4天前 0 瀏覽
food was yum and reasonably priced. this is my second visit to this restaurant. food was great still, but the waiters and waitresses were unprofessional and poorly trained.first, when i called them to try to make a booking. they rejected it impolitely with a rude tone.when we got there, we waited for a few tables and quickly got a seat. while the waiter was walking us to our table, he was casually talking to his other colleagues?? and we stopped in the middle of the restaurant with no further gu

when we got there, we waited for a few tables and quickly got a seat. while the waiter was walking us to our table, he was casually talking to his other colleagues?? and we stopped in the middle of the restaurant with no further guidance.

after our food got here, we asked for some extra milk and sugar for our drinks. the waiter only served us milk but forgot about the sugar. after 10 mins, we reminded him of the sugar again. on his way to our table, he dropped our sugar packet on the floor right in front of us, and still handed it to us regardless. we didn’t complain since we didn’t want to make a scene.

a very weird and bizarre experience. the waiters and waitresses there had a questionable way of handling situations.
2024-04-28 153 瀏覽
今次Lunch 食咩好?🌧️落雨梗係喺商場搵嘢食啦~ 牧羊少年有咁多間分店,試吓尖沙咀K11呢間先啦!近近地地鐵站🚇不過位置比較少,都多人排隊📱自助式落單🌿素食早午餐 $128圖文一致,豐富嘅一個男仔可以食晒成個餐👍🏻食材料鮮甜,原汁原味喇沙鳳尾蝦🦐意大利粉意大利粉有入到味,蝦足料,意大利粉係揀偏幼嗰種例湯幾好味😋今次係蘑菇湯,蘑菇味道好重,鍾意食重口味嘅嘢唔好放過☕️可以加錢飲咖啡,味道都OK

📱自助式落單

🌿素食早午餐 $128

喇沙鳳尾蝦🦐意大利粉
意大利粉有入到味,蝦足料,意大利粉係揀偏幼嗰種

例湯幾好味😋
今次係蘑菇湯,蘑菇味道好重,鍾意食重口味嘅嘢唔好放過

☕️可以加錢飲咖啡,味道都OK
喇沙鳳尾蝦意大利粉
餐湯
素食早午餐
喇沙鳳尾蝦意大利粉
餐湯
素食早午餐
2024-04-15 292 瀏覽
🦑墨魚汁香煎日本帆立貝三文魚子意大利粉$128蒜蓉墨魚汁的黑色香氣,令意大利粉的趣味性更為吸引!帆立貝煎的香口嫩滑,加上魚籽,畫龍點睛,更有海洋的味道!🍟黑松露醬海鹽薯條$68有黑松露醬,亦有傳統蕃茄汁,粗身薯條炸得金黃脆口,內裡呈現粉狀態,炸的非常出色!🥗牛油果香芒烤雞沙律 配日式胡麻醬$118豐富清新的沙律:誘人牛油果、香甜芒果、烤雞胸肉加上胡麻醬是一絕的配搭!健康又飽肚!🍕千島海鮮薄餅$148薄餅烤邊得香脆,粒粒彈牙蝦仁🍤、迷你墨魚,大量芝士,經典又惹味的薄餅!🍝牛肝菌汁雜菌大啡菇意大利粉$108素食之選,雜菌炒得香濃撲鼻,意大利麵還有掛汁的效果!🫕普羅旺斯燉菜$78就一般的燉菜:茄子🍆南瓜🎃翠肉瓜,青瓜🥒等等!🌅日落巴黎$118本人最愛的格仔餅🧇非常脆口,加上香濃的朱古力雪糕球、新鮮的香蕉🍌 、忌廉,再淋上濃郁的朱古力醬,令人感動!❤️🧀特濃半熟芝士撻$88浪漫的黃昏景色,焦糖面加上脆片,灑上玫瑰花🌹碎,嫩滑香濃的芝士撻!可惜份量太少了!
🦑墨魚汁香煎日本帆立貝
三文魚子意大利粉$128

🍟黑松露醬海鹽薯條$68

🥗牛油果香芒烤雞沙律
配日式胡麻醬$118

🍕千島海鮮薄餅$148

🍝牛肝菌汁雜菌大啡菇意大利粉$108
素食之選,雜菌炒得香濃撲鼻,意大利麵還有掛汁的效果!

🫕普羅旺斯燉菜$78
就一般的燉菜:茄子🍆南瓜🎃翠肉瓜,青瓜🥒等等!

