2021-03-01 597 瀏覽
本身份人都唔係嘴刁,呢個人蔘雞湯冇人蔘我就一早預咗,但係冇人蔘味又冇雞味,個湯入面有少許飯,啲雞肉又霉爛中要雞骨多個雞肉,我嚴重懷疑係食剩!(雖然我唔知佢係點整出嚟,但係成個過程對我完全差到極致)總括:希望呢間舖頭快啲執笠唔好害人唔好呃錢。仲有評分完全冇得揀0星,我真係一粒星都唔想俾!!

仲有評分完全冇得揀0星,我真係一粒星都唔想俾!!
  • 垃圾人蔘雞湯飯
2020-10-26 603 瀏覽
好耐冇嚟APM食飯,經過見到food court好熱鬧,係咁多種類之下揀咗食韓國嘢,被泡菜豬肉石頭鍋飯所吸引,50幾蚊嘅價錢包嘢飲,在加送一個小泡菜。但石鍋內的泡菜份量很少,都是大塊的高麗菜為主。味道偏辣,豬肉只有4塊。最後吃剩很多高麗菜和白飯。下次不會再食這個飯。
好耐冇嚟APM食飯,
經過見到food court好熱鬧,
係咁多種類之下揀咗食韓國嘢,
被泡菜豬肉石頭鍋飯所吸引,
50幾蚊嘅價錢包嘢飲,
在加送一個小泡菜。
2020-07-04 574 瀏覽
牛肉炒粉絲除了牛肉,有蘿蔔絲,蔥,辣椒等配菜, 另送泡菜,沒有太多蔬果。牛肉大份足料,略嫌不太新鮮, 有一塊牛肉有些霉掉的口感,是放了太久的凍肉煮熟後才有的口感,夾了一下即分裂。但整體牛肉粉絲的調味和口感不錯。另送柚子茶飲品用料足,有柚子味和柚子絲,又不會太甜。
牛肉炒粉絲
另送柚子茶
飲品用料足,有柚子味和柚子絲,又不會太甜。
2020-07-03
2020-05-08 512 瀏覽
🐾 梨花園 Express (觀塘) 🐾-部隊鍋套餐✔️(唔係好記得價格)-部隊鍋套餐:部隊鍋入邊有好多嘢😍有腸仔,菜,金菇,泡菜,午餐肉等等,如果兩個女仔食一定夠因為入邊仲有個拉麵!我一開始唔知以為佢淨係包個飯同湯,點知入邊有咁多嘢都食唔晒😂😂——————————————(非專業,完全跟據個人口味☺)食物:8/10環境:7/10服務:/人均消費:/———————————————▪店舖名稱: 梨花園 Express (觀塘)▪店舖地址:🔸 觀塘觀塘道418號創紀之城五期(apm)2樓cookedDeli by city'super(星期一至日11:00-00:00)-----------------------

🐾 梨花園 Express (觀塘) 🐾
部隊鍋套餐✔️(唔係好記得價格)
——————————————
(非專業,完全跟據個人口味☺)
食物:8/10
環境:7/10
服務:/
人均消費:/
———————————————
▪店舖名稱: 梨花園 Express (觀塘)
▪店舖地址:
(星期一至日11:00-00:00)
-----------------------
2019-03-30 1218 瀏覽
在韓風未盛的年代,細細個就嚟梨花園。當時都唔知幾知名...到咗今日,梨花園店已經搬來搬去有間係我公司附近,所以黎依度食野都幾方便..平時兩點打後嚟都唔洗等位。今天下午想起韓菜,而同事想食咖哩這美食廣場有齊這兩樣選擇....所以便再次幫襯。牛肉炒粉絲賣相好好,粉絲有彈性。又有芝麻油香味。還有不少雜菜...入邊牛肉食不到太多油味雖然不是重口味,但有種健康既感覺!附送泡菜,夠辣,味道偏咸。本人喜歡辣,此前菜不失係個好選擇。因為全部自助,所以服務沒有什麼特別不過兩點賣完飛等成兩點十五分先有得取食物似乎耐咗啲瓜...價錢$68一碟野又唔包飲品要加飲品$8只是汽水,感覺稍貴所以無飲總結來說久不久可以一次...
在韓風未盛的年代,細細個就嚟梨花園。
當時都唔知幾知名...
到咗今日,梨花園店已經搬來搬去
有間係我公司附近,
所以黎依度食野都幾方便..
平時兩點打後嚟都唔洗等位。
今天下午想起韓菜,而同事想食咖哩
這美食廣場有齊這兩樣選擇....
所以便再次幫襯。
牛肉炒粉絲賣相好好,粉絲有彈性。

