2021-11-03 410 瀏覽
我未食過甜腸粉 所以一直都幻想唔到佢既味道 飯後 朋友話帶我黎試下 好啦!店鋪細細 不過我地早到 得我地一枱客芒果腸粉- 一上碟賣相其實同平時啲腸粉無異 只係上面多左啲芒果醬 靚啲平時既腸粉追求皮薄饀靚 呢度就做到喇 外層既腸粉係有淡淡既椰香味道 口感似啫喱 好滑 芒果駛食都知正 厚肉既芒果 顏色係橙黃橙黃 唔會過熟 咬落去爆汁 清甜 上面既芒果醬唔會假甜 我最怕人工味道 但相信上面既芒果醬都係由新鮮芒果打成雖得摺枱摺椅 交通亦唔算方便 但都值得來試下

店鋪細細 不過我地早到 得我地一枱客

雖得摺枱摺椅 交通亦唔算方便 但都值得來試下

2021-08-22 244 瀏覽
呢間小店一直幫襯咗好多年,每次嚟開元朗都會食🥰🥰🥰佢個自製芒果卷真係好好食😋😋😋芒果大嚿又甜,個皮好滑口,真係冇得頂👍🏻👍🏻👍🏻每次去元朗必食
2021-08-17 139 瀏覽
非常吃這家的芒果炒冰和芒果腸粉。芒果腸粉外皮很薄,內裏的芒果肉很飽滿,而且非常甜!礙於疫情關係,有一段時間只限外賣,故此常常光顧他們家的楊枝甘露。楊枝甘露便成為我的新寵!首先,楊枝甘露的芒果汁底非常濃郁,是我在元朗其他甜品店找不到如此濃郁的汁底。另外楊枝甘露裏的芒果肉也非常甜,有一次堂食看見店主會在芸芸眾多芒果中,挑選較熟的芒果作甜品。甜品非常足料,內有西米、柚子肉等。建議大家必定要他們家製作的芒果甜品~

首先,楊枝甘露的芒果汁底非常濃郁,是我在元朗其他甜品店找不到如此濃郁的汁底。另外楊枝甘露裏的芒果肉也非常甜,有一次堂食看見店主會在芸芸眾多芒果中,挑選較熟的芒果作甜品甜品非常足料,內有西米、柚子肉等。

建議大家必定要他們家製作的芒果甜品
外賣自取
  • 楊枝甘露
2020-07-18 542 瀏覽
好耐無食呢間甜品喇,今日去左買外賣回家食。必食係芒果撈河粉或者芒果卷。之前食過楊枝甘露都好好食。好足料又鮮甜多汁既芒果,配濃濃椰汁味,好香好滑!仲淋左芒果汁係面係元朗食過最好食既甜品~其他地方我無食過咁好食既芒果卷,真材實料!
好耐無食呢間甜品喇,
今日去左買外賣回家食。
必食係芒果撈河粉或者芒果卷
。之前食過楊枝甘露都好好食。
係元朗食過最好食既甜品~

其他地方我無食過咁好食既芒果卷,
真材實料!
2020-07-18
5 分鐘 (外賣自取)
  • 自製芒果卷
  • 芒果腸粉
2020-04-16 436 瀏覽
講起「炒冰」唔知大家會聯想到啲咩?係我認知入邊香港食炒冰嘅舖頭唔多而已下呢間就係其中一間。間舖頭鄰近朗屏西鐵站,離開元朗ge朋友仔下次可以過嚟一試。我今次就叫咗芒果炒冰,芒果腸粉同埋榴槤腸粉。佢個芒果炒冰係炒到一磚磗,相當重芒果味而且連上面嘅裝飾嗰啲西瓜都幾甜,而佢個芒果腸粉,腸粉都幾細滑芒果亦都夠甜幾好味😋再嚟就係佢個榴槤腸粉,佢個榴槤出乎意料之外地非常好味,相當重榴槤味,鍾意食榴槤嘅朋友一定要叫😎
外賣自取
2019-11-26 365 瀏覽
係元朗除左B仔其實仲有好多選擇🥭今日黎到呢間小店,非常高質數😍-自家製芒果卷($42)外面一層又薄又滑既香濃椰汁果凍腸粉,雖然唔係芒果當做季節,芒果依然甜帶少少酸,非常推介。上面仲有香濃芒果醬,色香味俱全。🥰-甜心鮮果炒冰($45)-呢個係芒果好似仲有其他味揀。見menu話係全港首創,眼見以為會好似磚頭硬,點知入口即溶,嗰種口感呢世女都未試過。感覺好食似食梗雪芭咁😍😍一定會再黎試下,食過返尋味!估唔到小店可以咁高質素,雖然環境比較簡陋,但甜品一定唔會令你失望❤️
自家製芒果卷($42)

