招聘中
最高可達 $21,500
月薪
$65-$83
時薪
更多筍工 (5)
2024-03-07 89 瀏覽
✨波菜煙肉香蒜辣汁義大利粉($30)係最抵食嘅意粉🍝‼️波菜淡味啲,而煙肉就冇火炙嗰種焦味,就咁煙肉🥓香蒜辣汁係最突出,撈埋意粉就唔乾身 而且幾惹味😋😋辣度係我最愛嘅辣度🌶️
✨波菜煙肉香蒜辣汁義大利粉($30)
2024-03-07
2024-01-14 147 瀏覽
現在薩莉亞點餐非常方便,一早可以喺手機上落單,去到先取,就免去排隊,因為每次去薩莉亞都非常多人,無論等位及外賣都等好耐,而家可以手機落單去到即刻有得拎,真係非常好肉醬多利亞飯,每次都會食薩莉亞必食,外賣拎到返屋企都係熱辣辣,醬汁好多,肉醬都好多,混合埋一齊食超級好食原味雞翼:返到屋企都係熱辣,個皮都係好脆肉汁好鮮嫩,非常好食水牛芝士pizza ,返到屋企都係熱辣辣,芝士份量好多,個皮好薄好脆,好好食

2023-10-20 243 瀏覽
今日又食了薩莉亞午餐,今次點了鯷魚魷魚薄餅,點了一個肉醬多利亞,轉餐配上沙律、忌廉粟米湯和白飯。白飯撈落肉醬多利亞,大大碟夠晒飽。跟餐還選了香濃朱古力冰雪蛋糕,但最後賣晒,轉了意大利松露朱古力雪糕。食咁多野,食到飽晒都係大約一百蚊。
2023-09-27 194 瀏覽
✨雞肉粗管麵個人認為份量真係唔足夠😂😂我食量唔大都覺得唔飽🥲如果想食呢個粗管麵嘅話,必須要叫多一兩樣野食‼️✨忌廉西蘭花雞肉意粉感覺上好protein,又雞又西蘭花。不過佢嘅cream都幾濃郁幾香,令意粉變得冇咁乾身😍😙✨蜆肉番茄意粉呢個唔係我點,淨係食左一口,就覺得還可以😌😌都唔少蜆肉嘅,味道上就普通啲~
✨雞肉粗管麵

✨忌廉西蘭花雞肉意粉

✨蜆肉番茄意粉
大概三年前幫襯過西九龍分店, 那時這店剛剛在九龍開店一切還未上軋道。食物真的是強差人意, 由意粉至肉類都是。所以之後再沒有去幫襯過。儘管這幾年間見佢不斷擴展版圖。直至最近聽電台節目有名廚主持人大讚這店的勝價比高! 才會有興趣再試一次。結果的確係士別三日, 以這些價位即使係大集團嘅快餐店都好難做得到。三文魚沙律舖面嘅三文魚粒粒份量充足。卡邦尼意粉亦是醬汁唔漏之餘豬肉粒粒亦有溫泉蛋也似模似樣。價錢更是超值。 還有一個意式芝士薯蓉做到同餐牌照片一樣。非常之美味當然熱量也不少。唔夠飽可以叫多兩片蒜茸包。完全唔使理價錢任叫任食的感覺真好。座位也十分舒適。待應生服務ok啦~

三文魚沙律舖面嘅三文魚粒粒份量充足
。卡邦尼意粉亦是醬汁唔漏之餘豬肉粒粒亦有溫泉蛋也似模似樣
2023-08-05
  • 芝士薯蓉Frico
  • 卡邦尼溫泉蛋意大利粉
今天是2023年7月12日,想吃一個便宜簡單的午餐,於是去了公司附近的薩莉亞。一坐下的時候,發現在椅子上有一隻巨型小強的屍體,使我嚴重懷疑此店舖的衛生問題。這件事情真是令我身心受創,竟然有一隻巨型昆蟲沒有被處理,在一間大型連鎖店的座位上出現。這次點的水牛芝士薄餅,味道也是預料之內,也是可以接受的。不過由於嚴重的衛生問題,以及個人的經驗,應該以後不會再光顧。奉勸各位黃埔的朋友,再光顧薩莉亞前,細心留意環境和衛生。我稍後亦會考慮向食環署作出相應投訴。

