2024-03-19 368 瀏覽
已經第二年響黃金海岸嘅秋香慶祝生日,貪佢環境同氣氛都幾舒服,服務好窩心,送上小蛋糕,仲有精美嘅畫工,又肯幫忙影相,啱晒我哋幾個港女,哈哈,嘢食精緻好味,商場亦提供Tesla免費叉電,之前都去過另一間秋香分店,都係鍾意黃金海岸呢間多啲👍值得推薦
2024-03-18
生日
  • 一人前串燒定食
2023-12-23 741 瀏覽
今次我去咗間餐廳試咗幾款佢哋嘅簽名菜,開心到飛起!🌟秋香的煲仔飯真係賣相掂咗,鹽燒白鱔煲仔飯啖啖魚肉,香辣牛肉煲仔嗑落去皮脆肉嫩,真係食指大動。😋擺喺眼前嘅沙律新鮮喺玻璃碗嗰陣就已經見到,一啖入口清甜得嚟不會太油,真系做到健康又開胃。麵豉湯飲落去嘅時候完全冇得輸,蜆肉新鮮、海鮮足料,仲有種回甘嘅感覺,簡直係滿滿嘅誠意。再講下精選炸物啦,日本爆春多卵魚外皮炸得啱啱好,一啖咬落去魚卵嘅味道喺口腔裏爆開🎉,簡直係太過癮啦!而啲軟殼蟹明太子呢,千萬唔好以為佢會好油,炸到剛剛好嘅薄脆包圍住嗰珠滑嘅明太子醬,加上點綴嘅薯條成件事就更加完美。到底咩叫匠心獨運,今次食完至信手到擒來。秋香餐廳仲有個大賣點–服務態度好,老闆娘個人情味令整個食飯過程變得更添溫暖,食得開心,食得舒服,我約定你,下次再嚟!👍
今次我去咗間餐廳試咗幾款佢哋嘅簽名菜,開心到飛起!🌟
到底咩叫匠心獨運,今次食完至信手到擒來。

2023-10-20 724 瀏覽
【秋香】喺黃金海岸有間裝修好有特色嘅居酒屋,以《唐伯虎點秋香》為主題,仲寫住「別人笑我太瘋癲,我笑他人看不穿」😆小店服務好,秋天喺室外ᴄʜɪʟʟ下應該都幾舒服呢~😌🥗明太子沙律&海蜇帶子裙邊雙拼 $𝟼𝟾兩款前菜都好開胃,明太子少少咸香好開胃,海蜇帶子裙邊爽脆彈牙😋🍜青檸白豉油蕎麥麵(+$𝟷𝟾配炸雞) $𝟽𝟾冷蕎麥麵再加埋青檸汁🍋味道清新,好開胃🤤sᴏᴜʀᴄᴇ俾你用個茶壺自己倒落去,有驚喜!🍚鹽燒白膳煲仔飯(每日限量‼️) $𝟸𝟹𝟾煲仔飯有少少飯焦,脆卜卜,正👍🏻白鱔嘅皮好脆,肉質鮮嫩,無腥味,好香口😍再加埋日本生雞蛋撈勻一齊食,味道好豐富!🍲唐揚炸豆腐 $𝟸𝟶豆腐表皮炸到金黃色好脆,豆腐裡面好嫩滑😋搭配柴魚高湯,好味!🍵味噌湯 (跟餐上)湯內有豆腐粒粒,海帶同櫻花蝦,有誠意!🍢一人前串燒定食(配日本珍珠飯) $𝟷𝟺𝟾欣賞串燒唔單止有幾款肉,仲有蔬菜🍅有車厘茄、大啡菇、菠蘿、厚切日本黑豚、牛粒、雞中翼,肉類串燒外皮香脆,保持到入面嘅肉汁,蔬菜類燒完唔會乾👍🏻配埋珍珠米啱晒😋下次嚟要試埋佢嘅飲品🍸先!
【秋香】

小店服務好,秋天喺室外ᴄʜɪʟʟ下應該都幾舒服呢~😌

🥗明太子沙律&海蜇帶子裙邊雙拼 $𝟼𝟾

🍜青檸白豉油蕎麥麵(+$𝟷𝟾配炸雞) $𝟽𝟾

🍚鹽燒白膳煲仔飯(每日限量‼️) $𝟸𝟹𝟾

🍲唐揚炸豆腐 $𝟸𝟶

🍵味噌湯 (跟餐上)
湯內有豆腐粒粒,海帶同櫻花蝦,有誠意!

