3天前 0 瀏覽
今日帶兩隻化骨龍黎黃埔學琴,喺黃埔地鐵站A出口位置見到呢間叫滿地可既餅店,有佢地鐘意食既麻糬波波,仲有開心果味😄😄😄 仲要大大粒都係$12 睇睇下又買多幾款食物🤭🤭 麵包蛋撻等等,等佢地放學有野食😆芒果雪媚娘$14香蕉蛋糕$22斑蘭朱古力包$16.5蛋白蛋撻 牛油皮$6布甸麵包$13麻糬波波$12/3粒諗走先見到餅店有賣拉銀紙蛋糕,估唔到小店都咁有gimmick! 唔洗再傷腦筋黎緊父親節喺邊度訂蛋糕啦😄😄😄滿地可餅店 (紅磡)紅磡民兆街2-20號黃埔新村地下N1號舖

睇睇下又買多幾款食物🤭🤭 麵包蛋撻等等,等佢地放學有野食😆

芒果雪媚娘$14

香蕉蛋糕$22

斑蘭朱古力包$16.5

蛋白蛋撻 牛油皮$6

布甸麵包$13

麻糬波波$12/3粒

滿地可餅店 (紅磡)
4天前
3天前 2 瀏覽
作為黃埔既街坊極存推薦的一家麵包店! 係好傳統既前舖後工場既個種麵包店, 出品又新鮮又熱辣辣, 香氣撲鼻最正當然係佢既食物, 新款同舊款都有, 好多唔同既選擇, 而且價錢唔貴, 做早餐下午餐甜品都得辣肉鬆包佢有辣同唔辣, 我個人口味鐘意食辣多D, 肉鬆一D都唔手軟, 勁多而且包本身又軟又香世一撻$6 一個, SIZE係比起街食個D更大同香口, 個餅底又香又軟同時又香脆麻糬波波$12/3個, 有原味同芝士, 除左口味既分別, 兩個都係外脆內煙UN, 下午茶食幾粒勁過癮
作為黃埔既街坊極存推薦的一家麵包店!

辣肉鬆包

世一撻

麻糬波波

2024-06-02
早餐
6天前 0 瀏覽
麻薯波波🎈超鍾意食麻糬波波 有手心咁大個$12@3個 超抵食 😍放入氣炸鍋翻焗 外脆內軟 內裏一絲絲嘅簡直一流日式吞拿魚🐟傳統港式吞拿魚包 裏面有好多吞拿魚蓉咸牛肉包🦬,芝士流心腸包🧀呢兩款麵包我成日食又平又抵食 大大件☄️返工買來當早餐 蛋撻,蛋白撻🥚🍳有冇人好鍾意食蛋白撻呢?🤫佢唔係用酥皮 而係用牛油皮造成蛋白好香 又滑 嫩滑過肌膚蛋撻都唔錯㗎 做下午茶一流清蛋糕🍰好軟熟 加咗少少果仁係裡面增加口感 果仁味都幾香紫薯條麵包🥖一條條手指條 內涵超多紫薯蓉唔甜又香口 肚餓咬一兩條🤤
麻薯波波🎈
簡直一流

日式吞拿魚🐟
傳統港式吞拿魚包
裏面有好多吞拿魚蓉

咸牛肉包🦬,芝士流心腸包🧀
呢兩款麵包我成日食

增加口感 果仁味都幾香

紫薯條麵包🥖
一條條手指條 內涵超多紫薯蓉
唔甜又香口 肚餓咬一兩條🤤
經過見好多人都入去買包包🍞我都心思思買定啲做早餐先包包款式種類都幾多🤩價錢親民唔怪得咁多街坊熟客我都一次過掃咗好多款ღ麻糬波波 $12/3有我近期愛上嘅開心果同原味麻糬波波大大粒,口感煙韌又Q彈ღ老婆餅 $6@外皮酥脆可口,入口軟糯唔太甜ღ合桃牛油蛋糕 $24蛋糕質感鬆軟,唔會過硬,加上合桃美味健康😋ღ綠茶紅豆包 $14店舖嘅方包種類都有勁多選擇😍呢一款方包夾帶顆粒嘅綿密紅豆餡,微甜帶點綠茶香ღ瑞士卷 $22瑞士卷入口軟綿綿又夠濕潤除咗斑斕味仲有原味同朱古力選擇ღ火腿芝士包 $10.5一啖就食到火腿同芝士嘅豐富口感麵包香氣濃郁而鬆軟
經過見好多人都入去買包包🍞
我都心思思買定啲做早餐先
包包款式種類都幾多🤩價錢親民
唔怪得咁多街坊熟客
我都一次過掃咗好多款

