2018-09-04 66 瀏覽
呢一道松板黑豚肉配小黃瓜超級超級好食呀呀呀呀呀呀!!!!!!!!!!!真係好好食好開心,我地一行人可以一直一直一直食到飽曬full嘅感覺真係極度幸福,真的真的非常不錯吃呢!!!!!!!!!!!!!!!!去焱手工涮涮鍋食飯係真係非常非常非常幸福既感覺,我真係對mong kok既呢一間焱手工涮涮鍋 非常非常滿意!!!!!!!!!!!!!松板黑豚肉真係比普通pork更重pork味,小黃瓜超級清甜!!!!!!
2018-09-01
2018-08-31 59 瀏覽
This restaurant is famous for its fat beef. I really love it. This restaurant mainly serves high class hotpot food. I go with my friend. They love the restaurant too. Although it is very expensive, we spend around $500 each, we enjoy the atmosphere there. The staff are also nice.
  • 海鮮拼盤
  • 響鈴
  • 日本松板黑豚肉配小黃瓜
2018-08-29 72 瀏覽
呢碟焱手工涮涮鍋 牛肉係我食過最最最最最好食既牛肉!!!!!!!!!焱手工涮涮鍋既焱選手切prime肥牛,當你點完焱手工涮涮鍋既火鍋之後,每一位就只係需要加多三十八蚊炸!!!!!!!!!!!!!係三十八蚊呀!!!!!!!!!!咁平既價錢就可以換到咁好食既肥牛,我真係真係真係流曬口水啦!!!!!!!!!!我地兩個人兩位都食得十分十分十分之開心!!!!!!!!!!會返來焱手工涮涮鍋 再食過!!!!!!!!!!!!

2018-08-28
2018-08-29 89 瀏覽
好大好大個既海鮮拼盤!!!!!!!!!!mong kok既焱手工涮涮鍋真係我最喜歡最喜歡既best choice!!!!!!!我入到去焱手工涮涮鍋入面已經見到呢間餐廳既杯杯盤盤同埋碟碟全部全部都好靚,應該係全部都係高價既外國貨品!!!!!!!!!!!!!!!!呢道火鍋令我最最最深刻既內容就係相入面影底左既個一啲海鮮,隻隻蝦都係咁新鮮咁大隻!!!!!!!!!In 焱手工涮涮鍋,we trust!!!!!!!
In 焱手工涮涮鍋,we trust!!!!!!!
2018-08-28
2018-08-26 70 瀏覽
兩個人點了粥底鍋,7款當日海鮮尚算新鮮。加$20一位嘅牛肉亦好有牛味和嫩滑,對非牛魔王的人來說份量算ok。而5款手作食品選了蝦棒、 花膠、鮮淮山、 墨魚磚 和 黑松露餃子,味道一般。 網上好多人讚蝦棒,本以為似蝦膠,但食落冇彈牙感,失望☹️。黑松露餃子唔鮮味,而且偏鹹。其餘3樣尚可。 網上好多人讚個響鈴,但係職員放咗喺個架下面又冇話畀我哋知,等我哋食到7788先知原來未食響鈴, 軟曬且好油☹️。 服務方面都係一般,到我問佢係咪黐底, 佢先至話過嚟搞下話有少少黐, 閂細個火,叫我唔好搞咁底,就行開咗。見我們仲有好些野未食,都唔話畀我知原來係可以加粥底,搞到煲嘢 又鹹又黐底。 到揾第二個阿姐問嘅時候佢先至話幫我加啲粥底。最後個粥嘅味道尚算鮮。 甜品係綠茶雪糕,但係真係未食過甜成咁嘅綠茶雪糕, 食咗兩啖就已經放棄咗啦! 整體而言,除咗環境坐得舒服同埋冇限時之外,呢個價錢同食物和服務嘅質素,唔係太對稱,唔會再來。
2018-08-25
2018-08-23 86 瀏覽
台式火鍋熱潮由尖沙咀吹到旺角,最新一員就有這間「焱手工涮涮鍋」,樓上火鍋店,裝潢四正企理,主打養生湯底及手工配料,設散叫但定價偏貴,幾乎全場清一色點店員hardsell的火鍋套餐,$268包特色鍋底更食勻店中招牌配料,tasting set而言的確抵食。 套餐包一款前菜、三色湯底、時令海鮮拼盤、手工火鍋拼盤、精選牛肉、響鈴及菜藍。三色湯底十級浮誇,麻辣鍋x人參藥膳鍋的鴛鴦鍋中間,再放一份清酒煮蜆螺,點火,火舌四起,當然是相機食先,熄火後加入高湯即成海鮮湯底,有趣!時令海鮮拼盤用料頗鮮,龍躉片、帶子、海蝦、蟶子王、東風螺,絕非大路貨色,蟶子王肉質肥美,東風螺鮮爽不腥,水準不俗。 手工火鍋拼盤款式也多,蝦雪條棒、太極蝦子軍艦、三色墨魚磚、黑松露餃、安格斯牛丸,全是自家手工製作。蝦雪條棒以新鮮蝦肉包成雪條狀,內裡加了少量芥末,灼熟後原條吃非常過癮;三色墨魚磚以墨魚膠為原料,再以菠菜及南瓜增添色彩,口感爽彈。配料精彩,但份量少,每款得一件,稍嫌到喉唔到肺。精選牛肉是安格斯牛頸脊,份量算是合理,油花細緻,肉味也濃。套餐每人更奉送紫背天葵特飲及木糠布甸,但兩者都僅屬一般。總體而言店子火鍋料高質,套

