2024-03-19 24 瀏覽
屹立多年的雞強仔,冇堂食位雞強仔飽滿,比起市面上主流既脆皮仍然有優勢現場仲有兒強燒賣生腸牛栢葉等多樣食物飲品又似以前許x山咁多選擇,目測都係以芒果類飲品為主屹立多年仍然多人食
屹立多年的雞強仔,冇堂食位
雞強仔飽滿,比起市面上主流既脆皮仍然有優勢
現場仲有兒強燒賣生腸牛栢葉等多樣食物
飲品又似以前許x山咁多選擇,目測都係以芒果類飲品為主
屹立多年仍然多人食
2023-08-07 222 瀏覽
新裝潢後,店舖仍在原址雞蛋仔口味多比起食原味,我比較鍾意食朱古力味朱古力味好香濃甜而不油膩不過朱古力粒不會溶化至半液體不應叫做流心朱古力而且蛋漿落得多不會太多空心雞蛋仔出現抵食既啱晒鍾意軟糯既人雖然雞蛋仔很好吃,但最好是趁男老闆在場才買他整的雞蛋仔最足料,最脆!
新裝潢後,店舖仍在原址

雞蛋仔口味多
比起食原味,我比較鍾意食朱古力味
朱古力味好香濃
甜而不油膩
不過朱古力粒不會溶化至半液體
不應叫做流心朱古力

而且蛋漿落得多
不會太多空心雞蛋仔出現
抵食既
啱晒鍾意軟糯既人

雖然雞蛋仔很好吃,但最好是趁男老闆在場才買
他整的雞蛋仔最足料,最脆!
2023-05-22 226 瀏覽
第一城呢間小食開咗好多年 唔少住沙田既朋友由細食到大 但係唔知係咪依家少人食 所以質素有少少失望🥲 安排亦都少少混亂 不過附近無咩類似既野食 價錢亦都唔算貴既~✨ 士多啤梨雞蛋仔💲 20本身雞蛋仔雖然係粉紅色 但係無士多啤梨 極少量士多啤梨粒🥲✨ 朱古力流心雞蛋仔💲 20好少朱古力粒🥲 無咩朱古力味🥲✨ 八爪魚💲 13一串無相但係好彈牙!由細到大都好少食街邊呢啲凍既串燒 如果唔係男朋友買 我都唔會食🥹

✨ 士多啤梨雞蛋仔💲 20
本身雞蛋仔雖然係粉紅色 但係無士多啤梨 極少量士多啤梨粒🥲

✨ 朱古力流心雞蛋仔💲 20
好少朱古力粒🥲 無咩朱古力味🥲

✨ 八爪魚💲 13一串
2023-04-19 164 瀏覽
由細食開始食佢嘅小食以前真係好好食㗎但係而家整體質素係差咗好多我分別買過兩次試過買芝麻嗰種雞蛋仔以前係脆口香啲,而家淨係乾爭爭又唔知係咪擺咗好耐好韌都暖暖嘅但係20幾蚊真係自己考慮值唔值得之後又買咗佢嘅辣魚蛋宜家得個咸字都唔辣同埋有樣嘢令我好嬲佢任由其他人打尖都唔理有老人家行黎就想買嘢食,咁我都出咗聲排緊對啦老闆照叫佢比錢連打尖個人都退返出嚟唔好意思話搞錯咗最嬲真係負責比嘢食嗰個人佢唔執前面個客人啲嘢就特登話俾你先囉我正常去排隊俾錢買嘢食點解我好似要受氣呢真係對呢間舖頭好失望
由細食開始食佢嘅小食
以前真係好好食㗎
但係而家整體質素係差咗好多
我分別買過兩次
試過買芝麻嗰種雞蛋仔
以前係脆口香啲,而家淨係乾爭爭
又唔知係咪擺咗好耐好韌
都暖暖嘅
但係20幾蚊真係自己考慮值唔值得
之後又買咗佢嘅辣魚蛋
宜家得個咸字都唔辣
同埋有樣嘢令我好嬲
佢任由其他人打尖都唔理
有老人家行黎就想買嘢食,咁我都出咗聲排緊對啦
老闆照叫佢比錢
連打尖個人都退返出嚟唔好意思話搞錯咗
最嬲真係負責比嘢食嗰個人
佢唔執前面個客人啲嘢就特登話俾你先囉
我正常去排隊俾錢買嘢食點解我好似要受氣呢
真係對呢間舖頭好失望

