2018-06-25 925 瀏覽
open rice提供的優惠⋯訂位全日有85折,是有條件的⋯我地兩個人只係諗住搵個地方Happy Hour傾下偈,去到見環璄也不錯,可能時間早,大約4點幾,得兩個似暑期工的女侍應招呼我地坐去類似茶記的一邊,放低份下午茶餐牌再過一陣過嚟放低個酒水餐牌,因地方頗大,我要走返出去入座的位置問那女侍應有無happy hour? 答有,但要平日才有,另有個$168任飲要7點開始🤔咁是但跟佢之前俾的餐牌叫了⋯每人兩杯啤酒及兩個小食算了,小食味道也不錯!埋單時提提侍應我經openrice訂位有85喎!點知回應是:你地所選的餐牌及啤酒是沒有優惠,要食正餐及甚麼甚麼才能用!
埋單時提提侍應我經openrice訂位有85喎!
2018-06-24
$250 (其他)
2018-06-19 993 瀏覽
五月尾個時,係朋友口中得知屯門開咗一間新酒店,咁當然第一時間想去試吓啦。即刻約朋友第二日去食,點知去到先發現原來冇自助餐食,有少少失望,不過侍應推介佢哋嘅晚市套餐,見到有最鍾意食嘅牛扒,我依啲食肉獸梗係唔客氣啦,最緊要佢嘅價錢都算係合理既,仲有頭盤湯同埋甜品,平過出邊好多餐廳,以酒店來講價格一流,我見到餐廳都好爆人下,我諗下次都要訂位先得,以咁嘅價錢,真係值得推薦比朋友。唯一想講嘅,係見到員工唔係好夠,見到佢哋跑來跑去好似就快死咁樣都幾辛苦下。希望會請多啲人,咁樣服務就會更加好,當然而家已經好好。最後我同朋友一人點左一個晚餐,佢叫羊我就叫牛,整體來講都算係幾好食嘅,環境方面呢,我就覺得啲音樂就唔係咁好聽有啲煩擾。而且無風景睇,可能因為工業區啦。不過有張桌球枱對於屯門來講都算係幾新鮮。員工都算係幾友善下,個男侍應除左主動推薦我哋主菜有咩好食,有咩好飲,仲幾細心見到我朋友有少少凍,主動問我地需唔需要調位同主動比杯暖水我哋,算係令我幾suprise。下次可以試吓同一大班朋友過嚟食嘢同玩嘅。
下次可以試吓同一大班朋友過嚟食嘢同玩嘅。

2018-05-26
  • 晚餐牛扒
2018-06-13 2625 瀏覽
父親節就到, 又係時候一家人出動搵食😎聽講屯門工廠區有間酒店, 屋企人試過食BRUNCH話幾好😋好啦~ 唔使諗, 就去呢間啦!🤣一早BOOK位唔使等, 食飯仲可以泊車😍$200/2 hrs ; $400/3 hrs一家五口食飯, $400 easy 啦~ 即係免費泊車!不過個停車場唔係好大, 好在無乜車, 有位泊!入到餐廳已經覺得好寬敞, 環境好舒服餐枱好大張, 櫈都好特別, 不過就唔叫做坐得特別舒服, 哈哈~中西菜都有, 應該會搵到你想食嘅食物叫咗唔算多野食, 但係都好飽😋墨西哥粟米片配有三色醬汁 > 白色係水牛芝士 (我最鍾意)> 綠色 食唔出哈哈~ 但係覺得好清新> 紅色係辣蕃茄醬 (少少辣食起黎比較惹味)但係呢個墨西哥粟米片上面就無煙肉, 芝士都唔算多☺不過, 我覺得都好好味🤗香蔥雞肉串燒😎串燒個燒汁甜甜地, 雞肉一啲都唔乾😗豆豉鯪魚薄餅😂真係從來都未試過豆豉鯪魚整PIZZA見到已經好想試下😄餅底係軟法飽, 上面有好多豆豉鯪魚同火煎菜, 再加少少芝士😋好攪笑🤣🤣鹹鹹地味道都算唔錯, 但我想加個飯, 哈哈😎😎😎肉醬意粉普普通通不過不失, 唔係好酸個啲✌香煎
父親節就到, 又係時候一家人出動搵食😎

聽講屯門工廠區有間酒店, 屋企人試過食BRUNCH話幾好😋
好啦~ 唔使諗, 就去呢間啦!🤣

一早BOOK位唔使等, 食飯仲可以泊車😍
$200/2 hrs ; $400/3 hrs
一家五口食飯, $400 easy 啦~ 即係免費泊車!
不過個停車場唔係好大, 好在無乜車, 有位泊!

