餐廳: 石一燒 (富多來新邨一期)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
餐廳: 石一燒 (富多來新邨一期)
資訊:

2024-06-03 27 瀏覽
石一燒🔥極上和牛盛會二人前|沙律|大大盤芝麻醬沙律😍沙律菜新鮮爽脆!櫻花蝦味噌湯|加入左櫻花蝦更提升鮮味👍🏻味噌湯濃度岩岩好唔會太鹹。前菜|分別有帶子裙邊,蟹柳同炸鮮奶,帶子裙邊好爽口,仲辣辣地好開胃!蟹柳加入左柚子汁酸酸地夠清新,仲有炸鮮奶係外脆內軟😍個皮係好鬆脆。日本A4和牛上前腿肉|澳洲和牛封門柳|日日A4和牛三角胸|最鍾意係三角胸,油脂最豐富,入口即溶🤤封門柳肉味濃厚,比較有咬口,上前腿肉肉質軟腍,入口甘香👍🏻每款都各有千秋,但都好好味!牛舌配黑松露油|呢個係跟餐$58加配🥰牛舌爽口,點埋黑松露油更提升風味😍菇類拼盤|有冬菇、本菇同洋蔥,洋蔥燒完好甜😋😋甜品|呢個係DIY綠茶雪糕,將清水倒入綠茶粉再搞搞搞就變成綠茶醬,仲可以自己控制濃稠度✌🏻配埋雲尼拿雪糕真係透心涼😌餐廳仲做緊優惠,女士9秒內飲完一杯350ml既啤酒就等於係免費請你飲!我下次會挑戰下😎
石一燒🔥

極上和牛盛會二人前|

沙律|

大大盤芝麻醬沙律😍沙律菜新鮮爽脆!

櫻花蝦味噌湯|

加入左櫻花蝦更提升鮮味👍🏻味噌湯濃度岩岩好唔會太鹹。

前菜|

日本A4和牛上前腿肉|澳洲和牛封門柳|日日A4和牛三角胸|

牛舌配黑松露油|

呢個係跟餐$58加配🥰牛舌爽口,點埋黑松露油更提升風味😍

菇類拼盤|
有冬菇、本菇同洋蔥,洋蔥燒完好甜😋😋

甜品

• 澳洲和牛封門柳
今次我地去左大角咀探朋友,佢介紹話呢間小店好食叫我地去試下,上網睇見到佢既石燒好似都幾正,幾吸引咁,一於就試下佢🤪一坐低,店員已經同我地講有一個7秒啤酒大獎賞,只要係7秒(女士9秒) 內飲晒就會免費🍺平時呢啲活動就聽得多,今次咁岩有,當然要參加啦,不過好可惜,我挑戰失敗🥲極上和牛盛會2人前 ($698)首先上既係前菜,店員介紹呢個前菜係有三個唔同既味,包括甜,酸同辣,有即炸嘅甜薯,落,柚子醋嘅蟹柳同埋辣味嘅帶子裙邊,順住次序食,十分之開胃呀😋之後上既沙律好新鮮,仲舖滿我最愛嘅胡麻醬,好快比我地KO,而佢嘅櫻花蝦味噌湯都好有驚喜,滿滿既櫻花蝦香氣十足🥗🦐🥣之後就到重頭戲,和牛拼盤,拼盤有三款肉分別係日本九州A4和牛三角胸,日本九州A4和牛上前腿肉同埋澳洲和牛封門柳,講到邊款肉最好食真係各有千秋,和牛封門柳肉味最濃,雖然脂肪比較少,但自己燒可以控制佢嘅生熟程度,燒到岩岩好一d都唔韌,仲好軟腍添🐮日本和牛三角胸就油花分布最多,每邊燒10秒已經好足夠,香氣十足,入口即溶!而日本和牛前腿肉油脂分布就比三角胸少,但肉味相對就多番啲,亦比較有咬口🥩最後上既日式甜品亦好特別,係需要自己落手落腳做架,呢

極上和牛盛會2人前 ($698)

