2021-12-09 317 瀏覽
記得有次與友人去過試食後覺得味道相當美味👍材料相當新鮮,所以今年生日再次光顧品嚐!當踏進餐廳時看起來環境不錯,帶點日本🇯🇵餐館的感覺。可能都還未到食飯時間加上餐廳地點位於小巴站/街市附近,人流量不多。於是便看到餐牌上的推廣就是買第一個丼飯第二個會有半價優惠,便選擇了極上五色丼/特上爆丼丼/迷你拖羅飯/原隻鮑魚魚生飯來試試。大概五分鐘左右食物已來到了,賣相相當吸引讓我們忍不住讓手機拍照留念⋯我被它們的海膽吸引住/急不及待便試試其味道,果然與日本🇯🇵的一樣⋯帶有淡淡的海水味道十分鮮甜不會有腥味/相當美味可口🥰值得一試!而三文魚/鮑魚/拖羅也是相當新鮮,口感都不錯👍
2021-03-15
生日
  • 極上五色丼
  • 特上爆丼井
  • 迷你拖羅蓉飯
  • 原隻鮑魚魚生飯
2021-01-16 1353 瀏覽
收工無啦啦收到個朋友來電話約我食飯🤣好啦 見您甘有誠意話帶我食好野 又甘耐無見您 就比您約下我啦🤪🤪佢帶左我去河背街既爆丼丼😍我一入去就已經比個三色丼吸引左我🤩🤩🤩因為我係個好想試唔同款式嘅野 但又食唔曬既人 所以呢款迷你三色丼就岩曬我喇🤣佢有海膽,蔥花拖羅碎同蟹肉三款😋都係我最愛既野呀😏果然無帶錯我黎呀👍🏼比個讚佢先😹啲刺身好新鮮 食落好鮮甜 完全唔會話臭味 海膽都係無腥味😻而我朋友就叫左海膽帶子拖羅丼,佢都話食材好新鮮 帶子肥美😋但佢碗飯實在太多 好彩我無嗌姐🤣🤣最後我地仲嗌多左個小食 鹽燒三文魚頭. 一上枱 我比佢個樣嚇親🤣🤣🤣嚇到我有啲唔敢食🙉不過其實佢係好好食既😆配上檸檬汁 令佢味道更加好 昇華左🤩食飽了😌好啦 今次朋友都無介紹錯呢間丼飯 比佢Pass啦🤣🤣🤣

真係越做越差,曾經味道唔錯價錢合理既食物唔知解無晒,而加得返d價錢貴味道一般既野食,主打好貴得個名果d餐。不過都算、間唔中食下當轉口味都無所謂,但收銀落單個肥仔態度超級差,不滿太多我都懶得打出嚟,迫到我要上黎留言發洩,既然你咁唔想做生意,我及身邊既人亦唔會再幫襯,做生意做到咁只好祝你好運。
外賣自取
2020-10-28 1297 瀏覽
一個人食晚飯......叫左一個安格斯牛烏冬$88 + 兩碟壽司.......埋單$141。烏冬無味..........淨係一碗烏冬88蚊已經貴.....仲有無味..........唔值。一碟壽司應該有兩件........佢得一件........仲有20蚊一件咁貴......又唔係特別好食.............環境又逼......以後唔會再去食!!!一個人食141蚊都食到無野到肚咁...好差!!!

2020-10-28
2020-10-20 1267 瀏覽
之前聽人推介citywalk後面有間隱世日式小店,平靚正,一於試試佢!不過呢到有啲難搵,夜晚都比較黑,要小心睇路~.舖頭真係唔算大,但都算坐得ok。我地嗌左個魚生飯同鰻魚飯,睇下相先!呢個魚生飯大約$160,但咩都有!有帶子、海膽、厚切三文魚、仲有甜蝦,大大隻!雖然未講得上好新鮮同鮮甜,但呢個價錢咩都有,算好抵!另外仲嗌左個鰻魚飯,鰻魚原條上,望到都覺得吸引!成條鰻魚應該有手肘既一半,配埋滑蛋冇得輸,飽飽埋單冇問題!

