2023-03-25 875 瀏覽
平安夜諗住食好西,見到呢間放題係新開,諗住試一試,但結果就一肚氣。我們被安排坐戶外位置,有海景睇都唔錯。叫食物方面要用電話登入網站落單,但係網站反應遲鈍,落左單永遠無左影,最後要叫職員出手寫單,結果成個放題係食不飽,最後要起M記解決
我們被安排坐戶外位置,有海景睇都唔錯。
日式放題
2021-12-31
平安夜
2023-03-25 466 瀏覽
當日平安夜諗住食新餐廳,點知去到係食風等左半個鐘連野食都黎唔到!而且仲要壞機,由手機落單變左人手落單,仲要留單好嚴重!啲野食唔系特別好味,而且雖然話應該有海景睇,但完全系無既!
當日平安夜諗住食新餐廳,點知去到係食風
啲野食唔系特別好味,而且雖然話應該有海景睇,但完全系無既!
2021-12-24
2022-10-07 621 瀏覽
位於荃灣海之戀呢間日式任食放題,一直聽聞性價比高。今晚唔知食咩好,和朋友走入嚟試試,有驚喜。自助落單系統,分類清楚又環保。一個價錢, 任食120 分鐘,上菜速度,食物質素都值回票價而自助區都有湯品和甜品各一款可自取,還有小小糕點和大量飲料選擇。刺身類好多選擇,連長脚蟹, 鮑魚,螺片, 赤蝦 都有,仲要係好新鮮,不過今晚海膽沒提供,有點失望。炸物類首選雞翼,超讚,個皮炸得超脆乾身,唔油, 我係追加再追加,停唔到口。炸蠔 脹卜卜,食落都乾淨和爽身。燒物也有高成本的銀雪魚, 油脂高,美味燒帶子香口,細細隻,但個醬汁濃爆高成本Movenpick雪糕,一人一盒,滿足的一餐。
位於荃灣海之戀呢間日式任食放題,一直聽聞性價比高。

今晚唔知食咩好,和朋友走入嚟試試,有驚喜。

自助落單系統,分類清楚又環保。
一個價錢, 任食120 分鐘,上菜速度,食物質素都值回票價

刺身

炸物類

炸蠔 脹卜卜,食落都乾淨和爽身。

燒物也有高成本的銀雪魚, 油脂高,美味

燒帶子香口,細細隻,但個醬汁濃爆

高成本Movenpick雪糕,一人一盒,滿足的一餐。

2022-10-02 438 瀏覽
海之戀最近有好多新派食肆, 呢間日式放題都相當吸引,好多款式選擇,餐廳裝修充滿日式嘅感覺 日式放題有好多唔同嘅set可以揀,亦都有任飲嘅選擇, 你限時係120分鐘 經典千set ~ 壽司、刺身、卷物、燒物、炸物、軍艦同手卷精選島set ~ 多咗一品料理同其他炸物燒物豪華櫻set ~ 呢個全部都可以揀仲有任飲 sake 清酒 每個色都可以出去自助選擇唔同嘅汽水同飲品,仲有湯同甜品, 而 Movenpick 嘅雪糕就每人一盒呢度環境唔錯,仲可以睇到海景view

經典千set ~ 壽司刺身、卷物、燒物、炸物、軍艦同手卷
精選島set ~ 多咗一品料理同其他炸物燒物
豪華櫻set ~ 呢個全部都可以揀仲有任飲 sake 清酒

呢度環境唔錯,仲可以睇到海景view

2022-10-02 392 瀏覽
這間極上千島櫻海景放題位於荃灣海之戀商場3樓店舖,係一間日式放题,店面環境都算幾大🤔,坐著寬鬆舒適😙好有日式格局,同時望到大海景同埋汀九大橋😮我覺得都好吸引😍,日落一邊食嘢一邊觀景真係好正👍!.佢嘅坐位分別有🤔:日式榻榻米坐房位海景景觀卡位中廳普通枱位.分別都有自助區:有炸物、熱食、甜品、湯、飲品、清酒、梅酒.同時都有3款同價錢放題選擇:經典千精選島豪華櫻.豪華櫻放題 $348.刺身呢款剌身有:三文魚 、希靈魚、 油甘魚 、北寄貝 、象拔蚌、 貝柱 、八爪魚、 北海道帶子 、松葉蟹腳 、原隻醉鮑魚,每一款賣相色澤都好新鮮😙口感嫩滑味道完全冇腥味,尤其是我鍾意食嘅原隻醉鮑魚望著都幾好🤔,食到入口口感爽口又彈牙都好烟韌😋,味道散發帶有酒香味😙,松葉蟹腳味道鮮味帶點咸鮮味😋,肉質都好鮮甜口感都好美味!.壽司極上櫻花船 花之戀呢一款櫻花船賣相望著都幾特別🤔,係用咗腐皮造成一隻小船仔盛載食物,真係睇得又食得😍😋,花之戀色澤肉質味道鮮甜😙,食到入口粒粒脆卜卜帶啖啖肉!.香燒三文魚鮫三文魚攪望著都幾好🤔,散發燒香味😙,三文魚肉質嫩滑咸香,尤其是佢嘅魚攪位肉質勁滑口😋,完全冇腥嘅味道,我覺得都幾好食

