2024-03-28 195 瀏覽
老媽拌麵平時食嘅都係超級市場買嘅即食麵,估唔到原來佢哋有餐廳 ,身為即食麵達人嘅我當然要去試一試,嘩好好味呀🎉🎉🎉🎉肉燥時蔬肉燥時蔬是一道搭配肉燥和時蔬的菜餚。肉燥有著豐富的味道,搭配住蔬菜清爽又健康蒜香麻辣火雞腎蒜香麻辣火雞腎是一道具有辣味和蒜香風味的菜餚。火雞腎經過烹煮,保持軟嫩和口感。這道菜可能含有辣椒、蒜末、花椒和其他調味料,味道濃郁。蒜香和麻辣的組合為這道菜帶來了一種獨特的風味,並與火雞腎完美融合。椒麻手撕雞拌麵椒麻手撕雞拌麵是一道搭配手撕雞肉和麵條的菜餚。手撕雞肉鮮嫩多汁,配上椒麻調味料,給予您一種微辣和麻感。麵條是彈牙的。這道菜有著豐富的口感和濃郁的風味,手撕雞肉和麵條的結合帶來了一種令人滿足的食物體驗。花雕雞拌麵花雕雞拌麵是一道搭配花雕雞肉和麵條的菜餚。花雕雞肉應該經過燉煮,保持肉質鮮嫩和入味。與花雕雞肉一起拌炒。這道菜具有花雕酒的香氣和雞肉的鮮美,帶來一種濃郁的風味和豐富的口感。推介中意食拌麵或台式刀削麵嘅人要嚟試吓,小食類都係回頭之選👍

肉燥時蔬

蒜香麻辣火雞腎

花雕雞拌麵

2023-12-04
  • 椒麻手撕雞拌麵
  • 私房花雕雞拌麵
早前因為Lulu豬聖誕pop up store,相信有唔少人都去咗The Forest HK朝聖😛 排完長長既人龍俾錢之後,唔知你又有無去到2樓嘅呢間餐廳度食嘢呢?🤤《主食》▫️金華火腿花雕雞湯湯麵(HKD $88)湯底望落好似好清,但其實花雕味頗濃郁,而且係金華火腿既加持下,令湯底帶有陣陣鮮味,刀削麵放咗落湯面度浸住之後,面邊會比較柔軟,但係面中間會保持一定嘅硬度😌▪️秘醬撈黑毛豬紅蔥醬油拌麵(HKD $198)睇咗我account一段時間的話都會留意到我好鍾意食硬麵,而且對麵質就真係有好高嘅要求🙈 所以趁住叫拌麵,梗係要試吓佢地既刀削麵~ 黑毛豬煮得好入味,而且肉質好軟腍腍🐽 相對之下,更喜歡蔥油拌刀削麵嘅質感🤪《小食》▫️炸地瓜條(HKD $22)呢款炸物真係一定要叫!入口甜絲絲,咬開酥脆嘅外皮之後,裏面就係口感非常軟Q既地瓜餡😍《飲品》▫️老媽黑糖珍珠鮮奶茶(HKD $20)黑糖珍珠奶茶梗係要杯熱㗎啦,熱飲先可以試清楚款茶底呀嘛🤪 珍珠煙靭,即使加咗黑糖去烹調,咬落都唔會太甜😘《甜品》▪️草莓檸檬愛玉凍(HKD $38)呢款愛玉果凍既主調係檸檬清新既味道,非常refreshing,絕對稱

《主食》

▫️金華火腿花雕雞湯湯麵(HKD $88)

▪️秘醬撈黑毛豬紅蔥醬油拌麵(HKD $198)

《小食》

▫️炸地瓜條(HKD $22)

《飲品》

▫️老媽黑糖珍珠鮮奶茶(HKD $20)