2020-08-15 1633 瀏覽
咁啱路過又諗唔到食咩,睇佢門面應該唔貴,冇望吓餐牌就沖左入去食。入到去睇到先發現原來唔平嘅,叫咗一個火炙魚生丼$148同埋咖喱豬扒飯。火炙魚生飯有三文魚、蟹柳、帆立貝、蟹籽、鰈魚同埋左口魚。我平時有少少怕食嗰啲白色嘅魚,因為怕會腥,但係佢全部都好新鮮唔會腥,份量又大,全部都好味,對得住佢$148呢個價錢。咖喱豬扒飯都好食,日式咖喱汁唔錯。整體來講價錢略貴,不過食物質素真係OK,據說最近魚生飯第二碗半價,可以再去試吓。

咖喱豬扒飯都好食,日式咖喱汁唔錯。

2020-07-06 1291 瀏覽
個日行過荃灣西街市附近,突然間想食下之前有廣告間丼飯,又見第二個丼飯半價,又唔洗排隊,所以就入左去。我見個個都叫三色丼(海膽,拖羅碎,蟹肉),飯量係好多。另外叫左個蝦蝦蝦飯,三種蝦的丼飯,我覺得份量係足夠的,不過未到好好味!
2020-07-02 1121 瀏覽
放工約咗同事係附近飲嘢,就揀咗間近近地嘅食個晚餐先。見到佢地做緊抗疫優惠,第二碗丼飯會有半價優惠,就揀咗每人一碗丼。火炙魚生飯 $148(正價)見到好多魚生飯都好吸引,但個人偏愛火炙系列,特別係左口魚,所以就嗌咗呢個!分別有三文魚、帶子、魷魚、左口魚、蟹柳同埋一大撮蟹籽。魚生嘅份量都幾多,各有兩塊,而三文魚更有三塊。本身餐牌上寫係劍魚但最後變左魷魚,不過影響唔大嘅。一奉上就有火炙嘅香氣,幾吸引。我最喜歡都係左口魚,水準發揮,入口即溶。帶子同魷魚都係大大塊咁,幾唔錯!平時唔太食三文魚,但經火炙後都接受到。整體都唔錯,但較為平淡!如果半價都算對得起個價錢嘅,正價就性價比低少少。不過見同事食個個鵝肝牛丼係正嘅!另外建議火炙嘅配搭可以提供多啲,或比客人選配,咁就可以更合口味啦!

火炙魚生飯 $148(正價)

帶子同魷魚都係大大塊咁,幾唔錯!
平時唔太食三文魚,但經火炙後都接受到。

4K
2020-05-30 1286 瀏覽
今日 (30-5-2020 Sat)晏晝,老公話嚟呢間食晏,睇完menu,老公決定要$188.00嘅三色迷你丼,我要$148.00嘅火炙魚生丼.再要$52.00嘅汁燒牛舌.兩碗麵豉湯到嚟,都係偏鹹啲.10分鐘後,兩個丼到嚟.三色迷你丼有拖羅蓉,日本海膽同蟹肉蟹膏.火炙魚生丼有三文魚,劍魚,帶子,左口魚,蟹柳各兩件,同埋蟹籽.壽司飯嘅醋落得啱啱好,加豉油食好好味.劍魚同左口魚有啲煙韌,老公話左口魚勁多油.其他都正常冇問題.而老公嘅日本海膽呢?大部份新鮮嘅,不過我食到有少少苦味;蟹肉蟹膏味道幾濃同夠鹹;拖羅蓉我只食少少.最後嘅汁燒牛舌呢?切得幾厚,燒汁甜但佢哋落咗七味粉,雖然唔多,但對我嚟講辣,我就唔係咁鍾意.價錢:我嗰個火炙魚生丼係半價,即$74.00,因為佢哋做o緊丼飯第二碗(較平嗰碗)半價優惠.連加一$345.00.

兩碗麵豉湯到嚟,
麵豉湯
都係偏鹹啲.

10分鐘後,兩個丼到嚟.

