2019-03-26 1906 瀏覽
作為屯門人,到最近才得知屯門近市中心有座酒店,今次有機會入住以及在這裡享用午餐。首先,沙律和餐湯二選一,我選了田園沙律🥗配意大利黑醋汁,沒什麼特別,但沙律和餐湯的份量比一般多,是雲吞麵湯碗的份量😵,而主菜方面,我點了芝士菠菜焗大磨菇,味道香濃,很有水準。另外還有一客甜品及餐茶,甜品為雙重朱古力蛋糕,而餐茶則點了熱檸水。這間酒店不論是大堂,餐廳,客房都佈置得很型格,看到大堂還留有工業大廈的名稱,原來是由工業大廈活化過來的。本來對食物質素沒太大期望,但想不到竟然有驚喜,價錢方面全由朋友支付,所以也不太肯定。
2019-03-07
2019-03-16 1473 瀏覽
生日例牌當然和家人去慶祝,選了香港屯門貝爾特酒店內,半自助晚餐。每人選一個主菜,送半只焗龍蝦。第1次來吃$388一位價錢比較合理經濟,酒店水準。比較喜歡是乳豬,雲吞雞湯,賽旁蟹很有水準!冷盤煙三文魚,巴馬火腿,芝士都不容錯過!麵包蟹手掌大細,完全迷上雖然凍冰冰但超多膏♡大蝦爽口,大蜆真的很大隻……青口,沙律,冷面都有。甜品好出色,芝士蛋糕,朱古力蛋糕很濃很好味,有焗麵包布甸,豆腐花,即制窩夫,雪糕……生果有菠蘿,蜜瓜,西瓜,火龍果…今次半自助餐很滿意,裝修很特別。餐廳很大,每個位佈置都不同。
每人選一個主菜,送半只焗龍蝦。
第1次來吃$388一位價錢比較合理經濟,酒店水準。
比較喜歡是乳豬,雲吞雞湯,賽旁蟹很有水準!
冷盤煙三文魚,巴馬火腿,芝士都不容錯過!
生果有菠蘿,蜜瓜,西瓜,火龍果…
2019-02-02
2019-03-12 1428 瀏覽
係屯門區呢間都算係新既酒店,由工廈改建,幾有特色,餐廳面積幾大,坐落都舒服。不過食物質素都稱得上為差。望望個menu,lunch 都過百,走中高檔路線,我朋友叫左個食神叉蛋午餐肉飯+港式奶茶。我就叫左個海南雞飯。首先佢已經黎錯左個英式奶茶,不過都算,因為佢都好客氣換番,味道都唔差(個杯仲幾靚)。之後個叉飯係災難級。蛋係無問題,叉燒根本係蜜汁豬扒,硬到柴皮咁同埋好乾。餐肉又係好乾又薄。飯又得好少。雖然唔係貴價野,但係都唔洗咁求其呀。到海南雞飯。order左好耐先黎。d雞太凍,一食就知係冰鮮雞,又唔夠味,個湯又係普通味精湯。如果呢間係茶餐廳我都覺唔好食,更何況酒店,你收酒店價錢,但係俾唔到酒店質素。失敗!

2019-01-01 6657 瀏覽
因為yahoo有團購,價錢300左右1個都值得一試,一家4口去除夕自助餐。這裡是半自助形式,有一個主菜,每人送半隻龍蝦,有很多食物另外任食任取。比較特別是這裡裝修不像一般酒店,原來前身是工廠大厦,保留了點點懷舊,色彩。主菜有4款,分別:安格斯牛扒澳洲炸豬扒黑松露意大利飯烤鱸魚大蝦我們4個人,3個選牛扒,而且5成熟。非常乾硬完全不知為什麼……很失望反而我選鱸魚水準更好😍鱸魚有些蘑菇汁,黑松露薯蓉很滑,大蝦正常。幸好半自助餐有任取冷盤,熱盤。前菜:巴馬火腿,2款煙三文魚,3款芝士,蟹肉清酒啫喱,牛油果沙律。冷盤: 大蝦,青口,麵包蟹,大蜆,沙律菜,冷麵……熱盤西班牙乳豬,燒肉,豉汁炒大蜆……栗子炆雞,雲吞雞湯,南瓜湯,賽旁蟹,南瓜乳酪,原條蒸魚……羊架,炒飯,德國腸3款……他他牛肉蒜片麵包,不錯,牛肉軟綿綿,麵包也熱辣辣。甜品:豆腐花,紅豆沙,多款蛋糕除了主菜安格斯牛扒不合格,其他食物都很好吃。而且不停轉新款食物,地方很大,枱與枱之間有很寬闊。每個位置佈置也不同,很有美式感覺。配上香港懷舊物件,很特別。當日很多家長帶小童一同出席,相信3歲以下小童免費的。酒店位置有西鐵輕鐵都可到達,很易找的

