4/4/2024 假期,是日已卜這間象泰宴,因為想食泰菜 屯門區,所以訂了4人位,與家人吃晚飯。已往是門口等滿人的,現在差了。我們點了4人餐 $488, 另晒叫了冬蔭功湯,簿餅,3杯凍飲品,其$701 已包加1。📌串燒 : 雞豬這串燒太大件了,不像是串燒,是雞件,豬件吧,不喜歡這樣的串燒,味道一般可以,可惜只是暖,不熱辣辣的。📌咖哩牛楠煲咖哩汁幾好,夠辣的,牛腩差,只是肉的硬,是急凍牛腩,不新鮮哦。📌冬蔭功湯這個好飲,料很多,好味📌炒泰式金邊粉差,比較濕,不飲炒,無鑊氣,似厦門炒米,只轉了粉吧了。只道就是厦門炒米味。📌火山骨這個正,好味,點上汁液,酸酸辣辣的,開胃好味,但又是不夠熱,只是暖,靠熱汁料吧。推薦試試。📌不記得這菜名,似是海鮮蜆肉粉絲煲這個湯好鹹,其他餸料還可以。📌薄餅這個都唔掂好油,濕濕的感覺,不好食。📌椰汁冰很OK, 可以,夠凍,飲左好飽肚的,不建議飲,自己決定吧。⭕️總結:唔掂,不會再來不夠熱味道唔多得地方不大,十餘張枱,比較迫員工做野都唔得,無記性,又亂,落錯單賣錯野

📌串燒 : 雞豬

📌咖哩牛楠煲

📌冬蔭功湯
這個好飲,料很多,好味

📌炒泰式金邊粉
差,比較濕,不飲炒,無鑊氣,似厦門炒米,只轉了粉吧了。
只道就是厦門炒米味。

📌火山骨
這個正,好味

📌不記得這菜名,似是海鮮蜆肉粉絲煲

這個湯好鹹,其他餸料還可以。

📌薄餅
這個都唔掂
好油,濕濕的感覺,不好食。

📌椰汁冰
很OK, 可以,夠凍,飲左好飽肚的,不建議飲,自己決定吧。

⭕️總結:唔掂,不會再來
不夠熱
味道唔多得
地方不大,十餘張枱,比較迫
員工做野都唔得,無記性,又亂,落錯單賣錯野
2024-04-04
紀念日
2024-03-30 156 瀏覽
如果經過屯門兆麟,一定一定要嚟試呢個二人餐,真係物超所值,單係一個火山排骨,出面食都差唔多一嚿水,如果乜都唔加配,星期六日加埋一都只係百六蚊,兩個人都會攬住個肚走,哈哈!🥢超值午市二人餐 $146 ⭐️⭐️⭐️⭐️🥬蝦醬炒通菜正常散叫份量,通菜脆嫩爽口,蝦醬味香濃,不過食到底真係有啲鹹。🐷迷你火山排骨🌶️其實一啲都唔迷你,大概有三條骨,排骨夠腍又入味,最精髓係個醬汁,辣得嚟又惹味,不過超bb辣level嘅我就覺得好辣,試少少還可以。🍚蟹肉炒飯炒飯炒得夠乾身又有鑊氣,簡簡單單嘅蟹肉同肉鬆已經好好味,不過一碟份量太多食唔晒。🥭芒果芝士沙冰 (另加 $12)芝味唔突出,亦唔夠沙冰,似芒果汁多啲,不過好香好芒果好啱我。🍍菠蘿芝士沙冰 (另加 $12)呢杯比較沙冰啲,芝味同樣唔突出,菠蘿好多又唔會太甜,不錯選擇。二人共消費:$187

🥢超值午市二人餐 $146 ⭐️⭐️⭐️⭐️

🥬蝦醬炒通菜

🐷迷你火山排骨🌶️

🍚蟹肉炒飯

🥭芒果芝士沙冰 (另加 $12)
🍍菠蘿芝士沙冰 (另加 $12)

