2024-06-05 0 瀏覽
📍銅鑼灣高質日式燒肉及火鍋放題澳洲和牛燒肉火鍋放題都係HK$438/位 👍🏽呢個放題真係好抵食,加錢之後海膽刺身等係任食 🫨大家冇睇錯‼️‼️‼️ 真係任食任食任食‼️‼️‼️‼️無論係刺身定係燒肉都好新鮮好味🤤另外都有多款熟食味道一樣正👍🏽食物⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ /5星滿分環境⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ /5星滿分服務⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ /5星滿分1.惠顧A餐日本澳洲和牛放題只需+$88喳-送一板原板海膽
📍銅鑼灣高質

日式燒肉及火鍋放題
澳洲和牛燒肉火鍋放題都係HK$438/位 👍🏽
呢個放題真係好抵食,加錢之後海膽刺身等係任食 🫨
大家冇睇錯‼️‼️‼️ 真係任食任食任食‼️‼️‼️‼️

服務⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ /5星滿分

1.惠顧A餐日本澳洲和牛放題只需+$88喳
-送一板原板海膽
2024-05-29 257 瀏覽
今次去咗銅鑼灣性價比高之餘食物選擇超多嘅燒肉火鍋放題餐廳。A set海膽放題 $88有海膽生蠔、海膽和牛他他、海膽三文魚他他同海膽帶子,每位仲送一板海膽,不論海膽同生蠔都非常新鮮,味道鮮甜。B set極上澳洲和牛燒肉火鍋放題 $398火鍋湯底揀咗日式柚子雞同博多牛腸鍋,前者帶有濃濃柚子甜味,後者配菜同牛腸都十分惹味。火鍋料+燒肉食材加埋有幾十款超多種選擇,燒肉最出色就係澳洲牛胸邊同澳洲保樂肩,肉味香濃,脂肪比亦十分均勻食落肉汁豐富。雞翼同五花腩亦係必點。飲品選擇亦都好多,除咗一般罐裝飲品仲有自家沖製飲品,全部任飲。最後就係甜品,種類同樣好多,個人最鍾意就係吉士鯛魚燒同吉士今川燒,放落去燒到有少少焦咁超好味😋。熊本燒肉 (銅鑼灣)銅鑼灣謝斐道477-481號3樓
今次去咗銅鑼灣性價比高之餘食物選擇超多嘅燒肉火鍋放題餐廳。
A set海膽放題 $88

B set極上澳洲和牛燒肉火鍋放題 $398
火鍋料+燒肉食材加埋有幾十款超多種選擇,

熊本燒肉 (銅鑼灣)
銅鑼灣謝斐道477-481號3樓

好的,我會把食評改成更貼近廣東話口語的風格:最近係Instagram睇到熊本燒肉嘅廣告,覺得佢哋嘅燒肉打邊爐放題好吸引,仲可以加海膽盛宴! 不過經初步了解,原來佢哋嘅玩法有啲似牛角自助咁,有唔同級別嘅價錢俾你揀,睇下你想食D乜款同邊d質素嘅肉。 我當日食咗 level C但係我覺得啲Level D肉其實都差唔多 lol 佢哋宣傳單張大大隻寫$88可以任加海膽兩小時,但事實上並非咁簡單。原來加海膽餐要根據你選咗嘅餐級去加錢,唔係固定嘅$88,所以有啲少少誤導咁。大家去嘅時候要問清楚職員,或者睇清楚啲條款細則,唔好最後出得太多錢。因為最後其實海膽嘅份量都同圖片有啲不符.. 呢個位就有少少失望。講返性價比嘅問題,我覺得熊本燒肉嘅價錢略嫌貴,就算揀左level C 嘅餐級,兩個人都要大概$1200埋單。不過睇番佢供應嘅肉類質素,都有啲幾好食,例如護心肉同薄切牛五花 (但呢啲其實level D已經有)不過我哋嗰日食嘅生蠔都好新鮮同好creamy! 總括黎講,熊本燒肉確實俾到食客唔同嘅選擇,但落餐嘅時候要記得睇清楚費用。如果你鍾意食燒肉同時打邊爐,又唔介意價錢多少少,都值得推薦!
好的,我會把食評改成更貼近廣東話口語的風格:

)不過我哋嗰日食嘅生蠔都好新鮮同好creamy!

