沾麵一般而言只會在日式餐廳出現,而泰式咖喱則大都配上薄餅或飯,將兩者合二為一創造出泰式沾麵可謂前所未見,而位於尖沙咀的泰沾麵ASURA正正開創先河,多次再訪質素保持穩定,值得推薦。泰式香煎帶子 ($138) 帶子表面略煎至焦香而中心保持鮮嫩,配以泰式醬汁酸甜微辣更加惹味。雞肉鑊氣炒河 ($98) 河粉質感煙韌爽滑而雞肉肉質彈牙,帶淡淡胡椒香並名副其實炒得充滿鑊氣。泰Duck生菜包 ($118) 傳統生菜包大都配以豬肉碎,這份取而代之選用鴨肉可謂前所未見,加入多種香料炒製酸辣惹味,不論口感或味道皆與豬肉碎別無二致,若然加入鴨油炒製應更有特色。青咖喱雞 ($158) 青咖喱以青辣椒、香茅、南薑等多種香料熬製,但由於加入椰漿調和故此整體辣度依然平易近人。泰式沾麵 ($18)除了白飯($18)之外沾麵亦是配咖喱的必點之選,沾麵幼滑冰涼介乎於米粉與米線之間,配以咖喱掛湯力一流,冷熱交融別具風味。芒果熱情果沙冰 ($55) 芒果與熱情果兩者味道平分秋色,酸甜清爽並不帶粗大冰粒。蝶豆花香茅梳打 ($42)梳打加入蝶豆花呈夢幻紫色,酸甜清爽並帶淡淡香茅味。

泰式香煎帶子 ($138)
泰式香煎帶子

雞肉鑊氣炒河 ($98)
雞肉鑊氣炒河

泰Duck生菜包 ($118)

泰Duck生菜包

青咖喱雞 ($158)
青咖喱雞

泰式沾麵 ($18)
泰式沾麵

芒果熱情果沙冰 ($55)

芒果熱情果沙冰
芒果與熱情果兩者味道平分秋色,酸甜清爽並不帶粗大冰粒。

蝶豆花香茅梳打 ($42)
蝶豆花香茅梳打
梳打加入蝶豆花呈夢幻紫色,酸甜清爽並帶淡淡香茅味。
泰式香煎帶子
泰Duck生菜包
泰式沾麵
芒果熱情果沙冰
2024-03-25 607 瀏覽
今日最近喺尖沙咀海港城附近買完嘢,聽朋友講話尖東嗰度有一間好好食嘅泰國餐廳,決定行一行去試一試!果然有驚喜🚀🚀和牛船船麵和牛肉質軟滑肉味同油脂恰到好處,傳統而濃郁既牛血湯湯底,配上炸豬皮爽脆浸入湯中,麵條韌度口感感突出,同泰國食過既一樣,全部結合一齊,十分正宗。鑊氣雞肉炒河衝住佢鑊氣呢2個字而點既炒河果然名不虛傳,搭配炒香既雞肉同蛋,河粉係闊身既泰國河粉,口感彈牙充滿泰國風味。係我近期食過最好既泰式炒河,超級推介呢個主食俾大家!👍👍👍青木瓜沙拉清新而充滿泰國風情,青木切成絲狀搭配唔同配料、泰式醬汁製成。呢道菜爽脆同酸辣風味,完全符合泰國食到既味道,鍾意地道泰國菜既人一定要試下。泰式鴨肉生菜包新鮮既生菜、炒香既鴨肉配上泰式醬汁。嫩軟鴨肉同酸辣既調味,刺激得黎又fresh,食得過癮又唔會過份油膩,少數泰國餐廳會有既菜式,果然有驚喜。伊桑香腸伊桑香腸係泰國東北部(伊桑)的特色美食這種香腸由豬肉、大蒜同香料製成,經過發酵同烤製。帶微酸同焦香,鍾情特別小食既人必點,包你有surprise。烤帶子經過煎香既表層,帶子有微金黃色澤,內部保持嫩滑,配上炸葱蘇點綴,食落好香口,適合做餐前小食。