二人共消費:$187
2024-03-24
2024-03-24 135 瀏覽
有朋自遠方來,親朋久未品嘗泰菜,於是就近挑選了象泰宴為親友掃塵。小店裝修簡單,企理整潔,不經意的洋溢著一股泰國風情。一行6人先點了一個4人套餐再加幾道招牌菜式,餸菜未至,親友已經等到急不及待,一副餓鬼的樣子。先上菜的是串燒沙嗲和無骨海南雞,串燒有雞和豬兩款,每串都份量十足,配上沙嗲醬食,十分惹味。海南雞皮爽肉嫩,啖啖肉,半隻都6個人分享。馬拉盞椰菜苗味道微辣咸香,可惜椰菜不是苗,比較老,換來有咬口。泰式肉碎生菜包肉碎唔會炒得太乾,依然有肉汁,包上生菜,剛好中和油膩感。冬蔭功海鮮湯味道小辣帶酸味,相當開胃,湯底有好多蝦頭,足見用料十足。泰式經典明爐烏頭熱辣辣上枱,味道唔算太突出,尚算合格。最後係招牌焗黃咖哩麵包軟殼蟹同紅咖哩牛筋腩,再配上香葱蒜蓉包作結。黃咖哩偏甜身微辣,蒜蓉包沾上咖哩係絕配。紅咖哩相對較辣,筋腩份量都足夠,香料味較重。象泰宴菜式份量都好足夠,價錢合宜,味道尚算不錯,普通食飯都係一個唔錯既選擇。

筋腩份量都足夠,香料味較重。

2024-02-23 186 瀏覽
生日想食泰國菜,朋友介紹呢間,決定一試,真係冇介紹錯,樣樣野都好好味,真心抵食!一行6人叫左個6人餐,但侍應姐姐好好人,話可以分開叫2人同4人餐,咁就多一個主食,好nice,上菜快,碟碟都咁大份量,搞到食唔晒,要打包!
2023-12-10 254 瀏覽
搜尋了一下屯門區的泰國美食 找到了這間 ·炭燒豬頸肉下面有個小爐子烤著 豬頸肉嫩嫩甜甜的 好食·白招牌泰式無骨海南雞配油飯這個無骨海南雞好像都幾受歡迎 看到差不多每桌都會有 果然海南雞肉質嫩滑 無骨果然特別適合我這種懶人 hhh 而且還配了一大碗飯·香蔥蒜蓉包我最愛的蒜蓉包 熱辣辣+香脆 真的要襯熱食!!·越南生牛肉湯河粉牛肉滑滑的 但這個味道正正常常 蘿蔔味道很重沒有會令人一試難忘的感覺 ·星洲咖哩大肉蟹這個在訂座時 預先嗌嘅咖哩 一點都不辣 甜甜的蟹 還算是大隻有2隻 像吃不完的感覺·泰式馬拉盞炒通菜少少辣 沒有什麼特別
搜尋了一下屯門區的泰國美食 找到了這間
炭燒豬頸肉

下面有個小爐子烤著 豬頸肉嫩嫩甜甜的 好食
白招牌泰式無骨海南雞配油飯

香蔥蒜蓉包

我最愛的蒜蓉包 熱辣辣+香脆 真的要襯熱食!!
越南生牛肉湯河粉

星洲咖哩大肉蟹

泰式馬拉盞炒通菜

少少辣 沒有什麼特別
2023-11-05 236 瀏覽
「象泰宴」位於屯門康景花園地舖 (喺置樂附近), 揸車嘅就推薦泊 喺出面就可以,青善街成個圈大把街錶任泊,做司機嘅趕時間就最方便。呢間泰餐啲嘢食幾好食(以前), 特別係泰式船河&炒金邊粉! 今次下午茶嗌咗 👇泰式腩肉雜菜炒粉絲『 夠香但5夠味!』生牛肉湯河『 湯底還可以,好過冇!』揸車出入:👍👍👍👍帶小朋友:👍食物質素:👍👍環境舒適:👍👍👍CP值...😋:👍👍👍彩蛋:屯門區其實有好多泰餐,趕時間嘅話可以一試,食物質素只適合港人口味(自己FF下)!

