2024-02-28 768 瀏覽
又去莆田食海蟶~每次去都有新嘅海蟶菜式,絕對唔會悶~今次有7種吃法🎉💲228點2款❗️抵呀~其中「黑松露海蠣燒豆麵」同「撈汁海蠣」(辣)都係🆕菜式!今次💲228我揀咗以下兩款:🔹🆕 黑松露海蠣燒豆麵 (原價 $148)海蠣嘅鮮味搭配香郁嘅黑松露,湯汁特別可口~豆麵煙煙韌韌好入味~🔹九層塔香燜海蠣 (原價 $128)鮮甜嘅海蠣有香口薄脆嘅外層,食前撈勻鍋底嘅醬汁更加惹味~🐟 鹹香黃花魚💲88 煎得香口完全不油膩~而且鹹香調得適中,唔需要另加調味啦~ 🦆芋香鴨💲98 外皮炸得薄脆不油膩,芋泥炸得鬆軟棉密,鴨肉軟嫩完全不乾澀~入口先有芋泥嘅香甜,接著有清香肉甜,層次豐富~🥬 金銀時蔬💲88呢日係菜苗,翠綠鮮嫩~~最後嗌咗兩個甜品:🍮 薄荷琵琶凍💲48似四川冰粉,清甜又清涼~薄荷同枇杷味恰到好處~ 🍐 桂花陳皮燉雪梨 (熱)💲48熱食好岩現時清涼嘅天氣,入口好香陳皮味,雪梨又香甜入味,食落好滋潤~ **$18/茶位🫖加一**

又去莆田食海蟶~

每次去都有新嘅海蟶菜式,絕對唔會悶~
今次有7種吃法🎉💲228點2款❗️抵呀~
其中「黑松露海蠣燒豆麵」同「撈汁海蠣」(辣)都係🆕菜式!

今次💲228我揀咗以下兩款:
🔹🆕 黑松露海蠣燒豆麵 (原價 $148)
海蠣嘅鮮味搭配香郁嘅黑松露,湯汁特別可口~
豆麵煙煙韌韌好入味~
🔹九層塔香燜海蠣 (原價 $128)
鮮甜嘅海蠣有香口薄脆嘅外層,食前撈勻鍋底嘅醬汁更加惹味~

🐟 鹹香黃花魚💲88
煎得香口完全不油膩~而且鹹香調得適中,唔需要另加調味啦~

🦆芋香鴨💲98

🥬 金銀時蔬💲88
呢日係菜苗,翠綠鮮嫩~~

最後嗌咗兩個甜品
🍮 薄荷琵琶凍💲48
似四川冰粉,清甜又清涼~薄荷同枇杷味恰到好處~

🍐 桂花陳皮燉雪梨 (熱)💲48

**$18/茶位🫖加一**
2024-02-27
1K
2023-11-23 1584 瀏覽
捉緊食大閘蟹的尾巴,我最愛既「莆田」已經幫襯過無數次,隔一陣子就會轉菜單,每次到可以品嚐不同的時令食材,適逢係食大閘蟹嘅最佳季節,「莆田」推出咗多款不同套餐,由兩個人到多人聚會都可以,快快約埋朋友一齊食大閘蟹啦🦀🦀🦀🦀大閘蟹套餐 $ 698🥗▪️蝦苗頭水紫菜第一次食水紫菜,入口香滑,口感好似食紫菜麵 ,配合香醋酸汁,非常開胃👍🏻🦀▪️清蒸大閘蟹金秋大閘蟹蟹膏飽滿,入口超級甘香,蟹肉結實厚肉,好高質素,每位均配上薑茶🐷▪️莆田荔枝肉傳統名菜,味道酸酸甜甜有點像港式咕嚕肉,酸甜汁就帶點荔枝香味,肉質外脆肉爽口,配菜洋蔥,紅椒,荔枝肉都一樣咁好食🍲▪️莆田扁肉湯純手工製作的福建美食,豬前腿肉加入蝦皮手工剁成鮮香嘅餡料,扁食皮薄煙靭,配上清香嘅紫菜湯,非常美味🍝▪️興化炒米粉福建莆田著名的特色小吃,必食推介,米粉用上福建興化米粉手工幼米粉,好煙韌又彈牙,配料非常多,有蝦仁 ,干貝 ,蟶子乾 ,瘦肉 ,香菇 白菜仔 ,娃娃菜,炒得好有鑊氣,令到米粉非常鮮味🍯▪️建蓮雪耳湯糖水清甜又滋潤,配上燉得軟腍既紅棗和蓮子,最啱呢個秋涼嘅天氣飲用🍯▪️薄荷枇杷凍枇杷凍膏就像啫喱一樣口感,煙靭又香滑,味道帶着枇杷的甘香,配