和牛船船麵

• 雞肉鑊氣炒河
  • 泰式香煎帶子
  • 泰Duck生菜包
2024-04-25 119 瀏覽
尖東半島中心啫八達通慳兩蚊就多,原來後巷有間泰國餐廳,入面都係泰籍店員,又識講廣東話。① 青咖哩雞 $158② 薄餅 $38呢個青咖哩有辣味,雞肉大件,肉質嫩滑,配料除左有圓茄子仲有雞血,出色。薄餅兩大塊,酥香但有少少燶,少少啦,點青咖哩係夾既。③ 炸魚露漬豬頸肉 $88炸豬頸肉香口而不膩,幾脆口,好食!④ 一滴不留招牌船麵(豚肉) $118味道係我響泰國食到既味道,幾多料,豬肉片,肉丸,炸豬皮,芽菜等。⑤ 泰式奶茶 $38好飲,但一上枱有杯都明顯少左啲,而冰底都多,飲落其實都算細杯。朋友介紹呢間餐廳但叫我唔好食沾麵,其實餐牌上根本就無沾麵(爛gag)叫左幾款食物都好味,飽肚但無諗過兩個人就食左$500幾,船麵個價錢貴過響香港食拉麵,整體又好似唔算高性價比。
薄餅

① 青咖哩雞 $158
② 薄餅 $38
炸魚露漬豬頸肉

③ 炸魚露漬豬頸肉 $88
炸豬頸肉香口而不膩,幾脆口,好食!
一滴不留招牌船麵(豚肉)

④ 一滴不留招牌船麵(豚肉) $118
泰式奶茶

⑤ 泰式奶茶 $38

薄餅
炸魚露漬豬頸肉
一滴不留招牌船麵(豚肉)
泰式奶茶
嗌左一滴不漏招牌船麵、即燒豬頸肉、泰Duck生菜包、青咖喱雞、Roti除左第2次再嗌Roti變左一pat油之外, 其實樣樣都唔錯但18:00入座 19:30交枱 而19:03就開始催客 仲一野扔張單過黎 哩樣真係唔得你話出面有人等緊就話者, 問題係餐廳仲有吉枱 又無客等緊 我地又未食晒野 真係有必要咁樣催客咩?原本想嗌埋甜品, 咁搞法咩心情都無 轉場去第2間食埋單6xx, 人均2百鬆d, 貴唔算貴 抵咩?又唔係wor就算食物唔錯 但咁既服務真心唔會有下次

除左第2次再嗌Roti變左一pat油之外, 其實樣樣都唔錯

原本想嗌埋甜品, 咁搞法咩心情都無 轉場去第2間食

埋單6xx, 人均2百鬆d, 貴唔算貴 抵咩?又唔係wor

就算食物唔錯 但咁既服務真心唔會有下次
2024-03-26 221 瀏覽
尖東一條小巷中有一間隱世泰國菜,裝潢帶一點東南亞風情,晚上7點去到都唔算人多,夜少少開始滿座,亦可以去戶外座,別有一番體驗青芒果大蝦沙律($118)青木瓜食得多,見到青芒果幾特別,食到芒果香味,但口感係爽脆的,沙律汁開胃生津泰Duck生菜包($118)睇落好似豬似,口感都似豬,唔睇餐牌都唔知係鴨肉,但比一般豬肉更香,生菜好fresh,中和肉碎的味道大蝦炒金邊粉($118)炒金邊粉酸酸甜甜鑊氣十足,二人食份量剛剛好即燒豬頸肉($88)豬頸肉一上枱已經聞到好香😍食落好惹味,好juicy,份量都唔少青檸沙冰($48)檸味十足,好似將檸檬汁造成沙冰,酸酸地好開胃粉紅梳打($42)粉紅色好夢幻,都係甜甜酸酸適合打卡

青芒果大蝦沙律($118)

泰Duck生菜包($118)

大蝦炒金邊粉($118)
炒金邊粉酸酸甜甜鑊氣十足,二人食份量剛剛好

即燒豬頸肉($88)