🍢一人前串燒定食(配日本珍珠飯) $𝟷𝟺𝟾

下次嚟要試埋佢嘅飲品🍸先!
鹽燒白膳煲仔飯(每日限量‼️) $𝟸𝟹𝟾
唐揚炸豆腐 $𝟸𝟶
青檸白豉油蕎麥麵(+$𝟷𝟾配炸雞) $𝟽𝟾
明太子沙律&海蜇帶子裙邊雙拼 $𝟼𝟾
味噌湯 (跟餐上)
2023-10-10 551 瀏覽
臨近中秋節去咗黃金海岸睇燈飾一場來到 地膽朋友叫我地一定要去秋香果然無介紹錯 一試難忘‼️平日晚市去冇咁多人 三五知己聚會傾偈可以坐耐啲呢間餐廳主打fusion菜式 好有新意 貪新鮮嘅朋友仔可以來試試1️⃣秘製蒜辣牛粒煲仔飯做足功課 一定要試煲仔飯原個熱辣辣嘅鐵鍋上枱店員細心提醒小心鍋邊熱🔥牛粒足料 唔會太老甜中帶辣嘅醬汁配埋少少飯焦香好惹味 2️⃣黃金粟米沙律餐廳推介之一 切片粟米做沙律好少見下面鋪滿沙律菜再混合明太子沙律醬味道清新3️⃣串燒叫咗幾款串燒來送酒- 厚切日本黑豚- 醬燒日本鵪鶉蛋- 白鱔最愛白鱔 不過驚骨嘅朋友要小心食因為有小小碎骨4️⃣炸櫻花蝦餅私心推介 外面粉漿加咗蝦片碎好脆口5️⃣Cocktail裏面啲Cocktail都幾特別 分別叫咗Trip to Taiwan同夏日嬤嬤茶Trip to Taiwan入口似菠蘿味嘅酒 夏日嬤嬤茶係清清地嘅茶地 帶啲桂花香
臨近中秋節去咗黃金海岸睇燈飾

分別叫咗Trip to Taiwan同夏日嬤嬤茶
Trip to Taiwan入口似菠蘿味嘅酒
夏日嬤嬤茶係清清地嘅茶地 帶啲桂花香

2023-08-29 1512 瀏覽
#屯門 #黃金海岸 趁著風和日麗的天氣, 到黃金海岸走走, 逛逛市集, 再悠閒的吃個午飯! 是日來到秋香, 上次經過已經想試試! 室內裝潢頗有氣份, 木系設計, 掛有水晶燈又出奇的搭配, 坐位寬敞舒適, 在內坐著有渡假風的感覺! 🥗一人前串燒定食 配 日本珍珠飯 $148 ~ 有車厘茄、大啡菇、鳳梨、厚切日本黑豚、牛粒、雞中翼…超豐富!我很喜愛串燒的, 這家份量足之餘品質還很高, 雞、牛、豬、蔬菜、生果全部齊全, 一次過滿足多個願望, 珍珠飯很鬆軟, 絕配! 🥩壽喜燒生牛肉千葛絲 $158 ~ 配贊歧烏冬 / 日本珍珠飯! 想不到有那麼多牛肉片, 不是美國肥牛那種只得肥, 很高質! 牛肉入口軟滑, 生牛肉浸熟, 很嫩滑! 配有很多蔬菜、千葛絲、福袋及魚旦, 超贊! 烏冬很Q彈, 性價比很高! 🦑炸海苔魷魚天婦羅 +$68 ~ 炸得十分香脆, 配啤酒是很讚的! 午餐配有味噌湯及漬物, 不得不說, 味噌湯味道很不錯! 漬物竟然有鵪鶉蛋呢!
#屯門 #黃金海岸

