2014-08-27 829 瀏覽
叫左:炸魚柳雞翼飯,冬菇牛腩飯,青紅蘿蔔煲粟米湯炸魚柳雞翼飯:魚柳香脆好味,雞翼炸得香口又夠入味,份量真係好大,個汁好重蒜香,好正.冬菇牛腩飯:牛腩好淋又夠味,冬菇爽口又夠香,個汁係蒜香豉油汁,十分香濃野味蒜香十足.青紅蘿蔔煲粟米湯:用料足,清潤可口.以外賣來講真係唔錯.
叫左:炸魚柳雞翼飯,冬菇牛腩飯,青紅蘿蔔煲粟米湯
青紅蘿蔔煲粟米湯:用料足,清潤可口.
以外賣來講真係唔錯.
青紅蘿蔔煲粟米湯
炸魚柳雞翼飯
冬菇牛腩飯
2014-08-03
青紅蘿蔔煲粟米湯
炸魚柳雞翼飯
冬菇牛腩飯
2014-08-16 475 瀏覽
今日冇飯開又叫外賣.叫左:吉列魚柳香茅豬排飯蒜茸汁+木瓜湯吉列魚柳香茅豬排飯蒜茸汁$39:個飯好大個,重要有四件吉列魚柳,魚柳新鮮夠味又有口感,香茅豬排炸得香口夠脆,十分野味入口唔油膩,大大件好滿足.個汁好重蒜香,超正味道十足.木瓜湯$9:清香味美.整體:好食就好食,不過開始覺得幾貴囉.
今日冇飯開又叫外賣.
叫左:吉列魚柳香茅豬排飯蒜茸汁+木瓜湯
木瓜湯$9:清香味美.
整體:好食就好食,不過開始覺得幾貴囉.
2014-07-28
2014-05-21 443 瀏覽
今日叫外賣"漁樂軒"叫左:香茅豬排配蒜茸汁,牛腩炸醬飯香茅豬排配蒜茸汁$34:個飯大大盒,足夠兩人食,豬排炸得脆口入味,個汁好重蒜香,超正.牛腩炸醬飯$34:牛腩好淋又夠味,炸醬好大舊肉,個汁酸酸好開胃,食完真係好飽.
今日叫外賣"漁樂軒"
叫左:香茅豬排配蒜茸汁,牛腩炸醬飯
牛腩炸醬飯$34:牛腩好淋又夠味,炸醬好大舊肉
,個汁酸酸好開胃,食完真係好飽.
香茅豬排配蒜茸汁
牛腩炸醬飯
2014-05-21
香茅豬排配蒜茸汁
牛腩炸醬飯
2014-04-01 654 瀏覽
今日冇飯開又唔想落街,只好叫外賣喇.叫左:吉列魚柳飯蒜茸汁+菜亁豬肺湯吉列魚柳飯蒜茸汁$36:個飯大到呀,足夠兩人食一個都夠飽,重要有四件吉列魚柳,都係收$36,點解佢做得到,其他各大快餐店反而做唔到呢?魚柳好香脆,入口唔油膩,大大件好滿足.蒜茸汁好香,味道十足.菜亁豬肺湯:跟餐加$7,足料湯,好大碗,用料足,豬肺好腍又冇沙,重要冇味精.真係外賣首選.
今日冇飯開又唔想落街,只好叫外賣喇.
叫左:吉列魚柳飯蒜茸汁+菜亁豬肺湯

真係外賣首選.
吉列魚柳飯蒜茸汁+菜亁豬肺湯
2014-03-29
吉列魚柳飯蒜茸汁+菜亁豬肺湯
2012-03-22 278 瀏覽
係紅磡返工咁耐都唔知有依間舖, 同事介紹下今日lunch就去食下。午餐$30/客~Order左一客酥炸雞球飯。黎到個樣好似幾吸引咁! 數一數,一碟飯有成7-8件雞球~好抵食!個雞球炸得好好,食入口d肉仲係鮮嫩有肉味既~唔錯唔錯! 再配埋咖哩汁真係好好味!不過如果d咖哩汁可以多d就好啦~食到一半已經唔夠汁撈飯啦~!總結~下次lunch諗唔到食咩就一定會再食依間!!!>v</
餐牌
午餐$30/客~

Order左一客酥炸雞球飯。
炸雞球飯(咖哩汁)
個雞球炸得好好,食入口d肉仲係鮮嫩有肉味既~唔錯唔錯!
再配埋咖哩汁真係好好味!