青檸沙冰($48)
檸味十足,好似將檸檬汁造成沙冰,酸酸地好開胃

粉紅梳打($42)
粉紅色好夢幻,都係甜甜酸酸適合打卡

• 青芒果大蝦沙律
  • 泰Duck生菜包
2024-03-25 135 瀏覽
見到小巷好多人排隊我都試下先 真係唔錯選擇唔算好多 小食幾有特色 個款味道都好好 🥬泰Duck生菜包呢個必點推介 肉碎係鴨肉肉肉碎加上香葉、辣椒等調味炒得非常香口 夠辣用爽脆嘅生菜包住一齊食口感豐富🐚泰式香煎帶子帶子煎得剛剛熟 肉質彈牙 味道鮮甜加上泰式醬汁 感覺好新鮮 辣辣地好開胃🌱青咖哩雞青咖哩汁味道香濃 少少辣雞肉好嫩滑 好大件另外加配泰式沾麵同薄餅🫓泰式沾麵口感軟熟 吸哂青咖哩汁 好入味食咖哩一定要配薄餅 roti口感鬆軟 唔會太油🐔雞肉鑊氣炒河河粉好夠鑊氣 充分吸收咗醬汁嘅味道 口感彈牙雞肉片炒得剛剛好 肉質同樣嫩滑🍌🥥香蕉椰子OREO奶昔奶昔夠晒冰凍 充滿香蕉、椰子嘅香味 好鐘意

見到小巷好多人排隊
我都試下先 真係唔錯
選擇唔算好多 小食幾有特色 個款味道都好好

🥬泰Duck生菜包

呢個必點推介 肉碎係鴨肉肉
肉碎加上香葉、辣椒等調味
炒得非常香口 夠辣

河粉好夠鑊氣 充分吸收咗醬汁嘅味道 口感彈牙
雞肉片炒得剛剛好 肉質同樣嫩滑

🍌🥥香蕉椰子OREO奶昔
奶昔夠晒冰凍
充滿香蕉、椰子嘅香味 好鐘意
2024-03-21 141 瀏覽
太掛住泰國菜,係時候要去回一回,聽朋友講呢間泰國菜性格比高,價錢大眾化,值得去品嚐一下💯青芒果大蝦沙律🥗青芒果酸酸甜甜,大蝦份量唔少,配埋泰國特色的沙律菜,辣辣地好滋味飛天炒通菜食泰國野必點飛天炒通菜,少少辣夠惹味,夠鑊氣又有鹹香雞肉鑊氣炒河河粉炒得恰到好處,夾埋雞肉味道好出眾,好有鍋氣泰式燒雞雞皮燒到好香脆,雞肉大部分都嫩滑,附上的二碟醬汁,突顯燒雞的味道,衝極味覺✨仲叫左豬頸肉和蟹肉炒飯,份量唔細,價錢真係好平,肚皮真係好滿足,完全滿足好滿意,充電完畢,所有工作煩惱沒有了🤣

青芒果大蝦沙律🥗

飛天炒通菜
食泰國野必點飛天炒通菜,少少辣夠惹味,夠鑊氣又有鹹香

雞肉鑊氣炒河
河粉炒得恰到好處,夾埋雞肉味道好出眾,好有鍋氣

泰式燒雞

🦆泰Duck 生菜包有別傳統生菜包,用鴨肉代替,thai style keep住香葉香料幽香,但更合適香港人口味,唔會太濃味辛辣,包住清甜生菜,爽脆中更顯鴨肉香味及質感。🐔泰式香脆辣雞翼好香牛油味,正宗外脆內juicy,雞肉嫩滑多汁,仲可以配搭泰式甜酸汁,更添惹味!🥢飛天炒通菜少少辣夠惹味,炒完嘅通菜仲係翠綠爽脆,有豆瓣醬、香蒜、乾蔥等等加埋一齊,夠鑊氣又有鹹香。🍜一滴不留招牌豚肉船麵好鍾意船麵嘅麵質,煙韌彈牙,而且掛湯後順滑入口!湯底深色濃郁,有脆卜卜豬皮,九層塔,香葉,芽菜多種配料,豚肉夠份量,吸收湯汁好入味,真係會令人「一滴不留」飲哂啲湯!🔥燒帶子有驚喜,鮮甜海鮮味滿滿!燒到外香口,內柔軟,配少少炸蒜頭,更香口,仲有特調醬汁,加添泰式風味!🐽即燒豬頸肉有少少焦香脆邊,肉質爽脆,唔乾爭爭,自家醬汁酸甜微微辣,就算感覺肥膩嘅豬頸肉都令人越食越停唔到口。🍹仲有多款特飲!粉紅梳打~酸甜解渴,泰式奶茶~更合港人口味,唔太甜又有茶香。
🦆泰Duck 生菜包