「秋香」黃金海岸店,呢間以《唐伯虎點秋香》為主題裝修的居酒屋,喜歡星爺電影的要來打下卡朝聖呢😎「別人笑我太瘋癲,我笑他人看不穿」,餐廳室內掛滿復古吊燈,燈光浪漫,配以藤製高櫈,放滿熱帶植物裝飾,格調充滿蘇豪酒吧風格,極有個性!午市套餐包括前菜味噌湯、漬物櫻花蝦味噌湯🍵配漬物,泡菜、醃蘿蔔😆青檸白豉油蕎麥麵 $78 (配炸雞 +$18) 冷蕎麥麵爽口,好岩夏天食,青檸汁味道清新有驚喜,開胃涼爽😍秘制蒜辣牛粒煲仔飯 $178煲仔飯是招牌菜,配珍珠米,粒粒分明,鮮味十足😋小食: 炸海苔魷魚天婦羅 $68口感香濃酥脆,勁香紫菜味🐙唐揚炸豆腐 $20酥嫩豆腐,淋上柴魚高湯,清爽好味😉秋香特飲:柚子青檸梳打 +$25自家釀西柚檸檬話梅伯爵茶+$25

午市套餐包括前菜味噌湯、漬物
櫻花蝦味噌湯🍵配漬物,泡菜、醃蘿蔔😆

青檸白豉油蕎麥麵 $78 (配炸雞 +$18)
冷蕎麥麵爽口,好岩夏天食,青檸汁味道清新有驚喜,開胃涼爽😍

秘制蒜辣牛粒煲仔飯 $178
煲仔飯是招牌菜,配珍珠米,粒粒分明,鮮味十足😋

小食:
炸海苔魷魚天婦羅 $68
口感香濃酥脆,勁香紫菜味🐙

唐揚炸豆腐 $20
酥嫩豆腐,淋上柴魚高湯,清爽好味😉

秋香特飲:
柚子青檸梳打 +$25
自家釀西柚檸檬話梅伯爵茶+$25
2023-08-26
2023-08-23 206 瀏覽
位於黃金海岸既居酒屋🍻有不同款式既串燒提供🍢仲有d特別既煲仔飯、日本小食、炸物等🍤🦪🍱🤤除左食物特別之外,仲有不同自家製既特色飲品🍹🧉🍸店內裝潢都幾有特色,好多打卡位🤳🏻🥢前菜:有麵豉湯、鵪鶉蛋、泡菜、醃蘿蔔,好味開胃🐮蒜辣牛粒煲仔飯超足料,好多牛粒 仲要大大舊,蒜味香口,個飯比較多醬汁,辣辣地 香濃惹味,底部飯焦香脆可口🍢一人前串燒定食(配日本珍珠飯)串式款式多,有車厘茄、大啡菇、菠蘿、厚切日本黑豚、牛粒、雞中翼,火喉控制唔錯,串燒微焦香口,肉類串燒更加係外皮香脆🧈明太子燒玉子燒玉子顏值高,玉子金金黃黃,外層配左明太子醬同魚子醬,食落甜甜地,陣陣蛋香,口感軟嫰🍋自家釀西柚檸檬蜜配話梅伯爵茶飲落酸酸甜甜,清新既西柚檸檬味夾雜住淡淡既話梅香,同伯爵茶味配埋一齊味道幾特別同新頴🍹黎明來到由檸檬汁、橙汁、紅石榴味糖漿、黑糖同烏龍茶等配製而成,味道都幾夾,飲落酸酸地都幾開胃解膩

