taihinglee

taihinglee

我是 taihinglee
訊息
正顯示第 110 篇(共 10 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
DEC 23

本身要去屯門醫院探病榻中既屋企人,諗住買個蒸飯氹佢老人家開心,但呢間舖頭係屯門站唔就腳,諗住搭到屯門站,我已預備好現金,請鋪頭姐姐遞一遞個飯比我,想慳啲時間,打電話求救希望協助,對方斷然拒絕話係公司政策,我多番表示歉意望能幫忙,佢keep住講公司唔比,我問係唔係因得一個人睇鋪,佢話唔係,但都唔願意幫忙,最後屋企人唯有照食醫院餐喇😢如果係公司政策,我覺得好奇怪有呢啲政策,如果係員工故意唔願意幫忙,希望你哋公司管理層了解下吧
打邊爐
SEP 23

本人一家有老有嫩,當中更需要輪椅坐位,家人擔心該店未能招呼輪椅食客,故提前訂座。打電話時 ,一位男店員接聽(抱歉無問名字)親切有禮,更主動提出協助替我們留位,亦沒有限定需要消費多少,即使我們因食量不大只叫定食也不計較。之後因事遲到,另一店員Tiffany 都非常友善,為我們打點一切,甚至願意聽老人家發牢騷。就算小朋友坐唔定,整體員工都非常體諒,感受到他們的工作熱誠。 店內食物質素也不錯,價格又相宜,一定會再光顧!謝謝你們!
這篇是 [非食評]
0分鐘 (堂食)
2023-02-17
FEB 23

訂了 6:00,準時入座,可能因較早,全間鋪大約有兩三圍枱食緊野,好多位剩,我們兩人版安排坐喺極狹窄既二人枱,我問左一句可唔可以合併隔離枱,職員拒絕。 我地不以為然,叫野食,因朋友覺得位置窄,我哋都只叫了兩款食物,但枱面根本窄到放唔到兩碟食物,第二碟係強行放係朋友隻碟隔離,有一半係外露。 到臨走,正正隔離兩個位被安排兩位女士入座,佢地都問同一條問題,點解咁多位要我地四個坐埋一齊🤣 到埋單時,要到櫃枱埋,ok,但連企係鋪入面個兩位女性職員都唔滿意,迫我要企出鋪面先可以比錢!呢下我真係著左,佢兩個係咁...
JUL 21

環境闊落,服務員也算盡心盡力,雖未致於酒店級數,但有靚景,最重要係唔限時,無一般餐廳既壓迫感。一般食物都唔錯,係比較細碟,要叫多幾碟🤣甜品略為失色,成個甜品拼盤係芒果糯米飯比較優勝。 個人幾欣賞餐廳好細心咁去左洗手間個自動沖廁感應器,但大家都知有啲商場個感應器太敏感,未蓋上廁板已沖左,感覺好差,但呢度做得好好,廁所門口放垃圾桶比個開完門扔垃圾亦盡顯員工既細心,要獎賞👍🏻 價錢雖唔算平,但個人認為算係咁喇
APR 21

我地公司一向有同事叫開呢間鋪頭,佢地係幾抵食既,但極度無禮貌!曾有一次11:30打去叫1:00送到公司,事頭婆勁不滿要我早啲落單,於是我今朝早問定同事落單,11:00就打去比定準備呢間咁「出名」既鋪頭!點知事頭婆發爛渣話兩個餐太少,我公司又太遠唔肯送,態度極差!佢迫我叫多個小食,否則唔肯送🤬🤬🤬我斷然拒絕,講左聲唔該哂就收聲,點知佢打返轉頭仲問我係咪打錯電話,惡到不得了!我再次表示唔會幫襯!極嬲🤬🤬🤬
APR 20

係OpenRice 訂位時,列明午餐都有折,純覺得價錢抵所以去試。但到達時,侍應表示已過午餐時間,只有主餐牌提供。一場黎到,點都試下喇,叫左一碟牛一碟risotto。食到咁上下,想叫甜品,佢又拎餐牌出嚟,我多口問有沒有下午茶先知根本我地到達時係有下午茶,但由於餐牌既價錢較貴,故佢隱瞞唔比我地知,雖然食物味道都還可以,但做生意唔老實我唔會再幫襯☹️希望店主見到呢篇多事文章,稍為改善一下做生意既作風!!
DEC 19

話說透過Open rice訂枱,見到有五折優惠已覺得好奇怪,點可以咁正呢?轉頭有職員打黎confirm,指明8:15必須離座,咁我同朋友都覺得ok故照去! 去到餐廳,因朋友和女兒一齊 ,故選擇食物上,我地確係花左啲啲時間 ,但已有職員不停催促,快點下單,因8:15必須離座。 講真,大部分食物都還可以,只係食到主菜既牛,我覺得比較靭,特別喜愛黑松露磨菇湯,但食到一半,隔離枱食客想order一支紅酒,我又聽到職員話8:15要交枱,幸而該枱食客都好客氣,話我地好快會飲完枝酒架喇🤣🤣🤣接近8:00後面枱客想再叫野食,但已被阻...
1 推介
charmych
檢視所有留言 ()
90分鐘 (堂食)
2019-11-02
是次消費
每人約$200 (晚餐)
NOV 19

同朋友得兩個人食飯,又想打邊爐,如到一般酒樓,食幾碟就飽,款式選擇受限制。故選擇牛一,朋友同我口味各異,佢鍾意勁辣,揀左麻辣,識左佢咁耐,未試過見佢由頭食到落尾,今次竟然狂食😱我揀木瓜湯底,稍嫌肥膩,但整體感覺仍然係開心。喜歡蔬菜既朋友,係一個唔錯既選擇。工作人員服務尚算殷勤,姨姨們時時都關心我是否要加湯加肉。不過,可惜剛碰上隔離大枱一群年輕人狂嗌,成餐飯同朋友傾計略為辛苦,但以性價比計算,確實算係唔錯!
1 推介
Chingtim27
檢視所有留言 ()
20分鐘 (堂食)
2019-10-19
是次消費
每人約$80 (午餐)
OCT 19

作為街坊,一向都有幫襯,大部分員工都親切,食物未致優秀,但平民價錢也不能要求太多,但作為周末一家聚腳地也還可以。 唯美中不足是當中有一位肥經理,其實已經留意他很長時間,每每其他員工做到暈既時候,佢依然行黎行去,大聲發表自己言論騷擾食客,今午仲係我地張枱後面大聲咳嗽,同行有小朋友,佢大聲講粗口,希望酒樓管理層多加留意,或可增設意見箱如稻香集團讓食客發表意見。 亦同時想讚賞其他勤力的員工👍🏻👍🏻👍🏻
JAN 18

以上既好評,絕對相信係打手,因正常人無可能會咁講😡😡😡😡 我而家就身處呢間餐廳,一家人完全無野食得落口,所有食物都係隔夜般,全間餐廳加埋我一家得三張枱,肥牛似放左十年既Parma ham,火煱配料連菜都唔refill, 飯乾到好似未熟,湯全由味精組成 我拎火煱配料時,係由面數起拎左六隻污糟碟先有一隻無咁污糟,食完野,又無員工收碟 樽gas唔夠氣,個員工可以理直氣壯話樽野無問題,係未順氣!我就真係唔順氣,比咁多錢食垃圾!😡😡😡😡
Top