入到餐廳已經覺得好寬敞, 環境好舒服

中西菜都有, 應該會搵到你想食嘅食物
叫咗唔算多野食, 但係都好飽😋

墨西哥粟米片配有三色醬汁
> 白色係水牛芝士 (我最鍾意)
> 綠色 食唔出哈哈~ 但係覺得好清新
> 紅色係辣蕃茄醬 (少少辣食起黎比較惹味)

香蔥雞肉串燒😎
串燒個燒汁甜甜地, 雞肉一啲都唔乾😗

豆豉鯪魚薄餅😂
真係從來都未試過豆豉鯪魚整PIZZA
見到已經好想試下😄

肉醬意粉
普普通通不過不失, 唔係好酸個啲✌

香煎鱈魚配牛肝菌意大利飯 SET
香煎鱈魚煎得好香, 唔乾😋😋😋
牛肝菌意大利飯好入味, 乾濕度剛剛好, 好鍾意😍😍😍😍

香草焗羊架 SET
羊架有少少騷, 但係都OK, 個汁都調較得好好☺

晚餐SET有沙律, 餐湯, 飲品, 甜品😎

餐廳分開兩邊, 一邊食飯, 一邊酒吧, 仲有桌球玩🤠 環境真係無得輸! 價錢合理!😎

題外話: 服務生未夠主動, 唔夠細心🤔
我走咗之後先記得甜品無上 😭
但係服務生無主動提我😖
無得試甜品喇😢😢😢😢
2018-06-09
父親節
2018-05-22 6320 瀏覽
屯門有家新開不足半年的酒店,酒店位置就在屯門工業區之內,原本酒店落成只是新聞一樁而已,及後發現它跟屯門站是無比靠近,也就對酒店內的貝爾特酒廊產生了興趣。雖說住處靠近屯門站,但酒店的位置距離港鐵仍有十分鐘步程。作為屯門的「新移民」對本區不算太熟,也包括酒店的所在位置震寰路,為免卻麻煩還是乘的士前往吧!沿途經過歷史悠久的維他奶廠,和不少屯門的舊式工廈,而貝爾特酒店前身也是芸芸工廈之一,由陸氏工業大廈改建而成。由於周邊就是個百分百工業區,作為酒店實在是景點欠奉,唯一的優勢該是交通和房價吧!不過五百屯門站酒店房價,加上是屯門區第一家酒店,照理還是有一定市場的。前身是陸氏工業大廈的貝爾特酒店,煥然一新的外觀並無留下歲月的印記,內部卻仍保留了舊式工廈的點滴痕跡。工廈改建成的酒店也有其優勢,除了型格而時尚的工業風外,還體現在餐廳的空間感之上,貝爾特酒廊空間感十足,餐桌之間有一定的距離感,中央是倘大的酒吧區域,還有桌球區、桌遊區、交誼區,歐陸風格的桌椅沙發型格得很,成為客人玩樂、拍照、打卡的熱點。酒店只有貝爾特酒廊一家餐廳提供美食,而從佈局、規模看來,是家複合式的多國菜餐廳,相信住客的早、午、晚三餐都

酒店只有貝爾特酒廊一家餐廳提供美食,而從佈局、規模看來,是家複合式的多國菜餐廳,相信住客的早、午、晚三餐都是在此進行,不過作為精品酒店,能有餐廳已是個加分位置,但當然這也跟酒店地段缺乏食肆有關。

既為酒店餐廳,食客關心的當然是消費水平。午市套餐由$100起跳,而晚市消費就由百多至數百不等,其餘時段只能a la carte,而特別節日會有主題Buffet,至於菜系走多國菜路線,套餐餐單每兩星期轉換一次,配搭上看來是以商務客人為對象,始終附近工廈眾多。雖然定價未至酒店水平,但在屯門本區仍屬中上價位,幸而在Openrice訂座全天候85折優惠,加上套餐還贈送甜品一客,二人午餐不到三百仍屬合理價位,便令貝爾特酒廊吸引力大增。
1941 瀏覽