甜品

▪️草莓檸檬愛玉凍(HKD $38)
呢款愛玉果凍既主調係檸檬清新既味道,非常refreshing,絕對稱得上為一款食完非常解膩嘅甜品🍮

2023-12-12
  • 炸地瓜條
  • 草莓檸檬愛玉凍
2023-12-18 418 瀏覽
之前都食過呢間主打台灣美食嘅餐廳,一直都好想試吓佢哋嘅甜品,今日專登同朋友一齊嚟☺️黎到發現佢哋有新菜色同花茶飲🤤白咖喱烤雞飯 $92白咖喱椰香味出色,雞皮好彈牙,雞肉嫩滑又夠juice😋跟餐仲有小食蕃茄仔👍酥炸脆雞排湯麵雞扒大大塊另上,湯麵底非常清甜,調味唔會過重,主要靠酸菜調味,而且啲麵好爽好彈牙,加埋雞扒都幾夾😋巧克力醬珍珠雪糕吐司如果你係吐司控,呢個都唔錯,麵包香脆,加埋雪糕同忌廉嘅配搭,唔會輸😋😋紅棗桂圓玫瑰茶Rose Tea with Red Dates & Dried Longan好驚喜有花茶飲☺️揀左桂圓紅棗。味道香甜醇厚,配上玫瑰花的芳香,味道清甜,而且補血氣、調經、舒緩情緒、助眠、紅潤面色的功效,特別適合女士們飲用👍📍老媽拌麵 (THE FOREST) (旺角)旺角奶路臣街17號THE FOREST 2樓204-205號舖#台灣菜 #台灣美食 #美食推薦 #旺角美食 #人氣美食 #人氣推介 #香港探店 #forest #taiwan #hkfoodie #yummy #台式美食 #花茶 #養生 #吐司 #theforest #香港美食 #咖喱飯

白咖喱烤雞飯 $92

酥炸脆雞排湯麵

巧克力醬珍珠雪糕吐司

紅棗桂圓玫瑰茶
紅潤面色的功效,特別適合女士們飲用👍

📍老媽拌麵 (THE FOREST) (旺角)

2023-12-10
  • 巧克力醬珍珠雪糕吐司
2023-11-26 176 瀏覽
行緊The FOREST嘅時候有啲肚餓,同行小夥伴想食麵,望望水牌,就去咗老媽拌麵食下午茶。下午茶種類都幾豐富,有拌麵,飯,蛋餅,刈包,甜品等等,仲可以加錢要台式小食😁😁😁🤗🤗👍擔擔香菇肉燥拌麵配洛神花茶🐷🍄🍵台式餐廳嘅肉燥係靈魂所在,質素通常不俗,呢度當然都唔例外。配菜方面除咗香菇之外仲有茶樹菇同埋海鮮菇,口感好豐富,同肉燥一齊味道好夾。面就選咗幼面,Q彈有筋道,果然係招牌拌麵啊。上枱時要趁熱撈麵,凍咗比較難撈啦。洛神花茶唔係用茶包, 真係煲出嚟嘅, 已經加咗糖調味,味道酸甜開胃😍😍😍🤭🥳台式甜辣醬牛展刈包配地瓜條🐂🍠升級玫瑰花洋甘菊花茶🌹🌼牛展刈包味道唔錯,牛展鹵得入味,刈包係剛剛蒸起出爐,好軟熟。地瓜條新鮮炸起,比一般薯條更香更甜更可口。玫瑰花洋甘菊花茶係推薦之選,洋甘菊花經過處理,味道好出,配合淡淡嘅玫瑰花香,呢一杯好值得飲。而且呢個花茶可以疏肝解鬱,明目潤肝,有藥用價值呢😁😁👍👍🤗🤗🤩豆乳香香雞🐥雞粒香脆嫩滑,係剛剛炸起嘅,配合豆乳醬,即係我哋平時話嘅腐乳,鹹香可口,好好食嘅一個小食, 比平時食開嘅鹽酥雞更有特色😊😊🤗👍作為下午茶份量都唔少,環境唔錯,坐得都好舒服😍😍🤭😄✨