焗龍蝦

主菜有4款,分別:
安格斯牛扒
澳洲炸豬扒
黑松露意大利飯
烤鱸魚大蝦

我們4個人,3個選牛扒,而且5成熟。

主菜安格斯牛扒

非常乾硬完全不知為什麼……很失望

反而我選鱸魚水準更好😍

主菜 鱸魚大蝦

鱸魚有些蘑菇汁,黑松露薯蓉很滑,大蝦正常。

幸好半自助餐有任取冷盤,熱盤。

冷盤: 大蝦,青口,麵包蟹,大蜆,沙律菜,冷麵……

冷盤

熱盤
西班牙乳豬,燒肉,豉汁炒大蜆……

栗子炆雞,雲吞雞湯,南瓜湯,賽旁蟹,南瓜乳酪,原條蒸魚……

雲吞雞湯

羊架,炒飯,德國腸3款……

他他牛蒜片麵包

他他牛肉蒜片麵包,不錯,牛肉軟綿綿,麵包也熱辣辣。

甜品:豆腐花,紅豆沙,多款蛋糕

芝士蛋糕和朱古力蛋糕

除了主菜安格斯牛扒不合格,其他食物都很好吃。
而且不停轉新款食物,地方很大,枱與枱之間有很寬闊。
當日很多家長帶小童一同出席,相信3歲以下小童免費的。

酒店位置有西鐵輕鐵都可到達,很易找的。

2018-12-30
雲吞雞湯
他他牛蒜片麵包
芝士蛋糕和朱古力蛋糕
2018-12-29 1366 瀏覽
聖誕大餐, book 位方便, 近地鐵站, 酒店式, 野食幾好味。staff 服務好, 有BB 櫈, 地方大, 唔係好多人。有位同bb 行吓同影相, 啲裝修都幾靚。啲野好食, 又好坐, 會想再黎。we went here for christmas, the foods tasted much better than expected, quite delicious actually. Staffs were really nice. The place was spacious and great for taking photos. Very baby-friendly, would recommend for family with babies.
2018-12-24
聖誕節
2018-12-14 1642 瀏覽
2018-11-12 1968 瀏覽
上次去左九龍食 今次一樣團購就買左屯門食brunch11:30 準時有得食 佢係semi buffet 即係main 係嗌既其他係自己攞既main 就嗌左一個魚既蕎麥麵 份量都幾大同埋幾好味朋友就嗌左一個燒腩仔既班尼迪蛋, 依個組合聽落有啲奇怪 但食落又幾好食buffet 個邊就有starters, salad 仲有青口同蝦, 甜品 湯 飲品等等其實都幾多野食, 同埋原價都係二百幾 幾抵食
上次去左九龍食 今次一樣團購就買左屯門食brunch
main 就嗌左一個魚既蕎麥麵 份量都幾大同埋幾好味
其實都幾多野食, 同埋原價都係二百幾 幾抵食
2018-11-10 4327 瀏覽
一班媽媽聚餐聚會定會帶上BB、推著BB車,但基於土地問題,往往會受到餐廳食肆某程度的歧視或限制,星期六日聚會更是不用多想。 由工廈活化改建而成的屯門貝爾特酒店,行走工業風的室內設計風格,令酒店多添年輕活躍感,因位處工業區內人流亦較少,但勝在鄰近西鐵站,是區內一大夥朋友聚會的不錯選擇。 這趟的媽媽聚會選擇位於酒店一樓的Pentalounge,餐廳環境非常寬敞,檯與檯之間有一段距離,空間感十足;皮梳化、工業風吊燈等,貫徹精品酒店的型格裝潢。除了中間島形吧檯外,旁邊還放置桌球檯供玩樂,加上平日lunch時間光顧的人不算多,閒談用餐都十分舒適。 餐廳提供的午餐選擇範圍算是多,中式午餐如:叉燒餐肉煎蛋飯、海南雞飯;西式如:羊扒、牛仔骨、意粉、意大利飯、三文治等,價錢由$95-$178,包括有餐湯和餐飲,優惠期間更奉送甜品一客。 是日餐湯:西蘭花忌廉湯 餐湯來說份量算是大碗,西蘭花打碎了再加忌廉煮成,稀稠度適中,保持了西蘭花點點咬口,不錯的開場。 西班牙豬鞍伴南瓜意大利飯 $130 可能同行有14人之多,主菜要逐位逞上。意大利飯原先設定有菠蘿,但因不能吃落單時需要減去,可惜等了25