2024-05-24 159 瀏覽
叫左個和牛餐D 牛硬過樹皮生蠔又不乾淨 有蟹有虫係入面同個侍應講,佢就話今日返得太多貨,清洗太趕時間,冇細心為意菠蘿又瘀哂又黑炆炆完全冇食慾仲要侍應人品極度差劣千萬不要去
叫左個和牛餐
D 牛硬過樹皮
生蠔又不乾淨 有蟹有虫係入面
同個侍應講,佢就話今日返得太多貨,清洗太趕時間,冇細心為意
菠蘿又瘀哂又黑炆炆
完全冇食慾
仲要侍應人品極度差劣
千萬不要去

2024-05-24 172 瀏覽
店名: 熊本燒肉地址: 銅鑼灣謝斐道477-481號3樓銅鑼灣站C出口,行2分鐘環境: 4/5價錢: 4/5味道: 4/5最近熊本燒肉做緊海膽主題🤩凡惠顧A餐日本澳洲和牛放題只需+$88每位客人會送一板原板海膽及任食海膽主題美食:- 任食海膽生蠔- 任食海膽和牛他他- 任食海膽三文魚他他- 任食海膽帶子惠顧B/C餐可以+$158 任食海膽主題美食:- 任食海膽生蠔- 任食海膽和牛他他- 任食海膽三文魚他他- 任食海膽帶子澳洲和牛燒肉火鍋放題❤️❤️❤️❤️$438海膽主題海膽生蠔🦪十分新鮮,鮮甜唔腥,海膽和牛他他同海膽三文魚他他同樣新鮮,口感有層次😆海膽帶子鮮甜可口😋刺身有三文魚帶子吞拿魚 北寄貝等,款款高質又鮮甜🤩肉類有澳洲保樂肩、澳洲牛胸邊、澳洲牛頸脊、澳洲和牛上腦等,入口牛味濃郁🥰火鍋今次揀左「極邪惡博多牛腸鍋」同「人氣柚子雞湯」、牛腸油香豐富,邪惡之選😈柚子湯底十分清新,落牛肉、蔬菜、雜菇等,帶有淡淡柚子香😝小食/飲品另外仲有多款小食,紫心香芋丸、炸香蕉、brownies等😙飲品方面同樣有多款選擇,有多款自家製飲品、汽水、果汁等😉
店名: 熊本燒肉

- 任食海膽帶子

澳洲和牛燒肉火鍋放題❤️❤️❤️❤️

海膽主題

刺身
有三文魚帶子吞拿魚 北寄貝等,款款高質又鮮甜🤩

肉類

火鍋

小食/飲品
2024-05-09 364 瀏覽
自從去完九州後,對熊本念念不忘👀特別係熊本和牛燒肉🤭依家話你知唔使坐飛機都可以食熊本和牛燒肉,而且仲有和牛火鍋放題🥰就係熊本燒肉啦佢哋主打任食澳洲和牛、日本和牛!聽講平日夜晚都好多人,我同朋友就中午嘆返個燒肉放題一次過滿足兩個為食願望🥰燒肉同時打邊爐~除咗和牛,豚肉雞肉,仲有海鮮大蝦💕燒和牛真係唔可以錯,個人特別鍾意日本和牛三筋肉,入口油香肉嫩!除此之外,刺身任食、UMAI MUGI麥啤任飲!啱晒 #刺身控 同#啤酒控😝「限時半價!120分鐘日本和牛燒气肉火鍋放題(刺身任食、UMAI MUGI麥啤任飲)原價HK$800」熊本燒肉 (銅鑼灣)銅鑼灣謝斐道477-481號3樓#vakinikukumamoto #熊本燒肉 #日本和牛 #澳洲和牛#香港燒肉 #銅鑼灣美食#銅鑼灣放題#銅鑼灣燒肉
自從去完九州後,對熊本念念不忘👀特別係熊本和牛燒肉🤭
聽講平日夜晚都好多人,我同朋友就中午嘆返個燒肉放題

