餐廳: 牛角日本燒肉專門店 (德福廣場2期)
資訊:

餐廳: 牛角日本燒肉專門店 (德福廣場2期)
資訊:

2021-08-01 822 瀏覽
先講下每一次都會食A5和牛,都好抵食百幾蚊有六片。一直都會食牛油本菇牛油本菇,要燒到佢乾身就會好香口,加埋牛油既味道👍🏼👍🏼,一定會叫一個玉子牛角飯令到成件事大滿足!燒雞泡魚係好香口之前冇諗過係咁好食嘅👍🏼,因為掛住食有一啲冇影到相嘅,帶子就不過不失唔係話特別好食反而係燒番薯外皮朝趣味道甜甜地10分好食👍🏼但最唔好食嘅係雞髀菇,秋葵。秋葵係因為個人喜好,雞髀菇係啲汁唔好食。燒粟米就普普通通。所以我覺得最好食就係a5和牛碗玉子牛肉個飯。喺order前會問吓食唔食韓牛,但因為未食過所以最後冇選擇到嘅。
先講下每一次都會食A5和牛,都好抵食百幾蚊有六片。

2021-07-21 4479 瀏覽
燒菠蘿 $35菠蘿加咗焦糖係面 所以燒個時會好香焦糖味 食落菠蘿都幾多汁 加上焦糖更加清甜 整體黎講都算唔錯😆評分: 9/10🌟 牛角飯 $17食牛角必叫既牛角飯係有蔥+紫菜同飯加埋一齊既組合 其實紫菜加飯都唔會差得去邊 最好既係可以要少飯/多飯、少醬汁/多醬汁 成個自由度好大 呢點值得加分✨評分: 10/10🌟 原味牛舌 (6片) $69個個話去牛角都必食既牛舌講真就覺得一般般😹 想講咁耐以黎都好少食燒肉 所以係第一次食牛角🥵 牛舌食落都偏油 雖然店家俾咗檸檬汁去解油 但都仲係好重油膩感 而且唔算太淋 整體一般喇🥺評分: 7/10🌟 牛角十品燒肉盛合 $538呢十品分別係日本佐賀產A5極上和牛牛肋肉、牛角上級牛肋肉、美國SRF安格斯和牛牛板腱、日本佐賀產A5極上一口和牛、美國SRF安格斯一口和牛、日本佐賀產A5極上和牛西冷、日本佐賀產A5極上和牛肉眼、肩脊肉、厚燒牛舌、美國上級牛頸脊每塊牛既上面都有牌子寫住係邊個部位 當中最好食係和牛肉眼 食落入口即溶 而且好重牛味 加埋鹽食就更加滋味😋評分: 8/10🌟 牛角特飲 $22呢杯係玫瑰加西柚梳打 飲落有淡淡玫瑰香味 又唔會太甜 整體黎講
燒菠蘿 $35
評分: 9/10🌟

牛角飯 $17
評分: 10/10🌟

原味牛舌 (6片) $69
評分: 7/10🌟

牛角十品燒肉盛合 $538

牛角特飲 $22
呢杯係玫瑰加西柚梳打 飲落有淡淡玫瑰香味 又唔會太甜 整體黎講幾清新 值得一試😚
評分: 10/10🌟

巨峰活乳酸梳打 $18
呢杯飲落都幾重提子味🍇 難得地唔會太似飲緊藥水😹 不過不失喇😌

芒果活乳酸梳打 $18
呢杯就好重芒果味🥭 不過整體有少少偏甜 好彩係梳打平衡返 唔係會好膩 整體都算正常既🤣
——————————————————————
牛角日本燒肉專門店 (德福廣場) (九龍灣)
九龍灣偉業街33號德福廣場二期4樓425號舖
燒菠蘿
牛角飯
原味牛舌 (6片)
牛角十品燒肉盛合
巨峰活乳酸梳打
芒果活乳酸梳打
牛舌
2021-07-12 962 瀏覽
用openrice落單有優惠,平時覺得呢間好貴,所以都唔捨得食。但見到有優惠又冇理由唔試下。不過原來用openrice落單要等成45分鐘..... 叫左個牛肉飯加温泉蛋。温泉蛋係分開放既,唔怕飯既熱力熱熟左隻蛋。牛肉汁超濃,但又唔會太咸,牛肉好吸汁,超好食。而且飯上面有好多紫菜碎面,配埋隻蛋好夾。

外賣自取
2021-07-12 882 瀏覽
難得平日有假放,梗係衝去食牛角啦,下午茶時段lunch set menu有7折。我地一行2人,叫咗2個set同加多1樣野食。.我叫嘅lunch set有沙律、湯、超大碗牛角飯,再加一杯野飲,凍飲叫走飲筒仲可以減$2。.牛角燒肉6種盛呢個set有豬有雞,2樣都好juicy,可以唔使下下都食牛。.特選5種盛牛嘅油花夠,夠晒香口,唔好睇落得幾塊,都夠飽。可惜張相out fo.壺漬味噌大腸呢個係朋友最愛,每次到牛角必嗌。大腸好乾淨,唔會有蘇味,燒完個皮少少脆︿係幾正。

