2024-02-03 155 瀏覽
因為荃灣好難搵車位食飯,所以我地就去左海濱搵嘢食。因為已經過左2點30分,原本想食嘅日本餐廳已經落左場,又因為比較多餐廳個邊又冇哂位泊車。無獨有偶發現左呢間韓國野,已經連續食左兩日韓國野嘅我,為左搵老公麻煩,所以入去試下。一入到去見到韓國人做老闆,內心已經有啲歡喜。 泡菜炒飯,炒飯炒得好香,配上一只半熟煎蛋同埋紫菜,啖啖都好香好好味,我覺得有啲油,但老公好岩胃口。豬肉蓋飯,外表平平無奇,但係其實好正宗地道韓國風味,好食到我地兩夫婦都講唔倒野係咁二食。但係其實都係好油。泡菜好地道,我覺得唔夠酸。下次會再去。
一入到去見到韓國人做老闆,內心已經有啲歡喜。
。但係其實都係好油。
泡菜好地道,我覺得唔夠酸。
下次會再去。
泡菜炒飯
豬肉蓋飯
泡菜炒飯
豬肉蓋飯
我們已經在新年前後幫咗兩次,可以用英文和韓國夫婦點菜,也有有圖片menu顯示方便點菜。店內清潔,位置足夠,也播着詩歌,使食客吃飯可以慢慢享用。我們試過bbq牛仔骨(肉不會太多肥膏,肉很多)、韓式辣炸醬麵(似韓劇的樣子)、椰菜炒豬肉便當(份量十足),而且免費送韓式小菜,有麻油菠菜、大豆芽菜、辣大白菜,好味道,應該是店主自家製,好香和不咸的。我喜歡食物味道不太重,我會再來幫襯或外賣。希望他們繼續在區內經營。
2023-01-18
  • 韓式牛仔骨
  • 韓式炸醬麵
2023-01-27 511 瀏覽
年初六食飯,懶得煮或叫外賣,聽聞新開的食物不錯,加上支持小店,打電話肯定有開後,就walk in來了。七點零鐘,已坐到半滿,這是食完時,無乜人才影的。先來前菜,款款都啱食,兼好味。4個人,選了二人套餐再散叫多3樣。海鮮煎餅,底脆。非堂惹味,材料充足,跟一碗白飯。湯底甜甜地,估唔到咁有牛肉味,加上有不同的菇及菜、年糕,好豐富。冬天必叫魚糕湯,相比其他食物,較淡味。石頭鍋飯,有飯焦,顏色靚,配搭又健康,仲有支醬俾自助調味,均衡飲食必選!食剩左少少,大家都飽到食唔落甜品,下次有機會再試。

七點零鐘,已坐到半滿,這是食完時,無乜人才影的。

先來前菜,款款都啱食,兼好味。

前菜

4個人,選了二人套餐再散叫多3樣。

海鮮煎餅,底脆。
海鮮煎餅

非堂惹味,材料充足,跟一碗白飯。

辣魷魚五花肉

牛肉火鍋

魚糕湯,相比其他食物,較淡味。
魚糕湯

石鍋伴飯

食剩左少少,大家都飽到食唔落甜品,下次有機會再試。
2023-01-27
生日
海鮮煎餅
辣魷魚五花肉
牛肉火鍋
石鍋伴飯
終於比我等到呢間韓國味道爆燈既小店一入門口已經感覺到滿滿韓國味,完全無港式味道個人覺得餐牌好多選擇,仲有啲平時喺香港比較少見既菜式,午餐有set lunch,晚餐有鍋既set,喺香港既韓國菜嚟講價錢算相宜~第一次試下最基本既泡菜湯飯先,泡菜既酸味辣味適中,個人覺得可以再辣啲韓式烤牛肉,香!配菜豐富,份量充足,一定清到碗飯最最最驚喜係呢個蕃薯條,香,脆,甜,仲有芝士,不得了!韓國老闆堅持送每枱食客門口講多謝同再見~下次一定要再嚟,仲有好多味想試
終於比我等到呢間韓國味道爆燈既小店
一入門口已經感覺到滿滿韓國味,完全無港式味道

韓式烤牛肉,香!配菜豐富,份量充足,一定清到碗飯

最最最驚喜係呢個蕃薯條,香,脆,甜,仲有芝士,不得了!

韓國老闆堅持送每枱食客門口講多謝同再見~

下次一定要再嚟,仲有好多味想試

• 炸甘薯條
2023-01-06 320 瀏覽
早排行經呢間韓國餐廳,就膽粗粗試一試個外賣。其實呢間鋪位都轉過幾次手,有日式,有酸辣粉,今次就到韓式。我行到入去點餐,個男性的年紀大少少既好似只識韓文,咁我唯有用身體語言加上簡單有力既英語點餐,“L3”雞肉便當,大約等左15分鐘左右先有,外賣來說就比較慢。先試個前菜,有泡菜,芽菜,有d黑豆,同有d綠色可能是高麗菜,味道都幾好,黑豆有d硬帶甜,有點像帶蜜糖,泡菜都可以,至於個雞就相當好味,雖然不是十分嫰滑,但個汁配上雞肉就好有特色,飯既份量都多,回頭率70%
2022-12-26 310 瀏覽
在純住宅區內仲要係死位去頂食店,真係一件好勇敢既事。外賣味道很好,包裝也貼心,牛仔骨用錫紙再包才入盒,這點讚👍。海鮮薄餅不會過咸,煙韌有口感,不過堂食應該會更好味。另外有三小碟,我最愛銀魚花生,其他ok。我覺得真係韓國人經營,講英文和普通話的,要支持下。
烤牛肋條(變左牛仔骨😅)、海鮮薄餅
2022-12-26
45 分鐘 (外賣自取)
烤牛肋條(變左牛仔骨😅)、海鮮薄餅