擔擔香菇肉燥拌麵配洛神花茶🐷🍄🍵

台式甜辣醬牛展刈包配地瓜條🐂🍠
升級玫瑰花洋甘菊花茶🌹🌼

豆乳香香雞🐥

作為下午茶份量都唔少,環境唔錯,坐得都好舒服😍😍🤭😄✨
  • 豆乳香香雞
2024-04-30 5 瀏覽
首先 黑糖珍珠奶茶 揀左鐵觀音茶底 真係完全飲唔出茶味 少少都飲唔到 只係飲到奶加水既味 然後平時出面飲開珍珠奶茶都係揀正常糖 呢杯正常糖甜L到呢 珍珠咬口就仲尚可-然後我叫個$72鴨血 再加$8寬粉 結果成碗野得3舊鴨血 姐係如果我原本就咁$72就係得3舊鴨血?你係咪玩野啊😂-叫個豆乳香香雞鍋 鹹到我傻hihi咁 我平時都算係食得算鹹重口味既人都頂唔順 我朋友食左一啖就話食唔到 真係太鹹 啲雞件既數量少得可憐哈哈-最後仲有個手撕雞椒麻拌麵 我冇記錯間鋪 主打係關廟麵 哇你媽個仔 啲麵居然仲唔及我自己係惠康買包刀削麵返屋企煮好食 咁67啦 但係咁我就冇左$80啦喎 -最後 你收得我服務費 但係全程一句Thank you唔該都冇講過 落order都係用QR code落 犀9利喎 服務在哪 幫我將啲野食放上檯??反而係我地每次都有講唔該 唔講以為我地先係呢度員工 唔講以為呢度員工先係客 -點可以做到每樣都唔好食 一樣好食都冇 仲開到分店 咁既質素就食左3舊水 我不如兩條友去食碗米線仲開心 3舊水食呢種水準 完L全浪費曬

2024-04-21
  • 沒有
2024-04-07 10 瀏覽
同朋友撐枱腳,我哋叫咗個二人套餐!每人叫咗一碗椒麻手撕雞拌麵加埋個路邊攤小吃拼盤share! 飲品係鳳梨茉莉茶,至於甜品就揀咗朱古力雪糕🍧!首先要講下鳳梨茉莉茶,感覺真係好清新,唔會死甜,仲會食到鳳梨粒!好啱食麻辣嘢個陣飲。 然後,椒麻手撕雞拌麵,食完會好過癮! 拌麵醬入面嘅花椒味唔會太搶,令到舌頭完全麻痺,但又做到刺激食慾嘅麻辣味,令人食唔停口。而刀削麵同手撕雞嘅份量亦恰到好處。另外,佢會配埋半隻溏心蛋同一啲青紅椒、小棠菜,食碗麵睇成嚟無咁寡🤣!路邊攤小吃拼盤包含咗花枝炸丸、鹽酥雞和台灣香腸呢啲好有台灣風味嘅小食!我哋好鍾意花枝炸丸,好香口!而其他小食就不過不失,可以過下口癮。最後上埋朱古力雪糕🍧!其實只係普通嘅雲呢拿雪糕🍦,上面擠啲朱古力醬,灑啲花生碎,有塊Oreo 餅仔同手指餅插喺最上。但係有飯後甜品作最後嘅點綴,令成個set 俾人感覺係好完滿地結束,好有童年時代個種好簡單、好容易滿足嘅美好,令人懷念!

同朋友撐枱腳,我哋叫咗個二人套餐!

每人叫咗一碗椒麻手撕雞拌麵加埋個路邊攤小吃拼盤share!

飲品係鳳梨茉莉茶,

至於甜品就揀咗朱古力雪糕🍧!