最後上既日式甜品亦好特別,係需要自己落手落腳做架,呢個日式抹茶雲呢拿雪糕既抹茶係可以根據自己鍾意既濃度去調教,好似日本茶道咁,有得食又有得玩,食得好開心呀🍵🍨

呢間小店睇得出好用心去做,所有既擺盤都好靚,而店員都好細心,驚我地被油彈到會問我哋需唔需要圍裙,又會觀察我地嘅石燒夠唔夠熱,唔夠熱就幫我哋換過塊,fd子果然冇介紹錯,下次探佢再食過😆
2024-05-05
朋友約咗我收工去搵間專食靚牛嘅隱世小店,位於大角咀嘅「石一燒」 絕對係食過一次會再返嚟🫣餐廳鋪面雖然不大,但店主超有心經營,入貨嘅都係高質牛,我哋牛控今次點咗全和牛嘅二人餐都只係$698🤩可能地區有少少無咁就腳,價錢真係相當合理,係CP 值好高的一間石燒肉肉🥩的小店,想食好西一定要嚟試吓😋餐廳最近仲做緊推廣「免費飲Orion 啤酒🍺」的campaign, 只需要⏱限時內飲完一杯350ml 嘅Orion啤酒🍺,就可以呢杯免費啦,快啲嚟挑戰吓😎ᵂᴴᴬᵀ ᵂᴱ ᴼᴿᴰᴱᴿᴱᴰ極上の二人前 $698𓐎前菜(三品)𓐎 16oz和牛盛會𓐎九州A4和牛三角胸𓐎九州A4和牛上前腿肉𓐎澳洲和牛封門柳𓐎沙律𓐎櫻花蝦味噌湯𓐎菇盛會𓐎飯素𓐎日式甜品前菜的三品上碟超精緻,有點估不到小店咁注重細節,前菜係外脆內軟日小甜薯🍠,啖啖肉炙燒蟹柳,爽口開胃辛辣帶子群邊,美味配咁靚擺設,即刻用餐都好chill 咁☺套餐主菜嘅3款和牛,完全不會失望,和牛在石燒上輕輕烤一會反一反,就已經可以上碟!和牛三角胸和牛上前腿肉和牛油花分佈均勻,入口香口又腍,而和牛封門柳就相對肉質較緊緻,牛味偏重,一個餐可以享用幾款美味和牛,岩晒牛控🫶

ᵂᴴᴬᵀ ᵂᴱ ᴼᴿᴰᴱᴿᴱᴰ
𓐎櫻花蝦味噌湯
𓐎菇盛會
𓐎飯素
𓐎日式甜品

入口香口又腍,而和牛封門柳就相對肉質較緊緻,牛味偏重,一個餐可以享用幾款美味和牛,岩晒牛控🫶🏻

佢嘅味噌湯加入咗🌸🦐櫻花蝦,好好味又多咗重口感!而甜品係好精緻日式抺茶云哩拿雪糕,可以自己將抺茶粉加水去調製自己喜愛嘅濃度,再淋上雪糕一起入口,感覺好似身處日本學習茶道😋

用餐完職員仲送咗張抽獎卷比我朋友,竟然好好彩中了二獎🥳可以下次再來叫餐有半價🎉
朋友已經帶媽媽再嚟食咗,超開心啊🫶🏻
朋友介紹呢間位於大角咀嘅石燒餐廳,佢哋嘅2人前套餐$698就可以食到高質嘅A4和牛。黎到發現餐廳搞緊個免費飲ORION 啤酒嘅campaign,男士只需要喺7秒內(女士9秒)飲完一杯350ml嘅啤酒,就可以唔洗俾錢,飲唔哂就當然要俾正價喇,咁抵當然要挑戰吓。極上和牛盛會の2人前 $698呢款2人套餐除咗可以食到3款牛之外,仲有埋前菜、沙律、湯、雜菌、飯素同汽水等飲品,非常豐富。沙律勁大碟而且入面仲有各式各樣嘅沙律菜,加埋個sauce,味道唔錯。味噌湯加入咗好多櫻花蝦,味道香濃。前菜(三品)3款前菜由師傅精心炮製,分別有日本小甜薯、炙燒蟹柳同辛辣帶子裙邊。小甜薯炸到外脆內軟,味道香甜。蟹柳啖啖肉,加埋柚子汁酸酸哋好開胃。帶子裙邊爽彈有口感。燒肉方面可以食到2款日本九州A4和牛,分別有三角胸同上前腿肉。和牛色澤鮮明,油花分佈平均,用石板輕輕燒吓就食得,燒緊嘅時候勁香,流哂口水,食落夠腍亦都好多肉汁。另1款嘅澳洲和牛封門柳肉質相對冇咁腍,但係肉味就好重。普洱咖啡食甜品之前店員仲特登拎咗壺普洱咖啡俾我哋飲,可以消滯清腸胃,飲落有淡淡咖啡嘅幽香同茶嘅清香,口感仲好順滑。日式甜品甜品有雲呢拿雪糕配

