餐廳: 極尚大喜屋 (銅鑼灣廣場一期)
資訊:

今個星期就係母親節啦💐,未諗到去邊可以考慮吓食放題啊😋!星期一至四晚市6:30後入座$298/位,星期六、日同公眾假期就$318/位,有前菜、刺身、壽司、卷物、一品料理、炸物、燒物、煮物等等。出面自助區有沙律、麻辣小食、凍海鮮等等,甜品櫃仲有多款奶凍、糯米糍等等,仲有Häagen-Dazs杯裝雪糕同韓國牌子雪條任食添啊!飲品櫃都有超多款飲品,仲有自家製珍珠奶茶同冷泡茶,珍珠奶茶香濃好飲🧋!如果你係榴槤控一定唔可以錯過呢度嘅燒榴槤,店員拎出嚟嘅時候仲熱到噴煙㗎,大大粒軟滑香甜,一試難忘💛~🦐前菜有泰式虎蝦同柚子汁海蜇,泰式虎蝦蝦肉爽彈配上泰式酸汁幾開胃。海蜇係一片片,口感爽脆沾上柚子汁🍊,味道清新✨。🐟刺身有三文魚、油甘魚、馬刀貝、赤貝、甜蝦、赤蝦、帶子等等。三文魚切得厚食,食落好有口感,仲好肥美添😍!馬刀貝同赤貝爽口鮮甜,帶子雪白新鮮而且鮮甜美味!🔥燒物一定要嗌燒鰻魚、川色廣島蠔🦪、皇牌燒乳鴿!鰻魚厚肉彈牙,上枱時仲暖暖地🤎!川色廣島蠔蠔肉飽滿多汁,加埋上面嘅炸蒜🧅同辣椒🌶️,食落好惹味😋。乳鴿即叫即整熱辣辣,外脆內嫩,咸度剛剛好👍🏻。🧆炸物我哋最鍾意香芋丸同埋貓山王丸,香芋丸外層煙靭,
今個星期就係母親節啦💐,未諗到去邊可以考慮吓食放題啊😋!星期一至四晚市6:30後入座$298/位,星期六、日同公眾假期就$318/位,有前菜、刺身壽司、卷物、一品料理、炸物、燒物、煮物等等。出面自助區有沙律、麻辣小食、凍海鮮等等,甜品櫃仲有多款奶凍、糯米糍等等,仲有Häagen-Dazs杯裝雪糕同韓國牌子雪條任食添啊!飲品櫃都有超多款飲品,仲有自家製珍珠奶茶同冷泡茶,珍珠奶茶香濃好飲🧋!如果你係榴槤控一定唔可以錯過呢度嘅燒榴槤,店員拎出嚟嘅時候仲熱到噴煙㗎,大大粒軟滑香甜,一試難忘💛~

🧆炸物我哋最鍾意香芋丸同埋貓山王丸,香芋丸外層煙靭,內餡有滿滿嘅香芋泥。貓山王丸口感外脆內軟,榴槤味香濃,鍾意食榴槤嘅一定唔可以錯過💛!

🥢一品料理最愛食花雕醉鮑魚,鮑魚爽口彈牙配上調配得恰到好處嘅醉汁,好好味💕。

🍨甜品嗌咗雪燕蛋白燉鮮奶🥛,入口滑嫩而且唔會太甜。Häagen-Dazs杯裝雪糕當日有3款口味(雲呢拿、朱古力、咖啡)~

📍 極尚大喜屋 (銅鑼灣廣場一期) (銅鑼灣)
2024-05-08
2024-04-23 2358 瀏覽
放工想食一下刺身,幾間九龍區的大喜屋都full了,幸好,銅鑼灣分店竟然有位,可以食7:45分那輪!朋友早入,可以拎定位,定野食等我。價錢不過$268,我來到時已經座無虛席,要數香港成功的餐廳,大喜屋真的當之無愧 ,因為每間分店晚市時段,真係坐滿人~自助區有沙律吧、生果吧、甜品櫃、飲品櫃、冷熱飲品,清酒任君選擇。海鮮區有青口、大蜆、大蝦,還有熱辣辣湯品和糖水!刺身厚切,必點的三文魚、油甘魚、吞拿魚、帶子、赤蝦,全部都新鮮又肥美,池魚王薄切亦是必食,刺身每次都是放題的主打食物,一定要encore至少2轉。還有拖羅蓉和海膽手卷,細細件但夠鮮味。今次試左壽司,估唔到水準又幾好,花之戀、帶子、海膽拖羅蓉、甜蝦沙律等,細細件容易食。燒物必食當然有燒蠔,點了半打,最欣賞那鋪面的炸蒜,好香口。蠔肉夠大隻又夠多汁。燒牛舌爽口,燒鰻魚肥美,天婦羅香口。花菇花膠和花雕鮑魚是回本之作,不可不食!!!葱爆炒鱔球、西京燒比目魚、燒菠蘿、雞軟骨都是我的愛。燒榴槤好驚喜,大大件好香甜creamy,正過自己出去買榴槤食,食返幾件止下榴槤癮。最後食了2轉蟹粉豆苗,消化一下。再食埋燕窩燉蛋白雪糕便漢滿足了。仍然覺得3百零蚊