🥢前菜:有麵豉湯、鵪鶉蛋、泡菜、醃蘿蔔,好味開胃

🐮蒜辣牛粒煲仔飯

🍢一人前串燒定食(配日本珍珠飯)

🧈明太子燒玉子

🍋自家釀西柚檸檬蜜配話梅伯爵茶

🍹黎明來到
  前菜
明太子燒玉子
  前菜
明太子燒玉子
2023-08-20 133 瀏覽
唐伯虎點秋香係80/90s回憶笑劇!機緣巧合下喺黃金海岸發現呢間店 - 秋香裝修以中國特色同埋少少東南亞mix and match!別人笑我太瘋癲,我笑他人看不穿 - 金句好先食個小食~ 芥末八爪魚 $38 Wasabi octopus幾鮮少辣,唔錯。本身午餐配味噌湯同埋漬物 miso soup & pickle漬物以為得一款!點知佢有日式漬蘿蔔、韓國泡菜、同埋日本櫻花和果子!🌸係最愛之日本花🌝味噌湯係有豆腐、海帶同櫻花蝦整成,好有誠意鮮味。可以加$15要普通飲品或者$25加秋香特飲壽喜燒生牛肉千葛絲配讚岐烏冬 $158除咗烏冬之外,你可以叫日本珍珠~Sukiyaki raw beef senkuzu kiri paired with Danilo udon配菜係日本生雞蛋、日式魚蛋片、白菜同埋福袋,福袋要大大唔係魚籽唔係年糕,竟然係比較中式嘅木耳紅蘿蔔配搭,好似鮮竹卷嘅餡咁。年糕會開心點~千葛絲帶QQ,牛肉都OK唔會太多肥肉😍鹽燒白鱔煲仔飯 $238Grilled premium eel pot rice每日限量,好好彩今日2:00都仲有!!煲仔飯有少少焦飯唔多,可以多少少🙈個白鱔係

裝修以中國特色同埋少少東南亞mix and match!

別人笑我太瘋癲,我笑他人看不穿 - 金句

味噌湯

壽喜燒生牛肉千葛絲配讚岐烏冬 $158
除咗烏冬之外,你可以叫日本珍珠~

年糕會開心點~千葛絲帶QQ,牛肉都OK唔會太多肥肉😍

鹽燒白鱔煲仔飯 $238
Grilled premium eel pot rice
每日限量,好好彩今日2:00都仲有!!

煲仔飯有少少焦飯唔多,可以多少少🙈個白鱔係好食,脆嫁又唔會有腥味😝 白鱔皮好脆好香口!

食之前要着黑白芝麻嘅日本生雞蛋混合!
2023-08-20 123 瀏覽
置樂秋香個名震天下嘅白鱔煲仔飯我一直都躍躍欲試,估唔到今個禮拜同阿仔嚟黃金海岸 Staycation 有個咁嘅機會有幸一親香澤,我都係今次入嚟先知道原來佢喺黃金開咗分店。餐廳嘅裝潢同置樂分店同出一轍,以綠色同埋金色作主調,係好有特色嘅輕奢風格,整體感覺良好。味噌湯、漬物,味噌湯係令人最滿意嘅溫度,漬物有韓式泡菜同埋日式酸蘿蔔,仲有呢一個咁特別嘅味醂鰹魚汁鹵鵪鶉蛋,味醂嘅甜同鰹魚汁嘅香充分發揮喺呢一粒小小嘅鵪鶉蛋之內,非常特別。黎明來到,呢一杯咁有詩意嘅特飲係由檸檬汁、橙汁同埋石榴汁糖漿調配而成,味道酸爽清甜,除咗可以打卡之外仲非常開胃。自家釀西柚檸檬話梅伯爵茶,飲品以有齊西柚檸檬話梅以及伯爵茶的味道,整體感覺極富層次,特別鍾意飲品底下以粒粒西柚作堆砌,連口感都照顧埋,讚。威士忌燒蠔,落單嘅時候侍應提醒個燒蠔係大約燒到兩三成熟,半熟燒蠔嘅美味令人十分期待,入口係夾雜住生蠔嘅鮮味同熟蠔嘅蠔味,加上面頭嘅三文魚籽同埋香蔥點晴,非常出色。秋香鹽燒白鱔煲仔飯,卒之嚟到呢個我期待已久嘅白鱔煲仔飯,見到面頭厚揼揼嘅燒脆鱔轆同埋隻動L嘅窩蛋已經令人食指大動,夾起啲脆鱔,將隻蛋同啲飯撈勻,再用個鐵匙羹摷

