招聘中
時薪
最高可達 $21,500
最高可達 $23,500
月薪
更多筍工 (5)
2024-05-26 0 瀏覽
最近食嘅質素穩定,冇嚟一段時間多咗少少牛肚嘅新菜式本身諗住嗌佢個牛肚,不過見到好多人嗌鐵板魷魚就忍唔住照嗌!$30.1隻鐵板魷魚,又要重提呢度唔使加1更加抵好彈牙幾新鮮味!幾鍾意佢嗰個都幾鹹嘅類似燒肉汁加啲辣椒仔黑椒好味!今次第一次食肉醬蝦多利,唔怪得知咁Hit咁熱門, $30禁足咁大兜 好好味呀雞翼嗌咗八隻質素穩定,因為佢係嗌返嚟嘅貨色應該唔會差好遠!蜆肉炒意粉同想像嘅差唔多都係冇乜味 不過阿媽鍾意冇計😂😂今次嘅海鮮忌廉湯好奇怪,一上枱已經覺得佢個色水同埋質感有啲奇怪好似有啲粒粒咁… 唔知係咩狀態,而且材料都比較少 又唔可以話佢唔新鮮,但係好似好核突咁😂😂今次試咗蘆筍,清清地唔錯,不過佢都會撈啲油,所以會好香口 服務勁勤快,好欣賞呢度啲後生仔
最近食嘅質素穩定,冇嚟一段時間多咗少少牛肚嘅新菜式
本身諗住嗌佢個牛肚,不過見到好多人嗌鐵板魷魚就忍唔住照嗌!

$30.1隻鐵板魷魚,又要重提呢度唔使加1更加抵
好彈牙幾新鮮味!幾鍾意佢嗰個都幾鹹嘅類似燒肉汁
加啲辣椒仔黑椒好味!
好好味呀

今次試咗蘆筍,清清地唔錯,不過佢都會撈啲油,所以會好香口

服務勁勤快,好欣賞呢度啲後生仔
2024-04-12 74 瀏覽
近排公司野多到做極做唔完,日日都OT😵‍💫收工返到屋企附近都差唔多9點 。自己一個又想平又想快啲食完返屋企就一定係去薩莉亞 ~我個人最中意明太子意大利粉同黑松露意大利粉,兩個既味道都好夠,意粉雖然唔係好靚好彈牙個啲,但就起碼唔會好淋身,成個面餅咁,呢個價錢快快脆食完,我好滿足了👍🏻
自己一個又想平又想快啲食完返屋企就一定係去薩莉亞 ~
2024-04-08 60 瀏覽
蜆肉辣炒意粉阿媽而家已經唔鍾意了,其實佢以往食開個蕃茄蜆肉炒意粉,辣辣地佢會比較鍾意呢期明明都勸阻佢唔好嗌呢隻味,好似冇乜點調味過咁蕃茄味嗰啲會比較好羊架$58雖然唔貴但係太細舊了,而且好硬!不過楊味就好充足!好欣賞呢間就係佢完全唔收+1服務費,但係服務幾好㗎 !菠菜魚肉好似有少少油,但係又食唔出,如果可以冇油就好哈哈見到人哋嗌雞翼,好大隻好好味,下次我都試吓先飲品花方面都唔錯!汽水長期都有氣,仲有咖啡選擇
蕃茄味嗰啲會比較好

菠菜魚肉好似有少少油,但係又食唔出,如果可以冇油就好哈哈

見到人哋嗌雞翼,好大隻好好味,下次我都試吓先

飲品花方面都唔錯!汽水長期都有氣,仲有咖啡選擇
2024-03-28 27 瀏覽
每次OT夜收工想快快手食完返屋企休息 都一定揀呢間食最鍾意就係食佢嘅黑松露意大利粉,再加多一份甜蝦沙律😋佢個意大利粉雖然唔稱得上又滑又彈牙,但係平價意粉嚟講,佢唔會食到成口粉或者又軟又冇咬口,加上佢黑松露醬汁份量夠多,好夠黑松露味!平平哋嚟講算係非常唔錯嘅選擇!
每次OT夜收工想快快手食完返屋企休息 都一定揀呢間食
最鍾意就係食佢嘅黑松露意大利粉,再加多一份甜蝦沙律😋
平平哋嚟講算係非常唔錯嘅選擇!
2024-03-07 86 瀏覽
好肚餓呀Band咗食一粥麵,因為啲嘢唔好食唔啱食,想食薩莉亞拉埋屋企去食!好少何咁強烈,因為想食佢啲意粉,今次冇選擇困難之下一嘢就揀咗自己想食嘅魷魚同埋闊條麵,我個蕃茄粗麵好好味平時阿媽食飯多啲,所以俾佢揀我冇得食今次我自己食一個就有得揀呢個草通粉!質感好煙靭好過癮,重點係佢個汁有蕃茄味,而且少少辣好好味!預咗佢冇乜材料煙肉㗎喇呢個價阿媽呢個一如以往咁樣冇乜食水,而且好似唔係咁香,但係唔知點解佢永遠都會嗌呢個😅鐵板魷魚好新鮮好好味嘅感覺雖然知道佢肯定係急凍貨薩莉亞好神奇,服務唔錯,但係又唔收服務費哈哈 香港難得嘅平民之選
鐵板魷魚好新鮮好好味嘅感覺雖然知道佢肯定係急凍貨

