2024-03-28 89 瀏覽
外賣三併米線,外賣平台有優惠,可以嘗試叫,叫了豆卜,羅伯,枝竹加兩蚊有薯粉,因健康的關係走野飲,抵食大件又健康,唯獨是外賣的速度比較慢,需要耐心等候。堂食則比較快。自選米線可符合自己的口味。
2024-03-17 66 瀏覽
今日同朋友去開東涌shopping,諗唔到食乜嘢就過咗嚟食呢一間譚仔,譚仔其實都食過好多次,不過就係有一種說不出嘅吸引,而家間譚仔嘅質素都唔錯,店員亦都非常客氣,我哋大概等咗4至5分鐘之後有得食,等候時間都唔算太耐,而且店入邊亦都唔算太多人,米線嘅軟硬度,我覺得適中,唔會太林,今日就叫咗腩肉,腩肉肥瘦都適中,係我哋最愛嘅味道,最後加咗杯凍檸茶,味道就正正常常不過不失,希望呢一間可以keep到水準!
2024-01-20 197 瀏覽
第一次用譚仔會員apps 去到即刻有姐姐帶位入座 在講咗有會員後還快就拎咗張連檯號QR code來,介面簡單明瞭 有咩優惠都會即時展示出來,以前都係食開湖南酸辣湯底 今次就試咗重慶酸辣湯底 大家都係酸辣但真心好唔同,重慶酸辣湯底係醋酸味,鍾意食醋嘅值得一試!之後嗌咗土匪雞翼,四川青椒皮蛋! 個人唔鍾意啲雞翼咁腍,但味道都有水準,而四川青椒皮蛋,一如既往咁好食,重點係佢啲汁香辣適中,加上辣青椒,令到皮蛋更加有惹味!因為青椒係粒狀,唔會黐住皮蛋令唔鍾意青椒嘅人都可以食!
2024-01-18
  • 四川青椒皮蛋
  • 重慶酸辣湯底
2023-10-24 193 瀏覽
譚仔的米線出名已久,但這才是我第一次去,見識見識!譚仔主打米線,當然是嘗試一下米線,原味清湯米線,湯底不錯,且材料十足,不容置疑。還有特色的是餐廳會再配合特色配制的肉碎四肉醬,以及酸菜,令到米線的清香味道更加提鮮。但吃過傳統滾熱的米線鍋,總會覺得這米線只是湯粗米粉,總是溫不是熱,沒有鍋也不像樣。可惜,香港這樣時間緊迫的環境,就它改良後適應了需求,客群也特別多,尤其是打包帶走一族。找到人和地的特點而作改良是某些成功重點。
譚仔的米線出名已久,但這才是我第一次去,見識見識!
2023-07-27 227 瀏覽
平日等左成半粒鐘,野食先到,加十三蚊加左杯菠蘿味無糖可口可樂特飲,杯野飲完全冇氣,問個啊姨換一杯有氣,佢講味“因為係無糖可樂所以冇氣”完全唔明點解可以冇氣,我個frd 杯可樂擺咗成廿分鐘都仲有氣,絕對唔會再幫襯
2023-02-28 511 瀏覽
20230225--週末--譚仔雲南米線地址: 東涌富東街6號富東廣場1樓110C號舖中午食牛氣放題,閒逛東薈城後,走到了富東廣場,己到晚餐時間,不太肚餓,又想休息一下,剛好路過譚仔,不用等位就進內食碗米線這間譚仔地方寬敞,客人有八城入座率,侍應生不多有餐牌提供,可QR Code下單,店員也會有禮幫忙下單QR Code 下單點餐:炸醬米線($37)配湖南酸辣湯底($1)本身叫了炸醬,鄰桌食客有一免費炸醬,她不吃轉贈給我,不過兩碗炸醬賣相略有不同,不知原因。基本米線底有九菜、腐竹和芽菜,米線量足,湖南酸辣湯底五小辣,湯底味道較淡,不酸也不辣,味道麻麻,幸好有炸醬添味土匪雞翼($26)近年譚仔的雞翼味道已大不如前,雞翼變得細隻,味道也沒以前香,肉質似是烚熟焗一焗的味道譚仔米線味道一般這間分店座位寬闊,二人和四人的座位也不少值得一讚此店的店長,有客人多番查問下單程序,仍然不厭其煩有禮耐心地解答
20230225--週末--譚仔雲南米線

地址: 東涌富東街6號富東廣場1樓110C號舖

這間譚仔地方寬敞,客人有八城入座率,侍應生不多

有餐牌提供,可QR Code下單,店員也會有禮幫忙下單
QR Code 下單點餐:

炸醬米線($37)配湖南酸辣湯底($1)

土匪雞翼($26)

