2019-02-24 288 瀏覽
天后殿糖級嘅甜品一向都好高評價,今次去開天后,即刻去試一試,今次點左朱古力疏乎里及懷舊香蕉船配雪糕,疏乎厘外脆內軟,好好味,香蕉船有三球雪糕可以配搭,佢哋餐廳仲有好多其他唔同種類嘅甜品,下次經過再試吓
2019-02-17 122 瀏覽
今日經過天后,去咗一間好出名嘅甜品鋪叫做殿糖級食甜品,佢哋嘅甜品選擇好多,今次點左天使冰同埋朱古力梳乎利,佢哋嘅天使冰分量足夠,食落去有種入口即溶嘅感覺,配料仲有粟米片、棉花糖及Oreo 餅碎,非常好味;梳乎利熱辣辣,軟綿綿,同天使冰一冷一熱,簡直係絕配
2019-02-10 87 瀏覽
行完年宵想食d甜野令行程更完滿所以搵下附近有咩甜品舖唔洗周圍睇啦😂因為間間都要等位,見到呢間殿糖級毫不忌諱😂開多左好多枱係條街,應該好快有位,所以就食呢間叫左杯雪糕涼粉冰,雪糕係用左Dreyer’s 所以好穩陣但杯野就好淡味,而涼粉本身又冇咩味,所以成杯野靠哂雪糕既甜味...另外叫左雪糕心太軟,可能真係太多客啦⋯⋯等左20分鐘左右,問一問店員先知....佢漏左單所以都等左好奈先有得食😂不過唔緊要,本身都係想搵個地方食下野傾下計,但個心太軟可能太趕...所以個賣相就真係差d但食落都ok ge🙈不過下次都係等冇咁旺先黎食會好d
行完年宵想食d甜野令行程更完滿
所以搵下附近有咩甜品
叫左杯雪糕涼粉冰,雪糕係用左Dreyer’s 所以好穩陣
但食落都ok ge🙈不過下次都係等冇咁旺先黎食會好d
2019-02-02 62 瀏覽
本身唸住入去食碗糖水甜下自己啦,點知道入到去要乜沒乜,仲要態度差到爆炸,一肚氣,點訝姨沒文化真可怕,講嘢唔正仲要上錯糖水二次,一聽到話要寫差評就立刻出來阻止、當時真係笑了!
2019-02-02 66 瀏覽
第一次食甜水食到咁火,要乜冇乜,態度超差,好似我食拒既野係我地汁到咁,要西瓜冰冇西瓜冰,要梳乎厘冇梳乎厘,仲要大大聲講到理所當然咁,最後仲要有個女人超瘦既,出黎大大聲凶我話叫我望真啲個menu 先好order wor , 話自己個廚房好忙,叫我望好左先好order ,真係超吾開心,建議大家吾好黎呢間,啲人超兇又惡!!!真係覺得好差,又難食,啲料又少,擺盤又核突,又吾夠人手但仲大條道理咁講到自己吾夠人是好應該咁,完全吾覺得自己冇問題。自己間公司吾夠人手關我地啲客咩事?俾野又俾錯,叫西瓜冰就上紅豆冰,上錯2次野,oh my god ?! What's going on ?
2019-02-02
OK
2018-11-09 167 瀏覽
糖水店來好, 好大間, 都幾企理. 我只想食河粉, 問了侍應除了芒果, 還有沒有其他. 侍應都耐心回答. 最後叫咗個火龍果蜜瓜西瓜河粉, 朋友就叫咗個榴槤班戟. 都好快就有了, 唔洗點等. 我個火龍果蜜瓜西瓜河粉都OK, 好過隔離街明記好多啦算係. 雖然河粉薄D, 生果粒細咗D, 但都入口爽口, 生果都算新鮮.  朋友個榴槤戟一上枱, 係勁黃, 黃到有點熒火...哈... 好多cream...裡面既榴槤就..都OK啦.... 原來用佢地charge電機可平$20, 大家下次可留意!
2018-11-08
2018-08-20 236 瀏覽
今晚與朋友們食咗晚飯無所事事,加上天時暑熱,想吃一點甜品,品嚐一下凍冰冰、涼浸浸嘅感覺! 我們去了位於天后的殿糖級!一入到去,覺得環境很舒服,很光猛,很鋪面很光鮮感覺!我叫了一碗蜜瓜西米露!本身唸住可以即時降温,但很失望呢!碗蜜瓜西米露沒有蜜瓜打汁,只是得幾片切片而沒有蜜瓜味的蜜瓜配上沒有椰汁味嘅西米露!而且成碗甜品又不夠凍,西米露又舔住了,真的與想像中的蜜瓜西米露天淵之別!最攪笑我朋友叫芒果汁又沒有!但叫芒果西米露又有!