🌅日落巴黎$118

🧀特濃半熟芝士撻$88
牡羊少年咖啡館$266+1 ($146.5 pp)👍🏼冬蔭功海鮮意大利粉 $118呢個比想像中辣🫣不過辣得黎好惹味😋會令人想keep住食,海鮮都好多,唔錯!👍🏼千島香芒牛油果雞肉薄餅 $148第一次食有牛油果嘅pizza😹 呢個配搭好新奇,本身仲驚有啲奇怪,點知食落又冇咩違和感🤣 值得一試🔥 呢個Pizza好足料,兩個人share好夠食!呢間連鎖cafe嘢食質素都幾唔錯,今次我哋去K11分店,鋪面唔算好大,枱同枱之間距離比較窄,如果介意嘅可以留意番😉味道🌝🌝🌝🌝🌗環境🌝🌝🌝🌚🌚服務🌝🌝🌝🌚🌚抵食🌝🌝🌝🌚🌚整體🌝🌝🌝🌗🌚#yyss_tst #yyss_尖沙咀 #yyss_九龍 #yyss_荃灣綫 #yyss_fusion #yyss_cafe #yyss_西餐 #foodiehk #hkfoodie #香港美食 #尖沙咀美食 #尖東美食 #九龍美食
牡羊少年咖啡館

$266+1 ($146.5 pp)

👍🏼冬蔭功海鮮意大利粉 $118

👍🏼千島香芒牛油果雞肉薄餅 $148

味道🌝🌝🌝🌝🌗
環境🌝🌝🌝🌚🌚
服務🌝🌝🌝🌚🌚
抵食🌝🌝🌝🌚🌚
整體🌝🌝🌝🌗🌚

2024-03-02 471 瀏覽
行完街同屋企人搵下有咩食先,食過其他嘅分店,食物質素都心理有數,唔差。Set lunch 包個甘筍湯,幾香幾滑口,但唔係好食得出甘筍味。叫咗杯玄米綠茶🍵,好香玄米味。主食叫咗蕃茄素肉意粉,雞沙律,早午餐。最鐘意食甜甜地脆面核桃同個乳酪😋
甘筍湯

叫咗杯玄米綠茶🍵,好香玄米味。

2024-03-01 312 瀏覽
今日同朋友去尖沙咀食飯,係一個好突然嘅決定,一開始諗唔到食咩,所以一路係附近行吓搵下,行行吓就行左去k11, 見到牧羊少年又唔係好多人,又想試下,就咁拎飛等位都無三分鐘就入座,仲可以俾我坐張2人枱,唔太肚餓嘅情況下叫左個沙律同小食拼盤!沙律🥗好大碟,醬汁另上岩哂啲少食醬汁嘅人,又可以唔要醬!鐘意佢嘅牛油果🥑同芒果🥭小食簡直就岩哂乜都想食,又有選擇困難症嘅我,腸仔有兩款,其中一款係辣架,真係好正!雞翼都好好食😋兩個人仲食唔哂,好彩無叫野飲,如果唔係一定有好多淨!重點係即場下載K11 app 做會員就有30元優惠卷,可以即刻用,好開心😁唯一美中不足嘅係個餐牌好似雜誌咁,搞到我唔想睇。

唯一美中不足嘅係個餐牌好似雜誌咁,搞到我唔想睇。
2024-03-01
  • 小食拼盤
2024-02-26 332 瀏覽
因為餐廳就在尖沙咀地鐵站樓層,方便約遠道由中環過海來找我飯聚的朋友。也由於我們願意坐高枱,就更快能被安排入座!午餐包餐湯,今天的湯是蕃茄湯,水準不錯。All day breakfast 有正常版和素食版本,我點了正常版,有三文魚和香腸,加上大大件的烤蕃茄,還有炒滑蛋和菇類以及厚厚的麵包,大滿足!但我最愛的反而是那一小盤的乳酪加muesli,應該是加了點蜜糖,超美味!朋友點了無花果火箭菜沙律,大量的果仁和芝士,又健康又美味。