三色迷你丼有拖羅蓉,日本海膽同蟹肉蟹膏.
三色迷你丼有拖羅蓉
火炙魚生丼
火炙魚生丼

最後嘅汁燒牛舌呢?切得幾厚,
汁燒牛舌
汁燒牛舌

價錢:
連加一$345.00.
2020-05-30
$172.5 (午餐)
用餐優惠
優惠券
2020-05-08 1127 瀏覽
爆丼丼 (荃灣)荃灣河背街74號地舖🐾 爆丼丼 (荃灣) 🐾-地獄牛肉烏冬✔️$65火焰三文魚✔️$26-地獄牛肉烏冬:湯底唔係好夠濃,烏冬有小小過淋,咁不過溏心蛋好好食!-火焰三文魚:三文魚好夠油脂,燒起左好好食,入口即化😍——————————————(非專業,完全跟據個人口味☺)食物:6/10環境:8/10服務:8/10人均消費:$100———————————————▪店舖名稱: 爆丼丼 (荃灣)▪店舖地址:🔸 荃灣河背街74號地舖(星期一至五12:00-16:00,18:00-22:30)
爆丼丼 (荃灣)
荃灣河背街74號地舖

🐾 爆丼丼 (荃灣) 🐾
地獄牛肉烏冬✔️$65
火焰三文魚✔️$26
地獄牛肉烏冬:
湯底唔係好夠濃,烏冬有小小過淋,咁不過溏心蛋好好食!
火焰三文魚:
三文魚好夠油脂,燒起左好好食,入口即化😍
——————————————
(非專業,完全跟據個人口味☺)
食物:6/10
環境:8/10
服務:8/10
人均消費:$100
———————————————
▪店舖名稱: 爆丼丼 (荃灣)
▪店舖地址:
🔸 荃灣河背街74號地舖
2020-05-05 846 瀏覽
本身睇相都好吸引 實物就一般既 但食落口就知中晒伏 叫咗2個魚生飯 一個有海膽 海膽同帆立貝都好腥 又唔夠凍三文魚起根 吞拿魚就硬到擦子膠咁啲吞拿魚蓉直頭無味 啲飯又痴埋一舊 又勁硬 都唔知點煮仲要差唔多300蚊一碗 咁既質素 你對唔對得住啲客
海膽同帆立貝都好腥 又唔夠凍
三文魚起根
吞拿魚就硬到擦子膠咁
啲吞拿魚蓉直頭無味
啲飯又痴埋一舊 又勁硬 都唔知點煮
仲要差唔多300蚊一碗 咁既質素 你對唔對得住啲客
2020-03-08 1043 瀏覽
星期五晚三個人去商場食都要等位,就轉戰小店8點去到,一半坐位有客人近門口附近的幾張檯坐位唔太密,都ok先嚟麵豉湯飲住等食物送嚟味道正路,湯料都足再開始嚟小食純粹個人口味,覺得鹽燒牛舌好過汁燒,少少鹹又食到牛舌應有的質感熱辣辣食真係好正枝豆就一貫正路加咗鹽就覺得有dd鹹平時喺其他舖頭食開冇乜調味 😂煎餃子係棒餃子味道都係正路由於疫情未穩定,都係食熟食好d仲要夠熱先安心於是叫咗石鍋芝士雞扒丼以後我先至試出名的四重爆丼吧可能製作需時+要整熱個鍋,我果碗係咁多款食物最遲嚟到 😅邊食住小食邊等都ok嚟到真係熱到一個點 😆 感覺好安心,乜菌乜病毒都死晒咁由於勁熱,要快手攪拌,除非想食飯焦份量好大,個底全部都係飯,當然上面係鋪滿料個平面雞扒佔一半,芝士佔超過四份一,餘下係菜食到後段已經覺得好飽 🙈難怪客人都多男仔見到朋友們叫的四重爆丼同埋牛肉丼份量都幾大,好足料佢地都話味道唔錯,魚生都新鮮總共叫咗三個飯,三個小食,埋單四百幾,都ok大家都食到勁飽 😋
星期五晚三個人去商場食都要等位,就轉戰小店
8點去到,一半坐位有客人
近門口附近的幾張檯坐位唔太密,都ok