ღ麻糬波波 $12/3
有我近期愛上嘅開心果同原味

麻糬波波大大粒,口感煙韌又Q彈

ღ老婆餅 $6@
外皮酥脆可口,入口軟糯唔太甜

ღ合桃牛油蛋糕 $24
蛋糕質感鬆軟,唔會過硬,加上合桃美味健康😋

ღ綠茶紅豆包 $14
店舖嘅方包種類都有勁多選擇😍
呢一款方包夾帶顆粒嘅綿密紅豆餡,微甜帶點綠茶香

ღ瑞士卷 $22
瑞士卷入口軟綿綿又夠濕潤
除咗斑斕味仲有原味同朱古力選擇

ღ火腿芝士包 $10.5
一啖就食到火腿同芝士嘅豐富口感
麵包香氣濃郁而鬆軟
2024-05-29 0 瀏覽
平時我最鍾意食麵包布甸,今次經過黃埔呢間麵包小店發現有得賣,即刻買咗嚟試吓,仲試咗好多唔同款式嘅烘焙品!❤️.非常推薦呢度嘅麻糬波波,有芝士同原味兩款口味,口感煙韌!麵包布甸入面嘅布甸,口感滑溜,蛋香十足,麵包翻熱後都算軟熟👍🏻👍🏻👍🏻.泡芙揀咗朱古力脆皮,入面填滿吉士,作為飯後甜品一流🥰.呢度仲有好多唔同嘅麵包款式,價錢相宜,絕對值得一試🫶🏻🫶🏻🫶🏻.📍 滿地可餅店 (紅磡)紅磡民兆街2-20號黃埔新村地下N1號舖
泡芙揀咗朱古力脆皮,入面填滿吉士,作為飯後甜品一流🥰
📍 滿地可餅店 (紅磡)
2024-05-28 0 瀏覽
位於黃埔地區的麵包店,滿地可餅店憑藉著一系列精心製作的手工麵包而深受當地人青睞。這次我就購買了大提子麥包、朱古力軟包和麻糬波波尤其引人注目。大提子麥包外皮掛滿了提子,內裡則是綿密蓬鬆的麵包體。大顆飽滿的葡萄乾散發著自然甜香,與麵包的清新口感和諧共生,回味無窮。一袋五個裝的朱古力軟包,價錢合理大眾化性價比極高,細緻柔軟的麵包包裹著濃郁滑順的朱古力餡料,在口中化開的同時,甜蜜的滋味也隨之而來。麻糬波波,外層柔軟Q彈的麻糬包裹住內裡綿密細緻的麥芽糖心,口感層次豐富。在咀嚼中,甜蜜醇厚的風味漸次綻放。

2024-05-25 0 瀏覽
本來特意去買麻薯波波,可惜放工過去已賣光。當日店裏還有個叔叔也想買,一進門就大聲表示想要麻薯🤣,看來應該是熟客,可惜店員指要半小時後才有新鮮的出爐🥹… 那好吧,只能等下次了。✅紅豆燒餅($6️⃣)很多紅豆蓉,亦不會太甜,可encore。✅朱古力泡芙($1️⃣2️⃣)店員大力推薦,所以買了個試試,cream很多,泡芙亦很大一個,很划算。✅伯爵茶瑪德蓮蛋糕($1️⃣6️⃣)沒想到居然有瑪德蓮蛋糕,淡淡的伯爵茶香,有點像平時的小蛋糕,當下午茶很不錯。✅古早紫菜肉鬆蛋糕($2️⃣0️⃣)最推薦這個!蛋香一足,而且超級鬆軟,加上肉鬆咸香,性價比超高!雖然這家看起來只是個普通的街坊小店,但出品很不錯,以後買早餐又有多一個選擇了。

✅紅豆燒餅($6️⃣)
很多紅豆蓉,亦不會太甜,可encore。

✅朱古力泡芙($1️⃣2️⃣)

✅伯爵茶瑪德蓮蛋糕($1️⃣6️⃣)

✅古早紫菜肉鬆蛋糕($2️⃣0️⃣)

