2023-07-24 172 瀏覽
今天叫了杯奶蓋紅茶+仙草蘆薈,結果俾左珍珠蘆薈。如果冇仙草可以同個客講。飲品太甜。建議佢用返透明杯,有錯即刻換。希望佢以後認真check 單,唔好再俾錯料,收錯錢。
今天叫了杯奶蓋紅茶+仙草蘆薈,結果俾左珍珠蘆薈。
如果冇仙草可以同個客講。
飲品太甜。
2023-07-24
2022-02-27 411 瀏覽
平日下午三點半幫襯sharetea, 唔使排隊,等咗一陣就有,大杯珍珠奶茶, 免費加小珍珠, 半糖,去冰,$24,去到冇人嘅地方,先除低口罩飲,冇特別,其實半糖都已經足夠甜。

平日下午三點半幫襯sharetea, 唔使排隊,

等咗一陣就有,

大杯珍珠奶茶, 免費加小珍珠, 半糖,去冰,
$24,

去到冇人嘅地方,先除低口罩飲,
冇特別,其實半糖都已經足夠甜。
2021-11-29
外賣自取
  • 半糖去冰珍珠奶茶
2021-10-20 214 瀏覽
呢間鋪我都買過幾次了,店面很乾淨,店員有禮貌,飲品質素也可以的,是正常見到其他食評寫到甘差,可以想寫返個食評比佢,我幾乎次次都飲 咖啡凍奶茶, 入面係coffee jelly, 滿足我可以咬下有口感。而且呢款飲品唔係間間台式店都有,所以我已經是常客了✅

咖啡凍奶茶  M
2019-08-20 554 瀏覽
到尖沙嘴想找一杯珍珠奶茶,想到一向覺得不錯的Sharetea在附近,心想應該不會中伏,但我後悔了!到店後沒有人排隊,叫了珍珠奶茶少甜少冰,不足一分鍾就拿到了茶。但叫了少甜的茶還是非常甜,茶是暖的!令我懷疑這一杯那麼快拿出來,有沒有認真製作呢?!暖的茶實在太難喝,唯有叫店員加冰,他把杯面破開加冰後,竟然沒有重新封好杯面就給我!加完冰後還是非常難喝,喝了兩口氣得扔進垃圾桶!以後不再喝sharetea!

2019-08-20
外賣自取
又係時候返去撞彩珍奶專門店 睇下今次既運氣如何🤪.台灣珍珠奶茶 - 大珍珠 HKD20;不專業評級:5.5/10珍珠保持到水準☺️ 依舊煙煙韌韌 但今次既奶茶就...😢 無茶香 只得濃濃的奶香
台灣珍珠奶茶 - 大珍珠 HKD20
又係時候返去撞彩珍奶專門店 睇下今次既運氣如何🤪
2018-09-22
下午茶
2018-07-26 324 瀏覽
尖沙咀台式奶茶越開越多,沿住厚福街、加拿芬道、嘉連威老道、差不多有10間。今次試左呢間新開(雖然新開,但台灣朋友話呢個品牌台灣已經唔興)。近期我至愛芝士奶泡,所以見到有呢個芝士莓莓就吸引去試。我買時話要少糖⋯點知收銀話冇分甜度,因為用返原莓糖槳,講完都知伏伏地。之前試過好幾間,包括大陸喜茶,通常飲芝士xx個杯蓋有個洞可以先品嚐芝士味, 大啖啜就可以飲埋兩溝,完全唔洗飲管。但想唔到呢間仲沿用舊款杯,第一啖只可以飲到下面d苺味果汁,仲要甜到好似飲左一大啖超甜糖水咁,d莓味又假,要等d芝士溶埋落去,已經比甜味蓋過哂所有,飲左兩啖已經飲唔落去⋯

近期我至愛芝士奶泡,所以見到有呢個芝士莓莓就吸引去試。