我倆不約而同選「有得飲有得食」Tray Set,主菜以外包含沙律或餐湯、甜品和飲品,是名乎其實的「有得飲有得食」。

西洋菜陳腎豬骨湯,屬全無添加的老火湯,而田園沙律份量十足,簡單伴以意大利油醋健康美味。
西洋菜陳腎豬骨湯
田園沙律

烤牛仔骨配薯角伴香橙汁($120),主角牛仔骨肉質尚算嫩滑,但只以香橙汁提味肉香未能彰顯。
烤牛仔骨配薯角伴香橙汁

另一主菜芝士豬扒焗飯($110)雖然姍姍來遲,味道卻帶來不少驚喜。先是焗飯份量十足,厚切豬扒、芝士茄醬鋪滿整個飯面,厚切豬扒肉嫩帶脂香,滿滿的芝士十分澎湃,飯粒煙靱分明。驚喜的是那茄醬是新鮮即做的,啖啖茄蓉酸酸甜甜的,也難怪製作需時。
芝士豬扒焗飯

甜點雖然是贈送的,選擇也有三款之多,而賣相亦絕不行貨。自家製豆腐花是穩陣之選,豆花可自行調教甜度,口感新鮮滑溜。蜜桃奶凍勝在精緻的賣相,蜜桃香未見突出,奶凍口感也過於實在了。
自家製豆腐花

蜜桃奶凍

套餐還包括咖啡或茶,也可升級為特式飲品。鮮榨雪蓮果汁(+$20)是個健康的嚐試,聽說有降血糖、血脂、血壓的療效(聽起來很神!)。清甜帶微甘的雪蓮果汁頗易入口,常溫的果汁也把健康貫徹到底。紅豆冰($18)紅豆蜜甜而大顆,但略為偏甜膩了一點。

待應都是年輕、活力的,服務也相當細心,唯一缺點是上菜速度慢悠悠的,即使是午市客人不算多的時段,難怪食評當中有不少批評聲音。貝爾特酒廊環境別具一格,可惜是食物水準未見出眾,但說到底是屯門區內的新酒店,工廈改建的意念也有一定新鮮感,不嫌路途遙遠仍是可以一試的。
2018-05-18
優惠券
芝士豬扒焗飯
蜜桃奶凍
田園沙律
西洋菜陳腎豬骨湯
自家製豆腐花
2018-04-25 2418 瀏覽
初次來臨位於屯門新開張的酒店餐廳環境優美🌌 餐牌上中西式選擇皆有.帕爾馬薄餅 $103巴馬火腿配上水牛芝士及巴馬臣芝士芝味十足🤤 橢圓形的批底薄脆香口🍕火箭菜更增添清新的感覺🥗Set dinner 帶子扁意粉配番紅花忌廉汁 $218配上前菜餐湯和甜品🍮每一條意粉都沾上忌廉汁 入口creamy🤤配上雜菌和香草點綴 更覺滋味💓印尼炒飯 $98Nasi Goreng 配上惹味沙嗲串燒和香脆蝦片飯粒炒得相當乾身 混合融化的太陽蛋別有一番風味☺️甜品:血橙朱古力慕絲蛋糕Bloody orange chocolate mousse 🍰 慕絲蛋糕質感綿滑幼細😋蛋糕面層的啫喱質感滑溜無比細味之下淡淡香橙清新🍊😌
初次來臨位於屯門新開張的酒店

帶子意粉配番紅花忌廉汁
印尼炒飯
血橙朱古力慕絲
2018-04-18 2283 瀏覽
之前聽朋友講黎呢度幫襯過佢個復活節semi-buffet brunch, d評價幾唔錯,諗住揾日黎試下。咁岩黎附近做野,所以就黎試下佢個lunch。入到間餐廳,環境都幾舒服,個waiter 都好過快黎招呼我坐低。有lunch set 可以叫,而且價錢都幾合理,佢地仲話優惠期間叫set送埋甜品。最後order左個香辣蒜片牛肉粒意粉,果然冇令我失望。意粉辣辣地好惹味,牛肉煎得幾香而且唔會過老,我幾鐘意。甜品我就簡左朱古力慕絲蛋糕,朱古力味好濃,食得出係落足料做,不過就唔記得影相。埋單用credit card俾有85折,都算抵食。臨走前佢地同我講話黎緊5月會推出母親節semi-buffet dinner, 如果有機會都想試下。