「限時半價!120分鐘日本和牛燒气
火鍋放題刺身任食、UMAI MUGI麥啤任飲)原價HK$800」

熊本燒肉 (銅鑼灣)
銅鑼灣謝斐道477-481號3樓

2024-04-23 448 瀏覽
我們選擇了B極上澳洲和牛燒肉火鍋放題,真是性價比非常高: 凡提早訂座,均可享有無限時任食優惠!海鮮拼盤有三文魚、帆立貝、墨魚仔和真羽太等,肥美又鮮活,保留了食材本身的鲜味,让人回味无穷!各種頂級的牛肉同豚肉真是數不勝數,鮮肉在高温下逐渐变熟,表面泛起诱人的金黄色,散发着诱人的香气。蘸上自己喜欢的蘸料,真是好好吃!還有好多各類飲品,仲有童年經典雪條綿綿冰任食,真是邊吃燒肉邊吃火鍋邊喝飲料雪糕,今晚過得特別享受!

2024-04-21 271 瀏覽
今晚同朋友約好到這家銅鑼灣性價比高的熊本燒肉店大吃一餐B極上澳洲和牛燒肉火鍋放題!一入餐廳的大門,一陣陣濃郁的烤肉香氣撲鼻而來,令人食指大動。一坐低,店員就快手快腳擺上各種優質肉拼盤,各種新鮮的肉類和海鮮琳琅滿目,在燈光下閃爍著誘人的光澤。有頂級一流的澳洲保樂肩、澳洲牛胸邊、澳洲牛頸脊 澳洲和牛上腦,油脂豐富的北海道勝豚肩 和北海道勝豚柳,還有鮮嫩的牛舌。油揚炸物-鮮炸七味薯塊每一塊都經過精心腌制,散發著淡淡的醬香和肉香。掃上獨特自家製燒肉汁,燒好放入口鲜嫩多汁,油脂在口中化开,每一口都是味蕾的享受!最抵就是一個價錢兩種火鍋及燒肉食法,有燒肉之外仲有博多牛腸火鍋吃,火鍋食材也是任食!甘多野食,好在我們提早預訂無限時!飲品酒水種類繁多,糕點炸物都好多不能盡錄!
飲品酒水種類繁多,糕點炸物都好多不能盡錄!

來到位於銅鑼灣的日本居酒屋風格的熊本燒肉火鍋店,我們選擇了B套餐「極尚上澳洲燒肉火鍋放題」,包含澳洲和牛、牛肉、豚肉、雞肉、各種油揚炸物、火鍋配料和甜品。餐廳亦有提供飲品櫃任領取飲品,如自家製的茉莉花茶。午市價為$168,晚市價$208起,性價比高。提前預訂更可享無限任食優惠,還有童年經典雪條任食~另外點了博多牛腸鍋和柚子雞湯底。邪惡的博多牛腸鍋散發著油香四溢,柚子雞湯底清新怡人。點「日本和牛燒肉火鍋放題」更可享任食刺身及任飲umai mugi 麥啤或紅酒或意大利汽酒。先享用原條鯛魚刺身和刺身拼盤等美味佳餚,再搭配日本umai mugi麥啤,無限暢飲而且還有不同的餐食方法;包括「牛腸味素紫菜飯卷」、「涮涮和牛醬燒法」和「香脆濃蝦湯」,食法美味獨特。在神秘的食法中,將牛腸燒得香脆,再夾上紫菜和味素飯,香脆的紫菜搭配牛腸一起食用,讓人不覺得油膩;將和牛燒至半生熟再刷上自家製的燒肉汁,燒至喜歡的成熟程度;將大蝦燒至香脆,再將蝦頭放入湯底,烹調成濃郁的蝦味湯底,香脆且美味