最後食了2轉蟹粉豆苗,消化一下。再食埋燕窩燉蛋白雪糕便漢滿足了。仍然覺得3百零蚊的價錢,食咁多野,真心好抵,呢個價錢,去日本餐廰,分分鐘都係食唔飽。

2024-04-17
2024-04-20 1632 瀏覽
高質抵食樓上放題🫶🏻-真係好耐冇食放題,嗰日諗起突然之間好想食,所以就去咗食以前食開嘅大喜屋~-🍱晚市放題 ($298)食物嘅選擇同埋種類都有好多,有唔同嘅特色刺身、壽司、手卷、卷物、一品料理、炸物、串燒同埋熟食🙊另外出邊自助吧都有好多款飲品、冷盤前菜、甜品、水果同熟食,因為真係好多款嘢食,所以小編淨係分享一啲個人最鍾意食嘅👀-👅燒牛舌呢個真係必叫,多汁而且夠爽口又唔韌,好有驚喜😙🐟刺身放題點少得刺身,呢度嘅三文魚、帶子、甜蝦同油甘魚都好新鮮,小編嗌咗好多輪🤣🦪燒蠔啲蠔幾大隻,同埋食落幾鮮甜,上面仲要加咗好多炸蒜同辣椒仔,好香好惹味😚🥠榴槤燒鍾意食榴槤嘅一定要叫嚟試吓,外脆內軟,香甜軟滑😍-🍘炸物炸物嘅表現都好出色,全部都炸得夠晒酥脆,尤其係一啲流心嘅炸物真係好好食😙-🍶醉鮑擺盤勁精緻,上菜嘅時候小編都呆咗😂酒味恰到好處,鮑魚都幾爽口,值得一試~另外水果同埋甜品吧都有好多選擇,尤其係啲水果都好甜好新鮮,其他嘢食嘅質素都唔錯,上菜又好快,收碟都幾快,呢個價錢嚟講真心幾好☺️味道 8.5/10服務 7.5/10環境 8/10回頭率8/10總評 8/10😋🤍人均消費 $327💰-📍 極尚大喜屋
高質抵食樓上放題🫶🏻
🍱晚市放題 ($298)
食物嘅選擇同埋種類都有好多,有唔同嘅特色刺身壽司、手卷、卷物、一品料理、炸物、串燒同埋熟食🙊
👅燒牛舌
呢個真係必叫,多汁而且夠爽口又唔韌,好有驚喜😙

🐟刺身

🦪燒蠔

🥠榴槤燒
鍾意食榴槤嘅一定要叫嚟試吓,外脆內軟,香甜軟滑😍
🍘炸物
🍶醉鮑
擺盤勁精緻,上菜嘅時候小編都呆咗😂
酒味恰到好處,鮑魚都幾爽口,值得一試~

味道 8.5/10
📍 極尚大喜屋
(其他分店:
尖沙咀金巴利道26號1樓
觀塘開源道79號鱷魚恤中心3樓
沙田沙田正街21-27號沙田廣場1樓33-35, 44-46號舖
旺角彌敦道625 & 639號雅蘭中心4樓)