拌麵
2023-12-29
拌麵
2024-03-09 22 瀏覽
✨地獄麻辣肥牛🐮拌麵 $64 🌶️有粗麵、幼麵揀;我就揀咗幼麵👍🏻幼麵麵質彈牙煙靭🫰🏻 配上一片片肥瘦適中、份量幾多嘅肥牛片🐮,睇落已經好有食欲🙈麻辣醬🌶️麻香味好突出,所以食落辣度🔥還好,唔會辣得好誇張,而且無一般麻辣咁多紅油,感覺唔會好肥膩👍🏻✨豆乳香香雞 🐓✨加配+$22雖然係加配一人份嘅,但分量都唔少😘香香雞🐓出面脆卜卜,入面就好嫩滑🤤點上腐乳醬,真係好惹味🤩✨烤台灣香腸✨ 加配+$22烤台灣腸真係去親台灣都會食嘅🫣店家將烤到外脆內軟既腸仔切成厚薄適中既片狀,比原條咬更方便入口👍🏻✨朱古力醬🍫珍珠雪糕吐司✨ $68焦糖烘面既香脆吐司🍞,加上滿滿嘅cream同埋朱古力醬再配上Dreyers嘅雲呢嗱雪糕同埋煙韌彈牙嘅珍珠,呢個配搭簡直邪惡👿到不得了,勁好食😋再有埋士多啤梨🍓同藍莓🫐嘅酸甜清爽中和返✨百香國寶茶✨ 套餐升級 +$20下午茶餐係有一杯指定飲品送嘅,但我對加錢升級嘅百香國寶茶有興趣啲🤔所以就加錢試吓😊百香果味重,少少甜加少少酸,感覺好配合😍見Menu上仲話加左自家製嘅鳳梨醬🍍唔怪之得味道咁清新啦🤗✨芒果🥭沙冰✨ 套餐升級:$20同Menu張相一樣咁靚🫶🏻芒果味超重唔會死甜,
✨地獄麻辣肥牛🐮拌麵 $64 🌶️

✨豆乳香香雞 🐓✨加配+$22

✨烤台灣香腸✨ 加配+$22

✨朱古力醬🍫珍珠雪糕吐司✨ $68

✨百香國寶茶✨ 套餐升級 +$20

✨芒果🥭沙冰✨ 套餐升級:$20

同Menu張相一樣咁靚🫶🏻芒果味超重唔會死甜,味道幾自然,加埋沾有芒果醬嘅cream 喺上面,令到杯沙冰入口更加順滑😍飲完簡直爽呀☺️
每次跟朋友在旺角食飯我都推薦🌟老媽拌面🌟食物出色同行朋友一定滿意🫶環境又舒服非常適合聚餐🥰.西紅柿慢煮牛肋條鍋 配珍珠米飯 $88每次去我都叫這個!!💕💕整鍋熱端端的充滿著柿甜香😊🫶西紅柿香甜和牛肋條的嫩滑口感完美結合💕太香甜啦😍!可以吃掉一碗飯!!❤️藥膳花雕雞涮涮鍋 $118 人氣推介跟配: 蔬菜籃(1客)珍珠米飯(1客)藥膳味特濃😍😍醉雞味很濃郁🐣雞肉很好吃這個湯底配上青菜滾燙或者其他配料都非常吸取了濃濃花雕味!青菜超好食的💕小茶鍋及豐盛一人餐可享 +$22 升級套餐❤️涼茶系列の金羅果海底椰 免費❤️花茶系列の紅棗桂圓玫瑰花茶 升級+$30🍮花奶仙草凍 免費🍮朱古力醬珍珠雪糕吐司 升級+$48

每次跟朋友在旺角食飯我都推薦🌟老媽拌面🌟
食物出色同行朋友一定滿意🫶環境又舒服非常適合聚餐🥰

西紅柿慢煮牛肋條鍋 配珍珠米飯 $88
太香甜啦😍!可以吃掉一碗飯!!

❤️藥膳花雕雞涮涮鍋 $118 人氣推介
跟配: 蔬菜籃(1客)珍珠米飯(1客)
藥膳味特濃😍😍醉雞味很濃郁🐣雞肉很好吃

🍮花奶仙草凍 免費
🍮朱古力醬珍珠雪糕吐司 升級+$48
  • 藥膳花雕雞涮涮鍋
  • 西紅柿慢煮牛肋條鍋 配珍珠米飯
只要想吃面我都会来老妈家,超爱这家的面,有劲道越嚼越Q,每次来必点的椒麻手撕鸡,好爱这口椒麻,太爽了!!!入口鲜香配上嫩嫩鸡肉,超开胃的,一大盘全部被我吃完了~建议点套餐哦划算很多!可以配饮料小菜和甜品,招牌珍珠奶茶,奶味十足,每次来都喝完一杯再打包一杯带回家~小菜配套餐很划算,也可以单点,喜欢奶茶的不要错过这家的甜品,黑糖珍珠奶茶布丁里面的珍珠多到满出来😍人均100,晚餐来还有冬日小暖锅,太爱啦!