套餐每人更奉送紫背天葵特飲及木糠布甸,但兩者都僅屬一般。總體而言店子火鍋料高質,套餐性價比高但不飽肚,男子的話份量更是不足,但如要額外散點配料,這裡就不太抵食了。
2018-08-17 197 瀏覽
作為一個香港人,中意打邊爐係好合理既。食得邊爐多,都想食得精d、特別d,今日誤打誤撞嚟到呢間「焱手工涮涮鍋」,的確令我得到久違既滿足平日一個人頭只係$288,有海鮮有靚牛肉有粥膽,食到飽一飽!前菜都好有新意,用麻油涼拌蟲草花,又清新又健康!柚子沙律🥗菜新鮮不在話下,汁仲好多!岩哂我口味!海鮮拚盤又係好新鮮!有蝦有鮑魚、有貴妃蚌,剩食海鮮都抵左!以為得一盤,點知仲有一盤,隻蟹手腳仲識郁,新鮮到一個點!粥底火鍋先落海鮮熬一熬,唸起最後可以食一煲海鮮粥真係令我太興奮係呢個時候,可以食響鈴,但因為個響鈴太世界級,所以我無放落d湯度呢個暫時係我食過最好食既響鈴,皮超薄,勁鬆化,信我,直接食吧!我地加左每人$20食封門柳,所謂封門柳為牛橫隔膜肌肉,每隻牛只有一條,好罕有。肉味重,油花少,岩哂牛魔王手工配料可以選五款,當中蝦棒同墨魚磚好值得推介。蝦棒蝦味濃,而且極彈牙,食得出係自家製!豬頸肉好似好普通,但呢個豬頸肉無羶味,口感爽脆蔬菜籃好新鮮,一條帶黃既菜都揾唔到!仲令到個火鍋更清甜!最後食完料,就要享受個精華中既精華!入面粥膽無米粒,但加上咁多配料既熬製,清甜無味精,真係好好味
作為一個香港人,中意打邊爐係好合理既。

前菜都好有新意,用麻油涼拌蟲草花,又清新又健康!
柚子沙律🥗菜新鮮不在話下,汁仲好多!岩哂我口味!
麻香蟲草花•柚子沙律
海鮮拚盤又係好新鮮!有蝦有鮑魚、有貴妃蚌,剩食海鮮都抵左!
海鮮拼盤
以為得一盤,點知仲有一盤,隻蟹手腳仲識郁,新鮮到一個點!

手工響鈴
封門柳
手工配料可以選五款,當中蝦棒同墨魚磚好值得推介。
手工配料

蝦棒蝦味濃,而且極彈牙,食得出係自家製!