🦀大閘蟹套餐 $ 698

🥗▪️蝦苗頭水紫菜

🦀▪️清蒸大閘蟹

🐷▪️莆田荔枝肉

🍲▪️莆田扁肉湯

🍝▪️興化炒米粉

🍯▪️建蓮雪耳湯
糖水清甜又滋潤,配上燉得軟腍既紅棗和蓮子,
最啱呢個秋涼嘅天氣飲用

🍯▪️薄荷枇杷凍
枇杷凍膏就像啫喱一樣口感,煙靭又香滑,味道帶着枇杷的甘香,配上奇亞籽,健康又好味

• 興化炒米粉
  • 莆田扁肉湯
  • 清蒸大閘蟹
莆田連續幾年獲得米芝蓮推介(車胎人),食物質素有保證!仲有定期推出優惠,今次仲有$228 選擇兩款海犡菜式的優惠,十分抵食✔️價錢合理,出品優質,絕對會encore!🔹🔶🔹🔶🔹🔶🔹🔶🔹🔶🔹🔶🟡海中促銷$228/2款 🔻黑松露海蠣燒豆麵海蠣都好多,加埋黑松露,好夾呀!燒豆麵夠多,煙煙韌韌入味!🔻福建特色海蠣煎哇!係海量海蠣!蛋煎得好香,鮮味口中爆發!🟡莆田地道燜豆腐(例)$88.0焦香味很濃!係閩菜4大名菜之一,仲有肉碎鋪係面頭,口感十足,豆腐熱辣辣夠嫩滑!🟡家常豬蹄凍(例)$68.0凍啫喱狀的 ,賣相晶瑩剔透,Q彈而且入味,骨膠原滿滿!🟡白切羊肉$158.0絕對係下酒小菜,白切、冷吃羊肉,一點都不油膩,好清新呢.

🔹🔶🔹🔶🔹🔶🔹🔶🔹🔶🔹🔶

🟡海中促銷$228/2款
🔻黑松露海蠣燒豆麵
海蠣都好多,加埋黑松露,好夾呀!燒豆麵夠多,煙煙韌韌入味!

🔻福建特色海蠣煎
哇!係海量海蠣!蛋煎得好香,鮮味口中爆發!

🟡莆田地道燜豆腐(例)$88.0

🟡家常豬蹄凍(例)$68.0
凍啫喱狀的 ,賣相晶瑩剔透,Q彈而且入味,骨膠原滿滿!

🟡白切羊肉$158.0
絕對係下酒小菜,白切、冷吃羊肉,一點都不油膩,好清新呢.
2024-04-09 15 瀏覽
今次選擇了在利舞臺廣場的莆田福建菜。在這裏吃飯還可以免費泊車是不錯的選擇。莆田的菜一向水準不錯,今次選擇了他們的四人套餐再加上芋頭鴨。套餐本身份量已經不少了所以吃得很飽。四小碟我覺得一般可能我不太喜歡吃酸的菜式。荔枝味咕嚕肉值得推介,外皮十分爽脆咕嚕肉嫩滑,好吃!黃花魚很鮮味,略嫌湯的味道不夠濃。芋頭鴨皮脆芋頭味濃郁,鴨肉也不少。比較失敗反而是他們的鮑魚,沒有什麼味道,比較失色。我最喜歡反而是他的大白菜湯,味道濃郁,下次一定再叫!炒芋芯也做得不錯,外皮很脆加上甜味包裹着芋芯,出奇地好吃。海鮮撈麵保持一貫水準是他們的招牌菜。甜品的琵琶凍比較特別,不是一般食肆常常有的甜品,吃來很清爽。整體來說,這是一個一頓非常美味的午餐!
四小碟
炒芋芯
福建海鮮滷水麵
琵琶凍
2024-03-21 131 瀏覽
未入門口就已經見到莆田連續幾年獲得米芝蓮車胎人美食推介餐廳🤩,而當日所點嘅菜式亦十分高質,價錢亦合理🫶🏻隨桌奉上嘅菊花玄米茶更加係十分之開胃,飲完一杯又一杯🫖🦪 福建特色海蠣煎又到食海蠣好季節,莆田嘅海蠣多肉厚,最緊要係乾淨,連蛋煎非常香口,非常鮮甜🤪🤪🤪🍲 金湯佛跳牆使用高質食材鮑魚、海參、花膠同竹笙等,湯頭濃度剛剛好,味道有層次,令人大快朵頤✨ 非常出色😋🫘滷水豆腐好有驚喜嘅菜式!軟綿綿嘅豆腐吸哂滷水好juicy!! 而且有個迷你爐暖住佢,食到成身暖立立🫶🏻🥙 黃金荷葉包先擘開烤至金黃色的荷葉包,再將鑊氣十足嘅醬香洋蔥肉絲夾入,酥脆外皮香酥與內饀醬香,可口不油膩🥹非常推薦👍🌱家鄉海帶苗呢個菜式第一次試🌿有海邊野生嘅鮮味✨令人一試難忘🫶🏻🫖 建蓮雪耳湯,桂花陳皮燉雪梨最後2樣養生甜品點綴咗成餐飯,原隻燉到入味嘅梨奉上🍐莆田餐廳主打中菜八大菜系的閩菜,餐廳講究家鄉好食材並讓客人嚐到食材最真實味道。依家仲有$228 2款海蠣節菜品優惠,快D嚟莆田試吓!💫
而當日所點嘅菜式亦十分高質,價錢亦合理🫶🏻
隨桌奉上嘅菊花玄米茶更加係十分之開胃,飲完一杯又一杯🫖