2012-03-12
炸雞球飯(咖哩汁)
餐牌
  • 酥炸雞球
我自問住九龍城區人士好吃可口又美味便宜的東西多的是!最近老友說這間米線軒頂瓜瓜後便索取了外賣紙一試!今午安坐家中等食到"誰知遇上繁忙時間...等了又等~之後可能本人住唐樓關係, 行到送外賣的"四眼女士"收$時好無品,就咁將客人碗米放係地上,仲粒聲唔出收$走人,我就像個傻MISS唔該前唔該後~唉! 老闆下次可否搵個正常人上門呀
我自問住九龍城區人士好吃可口又美味便宜的東西多的是!

最近老友說這間米線軒頂瓜瓜後便索取了外賣紙一試!

今午安坐家中等食到"誰知遇上繁忙時間...等了又等~

唉! 老闆下次可否搵個正常人上門呀
2011-07-07
45 分鐘 (外賣送餐)
  • 肥牛米線*多蔥
2010-12-28 123 瀏覽
等巴士時發現, 食了才上車啦, 雲吞麵, 通菜, 可樂, 雲吞內豬肉與蝦, 蝦不算太彈口, 中型SIZE, 夾豬肉包著蝦仁, 味道不錯吧, 麵身尚算彈牙, 不重簡水味, 也沒有太濃的蛋麵味, 通菜不錯, 幾爽口, 腐乳醬略為咸了, 可樂, 入貨吧, 沒意見. 飽飽上車
2010-12-15
2010-01-18 93 瀏覽
依家d麵店開到成巷成市,真係好難間間去試哂佢,唯有食過覺得ok 0既就keep住去食,呢間漁樂軒都光顧左3-4年喇,整體黎講不過不失0既,出名0既墨魚丸真係幾好味,酥炸雞球或雞亦都唔錯,dinner可以試下佢個飯,其實可以百搭0既,我就食開炸雞球+豬排飯同肉排+雞亦飯,都幾好味呀
炸雞球+豬排飯(咖哩汁)
肉排+雞亦飯(咖哩汁)
雙拼(雞球雞亦)米線
墨魚丸米線
芥蘭
2010-01-16
炸雞球+豬排飯(咖哩汁)
肉排+雞亦飯(咖哩汁)
雙拼(雞球雞亦)米線
墨魚丸米線
芥蘭
  • 墨魚丸
  • 酥炸雞球
  • 雞亦
2009-08-28 36 瀏覽
因為住係呢間食肆附近既關係,平時成日見到呢間食肆既員工去送外賣,好想搵機會試下,當日食左碗生牛肉湯河,湯底同牛肉既味道都比想像中差,甚至都算係我食過香港十間八間越南粉裡面最差既一間,湯底淡到水汪汪之餘仲有股怪味,d牛肉又咬唔開!
2009-08-12
2009-05-21 21 瀏覽
16蚊有幾條菜,唔錯。d牛肉有少少薑嘅味道,唔韌。份量對我嚟講實在係太多。總括係冇特別。
16蚊有幾條菜,唔錯。
d牛肉有少少薑嘅味道,唔韌。
份量對我嚟講實在係太多。

總括係冇特別。
2009-05-20
2008-12-19 20 瀏覽
哩間d 麵呀,米粉呀其實真係普通過普通,但佢都有值得一試既推介既!就係---炸雞球!!!雞球有六舊之多,炸得剛剛好,皮脆肉唔鞋,又唔硬,唔錯唔錯!拼米線盛惠$22冇野飲
哩間d 麵呀,米粉呀其實真係普通過普通,
但佢都有值得一試既推介既!