2023-12-25 170 瀏覽
冇嚟一牌有啲新嘅嘢食!不過我哋都冇事!因為今日得我同我阿媽,我阿媽唔食牛我就唔敢試過@,下次!通常都會嗌過蕃茄意粉!以前會嗌蕃茄蜆肉意粉,不過而家已經冇咗好耐,今次是煙肉蕃茄意粉,佢個蕃茄條尾唔同咗,今次應該係落咗好多茄汁但係一個蕃茄肉都見唔到,而且都唔係太食到嗰個未煙肉炒菠菜都細碟咗,不過菠菜好甜好唔會夾口低雞翼正常發揮!不過佢都唔會差得去邊都係一啲穩定嘅質素,因為係預先整定包裝食物服務質素正常,衛生程度都OK合格,匙羹建議自己再洗

但係一個蕃茄肉都見唔到,而且都唔係太食到嗰個未
煙肉炒菠菜都細碟咗,不過菠菜好甜好唔會夾口
服務質素正常,衛生程度都OK合格,匙羹建議自己再洗

2023-10-25 348 瀏覽
馬鞍山呢個美食沙漠有‘’薩莉亞”,簡直令到馬鞍山生息不少,喺香港地想搵價錢貼地又好食既西餐廳絕對唔容易🥺百騰物貴,物價指數又高🥲食過幾間‘’薩莉亞‘’覺得馬鞍山廣場分店特別好食,堂食跟外賣都好食,價錢貼地又好味絕對要再幫襯🍕 比起 "🍕h×t"更好食

🍕 比起 "🍕h×t"更好食

2023-10-11 237 瀏覽
中午一個人食飯,很多時都會選擇食快餐,例如大家樂、美心、麥當勞、宜家和KFC,因為貪方便,價錢亦較平宜。中午比較少到餐廳,一來不喜歡搭枱,二來餐廳不太歡迎一個人的食客,最近開始會轉食埋薩莉亞。
2023-10-05 176 瀏覽
今日唔飲茶,說服咗阿媽食薩莉亞!如果唔係阿媽想食羊架,堅持要食我就嗌咗雞扒!因為食過幾次都記得係性價比唔高,羊架食得落肚嘅份量非常少,因為好多肥膏而且細細隻味道就OK的 但係雞扒性價比高好多呢個粉又係冇咩味,叫咗阿媽揀其他佢唔信🤣佢就係為咗辣辣地而揀,點知冇咩味,連辣味都冇問我哋自己加辣椒仔同黑椒海鮮忌廉湯阿爸每次必嗌!正常發揮好濃郁$14一碗非常抵! 其實我都幾滿意薩莉亞嘅環境,而且近來衛生都好咗好多,覺得性價比好高🥰
今日唔飲茶,說服咗阿媽食薩莉亞!
味道就OK的 但係雞扒性價比高好多
海鮮忌廉湯阿爸每次必嗌!正常發揮好濃郁$14一碗非常抵!
2023-09-19 106 瀏覽
夜晚嚟薩莉亞食豐富平民晚餐!性價比勁高晚市嘅價錢亦都唔會買仲好味啲添覺得我通常都係食晏晝,今日有個朋友入嚟,我哋又想食平啲嘅西餐就嚟呢度!好快就有位海鮮忌廉湯質素性價比高,好龍亦都不少材料甜蝦沙律走沙律醬大份,薩莉亞嚟講算唔算高級選擇🤣🤣🤣燒魷魚大大隻厚實見到人哋食粗管面好似好過癮,所以就唔食意粉試吓食呢個,因為呢個喺出面同埋自己整到少啲機會,不過佢覺得好眼,試一次就夠都係平時食開嘅蕃茄意粉好味本身嗌咗個羊假,今次幾好味好有羊味而且好Juice,不過羊架切埋其實得好少肉唔夠食,所以嗌多份雞扒,我極力推介俾朋友,因為我記得30幾蚊嘅價錢係有好好嘅質素,更加Juice彈牙!朋友食完都大贊,話呢個選擇俾羊假好
海鮮忌廉湯質素性價比高,好龍亦都不少材料
甜蝦沙律走沙律醬大份,薩莉亞嚟講算唔算高級選擇🤣🤣🤣
燒魷魚大大隻厚實