午餐包餐湯,今天的湯是蕃茄湯,水準不錯。

朋友點了無花果火箭菜沙律,大量的果仁和芝士,又健康又美味。
2024-02-21
  • All  Day Breakfast
2024-02-24 277 瀏覽
尖沙咀K11 牧羊少年今日放假,lunch去咗平時好多人排隊嘅K11牧羊少年。呢間餐廳食物水準一向好穩定,唔會令人失望。我哋大概12點15分就去到餐廳,所以唔洗等位侍應就安排咗我哋入座。點咗兩份午餐套餐,分別係龍蝦汁鳳尾蝦意大利粉配檸檬茶,同埋黃金鹹蛋苦瓜忌廉雞肉意大利粉配凍朱古力牛奶咖啡。餐湯係蘑菇湯。碗湯有濃郁嘅蘑菇香味,我諗係落咗忌廉嘅緣故,口感非常順滑。好快就上咗主菜龍蝦汁鳳尾蝦意大利粉。鳳尾蝦的鮮嫩彈牙與龍蝦汁嘅濃郁相輔相成,每一口都充滿了豐富嘅海鮮味道。意大利粉煮得啱啱好,帶住微微嘅嚼勁,完美吸收咗龍蝦汁嘅美味。另一道菜係黃金鹹蛋苦瓜忌廉雞肉意大利粉。呢道菜嘅特色係雞肉嘅鮮嫩同苦瓜嘅清爽形成了有趣嘅對比,而黃金鹹蛋嘅鹹香則增添咗整道菜嘅層次感。意大利粉煮得恰到好處,與忌廉嘅滑順口感相得益彰。至於朱古力牛奶咖啡,佢嘅冰涼口感同濃郁嘅可可香氣都非常出色。如果你想食一餐有質素嘅西餐做lunch,我極力推介你去牧羊少年!值得一讚係侍應嘅服務態度非常好,有禮貌之餘仲好快手。呢間餐廳絕對值得一試呀!
尖沙咀K11 牧羊少年

2024-02-23
2024-02-16 248 瀏覽
第三次光顧。 之前都覺得好好食,但今次就覺得差咗!個Pizza焗到好燶,基本上淨係食中間,條邊完全食唔到,焗到太硬太燶! 意粉同飲品及拼盤都OK ! 如果晚餐menu 有埋burger食就更加好!
2024-02-13
2024-01-31 390 瀏覽
同朋友想食西餐,又想環境舒服,就諗起呢間餐廳。尖沙咀嘅牧羊人莫名地有種日式居酒屋嘅感覺,而我地叫左冬陰公意粉,酸辣嘅味道,好開胃,甜品叫左香焦朱古力雪糕窩夫,有四件,份量都好大👍
之前去過兩次近文化中心嗰間分店,食物好味,感覺也不錯。今日嚟咗K11就去呢間分店試吓,打算享受一下美味嘅午餐,點知。。。。真係好失望,感覺好差,首先個湯我未飲晒,只係放左係一邊,問都唔問就收起,杯Flat White温度過份地熱,不是羅左什麼咖啡長獎項嗎?意粉是滿意的。到了最後比錢時,收錢的小姐好像‘’預知‘’你要付信用卡結帳的,多問一句也沒有!!!就連一句謝謝也沒說!!!就連一句謝謝也沒說!!!就連一句謝謝也沒說!!!貴店身處於尖沙咀遊客區,但一點基本服務態度也沒有!真的好惡劣!!!
之前去過兩次近文化中心嗰間分店,食物好味,感覺也不錯。
首先個湯我未飲晒,只係放左係一邊,問都唔問就收起,

就連一句謝謝也沒說!!!
今日食牧羊少年咖啡館 ❣︎N刷了⋯⋯我就係一個會無限loop同一間餐廳嘅人orz想喺K11錫住荷包實在太難😢但又唔想行上地面搵食⋯⋯好在仲有呢間百元餐廳平平哋又滿足左想食西餐嘅心🫶🏼好評!✂︎-----㋖㋷㋣㋷線-----✂︎1️⃣ 香草青醬雞肉蘆筍意大利粉 ($118)每次都覺得可以挑戰自己唔鍾意食嘅嘢💁🏻‍♀️但每次都失敗⋯⋯其實我唔鍾意食青醬haha雖然今次都係唔鍾意青醬嘅味道🌱但係青醬汁好濃郁,同嫩滑嘅雞肉非常搭配!Bonus point:蘆筍幾新鮮爽脆,好評!2️⃣ 法式油封鴨腿伴烤澳洲西蘭花 • 普羅旺斯燉菜佐紅酒燒汁 ($168)鴨腿好嫩滑,好容易就切落嚟🍽️燉菜都好軟熟,巧鍾意!🥦整體來講都係唔錯嘅👍🏼 不過比起1️⃣嚟講冇咁抵食✂︎-----㋖㋷㋣㋷線-----✂︎2023差唔多要完了💁🏻‍♀️喺呢度訂立個2024 resolution:試曬牧羊少年全線餐廳!