另外點了博多牛腸鍋和柚子雞湯底。邪惡的博多牛腸鍋散發著油香四溢,柚子雞湯底清新怡人。點「日本和牛燒肉火鍋放題」更可享任食刺身及任飲umai mugi 麥啤或紅酒或意大利汽酒。先享用原條鯛魚刺身刺身拼盤等美味佳餚,再搭配日本umai mugi麥啤,無限暢飲

熊本燒肉可能真係我食過最多次嘅日式燒肉店,沒有之一😆!無他,因為真係高質得嚟又抵食😋!呢度嘅午市只係HK$168,而晚市都係HK$208😍 今次就同朋友食咗B 套餐《極上澳洲燒肉火鍋放題》,仲送「極邪惡博多牛腸鍋」湯底、「人氣柚子雞湯底」、「原條鯛魚刺身」、「刺身拼盤」同「日本umai mugi麥啤任飲」,提早訂座仲有「無限時任食」優惠,超抵😱❣️原來呢個套餐仲係有神秘隱藏配搭食法㗎:1) 牛腸味素紫菜飯卷🍘將牛腸窩入面嘅牛腸燒香,配上由餐廳配送嘅紫菜同味素飯,夾住嚟吃😋食落冇晒油膩感,好好味🤤2) 涮涮和牛醬燒法🥓將和牛淥至半生熟再網燒,記得掃上燒肉汁,好juicy好正🤪3)香脆濃蝦湯🍲將大蝦燒到香脆再將蝦頭放入湯底,就得出濃郁嘅蝦味湯底喇🥰呢個套餐仲有超多款和牛、豚肉、雞肉,甜品同熟食嘅選擇之多都係不容錯過😛!熊本燒肉 📍銅鑼灣謝斐道477-481號3樓
原來呢個套餐仲係有神秘隱藏配搭食法㗎:

1) 牛腸味素紫菜飯卷🍘

2) 涮涮和牛醬燒法🥓
將和牛淥至半生熟再網燒,記得掃上燒肉汁,好juicy好正🤪

3)香脆濃蝦湯🍲
將大蝦燒到香脆再將蝦頭放入湯底,就得出濃郁嘅蝦味湯底喇🥰

熊本燒肉
📍銅鑼灣謝斐道477-481號3樓

2024-03-14 333 瀏覽
學校終於都考完試啦!我哋幾個媽媽朋友都好似放下心頭大石咁,所以一齊相約去食吓放題開心吓先!搭正12點開門即刻上左去餐廳啦😆同埋而家4位或以上訂坐係有原條鯛魚刺身,所以非常吸引。上到去,餐廳環境非常有日本居酒屋嘅感覺,玻璃窗上更有熊本熊做裝飾,而我哋嘅放題一邊係燒肉,另外一邊係鴛鴦鍋(福岡牛腸鍋拼柚子雞湯火鍋)仲有埋好多款式既刺身拼盤tim👍燒肉方面:有日本牛肉同豚肉,燒肉方便做得非常出色,由其係京都牛肋條,好juicy, 另外仲叫左d 護心肉、牛小排、豬頸肉等,肉質嫩滑之餘又入味。火鍋:福岡牛腸鍋,辣辣地,充滿油香既牛腸配左韭菜同芽菜,湯底清清地又惹味,推介將牛腸輕輕灸燒再食,味道更加豐富。柚子雞湯鍋,原來呢2樣食材加埋都好match, 甜甜地可以中和一下油膩感,我落左d 瓜菜落去,所以更加鮮甜。食食下刺身拼盤同鯛魚刺身都黎啦,即叫即切既鯛魚肉質爽彈,超好食喎!我地勁快就清左碟,係今日既MVP!而放題係任飲既,連日本麥啤都係,就當慶祝下考完試啦😆食評總結:好鐘意佢地既燒肉,係真係有味道有質感,而牛腸鍋雖然邪惡,但好惹味好好食,幾個人share其實都唔怕肥既,真心推介👍

