2023-06-06 308 瀏覽
好耐無食過,以前覺得都係幾岀色嘅茶記,今晚再叫個牛仔骨,同蒸肉餅晚餐。土魷蒸肉餅,中規中矩,算係合格水平。黑掓牛仔骨就真精彩成舊水買返來,十塊度,份量可接受。但一咬落去真係硬過我條頸基本上全盒得一嚿我係落到肚。其他都係咬汁就掉。 完全食吾到。 佢仲要係推介,你當普通餐我覺得我黑仔叫中,但你係推介,係推介呀。。。。中伏推介嗎只可以講每間餐廳都有好食不好食嘅嘢,但最基本都要落到肚先得真係要改着下,今次真係好失望
土魷蒸肉餅,中規中矩,算係合格水平。

基本上全盒得一嚿我係落到肚。其他都係咬汁就掉。
完全食吾到。 佢仲要係推介
,你當普通餐我覺得我黑仔叫中,但你
係推介,係推介呀。。。。中伏推介嗎

只可以講每間餐廳都有好食不好食嘅嘢,但最基本都要落到肚先得

真係要改着下,今次真係好失望
2023-06-06
2022-11-30 348 瀏覽
中午去左食個A餐豉椒炒牛肉。等左20分鐘都未黎,就問下阿姐係咪漏單,佢望左眼無出聲就走左去,見佢無入廚房都知佢無問到⋯叫左好耐都無人應,終於再問到第二個阿姐,佢望完就係咁話黎緊啦黎緊啦⋯等到30分鐘,再同另一個阿姐講等左30分鐘啦,佢就入左廚房大叫有冇A餐出緊,然後行過嚟話無晒A餐,叫我再叫過!!當下o晒咀,但趕返工就即刻叫個肉餅飯,諗住快啲黎到。過左陣有個綠衫姐姐過黎關心我,然後話A餐有嫁wo, 跟住走左入廚房,然後拎左碟豉椒牛肉麵黎⋯黎到食食下發覺d汁起舊都算成個底都係油😩大佬,趕時間同腸胃唔好既人,真係唔好黎食。
中午去左食個A餐豉椒炒牛肉。

黎到食食下發覺d汁起舊都算

成個底都係油😩

大佬,趕時間同腸胃唔好既人,真係唔好黎食。
2022-10-06 210 瀏覽
今日去左食左個快早餐,又平又多選擇既breakfast 。叫左份早餐吾洗10分鐘就上枱,今日叫左個沙嗲牛肉通粉,簡左腸仔炒蛋,涷奶茶沖得不錯。通粉都夠彈牙,不過沙嗲牛肉份量太少,需要改善。其他都不過不失。
2022-08-10 213 瀏覽
昨天到這裡吃早餐,但不記得補相,所以今次再叫同一款早餐,不過今次加凍飲,所以貴了3元,共三十六個大洋。另外早餐雖然員工較少,但他們反應快,你一舉手就不須5秒內就有人回應你,Good,真心比讚。
2022-08-10 52 瀏覽
最近返工,早餐時段在葵芳附近,吃了幾間,終於找到一間叫,平,靚,正,相對附近的餐廳。因爲之前試過一間”阿Xx房”,到現在還歷歷作夢。講返翠河吃早餐,這個價錢,是值得推介,而且食物入得口。
早餐
早餐
2022-03-29 263 瀏覽
原本想去老趙廚房,點知停堂食,轉賣2餸飯做完嘢想坐下咁食,唯有落去葵芳廣場睇..呢到啲嘢食相較之下算平!食物咖哩雞扒飯有2舊雞扒,都好滑!勁多薯仔,個咖哩汁都好食,港式咖哩!撈飯一流乾炒牛河都有10塊牛肉,片片都好大塊,有掌心咁長!不過就鞋啲,炒河就幾好,雖然唔係條條分明,但起碼冇一餅餅檸檬茶服務好多人排隊等外賣,入面得好少樓面,其實佢哋都做唔切,不過舉手嗌抹枱都快反應嘅!上餐都快依家有個抗疫餐,平少少🤏🏻都有好多啱食!
原本想去老趙廚房,點知停堂食,轉賣2餸飯
做完嘢想坐下咁食,唯有落去葵芳廣場睇..
呢到啲嘢食相較之下算平!