今日食牧羊少年咖啡館 ❣︎
N刷了⋯⋯我就係一個會無限loop同一間餐廳嘅人orz
想喺K11錫住荷包實在太難😢
但又唔想行上地面搵食⋯⋯
好在仲有呢間百元餐廳
平平哋又滿足左想食西餐嘅心🫶🏼好評!

✂︎-----㋖㋷㋣㋷線-----✂︎

1️⃣ 香草青醬雞肉蘆筍意大利粉 ($118)

每次都覺得可以挑戰自己唔鍾意食嘅嘢💁🏻‍♀️
但每次都失敗⋯⋯其實我唔鍾意食青醬haha
雖然今次都係唔鍾意青醬嘅味道🌱
但係青醬汁好濃郁,同嫩滑嘅雞肉非常搭配!
Bonus point:蘆筍幾新鮮爽脆,好評!

2️⃣ 法式油封鴨腿伴烤澳洲西蘭花 •
普羅旺斯燉菜佐紅酒燒汁 ($168)

鴨腿好嫩滑,好容易就切落嚟🍽️
燉菜都好軟熟,巧鍾意!🥦
整體來講都係唔錯嘅👍🏼 不過比起1️⃣嚟講冇咁抵食

✂︎-----㋖㋷㋣㋷線-----✂︎

2023差唔多要完了💁🏻‍♀️
喺呢度訂立個2024 resolution:
試曬牧羊少年全線餐廳!
法式油封鴨腿伴烤澳洲西蘭花 • 普羅旺斯燉菜佐紅酒燒汁
香草青醬雞肉蘆筍意大利粉
2023-11-27
法式油封鴨腿伴烤澳洲西蘭花 • 普羅旺斯燉菜佐紅酒燒汁
香草青醬雞肉蘆筍意大利粉
2023-12-19 553 瀏覽
位於尖沙咀的牧羊少年咖啡館以其多款食物及手功飲品聞名,午餐時段去除咗有set lunch之外,仲有一大本Menu可以慢慢睇,今次我們叫了牛油果烤雞沙律、手撕豬肉漢堡包和鱸魚配西蘭花,如果跟set仲配有飲品和蘑菇湯。此外,您還可以選擇加錢享受美味的薯條和雞翼等等。。這裡的餐點味道豐富,品質上乘,提供了多種選擇,無論您是想輕鬆用餐還是享受美食,都能滿足您的胃口。是尖沙咀地區不可錯過的一個餐廳,適合一個人或2個以上月餐,好好坐!
2023-12-18
  • 法式蘋果撻配雲呢拿雪糕
2023-12-01 678 瀏覽
開10:00的店,稍遲連位都無,於10:15到達,入座叫兩款想吃的早餐🍳其實係brunch,all day breakfast 好豐富,樣樣有,仲要係夠食,熱熱地,味道適合,最欣賞磨菇,唔硬唔軟,口感一流,陳設擺位非常好👍🏻👍🏻玫瑰🌹咖啡有淡淡花香,轉了燕麥奶,仍有香濃咖啡☕️味,拉花用心心,so sweet💕值得一提,甚少第一餐食漢堡,肉質有咬口,配菜恰當,不會掉出來,最喜歡💕薯條🍟條條夠長,份量夠晒二人前。
2023-11-25
$180 (早餐)
  • 英式早午餐
2023-11-18 674 瀏覽
網上外賣平台再次有5X50優惠卷優惠,消費滿$100就可以用優惠卷扣減$50,一直想試試牧羊少年唔咖啡館既牛油果香芒烤雞沙律配日式胡麻醬,見呢間餐廳都有做優惠卷可以用。即時就諗左叫呢個沙律食,我係外賣自取拎返公司食,一打開果然冇令我失望,係好豐富既沙律,牛油果,雞肉,芒果等唔會話得隨便幾舊,都係個適當既份量,好少食沙律會配有芒果,佢呢個沙律配出黎又唔錯,感覺幾清新,日式胡麻醬另外用杯仔盛裝,唔會太小唔夠食
牛油果香芒烤雞沙律配日式胡麻醬
外賣自取