又有芝麻油香味。還有不少雜菜...
入邊牛肉食不到太多油味
雖然不是重口味,但有種健康既感覺!
附送泡菜,夠辣,味道偏咸。
本人喜歡辣,此前菜不失係個好選擇。
因為全部自助,所以服務沒有什麼特別
不過兩點賣完飛等成兩點十五分
先有得取食物似乎耐咗啲瓜...
價錢$68一碟野又唔包飲品
要加飲品$8只是汽水,感覺稍貴所以無飲
總結來說久不久可以一次...
2019-03-12 595 瀏覽
今天在APM 蘋果店維修電話。人好多。輪飛要一個小時半順便在附近找地方醫肚黎到APM food court都係諗住快食 餐廳都算多 ,行左幾間睇睇。黎到梨花園見到餐牌韓式便當。目測都好多野食喎⋯⋯於是就叫一個試試。賣飛之後等了成十分鐘,終於有得食....2點幾去到,人流唔算多,容易找到位。如上圖,呢個便當好多配菜。每樣味道都很不錯!包括有三件牛筋骨切得好大塊。牛肉醃過帶點甜味。嫩滑有肉汁。炒粉絲煙韌的口感和麻油香氣。味道好入味,份量亦不少呢泡菜都好好味,少少辣係偏咸少少。食落都好開胃仲有啲菜,感覺好健康,味道偏淡,唔夠惹味飯量簡直多到食唔哂,啱哂大食之人!而我就不消一會已經吃光光。個湯係豆腐紫菜湯 清清地仲可以解辣!
今天在APM 蘋果店維修電話。
人好多。輪飛要一個小時半
順便在附近找地方醫肚
黎到APM food court都係諗住快食
餐廳都算多 ,行左幾間睇睇。
黎到梨花園見到餐牌韓式便當。
目測都好多野食喎⋯⋯

於是就叫一個試試。
賣飛之後等了成十分鐘,終於有得食....
2點幾去到,人流唔算多,容易找到位。

如上圖,呢個便當好多配菜。
每樣味道都很不錯!
包括有三件牛筋骨切得好大塊。
牛肉醃過帶點甜味。嫩滑有肉汁。
炒粉絲煙韌的口感和麻油香氣。
味道好入味,份量亦不少呢
泡菜都好好味,少少辣係偏咸少少。
食落都好開胃
仲有啲菜,感覺好健康,
味道偏淡,唔夠惹味
飯量簡直多到食唔哂,啱哂大食之人!

而我就不消一會已經吃光光。
個湯係豆腐紫菜湯 清清地仲可以解辣!
2018-09-11 767 瀏覽
係apm美食廣場內有多款選擇但我偏偏選上你已經點了最安全既豬肉泡用菜飯+炒粉絲..套餐會送湯$52(肉類另外有牛肉及雞肉可選擇)滿心歡喜的我..要失望了賣相很差..鐵板完全唔熱粉絲一睇就知煮好+擺左好耐..然後就夾比我雞蛋係熟得非常之熟透但食落係凍既泡菜同豬肉放係飯隔離泡菜味太重,最岩重口味人士豬肉正常個飯用泡菜汁撈..唔食得辣既人或者食小辣都唔好揀呢個最尾個餐湯,有好多肥豬肉浮係水面。真心hea
係apm美食廣場內有多款選擇
但我偏偏選上你

已經點了最安全既豬肉泡用菜飯+炒粉絲..套餐會送湯$52
(肉類另外有牛肉及雞肉可選擇)
滿心歡喜的我..要失望了

賣相很差..鐵板完全唔熱
粉絲一睇就知煮好+擺左好耐..然後就夾比我
雞蛋係熟得非常之熟透但食落係凍既
泡菜同豬肉放係飯隔離
泡菜味太重,最岩重口味人士
豬肉正常
個飯用泡菜汁撈..唔食得辣既人或者食小辣都唔好揀呢個
最尾個餐湯,有好多肥豬肉浮係水面。真心hea

2017-08-31 1494 瀏覽
來到觀塘這個地區,在APM商場這個美食廣場,看到各式運動員,做完運動之後,來到美食廣場進食。就知道,原來在觀塘區,過了晚上10時之後,餐廳選擇真的很少,所以大家運動過後,做完運動之後都「焗住」到這一個商場的美食廣場,太貴價也要捱貴吃東西果腹。上次到這美食廣場,吃了個喇沙,感到非常之冇誠意,但是該餐廳在本網沒有登記,有怨無路訴。這次光顧韓國食的炒粉絲。雞肉炒粉絲,份量不算太少,粉絲也還算是粗粗的,但是起上來毫無鑊氣。毫無鑊氣炒粉絲,以及幾大件非常熟,而沒有肉汁的雞肉,真是求其極了,一碟炒粉絲五、六十元不太昂貴,但是質素而言,這碟粉絲的確連快餐質素也比不上。

