2024-02-03 1304 瀏覽
星期六Lunch buffet $498 12:00-2:00冷盤ok, 長腳蟹瘦、鮑魚大隻👍,翡翠螺、青口、凍蝦、煙三文魚👍、煙肉配的哈密瓜甜甜👍沙律菜等熱盤好多,唔少都適合小朋友食,味道亦唔錯其中有和牛壽喜燒、蜜糖火腿👍、意式雲吞👍、串燒、蝦餃燒賣、奶黃包、蒸/烤魚、雞、咖哩同薄餅、但個海皇羹超咸壽司魚生可以唔洗食,三文魚/吞拿無味、白魚有筋甜品同水果正常,曲奇餅、蛋糕、榛子朱古力糕餅👍蘋果布甸麵包👍飲品有橙汁、茶、另外杯薑柑橘茶幾特別👍今次見到布魯托同米奇❤️,好開心,佢地過左黎3次,同小朋友互動工作人員十分友善,服務好好冷熱盤重有好多,但唔夠時間食,下次試食埋個dinner先🥰早到的話,可以出面庭院打卡,好多花花、蝴蝶、再行出d係海同碼頭

熱盤好多,唔少都適合小朋友食,味道亦唔錯

壽司魚生可以唔洗食,三文魚/吞拿無味、白魚有筋

飲品有橙汁、茶、另外杯薑柑橘茶幾特別👍

工作人員十分友善,服務好好

冷熱盤重有好多,但唔夠時間食,下次試食埋個dinner先🥰

2024-02-03
2024-02-02 1124 瀏覽
琴晚同成班朋友山長水遠入到迪士尼翠樂園食自助餐平日夜晚冇乜人,幾清靜,環境好靚,好岩打卡如果係迪士尼迷應該好鍾意呢度,米奇、米妮、高飛輪流過嚟影相,好適合同小朋友過嚟凍海鮮嘅選擇唔算特別多,所以淨係拎咗個蟹蓋,算係幾新鮮,但係冇乜膏個人覺得呢度嘅中菜唔錯鮑魚花膠都有得食龍蝦粉絲係必食,粉絲非常入味壽喜燒都好好味,啲牛肉幾靚,煮得啱啱好,好嫩滑刺身方面,個人覺得三文魚麻麻哋,反而帶子甜蝦幾好,不過拎咗一round 都冇再去攞甜品方面比較普通,冇一樣係特別好味,反而啲生果就唔錯
琴晚同成班朋友山長水遠入到迪士尼翠樂園食自助餐
平日夜晚冇乜人,幾清靜,環境好靚,好岩打卡
個人覺得呢度嘅中菜唔錯
鮑魚花膠都有得食
龍蝦粉絲係必食,粉絲非常入味
壽喜燒都好好味,啲牛肉幾靚,煮得啱啱好,好嫩滑
甜品方面比較普通,冇一樣係特別好味,反而啲生果就唔錯
2024-01-02 1365 瀏覽
疫情後,恢復埋枱合照,再來食自助餐!米奇,米妮,布魯托輪個住來!仲會同大家互動!雖然係為影相多,但食物其實都ok㗎 !種類,質量都可以!但係年卡無咗買一送一優惠!
疫情後,恢復埋枱合照,再來食自助餐
米奇,米妮,布魯托輪個住來!
仲會同大家互動!
雖然係為影相多,但食物其實都ok㗎 !
種類,質量都可以!
但係年卡無咗買一送一優惠!
自助餐
自助餐
2024-01-01 1084 瀏覽
自助午餐環境:聖誕期間,有可愛嘅聖誕裝飾,幾有節日氣氛,仲可以同迪士尼卡通互動影相頭盤:煙三文魚Parma Ham,海鮮有蟹腳,蝦,青口等等米奇老鼠沙律造型可愛熟食:壽喜燒和牛同埋米奇老鼠樣嘅蟹餅最好食甜品:蛋糕上面有迪士尼角色朱古力牌,米奇形狀嘅甜,雪糕有雲呢拿同朱古力味,都好好味,是日推介十勝紅豆軟雪糕,打卡一流服務:服務員服務態度一流,我話個位凍,服務員馬上問我需唔需要披肩同暖水,10分難得,值得一讚
自助午餐