2022-10-27 398 瀏覽
前幾日去買格仔餅食我一俾完錢,啲員工就俾咗一個已經整定同包好咗嘅格仔餅俾我。心諗都算啦我問可唔可以多花生醬,個女員工同我講:「全部都咁多醬㗎!」我果下真係火都嚟,你唔係新鮮整俾我都算,我話想多花生醬,佢完全唔想理我,個態度仲要覺得我好似好煩咁。呢間雞蛋仔其實我由幼稚園食到而家都20幾年。真係越做越差以前可能好多人買,所以多數都係新鮮整。咁我都明白依家係冇乜可能新鮮整,但係起碼你唔好俾一個放咗好耐嘅我,態度仲要咁差。啲女員工全部都好惡,態度又唔好。我唔會再幫襯如果大家想食放咗好耐嘅格仔餅就歡迎幫襯
前幾日去買格仔餅食
我一俾完錢,啲員工就俾咗一個已經整定同包好咗嘅格仔餅俾我。
心諗都算啦
我問可唔可以多花生醬,個女員工同我講:「全部都咁多醬㗎!」

呢間雞蛋仔其實我由幼稚園食到而家都20幾年。真係越做越差

啲女員工全部都好惡,態度又唔好。
我唔會再幫襯

如果大家想食放咗好耐嘅格仔餅就歡迎幫襯
2021-11-13 540 瀏覽
好難食冇下次!見有幾個人排隊應該唔錯,就俾次機會佢。格仔餅一底$18, 餅底淡茂茂,d醬又小,超孤寒,食過咁多間格仔餅都未試過d 醬咁小!最重要係底餅未熟既!入面痴立立,粉漿未熟!佢地有用timer 計時但從未響就打開賣俾人,因為有幾個人等緊,冇道德!到個鐘響個客已經拎住走埋睇之前d 食評都有人講餅底唔熟,即係唔係意外而係慣犯,貪快賣多幾轉!
好難食冇下次!

2021-09-29 338 瀏覽
今日去左呢間第一城冰記食小食 我叫左一串八爪魚,兩串開花香腸同埋辣魚蛋 味道幾好食 魚蛋夠哂彈牙 而且辣度足夠 最啱食得辣既朋友 開花香腸好有特色 八爪魚夠煙un 呢間小食店值得推薦👍👍👍
2021-05-20 405 瀏覽
以前既雞蛋仔即整即做仲記得細細個係舊舖食到大 放學一定排曬隊去買 而家既雞蛋仔係求其俾啲唔知擺咗幾耐既人 唉。。。個整雞蛋仔叔叔都無曬以前既熱情 咁難怪愈嚟愈難食又求其真係無下次
以前既雞蛋仔即整即做
真係無下次
2021-03-06 371 瀏覽
小編已經久未寫食評,全因昨天回家路上想吃點東西,就幫趁這小店,在第一城僅此一家所以沒有太大期望(也不可以同過往住過紅磡黃埔區相比)。這只是簡單嘅魚蛋燒賣,賣相已經一般,仲要凍凍地,燒賣好似一舊粉團咁,唔好講話裏面有冇魚肉,好似一劈野咁, 魚蛋咬落有沙,我真係全部食不落口,希望店鋪有所改善,不要因為區內沒有其他小食店就Hea 。PS :去7仔OK買仲好過😳
PS :去7仔OK買仲好過😳
2019-11-21 740 瀏覽
本身都見到尐姐姐,又望到尐食客拎住貢X蒞買,search唔到佢咩色,猶疑左陣好無買。但記得細個佢細鋪嘅時候真係幾出名,最後決定俾廿雞試下尐fusion 野,嗌左個芝士流心雞蛋仔。👩‍🦱姐姐 🙂我🙂一底芝士流心👩‍🦱芝士,廿蚊呀(等左陣另一個負責整食物嘅姐姐👩‍🦰)👩‍🦰邊個要芝士呀?當一食落口,就發現原來佢地口中嘅芝士並唔係簡稱,因為真係無流心。超。失。望。食哂成個一粒都無流心俾佢呃左我個心流走左💔廿蚊真係貴左尐去A1買個芝士包可能仲滿足。

👩‍🦱姐姐 🙂我

🙂一底芝士流心
👩‍🦱芝士,廿蚊呀
(等左陣另一個負責整食物嘅姐姐👩‍🦰)
👩‍🦰邊個要芝士呀?