🦪 福建特色海蠣煎

🍲 金湯佛跳牆

🫘滷水豆腐

🥙 黃金荷葉包

🌱家鄉海帶苗
呢個菜式第一次試🌿有海邊野生嘅鮮味✨令人一試難忘🫶🏻

🫖 建蓮雪耳湯,桂花陳皮燉雪梨
最後2樣養生甜品點綴咗成餐飯,原隻燉到入味嘅梨奉上🍐

2024-03-14 138 瀏覽
記得莆田的福建菜一向都很出色,這次去也不例外, 菜品都很精緻,用料新鮮總會讓人留下深刻印象,二百多元就能品嚐兩款海蠣主菜完全無得輸啊~-九層塔香燜海蠣:海蠣肥美鮮甜,九層塔香氣濃郁,開蓋時鑊氣足,一隻一隻送入口停不了。-黑松露海蠣燒豆麵:海蠣和黑松露的鮮味完美融合,豆麵入口qq的, 吸收了湯汁,非常美味。-除了海蠣套餐,其他莆田的得獎名菜也很出色:百秒黃花魚:黃花魚內裡很鮮嫩,魚肉鮮甜,非常美味。-閩南姜母鴨:鴨肉軟嫩,帶薑絲微微辣味,非常滋補。--滷水豆腐:豆腐口感滑嫩,滷汁入味,非常好吃。#莆田 #米芝蓮 #福建菜 #海蠣 #百秒黃花魚 #閩南姜母鴨 #滷水豆腐
記得莆田的福建菜一向都很出色,
這次去也不例外,
菜品都很精緻,用料新鮮
總會讓人留下深刻印象,
二百多元就能品嚐兩款海蠣主菜完全無得輸啊~
九層塔香燜海蠣:海蠣肥美鮮甜,九層塔香氣濃郁,
開蓋時鑊氣足,一隻一隻送入口停不了。
吸收了湯汁,非常美味。
除了海蠣套餐,其他莆田的得獎名菜也很出色:
百秒黃花魚:
黃花魚內裡很鮮嫩,魚肉鮮甜,非常美味。
閩南姜母鴨:
鴨肉軟嫩,帶薑絲微微辣味,非常滋補。
滷水豆腐:
豆腐口感滑嫩,滷汁入味,非常好吃。
2024-03-13 76 瀏覽
以前吃過幾次午餐覺得不錯,但是以後應該不會再來吃飯了,因為退步顯而容見。18點吃晚餐,只有4-5枱客,點餐後極速上菜(5分鐘內全部出來了),食物都是溫的,湯連鹽都沒落。個人覺得食物全部是預制不是現做,所以不值得吃。
個人覺得食物全部是預制不是現做,所以不值得吃。
2024-03-12 86 瀏覽
今日夜晚我去咗銅鑼灣嘅莆田食飯,餐廳非常之受歡迎,我去到嘅時候都已經滿座。我叫咗幾款食物,每款嘅味道都唔錯。海蠣煎是一道著名的傳統美食。它以新鮮的海蠣為主要配料,經過調味和煎炸而成。海蠣會先與蛋液混合,然後在鍋中煎至金黃色和酥脆。這道菜以其鮮美的海鮮風味和香脆口感而受到人們的喜愛。污泥香酥鴨是由鴨子經過特殊處理和烹調而成的菜品。這道菜以其酥脆的外皮和鮮嫩的鴨肉而聞名,是一道受到食客喜愛的經典菜品。脆皮蒜香雞以其口感酥脆和蒜香味道而受到喜愛。這道菜使用的雞肉,先經過特殊的醃製和調味處理,再經過烤製或炸至金黃酥脆。脆皮蒜香雞的特點是外皮酥脆,內部肉質嫩滑,並帶有濃郁的蒜香味道,是一道美味的雞肉料理。整體嚟講,今餐晚餐嘅質素非常之好,而且價錢亦都唔貴。