熟食:壽喜燒和牛同埋米奇老鼠樣嘅蟹餅最好食

2023-12-30
2023-10-27 2810 瀏覽
同小朋友去慶祝生日book左第一輪自助晚餐,不過因為喺迪士尼樂園過去酒店要等shuttle bus,我地去到酒店已經6點🥲袋都未放好就有米奇過黎同我地影相,小朋友就非常開心,大人安頓好之後都即刻出去拎野食,行左一圈都見到有好多唔同種類嘅食物,拎左啲魚生,特別係三文魚好好食,每一塊都厚切,大過口癮🤤跟住因為食緊嘅過程中,米奇米妮同布魯托會輪住過黎搵我地影相同互動,所以我地唔係食左好多野就發現已經夠鐘要交檯😵‍💫如果再有下次就會選擇book 整個時段,咁就可以慢慢食慢慢同佢地影相互動!

迪士尼翠樂庭餐廳,係經典小朋友慶祝生日的好地方,環境的確十分優美典雅,佈置好有歐陸氣氛,令大人細路都覺得好特別,好似離開咗香港去咗外國旅行咁,加埋有迪士尼朋友出現,我哋嗰日好好彩、有米奇米妮高飛狗,而且出嚟唔止一次,總共行咗四五個圈,基本上一定影到相,其實係影到你唔影都得;不過,食物就比以前差,款式唔夠多,質素亦都唔係好,如果食肉獸更加覺得唔夠肉類供應,特色食物好少,其中一樣係燒鵪鶉,味道都算幾好,另外好味嘅有帶子刺身,但係好快就食完,唔再供應,令人失望,所以供應量如果可以增加,就會更好;甜品方面,味道好一般,設計亦都唔多特色,如果有多啲真係迪士尼人物造型嘅甜品,而唔係單單插個公仔牌喺一件普通蛋糕上面,就會更有吸引力。值得一讚嘅係,每枱問題都有一個海鮮盤,係帶子、蟹、蝦等等嘅海鮮熟食,都幾好味。
2023-09-03
生日
  • 燒鵪鶉,帶子刺身,海鮮盤
今日同媽咪去迪士尼,順便喺之前一齊去迪士尼酒店翠樂庭食lunch buffet,我哋揀咗2:30嘅時段,諗住可以唔使咁趕食(5:00先要清場)一去到好好彩地俾我哋坐到近窗邊嘅粉紅色圓形卡位,對住個公園食超有feel❤️❤️未食我已經係咁影相🤣食物方面,刺身熟食都唔少選擇,佢另外都有一個Area係專攞長腳蟹貝殼類嘅食物,樣式十分多元化💛本人最鍾意佢限時推出嘅鴨腿薯蓉,個個見到一出就即刻排隊去攞😋😋甜品都有好多唔同選擇,好多都有迪士尼朋友嘅卡通喺上面,大小朋友都一定好鍾意✨不得不稱讚就係佢個即整嘅窩夫加雪糕💛窩夫超級鬆軟,我一食就食咗兩個停唔到口😆同埋食食吓嘢都有好多唔同嘅迪士尼朋友過嚟同你影相,我今日係高飛同埋布魯圖,佢哋都好玩得又搞笑,為餐飯增添左唔少歡樂氣氛😆今次用餐氣氛感覺良好,價錢亦都合理,性價比高,決定下次嚟迪士尼都會嚟呢度食埋自助餐❤️❤️

2023-09-09 1550 瀏覽
俾你去迪士尼樂園玩一日點都要食埋個自助餐先好走夜晚煙花多數放八點半九點食五點半就穩陣食完再番入去樂園一切圓滿建議大家朝早十點半先好去樂園門口等入場(太早到係無謂)然後餐廳開十一點,所有園區都十一點開齊何必咁早去到得個行字咁娛樂表演既時段多數15-30分鐘一場接一場都要一個鐘間隔留意大街顯示牌早啲mark低就冇問題咁玩到五點就番去食自助餐八點再番去睇煙花一日就咁做晒要既基本野
俾你去迪士尼樂園玩一日
點都要食埋個自助餐先好走
夜晚煙花多數放八點半九點
食五點半就穩陣
食完再番入去樂園
一切圓滿