2024-05-25 0 瀏覽
黃埔呢區有唔少見麵包店眾多之中,呢間嘅麵包最吸引而且價格比較大眾化✨粟米火腿腿包加入粟米粒.火腿同芝士饀料豐富.口感鬆軟✨蔥油腸腸仔包都有唔同口味呢款配搭蔥油.有醬汁嘅麵包特別滋味✨朱古力牛油蛋糕原個朱古力蛋糕.面層加上朱古力粒味道濃郁亦唔會好甜✨班蘭卷蛋都好香好鬆軟✨白桃雪媚娘軟軟糯糯嘅外皮包著幼滑嘅忌廉.桃肉 同蛋糕口感幼滑Creamy✨朱古力泡芙面層添上朱古力脆皮泡芙裡面唔係空氣反而加入滿滿嘅吉士醬又香又滑以後早餐.下午茶又多個選擇喇

黃埔呢區有唔少見麵包店
眾多之中,呢間嘅麵包最吸引

而且價格比較大眾化

又香又滑

以後早餐.下午茶又多個選擇喇
2024-05-24
下午茶
【九龍城區】【滿地可餅店】大家都知我係喺紅磡返工嘅,所以雖然講到去餐廳食飯就盡量會做到十八區報到,但係有啲生活化啲嘅飲食選擇,都會想喺返附近完成。之前講過宵夜檔,今次就講麵包舖,喺黃埔站 A 出口一出就見到嘅呢間「滿地可餅店」就係我最近食得比較多嘅一間。初初見佢個名以為會賣加拿大嘢甚至法國嘢,點知原來係本地薑,係地道港式麵包店。我試過呢間好多樣嘢,例如 $22 嘅「斑蘭瑞士卷」,係幾香幾好食嘅。而 $10.5 嘅「花生忌廉包」同 $13 嘅「布甸麵包」都係我喜歡嘅麵包,當然仲有 $6 嘅「豆沙燒餅」。焗嘅嘢我試過 $12 嘅「雞批」,幾好,而 $6 嘅「蛋白蛋撻」係牛油皮,經理哥都話正。而 $9 嘅「蛋黃酥」同 $7 嘅「提子鬆餅」都焗得好香好正。甜品有各 $12 嘅「朱古力泡芙」同「燉蛋」,甜而不膩,正。我仲未試過佢哋出名嘅麻糬波波,下次吧。。。(地址:紅磡民兆街2-20號黃埔新村地下N1號舖)

(地址:紅磡民兆街2-20號黃埔新村地下N1號舖)

2024-05-20
2024-05-21 36 瀏覽
成日都有人話捱麵包 • 捱麵包🫠我絕對唔認同🤨我覺得有得食麵包真係件好幸福既事🥰特別係入到麵包店,可以自己夾心頭好🤭見到林林總總既麵包包圍着自己🤩港式🇭🇰 • 新式口味 • 傳統餅,凍櫃❄️蛋糕 • 卷蛋 • 甜品…款款都咁吸引😍真係好難只揀一/兩個🤔所以作為一個麵包控既我,今次一於買到夠😎買到個麵包盤滿晒😚都係$𝟏𝟎𝟎,滿足感💯~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ▪蛋黃酥 ($9)▪雞批 ($12)▪老婆餅 ($6)以上𝟑款傳統酥餅類。外皮都好鬆酥✨又唔會過厚,餡料份量足。特別係雞批🐔,好聚手,食完勁飽肚🤰🏻.▪麻糬波波 ($5/粒 • $12/3粒)有朱古力味🤎 • 原味💛,大大個,外脆內煙韌。 相比之下,我就比較鍾意朱古力味,因為有埋朱古力粒粒🍫.▪紫薯條 ($6/條 • $20/4條)咁岩遇到新鮮出爐,店員極力推介❤️‍🔥所以一次過買𝟒條🫢都係外脆內煙韌口感,淡淡紫薯香,唔會太甜💜.▪雪媚娘($14/個) 𝟐款口味,芒果🥭(白雪雪),白桃🍑(淺粉紅色)表面滑滑,脹卜卜。包住果肉粒粒 • 滿滿𝐂𝐫𝐞𝐚𝐦🤍.▪麵包布甸($13)雖然興左一段日子
成日都有人話捱麵包 • 捱麵包🫠
我絕對唔認同🤨我覺得有得食麵包真係件好幸福既事🥰
特別係入到麵包店,可以自己夾心頭好🤭
見到林林總總既麵包包圍着自己🤩
款款都咁吸引😍真係好難只揀一/兩個🤔
所以作為一個麵包控既我,今次一於買到夠😎
買到個麵包盤滿晒😚都係$𝟏𝟎𝟎,滿足感💯