奉勸各位黃埔的朋友,再光顧薩莉亞前,細心留意環境和衛生。

我稍後亦會考慮向食環署作出相應投訴。

水牛芝士薄餅
2023-07-12
  • 水牛芝士薄餅
2023-05-31 445 瀏覽
蒜蓉法包上菜時熱辣辣,重蒜味,咬落脆卜卜所以都忍唔住 jap啖先影相。🤪🤪菠蘿煙肉 pizza既底有好多蕃茄醬,都好好味。辣味雞翼十分惹味,咬落有肉汁所以都忍唔住 jap啖先影相。西蘭花都係正常發揮!CP值之選
菠蘿煙肉 pizza既底有好多蕃茄醬,都好好味。
辣味雞翼十分惹味,咬落有肉汁所以都忍唔住 jap啖先影相。
西蘭花都係正常發揮!
CP值之選
2023-05-31
2023-03-22 529 瀏覽
平價意大利餐廳,想吃披薩和意大利麵的時候絕對是首選。餐牌種類豐富,味道尚佳。紅磡的這家店位置不錯,午市人蠻多,12點已經要等位了,好在等位速度很快,10分鐘即可入座。午市套餐很優惠,沙律➕主食➕4選2搭配,還可額外加甜品。粟米湯裡有粟米碎,口味微甜,還算開胃。黑松露野菌忌廉意大利飯口味略差,比較單調,蘑菇味道也一般,屬於不會再點第二次的類型。飲品吧是特色。整體來說套餐還是比較實惠仍然只可以現金、八達通付款,有一些不方便。
仍然只可以現金、八達通付款,有一些不方便。
粟米忌廉湯
黑松露野菌忌廉意大利飯
2023-03-22
粟米忌廉湯
2022-09-26 1260 瀏覽
平日唔多去呢間餐廳, 今日想轉下環境就去試吓 一開始就點兩樣嘢嚟試吓先, 嗌咗個一人份量吞拿魚粟米沙律同埋三件嘅羊鞍焗爐燒。 本身想嗌雞扒嘅,但未到七點就話賣晒 。 沙律超快到,落單後10分鐘就到咗, 但係個羊鞍喺我食完沙律之後15分鐘都未見影。 追咗啲侍應生再等多5分鐘先至嚟, 三舊裏面有兩嚿細嘅係瘦肉大嗰舊有半舊都係肥膏。 飛走晒啲肥膏雖然唔飽 但係都唔想繼續嘥時間等佢啲嘢黎 😵‍💫可能都係因為價錢平嘅關係,侍應根本冇心情理你就算係叫佢跟漏單嘅嘢都好敷衍。 總括嚟講食物質素唔算最差,如果想輕食可以再選擇,但不會再去紅磡呢間🙄
平日唔多去呢間餐廳, 今日想轉下環境就去試吓

吞拿魚粟米沙律
羊鞍焗爐燒  三件
2022-09-26
依家出街食飯真係唔平,動輒五六十蚊一個飯,對於細食嘅女士嚟講又食唔晒,成件事好浪費兼嘥錢。。。呢間連鎖好就好在細細份,好似自助餐咁鍾意嘅試多幾款都無問題,啱晒眼闊肚窄嘅我啦~早就轉咗掃QR CODE自助落單,唔會不停有人行過嚟問食乜,有啲必點之選㗎雞肉多利亞真係好邪惡!平時唔鍾意太濕嘅飯,但呢款真係剛剛好,白汁芝士香包圍每粒米魷魚好有驚喜!勁大隻燒到金黃色,鐵板上檯keep住夠熱,個汁真係畫龍點睛!勁蒜呀~