自家制芒果卷

甜心鮮果炒冰($45)

自家制芒果卷
  • 芒果炒冰
  • 自製芒果卷
2019-09-15 261 瀏覽
今日有朋友黎到元朗 問有咩糖水店可以推薦又唔想交行貨介紹連鎖糖水 突然諗起可以帶佢地食炒冰於是,就叫左尼間小店既成名就作-芒果炒冰味道咁多年都無變 岩晒炎熱既夏天 但份量就細左好食指數
今日有朋友黎到元朗 問有咩糖水店可以推薦
又唔想交行貨介紹連鎖糖水 突然諗起可以帶佢地食炒冰
於是,就叫左尼間小店既成名就作-芒果炒冰
味道咁多年都無變 岩晒炎熱既夏天 但份量就細左
好食指數
2019-09-15
下午茶
2019-08-31 224 瀏覽
前排同朋友去元朗食完飯之後想食甜品 經過呢間就入咗去試吓 環境一般 感覺似係做附近街坊生意我哋就叫咗兩款甜品 其中一個係芒果腸粉$42有驚喜非常之滑 芒果係超大粒而且非常之甜 上緊上面亦都有芒果醬 夏日炎炎嘅時候食真係一流另外我哋叫咗一款招牌甜品芒果士多啤梨炒冰 $48炒冰係好似一個磚頭咁 但係其實都幾好食旁邊亦都有西瓜作為伴碟 出邊中式糖水舖比較少見 整體來講值得一試😆
我哋就叫咗兩款甜品 其中一個係芒果腸粉$42

另外我哋叫咗一款招牌甜品芒果士多啤梨炒冰 $48

炒冰係好似一個磚頭咁 但係其實都幾好食
2019-08-31 138 瀏覽
今次黎食甜心鮮果園既芒果卷($42)現場人流唔多,基本上一行入黎就有位😚芒果卷外表好似腸粉咁,但入面包住既係芒果🥭,都幾趣緻😝芒果卷既外皮食落幾滑💁🏻‍♀️,應該係用椰漿整,但椰味唔算重入面既芒果大細適中,咬落好夠甜,相信都係用新鮮芒果整🙈不過始終$42價錢都唔平😖,我覺得買長洲既芒果糯米糍或者許留山既芒椰系列性價比高啲,黎打過一次卡就夠了🤭
今次黎食甜心鮮果園既芒果卷($42)
現場人流唔多,基本上一行入黎就有位😚
芒果卷外表好似腸粉咁,但入面包住既係芒果🥭,都幾趣緻😝
入面既芒果大細適中,咬落好夠甜,相信都係用新鮮芒果整🙈
2019-07-24 138 瀏覽
平時行過都見到呢間野既廣告牌聲稱有全港首創既鮮果炒冰所以就忍唔住入去試下。兩個人點左兩樣甜品一個係芒果炒冰 一個係芒果腸粉芒果炒冰既口感非常綿密唔似綿綿冰 咁食完好似無乜感覺咁而且炒冰係好實在既芒果味!!芒果炒冰再配上西瓜就係令個口有種fresh左既感覺。而芒果腸粉既腸粉皮好薄 又好滑而芒果就大大舊 雖然就係比較酸。甜心鮮果園坐落左係元朗已經一段時間打對面咁有兩個鋪位 夾埋大概有十張枱左右雖然唔係新既連鎖式既甜品店 但都坐得舒服
平時行過都見到呢間野既廣告牌
聲稱有全港首創既鮮果炒冰
所以就忍唔住入去試下

兩個人點左兩樣甜品
一個係芒果炒冰 一個係芒果腸粉
芒果炒冰既口感非常綿密
唔似綿綿冰 咁食完好似無乜感覺咁
而且炒冰係好實在既芒果味!!