#米食日本菜 #米食放題 #米食銅鑼灣 #銅鑼灣美食 #美食 #hkfood #hkfoodie #hkig #hkeat #hkgirl #hklifestyle #foodiegram #hkrestaurant #香港美食 #香港餐廳 #食評 #thefoodieinitiative #internationalfoodiesunite #foodadmirersoftheworld #globaleats #internattionalcuisinefamily #foodsharinggroup #香港 #香港餐廳
2024-04-17 1180 瀏覽
老公生日前夕食番個高質放題賀一賀佢見餐牌更新左多左好多款新品梗係要試試佢有我最愛之一既泰式虎蝦~一客4隻除左有靈魂醬汁仲有蒜片~前前後後叫左3客先夠皮冰鎮柚子海蜇之前為觀塘食過,非常爽口好似人地拍ASMR片咁,蘸埋柚子醋好清新。另一款新品係魚子柚子醬章紅魚薄切,連我唔好魚都覺得唔錯,幾鮮甜。刺身好多選擇:我地除左希靈魚、赤貝、甜蝦外,全部都叫左少量試下。榮螺&馬刀貝鮮甜爽口,極品大赤蝦蝦肉彈口鮮甜一d都唔腥,三文魚肥美,油甘魚&池魚王食落魚油豐富。卷物:鵝肝芝士鰻魚卷,芝士鰻魚本身已經好夾加埋鵝肝更加香。壽司:鹽燒左口魚壽司係必叫,好鍾意佢既魚油勁香。創作壽司:鵝肝壽司超驚喜入口即溶,前前後後叫左6件。芝士飛魚籽玉子燒:芝士味勁濃,魚子咸香,玉子帶甜,好夾。龍蝦沙律赤蝦塔:赤蝦肉質軟糯加埋龍蝦沙律口感豐富,前後叫左4件。海膽三色塔:吞拿魚蓉好creamy,如果海膽多d口感會更好。一品料理:花雕醉鮑魚叫左5隻,好大隻兼入味。川燒廣島蠔老公食左5隻,肥美又惹味。瑤柱扒豆苗~食落同係中菜餐館食既一樣咁有水準。整品海蔘花膠盛宴~海蔘爽口,冬菇厚肉好入味,花膠大塊滿滿骨膠原。雪燕蛋白燉鮮奶~最有
老公生日前夕
食番個高質放題賀一賀佢
見餐牌更新左多左好多款新品梗係要試試佢

卷物:鵝肝芝士鰻魚卷,芝士鰻魚本身已經好夾加埋鵝肝更加香。

壽司:鹽燒左口魚壽司係必叫,好鍾意佢既魚油勁香。

創作壽司
鵝肝壽司超驚喜入口即溶,前前後後叫左6件。
芝士飛魚籽玉子燒:芝士味勁濃,魚子咸香,玉子帶甜,好夾。

一品料理:
花雕醉鮑魚叫左5隻,好大隻兼入味。

川燒廣島蠔老公食左5隻,肥美又惹味。
瑤柱扒豆苗~食落同係中菜餐館食既一樣咁有水準。

雪燕蛋白燉鮮奶~最有驚喜,奶味香濃,蛋白滑捋捋,唔太甜,除左雪燕仲有杞子,好滋潤呀!每人兩杯🙈

炸物:叫左我必食既香芋丸,老公既脆炸貓山王,每人兩粒。

燒物:燒香草羊鞍大件厚肉,唔蘇有肉汁。
蒲燒鰻魚~同觀塘分店既一樣咁好食。
極品金枕頭榴槤燒~老公超鍾意食左兩件,燒完佢話仲香……我就頂唔順……

飲品:老公飲左唔同飲式既冷泡茶,我就飲左一罐半既Apple Cider,爽。

出面除左有人飲品櫃,甜品櫃,雪糕櫃外仲有炸物、生果,同埋小籠包,蝦餃,燒賣。
我地拎左一籠小籠包一人一隻都唔,食到呢度已經飽左8成,一人一杯haagen-dazs雪糕佢為尾聲,大滿足。