• 刺身
  • 牛腸鍋
午市時段用優惠價格加1後人均都要大約$740,但一啲都唔好食,日本和牛嘅質素參差,食物冇咩選擇,火鍋嘅湯底一啲都唔好味,尤其是店內最推介個柚子味火鍋湯底,味道好差,係未食夠兩小時已經唔想再食,想走了。但服務生嘅服務質素係好嘅,不過嗰日咁啱信用卡機壞咗,但服務生冇提前喺電話度叫我地準備現金,去到先同我地講,食完之後仲要行多兩條街去揾銀行提款,有啲無奈。總括黎講 呢個價,食物咁嘅質素,真係唔會再幫襯啦🥶失望
總括黎講 呢個價,食物咁嘅質素,真係唔會再幫襯啦🥶失望
2024-02-28
生日
用餐優惠
優惠券
2024-03-12 147 瀏覽
唔洗再掙扎打邊爐定食燒肉放題🫶🏻燒肉、打邊爐、sashimi 可以要晒😍🤩🐻熊本燒肉🐻主打日式和牛燒肉火鍋放題一次過滿足哂我地3個願望😂餐廳格局本身已經好有日本🇯🇵居酒屋既感覺,周圍都有好多日本動漫元素嘅掛飾同牆飾,加上播住輕快既日文歌🥳氛圍感滿滿🤘🏻除咗抵食之外,最值得一讚嘅就係連店員既服務態度都夠哂日本😂👍🏻👍🏻上菜、執台、換燒烤網既速度全部都好快👍🏻仲會好細心詳細咁同你講解邊款肉類適合燒烤、邊款肉類適合打邊爐👍🏻👍🏻感覺好好👍🏻🥰餐廳仲會提供iPad 比你自助下單,真係好方便,下次再搵多幾個朋友過梨開餐先😍

🐻熊本燒肉🐻主打日式和牛燒肉火鍋放題
一次過滿足哂我地3個願望😂

2024-03-08 178 瀏覽
嘩,服務態度好差啊,驚咗冇下次!我哋嚟消費咋,有仇咩,?唔怪得冇生意啦。又唔好食,甜品更加垃圾,已經唔要求你有啲咩好服務呀,起碼唔好俾氣啲客人受啦,我哋嚟消費㗎!唔係你受氣㗎😩😩

嘩,服務態度好差啊,驚咗冇下次!
我哋嚟消費咋,有仇咩,?唔怪得冇生意啦。

2024-03-07
2024-01-04 436 瀏覽
聖誕節特登book嘅燒肉火鍋放題☺️叫左最貴嘅plan,個plan包一枝紅酒或者香檳,因為自己喺出面例牌一杯醉,所以就帶返屋企先飲。呢個plan可以叫任何嘢食,海鮮刺身味道都好鮮甜。咁回歸正傳講返最貴plan嘅燒肉,坦白講,唔知係咪自己問題啦,我燒嘅肉全部都好韌,咬好耐先吞得耐..但已經係日本和牛🥲可能我燒得太耐?唔知啦,總之一開頭黎嘅第一轉肉我已經幾乎飽左..D燒肉普遍都係好厚,如果薄D就好,厚嘅燒完都係偏韌。至於壽喜燒嘅肉(鍋物),算係嫩滑嘅,唔韌。蝦都好大隻新鮮,生蠔就不過不失。其他日式放題基本有嘅呢到都有,都係任食。對個柚子烏冬好高評價,最後食返呢個消滯。食到最後半個鐘,每台會有一客刨冰,D冰好棉,好好味。整體感覺就燒肉麻麻、刺身同壽喜燒都OK好食!

2023-12-25
聖誕節