豬頸肉好似好普通,但呢個豬頸肉無羶味,口感爽脆
蔬菜籃好新鮮,一條帶黃既菜都揾唔到!仲令到個火鍋更清甜!
蔬菜籃

蔬菜籃
  • 手工火鍋拼盆
  • 新鮮時蔬籃
2018-08-14 5573 瀏覽
今日旺角shopping完,來到焱手工涮涮鍋食手工火鍋,反正$300左右一個人價錢合理。一試無妨!我們點了個粥底火鍋set,以人頭計$288一個人,有海鮮、有肉、有蔬菜籃、又有手工配料!火鍋前先混醬,有蒜蓉、辣椒、蔥任君挑選套餐前菜有抽子沙律與麻香蟲草花,柚子沙律醬極多,非常清新!麻油配蟲草花新意十足,開胃之作。湯底為粥底火鍋,無米粒在內,但湯水非常濃稠,米味濃!先放海鮮下鍋熬湯,海鮮有海蝦、鮑魚、貴妃蚌等時令海鮮!另一盤有蟹及帶子而且手腳仍會動!未免太新鮮了吧!另一不得不讚是這個即炸響鈴! 皮薄而且炸得十分鬆化!簡直是世界級美味!太令人驚艶我們每人加了$20食封門柳,為控制橫膈膜的肌肉,每隻牛只有兩塊,肉味全牛最濃,香甜到極點。手工配料共可點5樣,分別有黑松露豚肉餃子、鮮蝦雪條棒、元貝三層墨魚磚、韮菜餃及豬頸肉。基本上鮮蝦雪條棒和墨魚磚都有90分,前者蝦味極濃,彈牙!後者粒粒墨魚🦑鑲入魚膠,口感有趣,輕灼2分鐘就食得!新鮮!最後終於可以一嚐所有食材的精華!有新鮮的食材自然有鮮味的粥底!果真味道鮮甜無比最後送上清甜桂花糕作結!完美的晚餐想不到誤打誤撞竟然有驚喜,$300左右一個人就可以

火鍋前先混醬,有蒜蓉、辣椒、蔥任君挑選
套餐前菜有抽子沙律與麻香蟲草花,柚子沙律醬極多,非常清新!
麻油配蟲草花新意十足,開胃之作。
柚子沙律、麻香拌蟲草花
湯底為粥底火鍋,無米粒在內,但湯水非常濃稠,米味濃!
先放海鮮下鍋熬湯,海鮮有海蝦、鮑魚、貴妃蚌等時令海鮮!
海鮮拼盤
另一盤有蟹及帶子而且手腳仍會動!未免太新鮮了吧!
手工即炸響鈴

果真味道鮮甜無比
最後送上清甜桂花糕作結!完美的晚餐

想不到誤打誤撞竟然有驚喜,$300左右一個人就可以吃到如此美味火鍋,抵
桂花糕
2018-08-06
柚子沙律、麻香拌蟲草花
手工即炸響鈴
桂花糕
  • 手工火鍋拼盆
  • 新鮮時蔬籃
2018-08-08 78 瀏覽
朋友說帶我去吃手工涮涮鍋, 原本充滿期待的。因為香港近來都有不少類似的火鍋店做得不錯。我們選擇了鴛鴦鍋, 一邊是麻辣, 另一邊是泡泡湯(我都忘記名字了)我不吃辣, 所以不能說甚麼。但朋友說一般, 只辣不麻。至於泡泡湯底卻很普通.....只是gimmick野至於食物, 不提也罷。所謂的手工食物, 也沒有值得我拍照的價值。
我不吃辣, 所以不能說甚麼。但朋友說一般, 只辣不麻。
至於泡泡湯底卻很普通.....只是gimmick野
2018-08-04
  • 沒有
2018-08-02 118 瀏覽
我和朋友今天book 左下午六點打邊爐一坐底已經問了19:30前埋單係咪有折,職員話係!但之後有個短頭髮女經理介紹湯底呀,餐牌呀都講成十五分鐘!!然後臨近1930完全沒人去提醒我地埋單,到19:28分我地叫職員埋單,野食只差少少就已經食晒,果個職員去左問所謂的女經理,番到來我隻錶果陣仲未夠19:30,但果個女經理就話要19:30前離座先有優惠!果陣的態度仲係不想幫我地埋單!!最後我地一行三人食左$1506 !!係出面可以食自助餐的價錢!!佢地一開始不講清楚個優惠條款!!靠出呢d 陰招去賺多客人幾個錢,完全接受不到!!垃圾般的服務態度!也都完全不顧及客人的感受!咁差的服務態度我地不會再光顧!亦都會同身邊所有朋友講black list 呢間餐廳!難怪呢個場星期六晚都不爆!為左多賺客人少少錢而得失客人,絕對不會再光顧!野食也都不係特別好食,咁的價錢出面大把選擇!大家想去呢間餐廳真係要諗清楚!
我和朋友今天book 左下午六點打邊爐
一坐底已經問了19:30前埋單係咪有折,職員話係!

難怪呢個場星期六晚都不爆!
為左多賺客人少少錢而得失客人,絕對不會再光顧!