銅鑼灣店座位比觀塘寬敞,兩邊都無漏單,上菜速度都算快,無論熟食、刺身壽司甜品都有一定水準。
店員們收碟頻密,唔會放到一枱都係,已經好有禮貌,值得一讚。
2024-04-17
生日
2024-02-14 5144 瀏覽
我個friend話銅鑼灣呢間放題啲鮑魚超好食🤣每次起碼食20隻,佢話咁樣一定回本!嗰日同佢一齊去食咗真係唔錯,咬落非常之爽口!本身都好鍾意食放題,因為覺得好抵食,而且種類選擇多。刺身、卷物、燒物、天婦羅、鍋物,再去到甜品生果咩都有😃諗返都覺得好抵!基本上講得出嘅刺身都有,三文魚甜蝦榮螺赤貝全部都一定有。今次去食覺得特別在於佢有海蜇😀同樣都係食極唔肥,而且好好食!非常之推介佢哋嘅花雕醉鮑魚,佢哋每一碟都好用心,有一隻鮑魚殼做裝飾。鮑魚除咗爽口,仲有好香濃酒香味,我食咗十幾隻先收手🤣抵!蒲燒鰻魚係我非常推介嘅嘢食,鰻魚咬落去好香口而且肉厚有質感,一落單就叫10件,會成排上比你😃👍🏻 鵝肝壽司好正超大件鵝肝,而且裏面仲非常之軟滑,我覺得食呢個都可以回本😁除此之外,佢哋嘅燒蠔都唔錯,上面有啲辣椒同埋炸蒜,勁正!黑松露蟹肉芝士軟殼蟹卷,佢嘅飯量唔多,但係餡料超多,黑松露好香味道好夾。比目魚西京燒平時喺餐廳食要百幾蚊一件㗎,而家有得任食真心正,質素同出面餐廳差唔多!食到咁上下就要出去自助區睇吓,有大量熱盤,霸王雞都有😱仲有好多生果切好晒唔使自己落手,雪糕方面有Häagen-Dazs。咁多種選擇二百

基本上講得出嘅刺身都有,三文魚甜蝦榮螺赤貝全部都一定有。

食到咁上下就要出去自助區睇吓,有大量熱盤,霸王雞都有😱仲有好多生果切好晒唔使自己落手,雪糕方面有Häagen-Dazs。咁多種選擇二百幾蚊真心抵
  • 鰻魚
  • 創意壽司
好耐冇食過日式放題,再次嚟到銅鑼灣嘅極尚大喜屋$268任飲任食兩個鐘,覺得性價比真係好高呀!自助區有各種熱飲凍飲,而家飲品選擇多咗好多,其中最鍾意嘅就係楊枝甘露同埋珍珠奶茶,仲有各款無糖冷泡茶同埋果汁汽水。自助區仲有沙律、海鮮、炸物、湯、甜品、水果同埋熱食可供選擇。落單啲嘢食好快就嚟到,而且員工收碟好快,兩個鐘真係可以不停咁食~唔可以錯過嘅,就當然係各種刺身,我就鍾意油甘魚、三文魚、北海道帶子、赤蝦、赤背等等,肥美又新鮮。其他食物我就鍾意金牌燒乳鴿王,皮脆肉嫩!極品海參花膠盛宴,同去酒樓食嘅差唔多啊,花膠超大塊。薑蔥爆鳝球好夠鑊氣!比目魚西京燒就燒得好香~都係唔可以錯過㗎!炸物我都好鍾意,包括芝麻雞翼、紫心香芋丸、脆皮炸奶同埋脆炸貓山王,每一款都好好食呀,香脆可口~總括而言,食物款式多性價比好高!真係大滿足呀~

總括而言,食物款式多性價比好高!真係大滿足呀~
4天前 0 瀏覽
見D人話好味咁咪去試下,非常之多人,一定要訂位,魚生新鮮好味,但每次點份量都會比少一半,咁就要點多幾次,其他熟食衹係一般,原本見燒生蠔好似好正,但結果也衹是一般,重要係吾熱,咁價錢如果喜歡食魚生係可以
5天前
實在太久沒吃過這類的放題了~然後直接把大部份都先點一輪🤣📌晩市成人放題(星期一至四優惠) @$298✨刺身刺身們都可以😌都冰凍 又大件又厚!!特別是三文魚和油甘魚刺身!!大家可以放心點~~極品大赤蝦Size 都可以接受~~😌個人覺得有點小驚訝的 是希靈魚刺身 小小一個長方形 卻是帶甜甜的!——————✨創作壽司相信大家每次到這個壽司🍣肯定會在考慮要不要選 會不會變飽(?)可是!!可是!!!他們的壽司🍣都是小小一顆 飯量都是一口都可以來幾顆😌芝士飛魚籽玉子燒 不太像壽司 直接就是兩個小片的玉子燒 上面來個芝士 中間夾個飛魚籽芝士和飛魚籽中和甜甜的玉子燒 第一次來真的有被喚醒 想不到放題還可以吃到有趣的小物呢~~鵝肝(一件)來打星打星 請先每人來一件!!大家試過後 也肯定會再點一次😆飯周邊沾了芝麻 而上面的鵝肝還比飯還大 超軟(多吃幾片 就已直接回本🤫——————✨手卷手卷和壽司🍣一樣都是小小一件!大口一點也可以一口來😆小口小口的 兩口也能結束🔚海膽的雖然沒到很大片 只有小小的 但顔色還滿鮮豔的~~拖羅蓉 份量則相較多 味道上一定沒海膽來的出 可以😌試試來點WASABI 可能會鮮點喔(下次
實在太久沒吃過這類的放題了~然後直接把大部份都先點一輪🤣