燒帶子
即燒豬頸肉
粉紅梳打,泰式奶茶
泰Duck 生菜包
#fatxtsimshatsui #fatxkowlooncity #fatxcausewaybay ‼️ 𝐨𝐧𝐞 𝐨𝐟 𝐦𝐲 𝐭𝐨𝐩𝐬 高 質 泰 國 菜 ‼️•① [ 青 咖 喱 雞 + 泰 式 沾 麵 ]| 超級超級推介ฅ(ỏ∀ỏ)ฅ「 泰 式 沾 麵 」是另叫的~只是$18,覺得嗌個咖喱再另叫多幾碟麵都已經𝐜𝐩值勁高!青咖喱香料好惹味,加埋沾麵完全可以👅哂啲汁 |𓋪9.5/10•② [ 雞 肉 鑊 氣 河 粉 ] | 份量有啲少。啲粉加埋辣醬幾好食🥰|𓋪 8/10·③ [ 炸 魚 露 漬 豬 頸 肉 ]|推介"(∩>ω<∩)"豬頸肉好脆口好快就食完!!!|𓋪8.5/10•④ [ 🍌 🥥 𝐨𝐫𝐞𝐨 奶 昔 // 🥭 熱情果 沙 冰 ]|2個味道都好濃!十分推介 「 🍌 🥥 𝐨𝐫𝐞𝐨 奶 昔 」!其實🍌味重過𝐨𝐫𝐞𝐨~不過好𝐟𝐫𝐞𝐬𝐡,唔會好膩!「🥭 熱情果 沙 冰」都好濃,係好新鮮嘅味道!|𓋪8/10•泰沾麵 (尖沙咀)尖沙咀麼地道67號半島中心地下G37-38號舖cwb #causewaybay #causewaybayfood #cwbfood #cwbfo

① [ 青 咖 喱 雞 + 泰 式 沾 麵 ]

| 超級超級推介ฅ(ỏ∀ỏ)ฅ
「 泰 式 沾 麵 」是另叫的~
只是$18,覺得嗌個咖喱再另叫多幾碟麵都已經𝐜𝐩值勁高!
青咖喱香料好惹味,加埋沾麵完全可以👅哂啲汁 |
𓋪9.5/10

② [ 雞 肉 鑊 氣 河 粉 ]

| 份量有啲少。
啲粉加埋辣醬幾好食🥰|
𓋪 8/10
③ [ 炸 魚 露 漬 豬 頸 肉 ]

|推介"(∩>ω<∩)"
豬頸肉好脆口
好快就食完!!!|
𓋪8.5/10

|2個味道都好濃!
十分推介 「 🍌 🥥 𝐨𝐫𝐞𝐨 奶 昔 」!
其實🍌味重過𝐨𝐫𝐞𝐨~不過好𝐟𝐫𝐞𝐬𝐡,唔會好膩!
「🥭 熱情果 沙 冰」都好濃,係好新鮮嘅味道!|
𓋪8/10

泰沾麵 (尖沙咀)
尖沙咀麼地道67號半島中心地下G37-38號舖
cwb #causewaybay #causewaybayfood #cwbfood #cwbfoodie #銅鑼灣美食 #銅鑼灣 #銅鑼灣食物
2024-03-02 114 瀏覽
船麵、豬頸肉、香煎帶子同炒芥蘭都好好味。豬頸肉燒得香脆,肉質鮮嫩多汁,每一口都帶來滿滿嘅肉香😋😋。至於香煎帶子,佢哋煎得恰到好處,酥脆鮮嫩,鮮甜味美🤩 青咖喱嘅味道都非常好味😛 通菜清炒得剛剛好,我哋原本帶走辣嘅,雖然職員比錯咗竦味,但係都好好態度幫我哋換返😊😊另外,餐廳環境雖然迫咗少少,但都好舒適,服務態度細心周到,令用餐體驗更加完美。而且,呢間餐廳嘅菜單仲有其他泰國特色菜式,例如泰式涼拌蝦,都值得一試😝😝