極上和牛盛會の2人前 $698

前菜(三品)

普洱咖啡

日式甜品
甜品有雲呢拿雪糕配抹茶醬,將抹茶粉加少少水攪勻就可以做成抹茶醬淋喺雪糕上面食,抹茶味好香濃。

石一燒 (富多來新邨一期) (大角咀)
大角咀鐵樹街10號富多來新邨一期地下13號舖

大角咀係美食天堂,今次尋尋覓覓搵到間高質石板燒肉,平時食黎食去都係網燒,呢種燒肉都幾有驚喜一坐低,職員會問你參唔參加7秒啤酒大獎賞!!350ml 啤酒免費飲日本沖繩Orion ,原價:$467秒內飲曬一杯,可以免費多1杯極上和牛盛會之2人前 $698 配2杯飲品呢個套餐非常豐富,食極都未完🤭櫻花蝦味噌湯 x2 有大量櫻花蝦鋪滿湯面,飲落好香蝦味,鮮味十足,有嚼口,唔會鹹沙律菜🥗好大碟,有海帶,新鮮爽口,胡麻醬,配上木魚絲,前菜(三品 ✴️蟹柳✴️帶子裙邊✴️甜薯)集合甜酸辣 先係食甜番薯,外皮烤到卜卜脆,好甜,口感細膩再食酸酸地嘅柚子汁蟹柳,好開胃最後食微辣嘅帶子裙邊,好爽口,食到有花椒香味三款牛 (2款日本A4和牛,1款澳洲封門柳),一些菇類,蔬菜A4和牛油花分佈均勻,牛味唔算好重,但好嫩滑澳洲封門柳牛味最重,肉質較實身,一樣咁好食A4和牛上前腿肉,入口即溶,好腍身A4和牛三角胸,咬落帶爽口嘅感覺在高溫的石板上,每邊燒大約十幾秒就熟,油花豐富,入口軟滑菇類都好新鮮,吸收曬牛肉嘅油份2碗珍珠米飯,加入燒汁,海苔碎最後仲有DIY 甜品有2球雲呢拿味雪糕,有日式抹茶粉,水,比客人自己去調校稠度,

一坐低,職員會問你參唔參加
7秒啤酒大獎賞!!350ml 啤酒
免費飲日本沖繩Orion ,原價:$46
7秒內飲曬一杯,可以免費多1杯

極上和牛盛會之2人前 $698 配2杯飲品
呢個套餐非常豐富,食極都未完🤭

櫻花蝦味噌湯 x2

沙律菜🥗好大碟,有海帶,新鮮爽口,胡麻醬,配上木魚絲,

前菜(三品 ✴️蟹柳✴️帶子裙邊✴️甜薯)
集合甜酸辣
先係食甜番薯,外皮烤到卜卜脆,好甜,口感細膩
再食酸酸地嘅柚子汁蟹柳,好開胃
最後食微辣嘅帶子裙邊,好爽口,食到有花椒香味

A4和牛油花分佈均勻,牛味唔算好重,但好嫩滑
澳洲封門柳牛味最重,肉質較實身,一樣咁好食
A4和牛上前腿肉,入口即溶,好腍身
A4和牛三角胸,咬落帶爽口嘅感覺
在高溫的石板上,每邊燒大約十幾秒就熟,油花豐富,入口軟滑
菇類都好新鮮,吸收曬牛肉嘅油份