✨創作壽司
手絭
✨手卷
手卷和壽司🍣一樣都是小小一件!大口一點也可以一口來😆
(下次應該要來個三文魚籽 或蟹子試試 可能料會更多 又更鮮濃
✨卷物
鵝肝芝士鰻魚卷 喜歡💕鰻魚的可以來一件~~
雖然鰻魚沒到很厚 薄薄一片 味道卻先來 然後再來芝士的濃香cover~
黑松露蟹肉芝士軟殼蟹卷怎麼說呢 料們味道都有 但互不搶fo 比鰻魚卷來得溫柔
✨一品料理
他們每份的份量也不少喔~大家真的要小心點🤣
薑蔥爆鱔球
薑蔥爆鱔球 魚還不小呢~而且還滿入味的(送飯更開心🤭
極尚海參花膠盛宴 一份海參和花膠各一件 花膠比想像的還要更大更厚呢!
蒜香牛油🧈露筍炒脆肉鯇 這可以來一份~~脆肉鯇只有兩片 但來個口癮還是可以😌真有點爽脆感呢、
黃金軟殼蟹 蟹人一定要點!!!軟殼蟹一口下去都是蟹膏肥美 怎不愛~
✨炸物
芝麻雞翼 放到最後吃還是超脆超脆 愛炸的 愛雞翼的可以來一隻 試試~~
紫心香芋丸 這用來作小點心小甜點還真的不錯😌淡淡的紫薯香 外脆內QQ~~好咬好嚼呢~
天婦羅🍤
✨天婦羅🍤
令人印象深刻的必定是南瓜🎃天婦羅🍤南瓜🎃超厚一片 還紮實(會飽(誤🤣
一口甜番薯🍠薄皮小炸脆 可以來一口~~
蒲燒鰻魚
✨燒物
蒲燒鰻魚 可以來一件~
(他們還有金枕頭榴連燒 怎會想到!普通放題也會有??
✨串燒
以菜菜人而言 他們的翠玉瓜有夠快樂 厚身又大件 調味又調得香香 有串燒感
(鹽燒海蝦🦞也應該不錯👌隣位的 點了一堆 咻一下就清光
✨煮物
對不起 我們的肚子沒辦法了🫄不想浪費底下就沒在點了
(哈哈😆不過被我看到隣坐的點了 蟹皇粥 雖然看不到有一隻蟹在上面
(但份量真的沒在說笑 可是叔叔🧍‍♂️一人就把一鍋吃掉了。。應該還滿好吃(我相信、嗯、

可以自己在手機下單的 就大概是以上的了
不過他們還有些前菜、三個小炒、兩個炸物、三項中式點心、甜品、雪糕等等
也是可以自己在外面隨便取的!!還有值得一提的是他們的飲料🥤櫃
款式真的炸多連珍珠奶茶🧋也有 重點是啤酒🍻品的選項還真的多!!
啤酒🍻
而且都不是普通牌喔~ASAHI, SAPPORP, SOMERSBY, 象啤等 都有~~
(哈哈 直接和朋友來鬥喝啤酒🍺也行啦(誤🤣
泰式生蝦
蒜香牛油🧈露筍炒脆肉鯇
黃金軟殼蟹
2024-06-04
2024-06-05 0 瀏覽
午市成人放題$238,環境闊落,明淨光猛,睇黎又有新菜單,熟食區有鹽水鴨、芝士焗西蘭花同炆豬手等,仲有水果區、點心區,勁豐富!👉🏻刺身件件厚切,夠新鮮又肥美!而且叫幾多有幾多!👉🏻泰式虎蝦蝦肉鮮嫩,配泰式醬勁惹味!👉🏻魚籽柚子醬章紅魚薄切魚肉薄切,柚子醬酸酸甜甜,清新爽口!👉🏻胡麻醬拖羅蓉寶石卷大大件,有驚喜,包住各式各款魚生粒粒,確實好似寶石!👉🏻龍蝦沙律赤蝦塔龍蝦肉同赤蝦層層,口感細膩!👉🏻海膽三色塔海膽、吞拿魚蓉同牛油果醬,色彩斑駁,質地柔軟!👉🏻黃金軟殼蟹好香脆,蛋黃醬軟殼蟹,份量多!👉🏻極尚海參花膠盛宴海參同花膠好Q彈,滋補養顏的感覺!👉🏻玄米茶味雪糕清爽、香醇,茶香,雪糕絲滑!