▪蛋黃酥 ($9)
▪雞批 ($12)
▪老婆餅 ($6)
以上𝟑款傳統酥餅類。

▪麻糬波波 ($5/粒 • $12/3粒)

▪紫薯條 ($6/條 • $20/4條)
咁岩遇到新鮮出爐,店員極力推介❤️‍🔥所以一次過買𝟒條🫢
都係外脆內煙韌口感,淡淡紫薯香,唔會太甜💜
紫薯條

▪雪媚娘($14/個)
𝟐款口味,芒果🥭(白雪雪),白桃🍑(淺粉紅色)
表面滑滑,脹卜卜。包住果肉粒粒 • 滿滿𝐂𝐫𝐞𝐚𝐦🤍

▪麵包布甸($13)
雖然興左一段日子,但係好多店舖都要排好耐先買到,依到唔洗排即買😂 建議翻熱少少先食

🔺用日本🇯🇵鳥越𝐂𝐚𝐫𝐚𝐯𝐚𝐧麵粉
紫薯條
2024-05-20 25 瀏覽
我家附近都較少傳統麵包店適逢老公公司附近新開了一間於是買多點給兒子嚐嚐🛎️ 布甸麵包😍 雞蛋吉士味香濃 質地幼滑creamy 用焗爐翻焗後 外層麵包更香脆🛎️ 葡撻 😍撻皮很酥脆 層次很分明 蛋香濃幼滑 甜度適中🛎️ 麻糬波波 😍 質地煙煙韌韌 香氣四溢 挺大個要了原味和芝士味 感覺味道分別不是很大🛎️ 香蕉蛋糕帶有淡淡的香蕉味 蛋糕非常鬆軟這是兒子至愛 他第一次吃香蕉蛋糕🛎️ 老婆餅皮薄餡靚 外皮鬆脆很薄 不會感覺吃下麵粉內裏的冬瓜蓉份量很足 🛎️ 提子鬆餅 鬆餅鬆軟 帶有提子 兒子很喜歡🛎️ 合桃燕麥麵包 麵包鬆軟 有合桃粒 麵包可以更濕潤會更好🛎️ 合桃酥 質地很酥脆 味道比較甜
我家附近都較少傳統麵包店

質地很酥脆 味道比較甜
  • 布甸麵包
  • 葡撻
2024-05-17 21 瀏覽
最初係被布甸麵包所吸引,行咗一圈先發現,傳統同新式款式嘅麵包都有齊🤤布甸麵包 $13巨型嘅布甸麵包,中間嘅布甸幾滑,真係好似布甸咁口感qq。麻糬波波 $12比起平時嘅麻糬波波更加大粒,裏面有餡料,最鍾意係朱古力味🤤 香蕉蛋糕 $22 香蕉味十足,口感亦唔會太乾,令人一口接一口。另外仲有傳統口味嘅菠蘿包($7.5) ,炸糖圈($9.5),同埋我兒時最愛嘅墨西哥包($7.5),即刻買咗返去俾屋企人做早餐😎📍滿地可餅店紅磡民兆街2-20號黃埔新村地下N1號舖