泰式腩肉雜菜炒粉絲『 夠香但5夠味!』
生牛肉湯河『 湯底還可以,好過冇!』

揸車出入:👍👍👍👍
帶小朋友:👍
食物質素:👍👍
環境舒適:👍👍👍
CP值...😋:👍👍👍

2023-10-08 240 瀏覽
據說是香港人會專程試的店🤔但我不推薦!青咖喱雞 $108印度薄餅 (2件)$32香蔥蒜蓉包 (6件)$48該讚的要讚,很香很脆很好吃👏沾咖喱出色泰式酸辣鳳爪沙律$78馬拉盞西蘭花炒蓮藕 $68意外地好吃,最好吃是這道冬陰公海鮮湯$118味道夠,不過過一陣會口乾 泰式生海蝦 (6隻) $88珍多冰$26鮮椰青$36(價錢是後期在openrice 尋找後補回可能有誤)價錢合理,3個人吃了$600味道中上,但不會有第二次入座前挺好,叫餐後大概吃了60分鐘,店員開始收走餐具有些根本未食完但一隻手拍已經放在碟邊,一𣊬間食慾都沒有了(離開時間20:00左右,門外亦沒有人等候)住在附近的可以一試但沒必要專程跑來,同價錢相信可以找到相近質素裝潢打卡指數:🌕🌑🌑🌑🌑食物美味指數:🌕🌕🌕🌗🌑JC推薦指數:🌕🌗🌑🌑🌑地址:屯門康景花園8-10號號鋪

據說是香港人會專程試的店🤔但我不推薦!

青咖喱雞 $108
印度薄餅 (2件)$32
香蔥蒜蓉包 (6件)$48
該讚的要讚,很香很脆很好吃👏沾咖喱出色
泰式酸辣鳳爪沙律$78
馬拉盞西蘭花炒蓮藕 $68
意外地好吃,最好吃是這道
冬陰公海鮮湯$118
味道夠,不過過一陣會口乾
 泰式生海蝦 (6隻) $88
珍多冰$26
鮮椰青$36

(價錢是後期在openrice 尋找後補回可能有誤)

價錢合理,3個人吃了$600
味道中上,但不會有第二次
入座前挺好,叫餐後大概吃了60分鐘,店員開始收走餐具
有些根本未食完但一隻手拍已經放在碟邊,一𣊬間食慾都沒有了
(離開時間20:00左右,門外亦沒有人等候)

住在附近的可以一試
但沒必要專程跑來,同價錢相信可以找到相近質素

裝潢打卡指數:🌕🌑🌑🌑🌑
食物美味指數:🌕🌕🌕🌗🌑
JC推薦指數:🌕🌗🌑🌑🌑

地址:屯門康景花園8-10號號鋪

2023-10-06 206 瀏覽
最近去了在屯門的象泰宴享用下午茶,他們的菜式真是美味又價格相宜。我點了他們的迷你生牛肉湯米配炸雲吞,湯底濃郁,牛肉嫩滑,米粉Q彈可口,而炸雲吞則非常酥脆,是完美的搭配。 另外,我還點了他們的泰式腩肉雜菜炒粉絲。這道菜色香味俱全。腩肉炒得香嫩多汁,搭配蔬菜和粉絲,口感豐富。調味料則帶有泰式的辣味和酸甜風味,給整道菜增添了一層獨特的風味。 整體而言,我對象泰宴的下午茶菜式印象不錯。他們的菜品精心製作,味道鮮美,份量適中。服務態度也非常友善,讓我有一個愉快的用餐體驗。如果你喜歡泰式料理,推薦你去試試他們的下午茶, 絕對是價格相宜又美味。