就係---
拼米線盛惠$22冇野飲
雞球正,米線唔正
雞球正,米線唔正
  • 炸雞球
2008-12-01 14 瀏覽
見到這間漁樂軒,總是想起年前無線喜劇"男親女愛"內,黃子華飾演的余樂天,因為兩個名的音實在接近,認真九唔搭八.門外的招牌標榜著得獎雲吞麵,$16一碗,說得那麼巴閉,好,就入來一試虛實.其實,也沒有什麼特別大的期望.如果真的天上有,地下無,那些老字號如池記,麥奀,何洪記,仲使出黎行?現今除上述我所提及的老字號雲吞麵店之外,份量真正叫少的雲吞麵已買少見少,反而那些平價雲吞麵店,如雨後春荀,越開越多.賤物鬥窮人,這一類雲吞麵店,生意不絕.價錢平,份量又大,吃著也懶理正宗與否.而這個所謂的得獎雲吞麵,一見到有生菜在內,湯羹放著荵粒,在麵條面上.已經是反傳統之做法.試一啖湯,味道幾淡,那些什麼大地魚,蝦殼味也不突出.再吃幾大粒的雲吞,一口是蝦,吃極也是蝦,肥豬肉在那裏去?不是說全蝦的不好,但此雲吞內的蝦,質感有點霉.麵條呢?鹼水味不輕.本來已味啖的雲吞湯底,混合著鹼水味之後,更不能喝下去.又引証一樣,如果本身真係有料,就無須大吹大擂.得獎雲吞麵?這五個字,我都識寫.

2008-10-26 3 瀏覽
每次坐巴士回家經過這兒時,那條寫着"美食之最大賞金獎"的紅色banner就出現眼前。萬萬想不到一間看來亳不起眼的小店竟然那麽有名。不來試試怎行 ?一坐下來就馬上試試得獎的雲吞。貪心一點想試多些,要了個雲吞牛腩雙併。平常小弟是一定要吃生麵的,但是日忽然思吃河粉,也就改變一下習慣了....份量貫徹一向土記食肆的傳統,份量大得很,一般胃納小的女士們是絕對無法將之KO的;先吃吃牛腩,做的是柱候style,但吃落沒有太重花椒八角的味道,切腩部份也不太夠淰及入味,只是很普通;主角雲吞看上去有一條散尾,但size卻是比傳統風格的大得多,餡料是蝦為主,豬肉只是佔很少的比例,不是小弟那杯茶。蝦吃落雖算新鮮帶點爽口,但卻是連蝦腸也還未有全然挑出的,外觀上已扣了一大截分了....當然算不得上很難吃(起碼算是抵吃),但這雲吞是號稱得過獎的,要求少不免要高一點...看來絕對是過譽了....

看來絕對是過譽了....
2008-08-11 6 瀏覽
一直想試這間得獎的餐廳,終於來試吃了。四個人,叫了雞球米線、雞翼米線、豬扒米線和牛腩河。雞球和雞翼另附甜酸醬,米線也加上了雪菜和時菜,巧見心思。豬扒炸得鬆,牛腩也惹味。最難得的是約20元的價錢,卻夠晒大碗,抵吃!
2008-05-28 7 瀏覽
昨晚上咗一個朋友屋企工作,到晚飯時間,我個朋友話嚟呢間舖頭食飯。一坐低,望一望個餐牌,有十樣晚餐,不過入面有八樣我都唔食既…(又真菌類又牛腩,呢兩樣嘢既配搭就佔咗八樣晚餐)我忍唔住同個朋友講,點知個職員偷聽到,話:「你第一次嚟既,呢十樣晚餐你可以亂咁配搭,任得你點配都得!」嗯,咁又唔同晒!我叫咗個咖哩香茅豬扒雞球飯(本來係配什菌汁 =_=!),個朋友叫咗個牛肉牛腩加腩汁飯d牛肉都算唔錯,粉味唔重,尚算鬆化。牛腩就唔知,因為我唔食既。結果我個朋友食晒個餐我果個飯都未到…一問,先知道係即叫即做…(反正大把時間,一於等下)半柱香時間,上碟了!個咖哩好香,食落算有咖哩味,香茅豬扒就好香茅!好香,豬扒煎到啱啱好,唔太乾身,又唔係一大塊上,係同你切成一條條,放便「送」飯!個雞球(乒乓球大小)一入口,外脆內軟,成口肉汁。等咗咁耐,值得值得!好滿足既一餐

結果我個朋友食晒個餐我果個飯都未到…

好滿足既一餐

• 雞球