2023-12-18 245 瀏覽
我最鍾意就係食米線,今日經過尖沙咀入咗去呢間米線餐廳,我最欣賞佢哋嘅就係大汗豬扒米線擔擔麵米線🍜豬扒大大塊又辣辣地,越食越開胃,而且擔擔麵米線都好入味🤗🤗👍🏻👍🏻好味😋
2023-11-01 205 瀏覽
身為一個米線狂熱份子,呢個大汗豬扒擔擔米線非常值得一試🤩香濃花生擔擔湯配合香脆內軟的豬扒口感十足,再沾一下麻辣粉簡直刺激味蕾與食慾,胃食少少再加多個餸鮮蝦雲吞,皮薄餡靚爽口彈牙,簡直大滿足🥰而同行朋友喜歡吃清淡的,所以揀左個香菜豬骨濃湯底韭菜牛肉片米線,濃郁豬骨湯加試健康清新的香菜再配上嫩滑的牛肉,口感十足,性價比高🩷
身為一個米線狂熱份子,呢個大汗豬扒擔擔米線非常值得一試🤩
2023-09-18 237 瀏覽
本人真係幾中意食米線,所以今日又去左食米線,今次就幫襯左米線陣。米線陣既米線配菜就好多選擇既。除左一般係米線店叫到既配料,例如牛肉,腩肉,等等之外,仲有肥牛呢d唔係係米線店常見既配料可以選擇。首先講下個湯底先,個湯底好濃好好味,選擇左麻辣味,麻味重,但辣就唔太辣。所以好好味。另外蕃茄湯都可以配辣,兩者結合好夾好味。米線既份量都好多,食哂成碗就夠哂飽。配菜方面,肥牛好好食,係一般米線店少見既食料。正!
配菜方面,肥牛好好食,係一般米線店少見既食料。正!
2023-09-16
2023-04-29 498 瀏覽
我係一個不折不扣既米線控 最愛米線陣既番茄麻辣湯底估唔到番茄同麻辣碰撞左之後 竟然如此好味番茄既甜中和左麻辣既刺激 適合想食辣 但唔食得辣既朋友但個豬軟骨就無第一次食咁好味啦
我係一個不折不扣既米線控 最愛米線陣既番茄麻辣湯底

估唔到番茄同麻辣碰撞左之後 竟然如此好味

番茄既甜中和左麻辣既刺激

適合想食辣 但唔食得辣既朋友

但個豬軟骨就無第一次食咁好味啦

2022-08-16 993 瀏覽
米線是香港人普遍的食物,什麼啊仔和啊哥都是米線愛好者的長期飯店,我本人平均每月都至少光顧一次。眼看店內只有數枱食客,不同等位便決定此店。第一次光顧,店員都很熱心為我們安排座位,我們分別點了兩款米線,分別是大汗霸氣雞扒米線和魚腐蕃茄米線。下了訂單後,食物上菜速度算快,不用15分鐘便上菜。大汗霸氣豬扒酸辣米線豬扒十分吸引,外皮粉質不算太厚,咬下去豬肉口感嫩滑,值得一試。魚腐蕃茄米線蕃茄湯底味濃郁,魚腐正常沒太大特別,米線口感軟硬適中,整體不過不失。📍尖沙咀加拿芬道20號加拿芬廣場地庫

大汗霸氣豬扒酸辣米線

魚腐蕃茄米線

📍尖沙咀加拿芬道20號加拿芬廣場地庫
2022-06-29 610 瀏覽
曾經,香港掀起過豆花米線的熱潮😆,當時一吃愛上,沒想到最近全線米線陣都有供應啦~•百福®️豆品• 聯乘 •米線陣  • 推出全新的「重慶酸辣湯米線🍜」,即刻要去試一試~ 湯底酸辣比例平衡,微酸微辣,炎炎夏日吃,甚有刺激感😎!湯頭有紅辣椒油、肉碎、酸菜,和我最愛的碎花生🥜,配上滑嫩嫩的豆腐花和爽滑米線,很合我胃口呀🤣~我更+$7要厚切邪惡午餐肉和+$7要仿松葉蟹棒🦀,吸滿湯汁,更加惹味~湯頭有5種辣度,你可以挑戰那一個層次呢😏~再配杯邪惡到爆炸的美綠恐龍😍,就完美啦~另处,麻辣蕃茄湯米線🍅、蒜泥白肉、胡麻雞絲和青檸薏米水,也不錯哦。

湯底酸辣比例平衡,微酸微辣,炎炎夏日吃,甚有刺激感😎!

