就無再喺市面上搵到可以同佢地媲美嘅開心果格仔餅 🥲(⬆️ 詳細食評可以噤 #米奇老豬_窩夫班戟 睇返 Vol. 2)雖然Vol. 207介紹過嘅潮食已經比我搵到接近天堂嘅味道 😇但係開心果控始終都係念念不忘~有次經過尖沙嘴老豬嘅金睛火眼捕捉到呢間醉香小食雞蛋仔menu上面竟然出現開心果😍😍所以一秒都無猶豫 直接order左!食完之後呢間直接成為格仔餅榜榜首 🧇Sorry 潮食 我要移情別戀啦 🤭.🐖🐖《開心果碎醬格仔餅》🐖🐖💰$35💰大家睇片同相都見到店員搽醬係毫不吝嗇每一啖都勁多醬開心果醬嘅味同當年四眼妹果個係一模一樣嘅 🤩🤩雖然個醬係有加到糖同奶 (即係成份唔係100%開心果)但開心果味好濃 仲有幾多開心果碎 💚而且完全唔會過甜 質地都算杰身所以就算打直食都會流到成個袋都係 😂我敢保證開心果控一定會大❣️滿❣️足❣️扣左0.1分係因為四眼妹果個有再額外溝多d開心果碎碎入個醬到🤪貪心的我 🤫唔單止個開心果
拉➡️到最後睇menu

🐭 米奇老豬Vol. 230 🐷
[醉香小食雞蛋仔]
自從北角四眼妹美食屋結業之後
老豬就無再喺市面上搵到可以同佢地媲美嘅開心果格仔餅 🥲
但係開心果控始終都係念念不忘~
有次經過尖沙嘴
所以一秒都無猶豫 直接order左!
食完之後呢間直接成為格仔餅榜榜首 🧇
Sorry 潮食 我要移情別戀啦 🤭
🐖🐖《開心果碎醬格仔餅》🐖🐖
💰$35💰
大家睇片同相都見到店員搽醬係毫不吝嗇
每一啖都勁多醬
開心果醬嘅味同當年四眼妹果個係一模一樣嘅 🤩🤩
雖然個醬係有加到糖同奶 (即係成份唔係100%開心果)
但開心果味好濃 仲有幾多開心果碎 💚

食食下仲覺得有窩子嘅麻糬窩夫嘅影子 😍
大家睇下個切面就見到個芯係微透明
唔係好似平時果d雞蛋糕texture咁
而係煙煙韌韌㗎 🤤🤤
呢個餅底完勝四眼妹!
❣️🐭總評分🐷❣️
味道:9.9/10
服務:9/10 (當日喺尖沙嘴舖同姐姐講話我想拍片同影相,佢仲邀請我入去添,一路整一路傾計,勁有人情味 ❤️)
環境:N/A
CP值:✴️ 中 ✴️
ENCORE:✅ (一定絕對會!)
📍 醉愛小食雞蛋仔📍
尖沙咀加拿分道8-12號地舖12,GA號