整體嚟講,今餐晚餐嘅質素非常之好,而且價錢亦都唔貴。
2024-03-12 46 瀏覽
感覺超讚,辣子鮮海蠣,🌶辣子海蠣的海蠣超大顆的!可以說只是微微辣,脆脆的外層包裹鮮鮮的海蠣,🥰吃起來不會覺得油,如果再帶多點點藤椒味就更好~海蠣煮泗粉,在莆田,😉這道傳統的當地主食獨具風味。泗粉,😚以其滑嫩的口感和柔軟的質地而著稱,它是用番薯粉製成的。湯底則是用新鮮的海蠣和乾香菇經過煸炒和熬煮而成,鮮美的味道讓人回味無窮。🍜頃刻之間,一鍋鮮美的泗粉就被我們吃得乾乾淨淨。#causeway

#causeway
2024-03-12 36 瀏覽
一年一度既莆田海蠣節又到啦🤩 每一年我都會嚟食,因為莆田真係有好多唔同嘅海蠣菜色喺出面餐廳食唔到呀。$228 竟然可以食到兩個海蠣菜式,超值🤩🤩🤩 今日就揀咗銅鑼灣利舞臺分店,呢間分店喺度好耐㗎喇,味道一定有保證😎安排坐到卡位,非常舒服,餐廳會提供一碟前菜,係醃蘿蔔,酸酸地,口感爽脆,好開胃🫶🏻🌟九層塔香燘海蠣砂鍋上,用咗好多料頭,包括蒜頭,乾蔥同九層塔,配埋炸好咗嘅海蠣,醬汁唔使多,已經帶出咗菜式嘅色香味🫶🏻🌟經典撈汁海蠣呢一個係2024年先有既菜色,涼拌加上水頭紫菜, 少少香辣,非常好食,必點🥰🌟莆田扁肉湯熱辣辣, 估唔到細細隻餃,但係味道好香濃, 好好味🤩🌟脆皮蒜香雞半隻呢隻雞處理得好好,油脂充足嘅地方,例如雞髀,就做到皮脆肉嫩,脂肪少嘅,例如雞胸位,竟然做到另外一種酥脆感覺,真係好鬼好食😎😎🌟興化炒米粉每一次都一定會食,簡單嚟講就係料多,米粉靚,炒功好,再加埋佢嘅秘製辣椒醬,真係食過返尋味😆🌟閩南花生湯好懷念細個時係福建食過嘅味道,一條油條加一個花生湯就已經好滿足喇🥰 到大個咗,食返呢碗花生湯一樣覺得好好食🫶🏻相信好多人都食過莆田,價錢又唔算貴,味道又好,食過真係唔需要點介紹,

🌟九層塔香燘海蠣

🌟經典撈汁海蠣

🌟莆田扁肉湯
熱辣辣, 估唔到細細隻餃,但係味道好香濃, 好好味🤩

🌟脆皮蒜香雞半隻

🌟興化炒米粉

🌟閩南花生湯

相信好多人都食過莆田,價錢又唔算貴,味道又好,食過真係唔需要點介紹,一定會返頭幫襯🥰未食過嘅朋友就趁呢個海蠣節試下,一定有驚喜,最好買埋佢啲辣椒醬同埋水頭紫菜返屋企,好嘢嚟㗎!真心推介🫶🏻