芒果炒冰再配上西瓜就係令個口有種fresh左既感覺

而芒果腸粉既腸粉皮好薄 又好滑
而芒果就大大舊 雖然就係比較酸

甜心鮮果園坐落左係元朗已經一段時間
打對面咁有兩個鋪位 夾埋大概有十張枱左右
雖然唔係新既連鎖式既甜品店 但都坐得舒服
  • 芒果炒冰
2019-03-12 254 瀏覽
好多人入元朗只會諗起b仔涼粉!但其實有好多細店都非常出色,呢間鋪既芒果腸粉係我食過最好食❤️d芒果好甜,唔似係加左糖水既甜味,而係真係靚芒果既味道,而佢個皮係非常滑身😍😍😍
2019-02-14 294 瀏覽
元朗多甜品食就不嬲都知,但想食又鮮又香嘅水果甜品,唔好再去食咩仔涼粉啦,呢間甜心鮮果園都好不錯!佢招牌寫住嘅自製嘅芒果卷嘛,就緊要試下佢!食落第一啖個粉非常之滑又唔黏口,好食過其他出名糖水舖嘅腸粉。啲芒果因為冬天應該唔係當做,所以就無話好甜,但酸酸地先係真正嘅芒果嘛,咁先證明到無浸過糖水!不過就唔好 expect 係好靚既糖水舖嘅裝修,佢比較細間啲同貼地啲。如果我住元朗一定會成日落去食😂 但附近無乜其他舖頭,所以係元朗市中心食完就一定要行一段路先到到佢近朗屏西鐵站個邊。

2019-02-07
2019-02-12 193 瀏覽
甜心鮮果園   自製芒果卷($40 )再食呢間幾有名氣嘅甜品店😍芒果腸粉食落超滑😍😍👍🏻👍🏻包住厚切既芒果,每粒芒果都超香甜勁好味!!每啖都好多果汁,正呀!
甜心鮮果園
自製芒果卷($40 )
再食呢間幾有名氣嘅甜品店😍
芒果腸粉食落超滑😍😍👍🏻👍🏻
包住厚切既芒果,每粒芒果都超香甜勁好味!!
每啖都好多果汁,正呀!
2019-01-24 220 瀏覽
叫左燕窩鮮奶燉蛋 同埋 鮮什果西米撈,每款$37,西米撈個樣好似頹頹地,有得揀芒果汁同西瓜汁底,但兩樣野唔當造,咁揀西瓜啦,黎到試下啲鮮果,奇異果勁酸呀,反而西瓜同芒果都甜,生果唔算多,但整體夠凍,西米都唔會痴埋一舊。 另外個燉蛋其車已都好滑,不過啲燕窩就偏少,都幾好味嘅,唔太甜,但食飽飯再食都飽肚嫁! 佢有兩個距離好近的店鋪,一間坐滿人就過對面坐,同埋職員都好好,同佢講落錯單佢都即刻改番,下次都會再黎幫襯!
2019-01-24
$37 (宵夜)
2018-08-26 373 瀏覽
朋友知道我極度喜愛榴連專程帶我到元朗食榴連炒冰👍🏼😍😍😍😍只可以講 一定會一試愛上外表平凡 ~但佢係有咬感嘎炒冰而非好多一粒粒冰既咬口好重榴連味難以用筆墨形容仲有芒果炒冰揀我地仲叫左呢個榴連紫米露但平平凡凡
朋友知道我極度喜愛榴連
專程帶我到元朗食