2020-11-13 4219 瀏覽
🌽食物、飲品擺位一目了然,菜蔬款式應有盡有🍄我哋選擇咗昆布清湯底,個人喜歡店裏面的豆腐卜,羽衣甘藍、蓮藕、黑椒牛丸,流沙包🌻而豚肉及牛肉質素唔錯,不太肥,有肉味。結帳每人大約$100,合理

🌽食物、飲品擺位一目了然,菜蔬款式應有盡有

FoodTaste:  depends on your cooking skill, I guess. Quantity: Unlimited Attractiveness: AveragePrice: no comment ServicesTable service: Moderate table service: Including "raw material" delivery, water refill, and payment. Other than these it's basically a "help yourself" restaurant.Employee attitude: can't complain Lighting, atmosphere, and environment: acceptable Comment: Suitable for gathering because it gives you around 105 min to eat which may not be possible in ordinary restaurants.
Food

Quantity: Unlimited

Attractiveness: Average

Price: no comment
Services

2020-10-24
2020-10-31 2035 瀏覽
牛一牛涮鍋牛氣都食過唔少次,牛一最有記憶點就係有任食乳酪,唔知邊個天才諗出黎搶客😀今次食牛一印象最深刻係有好多平時打邊爐唔會見到既蔬菜,竟然有紫薯!仲要烚完好甜好好食,唔係飽左真係想食多幾件😂
2020-07-12 3124 瀏覽
服務時一直黑面並且說話很沒禮貌,是位阿姨來的,好像欠了她一個憶一樣,全程吃飯一直站在旁邊看著我們,十分空閑,十分針對,也不知道哪裡得罪了這位女士,花錢買人臉色。
2020-07-11 3335 瀏覽
屯門有幾間類似既日式放題邊爐,但係我最中意都係牛一,價錢比較便宜之餘,配料比其他食店多,尤其係菜牛一每隔一段時間就會轉季節限定既湯底,今次係越式牛肉湯,無咩特別,非常淡,清到好似無咩味😛 好彩本身用會員積分換咗鴛鴦湯底,麻辣真係好正😍😍第一round,先黎3牛1豬,正正常常既肉之後叫咗幾round肉,次次黎都吾同樣,呢碟就好碎濕濕,細細塊宜家吾駛再舉手落單,掃單上面既qr code就可以加肉,好過以前叫完會漏單因疫情關係,出去要帶口罩,所有食物都有用蓋琴住

第一round,先黎3牛1豬,正正常常既肉

因疫情關係,出去要帶口罩,所有食物都有用蓋琴住
2020-06-14 2235 瀏覽
同仔仔午餐,大家都鍾意食牛就你個午餐放題啦,揀咗128套餐會員仲有九折添食物質素來講都算唔錯午餐90分鐘啱啱好啦唔會太迫嘅小朋友當然鍾意食雪糕乳酪啦,食咗兩三杯哈哈

小朋友當然鍾意食雪糕乳酪啦,食咗兩三杯哈哈
2019-11-06 6962 瀏覽
有日經過屯門見到這間餐廳, 知道他是屯門區一間非常受歡迎的任食火鍋, 光等位就由7時等到9時, 等了兩個多小時。入座後限時90分鐘離座, 食物質素如其他一般任食火鍋, 沒有驚喜亦沒有太驚嚇, 自助區有豆苗及羽衣甘藍的確值得一讚。而牛肉質素方面, 我亦明白這個價錢也不能有什麼期望或要求, 而他亦只是比平均分低了些許, 感覺其他同價位任食火鍋的牛肉質素會比他更好, 但整體上其他食物質素 (除牛肉) 亦對得住其價格。只不過餐具的衛生情況確實有待改善附上一張只抺過筷子就變黑的紙巾