秋香鹽燒白鱔煲仔飯,卒之嚟到呢個我期待已久嘅白鱔煲仔飯,見到面頭厚揼揼嘅燒脆鱔轆同埋隻動L嘅窩蛋已經令人食指大動,夾起啲脆鱔,將隻蛋同啲飯撈勻,再用個鐵匙羹摷起煲底嘅飯焦,白鱔入口彈牙,肉質紮實,明顯係新鮮貨,加埋面頭嘅鰻魚汁搭少少嚟撈飯,招牌果然係招牌。
2023-08-20 111 瀏覽
屯門區一直都有隱世的食店, 很久之前曾經光顧位於置樂的的《秋香》, 被它特色的裝橫,熱辣辣的煲仔飯,和酒吧格調的飲品所吸引。今次來到屯門黃金海岸酒店staycation, 知道《秋香》在黃金海岸商場開了第二分店, 當然要走來支持一下。餐廳的裝修跟置樂分店同出一轍,都是以舊木傢俬為主,配合綠色的瓷磚, 加上一點點的綠色植物,彷如進入一個祕境,整體感覺相當和諧和配合。我哋吃的時段正位於週末的中午,亦設有午市餐牌, 除咗主食之外,每一個餐都包含了味噌湯以及前菜。【前菜三小點】 包括咗醬油漬鵪鶉蛋,醃黃芽白,同埋韓式泡菜。主菜方面,其中一款點咗小朋友最啱食的【鮭魚忌廉海鮮炒烏冬】, 烏冬有鹹鹹香的三文魚蓉, 加上各款配菜例如洋蔥, 食起來十分香口,亦添加了一些爽脆口感。另外叫了一個餐廳最出名的【秋香鹽燒白鱔煲仔飯】, 煲仔飯的白鱔肉厚肥美, 而且食出白鱔新鮮,肉的質感彈牙,而且處理過, 燒到金香之後才放入煲仔飯裏面, 外皮香脆。而且上面加入咗一隻蛋王, 食嘅時候撈埋啲飯, 口感更加細滑。最後點了【一人前串燒盛】,有齊雞牛豬,車厘茄,菇和菠蘿,有少少炭香,配埋珍珠白飯,味道唔錯。飲品方面,呢度嘅

飲品方面,呢度嘅飲品賣相非常之靚, 呢杯【 自家製桂花雪梨蜜】, 清甜滋潤, 滲出陣陣桂花的幽香, 自製雪梨蜜有粒粒口感, 夠曬滋潤。

另一杯【黎明來到】,別具意義。 好像晨曦一樣,令人帶有絲絲希望。 帶有柑橘味香味,酸酸甜甜,很開胃。

食飽飽之後就繼續我們下一part的行程, 酒店staycation, 簡直係大滿足。
「別人笑我太瘋癲,我笑他人看不穿。」一睇就知道係星爺電影「唐伯虎點秋香」嘅名言。估唔到我哋一家人去黃金海岸會偶遇上《秋香》😝!! 實不相瞞,秋香⋯⋯係帶點古風卻又有一點後現代藝術嘅風格😍見佢咁有內涵,👨‍👩‍👧決定入去幫襯吓。😆我哋選擇咗午餐嘅👇🏻🤩豚肉生薑煲仔飯 一人前串燒定食(配日本珍珠飯(車厘茄,大啡菇,菠蘿,厚切日本黑豚,牛粒,雞中翼) 跟餐都配上味噌湯+瀆物 &珍珠白飯🤩+$68 炸海苔魷魚天婦羅+$25 可以點秋香特飲🤩自家桂花雪梨蜜自家釀西柚檸檬話梅伯爵茶估唔到秋香原來係日系嘅😌 我最喜歡自家桂花雪梨蜜🌼;老公最鍾意豚肉生薑煲仔飯🍲;囡囡👧🏻最愛😋 炸海苔魷魚天婦羅🦑&燒菠蘿🍍食飽飽😌可以去沙灘🏖️玩沙啦!Happy 本地一日遊🚙