2碗珍珠米飯,加入燒汁,海苔碎

最後仲有DIY 甜品
有2球雲呢拿味雪糕,有日式抹茶粉,水,比客人自己去調校稠度,拎住個茶刷係度刷,可以感受到茶道😬

2024-02-27
  • 櫻花蝦味噌湯
  • A4和牛三角胸
4天前 0 瀏覽
最近好鍾意食日式燒肉呢間石一燒好耐以前食過九龍城分店咁啱過開嚟大角咀就試下呢間我哋點咗個極上和牛盛匯の二人前 ($698)首先嚟咗個櫻花蝦麵豉湯、沙律同三道前菜個湯好香濃😋滿滿嘅櫻花蝦香味十足!前菜就有蟹棒、醋醃雜菌、同埋炸牛乳全部都好好食👍🏻 特別欣賞個炸牛乳真係外脆內軟!而個沙律非常新鮮而且好大份👍🏻完成前菜部份就嚟主角喇😍🐮日本九州A4和牛三角胸淨係睇個顏色同雪花都知呢份牛肉好靚燒嘅時候超香,真係入口即溶🤤🤤🐮日本九州A4和牛上前腿肉同一款和牛但前腿肉相對就更有咬口雖然無咁多脂肪不過依然油香四溢🐮澳洲和牛封門柳澳洲和牛就油花少啲而且封門柳本身脂肪少肉味濃煎完又香又滑不得了👍🏻佢仲有個菇盛會on side連埋啲煎完肉嘅油一齊炒真係非常惹味食到最尾真係超滿足!個抹茶配雪糕做甜品真係好完美!我哋可以跟據自己喜歡嘅濃度去調教個抹茶最後就倒落個雲尼拿雪糕度一齊食~真係勁啱我呢個抹茶控嘅口味👍🏻另外佢跟餐仲有兩支汽水~不過食燒肉我都係鍾意飲啤酒🍺而家點呢款日本沖繩直送嘅 #Orion啤酒 ($46)就可以挑戰7秒啤酒大賞😂男士7秒/女士9秒內飲完就可以🆓我哋就無挑戰喇😂 不過有興趣嘅朋友不妨
最近好鍾意食日式燒肉
呢間石一燒好耐以前食過九龍城分店
咁啱過開嚟大角咀就試下呢間

我哋點咗個極上和牛盛匯の二人前 ($698)

首先嚟咗個櫻花蝦麵豉湯、沙律同三道前菜
個湯好香濃😋滿滿嘅櫻花蝦香味十足!
前菜就有蟹棒、醋醃雜菌、同埋炸牛乳
全部都好好食👍🏻 特別欣賞個炸牛乳真係外脆內軟!
而個沙律非常新鮮而且好大份👍🏻

完成前菜部份就嚟主角喇😍

🐮日本九州A4和牛三角胸
淨係睇個顏色同雪花都知呢份牛肉好靚
燒嘅時候超香,真係入口即溶🤤🤤

🐮日本九州A4和牛上前腿肉

而且封門柳本身脂肪少肉味濃
煎完又香又滑不得了👍🏻

佢仲有個菇盛會on side
連埋啲煎完肉嘅油一齊炒真係非常惹味
食到最尾真係超滿足!

個抹茶配雪糕做甜品真係好完美!
我哋可以跟據自己喜歡嘅濃度去調教個抹茶
最後就倒落個雲尼拿雪糕度一齊食~
真係勁啱我呢個抹茶控嘅口味👍🏻
另外佢跟餐仲有兩支汽水~

不過食燒肉我都係鍾意飲啤酒🍺
而家點呢款日本沖繩直送嘅 #Orion啤酒 ($46)
就可以挑戰7秒啤酒大賞😂
男士7秒/女士9秒內飲完就可以🆓
我哋就無挑戰喇😂 不過有興趣嘅朋友不妨玩下😂