都係平時食開嘅蕃茄意粉好味
本身嗌咗個羊假,今次幾好味好有羊味
而且好Juice,不過羊架切埋其實得好少肉
2023-09-09 202 瀏覽
最鍾意呢啲小菜,兩條友全部清曬❤️❤️Pizza方面我地一致都係鍾意卷住嚟食😋💕而且好鍾意佢唔算好大塊,好多cheese同番茄醬🥫另外我地仲叫左一個主菜肉醬多莉亞~不嬲都鍾意呢個,就係肉醬義大利飯,芝士係靈魂嚟!
2023-08-27 136 瀏覽
好耐冇嚟食,因為阿媽長期心繫飲茶今日難得爭取到機會,就提議阿媽嚟食薩利啊,因為佢冇其他嘢啱食㗎喇冇啦而家排,個Menu唔同咗,嘢食貴咗同埋有啲食開嘅意粉冇咗,所以阿媽今日轉成一個都係蜆肉嘅意大利粉,點知差好多啊,個味道好淡,蒜蓉炒但係冇乜香味,差好遠今次試吓個羊假,質素普通,兩舊非常細,而且冇乜香味,雖然一定係雪紡,但係佢質素真係麻麻,雖然貴少少,不過不是太值得,見到隔籬枱個雞扒吸引好多比較瘦海鮮忌廉湯正常發揮 Oppa揀咗個煙肉菠蘿pizza,都幾好味,因為Pizza都係咁嘅味㗎喇,個皮好鬆軟,有少少脆服務同埋環境都同平時差不多,嘢食選擇同埋質素好似下降左
好耐冇嚟食,因為阿媽長期心繫飲茶

比較瘦
海鮮忌廉湯正常發揮

服務同埋環境都同平時差不多,嘢食選擇同埋質素好似下降左
下午茶
2023-07-15 340 瀏覽
薩利亞咁多年都一直係平民意粉好選擇意粉最鍾意菠菜意粉沙律走醬好清爽披薩餅底好薄必選魷魚最近發現佢個漢堡扒都好好味再加埋嘢飲其實真係超抵食!開心果雪糕就有啲太甜不過好濃開心果味
薩利亞咁多年都一直係平民意粉好選擇
意粉最鍾意菠菜意粉
沙律走醬好清爽
披薩餅底好薄
必選魷魚
最近發現佢個漢堡扒都好好味
再加埋嘢飲其實真係超抵食!
開心果雪糕就有啲太甜
不過好濃開心果味
2023-07-15 157 瀏覽
薩莉亞意式餐廳以其正宗的意大利美食而聞名。他們的菜單上有各種各樣的意大利菜選擇,包括披薩、義大利麵、海鮮和肉類等等。我嘗試了他們的香煎鮮魚和蘑菇燉飯,兩道菜都令我印象深刻。香煎鮮魚的魚肉鮮嫩多汁,燒烤得剛剛好,加上搭配的醬汁和配菜,味道十分美味。蘑菇燉飯則是用新鮮的蘑菇和濃郁的奶酪燉煮而成,每一口都散發出濃郁的意大利風味。無論是魚類還是蔬菜,薩莉亞意式餐廳都能烹調出美味的意大利佳餚。除了意大利菜,薩莉亞意式餐廳還提供其他多種美食選擇。他們的菜單上有牛排、海鮮和沙拉等等。我嘗試了他們的炭烤牛肉扒和烤蔬菜沙拉,兩者都非常美味。炭烤牛肉扒的肉質鮮嫩多汁,烤得剛剛好,讓人回味無窮。烤蔬菜沙拉則是以新鮮的蔬菜烤製而成,配上特製醬汁,口感清爽,味道出眾。無論你是喜歡肉類還是蔬菜,薩莉亞意式餐廳都能滿足你的味蕾。

2023-04-20
2023-06-17 136 瀏覽
星期日成功說服到屋企唔飲茶,去食薩莉個人認為呢個快靚正資訊仲要一點幾,等位都唔使咁耐啦大致上我都去,都係嗌返平時嘅食物海鮮忌廉湯:濃郁,好味,好多薯仔粒 菠菜煙肉,$20 10分抵今次嗌咗蘑菇雞肉pizza, $36大大塊適當嘅厚度,又脆又鬆軟!雞肉同菇多好多,好似有兩種菇,冇白蘑菇雞翼都炸得好靚,好Juicy意粉,今次略嫌炒得碎咗少少!不過特別嘅係好重嘅蒜頭味好香!底下嘅水浮游比較多咁遲,不過整體OK !蜆肉都好新鮮,而且意粉道彈性十足滿意😀最後都加咗個鐵板雞扒,雞扒大大塊仲有啲粟米同埋炸薯仔配菜,如果揀洋蔥味,會有大量洋蔥喺表面超級足!
星期日成功說服到屋企唔飲茶,去食薩莉
個人認為呢個快靚正資訊仲要一點幾,等位都唔使咁耐啦

大致上我都去,都係嗌返平時嘅食物
海鮮忌廉湯:濃郁,好味,好多薯仔粒
菠菜煙肉,$20 10分抵
雞翼都炸得好靚,好Juicy
滿意😀