布甸麵包 $13
巨型嘅布甸麵包,中間嘅布甸幾滑,真係好似布甸咁口感qq。

麻糬波波 $12
比起平時嘅麻糬波波更加大粒,裏面有餡料,最鍾意係朱古力味🤤

香蕉蛋糕 $22
香蕉味十足,口感亦唔會太乾,令人一口接一口。

📍滿地可餅店
紅磡民兆街2-20號黃埔新村地下N1號舖
平日返工經開呢間餅店都已經想試下,今日出去食完lunch見到好多麵包都新鮮出爐就忍唔住試下先。 呢間餅店門口貼住所有麵包類產品都採用日本鳥越Caravan麵粉,即時加晒分👍 葡撻新鮮出爐,梗係整番件先啦,層次分明,口感鬆化,蛋味濃郁,必食推介!👍👍 麻糬波波$12/3粒,比起出面買嘅麻糬波波大好多,而且口感又夠煙韌。 平時買方包多,呢度有多種唔同嘅方包,有綠茶紅豆方包、提子方包、肉鬆方包、咖啡方包,今次試咗提子方包,勁多提子乾,口感豐富,麵包亦好鬆軟。 近期好流行食布甸麵包🍮🥖,估唔到呢間餅店都有得賣,個外皮酥脆,布甸有流心效果,味道唔會太甜膩,蛋香味都算濃郁,食落去布甸好幼滑細膩。 朱古力軟心:一咬就流晒啲朱古力出嚟,好流心😍朱古力唔會太甜。 丹麥提子條外脆內軟,香甜美味,提子乾份量亦足夠。 芒果布甸口感香滑細膩,芒果肉夠多,作為飯後甜品啱晒。

丹麥提子條外脆內軟,香甜美味,提子乾份量亦足夠。

芒果布甸口感香滑細膩,芒果肉夠多,作為飯後甜品啱晒。
2024-04-26
下午茶
.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🥐 𝔹𝕒𝕜𝕚𝕟𝕘 𝔹𝕝𝕚𝕤𝕤 @ 🌟 滿地可餅店 《👽食神大媽食麵包》.Purple Sweet Potato Bread HKD 10.5Egg Tart HKD 6Coconut Tart HKD 6Almond Butter Pound Cake HKD 24Danish Raisin Breadstick HKD 12.😋 一出地鐵站就見到呢間新開麵包店,門口堆滿人排隊,被吸引了。鋪頭入面好幾個大嘅展示櫃,有非常多種類嘅麵包同甜品。.🥧 必食一定係撻,所以就買左「蛋撻」同「椰撻」。外皮酥脆,餡好滑嫩,唔會過油。.🍠 仲買左好經典嘅「紫番薯包」、「核桃蛋糕」、「丹麥提子條」,包身軟綿,唔癡牙,同埋夠大個。.😝 價錢定位幾親民,同埋真係好多款選擇,想買麵包絕對可以試下呢。.📍 紅磡民兆街2-20號黃埔新村地下N1號舖☎️ +(852)5642-5490.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.💯 最真實的美食點評 ❤️ 歡迎報料 ❤️.꧁𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌꧂.
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️

‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💯 最真實的美食點評 ❤️ 歡迎報料 ❤️
꧁𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌꧂
外賣自取
$51 (其他)
Coconut Tart
Egg Tart
Purple Sweet Potato Bread
Almond Butter Pound Cake
Danish Raisin Breadstick
到黃埔找朋友,誰知一出地鐵站直行幾秒,就發現前面的麵包店,有麻糬波波剛出爐!!🤣🤣 加一服務費:✖ <煙韌系列>✿ 麻糬波波(3個) $12暖暖的,而且是脆皮!!😍😍 偏空心的但本身size大,很煙韌,整體還是滿足尤其遇上出爐時間,一定再買😋✿ 紫薯麻薯(4個) $20這個裡面有紫薯蓉,一如既往好吃 門口poster寫住,麵包都是用日本鳥越caravan 麵粉😯看起來挺高質,且不貴,便順道買些早餐買的款式很大路,味道也是正常好吃 <甜口味> ✿ 肉桂核桃提子 $12肉桂較淡,但有點咖啡&漬果皮香?😳 挺喜歡✿ 紫番薯包 $10.5不是紫薯蓉而是原塊紫薯,感覺更健康 <鹹口味>✿ 火腿芝士卷/煙肉芝士包/火腿粟米包/吞拿魚包 $10.5✿ 法蘭克福 $13.5家人吃,說餡料醬汁都是足夠😋

加一服務費:✖

<煙韌系列>
✿ 麻糬波波(3個) $12

暖暖的,而且是脆皮!!😍😍
偏空心的但本身size大,很煙韌,整體還是滿足
尤其遇上出爐時間,一定再買😋
✿ 紫薯麻薯(4個) $20

這個裡面有紫薯蓉,一如既往好吃

看起來挺高質,且不貴,便順道買些早餐
買的款式很大路,味道也是正常好吃

<甜口味>
✿ 肉桂核桃提子 $12

肉桂較淡,但有點咖啡&漬果皮香?😳 挺喜歡
✿ 紫番薯包 $10.5
不是紫薯蓉而是原塊紫薯,感覺更健康

<鹹口味>
✿ 法蘭克福 $13.5
家人吃,說餡料醬汁都是足夠😋

• 麻糬波波
  • 肉桂核桃提子