• 香脆豬腩肉炒芥蘭
2024-02-28 109 瀏覽
餐廳裝修充滿文青風格, 牆上有一幅壁畫, 裝潢幾有特色的~ 整體食物質素相當高, 真心推介👍🏻 🥢大蝦炒金邊粉 推介👍🏻!一上枱已經聞到好香, 賣相好掂!金邊粉炒得夠乾身, 好有鑊氣, 麵質煙煙韌韌, 調味剛好, 配上大蝦🦐、豆腐乾、芽菜、炒蛋等等, 撈埋啲花生一齊食, 香口惹味!🥘黃咖哩雞有雞肉、薯仔🥔、甜椒🫑、洋蔥🧅等配料, 黃咖喱香濃而不辣, 帶陣陣椰香~ 食咖哩我一定會叫一份Roti🫓, 外酥內軟, 帶麵粉香, 蘸沾咖哩食真係好正🤤!🥬飛天炒通菜炒得有鑊氣, 香辣惹味~🐷即燒豬頸肉豬頸肉燒至表面焦香, 肉質爽嫩, 另配上泰式燒汁🥄斑蘭可麗露必試👍🏻!Canelé外層焦脆, 帶焦糖嘅香甜, 內裏濕潤綿密, 帶蛋香同斑蘭香, 配以椰漿更添風味~🥥鮮椰青大大個, 新鮮清甜~🥤青檸沙冰飲落有青檸嘅酸味, 冰凍清爽!

🥢大蝦炒金邊粉

🥘黃咖哩雞

🥬飛天炒通菜
炒得有鑊氣, 香辣惹味~

🐷即燒豬頸肉
豬頸肉燒至表面焦香, 肉質爽嫩, 另配上泰式燒汁

🥄斑蘭可麗露

🥥鮮椰青
大大個, 新鮮清甜~

🥤青檸沙冰
飲落有青檸嘅酸味, 冰凍清爽!
2024-02-28
  • 可麗露
  • 飛天炒通菜
2024-02-13 80 瀏覽
一間正宗得來又要高檔次既泰國餐廳,除左講派頭,質素,仲有講氣氛,感覺。位於尖東的Asura 就就比到呢種感覺我啦。Astra一間新穎的泰國餐廳🍴,環境舒適,吸引年輕人居多,全部靚仔靚女,大家收工都鍾意來呢度聚餐,由裡面坐到外面都爆棚,另外侍應都係正宗泰國人🇹🇭,真係好有泰國風味啊。呢度樣樣都好味咁款,好多都想試,今次都點左好多:青木瓜沙拉🥗$78 開胃,爽脆啊即燒🔥豬頸肉$88 超入味爽口彈牙豬頸肉青咖喱雞🐔$158 香料十足,味道佳啊薄餅$38 用來點咖喱雞最為正宗啦一滴不留招牌船麵(和牛)$138 超正和牛一定要試香脆豬肉腩炒芥蘭返$98 我自細鍾意食,味道不過不失芒果🥭熱情果沙冰🍧 $55 必飲之選🤪
呢度樣樣都好味咁款,好多都想試,今次都點左好多:
青木瓜沙拉🥗$78 開胃,爽脆啊
香脆豬肉腩炒芥蘭返$98 我自細鍾意食,味道不過不失
芒果🥭熱情果沙冰🍧 $55 必飲之選🤪
2024-01-25
2024-02-11 74 瀏覽
見到很多人分享這家主打泰國菜和海鮮的餐廳,款式多樣,價錢合理,這天終於有機會來試試帶子有四粒,調味用上泰式酸辣醬汁,完全不會蓋過帶子本身的鮮味,每一粒的熟成度都剛剛好,鮮嫩無比。生菜包幾乎是我每次去泰國餐廳都必點的一道菜。第一次吃鴨肉的生菜包,沒有傳統的豬肉那種油膩感,但肉味香濃,完全不臊,真的有驚喜!平時吃的豬頸肉都是用炭燒的做法,他們是用魚露漬豬頸肉,炸得香脆可口,調味恰到好處,只能說必須配上一杯啤酒🍻高級版船麵,用上和牛作為配料,湯底十分濃稠,有點像沾麵的質地,如果牛肉的份量可以多一點會更好😆泰duck生菜包 $118泰式香煎帶子 $138和牛船麵 $138炸魚露漬豬頸肉 $88飛天炒通菜 $78龍眼冰 $35泰式奶茶 $38
見到很多人分享這家主打泰國菜和海鮮的餐廳,
款式多樣,價錢合理,這天終於有機會來試試

帶子有四粒,調味用上泰式酸辣醬汁,
完全不會蓋過帶子本身的鮮味,
每一粒的熟成度都剛剛好,鮮嫩無比。

生菜包幾乎是我每次去泰國餐廳都必點的一道菜。
第一次吃鴨肉的生菜包,沒有傳統的豬肉那種油膩感,
但肉味香濃,完全不臊,真的有驚喜!