2024-03-07
  • 興化炒米粉
  • 九層塔香燜海蠣
  • 蝦苗拌頭水紫菜
喜歡吃海蠣嗎😝?! 現在去 🩵莆田𝐏𝐮𝐭𝐢𝐞𝐧,就可以用優惠價$𝟐𝟐𝟖吃到兩款福建地道的海蠣菜式,也太便宜了吧~餐廳已經連續𝟖年獲米芝蓮必比登推介,實力非凡😍! 菜式定價合理又抵食,難怪到訪當天,全院滿座啦~☆ 福建特色海蠣煎🦪$𝟏𝟐𝟖份量十足的海蠣煎,海蠣又多又鮮甜! 海蠣與蛋的比例,是九比一吧🤣~慷慨又大碟,推介!!☆ 九層塔香燜海蠣🥬$𝟏𝟐𝟖炸過的海蠣,再用九層塔香燜,味道層次豐富,同樣不錯。☆ 莆田荔枝肉🥩$𝟗𝟖荔枝肉也有特色,肉質軟腍,醬汁香濃惹味,配飯一流。☆ 興化炒米粉🥢$𝟏𝟏𝟖爛米粉好大碟,炒得乾身兼有鑊氣😗,好吃~☆ 閩南花生湯🥜$𝟐𝟖在香港甚少吃到花生湯,微微的甜味,一人一碗也不膩。
喜歡吃海蠣嗎😝?!

☆ 福建特色海蠣煎🦪$𝟏𝟐𝟖

☆ 九層塔香燜海蠣🥬$𝟏𝟐𝟖

炸過的海蠣,再用九層塔香燜,味道層次豐富,同樣不錯。

☆ 莆田荔枝肉🥩$𝟗𝟖

荔枝肉也有特色,肉質軟腍,醬汁香濃惹味,配飯一流。

☆ 興化炒米粉🥢$𝟏𝟏𝟖

爛米粉好大碟,炒得乾身兼有鑊氣😗,好吃~

☆ 閩南花生湯🥜$𝟐𝟖

在香港甚少吃到花生湯,微微的甜味,一人一碗也不膩。
今日去咗莆田,唔講唔知原來已經連續八年榮獲米芝蓮推薦😍見到佢哋又推出返莆田海蠣年優惠,只需$288,就可以選擇兩款海蠣菜式,真的是非常划算!首先,我品嚐了農家海蠣湯。這道湯的湯底濃稠,海蠣的份量也非常豐富,吃起來十分飽滿。加上香蔥的調味,能夠帶出海蠣的鮮味,而且不會過於濃烈,喝完後感到身心暖暖的。接著,我嚐了福建特色海蠣煎。這道海蠣煎煎至金黃色,裡面加入了雞蛋和地瓜粉,煎雞蛋的香酥口感和海蠣的鮮甜嫩滑搭配,味道美味。除了這兩道菜,我還嘗試了他們新推出的菜單,包括一品醉蚶和閩南姜母鴨,兩款都有各自的特色!一品醉蚶上面鋪滿了蒜茸和辣椒,充分提升了螄蚶的鮮味,同時增添了更多的風味。姜母鴨將姜母的辛香與鴨肉的鮮香巧妙結合,鴨肉軟嫩多汁,吃起來非常開胃。還有清爽的甜品。薄荷枇杷凍將草藥的清香與枇杷的甜味結合在一起,味道清涼宜人。

• 一品醉蚶
  • 農家海蠣湯
  • 閩南姜母鴨
2024-03-10 30 瀏覽
今期海蠣節,推介7種食法,點兩款只係需要$228,抵食👍🏻,亦都可以單點,我就叫咗以下兩款福建特色海蠣煎🦪($128)🌟推介🌟就好似台灣嘅蚵仔煎,食落充滿蛋香,小小煙韌,海蠣份量非常大方,只係夾一小角,每啖只少有4-5隻海蠣本身麻麻地蔥段,但係混合一齊煎,多咗一層爽脆,非常香口👍🏻-黑松露海蠣燒豆麵🦪($148)🌟推介🌟海蠣隻隻都脹卜卜🦪,新鮮甜美黑松露味道香濃,但唔會濃烈到淨番黑松露嘅味,配上豆麵即係薯粉,掛湯剛剛好**********百秒黃花魚($78/位)🌟推介🌟好少會咁樣食魚!俾佢嘅100秒蒸熟一條魚吸引🤩Menu寫明200g,諗住唔會太大條,所以同友人一人一條黃花魚肉質鮮嫩,味道鮮甜,食嘅時候都要小心啲,會有細骨一小窩上,有小小湯頭,呈少許奶白色,內有薑片癖腥呢道菜可以Encore!!!**********家常豬蹄凍($68)豬蹄凍作為前菜好醒胃!🔔溫馨提示🔔嚟到要盡快食,有冰凍嘅口感醬汁微辣,好似食咗好多骨膠原落肚😆**********鮮貝燴絲瓜($98)🌟推介🌟鮮貝同雞湯燴製,味道非常鮮甜燴絲瓜清新,水潤多汁