整體嚟講雖然呢度舖面細細位置又唔太顯眼
但成個燒肉嘅質素同用餐體驗都係非常值得推介
絕對會再encore👍🏻

2024-06-07 0 瀏覽
近期香港都開咗好多一人燒肉店同石燒牛店,但係普遍呢啲舖頭食嘅牛肉質素都係美國安格斯牛,最近同朋友就搵到一間大角咀嘅小店,主打食日本A4和牛,牛魔王嘅我哋當然要去試吓啦餐廳座位雖然唔多大,但空間闊落,好啱同朋友一齊過嚟食嘢,傾偈,飲酒✨極級和牛盛會の2人前$698今日我哋嗌咗個二人套餐,已經有日本A4和牛同埋澳洲和牛✨沙律沙律菜好大碟,新鮮爽脆加埋芝麻醬一齊食好夾✨前菜(三品)分別有炸天婦羅甜薯,蟹柳,日本菇,天婦羅粉漿好香脆,蟹柳調味,酸酸地好開胃✨櫻花蝦味噌湯味噌好香濃,用咗新鮮嘅味噌整成,唔會好鹹,櫻花蝦超多,鹹香味突出✨日本九州A4和牛三角胸✨日本九州A4和牛上前腿肉✨澳洲和牛封門柳和牛油花分佈平均,有彈性,牛三角胸脂肪比例較高,油花豐富,口感軟腍,和牛封門柳肉味比較濃,肉質厚實卻又軟嫩,而油花細緻,上腿肉係牛全身肌肉最發達嘅地方,肉質呈彈韌口感,成個牛肉拼盤仲有好多洋蔥同埋菇伴碟✨飯素跟餐仲有兩個白飯,可以叫職員多飯,加上味素同埋燒肉汁個飯特別開胃✨甜品個甜品好特別,自己用綠茶粉調教綠茶嘅味道,整成綠茶雪糕

✨極級和牛盛會の2人前$698
今日我哋嗌咗個二人套餐,已經有日本A4和牛同埋澳洲和牛

✨沙律
沙律菜好大碟,新鮮爽脆加埋芝麻醬一齊食好夾

✨前菜(三品)

✨櫻花蝦味噌湯

✨日本九州A4和牛三角胸
✨日本九州A4和牛上前腿肉
✨澳洲和牛封門柳

✨飯素

甜品
甜品好特別,自己用綠茶粉調教綠茶嘅味道,整成綠茶雪糕
大角咀一向都多美食,今日同老公去咗鐵樹街地舖一間隱世石燒《石一燒》,大角咀係其中一間分店,我哋嗌咗一個極上和牛盛會の2人前套餐$698,套餐選用嘅牛肉質素性價比高而且份量都好夠,呢個價錢享受到三款唔同高質素嘅牛肉,餐廳店員親民有禮貌,絕對值得一試食石燒飲返杯冰凍啤酒🍻簡直係絕配,餐廳有個活動「免費飲ORION 啤酒」,見到有呢個活動我哋當然要即刻挑戰下,遊戲規則係只要在7秒(男士) 9秒(女士)内飲完一杯350mL啤酒,就可以免費飲ORION 啤酒啦🍻!老公挑戰成功餐廳即刻送多杯俾佢做獎品🎉🩵 極上和牛盛會の2人前 🩵《前菜(三品)》🥢帶子裙邊帶子裙邊滑嘟嘟有咬口,帶有淡淡鮮甜味🥢燒番薯外皮焦香,內裡軟糯,帶有淡淡焦糖味🥢日式餃子外皮炸得金黃酥脆,外脆內軟💛整體而言,呢三款小食都非常出色,各有其獨特嘅風味同質感🥢沙律沙律菜加咗胡麻醬而且份量大又豐富🥢樱花蝦味噲湯味噌湯汁清澈,面頭鋪左滿滿嘅櫻花蝦,魚湯嘅味道調較得啱啱好,唔同平時飲到好鹹嘅味噌湯,而且上面嘅櫻花蝦令到整個味噌湯提鮮之餘仲有櫻花蝦嘅鹹香味,飲落去令人好舒服🥢菇盛會有兩款菇,而且本身牛嘅油脂豐富,喺石燒上面牛嘅油脂釋出之後再

🩵 極上和牛盛會の2人前 🩵

《前菜(三品)》
🥢帶子裙邊
帶子裙邊滑嘟嘟有咬口,帶有淡淡鮮甜味
🥢燒番薯
外皮焦香,內裡軟糯,帶有淡淡焦糖味
🥢日式餃子
外皮炸得金黃酥脆,外脆內軟
💛整體而言,呢三款小食都非常出色,各有其獨特嘅風味同質感