譚仔米線味道一般

這間分店座位寬闊,二人和四人的座位也不少

2023-02-25
超級差!等咗一個鐘!如果只做外賣的話不如關門算了堂食就要等一個鐘先來,而外賣就不斷出貨,不如停了堂食只做外賣吧!服務態度極差!服務態度極差!服務態度極差!絕沒有下次!
超級差!等咗一個鐘!如果只做外賣的話不如關門算了
服務態度極差!服務態度極差!服務態度極差!
絕沒有下次!
2022-12-26
2022-12-12 227 瀏覽
每一次!係每一次嘅外賣都係等好耐 25分鐘係基本 但每一次!啲姐姐都係多到企喺到吹水 行行企企 完全唔急 hea住嚟做 咩事?退咗休?放慢手腳嚟做 他他條條 完全冇一個幫食客嘅心 行到埋去cashier望住佢哋 都仲傾緊計 而堂食嘅客得一半 唔明有咩要搞咁耐………..好喇,等到終於見到有外賣推緊出嚟,推到出嚟居然走咗去傾計而唔係叫number……..我行埋去問先至話係我嘅號碼….唔休做都唔係咁嘅服務態度?唔該譚仔認真改善下。。。
外賣自取
平日都好鍾意食譚仔,但係每次黎到東涌富東商場呢間食都係受氣居多,上次黎食大概9點鐘,等左20分鐘,都無人過黎問我落左單未,舉手無人睇到,終於等到有人見到,叫我等等,忙完又唔記得左我,再落多幾張枱單都未輪到我,服務態度實在太差。今日又黎左食,晚上7點10分落單,7點44分左右先到,等侯時間太長,其實譚仔其他分店我都經常幫襯,但係富東分店人手實在太少,每次黎到都係唔好既體驗,希望老闆睇到呢個食評會改善一下
2022-09-18
2022-08-14 321 瀏覽
我諗大部份香港人一定食過譚仔,辣的情度分等级而出名,有些人更食上瘾,就算不是日日食咁誇,起碼隔一段時間又會想再食,這是在外國食不到的香港原味道。重慶酸辣過橋米線 $57+$1+芫茜$3 (小米線 -$1)= total $60應有盡有,又最抵食的"過橋米線"共有17種配料 :雞肉,牛肉,豬肉,牛丸,墨丸,魚蛋,火腿,韮菜,豆腐卜,腐皮,豬膶,豬腩肉,竹笙,酸菜,肉醬,芽菜,生菜。加埋芫茜有畫龍點晴的作用,因為重慶湯底比較油,芫茜有中和的效果,而且芫茜味濃,混合在湯底中,又出奇地夾。

= total $60

應有盡有,又最抵食的"過橋米線"共有17種配料 :
2022-04-15 376 瀏覽
食物越大越差、越嚟越難食!服務態度好差⋯⋯個個員工都好似人哋欠左佢$一樣!以後都唔會嚟這間食現在社會好多人失業!佢利間請人真係太差了!如果改變下員工!就更好了!相信好多人都這樣認為
2022-04-15
用餐優惠
現金券
第一次係呢個東涌買譚仔 外賣個酸菜魚湯底 有單嗌炸醬 唔係過橋黎嘅 翻到屋企打開一睇笑左 d炸醬就咁放係d米線上面 (我諗住整開完全係天荒夜談)依家係諗住炸醬撈米線???咁我嗌酸菜魚湯做咩???就當有人鍾意就咁撈埋d炸醬入去個湯度食都係個人選擇啊大佬!!分開裝應該係常識啊唔該??仲要想講 就咁放係少左勁多唔該曬🙂依家係又餓又嬲又好笑 真係好奇一問🙂 係平時我好彩未遇過呢d情況 定係其實大家都已經見慣不怪??腦係個好東西希望唔好dum左佢!!(btw單純針對將炸醬就咁放係上面嘅廚房 thx)
2022-03-05
30 分鐘 (外賣自取)
2022-01-14 450 瀏覽
疫情期間,加上禁夜市,於是用咗外賣平台叫譚仔雲南米線。譚仔係好多人嘅至愛,食物質素和食物種類其實唔使多介紹。但令我意外嘅係外賣水準都維持到,真係要表揚一下。主食嗌咗過橋米線,小食叫左紅油青瓜和木耳,四川青椒皮蛋,雞翼及油菜。過橋米線嘅餸很足料,唔會因為外賣而比少咗。食物質素很好,同堂食冇分別,而米線嘅湯底仲好夠熱,由於米線同湯係分開嘅所以米線都唔會浸到太軟。疫情期間都可以在家食到熱辣辣嘅米線好開心。
疫情期間,加上禁夜市,於是用咗外賣平台叫譚仔雲南米線。

疫情期間都可以在家食到熱辣辣嘅米線好開心。

外賣送餐
  • 過橋米線
2022-01-01 250 瀏覽
等個米線煮好等超過半小時都未上到上錯米線叫極冇人理,掂行掂過處理態度輕浮冇人帶位,自己揀位坐低咗又話一個人冇得坐依度,要調位米線煮得一般般。。。。可能等得太耐了
等個米線煮好等超過半小時都未上到
上錯米線
叫極冇人理,掂行掂過處理態度輕浮
冇人帶位,自己揀位坐低咗又話一個人冇得坐依度,要調位
米線煮得一般般。。。。可能等得太耐了
2021-12-01 233 瀏覽
點餐冬菇米線冬菇加兩份 來的時候冬菇只有七個 跟我之前點一份的數量一樣(有照片為證)冬菇size也明顯縮水 拿著付帳後的帳單詢問店家主任為什麼點了兩份冬菇 只來一份?主任回答態度隨便 回廚房請別人只補了兩顆給我。我甚至把之前用餐點了一份冬菇的照片拿給她看 而且全程態度都很好期望她查清楚 她說已經多給你了 還說冬菇可能在碗底…這麼隨便又差勁的回覆 著實讓消費者不舒服且不解 打到服務專線 沒人接線 只能錄音 等回覆。香港這麼有規模的連鎖店 為什麼sop流程會因店不同差異頗大 而且申訴無門 讓人體驗感受很差。