福建特色海蠣煎🦪($128)

🌟推介🌟
本身麻麻地蔥段,但係混合一齊煎,多咗一層爽脆,非常香口👍🏻
黑松露海蠣燒豆麵🦪($148)

🌟推介🌟
海蠣隻隻都脹卜卜🦪,新鮮甜美

**********
百秒黃花魚($78/位)

🌟推介🌟
黃花魚肉質鮮嫩,味道鮮甜,食嘅時候都要小心啲,會有細骨
一小窩上,有小小湯頭,呈少許奶白色,內有薑片癖腥
呢道菜可以Encore!!!
**********
家常豬蹄凍($68)

豬蹄凍作為前菜好醒胃!
🔔溫馨提示🔔
嚟到要盡快食,有冰凍嘅口感
醬汁微辣,好似食咗好多骨膠原落肚😆
**********
鮮貝燴絲瓜($98)

🌟推介🌟
鮮貝同雞湯燴製,味道非常鮮甜
燴絲瓜清新,水潤多汁
2024-02-28
2024-03-08 43 瀏覽
講到食福建菜,喺香港出名嘅連鎖餐廳蒲田 始終都係有質素嘅保證。 上年佢又中過蟶子王嘅promotion ,今次嚟試下佢最新嘅海蠣推介。 今次去到位於利舞臺嘅銅鑼灣分店, 餐廳裝修 典雅,座位闊落,亦有獨立包廂適合一班朋友過嚟食飯。 海蠣其實就係我哋食開嘅蠔, 蒲田特別選用福建嘅珍珠蠔,雖比平常嘅蠔細粒少少,但每粒都好飽滿鮮甜。 我哋試咗儀式分別係九層塔燘海蠣同埋海蠣湯。九層塔燘海蠣 入面嘅蠔係鮮炸到香脆, 加埋啲九層搭嘅香味, 非常惹味。海蠣湯就食得出蠔本身嘅鮮甜味,如果唔鍾意芫茜嘅朋友記得叫佢走芫茜。另外我哋分別是咗兩款前菜,有鹵水豆腐同埋脆腸。 脆腸有驚喜,唔會有豬腸嘅臭味,口感彈牙。薑母鴨都可以算係其中一款代表福建嘅名菜, 蒲田用嘅鴨以肉為主,比較少骨方便食, 薑味連埋濃郁嘅麻油香, 天氣凍嘅時候食一流。媽祖麵線都係我哋嚟蒲田必食嘅主食, keep到一貫水準, 為今餐或上完滿嘅句號。

2024-03-03 69 瀏覽
朋友是莆田忠實粉絲,每個月最少一次幫襯莆田,最近她說莆田有新MENU出了, 款款都高質之作!例如有一品醉蚶、紅燒豬蹄鮑魚煲、閩南姜母鴨、鹽焗大黄花魚,仲有甜品白果芋泥同閩南花生湯💕紅燒豬蹄鮑魚煲豬手好入味, 軟腍惹味, 鮑魚彈牙!海蠣🦪仍有出場, 所以我們照點了兩款海蠣食品都是$228 :黑松露海蠣燒豆面 特有的山港海雙珍香濃郁口感九層塔🌿香燜海蠣燜得香味俱全,海蠣更加酥脆呢!莆田銅鑼灣波斯富街99號利舞臺廣場7樓A號舖
紅燒豬蹄鮑魚煲
豬手好入味, 軟腍惹味, 鮑魚彈牙!

黑松露海蠣燒豆面
特有的山港海雙珍香濃郁口感

九層塔🌿香燜海蠣
燜得香味俱全,海蠣更加酥脆呢!

莆田
銅鑼灣波斯富街99號利舞臺廣場7樓A號舖