只不過餐具的衛生情況確實有待改善

附上一張只抺過筷子就變黑的紙巾

抺過餐具的紙巾
2019-10-27
$216.7 (晚餐)
抺過餐具的紙巾
2019-11-04 4257 瀏覽
今晚預祝朋友牛一,特別迎合朋友要求專登入屯門吃牛一,我們3人行,點了安格斯肥牛果個$178(會員價),限時90分鐘,座位算寬鬆,我們揀了蕃茄豬骨湯底,個湯底始終覺得吾夠濃,再自加 了很多蕃茄好正😁。個安格斯肥牛真的好有牛味👍,又加了蟲草花好好味,除了牛肉之外,D豬肉同雞肉都好好味,豬肉完全冇臭豬味,另外調味料有個黑蒜味醬油好得,再加辣椒配合相當天衣無縫,帶出牛肉更加鮮味;至於原味乳酪加上紅豆,朱古力碎,玄米碎及朱古力醬好正,總括整個火鍋各方面都good take 👍✌

2019-11-04
生日
2019-11-03 2197 瀏覽
同朋友得兩個人食飯,又想打邊爐,如到一般酒樓,食幾碟就飽,款式選擇受限制。故選擇牛一,朋友同我口味各異,佢鍾意勁辣,揀左麻辣,識左佢咁耐,未試過見佢由頭食到落尾,今次竟然狂食😱我揀木瓜湯底,稍嫌肥膩,但整體感覺仍然係開心。喜歡蔬菜既朋友,係一個唔錯既選擇。工作人員服務尚算殷勤,姨姨們時時都關心我是否要加湯加肉。不過,可惜剛碰上隔離大枱一群年輕人狂嗌,成餐飯同朋友傾計略為辛苦,但以性價比計算,確實算係唔錯!
2019-11-02
2019-09-01 4739 瀏覽
入屯門咁啱想打邊爐,之前已經想試,我哋5:05就到咗,已經有人排隊,個場都有啲食午市嘅客人未走,我哋5:00到都要等一陣位😂。我就伸個頭入去睇吓,嚇親,全場客人兩位嘅都係坐四人枱😂,好鬆動, 唔似其他餐廳要貼住隔離嗰個人食。呢點真係做得超級好☺️,就算出面好多人排隊,我都會安排客人坐得好舒服,呢一點已經足以我回頭再去食。❤️。我同男朋友嗌左安格斯和牛188成人,星期六日要額外加$10,再加一。。安格斯和牛質素幾好,薄身,勁牛味👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻,好新鮮。基本上煮5秒就食得!!!!真係超級驚喜。但有一個問題,我嗌到第五碟左右,啲牛開始越嚟越差,冇咁肥,我就問店員點解,佢就話係部位問題,呢樣就自己判斷下啦🤪。除咗牛其他食材都要自己出去攞,芽菜烏冬等等佢哋會浸住冰,容易攞啲之餘仲可以保持新鮮,呢點都做得好好,款式唔算超多但係都夠食架啦👍🏻👍🏻。飲品同雪糕款式就做得冇咁多,但都滿足到我嘅要求💎。總結👉🏻👉🏻唔想排隊等嘅話就5:00要到,呢個價錢來講牛質素唔錯,食物款式多,最緊要係坐得好舒服,員工都好有禮貌❤️❤️❤️推薦大家去試吓,午市都好抵食。

飲品同雪糕款式就做得冇咁多,但都滿足到我嘅要求💎

總結👉🏻👉🏻
2019-08-31
  • 牛肉
  • 美國牛肉
2019-08-24 2822 瀏覽
牛一可以在APP上取票,那天我大約下午6時在網上取票,8時多才入坐。會員有優惠還可以儲存積分換美食或現金卷。今次選了壽喜燒,甜甜的很好吃。壽喜燒與其他湯底不一樣的是每人有一隻日本雞蛋送,用來沾牛肉會很滑很好吃。牛分不同級數但豬是只有一個級數,一定要在壽喜燒湯下大量吸湯的材料例如豆卜,娃娃菜,芽菜及金菇等,吸了湯底之後超級好吃。吃飽還有雪糕吃,可選的配料算多,大約有15-20款左右,飲品非酒精類有茶包及紙包裝飲品選擇。
2019-08-22 1784 瀏覽
自從幾年前屯門開咗間牛一之後,全家人諗住打邊爐的話,九成都係嚟呢度食,貪佢任食,阿爸鍾意呢度啲蔬菜好新鮮; 媽咪就鍾意佢配料夠多; 阿哥話最緊要牛肉肉味夠; 老公鍾意嘢飲多選擇; 我同諾諾就鍾意有雪糕食 湯底多選擇之餘,味道唔錯,配菜種類都幾多,不過補給慢就真(拎咗一次烏冬就無再見到補過... ) 嚟食晚飯的話記得用apps攞定位,唔使企曬喺門口等咁耐呀,做埋會員有時仲有折添,又可以儲分換食物,整體嚟講牛一都一定係抵食之選嚟嘅