野食也都不係特別好食,咁的價錢出面大把選擇!
大家想去呢間餐廳真係要諗清楚!
2018-07-28
2018-07-29 116 瀏覽
朋友生日,一行12人訂了這火鍋店打邊爐慶祝。選了套餐,火鍋湯底有三款選擇,麻辣湯底正。其他湯底都好足料。套餐牛肉份量較少,加了錢試另一款牛,不過都係跟餐既牛好吃d,最後我們都要另外再叫牛,$200左右1碟,有d貴。跟餐海鮮幾新鮮,有帶子,蟶子,墨魚,蝦等。我們坐餐廳最入,有d熱,冷氣不夠。跟餐響玲好好食,份量亦好足。不過餐廳搞錯落單,食物及飲品部等了很久,但店員服務及態度都非常好。見我們太熱專為我們安排了一座大風機,即時涼返。
朋友生日,一行12人訂了這火鍋店打邊爐慶祝。

一年四季都係打邊爐既日子🤣 呢間店地點幾方便, 油麻地地鐵站一出就到~ 坐位濶落坐得舒服, 當晚都八成入座, 但唔覺嘈吵👍🏻醬料都幾多選擇, 套餐樣樣有 d 其實幾吸引, 但我地人多散叫就可以試多些款式😝湯底選左美人鍋, 有烏雞, 雪耳同菇菌, 但湯底唔夠濃味. 另點左個火焰蜆, 放向鍋中間格夠方便, 蜆肉一定唔會走失🤣黑豚肉賣相精緻, 淥熟後配青瓜片食幾清新😋二款牛牛都好靚仔😋牛胸爽幾特別.炸魚皮好香脆.手打丸有松露墨魚丸同花膠牛丸, 特別又好食.墨魚滑油炸鬼幾得意👍🏻 海鮮蟶子好大隻又新鮮.飲品都好吸引, 有沙冰有珍珠奶茶😆味道仲唔錯添. 服務方面都很好, 人手充足, 職員有禮, 短髮的女經理很風趣幽默🤣 下次一定會再黎幫襯👍🏻

黑豚肉賣相精緻, 淥熟後配青瓜片食幾清新😋

二款牛牛都好靚仔😋
牛胸爽幾特別.
炸魚皮好香脆.
手打丸有松露墨魚丸同花膠牛丸, 特別又好食.
墨魚滑油炸鬼幾得意👍🏻
海鮮蟶子好大隻又新鮮.
2018-07-23 114 瀏覽
去得旺角當然係要食焱手工啦, 原來都有成十款火煱湯底簡加喎, 雖然夏天咋, 但入邊d冷氣都好舒服,溫度岩岩好,唔會太涷,好貼心,LIKE!!!一開始仲諗唔訂位我諗都唔知要等幾耐呀, 好彩朋友一早 book 咗,但都要最早6點先有位呀, 唔緊要啦, 好食就 ok喇。 比一般嘅火鍋店唔同, 枱與枱之間有足夠嘅空間, 沒有壓迫感, 用心嘅設計過嘅裝潢, 令客人可以食得開心同放心,係一個好好既體驗!!!!!我同朋友都要再泥多次呢間餐廳再食過!!!!!!

2018-07-23 118 瀏覽
朋友知我中意食打邊爐,就約我地都未試過嘅焱手工涮涮火鍋!中午嘅2點半,唔算好多客人。入面環境比我想像的寧靜,裝潢風格有d 東南亞feel!自助醬料區都算幾多選擇!比較特別。任食配料選擇都幾多,我地都特意點d 特別嘅黎試下,海鮮全部好新鲜,肉全部都好正。!!!!!湯底加68蚊可選兩種湯底,一個鍋有兩種味,真係好正!!想食埋其他特別既海鮮就要提前預訂,刺身選擇都可以比得上日式放題。大家快d泥試試!!!!!!
。大家快d泥試試!!!!!!

2018-07-19 91 瀏覽
特登揀平日去食, 都一樣係人山人海, 如果無BOOK位就真係要等好耐.今次決定要叫返個特別D的既"湯底" - 東方美人鍋湯底, 原來湯底內仲有大大隻雞!打開煲蓋, 有陣陣雞香撲鼻, 又滑又多肉既雞, 雞皮彈牙架!完全滿足到鍾意食雞既我呀!!!!食完個雞仲可以試下個湯,湯既味道都唔錯喎!因為食完個鍋, 個汁都幾濃, 煲底唔多唔少都會燒焦左, 店員都好樂意幫你換個清湯底,真係要比個like佢地!!!!!!!!!!!!!!!!