是日餐湯:西蘭花忌廉湯
餐湯:西蘭花忌廉湯
西班牙豬鞍伴南瓜意大利飯 $130
可能同行有14人之多,主菜要逐位逞上。意大利飯原先設定有菠蘿,但因不能吃落單時需要減去,可惜等了25分鐘後,到來的仍有菠蘿,最後再多等10分鐘才呈上。
西班牙豬鞍伴南瓜意大利飯
連骨的豬鞍甚是大塊,比手掌還要大,挺易切開,咬下都不算韌,肉汁雖豐富,不過肉味則一般,加上醃料輕手,就算連脂肪位同吃味道也淡淡的。意大利飯粒分明,軟硬度適中,份量亦不惹少,南瓜蓉加得也重手,啖啖充滿南瓜香,配角比主角更為搶眼!
西班牙豬鞍伴南瓜意大利飯
奉送的甜品有三款選擇:豆腐花、是日中式糖水和是日蛋糕,選擇了是日蛋糕:藍莓芝士餅
藍莓芝士餅
兩件的骰芝士餅,面頭的藍梅醬比芝士蛋糕還要多,所以甜度相對也高一點,餅底也變腍了,令芝士餅較糊口。
藍莓芝士餅
由餐湯、主菜到餐飲及甜品,份量是挺豐富,不過味道則較為遜色,主要以環境取勝。價錢於區內來說是偏高一點,但服務跟食物質素則有少許未達酒店標準之嫌,若非Openrice 有提供85折優惠的話,單憑食物也較難吸引人回頭。
餐湯:西蘭花忌廉湯
2018-10-27 1518 瀏覽
先說說 環境,環境尚算可以有特色可以係情侶嚟嘅地方坐得舒服。但係如果你人多嘅話就唔係咁方便因為啲檯大多數都係四個人一張。見到其中有一個十三位嘅,佢哋坐到分開曬所以一大班人聚會就一般般啦之後講下食物,食物方面頭盤有四個畀你揀,之後就係半自助餐形式,食物品種 唔算多 今期係搞蟹嘅主題出面有,薑蔥炒蟹,咖哩炸軟殼蟹,麵包蟹,蟹肉湯,冬陰功,凍蝦。自助部份食物都算可以,但主菜真係有啲難食,我同屋企人分別叫咗兩個一個係西冷扒,同一個係羊架煎。牛扒仲算有少少肉味,但係羊架就好似滚水煮樣,没有味道,一啲都唔好食,我從來未試過樣㗎係一啲味都冇好似咬緊一嚿擦子膠一樣。 Overall,中規中矩但,如果388蚊嘅價錢是有點貴。
先說說 環境,環境尚算可以
有特色可以係情侶嚟嘅地方
所以一大班人聚會就一般般啦

之前已去過一次食lunch, 都可以的。之后朋友説這酒店現在假日有半自助午餐,所以試試,我们早了15分钟到达,現埸只有一個男服务員,叫了他幾聲也不理采,還要安排我们座在一個死角位置(全埸只有一個死角位),出入取食物很不方便,所以要求換位,但男服务员回复態度極差,說座位巳爆別無選擇,但最后食完離開都尚有3成座位是無人的,他们寧掉空座位,也不為客人要求換位,永远不会再来。
題外話/補充資料: 食物一般,但補充都快。
2018-09-09
  • 沒有
屯門新開了一段時間的 工夏式酒 店 咁岩見到酒 店7月.8月做中午半自助餐 生日月可以半價  我兩個仔仔都係8月生日...咁咪諗住去試下(本來好有期望)                                       一上到去侍應的服務都OK環境都幾舒服行出去睇下有咩食先^^一行出去見到第一時間反應心諗(唔係呀咁小野食)兩分鐘行晒都拿D食下先丫燒肉同义燒都係一般冇野食都要食燒賣就好小小食得最多...不過估計都係大陸工場交貨沙律巴D菜最正常凍食有蝦同青口.....蝦都係一般青口唔敢食熟食方面  有麵 有炒飯 有菜有pizza.....麵好辣....其他熟食見到都唔想食pizza勉強可以不過一出好多時以經比人羅晒(可能因為其他野唔好食).......只好寄望在主菜了(所喂半自助午餐...其實每人只係可以點一份主菜....豬牛羊扒果D...冬陰公湯米粉都係主菜一種其柽...把鬼).......咁好拉出面冇既然冇野好食介就叫主菜(主菜都係得五款選擇)豬柳.牛柳.羊架.冬陰公.....仲有一樣唔記得......我地5個人諗往點兩份牛柳......侍應話冇晒  (12點開始 12:15
屯門新開了一段時間的 工夏式酒 店