建議大家朝早十點半先好去樂園門口
等入場(太早到係無謂)

然後餐廳開十一點,所有園區都十一點開齊
何必咁早去到得個行字

咁娛樂表演既時段多數15-30分鐘
一場接一場都要一個鐘間隔
留意大街顯示牌早啲mark低就冇問題

咁玩到五點就番去食自助餐
八點再番去睇煙花

一日就咁做晒要既基本野
2023-08-19 1683 瀏覽
Bell Bell都係美食家🩵🩵生日前夕,同左媽咪去迪士尼酒店翠樂庭入面食自助餐😍當然我帶埋貝貝去🤭翠樂庭自助晚餐$724.5翠樂庭自助晚餐2人$1449,因為我本身係奇妙處處通金卡會員,呢個價已經係折扣價,如果係lunch會再平d🥳因為未食過晚餐,所以想試下,食物我覺得同午餐差吾多,當中有好多食物都用左米奇耳仔造型,十分可愛☺️係食物方面都分左幾個吾同區域,沙律區、海鮮冷盤、魚生壽司🍣、印度咖哩、韓式食品、日式食品、西式食品、甜品區、飲品吧😗😗😗💎💎重點來了,當日有米奇老鼠、布魯托,高飛會係餐廳內走來走去,仲會輪住去你張枱同你影相互動📸️中意迪士尼既fans真係一定要去💕
Bell Bell都係美食家🩵🩵
生日前夕,同左媽咪去迪士尼酒店翠樂庭入面食自助餐😍
當然我帶埋貝貝去🤭

翠樂庭自助晚餐$724.5

今次來到迪士尼酒店內的翠樂庭食晚餐,雖然價錢方面會比其他酒店較為昂貴。但是,這裡的餐廳服務和食物水準和質素也是非常高⭐✨這裡食物款式比較多,現在我就介紹一下吧👍今篇我要介紹就是餐廳門面,內外環境和主菜先,甜品和與迪士尼會面會在下一篇再介紹👍👍這裡的招牌菜有即煮黑松露意大利雲吞✨即煮海鱸魚意大利燴飯✨時令冰鎮海鮮 (包括蟹,青口,螺,大蝦沙律,煙三文魚,凍灼蝦)✨刺身(三文魚刺身,吞拿魚刺身,八爪魚刺身,希靈魚刺身,及壽司(雜錦壽司有熟蝦壽司,王子壽司,蟹柳壽司,太卷,加洲反卷,腐皮壽司)✨✨除了招牌菜,仲有不同的熱食,例如有黃金蒜粉絲蒸海鮮,生炒牛肉飯,清甜例湯,燒牛肉眼扒,羊扒,薯仔粒,燒香草什菌,滷水雞脾,龍蝦蟹肉白菌洋葱米奇撻,南瓜意大利飯,芝士雲吞,鮮蝦三文魚雲吞,鴨腳冬菇,炸薯條,滷水雞中翼,焗魚柳,印式烤雞肉,印度薄餅。✨仲有一款太好吃,排長龍就是廚師即煮: 照燒海鱸魚及明太子泡菜芝士燴飯👍👍✨餐廳環境非常有情調,好好氣氛,好多沙發位,裝修風格好似在郊區一樣,餐廳非常大,但又坐得唔迫👍👍👍⭐⭐⭐⭐⭐五星好評,下次一定帶朋友來這裡吃晚飯慶祝👍👍📍翠樂庭餐廳📍大嶼山香港迪士尼樂

⭐⭐⭐⭐⭐
五星好評,下次一定帶朋友來這裡吃晚飯慶祝👍👍

📍翠樂庭餐廳
📍大嶼山香港迪士尼樂園酒店1樓
2023-07-30 1084 瀏覽
親戚有迪士尼會員,有特價去食buffet,適逢小朋友生日,有寫名生日牌嘅蛋糕,其實啲蛋糕同出邊攞嘅一樣,不過有個名嘅生日牌同蠟燭!而家又返卡通人物影相當日有米奇老鼠讀,米奇老鼠同小朋友跳舞好開心😁甜品有好多款小朋友好啱食!#buffet #food #yummyfood #yummy #香港#disney #lunch