估唔到我哋一家人去黃金海岸會偶遇上《秋香》😝!!

我哋選擇咗午餐嘅👇🏻

🤩豚肉生薑煲仔飯

一人前串燒定食
(配日本珍珠飯
(車厘茄,大啡菇,菠蘿,厚切日本黑豚,牛粒,雞中翼)

跟餐都配上味噌湯+瀆物 &珍珠白飯

🤩+$68 炸海苔魷魚天婦羅

+$25 可以點秋香特飲

🤩自家桂花雪梨蜜
自家釀西柚檸檬話梅伯爵茶

食飽飽😌可以去沙灘🏖️玩沙啦!
Happy 本地一日遊🚙
2023-08-11
  • 炸海苔魷魚天婦羅
2023-08-16 77 瀏覽
秋香呢個名香港人一定唔會陌生,係朋友介紹下今日就嚟到黃金海岸呢間日本料理試吓,又真係唔錯,推介俾大家今日周年紀念嚟 ,氣氛都幾適合店員都幾有禮貌,問吓佢有咩推介,呢度主力食串燒,咦,日本料理竟然有煲仔飯,就試下串燒嚟啦,每一樣火候都控制得啱啱好,特別一提,就算鍾意食素食嘅朋友都冇問題,因為佢嘅大啡菇同埋菠蘿都燒得好好,好重蘑菇香,又夠Juicy,另外佢串燒豆腐都好正,個皮仲係薄脆牛舌芯彈牙重牛味,係會叫完再叫的無論豬雞牛都好,配上醬汁,全部都係出色,主要因為師傅有料到酒八方煮大蜆,喜歡sake 必嗌,酒香撲鼻,蜆肉即係脹卜卜雞軟骨好大盤,炸得香脆,佐酒一流壽喜燒生牛肉干葛絲,牛肉夠晒嫩滑鹽燒白鱔煲仔飯,白鱔大大嚿又彈牙,煲仔飯煲得夠飯香最後來杯自家桂花雪梨蜜滋潤一下,完美

今日周年紀念嚟 ,氣氛都幾適合

牛舌芯彈牙重牛味,係會叫完再叫的

無論豬雞牛都好,配上醬汁,全部都係出色,主要因為師傅有料到

酒八方煮大蜆,喜歡sake 必嗌,酒香撲鼻,蜆肉即係脹卜卜

雞軟骨好大盤,炸得香脆,佐酒一流

壽喜燒生牛肉干葛絲,牛肉夠晒嫩滑

鹽燒白鱔煲仔飯,白鱔大大嚿又彈牙,煲仔飯煲得夠飯香

最後來杯自家桂花雪梨蜜滋潤一下,完美
2023-08-14 63 瀏覽
好耐冇嚟黃金海岸行吓,原來商場呢邊開多咗好多餐廳,見到有間叫做,位置好方便,對正停車場店內裝修都幾舒服食嘢又得,飲杯嘢又得,啱晒咁chill嘅黃金海岸第一時間飲杯 LEMONADE,爽先來係炸日本魷魚下足,炸得好香脆啊,但係入邊仲係多汁,配合沙律醬好好味之後係酒八方煮大蜆,寫住限量供應,好彩有貨,蜆隻隻大粒,蜆肉又飽滿,配合清酒好鮮甜呢度重點係串燒,叫左厚切日本豚肉,菠蘿,牛舌芯,牛粒,炸豆腐串,大啡菇試過就知師傅有料到,全部串燒都做到外層香口,入面多汁,首推牛舌,好彈牙,牛味又濃壽喜燒生牛肉干葛絲,牛肉肥美菜又新鮮特別推介呢個鹽燒白鱔煲仔飯,印象冇乜日本餐廳有,係呢度嘅招牌嘢,鱔肥美彈牙,又有微微飯焦,一流
好耐冇嚟黃金海岸行吓,原來商場呢邊開多咗好多餐廳,見到有間叫做[秋香],位置好方便,對正停車場