壺漬味噌大腸
最近同朋友約係德福睇戲,佢話食牛角,一個鐘之前佢已經攞定飛🙄我仲笑佢咁早攞飛做乜,以前我喺坑口都係早三個字攞飛之嘛點知最後發現佢嘅做法係正確㗎 !唔知點解呢一間大間啲,但係超多人攞飛,多到啲飛好似冇郁過咁🤣🤣🤣好在朋友醒咋,如果唔係都食唔到我哋叫咗一個沙律,牛舌,牛肋條,雞髀,同埋甜品銅鑼燒!質素同服務一如既往嘅唔錯唔錯。但係我後邊嘅顧住傾偈🙃好多都唔記得影相😂😂😂另外值得一提嘅係疫情期間,佢哋set咗每張枱有一個位,你放隻杯上去,店員就會幫你斟茶,過程唔會定係你隻杯的。我覺得呢樣嘢好貼心啊!最後有一點係關於甜品銅鑼燒,通常坑口好掂你嗌左甜品,佢就會有店員過嚟主動執枱,換網。等你嘅銅鑼燒(有雪糕)一到就可以即刻燒。但係德福分店可能太忙啦,甜品到咗都未做以上嘅嘢🤣希望佢哋下次記得啦

2021-07-04 757 瀏覽
唉~幾經辛苦,經過上次嘅經驗(食唔到),今次識玩,一早兩個幾鐘之前攞定飛(用app)😂😂😂😂終於明白點解長期咁多人😅😅😅😅未到果然好正,不枉日日咁多人排隊今次我係下午三點幾食,所以係仲有午餐👍🏻👍🏻👍🏻感覺上抵好多🥰前菜叫咗個冷烏冬,勁好味👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻🥳🥳🥳呢個係海鮮泡菜湯~味道都好出色,又多料👍🏻👍🏻一人份量嘅餐,有飯跟❤️❤️好飽~啲牛真係有質素😎😎😎呢個帶子細細粒,但好鮮味💖呢盆係我做咗會員,用coupon換嘅,好抵🤪🤪🤪勁多,好在我有五個人,如果唔係都唔知點食😂😂😂另外午餐仲有嘢飲,但我冇影相總括來講係真係好值得去😋😋😋期待下次再試其他嘢

終於明白點解長期咁多人😅😅😅😅

未到果然好正,不枉日日咁多人排隊
今次我係下午三點幾食,所以係仲有午餐👍🏻👍🏻👍🏻
感覺上抵好多🥰

前菜

叫咗個冷烏冬,勁好味👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻🥳🥳🥳

呢個係海鮮泡菜湯~味道都好出色,又多料👍🏻👍🏻

一人份量嘅餐,有飯跟❤️❤️好飽~
啲牛真係有質素😎😎😎

呢個帶子細細粒,但好鮮味💖

另外午餐仲有嘢飲,但我冇影相
總括來講係真係好值得去😋😋😋
期待下次再試其他嘢

2021-06-26 785 瀏覽
知道晏晝都唔易攞位㗎啦所以通常12點3就會喺手機度遙距取票好彩親愛的同事係有S飛🤭 (人民公敵)但為咗食牛角可以去到幾盡😂😂通常一點鐘去到等一陣就有位 定食有分A/B/CA: 冇牛B: 一牛一豬/雞 $82C: 兩牛 唔食燒肉餐對唔住自己呀通常我都係食B set再加牛角飯(+$18) 牛角飯真係冇得輸 真係加錢都要食啊😍😍😍加埋$100 會員有9折加一同9折會和左🤩 所以$100都值既!Set仲會有沙律🥗湯🍲同飲品🍹 次次都會放到成枱都係野
知道晏晝都唔易攞位㗎啦
所以通常12點3就會喺手機度遙距取票
好彩親愛的同事係有S飛🤭 (人民公敵)
但為咗食牛角可以去到幾盡😂😂