食物

咖哩雞扒飯

乾炒牛河
都有10塊牛肉,片片都好大塊,有掌心咁長!
不過就鞋啲,炒河就幾好,雖然唔係條條分明,但起碼冇一餅餅

檸檬茶

依家有個抗疫餐,平少少🤏🏻都有好多啱食!
2021-11-14 263 瀏覽
葵芳邨嘅翠河🤓 如果唔係陪屋企人食飯都唔知幾耐無去茶餐廳叫餸食飯😂 總結係一句,又大碟又好味😋 性價比超級高‼️ 3碟餸有飯有湯,飲品就加$3,都係$241,4個人食仲要拎走一大盒😂 真係周不時要幫襯下呢啲街坊生意嘅餐廳😌 今次叫咗💁🏻‍♀️8006.黑椒蜂蜜薯仔牛柳粒 - 好多薯仔🥔好入味,好好食8012.鹹魚茸煎肉餅 - 好厚身,唔會太咸,屋企整唔到嘅餸🤓308.香芋油鴨煲 - 古舊嘅餸,暴露年齡嘅餸😂 媽咪對佢讚不絕口😋 可能因為晚市,唔係好多生意,夜晚8點左右嚟,有6,7成空枱,所以又唔覺服務質素😆

真係周不時要幫襯下呢啲街坊生意嘅餐廳😌

今次叫咗💁🏻‍♀️
8006.黑椒蜂蜜薯仔牛柳粒 - 好多薯仔🥔好入味,好好食

2021-11-04 114 瀏覽
下午茶時段 ,餐廳不是太多客人,叫了三文治及飲品, 等了差不多半小時 ,食物仍然未到 ,想叫職員跟進, 但是每次路過當聽不到 ,最後要不停叫 ,職員才停下來 ,黑面及不耐煩, 只說剛剛出左,無人手送餐,最後自己要走到出餐口自己取食物,食物都凍左,去過咁多分店,這間態度最差。
2021-11-04
2021-10-24 88 瀏覽
今日去到想食個下午茶 餐廳裏面得小貓三四隻 我坐低叫完野食個操大陸口音既待應叫我執返好個menu 我第一個反應唔知佢講乜 我就望一望佢 佢見我無反應就啤住我樣sip返個menu 我一頭霧水情況下我話:我唔係呢度員工 野都未食就要幫你sip返個menu 無做到仲要啤住我 佢就回我一句:係你啤住我先 去澳洲牛奶公司食嘢都唔洗幫手執枱sip menu 我又唔係搞到你地方好污糟 又唔見你叫隔離枱呀伯sip返個menu 癡癡地 如果唔想做待應我勸你快啲轉行
2021-09-13 62 瀏覽
今日做完嘢成2點先食嘢午餐價變下午茶價食物快嘅一定係洋蔥煙肉豬扒飯!好彩叫有個汁撈飯,個煙肉唔知係烚定蒸,唔好食…個豬扒應該都係蒸定,啲椰菜成個菜頭烚上碟另外一個係星洲炒米,濕米粉咁雖然未之於好爛,都有味嘅有蝦、有叉燒咁,不過嫌佢唔夠多洋蔥配料…但叫呢個星米,足足等左20分鐘,唔知係漏單定想等多一張先開爐環境不過不失,光猛同都企理,要去廁所就要兜返上商場,都有啲遠…店內多卡位,我哋去嘅時候其實冇乜人其他因為之後又要撲去睇小學,如果唔係趕時間,其實都唔會黎呢邊食。用餐時間由入去到埋單只係用咗30分鐘…其實都好極速。
今日做完嘢成2點先食嘢
午餐價變下午茶價

食物
另外一個係星洲炒米,濕米粉咁
雖然未之於好爛,都有味嘅

其他

洋蔥豬扒煙肉
星洲炒米
2021-09-12
餐廳職員態度非常惡劣,沒有禮貌!點餐時,職員非常不耐煩,導致食物出現錯亂。當我們要求更換時,職員態度更加惡劣,黑面。此外,食物質素也非常差,感覺非常骯髒以後都不會再光顧!
餐廳職員態度非常惡劣,沒有禮貌!
點餐時,職員非常不耐煩,導致食物出現錯亂。
當我們要求更換時,職員態度更加惡劣,黑面。
此外,食物質素也非常差,感覺非常骯髒
以後都不會再光顧!
2021-07-29
2021-02-06 241 瀏覽
挑戰你耐性時間,得兩個樓面落單收錢執枱⋯叫了數次去埋櫃枱都未幫你落到單。最後都冇咁嘅時間同耐性,走人去了第二間!附近有大把殷勤服務的餐廳選擇,食物亦不見特別特出。
2021-02-06
今日下午,行葵芳廣場,見到有間翠河,就諗住約入去食個下午茶,叫咗個辣露豬扒撈公仔麵,一上枱,賣相已經非常唔得,豬扒仲細件過我張單,而撈公仔麵就係求其搵D黑色豉油撈完,就咁攞出嚟比客人食,仲差過 7-xx或OKxxx,起碼嗰D仲平啲,十幾蚊有交易!我知道下午茶份量絕對唔多,但都唔好咁求其!見到碟下午茶,真係好失望!平時食開其他地點嘅(翠河)都不是這樣的!現在市道唔好,經濟唔好,俾返少少(真心誠意客人好嗎?)
2020-07-08