2005-02-05 22 瀏覽
我之前讀書放學後和朋友去荃灣上街,我肚餓見麵包店去,我fee l麵包很便宜,我選紅豆餅和香蕉蛋糕買,我食feel很好唔錯,我之前幫襯,現在我好久沒去,因為我畢業唔能去,我冇空~~如我機會去^^
2005-02-02 26 瀏覽
芝麻餅$5有4 塊,好好食,我覺得好食過奇華呀,豆豆哩隻好有咬口,好似係曲奇餅底上面有好多好香既芝麻,唔似奇華好"泡"既感覺,好正
芝麻餅$5有4 塊,
好好食,我覺得好食過奇華呀,
豆豆哩隻好有咬口,
好似係曲奇餅底上面有好多好香既芝麻,
唔似奇華好"泡"既感覺,好正
2005-02-02 8 瀏覽
我試過朝早食個出爐叉燒飽... 熱辣辣.. 好好味..$3.5一個... 唔錯丫....
2005-02-01 16 瀏覽
哩度既十字包唔係太好食,大打開個袋有陣怪怪既味,食落似甜左d 既光酥餅,提子味道又係怪怪,之前食家就有dd合桃,哈哈,我重衰,我連半粒都食唔倒!如果唔係我本身鍾意食十字包,我只會比一分
哩度既十字包唔係太好食,
大打開個袋有陣怪怪既味,
食落似甜左d 既光酥餅,
提子味道又係怪怪,
之前食家就有dd合桃,
哈哈,我重衰,我連半粒都食唔倒!

如果唔係我本身鍾意食十字包,我只會比一分
2005-01-23 8 瀏覽
食物和評語:到附近探朋友後,路經此店,見人頭湧湧,於是,女友派我入內查探究竟。原來是一間廉價街坊麵包店,花五塊錢買了以下食品。 1. 棋子餅($2.5/個),蓮蓉餡鬆散,外皮油膩,質感並不討好。勉強吃了外皮,便丟了。(連我這個「月餅殺手」都覺得唔好食,可想而知…!) 2. 合桃十字包($2.5/個),合桃量少兼超細頭(只比綠豆大少許),麵包質地,並非士干(Scone )質地。料少無味質地劣。唯一的優點就是塗過蛋汁的外皮烤得香口。題外話:早陣子,女友在地鐵站內的「榮華餅家」買了盒蓮蓉月餅給我,逗得我~ ,woo ~
2005-01-22 5 瀏覽
麥方包($3/四片),質素跟連鎖餅店所賣的不相佰仲,抵食兼質優。
2005-01-20 7 瀏覽
有一次經過荃灣,見到店既麵包師傅捧住一盤新鮮熱辣既蛋撻,為食既我立即買左個試試~蛋撻:好好食呀~甜味同蛋味適中,個曲奇皮又鬆化~ 所以,再買半打返屋企同家人分享~ (仲好抵添喎~5蚊3個蛋撻JA)
有一次經過荃灣,見到店既麵包師傅捧住一盤
新鮮熱辣既蛋撻,為食既我立即買左個試試~