2022-06-25
2022-01-26 687 瀏覽
最近疫情關係,真係好少出去食肆食飯。適逢星期六返半day,收咗工我地就搵間餐廳食埋個tea先返屋企。真係好耐無食酸辣粉,見到米線陣下午茶有,當然要去試吓啦!茶餐D: 韮菜肥牛重慶酸辣薯粉+熱好立克個酸辣粉味道唔錯呀,酸辣夠味,又有好多花生、炸菜、韮菜,正可能太耐無食過,所以覺得特別好食😋另外,我地被餐牌上既個塊大汗豬扒吸引,叫左個大汗豬扒拼擔擔米線。塊豬扒脆,小辣,都幾好食,擔擔米線湯底味道唔錯,但就無乜配料,碗米線好似比薯粉較為細碗左咁
最近疫情關係,真係好少出去食肆食飯。

真係好耐無食酸辣粉,見到米線陣下午茶有,當然要去試吓啦!

茶餐D: 韮菜肥牛重慶酸辣薯粉+熱好立克
個酸辣粉味道唔錯呀,酸辣夠味,又有好多花生、炸菜、韮菜,正

可能太耐無食過,所以覺得特別好食😋
韮菜肥牛重慶酸辣薯粉
茶餐配熱好立克

大汗豬扒擔擔米線
大汗豬扒
2022-01-22
韮菜肥牛重慶酸辣薯粉
2022-01-09 424 瀏覽
米線陣新推出超濃湯底擔擔米線,梗係要試一試啦😄😄⭐️豆腐串X鹽酥雞擔擔米線$52有一串豆腐串,腐皮吸滿湯米,入口好惹味擔擔麵米線湯底很濃香,加入紅辣椒油、芝麻醬、肉碎、冬菜、碎花生等集齊「5感滋味」 濃、香、辣、甘、酸,類似沙爹湯底,但花生🥜味再突出一些加入芫荽,湯底很濃稠,配上米線很濃郁配上炸得香脆既鹽酥雞,鹽酥雞很香脆,有台灣夜市的感覺⭐️大汗豬扒$23大汗豬扒好好味😋,炸得極為香脆,撒上辣粉,值得一試 萵筍幾爽脆,幾好食。
米線陣新推出超濃湯底擔擔米線,
梗係要試一試啦😄😄

⭐️豆腐串X鹽酥雞擔擔米線$52

有一串豆腐串,腐皮吸滿湯米,入口好惹味

擔擔麵米線湯底很濃香,

加入紅辣椒油、芝麻醬、肉碎、冬菜、碎花生等
集齊「5感滋味」 濃、香、辣、甘、酸,
類似沙爹湯底,
但花生🥜味再突出一些
加入芫荽,湯底很濃稠,
配上米線很濃郁
配上炸得香脆既鹽酥雞,

鹽酥雞很香脆,
有台灣夜市的感覺

⭐️大汗豬扒$23

大汗豬扒好好味😋,炸得極為香脆,
撒上辣粉,值得一試

萵筍幾爽脆,幾好食。
2022-01-02 279 瀏覽
我同我老公都好喜歡食米線,行到攰,諗都唔諗就走咗去食米線陣😍😍😍見到今次呢款以「香濃擔擔湯底」為主調,配搭首次推索湯的「風琴豆腐串」,極為吸引嘅香濃擔擔米線套餐。😍😍😍湯底憑秘製擔擔濃湯獨有的「5感滋味」 - 濃,香,辣,甘,酸,以鞏固「香濃擔擔湯底」 為米線陣招牌湯底之一。而可以配風琴豆腐串x 風味鹽酥雞或 招牌大汗豬扒,我哋就揀咗風琴豆腐串x 風味鹽酥雞❣️湯底好香好濃郁,不過有啲辣辣地🙈份量大,好足料,主要配料有紅辣椒油、芝麻醬、肉碎、冬菜、碎花生等等。口感豐富,唔錯。配埋爆蒜嘅鹽酥雞,估唔到同擔擔湯底咁夾,仲有大汗豬扒可以揀啊❣️期間限定✨米線控把握機會同朋友嚟試下啦~

❣️期間限定✨米線控把握機會同朋友嚟試下啦~
2021-12-13 195 瀏覽
想起經濟抵食,而又要有質素的,這裏應該都是值得考慮的,今次的二人餐,兩碗米線各可選兩個餸,黑醋豬軟骨和牛肚,豬骨湯底,個人覺得比第二碗的鹵水牛展配豬腩肉更好味,油菜也很大碟,隨餐的四選一小菜,選了馬蹄煎肉餅,香口之餘,份量也不少,還包兩杯飲品,埋單也只是140元,夫復何求。
2021-12-12
今次點了風琴豆腐串 x 招牌大汗豬扒配香濃擔擔米線,「香濃擔擔湯底」 為米線陣招牌湯底之一,靈魂湯底以秘製「香濃擔擔湯底」為主調,獨有的「5感滋味」風味 - 濃、香、辣、甘、酸,多種配料調味包括紅辣椒油、芝麻醬、肉碎、冬菜、碎花生,湯底有濃芝麻香味,索湯的「風琴豆腐串」,豆腐有湯底精華非常惹味。大汗豬扒🥩已加入辣粉調味,炸到外脆內軟,啖啖肉而且好juicy。@米線陣#米線陣 #擔擔米線 #米線關注組 #米線控 #大汗豬扒 #風琴豆腐串