🥢沙律
沙律菜加咗胡麻醬而且份量大又豐富

🥢樱花蝦味噲湯

🥢菇盛會
有兩款菇,而且本身牛嘅油脂豐富,喺石燒上面牛嘅油脂釋出之後再將啲菇放喺上邊,兩款菇燒完唔會乾噌噌仲吸收咗牛油嘅香味

🥢日本九州A4和牛三角胸
切割為三角形嘅A4和牛三角胸,食落有啲似牛扒粒,咬落軟熟得來有嚼勁但一啲都唔韌,仲帶有濃郁嘅牛味

🥢日本九州A4和牛上前腿肉
A4和牛上前腿肉肉質更加細嫩,牛肉呈現鮮粉紅色油花分佈均勻,比三個胸肉質更柔軟,食落仲感受到油花

🥢澳洲和牛封門柳
顏色呈現淡粉紅色,而且油花分布得最多,帶有微微甜味而且入口即化,簡直大滿足

💛整體而言,各有其獨特嘅魅力,無論係口感、味道定係質感都令人滿意,餐廳提供咗燒汁、鹽、自家製鹽配合牛肉,但係我個人認為三款牛都出色,淨係配鹽已經好好食,可以感受三款牛嘅原味道

🥢飯素
🍨日式甜品
2024-05-08 4 瀏覽
難得朋友入到大角咀 可以試啲平時試唔到既野食今次黎到一間店舖小小 掛住好吸引既招牌一於就試下佢🤭✨極上之二人前$713🌟櫻花蝦味噌湯🌟前菜(三品)🌟沙律🌟和牛盛會(九州A4和牛三角胸、牛上前腿肉、澳洲和牛封門柳)🌟菇盛會🌟飯素🌟烏冬🌟日式甜品🌟飲品呢個價錢黎講呢個套餐其實好抵食櫻花蝦湯好飲之餘賣相亦相吸引沙律亦好大盤 中和返咁邪惡既一餐主腳和牛都冇令人失望牛味重 油脂亦相當均勻另外日式甜品係雪糕黎既佢就比較特別 綠茶粉張搞均後再掃上雪糕上雪糕超級充滿抹茶味🙌🏻🙌🏻🙌🏻...🌟 石一燒 (富多來新邨一期) (大角咀)大角咀鐵樹街10號富多來新邨一期地下13號舖
難得朋友入到大角咀

牛味重 油脂亦相當均勻
另外日式甜品係雪糕黎既
佢就比較特別 綠茶粉張搞均後再掃上雪糕上
雪糕超級充滿抹茶味🙌🏻🙌🏻🙌🏻

🌟 石一燒 (富多來新邨一期) (大角咀)
2024-04-15 7 瀏覽
大角咀嗰頭有間隱世燒肉店🤩餐廳環境乾淨,比佢門口個大大啤酒優惠吸引咗😍只要客人在7秒內飲完一杯指定啤酒,就可以免費多1杯🔥大家快啲去挑戰🙇🏻‍♀️今次試咗佢嘅和牛套餐好抵食🙌🏻極上和牛盛會の2人前 $698前菜有3款前菜,分別有日本小甜薯、帶子裙邊和炙燒蟹柳😋最特別係小甜薯口感外脆內非常軟熟,味道又香甜👍🏻蟹柳清甜又啖啖肉,好開胃🤤帶子裙邊好爽口櫻花蝦味噌湯賣相好吸引,有超級多櫻花蝦鋪面😍味道香濃🙌🏻鮮味十足沙律菜沙律菜新鮮,份量好足夠🥗驚喜地食到有海帶,配上木魚絲和胡麻醬,好夾和牛燒肉一共有3款😋A4和牛三角胸,最好食😋入口即溶,好腍身又多肉汁🔥而和牛上前腿肉油脂分佈均勻,和牛色澤鮮明,口感好嫩滑 😍放係石板上,燒大概30秒就食得啦🤩另外和澳洲和牛封門柳,肉質偏厚實,重牛味🙌🏻 仲可以按每個人口味而配搭唔同調味料,有黑椒、自家鹽和燒肉汁,好滋味日式甜品雲呢拿雪糕配抹茶醬,抹茶醬好濃郁,仲可以自己調製甜度😆📍石一燒 (大角咀)大角咀鐵樹街10號富多來新邨一期地下13號舖