通常一點鐘去到等一陣就有位
定食有分A/B/C
A: 冇牛
B: 一牛一豬/雞 $82
C: 兩牛
唔食燒肉餐對唔住自己呀

通常我都係食B set再加牛角飯(+$18)
牛角飯真係冇得輸 真係加錢都要食啊😍😍😍
加埋$100 會員有9折
加一同9折會和左🤩 所以$100都值既!
Set仲會有沙律🥗湯🍲同飲品🍹
次次都會放到成枱都係野
  • 上級牛肋肉
  • 豬頸肉
2021-06-25 711 瀏覽
[牛角]🚩牛角LV2. $258 (90分鐘午餐)牛魔王一定一定要LV2以上❗️因為LV1 冇牛食😢推介牛肩脊肉 幾淋幾有牛味👍同埋黑胡椒牛舌 細細舊可以叫多幾次食👌雞腿肉都有驚喜 幾有雞味同埋好滑🥰不過其實得90分鐘食得有少少趕 😢有時候食燒肉食到一半想休息一下但係因為得90分鐘所以基本上冇得休息😂總結時間🥰有質素燒肉放題第一時間一定會諗起牛角😋😋😋😋
[牛角]

🚩牛角LV2. $258 (90分鐘午餐)
牛魔王一定一定要LV2以上❗️
但係因為得90分鐘所以基本上冇得休息😂

總結時間🥰
有質素燒肉放題第一時間一定會諗起牛角😋😋😋😋
2021-06-19 798 瀏覽
都食過牛角好多次喇 不過多數食開放題貪佢抵d又食d野食呢次試下唔係放題咁食 原來都幾滿足早小小5點半左右拎飛 都要等到6點鬆d先入到座電話落單 都係叫返主餐牌d野👇🏼六品牛 平平地叫返d普通野先 同放題質素差唔多 👇🏼牛角飯 食燒肉最緊要夾埋牛角飯 燒汁珍珠米紫菜再夾埋燒肉食 好滋味真係👇🏼甲羅燒 同隻蛋撈埋一齊再燒3-4分鐘 暖暖地又豐厚既蟹膏細細啖食好滿足 如果有埋蟹肉就更上一層樓👇🏼A5和牛肋肉 睇d雪花咁靚就知冇死 食落有肉感得黎又有入口即溶既感覺 肉質好柔軟 完全食唔到筋20蚊到一舊都值得食完真係滿足曬喇 唔同放題 食個陣成日驚食唔切 冇得好好享受食物 宜家咁樣慢慢食 反正仲舒服又可以嘆下唔同級別既燒肉 埋單6xx 食到飽飽
都食過牛角好多次喇 不過多數食開放題貪佢抵d又食d野食
呢次試下唔係放題咁食 原來都幾滿足

早小小5點半左右拎飛 都要等到6點鬆d先入到座
電話落單 都係叫返主餐牌d野
👇🏼六品牛 平平地叫返d普通野先 同放題質素差唔多

20蚊到一舊都值得

埋單6xx 食到飽飽
2021-06-17 506 瀏覽
今午跟大夥做食肉獸 ...我點了一個相對簡單(即係cheap囉)的燒肉套餐“特選牛五品燒肉盛合”,有以下各兩三片:· 肩脊肉· 牛肋肉· 牛胸腩· 薄切牛舌 · 厚切牛舌肉新鮮,不會雪也未溶掉便端出來,分量也合適。其實,那碗白飯才是靈魂,軟濕度適中,有口感,加上這店那獨特的“蒜蓉鹽”,塗點在肉上,捲上一口連紫菜絲的白飯,分外美味,它還有 幾種調料選擇,可自製不同味道,悉隨專便。這店也有奉上一張簡單、實用的紙給食客保存口罩,窩心。
今午跟大夥做食肉獸 ...

· 肩脊肉
· 牛肋肉
· 牛胸腩
· 薄切牛舌
· 厚切牛舌

這店也有奉上一張簡單、實用的紙給食客保存口罩,窩心。

2021-06-04
2021-06-13 586 瀏覽
牛角已經成為左同朋友仔之間no.1食堂啦~ 不過想食晚市都唔係容易嘅事,最好就book 位,如果唔係就一早遙遠拎飛先,walk-in 就唔好諗啦!! 如果鐘意食嘅朋友,建議join 會員,儲下積分,免加一。會員嘅set 餐,好豐富,3個女仔都夠食,絕對係懶人之選,不使諗!
牛角已經成為左同朋友仔之間no.1食堂啦~
2021-04-02
2021-06-05 701 瀏覽
話時話我好耐都冇黎牛角食燒肉今日呢就去牛角同朋友慶祝生日所以就食豪啲叫咗啲肉同海鮮仲有啲蔬菜牛角啲肉真係好新鮮而且佢又有啲醬汁可以俾你用味道好夾評分:4/5(5分滿分)
話時話我好耐都冇黎牛角食燒肉