超。失。望。

食哂成個一粒都無流心
俾佢呃左我個心流走左💔
廿蚊真係貴左尐
去A1買個芝士包可能仲滿足。
芝士流心雞蛋仔
2019-11-21
10 分鐘 (外賣自取)
2019-11-15 418 瀏覽
朋友仔知道好鍾意食雞蛋仔嘅我就介紹我去第一城試下雖然自己住沙田,但要專登去果邊都有d 難度點知前幾日去威爾斯醫院探人跟住諗起朋友提過呢間野好彩步行不太遠就去試試可以去買完先去探朋友,順便買埋比佢食😬當時四點幾唔多人,等5個號碼者大約等咗十五分鐘識食一定食原味啦,咁先試到傳統味道朋友話以前係老闆整係最好食之後請咗員工做就冇咁好味啦點知果日好好彩,係肥老闆親自整的👍🏻急不及待即食,唔。。。個皮係硬唔係脆但個心入面係比較厚身,都似以前果種對比港島區出名果間,佢個心係好d下次試下格仔餅先,見到都多人買總結:算係唔差,甜度適中,唔太甜😋
朋友仔知道好鍾意食雞蛋仔嘅我
就介紹我去第一城試下
雖然自己住沙田,但要專登去果邊都有d 難度
點知前幾日去威爾斯醫院探人
跟住諗起朋友提過呢間野
好彩步行不太遠就去試試
可以去買完先去探朋友,順便買埋比佢食😬
當時四點幾唔多人,等5個號碼者大約等咗十五分鐘
識食一定食原味啦,咁先試到傳統味道
朋友話以前係老闆整係最好食
之後請咗員工做就冇咁好味啦
點知果日好好彩,係肥老闆親自整的👍🏻
急不及待即食,唔。。。個皮係硬唔係脆
但個心入面係比較厚身,都似以前果種
對比港島區出名果間,佢個心係好d
下次試下格仔餅先,見到都多人買
總結:算係唔差,甜度適中,唔太甜😋
2019-01-21 447 瀏覽
睇完個水牌 目標只target流心朱古力雞蛋仔 但可惜名不付實 叫軟心朱古力雞蛋仔就差唔多盛惠20個大洋新鮮出爐 外脆內軟 朱古力味夠濃比起媽x雞蛋仔既粒粒朱古力好食 唔洗排長龍才是王道
睇完個水牌 目標只target流心朱古力雞蛋仔
但可惜名不付實 叫軟心朱古力雞蛋仔就差唔多
盛惠20個大洋
新鮮出爐 外脆內軟 朱古力味夠濃
比起媽x雞蛋仔既粒粒朱古力好食 唔洗排長龍才是王道

流心朱古力雞蛋仔
2019-01-21
2 分鐘 (外賣自取)
流心朱古力雞蛋仔
2018-12-27 327 瀏覽
好耐冇嚟過第一城喇,以前朋友住喺度嘅時候成日都食呢度啲小食,今日經過第一城就特登嚟幫襯下。叫咗個朱古力流心雞蛋仔,雖然無流心但有軟心亦有粒粒朱古力,都叫外脆內軟,食落有朱古力味。
2018-12-09
2018-12-17 201 瀏覽
肚餓仔,想求其搵啲野食,見到有雞蛋仔食,試下啦。流心朱古力,好似幾正喎。佢唔係即叫即整既,係一早放左係到,唔熱都算啦。個樣好似好燶,都算啦。一咬落去?下?流心朱古力呢?說好的流心朱古力呢?😭係完全冇嫁!😡有朱古力味既,講明流心,但係就貨不對辦,好過份啊!咁樣收我20幾蚊,真係嬲。🤬
肚餓仔,想求其搵啲野食,見到有雞蛋仔食,試下啦。
流心朱古力,好似幾正喎。
佢唔係即叫即整既,係一早放左係到,唔熱都算啦。
個樣好似好燶,都算啦。
一咬落去?下?流心朱古力呢?說好的流心朱古力呢?😭
係完全冇嫁!😡
有朱古力味既,講明流心,但係就貨不對辦,好過份啊!
咁樣收我20幾蚊,真係嬲。🤬
2018-12-13 185 瀏覽
以前返工好鍾意放工走去食格仔餅,今日去開石門就順道過第一城買返底好耐冇食過嘅格仔餅試吓,鋪位搬咗去較偏位置,比較困難先搵到,好似佢嘅款式比以前少左,但價錢偏貴了,最後叫了一個相併的格仔餅,椰絲黑芝麻併朱古力,個朱古力味入口非常濃郁都是好吃的味道