2023-06-27 1362 瀏覽
今次嚟到迪士尼酒店翠樂庭餐廳食自助早餐食物種類有好多款仲有我至愛嘅煙三文魚同關東煮仲有甜品任你選擇想清清胃口嘅朋友就可以食粥或者淥碗車仔麵食~自助早餐 $368/1位平民指數:🌟好食指數:🌟🌟🌟———————————————————-香港迪士尼樂園酒店翠樂庭餐廳🏰
今次嚟到迪士尼酒店翠樂庭餐廳食自助早餐
食物種類有好多款
仲有我至愛嘅煙三文魚同關東煮
仲有甜品任你選擇
想清清胃口嘅朋友就可以食粥或者淥碗車仔麵食~
自助早餐 $368/1位
平民指數:🌟
好食指數:🌟🌟🌟
———————————————————-
香港迪士尼樂園酒店
翠樂庭餐廳🏰
2023-06-18 1168 瀏覽
The chefs I am talking about are Chef Goofy and Chef Pluto. I have never tried the breakfast buffet here. However, I recently saw a post of the Chefs at breakfast at Enchanted Garden so I decided to come to try my luck. Please note characters appear at random so these two don't appear every day and may not be the breakfast session.Food was great too with a large variety of options(salad, curry, noodles, congee, french toast) but I didn't take pictures of all of them as I was busy taking pictures
Food was great too with a large variety of options(salad, curry, noodles, congee, french toast) but I didn't take pictures of all of them as I was busy taking pictures of the 2 cute chefs. For around $330 to enjoy a breakfast buffet at Disney Hotel and to take photos with 2 rare characters was totally amazing and worth waking up at 6am to come to Disney.
2023-06-17
$330 (早餐)
2023-06-03 1563 瀏覽
同女朋友入到嚟迪士尼樂園酒店staycation,朝早梗係要食返個迪士尼自助早餐啦。原本對佢個期望都唔算太高,因為之前有睇過唔少YouTuber介紹,都話啲食物種類麻麻哋。不過今次同女朋友事緣都覺得好唔錯👍🏻食物種類比想像中多過過嘅餐點導遊,包括中、日、台、西餐、印度菜都有‼️我就最欣賞佢嘅pancake,有晒米奇老鼠嘅樣好得意。中式點心個奶皇包有豬仔樣,都一樣好可愛。另外喺迪士尼就梗係有卡通人物出場啦。用餐嘅時段大概個半鐘,過程中都不是有迪士尼卡通人物出場同大家打招呼同影相合照留念。見啲小朋友都同卡通人物玩得好開心,嘢都唔食🤣入到嚟迪士尼樂園,一定要試吓呢個自助早餐體驗!推薦指數:💛💛💛💛

入到嚟迪士尼樂園,一定要試吓呢個自助早餐體驗!

推薦指數:💛💛💛💛
$400 (早餐)
  • 美式早餐
  • 中式早餐
  • 西式早餐
  • 自助餐
一直以來奇妙處處通會員可以享用翠樂庭享用2送1生日優惠,舊年更縮到只有2022年9月前入會的金會員享用,今次可以話係最後一次在翠樂庭享用會員2送1生日優惠,來年要去其他地方享用呢個優惠~~~上次生日正日在翠樂庭晚餐原來在2019年,雖然上年和前年5月都有在翠樂庭用餐,但我就沒有打食評記錄,今次影的食物相不多,因為我忙著食和跟卡通人物拍照~~~今次個人喜歡之前未見過的食物~~~每枱會送DUFFY BEAR的蒸包~~~上年生日就需要都指定地方遠距離合照,今年就可以如疫情前,卡通人物走到每枱合照~~~寶貝女和我飲了不少燉湯,男士主要食長蟹腳,我就吃了不少刺身,一如以往其實去翠樂庭唔好對食物有太大期望,因為呢主要食氣氛由於享用會員2送1生日優惠係送生日的會員,所以找數時係俾一大一小的價錢,大概一千四百元埋單,如果同價位想食質素好的自助餐真的不用選擇翠樂庭~~~

今次個人喜歡之前未見過的食物~~~
每枱會送DUFFY BEAR的蒸包~~~

2023-05-05
生日