極上和牛盛會の2人前 $698
前菜

櫻花蝦味噌湯
賣相好吸引,有超級多櫻花蝦鋪面😍味道香濃🙌🏻鮮味十足

沙律菜

和牛燒肉

日式甜品
雲呢拿雪糕配抹茶醬,抹茶醬好濃郁,仲可以自己調製甜度😆

📍石一燒 (大角咀)
2024-04-14 5 瀏覽
光顧了一間燒肉小店,套餐價錢由$500到$700不等,豐儉由人,雖然沒有很便宜,但肉的質素不錯,份量也多,兩人吃幾乎是八九分飽!想過一下燒肉癮又不想吃heavy放題的可試試這間!極上和牛盛會二人前 $698日本九州A4和牛三角胸日本九州A4和牛上前腿肉澳洲和牛封門柳二人套餐還包含前菜三品和櫻花蝦味噌湯,誠意滿滿。前菜是涼拌帶子裙邊、迷你紫薯串和日式炸餃子,帶子裙邊入口像Q彈的蒟蒻麵,是前菜MVP☺️。燒肉部分也沒有失望!牛三角胸的油花豐沛,入口即化,是日本吃到的味道!封門柳牛味更濃更有嚼勁,是本日最愛。前腿肉肉質軟熟,油脂分佈平均也多汁,完全是米飯小偷!店裡提供了燒肉汁、伯方鹽和自家鹽,自己最喜歡自家鹽,更能提取肉的鮮味,沾一點就很足夠了!最後送上的甜品是香草味雪糕,淋上抹茶醬,飲飽吃足。(題外話:啤酒達人不妨挑戰七秒啤酒賞,顧名思義七秒內喝完一杯ORION再送一杯,反正我失敗了🌝,喝到一半決定放低慢慢來🌝。)

極上和牛盛會二人前 $698
日本九州A4和牛三角胸
日本九州A4和牛上前腿肉
澳洲和牛封門柳

最後送上的甜品是香草味雪糕,淋上抹茶醬,飲飽吃足。

大角咀小店❤️‍🔥 ▫️✅️ 附近有停車場✅️ 奧海城行過嚟都得✅️ 有酒精供應✅️ 有單點同埋套餐選擇✅️ 餐廳做緊7秒快飲 #orion 挑戰🍺成功嘅話可以免費飲沖繩啤Premium Stone Grill Set for 2 people HK$698 都算豐富,絕對食得飽,牛肉油花及肉味不錯⤵️📌日本九州A4和牛三角胸Japan A4 Wagyu Chuck Short Rib📌日本九州A4和牛上前腿肉Japan A4 Wagyu Shoulder Clod📌澳洲和牛封門柳Australia Wagyu Hanging Tender📌前菜 (三品)📌沙律📌櫻花蝦味噌湯📌菇盛會📌甜品 📌咖啡/茶甜品因為原先唔知道會係咩嚟嘅,最後好有驚喜,係一球雲呢拿雪糕,再另外有宇治抹茶粉畀客人自己調出適當嘅濃度,之後加入雪糕內🍵🍦
大角咀小店❤️‍🔥