今日呢就去牛角同朋友慶祝生日
所以就食豪啲

叫咗啲肉同海鮮仲有啲蔬菜
牛角啲肉真係好新鮮
而且佢又有啲醬汁可以俾你用
味道好夾

評分:4/5(5分滿分)
2021-05-26 4122 瀏覽
好耐冇嚟過🐂牛角食🔥燒肉,今晚同兩個朋友仔一齊來食餐飽🤩!呢度嘅🪑座位都幾寬躺,我哋三個人座四人枱幾舒服😌。啲🇯🇵廣島蠔🦪加埋牛油🧈成盤咁燒🔥,可以保留返啲鮮味😋!呢個壺漬味噌大腸🤤係朋友仔推介嘅,我之前未試過,原來真係好好味😋,味噌漬咗啲大腸燒🔥完勁香,而且啲大腸又唔係好肥,食落好𣺉好滑👍!牛油🧈帶子唔算好大粒,不過都幾鮮味👌。啲菇🍄我哋放入去🔥燒完啲蠔🦪嘅盤去煮,吸晒啲蠔🦪嘅鮮味,特別鮮甜🤤!呢個係特選🔥燒肉六品盛合,有豬🐖有牛🐂有雞🐓,仲有牛脷,好豐富,質素中上,唔錯👌。我哋好中情🐂牛脷😝,所以就叫多份🤤,呢個有四款不同口味同🤏厚度嘅😛牛脷,各有特色,只要控制好🔥火候嘅都ok👌軟𣺉😋。自己燒🔥要好好控制火候。雖然大家都算飽,但又好🥰卦住牛角飯🍚,所以就叫咗一碗🥣一齊share,係一貫嘅美味😋!甜品🤤我揀咗綠茶🍵雪糕🍨,上面有少少🤏黑蜜同黃豆粉,食起上嚟幾有👍層次感。呢個銅鑼燒🔥入面係雪糕餡,放上爐🔥烤一陣就會成為內冷外熱冰🧊火🔥二重奏嘅甜品!朋友仔一時無留心睇火就燒🔥燶咗😂個面,不過佢話食起上嚟都真係好冰🧊火🔥好好食!
好耐冇嚟過🐂牛角食🔥燒肉,今晚同兩個朋友仔一齊來食餐飽🤩!

呢度嘅🪑座位都幾寬躺,我哋三個人座四人枱幾舒服😌。

啲🇯🇵廣島蠔🦪加埋牛油🧈成盤咁燒🔥,可以保留返啲鮮味😋!

牛油🧈帶子唔算好大粒,不過都幾鮮味👌。

自己燒🔥要好好控制火候。

• 燒肉
  • 厚切牛舌
2021-05-24 678 瀏覽
成日都見到朋友喺IG post 燒肉,搞到自己都想食。咁就心思思想去牛角食,見到可以喺App 遙距攞飛,咁就7:00撳咗張飛,諗住慢慢啦行去唔駛等咁耐。點知去到8:45見到個Number郁都冇郁過,先知道原來疫情關係10:00閂門,所以已經截左。唯有下次再食啦。 去到第二次,星期五6:30就攞飛諗住八點幾可能都有得食,點知又係白等。佢金會員係可以打尖,所以點都排唔到你。去到第三次(今次)。5:00就開始攞飛,發現5:00嘅Number係去得好快,我諗好多人都好似我咁諗住拎咗飛遲啲先去。結果唔使10分鐘我張飛就已經過咗時。大約5:40左右,啲Number先開始慢落嚟。《攞飛攻略》建議用兩部或以上嘅電話,相隔5分鐘拎一次飛,在觀察啲Number叫嘅速度。四人枱為例,45分鐘大約叫到5至10個Number。今次叫咗匯豐卡優惠套餐,七百幾蚊,雖然話二人餐但係三個人食到好飽,因為有兩大碗飯(牛角飯同埋蟹膏飯),佢個套餐又唔多花巧嘢,唔會屈你食甜品,計返每人二百幾,其實食平過食牛角buffet。不過要撞啱你三個人都唔係好大食。味增醬可以問店員攞Overall覺得衛生非常好,肉嘅質素唔差,如果可以清

味增醬可以問店員攞
Overall覺得衛生非常好,肉嘅質素唔差,如果可以清楚標明每一種肉嘅煮食時間就更好啦,因為我驚會煮得太耐,嘥咗塊A5牛肉。我覺得牛角同自己屋企燒最大嘅分別係佢可以有好多唔同肉嘅種類,一次過滿足唔同願望。
我覺得對於我呢啲鍾意食cheap野嘅人來講,排隊要排三日同埋價錢又唔係特別平,耐唔耐食一次就足夠啦。
2021-05-12 1097 瀏覽
Lunch time同同事諗唔到食咩,突然講起想食燒肉就去左食牛角。叫左佢有牛舌食果個lunch set, 發現原來幾個同事都係叫依個餐,決定跟!調味就揀左鹽味,咸咸地好正😋😋依個餐原來有2款牛舌,一厚一薄😍😍厚果款爽口又有牛味,可惜每款肉得2塊😢另外食牛角一定要食佢個牛角飯!真係只食飯都可以食2碗,好可惡!