日落一邊食嘢一邊觀景真係好正👍!
佢嘅坐位分別有🤔:
日式榻榻米坐房位
海景景觀卡位
中廳普通枱位
分別都有自助區:
有炸物、熱食、甜品、湯、飲品
、清酒、梅酒

呢款剌身有:

壽司
極上櫻花船 花之戀

香燒三文魚鮫
三文魚攪望著都幾好🤔,散發燒香味😙,三文魚肉質嫩滑咸香,尤其是佢嘅魚攪位肉質勁滑口😋,完全冇腥嘅味道,我覺得都幾好食!

清酒煮蜆
呢一款清酒煮蜆細細隻蜆酒香味道都幾好😙,食到入口帶點酒味,蜆肉肉質口感嫰滑😋,味道都幾好🤔 !
椒鹽雞軟骨
呢款雞軟骨金黄細細粒口感烟韌😋,入口好脆口椒鹽味道都好香口😙,用嚟嘆吓酒都唔錯!

鹽燒海蝦
呢一款鹽燒海蝦散發燒香味😙,色香味都睇得吓🤔,食入口味道十分之惹味😋,而味道夠哂香而脆口,蝦肉肉質都好爽口味道都好鮮味!
2022-09-29
2022-10-01 154 瀏覽
這次去了一家位於海之戀的餐廳,是家吃日式放題的海景店 🙈。可以跟朋友欣賞著日落慢慢吃,感覺挺享受引寫意的。店舖環境裝修簡約,食物以掃碼下單為主,另有自助區。自助區有清酒、飲品、小吃、甜品等等。-▪︎豪華櫻放題 HKD$348/位這個是平日晚市價錢,可以任吃吃兩小時。食物包括刺身、創作壽司、一品料理、手卷、燒身、天婦羅、壽司、軍艦及卷物等等。-▪︎刺身大大盤刺身很吸引,我們選擇了三文魚、北海道帶子、油甘魚、北寄貝、象拔蚌、貝柱、八爪魚、松葉蟹腳及原隻醉鮑魚。食材用料新鮮,味鮮甜爽口。最有驚喜的是醉鮑魚,大大隻原隻上,肉質鮮甜彈牙。-▪︎壽司點了極上櫻花船和花之戀,感覺兩款口味相近,也是有沙律醬在裡。極上櫻花船是店家的創作壽司,用魚生及腐皮製成,是個口感較豐富的組合。-▪︎一品料理選擇了清酒煮蜆、鹽燒海蝦及椒鹽雞軟骨,細細份可以多一點不同口味。每一款味道也挺香的,而且平常也很喜歡吃。-