👉🏻刺身
件件厚切,夠新鮮又肥美!而且叫幾多有幾多!

👉🏻泰式虎蝦
蝦肉鮮嫩,配泰式醬勁惹味!

👉🏻魚籽柚子醬章紅魚薄切
魚肉薄切,柚子醬酸酸甜甜,清新爽口!

👉🏻胡麻醬拖羅蓉寶石卷
大大件,有驚喜,包住各式各款魚生粒粒,確實好似寶石!

👉🏻龍蝦沙律赤蝦塔
龍蝦肉同赤蝦層層,口感細膩!

👉🏻海膽三色塔
海膽、吞拿魚蓉同牛油果醬,色彩斑駁,質地柔軟!

👉🏻黃金軟殼蟹
好香脆,蛋黃醬軟殼蟹,份量多!

👉🏻極尚海參花膠盛宴
海參同花膠好Q彈,滋補養顏的感覺!

👉🏻玄米茶味雪糕
清爽、香醇,茶香,雪糕絲滑!
乜都唔好講!就係要食咗榴槤先😆我老公唔食榴槤㗎…..🥹所以今晚有呢個機會,我一定要食😍😍今晚嘅金枕頭榴槤燒真係好精彩🤩🤩原來榴槤燒完之後甜味會增加咁多,而且口感好滑好滑~~~好似心太軟咁!我俾100 分滿分💯 我第一次咁樣食榴槤🧡私心推介💕另外其他食物方面❣️刺身推介油甘魚🐠池魚王🐟❣️創意壽司推介海膽三色塔❣️燒物推介比目魚西京燒見到甜品區有個益力多雪糕🍦好特別,所以攞咗杯嚟試吓😁最後發覺 #益力多 都係就咁飲最正,所以,甜品最後用Häagen-Dazs濃厚朱古力味一杯做結尾~
乜都唔好講!
就係要食咗榴槤先😆
我老公唔食榴槤㗎…..🥹
所以今晚有呢個機會,
我一定要食😍😍
今晚嘅金枕頭榴槤燒真係好精彩🤩🤩
原來榴槤燒完之後甜味會增加咁多,
而且口感好滑好滑~~~
好似心太軟咁!

海膽三色塔

❣️燒物推介
比目魚西京燒

見到甜品區有個益力多雪糕🍦
好特別,所以攞咗杯嚟試吓😁
最後發覺 #益力多 都係就咁飲最正,
所以,甜品最後用Häagen-Dazs
濃厚朱古力味一杯做結尾~
2024-05-24 70 瀏覽
好耐冇食過放題就心郁郁去左食🤫 今次揀左銅鑼灣嘅極尚大喜屋 之前都食過一次 印象當中啲野食幾好食 而今次再去依舊保持水準😎🍀晚市放題坐底點左啲野食之後 去左自助區睇下有咩食 而我就攞左少少麻辣豬脷 麻辣魚皮 小丸子 炸餃子 小籠包食 整體食物都正常發揮 麻辣嘅小食恰到好處 少麻少辣😛 炸物香脆可口 又有保暖燈照住 所以有一定溫度😉 之後就食左刺身 三文魚 赤蝦 甜蝦 赤貝 帶子 全部都夠新鮮 好鮮甜😍蒜蓉燒蠔大細正常 不過佢比較特別 唔係用生蒜蓉 而係用炸蒜 但都好食🦪 黃金軟殼蟹 黃金魚皮嘅鹹蛋黃味道香濃 咬到有少少鹹蛋黃粒 好正😆 鵝肝多士 鵝肝好飽滿 燒得恰到好處一啲都唔乾 咬落好香濃🤩 花雕醉鮑魚嘅花雕味清香 鮑魚彈牙有咬口🤪 燒香草羊胺 牛舌有嚼勁 肉味濃厚又多汁😋 甜品仲可以喺自助區到攞 Häagen-Dazs雪糕仲可以飲食添🥰