@米線陣
2021-12-04 128 瀏覽
前幾日 lunch time去咗米線陣🌟試咗最新嘅「香濃擔擔湯底」😻秘製擔擔濃湯香濃酸辣,入口甘香👏🏻特別加入紅辣椒油、香滑芝麻醬、彈牙肉碎、鹹香冬菜同花生碎🥜米線爽滑彈牙,又有咬口😋配埋風琴豆腐串💡每啖都索滿香濃擔擔湯😆滋味滿分💯夠哂juicy♥️配料仲可以揀風味鹽酥雞或招牌大汗豬扒✨招牌大汗豬扒炸至金黃酥脆🔔咬開肉質腍滑鬆軟,香噴噴,勁惹味😍😬朋友仔揀嘅農場蕃茄湯都好正😎香甜夾雜酸咪咪,夠哂開胃💡雞脾肉嫩滑多汁、魚腐夠彈牙🤩
前幾日 lunch time去咗米線陣🌟
試咗最新嘅「香濃擔擔湯底」😻

秘製擔擔濃湯香濃酸辣,入口甘香👏🏻
特別加入紅辣椒油、香滑芝麻醬、
彈牙肉碎、鹹香冬菜同花生碎🥜
米線爽滑彈牙,又有咬口😋

配埋風琴豆腐串💡
每啖都索滿香濃擔擔湯😆
滋味滿分💯夠哂juicy♥️

配料仲可以揀風味鹽酥雞或招牌大汗豬扒✨

招牌大汗豬扒炸至金黃酥脆🔔
咬開肉質腍滑鬆軟,
香噴噴,勁惹味😍😬

朋友仔揀嘅農場蕃茄湯都好正😎
香甜夾雜酸咪咪,夠哂開胃💡
雞脾肉嫩滑多汁、魚腐夠彈牙🤩

2021-11-13
2021-11-24 114 瀏覽
試咗幾次,好抵食,有位坐,唔洗自己拎餐,午餐都係$40-60 左右。平時食蕃茄湯好濃好足料,今次為咗椒鹽豬扒試下担担麵湯底,都好好食啊,唔辣,似豬骨湯加豬肉碎。個豬扒有少少肥膏,好正。

2021-11-22
好多時候諗唔到食乜嘢就會去米線陣😆配料選擇夠多之餘份量仲好大!最緊要係快靚正吖嘛!最近出咗限定濃香「擔」當米線✨香濃擔擔米線套餐除咗有風琴豆腐串,仲可以自選風味鹽酥雞/招牌大汗豬扒做配搭😍套餐+$9 仲可以配埋桂圓烏龍冰茶,甜度適中,同湯底都好match🙌🏻擔擔濃湯獨有齊5感滋味!濃、香、辣、甘、酸!湯底超濃郁花生醬味😋配料仲好豐富,有齊紅辣椒油、芝麻醬、肉碎、冬菜、碎花生等!風琴豆腐串吸收哂湯既精華,超級惹味!鹽酥雞外脆內軟肉汁Juicy!呢度嘅小食都有勁多款選擇!我哋就揀咗幾個一齊share😍😍必食大汗雞翼!外脆內嫩,配埋充滿蒜香椒香嘅風沙配料,微辣惹味夠哂香口惹味!蒜泥白肉滋味彈牙, 蒜味香濃,爽口唔油膩😚 麻酸辣土豆絲🥔清爽香脆,麻、酸、辣多重口感層次✨

2021-11-22
前排經過米線陣,見到新出咗個以香濃擔擔湯為湯底嘅🌟濃香「擔」當套餐🌟配料有風琴豆腐串x 風味鹽酥雞 或 招牌大汗豬扒,我揀咗🐷招牌大汗豬扒🐖豬扒炸得香脆可口,好有避風塘炒法啲香味,味道香濃好食😋·以「香濃擔擔湯底」為主調米線🍜味道真係好夾,再配搭首推索湯的「風琴豆腐串」,組成極為吸引的香濃擔擔米線套餐。🤩湯底憑秘製擔擔濃湯獨有的「5感滋味」 ——🌟濃•香•辣•甘•酸🌟以鞏固「香濃擔擔湯底」 為米線陣招牌湯底之一。主要配料有紅辣椒油、芝麻醬、肉碎、冬菜、碎花生🥜,令到擔擔麵湯底味道啱啱好,唔會太淡,又唔會太結身太膩👍🏻好食下次可以再食多次😋·📍米線陣 (尖沙咀)📍尖沙咀加拿芬道20號加拿芬廣場地庫#米線陣 #擔擔湯底
📍米線陣 (尖沙咀)
📍尖沙咀加拿芬道20號加拿芬廣場地庫
#米線陣 #擔擔湯底