店舖環境裝修簡約,食物以掃碼下單為主,另有自助區。

自助區有清酒、飲品、小吃、甜品等等。
▪︎豪華櫻放題 HKD$348/位

▪︎刺身

▪︎壽司

▪︎一品料理
2022-09-26
2022-10-01 133 瀏覽
Book咗Dinner同朋友Pre Birthday ,前一日仲打來confirm booking , 到預約時間到達話好多食品賣晒,唔想我食得唔開心,再講多兩講就話因為廚房10月1日開始裝修,所以食品所剩無幾,當晚係星期五晚,周圍食肆都排滿曬人,就算轉地方都餓死啦,垃圾公司!講完自己要講嘅野就由你企埋一邊完全唔理會你,有冇尊重過客人?有冇尊重過呢個平台?人生第一次遇到咁差嘅服務。裝修廚房就唔應該接Booking,你唔會今日先知個廚房聽日開始裝修架嘛?
2022-09-30
2022-10-01 147 瀏覽
極上千島櫻放題30.09.2022一開始睇open rice 見到好多好評,仲要有海景而且係新開既放題真心期待、所以約左朋友去食..C餐係最貴既個set想叫既時候、帶位同我講:《c餐好多野都冇,不如食B餐啦》問佢有咩冇?佢冇答我啦~禁我expect B set 既野食齊曬啦~就選左B set 入去食啦,跟住就係一系列極差體驗既開始啦⋯⋯包括接下來幾點1)食物質素差2)開始售罄情況出現3)order 數量與上檯數量不一致4)欺善怕惡 ************ ************ ************ 1.*食物質素差* :刺生蝦頭黑、帶子只有尾指大小、羊架冇切開一支骨一塊仲要落左勁多鹽等等、但食物質素差食放題預左、所以唔係好嬲、完全係我接受範圍。2.*開始售罄情況出現*:因為食放題好怕出現太多既浪費情況出現、所以第一輪我習慣唔叫數量多、但會每款食物叫一塊、岩食先再點。而神奇既事就發生啦!!!(前題18:30入座、晚市第一輪、只有4-5檯客)係我點完第一輪想食既野之後朋友就點佢想食既野、但突然牛利、翠玉瓜、羊架等等已經出現開始出現售罄、冇就唔食呢啲食其他係咪?但再登入版面、更神奇
極上千島櫻放題30.09.2022
包括接下來幾點
1)食物質素差
2)開始售罄情況出現
3)order 數量與上檯數量不一致
4)欺善怕惡

2.*開始售罄情況出現*:因為食放題好怕出現太多既浪費情況出現、所以第一輪我習慣唔叫數量多、但會每款食物叫一塊、岩食先再點。而神奇既事就發生啦!!!(前題18:30入座、晚市第一輪、只有4-5檯客)係我點完第一輪想食既野之後朋友就點佢想食既野、但突然牛利、翠玉瓜、羊架等等已經出現開始出現售罄、冇就唔食呢啲食其他係咪?但再登入版面、更神奇啦~佢突然全部燒物同一品類既食物全部售罄,換而言之,剩番刺生同壽司可以食!what !?難道我唔係食緊放題咩??發生咩事啊?

3.*order 數量與上檯數量不一致*:好!禁得番刺生壽司、雖然話質素差都要比錢架、禁咪諗住食三交魚囉、叫左16件只有6件出現,唔信邪叫多10件只有5件,18:30叫既天婦羅到19:30都冇出現

4.*欺善怕惡*:係全部食物售罄既時候、禁我地附近幾檯都搵左*經理*處理事情啦~而佢只處理左聲音最大既客、完全無視左我同另外2檯相對聲音較小既客。唔緊要等左佢一段時間佢都冇番泥嘛~ok我地再叫番佢出泥、但佢一啲都冇講點去解決問題、由於隔離檯好明白發生緊咩事、大家都好似比佢呃左入泥、所以佢地都有幫口,最後我地冇食啲咩免單就走左

其實成件事最嬲嘅係其他檯有男人發聲,佢哋就即刻處理我哋呢台兩個女人當冇事發生完全唔處理咁就消失咗,要我哋再去要求見過經理再返嚟,單單係處理呢件事上面已經做得唔好,如果佢有積極處理呢件事,咁我都仲可以繼續食繼續俾錢,但佢完全係Hea我哋兩個女人,同埋佢嘅語氣都係比較衝撞,甚至乎當時我有提議過意見你如果貼咗售罄,咁我哋見到都仲願意俾錢入嚟咁係我傻就抵死嘅,但係而家係你冇先話俾我知你有咩嘢嘢食冇,呃完我入去,原來所有嘢食都冇,反正入去食嘢一個鐘有半個鐘頭都係喺度解決緊呢件事、難怪佢有海景同埋一個咁平嘅放題但係佢得咁小客啦⋯⋯

將呢件事講出嚟唔係想佢哋再有任何嘅補償,畢竟佢哋已經免左單,只係唔希望再有其他客人俾佢OpenRice上高嘅評論呃左,難得同朋友相聚,其實冇人想食餐飯都食得咁唔開心
2022-09-30
2022-09-30 112 瀏覽
好耐無返鄉下食日式放題,不過今日就先係香港食下啦😊呢度都有唔同set選擇,任飲任食都有, 而且款式都好多,限時係120分鐘 出面有自助區可以自己去取飲品,湯同甜品, Movenpick 雪糕等😋 經典千set已經包好多款壽司手卷、刺身、一品料理、火灸壽司、燒物、炸物等 精選島set多咗唔同款如黑松露帶子、赤蝦、吞拿魚壽司、海膽手卷等 豪華櫻set全部款式都可以揀仲有任飲 sake 清酒 款式多達111品款式,而且各款都好有特色😋