先嚟麵豉湯

加咗鹽就覺得有dd鹹
平時喺其他舖頭食開冇乜調味 😂

煎餃子係棒餃子
味道都係正路

由於疫情未穩定,都係食熟食好d
仲要夠熱先安心
於是叫咗石鍋芝士雞扒丼
以後我先至試出名的四重爆丼吧

可能製作需時+要整熱個鍋,我果碗係咁多款食物最遲嚟到 😅
邊食住小食邊等都ok
嚟到真係熱到一個點 😆 感覺好安心,乜菌乜病毒都死晒咁
由於勁熱,要快手攪拌,除非想食飯焦
份量好大,個底全部都係飯,當然上面係鋪滿料
個平面雞扒佔一半,芝士佔超過四份一,餘下係菜
食到後段已經覺得好飽 🙈
難怪客人都多男仔

見到朋友們叫的四重爆丼同埋牛肉丼
份量都幾大,好足料
佢地都話味道唔錯,魚生都新鮮
總共叫咗三個飯,三個小食,埋單四百幾,都ok
大家都食到勁飽 😋
枝豆
煎餃子
石鍋芝士雞扒丼
2020-03-04 770 瀏覽
好耐無食丼飯,就去左荃灣呢間都出名嘅爆丼丼試下點左呢個火山爆丼,入面有拖羅碎,呑拿魚,三文魚,帆立貝同三文魚籽😛😍拖羅碎好新鮮入口即溶,其餘都算新鮮但份量偏少😢 性價比低,飯多刺身少,有d失望。
好耐無食丼飯,就去左荃灣呢間都出名嘅爆丼丼試下

2020-01-14 771 瀏覽
叫左個吞拿魚海膽丼 本身覺得如果食材生鮮份量多的話一D都吾貴 但黎到海膽暗淡無光 吞拿魚雪味濃 飯係大慨6件壽司既份量到 當堂覺得仲伏 呢個價根本吾需要係到食 我坐左係到五分鐘 都冇人汁野招呼(非繁忙時間)到我叫人 仲問我岩岩黎? 好意思收加一? 所以有時d野睇留言廣告都冇用 吾自己試過吾會知係伏
2020-01-14
2019-11-30 2580 瀏覽
🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🍽爆丼丼 (荃灣)📍荃灣河背街74號地舖🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟今日要去荃灣做啲嘢,之前就同男朋友食個飯先🤫上openrice睇咗一陣,都係決定食日本嘢😆😆做緊優惠,第二碗丼飯半價,幾抵咁🤪我地叫咗升級版四重爆丼($228)同爆火山丼($198)😛share食🤣每個丼飯跟一碗味噌湯,飲落冇特別。根據店員說,升級版四重爆丼同四重爆丼分別在於升級版四重爆丼多咗2片拖羅,然而上到黎係同現實不符囉😑好明顯一塊係赤身一塊係吞拿魚腩@@ 根本欺騙消費者啦!!而且食落去肉質唔夠結實鮮美,比較霉。。。伏!海膽食落去唔夠新鮮、濃味,非常失望🙍🏻⋯⋯三文魚籽偏咸,丼飯上面嘅吞拿魚腩蓉都俾得好少,以二百幾蚊來講,呢個質素比我想像中差太多。😐另一碗爆火山丼望落去比四重爆丼仲要高、多料同埋大碗🤔可能佢係啲大路嘢,三文魚粒同埋吞拿魚粒,所以食落去冇乜特別覺得伏嘅感覺,但係實屬普通🙊走嗰陣好多人係出面排緊隊,好彩一早到咗je🤭🤭
🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟
🍽爆丼丼 (荃灣)
📍荃灣河背街74號地舖
🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟
今日要去荃灣做啲嘢,之前就同男朋友食個飯先🤫

上openrice睇咗一陣,都係決定食日本嘢😆😆

做緊優惠,第二碗丼飯半價,幾抵咁🤪

每個丼飯跟一碗味噌湯,飲落冇特別。

走嗰陣好多人係出面排緊隊,好彩一早到咗je🤭🤭