2023-09-25 638 瀏覽
放假入屯門到訪康景花園的「象泰宴」泰國餐廳,源於上次行經時見到午市二人套餐價錢很相宜一簇簇的圓形白罩燈,牆上掛上配合餐廳名的金象頭及大象畫;設有包廂卡位,感覺舒服點了$1⃣4⃣6⃣超值午市二人餐,星期六、日、公眾假期及節日收取加一服務費,更可以優惠價追加小食及甜品,上限兩款==========🔹迷你火山排骨兩大塊的肋骨排,加上芫茜及紅椒,賣相絕不失禮用手套將肉拆開,排骨肉質緊實帶點軟骨,味道集酸、鹹、辣於一身,味道層次豐富,如蔥蒜香再提升一點點更完美==========🔹蝦醬炒通菜店員於落單時細心的問是否需減鹹份量豐富,通菜翠綠鮮嫩,蝦醬鹹香適中,整體油膩感不重==========🔹蟹肉炒飯份量同樣充足,加上大量蟹肉、乾蔥及青瓜,夠得體米飯加入不少雞蛋去炒,毫不吝嗇,食落蛋香豐富,乾身而粒粒分明;蟹肉細嫩鮮味,配合乾蔥、紫洋蔥、蔥花等材料,非常豐富,整體調味恰到好處==========🔹泰式酸辣鳳爪沙律 (辣) +$22去骨鳳爪爽脆口感佳,配以青木瓜、胡蘿蔔絲、芹菜、番茄等蔬菜足夠清新,醬汁酸辣平衡好開胃==========🔹泰式串燒 (雞、豬各1串) +$22配上沙嗲醬可能放涼了的關係,雞
🔹迷你火山排骨
兩大塊的肋骨排,加上芫茜及紅椒,賣相絕不失禮
🔹蝦醬炒通菜
店員於落單時細心的問是否需減鹹
份量豐富,通菜翠綠鮮嫩,蝦醬鹹香適中,整體油膩感不重
🔹蟹肉炒飯
份量同樣充足,加上大量蟹肉、乾蔥及青瓜,夠得體
🔹泰式酸辣鳳爪沙律 (辣) +$22
🔹泰式串燒 (雞、豬各1串) +$22
配上沙嗲醬
可能放涼了的關係,雞肉略嫌乾身;豬肉肉汁相對豐富,質感爽滑;沙嗲醬的花生及椰香正好,不死甜
🔹凍奶茶 +$3
奶比例較多,甜度不高
🔹熱檸水
檸檬新鮮沒帶苦澀
==========
整體食物質素令我滿意,小店選料不錯而味道正宗;加上店員態度親切又主動,定價又超親民,性價比極高,絕對會回訪!
2023-09-25
  • 蟹肉炒飯
  • 蝦醬炒通菜
2023-09-22 175 瀏覽
今日想係元朗試下泰國嘢,揀咗呢間餐廳。二人套餐($298)✨焗黃咖喱麵包軟殼蟹黃咖喱醬好多,麵包厚厚的份量多,軟殼蟹一隻斬開一半,外賣味道都不錯。✨泰式經典明爐大蜆煲大蜆很鮮甜數量也多,有肉碎、菇、洋蔥、辣椒、蔥等配料。✨去骨海南雞(半隻)海南雞肉很嫩滑,去骨真的很方便,醬鹹鹹的很美味。✨紅色花園(半價,$18)西瓜芝士奶蓋沙冰,芝士奶蓋濃味,表面還有一點點西瓜肉,好喝。✨碧深映紅(半價,$18)火龍果芝士奶蓋沙冰,芝士奶蓋濃味,表面還有一點點火龍果肉,推薦。
今日想係元朗試下泰國嘢,揀咗呢間餐廳。

二人套餐($298)

✨焗黃咖喱麵包軟殼蟹

✨泰式經典明爐大蜆煲
大蜆很鮮甜數量也多,有肉碎、菇、洋蔥、辣椒、蔥等配料。

✨去骨海南雞(半隻)
海南雞肉很嫩滑,去骨真的很方便,醬鹹鹹的很美味。

✨紅色花園(半價,$18)

✨碧深映紅(半價,$18)
去骨海南雞(半隻)
焗黃咖喱麵包軟殼蟹
2023-05-17
去骨海南雞(半隻)
焗黃咖喱麵包軟殼蟹
  • 去骨海南雞
  • 紅色花園
  • 碧深映紅
2023-08-24 217 瀏覽
泰式生蝦半打生蝦刺身好味呀,有兩種唔同既醬汁,一種綠既有香葉味道,一種橙既係傳統泰式醬汁;生蝦鮮甜,加上蒜片、醬汁,好美味!曼谷火山排骨好大一盆!幾排大排骨拼成既一座火山。排骨肉好多,好大塊,軟嫩綿密,又香又入味,上面既係酸酸辣辣既蔥蒜、香茅,好惹味!泰式經典明爐大蜆煲蜆清甜無沙,湯頭酸酸甜甜,配菜有秀珍菇、香芹、肉碎、粉絲,好豐富~馬拉盞肉碎炒通菜通菜炒得啱啱好,脆嫩新鮮,好惹味餐飲點咗鹹檸檬梳打、龍眼冰
泰式生蝦半打