經典千set

精選島set
多咗唔同款如黑松露帶子、赤蝦、吞拿魚壽司、海膽手卷等

豪華櫻set
全部款式都可以揀仲有任飲 sake 清酒

款式多達111品款式,而且各款都好有特色😋

2022-09-29 84 瀏覽
海之戀放題,商場入面呢間主打日式放題,向海景,幾十款食物供應,環境OK舒服而家仲有生日優惠,2位送雪糕蛋糕,一日前預訂有得送,4位送蛋糕加95折~有優惠架!經預訂就OK架喇~之前好多評價,去試下先!由荃灣西站上去好近~坐位幾舒服,出面有自助區,有沙律吧,甜品吧,飲品區用QR落單,2XX起,最多有百款食物供應包括各式刺身,壽司等等,三文魚,油甘,蝦,赤蝦,如果厚切多少少口感更好但寫幾多片就比足,呢個唔扣數OK呀!多款生熟壽司,正常水準,放題也不預期太高質素仲有多款串燒,熟食最好食係串燒熟食,即點即燒,牛肉一口牛,小龍蝦,清油煮蜆等等~最後埋單有一人一杯雪糕,3種口味,飲品有20款左右~平均水準OK,熱食比刺身好食平均消費$300連加一極上千島櫻海景放題 荃灣大河道100號海之戀商場3樓3013號舖Shop 3013, 3/F, OP Mall, 100 Tai Ho Road, Tsuen Wan#放題
有優惠架!經預訂就OK架喇~
之前好多評價,去試下先!由荃灣西站上去好近~
坐位幾舒服,出面有自助區,有沙律吧,甜品吧,飲品區
用QR落單,2XX起,最多有百款食物供應
但寫幾多片就比足,呢個唔扣數OK呀!
多款生熟壽司,正常水準,放題也不預期太高質素
仲有多款串燒,熟食
最後埋單有一人一杯雪糕,3種口味,飲品有20款左右~
平均水準OK,熱食比刺身好食
平均消費$300連加一
極上千島櫻海景放題

荃灣大河道100號海之戀商場3樓3013號舖
#放題
2022-09-29 78 瀏覽
可經會員APP預訂,有生日優惠送蛋糕分A或B或C餐,最平208起,最貴388比人稱為打大佬既放題到底係咪真係伏?未必係伏,但整體有改善位有5款炸物,夠熱既,但時間比較久先上,炸物合格, 虎蝦甜爽刺身都有十款左右,三文魚,油甘,希靈魚,貝類刺身等~夠新鮮既,只係唔夠厚切,口感爭D放題放題嘛,厚切有咩所謂呢.個客反正食幾轉一品料理,牛柳粒最好食,仲有幾款鍋物同湯,炸物都係夠熱,雞翼最好食仲有創作類壽司同手卷,呢度問題唔係味,係份量太細,味道唔突出,食材無咩問題......仲有幾款創作壽司都唔錯,外面有自助區自取食物#極上千島櫻海景放題 荃灣大河道100號海之戀商場3樓3013號舖
可經會員APP預訂,有生日優惠送蛋糕
分A或B或C餐,最平208起,最貴388
比人稱為打大佬既放題到底係咪真係伏?
未必係伏,但整體有改善位
有5款炸物,夠熱既,但時間比較久先上,炸物合格, 虎蝦甜爽
放題放題嘛,厚切有咩所謂呢.個客反正食幾轉
仲有幾款創作壽司都唔錯,外面有自助區自取食物
#極上千島櫻海景放題
荃灣大河道100號海之戀商場3樓3013號舖
2022-09-28 68 瀏覽
荃灣海之戀日式放題✨💕望著海景,以日本溫泉酒店風格的環境,令人置身於日本一樣的放題。餐廳有三款價錢的放題選擇,包括:經典千、精選島和豪華櫻。這次晚市選擇了《豪華櫻》$348食物種類非常豐富,刺身、壽司、熟食、小吃、天婦羅、海鮮、花膠魚翅、炸物等,應有盡有。刺身方面特別推薦北寄貝、象拔蚌、赤貝、貝柱、柚子鰹魚他他、北海道帶子、松葉蟹腳、赤蝦、池魚王薄切和海膽!刺身的種類相當豐富!至於壽司方面,也有多款選擇,特別推薦拖羅甜蝦塔、香蔥拖羅蓉軍艦、火炙醬油中拖羅壽司、火炙左口魚壽司等等。還有蟹肉蟹膏手卷和海膽手卷也推薦!清酒煮蜆、麻辣小龍蝦、鮑汁燴花膠、爆炒珊瑚蚌、竹笙黃金翅、雪花牛肉鍋等等的熟食和小吃也很有特色和有質素。此外,更有自助區域取湯類、前菜、清酒、飲品、甜品、炸物等等,十分豐富!總結:種類豐富的日式放題。
荃灣海之戀日式放題✨💕

餐廳有三款價錢的放題選擇,包括:經典千、精選島和豪華櫻。

這次晚市選擇了《豪華櫻》$348

食物種類非常豐富,刺身壽司、熟食、小吃、天婦羅、海鮮、花膠魚翅、炸物等,應有盡有。

還有蟹肉蟹膏手卷和海膽手卷也推薦!