🍀晚市放題
2024-05-23 98 瀏覽
最近知道極尚大喜屋 @deluxe_daikiya_cwb 轉了新嘅餐牌📔, 今日阿仔係銅鑼灣運動完,順便同佢去試下😆。收費平日星期一至四夜晚最平$288,由於今日去係公眾假期前夕所以價錢係$308(1830🕡前入座)。晚市放題 $308自助區域有炸雞塊🐓、炸餃子🥟,海鮮🦪等,可以選擇嘅都唔算少,不過呢啲並唔係Duck哥🦆嘅重點....講埋飲品區域先😂,有汽水🥤、紙包飲品🧃、果汁、啤酒🍺,清酒🍶、梅酒,仲有熱飲專櫃🔥,夠哂貼心。當然唔少得有甜品,生果和雪糕,而且雪糕仲有 Hoegaarden 添😋。跟住當然係到咗,瘋狂點食物嘅時候。日本放題點可以唔點刺身😂,呢度刺身種類都幾多下,有三文魚、油甘魚、池魚王、鮑片、馬刀貝、赤貝甜蝦、大赤蝦等等😍。刺身全部都非常新鮮,至於壽司🍣方面,我地主攻海膽手卷,海膽味道甘甜,幾乎入口即溶🤤。最驚喜係叫咗咁多round,刺身和壽司質素基本上都可以保持得到,抵讚👍。除左刺身壽司🍣之外,其實仲有好多選擇,真係講都有排講😂。不過因為今次主攻刺身所以其他嘢點得唔多,其中鵝肝、燒蠔,芝麻雞翼都非常出色🤤,估唔到仲有乳鴿🐦,味道拍得住出面啲酒樓。鮑魚皇帝蟹皇粥同樣

晚市放題 $308

跟住當然係到咗,瘋狂點食物嘅時候。日本放題點可以唔點刺身😂,呢度刺身種類都幾多下,有三文魚、油甘魚、池魚王、鮑片、馬刀貝、赤貝甜蝦、大赤蝦等等😍。刺身全部都非常新鮮,至於壽司🍣方面,我地主攻海膽手卷,海膽味道甘甜,幾乎入口即溶🤤。最驚喜係叫咗咁多round,刺身壽司質素基本上都可以保持得到,抵讚👍。

除左刺身壽司🍣之外,其實仲有好多選擇,真係講都有排講😂。不過因為今次主攻刺身所以其他嘢點得唔多,其中鵝肝、燒蠔,芝麻雞翼都非常出色🤤,估唔到仲有乳鴿🐦,味道拍得住出面啲酒樓。鮑魚皇帝蟹皇粥同樣有驚喜,粥底綿綿,味道鮮甜😍。

總括食物質素真心全部都唔差,3百頭蚊食到呢個質素,性價比真心係高💯。

p.s. 雖然我唔食榴槤,但見好多人都點極品金枕頭榴槤燒,估計應該都唔錯,榴槤控要注意。
2024-05-14
2024-05-22 65 瀏覽
紀念日去咗銅鑼灣食日式放題,呢間勝在款式夠多,定價親民,而且地點超級方便。刺身、壽司、一品料理、炸物、燒物、串燒,仲可以無限暢飲清酒、燒酒同梅酒~ 想回本嘅一定會狂點刺身,食落幾新鮮,而且無漏單情況,只怕大家食唔飽😂 見每枱都一大盤咁叫就聲明有質素。壽司、火灸同手卷都值得一試,飯唔會好大,細細件可以食多幾款。一品料理反而有驚喜,花雕醉鮑魚、瑤柱扒豆苗、海參花膠、牛油蘆筍炒脆肉鯇,唔講唔知以為去咗酒樓~ 個人喜歡黃金軟殼蟹同雪燕蛋白燉鮮奶,前者炸至酥脆,後者入口滑溜,讚。炸物、天婦羅同燒物就正常發揮,可能係即叫即整,所以需要等候一段時間,鍾意食榴槤嘅呢度都有燒金枕頭🔥 唔夠飽嘅可以食埋煮物,推鮑魚皇帝蟹黃粥同龍蝦湯海鮮鍋。自助區更有多款美食,由前菜到甜品,印象深刻嘅有芝士西蘭花、紅豆沙、楊枝甘露、珍珠奶茶、芝士蛋糕、自家製,值得留肚試。最後以雪糕作結,有häagen-dazs同其他品牌,算係咁。
紀念日去咗銅鑼灣食日式放題,呢間勝在款式夠多,定價親民,而且地點超級方便。刺身壽司、一品料理、炸物、燒物、串燒,仲可以無限暢飲清酒、燒酒同梅酒~