嗰日阿女學完嘢要搵嘢食search到附近有間老媽拌麵之前聽過朋友介紹話幾好食就上咗去嗰時兩點半剛剛好轉下午茶餐牌🤭點咗兩個餐再加咗個小食椒麻手撕雞拌麵 ❤️$66❤️我最鍾意食麻辣呢個真係啱晒口味個椒麻味剛剛好~少少麻少少辣~而刀削麵同幼麵我揀左刀削麵可以掛多啲辣汁好好味🤤酥炸脆豬扒清燉湯麵❤️$66❤️湯麵就啱晒阿女食幼麵好滑身阿女不停 “𠽌” 晒入口😂仲要讚讚個豬扒第一係非常大份‼️第二係炸得好鬆脆而且啲肉一啲都唔柴👍🏻餐飲揀左金羅漢果海底椰香甜羅漢果味~飲完好滋潤❤️紅棗桂圓玫瑰茶 ❤️餐飲升級+$30❤️餐廳職員推介咗呢個花茶系列見凍凍哋就升級要咗個紅棗桂圓玫瑰茶好適合女士飲用個花茶超級大壺 (我最少斟咗有5杯!)而且好多料飲落有淡淡玫瑰香味阿女都飲咗兩大杯🤭炸地瓜條 ❤️$22❤️仲有就係我女去親台灣料理店都必點嘅地瓜條金黃香脆又好夠粗身外面脆卜卜裡面軟滑香甜好味道👍🏻總結:$200埋單餵飽咗三個人性價比都幾高環境舒服又好坐下次會再encore👍🏻
嗰日阿女學完嘢要搵嘢食
search到附近有間老媽拌麵
之前聽過朋友介紹話幾好食就上咗去

嗰時兩點半剛剛好轉下午茶餐牌🤭
點咗兩個餐再加咗個小食

椒麻手撕雞拌麵 ❤️$66❤️

我最鍾意食麻辣
呢個真係啱晒口味
個椒麻味剛剛好~少少麻少少辣~
而刀削麵同幼麵我揀左刀削麵

紅棗桂圓玫瑰茶 ❤️餐飲升級+$30❤️

餐廳職員推介咗呢個花茶系列
見凍凍哋就升級要咗個紅棗桂圓玫瑰茶
好適合女士飲用
個花茶超級大壺 (我最少斟咗有5杯!)
而且好多料飲落有淡淡玫瑰香味

金羅漢果海底椰
炸地瓜條
  • 酥炸脆豬排湯麵
2024-01-27 31 瀏覽
假日旺角四圍逛,倦透了做在就近的商場搵食,喜歡食台灣菜的老友見有間#老媽拌麵,環境乾淨開揚,便進入開餐囉。台式半筋半肥牛.微辣湯.拌幼麵,半筋半肥的牛肉,咬落有好香的油脂感,牛筋軟淋好正,湯頭帶點了香辣更開胃,幼麵的質感爽彈,醬汁上枱時已拌勻,方便食用。香辣雜錦半湯肥牛鍋套餐,食材豐富有牛展、牛筋同牛肚,煮得非常入味,柔軟又有嚼勁,湯底很有台式味道,用醬汁飯很讚啊。小食點左香脆可口嘅豆乳香香雞,同軟綿的百頁豆腐。飲品點左芭樂檸檬茶加仙草同寒天,很大杯的,寒天晶球好有咬口,飲完個人好爽丫。期間限定,叫特飲仲有韓星李俊昊小禮品送,真開心🥳。另一杯🥃有柚子蜜綠茶,老友說清潤亦唔錯。