平時吃的豬頸肉都是用炭燒的做法,
他們是用魚露漬豬頸肉,炸得香脆可口,
調味恰到好處,只能說必須配上一杯啤酒🍻

高級版船麵,用上和牛作為配料,
湯底十分濃稠,有點像沾麵的質地,
如果牛肉的份量可以多一點會更好😆

飛天炒通菜 $78
龍眼冰 $35
泰式奶茶 $38
2024-02-06 63 瀏覽
第一次聽沾麵都有泰國版原來個湯係青咖喱/紅咖喱🥘然後將一啲凍嘅米線、芽菜、椰菜沾上咖喱一齊食我地就一人叫左一款嚟試😋 雖然店員話2款咖喱都係少辣,但唔食得辣嘅我,覺得青咖喱真係好辣🥵反而紅咖喱就冇咁辣 除左辣度之外,咖喱入面嘅餸都有唔同青咖喱入面有魚蛋、雞、豬紅紅咖喱就有海鮮(例如蝦同青口) 米線係圈成4個波咁,好搞笑米線份量都夠多,但沾咖喱前就要整散佢先沾得均勻,有啲唔方便😅 午餐配埋泰式飲品,試左泰式奶茶唔會太甜,茶味都夠香👍🏻留意返只奶茶冇得轉熱,天氣凍個陣可能要轉其他飲品啦 菜式:- 午餐:招牌泰式沾麵:$86 味道:🤤🤤🤤🤤/5性價比:🤤🤤🤤🤤/5
第一次聽沾麵都有泰國版
原來個湯係青咖喱/紅咖喱🥘
然後將一啲凍嘅米線、芽菜、椰菜沾上咖喱一齊食
我地就一人叫左一款嚟試😋

雖然店員話2款咖喱都係少辣,
但唔食得辣嘅我,覺得青咖喱真係好辣🥵
反而紅咖喱就冇咁辣

除左辣度之外,咖喱入面嘅餸都有唔同
青咖喱入面有魚蛋、雞、豬紅
紅咖喱就有海鮮(例如蝦同青口)

米線係圈成4個波咁,好搞笑

午餐配埋泰式飲品,試左泰式奶茶
唔會太甜,茶味都夠香👍🏻
留意返只奶茶冇得轉熱,天氣凍個陣可能要轉其他飲品啦

菜式:
- 午餐:招牌泰式沾麵:$86

味道:🤤🤤🤤🤤/5
性價比:🤤🤤🤤🤤/5
招牌泰式沾麵(紅咖喱)
招牌泰式沾麵(青咖喱)
招牌泰式沾麵(紅咖喱)
招牌泰式沾麵(青咖喱)
一踏進這家店,泰國的那種濃濃郁的風情迎面而來。我開始我味蕾探險,一啖燒豬頸肉,啊真係又香又彈牙😍!用嘅泰式秘製醬汁嗌得好,一啖嘴咸香得嚟微辣,真係好惹味。話說那個泰式燒雞,喂,唔試你真係唔知嘅!雞肉好嫩,啖啖肉嘅,個皮脆到喇叭聲,正!👍煮炒河粉方面,嗰個鑊氣,嘩,食落好有層次,河粉滑溜溜,雞肉又嫩,簡直係炒河粉嘅典範。食芒果糯米飯嘅時候,我簡直似飄到泰國去咗。糯米飯同芒果嘅組合真係冇得頂,椰漿甜香又唔膩,窩心!老媽手打蝦餅真係夠晒彈性,甜辣醬更係添咗份開胃感。船麵?湯有勁,牛肉片連丸子夠味,正到爆。至於啖啖蟹肉炒飯,熱氣騰騰,每一啖都感受到滿滿嘅蟹肉,香!最後,泰北鹽燒黃油鳥頭呢個菜,鹽香味好夠晒唔腥,好食到停唔到口🙈。嚟到呢間泰國菜,我真係大開眼界,每樣菜都係一個驚喜。如果想食返個地道泰菜,我會話你知,呢度絶對值得嚟!👌🔥🥰