招聘中
月薪 (面議)
$17,500-$20,000
月薪 (面議)
2024-04-16 24 瀏覽
午餐要耐5耐食下呢度先開心!不過已經用手機落單!不用再接觸譚仔姐姐了!小食:四川青椒皮蛋,夠哂惹味!米線自由配墨魚春卷、牛肉、雞肉、皮蛋配米線,加清湯底也很鮮美!
午餐要耐5耐食下呢度先開心!不過已經用手機落單!不用再接觸
譚仔姐姐了!

小食:四川青椒皮蛋,夠哂惹味!

米線自由配
墨魚春卷、牛肉、雞肉、皮蛋
配米線,加清湯底
也很鮮美!

喂喂喂!我終於有機會食到譚仔米線嘅勁爆美味,忍唔住要同大家講吓!🥳 首先,入座已經感受到阿姐嘅熱情和服務,撈麵整得晒噏,勁夾!🍜 又長又滑嘅麵條,一夾上來,啲配料都貼貼地坐落頂端,每條麵都裹住滿滿嘅肉醬,真係好入味。墨魚丸嘅部分,食落真係Q彈得滯,每嚼一下,海鮮嘅鮮味就喺口腔爆開,越嚼越過癮。🦑 湯底嗌到爆炸,夠辣夠麻,真係刺激到我唔舍得放箸!不過,幸好有杯凍檸檬岩哋在旁,辣完之後嚟一啖,解辣得咁完美,真係絕配。最正嘅係,喺呢度無論點食,口味都可以咁精準。識得點,咪等於係識得食啦!👌 今次嘅食記吖,筆墨難以形容啲米線同配菜真係幾好捧,給我印象深刻。真係證明咗一句嘢,好嘢真係唔使大把銀紙。下次有空,我一定會再嚟轉場食喇!🏃‍♂️💨

拉近椅子,心情興奮,譚家米線來一份!腩肉墨魚米線居然這麼澎湃,真是讓我個個望穿秋水呀😍!味道嘛,不用多說,正宗得很!但那墨魚丸,哎喲,喺得!鮮香彈牙,墨魚味正到爆炸,豬腩肉的油香呢,就喺得剛剛好,絲毫唔會覺得肉油膩!土匪雞翼,名氣巨響,一嘗果然名不虛傳!🐔孜然香撲鼻,芝麻撒落,口感上分分鐘升天!每一啖,都是滿足到不行。轉個彎,帶上班底,外賣米線回轉工位,湯麵分家,真心賣點!墨魚丸再現風采,雞肉多到嚇人,口感雞味十足,不過再爽滑點就無敵喇!最後,套餐完結篇,過橋米線救急!無辣味清湯基底,夾帶甜酸肉沬令人神清氣爽!每一根米線都黏上炸醬,簡直喺得極致享受。啲哋,譚家米線,啱味又過癮,我一定會再黎!🍜

2023-01-14 337 瀏覽
每次都要等二十至半小時先有一碗米線,人手嚴重不足,每次都見到做晒外賣先,出大量外賣都出得好少堂食, 真係要改善下。今日去,連點餐都無人,問咗幾個都掛住拎外賣出去門口。
每次都要等二十至半小時先有一碗米線,人手嚴重不足
2021-12-18 970 瀏覽
見到新闊別一排嘅黑柏葉小食去到話未有,冇辦法就食其野食叫左我好大個2人份量既香茜好香我最中意既什錦米線,真係好多配料雞肉 /牛肉/ 炸醬 / 魚蛋 / 豆卜 / 酸菜 / 腐皮 / 火腿 / 芽菜  / 鮮冬菇樣樣都有少少睇睇個餐牌原來都分左好多個湯底]有原味/ 麻辣/湖南辣/鮮蕃茄/重慶酸辣味仲有好多種辣可以揀其本上都好味既仲有必吃既 雞翼睇到海報再加上個譚姐姐姐介紹下叫左一杯仲要加錢陳皮檸蜜愛玉冰陳皮檸蜜愛玉冰呢杯野真係唔好飲呀,好似飲中藥禁可能陳皮浸太耐,所以苦苦地
見到新闊別一排嘅黑柏葉小食去到話未有,冇辦法就食其野食
樣樣都有少少