總結:種類豐富的日式放題

2022-09-27 87 瀏覽
$328加一食豪華櫻放題👍🏻呢間餐廳非常闊落而且又大海景!餐廳位置亦非常方便,荃灣西地鐵站直達🤣🤣🤣刺身方便好多選擇,有好少見既原隻鮑魚!午市都有海膽好開心😍😍😍除左普通放題都有既貝柱,仲有大大粒帶子!蟹腳都係任食!回本位🤣 手卷有海膽同蟹膏選擇,個人覺得都對得住呢個價位。熟食方面,有提供小龍蝦好特別!第一次係放題食到!好惹味!蟹粥亦都唔錯,蟹係有蟹膏既!燒牛舌最驚喜,直頭係encore位!

2022-09-26 91 瀏覽
必須要先講講這間店舖真係非常似日本嘅溫泉旅館或者風呂的食事處無論燈光氣氛格局 都有一種休閒安靜屋企嘅感覺這裏的食物琳瑯滿目 多上100幾款沙律吧 熟食吧 飲品吧應有盡有真係可以滿足酷愛日本放題嘅朋友每種魚生都係厚切 除咗咬口之外就係新鮮嘅 呢度嘅海膽特別鮮味甘口 大力推介 其感覺係一種海島風各卷物 壽司 軍艦 天婦羅 應有盡有 全部都係5分鐘之內就會到達枱面 滿足非常肚餓立即想食嘢嘅你呢度嘅壽司飯唔係講少非常好味有一種乾爽嘅感覺又有少少咬口 唔似其他地方濕濕的感覺留意番 絕對要食天婦羅嘅炸粉同埋炸嘅技巧 依度嘅師傅拿捏得非常之好 粉唔會太厚亦都唔會太過熱氣試過就知好嘢而且軍艦嘅紫菜好似呢個唔會太濕亦都唔會過分乾食而且每種都係非常新鮮種新鮮嘅甜味尤其是有火炙技巧嘅壽司 仍然可以食到一種少少濃嘅香味熟食還有蟹粥 炒椰菜 碗仔翅 燒魚 清酒煮蜆等等 即係話就算想食香港即刻炒嘅風味都可以滿足得到 糅合有鑊氣嘅飲食文化啱晒香港人口味所以就去無論這裏的環境氣氛味道服務都可以滿足到每一個愛好日本放題嘅你順帶一提呢度飽覽靚海景 又睇得又食得 好似去咗旅行咁
無論燈光氣氛格局 都有一種休閒安靜屋企嘅感覺

而且每種都係非常新鮮種新鮮嘅甜味
尤其是有火炙技巧嘅壽司 仍然可以食到一種少少濃嘅香味

順帶一提呢度飽覽靚海景 又睇得又食得 好似去咗旅行咁

2022-09-26 132 瀏覽
極上…真係店如其名,極之難食。Totally very extremely disappointed and disgusting☠️我諗全餐唯一味道正常既得我相入邊樽嘢飲,可能因為唔係佢地廚房整既。啲刺身本身就望落去唔夠新鮮,切嗰個刀功又唔得,嚴重影響口感🥵壽司既飯又1999,我自己求其電飯煲煲兜跟住雪下應該都差唔多水準🫠咁叫熟食啦,個蜆就真係抵讚,洗得勁乾淨,煮完好似清水咁,一啲味都冇😨個一口牛就真係好似俾人咬咗啖咁😵個蝦本身好似都唔新鮮,你燒蝦,起碼係咁易加啲鹽搵陣味冚住都慳埋🤧放題兩小時,我都係第一次食唔夠一個鐘就埋單走入。248加一,出門落一層,我可以食返六七餐老麥。誠意推薦大家過來試食打大佬,疫情之下平添些許生活情趣😈
極上…真係店如其名,極之難食。
刺身本身就望落去唔夠新鮮,切嗰個刀功又唔得,嚴重影響口感🥵
個一口牛就真係好似俾人咬咗啖咁😵
誠意推薦大家過來試食打大佬,疫情之下平添些許生活情趣😈