小食點左香脆可口嘅豆乳香香雞,同軟綿的百頁豆腐。

期間限定,叫特飲仲有韓星李俊昊小禮品送,真開心🥳。
另一杯🥃有柚子蜜綠茶,老友說清潤亦唔錯。
2024-01-27
台式料理▪︎老媽拌麵喺剛過去既Happy Friday就同朋友去咗位於旺角The Forest 既《老媽拌麵》大部分我都好啱食,唔知揀邊樣好好多謝店員好貼心咁介紹幾款主菜,意見夠中肯其他店員服務態度都好好👍🏻令我哋整個用餐過程都好開心藥膳花雕涮涮鍋 湯底加入紅棗同杞子,滋潤又養生!醉雞好入味蔬菜同雞肉份量都充足,加咗$8薯粉索哂d滋補湯味,好正呀!麻醬手撕雞肉燥飯 雞絲份量都幾多醬汁味道剛好,撈埋肉燥飯好味道!仲有小菜珍珠菇都好味酥炸脆大雞排 香脆可口,炸粉分量剛好,不會過厚,入口雞肉嫩滑好juicy!份量都幾多金羅漢果海底椰 + 柚子蜜綠茶🍹(餐飲)柚子蜜綠茶就有好香既綠茶味,柚子份量適中。金羅漢果海底椰就清熱滋潤。2杯都滿意,不會太甜幾款主食同小食,飲品都好味
台式料理▪︎老媽拌麵

大部分我都好啱食,唔知揀邊樣好
好多謝店員好貼心咁介紹幾款主菜,意見夠中肯
其他店員服務態度都好好👍🏻令我哋整個用餐過程都好開心

藥膳花雕涮涮鍋
湯底加入紅棗同杞子,滋潤又養生!醉雞好入味
蔬菜同雞肉份量都充足,加咗$8薯粉索哂d滋補湯味,好正呀!

麻醬手撕雞肉燥飯
雞絲份量都幾多
醬汁味道剛好,撈埋肉燥飯好味道!仲有小菜珍珠菇都好味

酥炸脆大雞排

金羅漢果海底椰 + 柚子蜜綠茶🍹(餐飲)
柚子蜜綠茶就有好香既綠茶味,柚子份量適中。
金羅漢果海底椰就清熱滋潤。
2杯都滿意,不會太甜

幾款主食同小食,飲品都好味

2024-01-19
  • 麻醬手撕雞肉燥飯
  • 藥膳花雕涮涮鍋
  • 酥炸大雞排
2024-01-23 13 瀏覽
旺角人流密集,食肆林立,想搵間可以坐得舒服嘅餐廳慢慢食下嘢,老友就搵到位於THE FOREST 2樓的#老媽拌麵,啱晒喜歡食台灣菜的我哋。果然唔錯啊,價錢親民食物美味,2個人消費$300左右就已經好豐富啊。話梅酸計豬手鍋,豬手煮得夠淋又入味,話梅酸汁可中和一下油膩感,配料有紅、白蘿蔔同樣入晒味,醬汁拌入飯內很好撈飯,珍珠白飯亦有煙韌感,好好吃。私房花雕雞伴麵,雞是嫩滑的髀位,醃得可口入味,有好香嘅花雕酒味,爽彈的麵已用醬汁拌勻好,都很讚啊。小食要了彈牙的澎湖花枝丸同健康青綠的紅蔥蒜香醬油生菜。套餐包埋飲品同雀巢雪糕,加錢可升級,飲品點左芭樂檸檬茶加仙草加寒天晶球同洛神花茶加寒天晶球,叫了小甜味道剛好,晶球、仙草份量多,冰凍又解渴。