• 牛肉
2019-07-21 3025 瀏覽
兩點半入座,揀左148$既美國安格斯牛肉·豚肉·雞肉。(如3點入座有多一個選擇,同一個等級就係98$既60分鐘放題)湯底方面,我哋叫咗壽喜燒,雖然形式味道並非與正宗日本壽喜燒般濃稠惹味,但若果喜歡帶甜味既醬油湯,不妨一試呢個都有7/8成似既壽喜燒湯底。🐮牛肉嘅質素都好高,比較鐘意脂肪含量低,而且牛肉味都好濃,食好多都唔膩,二人同行前後都食左8、9碟牛肉。🐥至於雞肉都唔錯既,質感尚算嫩滑。🐷而豚肉相較之下就一般,諧左少少。除左主食以外,都有不少既配菜,例如生菜、油麥菜、紫心蕃薯🍠、南瓜、萵筍、各款魚蛋等等。最後相當要食乳酪雪糕,仲有士多啤梨、芒果、雲呢拿味可供選擇,不過都係鐘意原味乳酪雪糕灑上各式toppings🍨裹腹滿足。

🐥至於雞肉都唔錯既,質感尚算嫩滑。
🐷而豚肉相較之下就一般,諧左少少。
2019-07-21
2019-07-10 2214 瀏覽
同老公唔知食咩好於是係屯門市中心逛逛下行到去牛一見好耐冇打邊爐於是就入去坐低有六十分鐘或九十分鐘既plan選擇但得九老分鐘plan可以無限添食牛肉所以諗都冇諗就落單叫90分鐘有唔同等級既豬同牛選擇我地叫左中價位既澳洲和牛。豚肉。雞肉至於湯式就叫左中華麻辣去牛一都有麻辛辣食真係估佢唔到囉屯門個場都幾大好闊落我地有得坐卡位添抽風系統做得唔錯唔會成間舖煙霧瀰漫 油林林 立痴痴幾乾爽全程食得好舒服全部野任食任飲仲有雪糕同埋乳酪雪糕同埋toppings都係任食食落同幾十蚊杯既Hey Yo!! 差唔多wor!我覺得有家一定要叫90分鐘plan因為60分鐘plan果碟牛真係兩啖就冇90分鐘入邊我地refill 左牛肉應該有9-10次淨係食牛都回曬本啦另外出邊都好多款野食丸類, 菇類, 菜, 麵, 豆腐, 餃子, 魚蛋.....而飲品有一般汽水,盒裝茶類同埋啤酒我就用朱古力雪糕加落可樂整左杯黑牛又係食到捧著個肚走
同老公唔知食咩好

有六十分鐘或九十分鐘既plan選擇
但得九老分鐘plan可以無限添食牛肉
所以諗都冇諗就落單叫90分鐘
有唔同等級既豬同牛選擇
我地叫左中價位既澳洲和牛。豚肉。雞肉
至於湯式就叫左中華麻辣

幾乾爽
全程食得好舒服

全部野任食任飲
仲有雪糕同埋乳酪雪糕同埋toppings都係任食
食落同幾十蚊杯既Hey Yo!! 差唔多wor!

我覺得有家一定要叫90分鐘plan
因為60分鐘plan果碟牛真係兩啖就冇
90分鐘入邊我地refill 左牛肉應該有9-10次
淨係食牛都回曬本啦

另外出邊都好多款野食
丸類, 菇類, 菜, 麵, 豆腐, 餃子, 魚蛋.....
而飲品有一般汽水,盒裝茶類同埋啤酒
我就用朱古力雪糕加落可樂整左杯黑牛

又係食到捧著個肚走
2019-07-03 1618 瀏覽
屯門市廣場呢間牛一如果你想食記得一早就要拎定位如果唔係真係要等好耐,又係打邊爐又係放題仲要係最好味嘅牛,有邊個會唔鍾意啊?入邊最好就係有個雪糕位用你自己啲配料自己任切,飯後甜品最佳呀!