仲有必吃既 雞翼

睇到海報再加上個譚姐姐姐介紹下叫左一杯仲要加錢
陳皮檸蜜愛玉冰

陳皮檸蜜愛玉冰
呢杯野真係唔好飲呀,好似飲中藥禁可能陳皮浸太耐,所以苦苦地
2021-11-26
譚仔間唔時都會推出一款特別既推廣米線,今次新出品係滷汁牛肚蜂巢豆腐香辣蕃茄湯米線,咁啱2款配料我都鐘意,梗係要試下啦。🍴滷汁牛肚蜂巢豆腐香辣蕃茄湯米線$43首先講湯底,食辣BB班既我揀左十小辣,湯底幾正,辣味同蕃茄味融合得好好,又唔會搶到對方既味道,仲會有蕃茄粒係入面👍滷汁牛肚同蜂巢豆腐都係好索汁既食材,一咬落去就會有湯噴出黎🤣牛肚仲會有滷水既味道添,但係蜂巢豆腐既口感就麻麻地,好似霉霉地咁,唔知係咪因為浸湯浸得太耐。

🍴滷汁牛肚蜂巢豆腐香辣蕃茄湯米線$43
2021-11-06 165 瀏覽
【#肥波米線系列】🎈作為潮流嘅未端嘅肥波,係譚仔 @tamjai_hk 出左呢個撈米線好耐之後終於試到‼️米線🍜嘅餸有炸醬、酸菜、雞扒、仲有我走左嘅韮菜同芽菜。辣度最少係五小辣🌶🌶🌶🌶🌶🎈一上檯已經好香,炸醬份量超多撈完之後每一啖都有!雞扒唔算好大塊,但味道唔錯,唔柴。不過唔係好食到麻辣汁嘅味😆反而撈埋啲酸菜食,似酸辣多過麻辣🔥🎈五小辣其實係一pat辣醬擺左係側邊,其實可以唔好set死五小辣起跳,有得揀辣度會仲正‼️如果想少啲辣可以唔撈哂所有辣醬都可以,我今次就有撈哂嘅😂一個字:辣‼️但辣得黎幾惹味🌶🌶🌶🌶🌶呢啲咁邪惡嘅野食一個月一次好喇,因為真係好肥好油呀😂😂😂😂😂📍譚仔雲南米線 @tamjai_hk 📍我係小西灣廣場食嘅,但我相信總有一間係你附近嘅,自己search下啦🍜 係譚仔唔係譚仔三哥呀‼️#自費 #絕對唔係廣告 #米線 #炭烤雞扒 #麻辣汁烤雞炸醬撈米線 #譚仔 #譚仔雲南米線 #撈米線 #炸醬 #五小辣 #無廣告 #hkig #hkigfoodie #hkigfoodblogger #foodie #foodblogger #hkfoodie #hkfoodblogger #ri
【#肥波米線系列】