• 蟹粥
  • 魚生
  • 黃金焗蠔
  • 吉品鮑汁燴花膠盛宴
2024-05-22 50 瀏覽
回想起最初接觸日式放題就係食大喜屋由拍拖到結咗婚到宜家有小朋友都繼續幫襯緊 因為性價比高又好食!一個價錢,就可以任飲任食!而家比起以前仲更加多嘢食!必須!必須!必須!要預先訂位、因為好full (我比較早到,趁冇其他人快手影相)🌟出面有自助區,美食未送嚟前可以食住先🌟🥤冷熱飲品一一供應,除咗有汽水、檸檬茶、冷泡茶、各式特飲,仲有豆漿、橙汁、菊花蜜,連啤酒都有。仲有熱維他奶、烏龍茶、清熱酷、蔗汁、薑茶🍶清酒、梅酒🦐 冷盤海鮮: 蝦、蜆、青口🥗 沙律前菜:有沙律菜、枝豆、鹽水鴨、中華沙律、海帶裙邊、麻辣雞腎、螺肉⋯等 🥟小食:中式點心、炸雞,章魚小丸子🍉 水果:西瓜、菠蘿、哈密瓜、龍眼、荔枝、火龍果、蕃茄仔🍮 甜品:芒果布甸、朱古力布甸、水晶糕、乳酪、糯米糍⋯等🍦:韓國雪條、Mega、連Häagen-Dazs都有得任食‼️講咗咁耐,我仲未講主要嘅食物😅用手機掃QR code落單嘢食好快送到,完全冇漏單🥢 創作刺身:泰式虎蝦、冰鎮柚子海蜇、魚籽柚子醬章紅魚薄切,全部都好美味🤤🐟 刺身:吞拿魚、三文魚、油甘魚、池魚王、帶子、大赤蝦、鮑片⋯等等多款刺身,全部都好新鮮🍢 串燒、燒物:鰻魚、羊架、海蝦
回想起最初接觸日式放題就係食大喜屋
由拍拖到結咗婚到宜家有小朋友都繼續幫襯緊

必須!必須!必須!要預先訂位、因為好full
(我比較早到,趁冇其他人快手影相)

🌟出面有自助區,美食未送嚟前可以食住先🌟

🍶清酒、梅酒

🦐 冷盤海鮮: 蝦、蜆、青口

🥟小食:中式點心、炸雞,章魚小丸子

🍉 水果:西瓜、菠蘿、哈密瓜、龍眼、荔枝、火龍果、蕃茄仔

🍮 甜品:芒果布甸、朱古力布甸、水晶糕、乳酪、糯米糍⋯等

🍦:韓國雪條、Mega、連Häagen-Dazs都有得任食

‼️講咗咁耐,我仲未講主要嘅食物😅
用手機掃QR code落單
嘢食好快送到,完全冇漏單

🍢 串燒、燒物:鰻魚、羊架、海蝦、比目魚、貓山王年糕、雞軟骨、軟殼蟹、牛舌、金蒜炭燒廣島蠔、燒菠蘿、雞翼

🍣 創作壽司、手卷:花之戀、鵝肝、海膽、吞拿魚手卷,性價比超高

‼️回本必食‼️
「燒金枕頭榴槤王」,呢款係間限定,燒過嘅榴槤特別甜,我都食咗兩轉,勁正

「海參花膠冬菇」,好過份!你睇吓塊花膠幾大塊,連名貴菜式都有,仲幾好味添

「瑤柱豆苗」,唔係講笑,呢樣都有得食

「蟹黃粥」,蟹黃份量好多,正👍🏻

「冰鎮醉鮑魚」,擺盤好靚,冰涼入味

嘢食好、上菜快、侍應執嘢快,所以已經多次幫襯了

埋單3百廿幾蚊一個人
2024-05-17 66 瀏覽
早前同朋友慶祝生日便想品嚐放題啦,因為實在多選擇又不需要就大家口味!最重要夠優惠又好味!加上本身我們是會員又可以繼續儲分!所以我們都覺得性價比高!我們來到銅鑼灣極尚大喜屋,見到餐牌都更新了,多咗好多唔同類型嘅款式!有日式,中式,泰式等!我們點了刺身壽司🍣、手卷,炸物,天婦羅,串燒,一品料理等其中花雕醉鮑魚、海膽三色塔,川燒廣島蠔、燒乳鴿味都十分驚喜!極尚大喜屋 銅鑼灣軒尼詩道489號銅鑼灣廣場一期9樓
所以我們都覺得性價比高!

我們點了刺身壽司🍣、手卷,炸物,天婦羅,串燒,一品料理等

極尚大喜屋