珍珠白飯亦有煙韌感,好好吃。

都很讚啊。

小食要了彈牙的澎湖花枝丸同健康青綠的紅蔥蒜香醬油生菜。

2024-01-19
2024-01-23 14 瀏覽
已經唔係第一次幫襯,每次都冇失望㗎!🔖清燉牛肉湯麵套餐💰80 (+$30升級至套餐)如果本身唔係好鍾意食濃味食物嘅朋友仔,嚟到呢度就可以選擇清燉牛肉湯麵😊湯頭夠鮮甜!牛肉份量又多又大塊,煮得軟綿又入味,而且肉香濃郁,筋同肉嘅比例啱啱好🤤另外仲配有紅蘿蔔、小棠菜同菇菌,係一道豐富嘅清燉牛肉湯麵啊☺️💫推薦指數: 9/10🔖川味紅燒半筋半肉牛肉湯麵套餐💰82 (+$30升級至套餐)食得濃味少少,或者想整體感覺更加惹味嘅朋友仔就可以選擇川味牛肉湯麵💁🏻‍♀️湯底加入咗花椒、八角、辣椒等香料,配上以慢火滷至入味嘅牛筋及牛腩,講起都知個味道唔會令人失望🤭重點係唔好比川味呢個字嚇親,以為會好辣😂個人唔係好食得辣都接受到啊🤗💫推薦指數: 8/10🔖澎湖花枝丸💰22 (套餐加配價)花枝丸即叫即炸,金黃酥脆🤤咬落去好彈牙,配埋甜酸醬一齊食就更加好味啦🤓💫推薦指數: 8/10🔖炸地瓜條💰22 (套餐加配價)地瓜條可以話係我每一次食台灣菜都必嗌嘅小食之一😚外層香脆,入面係綿密嘅地瓜蓉,味道仲好香甜🤩💫推薦指數: 8.5/10🔖花奶仙草凍💰/ (套餐已包)仙草滑捋捋,配上香濃嘅花奶,帶有啲清涼嘅感覺~用呢個甜品去
已經唔係第一次幫襯,每次都冇失望㗎!

🔖清燉牛肉湯麵套餐
💰80 (+$30升級至套餐)
💫推薦指數: 9/10

🔖川味紅燒半筋半肉牛肉湯麵套餐
💰82 (+$30升級至套餐)

🔖澎湖花枝丸
💰22 (套餐加配價)

🔖炸地瓜條
💰22 (套餐加配價)
💫推薦指數: 8.5/10

🔖花奶仙草凍
💰/ (套餐已包)
仙草滑捋捋,配上香濃嘅花奶,帶有啲清涼嘅感覺~用呢個甜品去為晚餐劃上句號都唔錯啊😋

溫馨提示
👉🏼將軍澳中心、屯門市廣場、北角匯同奧海城三期設有分店
👉🏼套餐除咗包咗甜品之外,仲包咗前菜同指定飲品🤗
2024-01-22 16 瀏覽
抵食高質下午茶48元起-椒麻手撕雞拌麵 (配一款隨機前菜+飲品) - $66.0前菜: 豆角主菜: 超大份量,雞絲配秘制醬汁加花生碎, 好香口, 麵底有幼麵同刀削麵給客人選擇, 我選了刀削麵, 比較有咬口, 把在碗底的醬汁跟麵撈好, 每條麵都掛上醬汁, 麻香味濃, 醬汁唔太辣,麻好有層次, 😄仲有半隻流心蛋, 真係抵食又好味 飲品: 凍金羅漢果海底椰, 好清潤-烤台灣香腸肉燥飯 (配一款隨機前菜+飲品) - $62.0前菜: 小蕃茄主菜: 台灣香腸係台灣直送的, 極有台灣風味, 肉燥肥瘦比例平均, 配埋流心鹵水蛋,真係食到停唔到口飲品: 可+$10升級 菠蘿綠茶, 綠茶香配菠蘿果肉味道好清甜+$22.0仲可以追加台式小吃-酥炸甜不辣 (台灣直送) : 口感酥脆,裡頭是QQ的, 不會炸到乾, 也不油膩-澎湖花枝丸 (台灣直送) : 花枝丸內有

抵食高質下午茶48元起
-椒麻手撕雞拌麵 (配一款隨機前菜+飲品) - $66.0
前菜: 豆角
飲品: 凍金羅漢果海底椰, 好清潤

前菜: 小蕃茄

+$22.0仲可以追加台式小吃