📍譚仔雲南米線 @tamjai_hk

#自費 #絕對唔係廣告 #米線 #炭烤雞扒 #麻辣汁烤雞炸醬撈米線 #譚仔 #譚仔雲南米線 #撈米線 #炸醬 #五小辣 #無廣告 #hkig #hkigfoodie #hkigfoodblogger #foodie #foodblogger #hkfoodie #hkfoodblogger #ricenoodles
2021-08-16 281 瀏覽
譚仔新出既撈面唔錯😋😋見咁多人推薦,我都唔執輸即刻去試試。我唔知道係唔係因為新出而且係星期六,等好耐…我諗由落單到拎外賣都等左大約9個字…但係我都覺得值得既👍🏻下次可以選擇打電話叫外賣應該會好d。米線好彈牙,平日食既湯米線都無咁彈牙😂但個人口味問題,所以唯一一點我唔鐘意既係有芹菜😢而我撈既時候睇唔到食左…撈面除左可以要跟雞扒,仲可以加平日湯面食既餸😋😋 唔想食雞扒可以只叫肉醬撈。總結: 試得過,早d 打電話叫定自取吧😉
譚仔新出既撈面唔錯😋😋
見咁多人推薦,我都唔執輸即刻去試試。
我唔知道係唔係因為新出而且係星期六,等好耐…
我諗由落單到拎外賣都等左大約9個字…
但係我都覺得值得既👍🏻下次可以選擇打電話叫外賣應該會好d。
米線好彈牙,平日食既湯米線都無咁彈牙😂
總結: 試得過,早d 打電話叫定自取吧😉
譚仔撈面
2021-07-31
譚仔撈面
2021-07-29 145 瀏覽
潮食!譚仔雲南米線~麻辣汁烤雞炸醬撈米線!最近譚仔又有近搞作~推出左撈米線!即刻來試試佢先!辣度以5小辣起標!平時食開10小辣既我當堂心都離一離丫但要試新野為有頂硬上啦~上到枱炸醬分量都幾多烤雞扒都夠~其他配菜都足料丫!中間果d估計就係譚仔秘製麻辣醬即睇完賣相即刻撈撈佢再試試先!麻辣醬+試醬醬都夠撈哂成碗米線既!但食落返而唔先辣😂😂係咪姐姐知我廢幫我走埋辣~平時十小辣仲辣過呢個~米線底就都夠彈牙烤雞扒就係土匪雞翼禁香口但整體來講咪道都係唔錯既👍🏻
潮食!譚仔雲南米線~
麻辣汁烤雞炸醬撈米線!
最近譚仔又有近搞作~
推出左撈米線!即刻來試試佢先!
辣度以5小辣起標!
平時食開10小辣既我當堂心都離一離丫
但要試新野為有頂硬上啦~
上到枱炸醬分量都幾多烤雞扒都夠~
其他配菜都足料丫!
中間果d估計就係譚仔秘製麻辣醬
即睇完賣相即刻撈撈佢再試試先!
麻辣醬+試醬醬都夠撈哂成碗米線既!
但食落返而唔先辣😂😂
係咪姐姐知我廢幫我走埋辣~
平時十小辣仲辣過呢個~
米線底就都夠彈牙
烤雞扒就係土匪雞翼禁香口
但整體來講咪道都係唔錯既👍🏻
麻辣汁烤雞炸醬撈米線
麻辣汁烤雞炸醬撈米線
泡椒酸菜魚湯米線 配脆肉鯇 🐟 $4X(外賣)弓份量算過得去啦,一碗麵有5-6塊脆肉鯇,脆肉鯇應該具備既「基本」口感、味道都有,亦無碎骨,個別一兩舊柴咗些少,同中山食既就無得比嫁喇,但哩個價錢可接受。👌🏻至於湯底呢,如果用「魚湯」做標準就一定唔合格嫁喇,無魚味。不過確實係有啲泡椒浮面既,亦算多酸菜。係咪用左三種辣椒煮我就食唔出喇,大家可以當泡椒味酸辣湯底試試,辣度食落係「山」小辣😛Overall我覺得係可以試一試既,哩個價錢算係咁🤗
泡椒酸菜魚湯米線 配脆肉鯇 🐟 $4X(外賣)