📌日本九州A4和牛三角胸
📌日本九州A4和牛上前腿肉
Japan A4 Wagyu Shoulder Clod
📌澳洲和牛封門柳

📌前菜 (三品)
📌沙律
📌櫻花蝦味噌湯
📌菇盛會
📌甜品
📌咖啡/茶

2024-03-23
2024-03-20 16 瀏覽
晚上去吃200+價位吃到一小份冰凍牛肉,拇指大小的肉可能有7片,就這樣的套餐居然定價有200+,還不算其他更貴的套餐,不如搶錢。明明說是和牛,解凍後烤出來口感很差,非常柴,毫無香味。不知道為什麼會有這麼多人點讚,今天晚上吃了非常失望,說是烤肉刺客也不為過。再加一小碗沙拉一碗湯,一個女生都完全吃不飽。甜品是一份非常廉價的冰淇淋,伴著用水化開的抹茶粉,吃不出來有什麼特別。管理混亂,之後不會再來。發出來給大家避雷。
晚上去吃200+價位吃到一小份冰凍牛肉
🐮大角咀小店,店內座位只有十多個👫🏻極上和牛盛會 $698 二人前套餐內容好豐富,前菜、湯、沙律、肉、飯、甜品飲品樣樣齊🥗沙律沙律份量好多,沙律菜不苦,內有昆布羽衣甘藍🦐櫻花蝦味噌湯味噌湯面鋪滿左櫻花蝦,充滿海鮮味,每嗒都可食到櫻花蝦🥢前菜前菜有三款,擺盤好精美。分別係天婦羅蕃薯、柚子汁蟹棒、麻辣帶子群邊。呢到最出名當然係石燒牛,高溫岩石燒主打慢燒,可以按自己節奏燒。比起要換石板呢到嘅爐全程都好夠火力。🐮日本九州A4和牛三角胸油脂滿滿嘅三角胸,入口即化嘅口感。呢到嘅牛每件都切得細細塊,方便慢慢食慢慢燒🐮日本九州A4和牛上前腿肉對比三角胸,脂肪同肉比例更平均,肉質軟嫩。點埋自家鹽食味道更惹味🐮澳洲和牛封門柳牛味香濃,脂肪較少較有嚼勁。🍄菇盛會食完肉肉,仲可以燒菇,中和燒肉嘅油膩🍵日式甜品甜品好有特色,係自製抹茶雪糕,可以因應喜歡嘅濃度將抹茶粉制成抹茶醬,倒係雲尼拿雪糕上面🍺餐廳仲舉行緊啤酒大賽,男士7秒,女士9秒內飲晒350ml 啤酒,嗰杯啤酒就係免費🤍餐廳服務好好,估唔到小店都會好貼心咁用布蓋住隨身物品貼埋有一次食圍裙,唔會俾油彈污糟
🐮大角咀小店,店內座位只有十多個

👫🏻極上和牛盛會 $698 二人前

套餐內容好豐富,前菜、湯、沙律、肉、飯、甜品飲品樣樣齊

🥗沙律
沙律份量好多,沙律菜不苦,內有昆布羽衣甘藍

🦐櫻花蝦味噌湯
味噌湯面鋪滿左櫻花蝦,充滿海鮮味,每嗒都可食到櫻花蝦

🥢前菜

🐮日本九州A4和牛三角胸

🐮日本九州A4和牛上前腿肉

🐮澳洲和牛封門柳
牛味香濃,脂肪較少較有嚼勁。

🍄菇盛會
食完肉肉,仲可以燒菇,中和燒肉嘅油膩

🍵日式甜品

2024-03-15 9 瀏覽
大角咀其實真係好多美食, 今次搵到間高質石燒肉😛好有驚喜!同朋友叫左極尚和牛盛會二人前($698)。套餐包㕑三款牛肉、菇盛會、沙律、櫻花蝦味噌湯、前菜三品、飯素、甜品同$18飲品~ 未入餐廳前已見到好大個廣告叫大家做啤酒挑戰🤣參加者只要9秒(女士)(男士7秒)內飲完一杯350ml Orion啤酒就可以免費多一杯!我朋友join左但失敗hahahaha櫻花蝦味噌湯 有大量櫻花蝦,鮮味十足!沙律菜勁大碟,有海帶所以好爽口。配上胡麻醬同木魚絲好好食!前菜三品係火灸蟹柳、天婦羅小蕃薯同麻辣帶子群邊!帶子群邊其實唔算辣,好有嚼勁。天婦羅小蕃薯外脆內軟,好好味!蟹柳加左柚子醬都幾特別!之後就上石燒牛同菜類~ 包左2款日本A4和牛同1款澳洲封門柳!A4和牛油花分佈均勻,牛味唔算好重,但好嫩滑, 澳洲封門柳牛味最重,肉質較實身,一樣咁好食!菇類都好新鮮,我同朋友最後先食炒到大板燒咁haha都可按各人口味可蘸上黑椒、伯方之鹽、自家鹽同燒肉汁。個人推薦自家鹽!最後,當然唔少得甜品~甜品係雲呢拿雪糕,但附上抹茶粉同掃,可自行加水調製抹茶醬汁,加入雪糕食!全個餐都好好食!每樣食材都好細緻!

櫻花蝦味噌湯
有大量櫻花蝦,鮮味十足!

沙律菜勁大碟,有海帶所以好爽口。配上胡麻醬同木魚絲好好食!

全個餐都好好食!每樣食材都好細緻!