曼谷火山排骨

馬拉盞肉碎炒通菜
通菜炒得啱啱好,脆嫩新鮮,好惹味

餐飲點咗鹹檸檬梳打、龍眼冰
2023-08-08 235 瀏覽
🇭🇰屯門真的有很多地道小店,感覺是香港的後花園食堂!這次來品嘗著名的泰國餐,一到中午已經非常多街坊排隊✅我們一行三人點了套餐,性價比超高,吃完真的飽到要扶牆走🤣😘其中最讓我印象深刻的是曼谷火山排骨。這道菜的排骨烤得香噴噴🔥入口酥軟多汁,還有一層辣椒醬的香辣滋味,真的是讓我停不下來!每一口都像是在嘴巴里爆炸的火山,超級過癮🥰😛泰國菜必點的去骨海南雞也是超級嫩滑,入口即化,搭配著香氣四溢的海南飯,真是太美味了💛還有一道我必須推薦的是炭燒豬頸肉。這道菜的豬肉切得剛剛好,外酥內軟,加上炭火燒烤的獨特風味,真的回味無窮!🔥最後是大家都愛的醃生蝦,一杯一杯的有著兩種不同醬汁,重點是,這些生蝦新鮮度超高超肥美,每一口都讓人愛不釋手!感覺就像是置身於泰國的海灘上,享受陽光和海風的擁抱🇹🇭【商家資訊】▪象泰宴📍屯門青善街康景花園8-10號鋪 #香港美食 #餐廳推薦 #餐廳打卡#香港探店#香港美食#香港旅遊#香港攻略#香港手信#香港去哪玩#屯門美食

【商家資訊】
▪象泰宴
📍屯門青善街康景花園8-10號鋪

#港女美食到屯門食完晚餐緊係想食個甜品啦~因為晚餐實在係嗌得太多嘢食,食到勁飽。所以就外賣左返屋企食啦。✨甜品拼盤套餐優惠另加$108入面有泰式奶茶奶凍、椰汁西米糕和泰國千層糕。呢三款甜品都好出色,會一食就唔停口。奶凍好香濃嘅茶味。椰汁西米糕口感係軟熟,唔係實的的,食落又唔會容易散。千層糕睇佢咁深色就知係真材實料啦,食落好濃斑蘭葉的味道,唔會話食落好膠嘅口感。玫瑰斑蘭糕可惜呢粒唔好食,佢面頭係硬嘅,可能因為個外賣盒無蓋實,因為個奶凍杯高身得濟頂起左,而我又放左入雪櫃所以硬左啦🥲芒果椰汁糯米飯每次食生果系嘅嘢都好驚中伏,但好彩佢地芒果係香甜而且新鮮嘅,可惜因為我地係外賣嘅關係,個盒焗住左d飯嘅,令到口感都變左,下次一定要即場食!總括嚟講$108有咁多款泰式甜品試到係抵食嘅😍✨總結人均消費💸:$108/SET味道:🌕🌕🌕🌗🌑份量:🌕🌕🌕🌑🌑服務:🌕🌕🌗🌑 🌑質素:🌕🌕🌕🌑🌑🍴象泰宴📍屯門青善街康景花園8-10號舖::::::::୨୧::::::::୨୧::::::::୨୧:::::::::୨୧:::::::::#hkfoodie#eat#gathering #food #foodphoto
#港女美食到屯門

所以就外賣左返屋企食啦。

甜品拼盤套餐優惠另加$108
入面有泰式奶茶奶凍、椰汁西米糕和泰國千層糕。

呢三款甜品都好出色,會一食就唔停口。
奶凍好香濃嘅茶味。
椰汁西米糕口感係軟熟,唔係實的的,食落又唔會容易散。

玫瑰斑蘭糕

#hkfoodie#eat#gathering
#foodholiceatdiary
#屯門泰菜
2023-07-26 117 瀏覽
#港女覓食到屯門再次回訪象泰宴😊又係點個2人餐再加2個餸😆2人餐 A選1 B選2 $298✨A:曼谷火山排骨唔好以為睇落去好似骨多肉啊,食落去原來肉都幾多下,同埋肉質嫩滑唔會好粗糙,淨食個排骨都飽😄✨B: 去骨海南雞(半隻)依加嫩滑,份量足夠,所以繼續encore黎食😋✨泰式經典明爐大蜆煲(小辣)小辣都夠味道,蜆都大隻又新鮮。入面仲有D秀珍菇添。✨泰式海鮮炒金邊粉 $58大蝦都多又爽口,而且食落酸酸甜甜好開胃又夠鑊氣熱辣辣。✨泰式燒雞髀配雞油飯 $52燒雞髀火候控制得好,肉質鮮汁✨芝士火龍果沙冰 跟餐補半價好Fresh好清新,飲落唔太甜,好適合夏天飲。✨ 紅豆冰 跟餐補半價紅豆夠大粒應該係用日本紅豆,飲落淡淡的奶味,不會太甜。✨總結人均消費💸:$204/1人味道:🌕🌕🌕🌗🌑份量:🌕🌕🌕🌕🌑服務:🌕🌕🌕🌑🌑質素:🌕🌕🌕🌑🌑🍴象泰宴📍屯門青善街康景花園8-10號舖::::::::୨୧::::::::୨୧::::::::୨୧:::::::::୨୧:::::::::#hkfoodie#eat#gathering #food #foodphotography #foodblogger #food
#港女覓食到屯門