Overall
我覺得係可以試一試既,哩個價錢算係咁🤗
2021-02-18 221 瀏覽
譚仔自從比日本公司收購 開得越來越多分店之後 啲姐姐好似啲態度唔休做越嚟越差咁 今日我用外賣app外賣自取 竟然比啲阿姐鬧我 一去到就講名同電話 佢哋話一定要有order Number先肯比外賣我 我就話唔知係邊度睇order Number 咁我就直情攞埋部電話俾佢哋睇啦 佢哋幾個嘅態度一齊同我講我哋唔會幫你睇 因為我哋要戴眼鏡先睇到啲字 咁我就同佢講 我真係唔知係邊度睇order Number 我成部電話俾你你幫我搵 喺度糾纏左幾分鐘啲阿姐都愛理不理 死都唔肯比外賣我 最後有個阿姐死死地氣戴眼鏡睇 搵到之後啦鬧翻我發覺order Number咪喺呢度囉 態度10分10分差 最後仲同我講你下次一定要講order Number如果唔係我哋都照樣唔會俾你 我就同佢講我唔會再買 佢竟然鬧翻我轉頭你鍾意啦咪唔好買囉 點解可以咁嘅態度...仲有而家外賣嘅份量真係越來越少
仲有而家外賣嘅份量真係越來越少
外賣自取
從開張幫襯到昨天,中午一點幾同家人去食午餐,一直叫過橋米線為大碗米線,間中有侍應會問大碗是否過橋,昨天那位侍應大聲夾惡話聽唔明,老公即刻拿餐牌指住圖話要這碗,這樣明嗎?侍應立刻話依家明,但我叫另外同事幫你地落單,我也沒好氣話,冇所謂叫第二個來啦!點知佢一轉聲立刻係後面張檯好大聲咁拍兩下檯,總講你哋冇係都食啦,走啦⋯⋯如果唔係其她兩個侍應拉住,佢唔知總想點!態度如此惡劣的侍應真係沒見過,這麼惡的女人更少見!當時真係愕然了,坐喺度一陣間先反應過來,走人!從此不再幫襯!👎🏿👎🏿👎🏿👎🏿

2020-05-30
2020-05-27 434 瀏覽
試過好多次想打電話落去落order,但每次都打成20-30次都完全唔通,好似浪起咗個電話所以打唔到過去咁。搞到次次都嗌唔到 如果落去先嗌又要等好耐 每次都打成10分鐘。
2019-10-27 807 瀏覽
唔知點解譚仔係有一種無法抗拒嘅味道有時係歐洲去旅行食得西餐多會突然好掛住食米線久唔久 我會同同事們一齊食譚仔放題放題意思係要點哂譚仔所有小食例如有尖椒皮蛋 土匪雞翼 蒜泥白肉 樣樣都好惹味呢三樣係必點!!!!!譚仔湯底之中酸辣係食得最「舒服」原因係辣又唔係好大辣嗰隻又可以治下辣癮有時太辛辣食唔到其他嘢 流哂鼻水 食到好辛苦咁就唔好了!!!一人一碗米線再配我最鍾意既墨丸幾碟小食 share 食一杯凍檸茶少冰清哂 認真滿足呢!
唔知點解譚仔係有一種無法抗拒嘅味道
有時係歐洲去旅行食得西餐多
會突然好掛住食米線

久唔久 我會同同事們一齊食譚仔放題
放題意思係要點哂譚仔所有小食
例如有尖椒皮蛋 土匪雞翼 蒜泥白肉
樣樣都好惹味
呢三樣係必點!!!!!

譚仔湯底之中
酸辣係食得最「舒服」
原因係辣又唔係好大辣嗰隻
又可以治下辣癮
有時太辛辣食唔到其他嘢
流哂鼻水 食到好辛苦咁就唔好了!!!

一人一碗米線
再配我最鍾意既墨丸
幾碟小食 share 食
一杯凍檸茶少冰
清哂 認真滿足呢!
2019-09-05 504 瀏覽
今日去譚仔食腩肉米線啊,腩肉嘅份量小西灣嗰間的而且確係多過尖沙咀嗰間好多。今次我食十小辣啊,個湯底一如以往都係好美味嘅,另外叫左杯凍檸茶,價錢43元左右。好滿足的一餐。