!最攪笑我朋友叫芒果汁又沒有!但叫芒果西米露又有!
2018-08-19
$30 (宵夜)
2018-04-09 394 瀏覽
買左簡單嘅甜品35蚊,卑左一百蚊,找返六十五蚊,但有一張五十蚊爛左個好大嘅洞,人地都唔收。我住緊附近,永遠不會再買了。甜品都唔好食,心情也唔好。never come again!!!
外賣自取
2018-01-28 395 瀏覽
夜晚去殿堂級食嘢。梳乎厘好好味。都整得好靚。食芒果西米露仲有小丸子送。啲員工服務態度都好好。嗰老闆都好靚女嫁。價錢都唔貴。其他fd都話好好味。推薦大家都可以去試下。
2018-01-27
  • 原味梳乎厘
  • 楊枝金露
2018-01-13 343 瀏覽
原味梳乎厘,嘔心味道,食到成舊蛋白,咬住成口砂糖。。根本就係食緊熟咗嘅原材料。。沒有最差,只有更差。咁樣嘅水準根本就唔開得鋪!不知所謂!浪費食物。。。將啲食物搞成咁, 不如唔好開啦。

2018-01-13
2018-01-12 219 瀏覽
服務態度真的好好,糖水都好好食,料足份量大,朋友介紹食梳夫厘甜度適中,食完一個好想再食多個,之後再試埋個榴連千層糕榴連味好濃香,真的是齒夾留香,鍾意食榴連的你值得一試,芒果千層也不錯,皮薄饀靚,可以叫幾款幾個朋友一齊分享下,地址好方便,天后A2出口直行就到,會同朋友再去的
地址好方便,天后A2出口直行就到,會同朋友再去的
2018-01-11
  • 梳夫厘,榴連千層糕
  • 雞蛋布丁
2018-01-12 188 瀏覽
空間夠大,適合成班fd聚埋一齊,吾使就住就住逼埋一齊坐員工服務態度都好好,值得一讚。最重要嘅系,啲甜品都好好味極力推薦呢間嘅榴蓮千層,真系真材實料!榴蓮味好香好重,啱晒鐘意食榴蓮嘅我哋我朋友叫咗個芒果班戟,平常出面食d芒果都帶d酸,而呢間嘅芒果就冇咩酸味又甜又多汁,一食就知好新鮮!價錢合理,份量足夠,甜品種類又多,中、西式都有,就我所知,開張不久,環境衛生都幾好,又近天后地鐵站A2出口!下次都會揀返呢間
空間夠大,適合成班fd聚埋一齊
,吾使就住就住逼埋一齊坐
員工服務態度都好好,值得一讚。最重要嘅系,啲甜品都好好味

又甜又多汁,一食就知好新鮮!

下次都會揀返呢間
  • 榴蓮千層
  • 芒果班戟
2018-01-03 128 瀏覽
聖誕節又是到朋友家開party 的時侯、吃飽飯玩了幾個回合switch 煮了無限回的洋蔥蕃茄湯、離開後肚餓感又來了。在天后地鐵站附近有幾間糖水店、殿糖級是其中一間比較大和有規模。原個椰皇燉3.6牛乳 $45 熱騰騰以原個椰皇送上、一送來已經聞到好香的椰子味、燉牛乳非常幼滑、奶味香濃、暖暖的冬天吃十分適合。楊枝甘露 $32 看上去好足料、有不少芒果及西柚粒、好多芒果醬較杰身、做得不錯。此外這裡甜品選擇亦多、不難找到自己喜歡吃的啊。

此外這裡甜品選擇亦多、不難找到自己喜歡吃的啊。
$40 (宵夜)
2017-10-16 261 瀏覽
殿堂級甜品店,其實有好多分別,今次路經此地,即管走入去試一試,嘩,原來很多款甜品可選擇,今次決定叫咗芒果拿破崙,果然有驚喜,賣相已經相當吸引,酥皮夠脆,芒果亦好甜。下次一定要叫多幾個朋友試下唔同種類的甜品,值得再食。
2017-10-01 199 瀏覽
我幾乎成了天后殿糖級最忠實的粉絲。連鋪頭的人幾乎認識我,點解我會獨鍾一間,態度好是其次,真係好食,滴甜品真係越做越好。第一推介:雞蛋仔第二推介:酥皮拿破崙。可選生果(芒果、草莓🍓、榴槤)第三推介:熱辣辣天氣食:雪花冰,多口味,爽快第四推介:楊枝金露,榴槤玉露,爽口。第五推介:芒果、榴槤河粉,又香又滑第六第七第八........好唔好食,真係試過先知道,夥計都真系好好人,有問題直接穩她們,即時解決,有歉意,好難得。一個字

第一推介:雞蛋仔

雞蛋仔

第二推介:酥皮拿破崙。可選生果(芒果、草莓🍓、榴槤)

第三推介:熱辣辣天氣食:雪花冰,多口味,爽快

魔鬼冰

第四推介:楊枝金露,榴槤玉露,爽口。

第五推介:芒果、榴槤河粉,又香又滑

第六
第七