香辣蒜片牛肉粒意粉

2018-04-18
信用卡優惠
香辣蒜片牛肉粒意粉
2018-04-11 1817 瀏覽
原來呢間喺屯門新開嘅酒店,開業至今,已經差不多半年。今日午餐,和一班同事前來試試。餐廳設計很年輕化,除了普通餐桌,還有一些梳化,給三五知己坐坐聊天。餐廳出售國際菜,所以無論中式、西式、定係日式食物,都可以試得到。初初諗住咁多菜式可以食到,應該每一款都唔會做得特別出色。但係非常意外地,由湯到主菜,所有中式西式日式嘅食物,加上甜品,賣相和味道真的非常非常好,而且,份量還頗大。餐廳經理還很友善,主動給我們名片。下次幫襯前,可whatsapp他,預先看看餐牌。
原來呢間喺屯門新開嘅酒店,開業至今,已經差不多半年。

牛扒
焗豬扒飯
芒果布甸
豆腐花
2017-12-31 3424 瀏覽
最近見到屯門有一間新酒店做推廣優惠 — 「燭光晚餐及驚喜住宿優惠」,見聖誕假期冇節目,走咗去支持下。住宿優惠包括:入住1晚特標準客房、於入住當晚享用燭光晚餐(兩位用)、免費使用WiFi及24小時開放的健身房。「穀飼牛西冷配紅酒汁」牛扒有啲韌,味道尚可。服務員沒有詢問我們要幾多成熟,如果我同行朋友想食生一點,便會好失望。好彩佢話無所謂。「羊扒配露絲瑪莉汁及蒜蓉醬」羊扒比牛扒表現好。同一價錢,喺其他餐廳應該只有二至三塊。佢有5塊,抵食。「焦糖燉蛋」正常。「心太軟配士多啤梨雪糕」心太軟正常,雪糕好好味,似係 Haagen Daz。未知這個 package 優惠是否屬於「用餐優惠」,可是「用餐優惠」項下似乎沒有適合的項目。
「穀飼牛西冷配紅酒汁」

「羊扒配露絲瑪莉汁及蒜蓉醬」
「焦糖燉蛋」
正常。
「心太軟配士多啤梨雪糕」
心太軟正常,雪糕好好味,似係 Haagen Daz。

2017-12-27
  • 羊扒
2017-12-25 2293 瀏覽
#永世唔會再幫襯#純粹個人意見不喜勿插#長文慎入希望藉此 post 勸告各位係佢新張期間最好都唔好幫襯佢間餐廳!!! 否則只會食到一肚氣見佢做緊 X'mas package , 慕名而黎,房間質素唔錯, 最 pk 係今晚平安夜晚餐上菜速度,慢個隻龜!情況: 7:30 pm 入座7:45 pm 前菜8:30 pm 湯8:48 pm 主菜9:00 am 甜品雖然 full house , 但人流唔算多,目測40-50 人左右。demand 唔係話太多,而且又係 set dinner, 全部都係 standard 野,預左今晚係平安夜,上菜都要上到禁。好難唔幫佢宣傳下。枱枱食完前菜,起碼等 30 mins - 45 mins 先有個湯飲,仲要攤到凍晒。真係好想問句: 個湯仲切緊材料呀?個個食客都濃晒面。飲完湯,又等 45 mins 先上主菜。仲要係催佢先有得上。你估你係法國餐廳,米芝連呀!無諗過投了信任既一票比呢間酒店,結果太令人失望!平安夜晚餐,每個 course 都要等30-45 mins , 係路唔係路呀?寫完意見書,個經理打黎跟著。佢聲稱 #酒店準備不足,你地覺得呢個藉口可成立嗎?今
#永世唔會再幫襯

7:45 pm 前菜
8:30 pm 湯
8:48 pm 主菜
9:00 am 甜品

寫完意見書,個經理打黎跟著。佢聲稱 #酒店準備不足,你地覺得呢個藉口可成立嗎?今晚平安夜,作為一間食肆,酒店,唔會唔知今晚對於食客黎講有幾重要掛....... 即使 full house 都有限人數,佢地心裡有數,要準備咩。點會今次搞到廚房/備料/上菜禁差!

Main course , 即叫即煮,要等耐d , 明白既,但係連湯都要等禁耐,真係第一次見!

個經理見我投訴,話要出 post, 就 offer 請番我地食多次/ 免費早餐。我真係唔會再去食!