再次回訪象泰宴😊又係點個2人餐再加2個餸😆

2人餐 A選1 B選2 $298
✨A:曼谷火山排骨

✨B: 去骨海南雞(半隻)
依加嫩滑,份量足夠,所以繼續encore黎食😋

✨泰式經典明爐大蜆煲(小辣)
小辣都夠味道,蜆都大隻又新鮮。
入面仲有D秀珍菇添。

✨泰式海鮮炒金邊粉 $58
大蝦都多又爽口,而且食落酸酸甜甜好開胃又夠鑊氣熱辣辣。

✨泰式燒雞髀配雞油飯 $52
燒雞髀火候控制得好,肉質鮮汁

✨芝士火龍果沙冰 跟餐補半價
好Fresh好清新,飲落唔太甜,好適合夏天飲。

✨ 紅豆冰 跟餐補半價
紅豆夠大粒應該係用日本紅豆,飲落淡淡的奶味,不會太甜。

人均消費💸:$204/1人

🍴象泰宴
#hkfoodie#eat#gathering
#foodholiceatdiary
2023-07-21 125 瀏覽
#港女覓食到屯門諗住排下小曼谷,點知小曼谷例牌多人等😂之後就轉場去左隔離街試下呢間泰國菜🇹🇭餐廳環境闊落坐得舒服🤩餐廳晚市餐牌有2/4/6人套餐,可以按照人數去決定揀幾多人嘅套餐~✨我地揀左2人餐 $298A選1款: 青咖喱牛肋條,牛肋條食落軟熟,香滑,我地另外加配蒜蓉包(+48/6舊)去配咖喱食🤤食落去蒜味好出,如果可以再烤脆身啲會更好🤩B選2款:泰式肉碎生菜包,生菜包食落微辣很惹味。另外亦點左去骨海南雞(半隻) ,肉質嫩滑會令人食唔停口🤤✨為食嘅我地仲另外加錢$68半打生蝦,生蝦好新鮮,佢嘅醬汁仲有兩款俾我地點黎食👍🏻👍🏻✨飲品我以半價去點左珍多冰,珍多冰餡料好豐富,除咗綠色條條之外,佢仲有啲白色透明波波咬落去個口感好得意😎芝士芒果沙冰🍧大推,暫時係最好飲嘅芒果沙冰因為真係新鮮芒果整嘅🙊如果就咁食兩人餐都已經好飽,係我地為食先再補錢叫其他野食🙈✨總結人均消費💸:$465/2人味道:🌕🌕🌕🌕🌑份量:🌕🌕🌕🌑🌑服務:🌕🌕🌕🌗🌑質素:🌕🌕🌕🌕🌑🍴象泰宴 (屯門)📍屯門青善街康景花園8-10號舖::::::::୨୧::::::::୨୧::::::::୨୧:::::::::୨୧:::::::
#港女覓食到屯門

✨我地揀左2人餐 $298

B選2款:泰式肉碎生菜包,生菜包食落微辣很惹味。
另外亦點左去骨海南雞(半隻) ,肉質嫩滑會令人食唔停口🤤

如果就咁食兩人餐都已經好飽,係我地為食先再補錢叫其他野食🙈

人均消費💸:$465/2人
味道:🌕🌕🌕🌕🌑
份量:🌕🌕🌕🌑🌑
服務:🌕🌕🌕🌗🌑
質素:🌕🌕🌕🌕🌑
🍴象泰宴 (屯門)
📍屯門青善街康景花園8-10號舖

#hkfoodie#eat#hotpot#gathering
#food #foodphotography #foodblogger #foodstagram #instafood #hkfood #foodpics #photooftheday #foodie #foodlover #foodlife#foodholiceatdiary