一上到去侍應的服務都OK
環境都幾舒服
行出去睇下有咩食先^^
沙律巴
熟食

一行出去見到第一時間反應心諗(唔係呀咁小野食)
兩分鐘行晒
都拿D食下先丫
燒肉同义燒都係一般冇野食都要食
燒賣就好小小食得最多...不過估計都係大陸工場交貨
沙律巴D菜最正常
凍食有蝦同青口.....蝦都係一般青口唔敢食
其柽...把鬼).......
  (12點開始 12:15分去到......12:30點主菜 ......唔好意思呀 ..牛柳已經冇晒)呢間咩餐廳架
.......咁之後點了兩份羊架兩份豬柳一碗冬陰公湯米粉
羊架
豬柳
冬陰功

主菜到.....羊架還可以食得下......豬柳都是普通街市豬扒可以唔洗試......至於碗冬陰功直頭唔洗叫....因為碗野根本酸到食唔到...睇見隔離枱成碗冇食過
都唔知點解呢D野都叫做主野......永遠唔會再有下次....... 成人$258加一  小童$208加一  5個人正價要千一.二....比得千幾蚊唔洗食呢D下價野....去市中心(緣聚)放题好好多
.........仲知呢間(貝爾特)本人真係強烈建議你地唔洗黎試
2018-08-26
$283.5 (午餐)
2018-07-17 2377 瀏覽
本人一向不留言,遇到質素差的餐廳,也不會投訴,但今日遇到的情況實在太誇張,一份過百元港幣的fish and chips,竟然用成本幾蚊的諗魚柳。淺嚐一口已經全部退回待應,唯有自認倒楣,付款走人。
fish and chips
2018-07-10 1718 瀏覽
女女生日。想不到地方。見有新酒店,環境幾好。一家5口去試。叫了薄餅,晚餐指定飯。可惜飯比較硬,bb唔啱。晚餐湯都可以,不過包野飲會比較好。價錢以酒店來計算平。但款式較少。平日都只得幾台人客,如果改自助餐或其他餐單。可能有多一點人流。再不改善。難有回頭。
2018-07-10
生日
2018-06-29 1762 瀏覽
興祝朋友生日,就來這間位於屯門工廠區內新開的酒店食肆試試。前來之前特意打去前台要求為朋友的甜品加"Happy Birthday!"字樣,服務員就話要問下廚師,之後覆我話「可以」,廚師唔太忙,可以免費同我加字。最後都無拎我失望,服務員是記得同我處理這次特別要求。朋友見到有加字的甜品也很驚喜。今次我是經openrice book,仲有85折優惠。而環境食物質素也不錯。就其沙律和湯都幾好味,值得推薦。下次也會再來
興祝朋友生日,就來這間位於屯門工廠區內新開的酒店食肆試試。

今次我是經openrice book,仲有85折優惠。
2018-06-29
生日
2018-06-27 1628 瀏覽
想在香港拍下拖小住一晚,呢間貝爾特酒店係一個好選擇,呢間精品酒店平日價格約在600蚊而假日就800蚊左右。因為我諗好少人唔係住客而特登過黎食,所以講餐廳前,貼下門面同酒店房既相先:個人認為呢間酒店的質素好好,設計簡潔明亮,好靚,具空間感,床又訓得舒服,大力推薦!唔好以為工廠改裝的酒店一定咁好,之前我去過九龍灣一間水壼廠的酒店,就殘少少,個USB叉電頭係壞既。而呢度除咗設備一應俱全的gym room,仲有(終於入正題)今篇文章的主角:貝爾特酒廄。空間感超大,每一枱之間都有好多空位,好適合一大班朋友黎。當晚客人唔多,不過上菜都係慢,同埋冷氣好凍!(我在餐後的意見書都有寫呢句;意見書仲有問如果搞buffet會否有興趣😂可能餐廳有此意慾,大家得閒留意下啦)但食物質素係好既,食西式的漢堡、薯條、雞翼、cocktail(呢杯係Mojito),都覺得好好味,係正常cafe的水準。呢度仲有board game玩,我們揀咗層層疊!點解入住呢間酒店,好大原因係有張篤波枱(美式桌球)!等完一對韓國情侶玩完,我們就玩到酒廄閂門,然後施施然搭番上酒店房都仲係好早☺️好開心的一晚!

空間感超大,每一枱之間都有好多空位,好適合一大班朋友黎。