2022-08-28 595 瀏覽
在附近經常行過,都好耐冇食,呢日十五十六諗放飯要食咩好,突然心血來潮好想食墨魚汁飯,醒起薩利亞好似有得食,決定就你啦一過到入去一望以為入錯舖頭,做咩好似唔同左樣,原來最近啱啱重新裝修完,感覺好唔同晒,特別係無晒d爛皮𠝹大髀的卡位SOFA換晒做木面櫈不過都算好坐,枱與枱之間排位都改動過左右都鬆動闊落唔逼。食物就正常薩利亞水準,想食的墨汁飯ok,口痕叫多左個炒蜆。飲品就照舊係自助,終於個飲品區地下行起上嚟唔痴立立同滋滋聲啦
在附近經常行過,都好耐冇食,
呢日十五十六諗放飯要食咩好,
突然心血來潮好想食墨魚汁飯,
醒起薩利亞好似有得食,
決定就你啦

一過到入去一望以為入錯舖頭,
做咩好似唔同左樣,
原來最近啱啱重新裝修完,
感覺好唔同晒,
特別係無晒d爛皮𠝹大髀的卡位SOFA

換晒做木面櫈不過都算好坐,
枱與枱之間排位都改動過
左右都鬆動闊落唔逼。
食物就正常薩利亞水準,
想食的墨汁飯ok,
口痕叫多左個炒蜆。
墨魚汁飯  & 炒蜆

飲品就照舊係自助,
終於個飲品區地下行起上嚟唔痴立立同滋滋聲啦

2022-08-23
墨魚汁飯  & 炒蜆
2022-04-19 824 瀏覽
Today I went to Saizeriya to have my lunch, ordered the 芝士焗薯粒, it was basically some potato and meat mix with the cheese. Taste not bad! many cheese flavor but a little bit salty. It is good if u like重口味!
2022-02-25 750 瀏覽
疫情期間停晚市唯有外賣自取啦~N年前食過嘅平民西餐叫咗三樣嘢~肉醬多利亞$30、脆焗香味雞球$20、沙樂美腸薄餅$36~落單即叫即整要等半個鐘肉醬多利亞飯底、肉醬汁、焗芝士面~肉醬好少~上面有芝士汁~份量唔多細細份脆焗香味雞球一份六舊配千島汁~細細舊雞球配好水嘅千島汁~雞球唔會乾味道ok沙樂美腸pizza薄批底~一個切6片~6薄片salami腸配以茄醬、芝士~正常味道冇咩特別平民價錢~喺疫情期間經濟唔好嘅時候~都係一個選擇
疫情期間停晚市唯有外賣自取啦~N年前食過嘅平民西餐

平民價錢~喺疫情期間經濟唔好嘅時候~都係一個選擇
2022-02-14
外賣自取
这家店是同学在网上看到的,有很多连锁店,价格不算特别贵味道还不错,就来了一波,看菜单之后发现这家确实是西餐里,价格不算贵的一个了,而且他家饮料只要十三块钱就可以无限喝,总之最后喝到很爽,我点的这些吃的是网较推荐的,总体来说味道都不错,尤其是芝士薯蓉,虽然刚开始看着不是很喜欢吃,但是朋友让我尝一口之后,真香。
2022-02-17
2022-02-18 377 瀏覽
薩莉亞是一間來自日本的連鎖義大利餐廳,開業超過50年,分店遍佈全亞洲地區。店內的裝潢比較簡約樸實,用餐環境闊落舒適,唯感覺到很匆忙的腳步聲和餐盤聲。薩莉亞沒有提供套餐,全部以點單形式,菜單有沙律、湯、前菜小點、餐後甜點,主菜則有披薩、燉飯、義大利麵、排餐四大類,加購飲料還可以無限暢飲汽水、咖啡、熱茶等。送餐速度算快,食物質素雖然一般,但勝在是平價消費,而且不收服務費,這個價格實在沒什麼好挑剔的,對於學生而言卻是很棒的地方。