店內裝修都幾舒服

食嘢又得,飲杯嘢又得,啱晒咁chill嘅黃金海岸

第一時間飲杯 LEMONADE,爽

試過就知師傅有料到,全部串燒都做到外層香口,入面多汁
,首推牛舌,好彈牙,牛味又濃

壽喜燒生牛肉干葛絲,牛肉肥美
菜又新鮮

2023-08-14 64 瀏覽
📍秋香 (黃金海岸商場) (屯門)屯門青山公路1號黃金海岸商場地下32號舖(每項5💛為滿分)食物份量💛💛💛💛🤍食物種類💛💛💛🤍🤍性價比💛💛💛💛🤍餐廳環境💛💛💛💛🤍豬軟骨豚骨烏冬:味道濃郁,豬軟骨帶有一定的嚼勁,與烏冬的口感相得益彰。湯頭濃郁,帶有豚骨的香味。必叫!秋香鹽燒(每日限量):以鹽燒白鱔作為主要配料。白鱔經過鹽燒處理,肉質鮮嫩,搭配煲仔飯的香氣和鍋巴,味道更加豐富。唐揚炸豆腐:表皮炸得金黃酥脆,內部豆腐柔軟嫩滑。搭配特製的唐揚醬汁,增添了風味。
📍秋香 (黃金海岸商場) (屯門)
屯門青山公路1號黃金海岸商場地下32號舖

(每項5💛為滿分)
食物份量💛💛💛💛🤍
食物種類💛💛💛🤍🤍
性價比💛💛💛💛🤍
餐廳環境💛💛💛💛🤍

2023-08-09 65 瀏覽
今日陪母親大人行街,行到秋香餐廳門口,母親大人就天氣熱唔行,即入去。餐廳一個人都無,好驚🫢,原來鋪未開,我哋就入左去坐。🌟前菜:沙律+麵豉湯沙律菜款式不多,勝在好新鮮,清甜可口。麵豉湯唔會咸,好香甜,材料足,食到好多蜆肉和海鮮,好正,忍唔住一口氣飲晒🤩🌟精選炸物:日本爆春多卵魚炸粉好薄,金黃香脆,咬落去好外酥內軟,啖啖多春魚,滿口魚卵的香味,好滿足!🌟軟殻蟹明太子醬牛角包窩夫配薯我每次食軟殼蟹最驚就係油膩感重,今次就有驚喜,即叫即炸仲食到蟹肉不失口感,炸粉不厚不油膩,每一啖都充滿蟹肉的香味!明太子醬香濃惹味,窩夫餅軟綿香甜,再配上粗身薯條,不錯👍🏻🌟鹽燒白鱔煲仔飯(限量供應)煲仔飯即叫即製,白鱔一上枱,香噴噴,好吸引,份量十足,鱔肉厚身,本身的油分滲入底下的飯!最重要是輕易就起出一大塊金黃色飯焦,飯焦香脆、帶微微油香,不會黏牙!值得一試🤩老細娘好細心,好有人情味,今餐食得好滿足,值得再encore。

🌟前菜:沙律+麵豉湯

🌟精選炸物:日本爆春多卵魚

🌟軟殻蟹明太子醬牛角包窩夫配薯

🌟鹽燒白鱔煲仔飯(限量供應)

• 軟殼蟹明太子醬窩夫配薯仔
  • 精選炸物日本爆春多卵魚