今次就當自己當黑!各位要唔要去食,就自己衡量啦!
2017-12-16 1958 瀏覽
附近高檔同埋好食嘅選擇, 而且唔使點等位, 午市時段多數都冇乜人。 不過上菜就有啲慢, 當日一枱全部點西湯都還好, 其中一個點沙律, 結果有排都未到, 侍應都好似冇乜經驗, 唔識點handle。 結果據同事所講, 一直等嘅沙律都吃不下嚥。西湯唔錯, 野菌磨菇先攪拌好, 所以菇味濃郁, 質地比較杰, 頂得住,夠飽肚,但唔會太油膩石頭鍋飯熱辣上, 牛肉拼鵝肝, 鵝肝算有油脂味, 返咁多種濃味嘅食物配搭埋一齊, 重口味搭重口味, 感覺有啲浪費。 旁邊嘅辣醬, 都冇用過。但幾鍾意上面有啲一粒粒嘅脆脆。冷熱檸檬茶size 差唔多另外餐單有一個叫做男人嘅浪漫女人嘅風姿, 其實指 一個茶餐廳常見嘅飯再加一個中湯, 每日都唔同。 當日同事點嘅係蘿蔔牛腩飯, 同樣等咗非常之內, 但結果就非常之出色。 蘿蔔牛腩用一個瓦煲仔上, 兩種食材都炆得非常之淋, 雖則百零蚊, 好似貴過茶餐廳好多, 但佢又算係高質, 結果又幾抵食所以, 呢一度適合閒情逸致嚟食飯囉

但幾鍾意上面有啲一粒粒嘅脆脆。

冷熱檸檬茶size 差唔多

所以, 呢一度適合閒情逸致嚟食飯囉
2017-12-08 1525 瀏覽
第一次光顧呢間酒店,環境非常舒適, 食物有驚喜,服務令人讚賞!最喜歡它的吉列豬扒,咖哩味濃郁,豬扒夠曬厚身!另一推介係魚湯浸娃娃菜,聽講魚湯係用新鮮的魚淆製而成,好鲜味。環境很適合情侶拍拖或者朋友聚會,絕對會再幫襯!!!
2017-12-08
優惠券
2017-10-27 2522 瀏覽
屯門開了一間新酒店,一直想試試她們的餐廳水準,今天就過去吃了午飯。就餐廳環境來說,地方很寬敞裝修很有特色,可能新開不久客人不算太多坐得很舒服。食品方面雖然看上去是西菜餐廳,但食品卻是很港式的,比如她們稱之為食神飯的其實是很港式叉燒煎蛋飯,甜品又有雞蛋仔等。我自己就點了炸魚薯條同豆腐花最後加杯咖啡就已經好飽了。整體上環境與服務都很好,食品也不錯,唯一就是上菜時間比較耐一點。是與朋友聚餐傾計的好選擇。
2017-10-26
2017-10-26 1543 瀏覽
今日去屯門新開啲貝爾特酒店食午餐,我平時唔鍾意食豆豉鯪魚,因為討厭佢油淋淋,但試過好特別啲豆豉鯪魚pizza,覺得好好味,完全冇油淋淋,個pizza皮又香又脆!食完仲order一個外賣比屋企人試下。大家真係一定要試下!又試咗鮮濃魚湯浸唐生菜,啲湯真係好濃好好味,最後忍唔住要飲哂!仲有椒絲腐乳炒通菜,好香好好味,應該用咗啲靚腐乳。另外,又試咗薑汁撞奶,好滑好滑,薑味啱啱好,甜味亦啱啱好!下次會再去!!
食完仲order一個外賣比屋企人試下。大家真係一定要試下!
仲有椒絲腐乳炒通菜,好香好好味,應該用咗啲靚腐乳

下次會再去!!

• 豆豉鯪魚pizza
  • 鮮濃魚湯浸唐菜,薑汁撞奶
2017-10-26 1257 瀏覽
之前見屯門開咗間洒店,又很開業優惠,今日中午就同同事過咗去試下,我地order咗個是日中湯,皮蛋芫荽魚片湯,味道香濃,超美味,主菜叫咗港式海陸鐵板餐,其實係和牛同大蝦,和牛肉汁鮮嫩,另叫咗韓式鴨肝雞絲石頭飯,豆豉鯪魚pizza,呢個pizza燒得好香口,超讚!!鮮濃魚湯浸唐生菜,魚湯超鮮甜,甜品試咗姜汁燉奶,同豆腐花亦好美味! 餐飲叫咗咖啡紅豆冰同檸檬水,環境同服務也很好,成個午餐也很滿意呀!值得再來!
2017-10-26
  • 豆豉鯪魚pizza