,太貴價也要捱貴吃東西果腹。

炒粉絲。

毫無鑊氣
宵夜
2017-06-09 1030 瀏覽
夜晚同朋友係apm行完街 想食啲無甘貴既野 行下行下見到food court就諗住試下 本身對韓食係情有獨鍾 就揀左呢間黎試啲食物模型整到好靚好吸引好好味甘經過一翻考慮同餐廳姐姐推介後(佢話好好味) 就揀左冷麵(天氣熱嘛)可以加$3有韓國汽水 不過我無加一食~噢~伏黎既~首先個味道得個辣字 有小小酸 無層次其次係個雞絲 其實係雞件 仲要當中有50%係雞皮…其他配菜有啲紅蘿蔔絲 青瓜絲 生菜 半隻蛋小小泡菜跟左個紫菜湯 入面有幾舊肥肉 無咩特別 不過好油 似中餐例湯…無下次了
夜晚同朋友係apm行完街
想食啲無甘貴既野 行下行下見到food court
就諗住試下
本身對韓食係情有獨鍾 就揀左呢間黎試
啲食物模型整到好靚好吸引好好味甘

可以加$3有韓國汽水 不過我無加

一食~噢~伏黎既~
首先個味道得個辣字 有小小酸 無層次
其次係個雞絲 其實係雞件
仲要當中有50%係雞皮…

其他配菜有啲紅蘿蔔絲 青瓜絲 生菜 半隻蛋
小小泡菜
香辣雞絲雜錦撈冷麵

無下次了
2017-06-08
2017-01-08 1251 瀏覽
連住兩日係觀塘上堂,lunch就都去左尼件韓國野,雖然食完第一次有d失望,但平時真係好少有機會食到韓國野,所以又繼續食尼間,落左單之後要等十幾分鐘野食先整好,跟住自己去拎,其實有d慢燒粉絲雞肉拌飯:好似五十幾蚊,但係完全唔似韓國拌飯,飯很軟,很多油,一d都唔似正宗韓國拌飯,而且煎蛋係凍既,我估係佢哋係大批量煎完後擺埋一邊,跟住在直接加到碗裡。果蛋煎得很差,蛋黃蛋白已經分離,蛋白已經焦了,仲好油,其他餸都一般,雞肉得幾件,泡菜唔錯,幾送飯,但總體真係有d差海鮮辣炒年糕(62蚊):因為係海鮮,所以比其他辣炒年糕貴d,但海鮮都算ok,一個大蝦,一個魷魚(細細個),幾個蛤蜊,青口,半個蛋,仲有d椰菜,營養算全面,味道也不錯,雖然貴d,但都算ok香港foodcourt入面既韓國野都做快餐類,所以很小有正宗既,比如尼一間既拌飯,完全唔係韓國拌飯⋯

粉絲雞肉拌飯
海鮮辣炒年糕
2016-12-29
海鮮辣炒年糕
2015-12-16 1910 瀏覽
今日同朋友去apm food court食野,見到對面食緊韓國既鍋麵,即刻好想食。但本人係怕辣又想食之人,真係好矛盾。之後店員suggest我叫小辣牛肉湯麵,否則個湯会好淡,我希望食到啦。等左5分鐘有很食,原來味道可以咁啱啱好,小小辣,有好濃牛肉味。牛肉煮得適中,麵就普通。不過對我黎講,已經滿足左我想食辣野既慾望。

2015-12-16
2015-07-20 1479 瀏覽
唔知係咪天氣熱,又咩胃口,食左幾日壽司,今日真係唔係好想食,諗來諗去,終於去食下泡菜飯,係APM就腳就試下呢間,其實APM的food court裝修後,已經好少來,因為款式變少了,之前試過都麻麻地,比舊的品質更差,今日都係貪近,本來對呢度都不會太大要求,今日仲要。。。。一入去已經見到想吃的泡菜飯。個模型做得好靚,賣相不錯,亦有我喜歡的泡菜和海鮮,所以點了這個。等了不久已經有得拎,結果拿回來的樣子。。。。。!因為當時坐的位置有其他燈,所以變色,但你睇到個湯,係舖過晒D餸,咁都唔緊要,我真係無諗到有咁差!我打撈左好耐,除左一束金菇之外,他們說的海鮮呢?咦!搵到喇!搵到喇!有蝦出現!果隻蝦,相信比蝦米大隻小小,我諗係用蝦米滲水滲好耐,所以發大左嘅成品!(極無耐 )唔知呢間野知唔知有商品說明條例,其實佢己觸犯左!我知道生意難做,但係,身為一間食市,應該真係要有番D水準,而且要好食,如果唔係真係無下次,記得鰂魚涌的韓膳,價錢和他們差不多,但人地都用真材實料,豬肉飯,真係有好多豬肉!需然係60幾蚊,大家可能覺得我笴刻左,但係,60幾蚊真係唔算係平。。。當然我以後唔會再食。亦希望大家唔好中招。25

一入去已經見到想吃的泡菜飯。
等了不久已經有得拎,結果拿回來的樣子。。。。。!

唔知呢間野知唔知有商品說明條例,其實佢己觸犯左!

25分。。。
2015-07-20
2015-05-04 970 瀏覽
黎到九龍塘…除左又一城之外…都唔知有咩好食…由於趕時間…所以就去左food court…今次選左有d排隊既韓式快餐…韓式食物一向選擇唔多啦…餐牌一眼睇哂…石頭雞肉飯+百事可樂~唔知點解??泡菜同石鍋係分開放…正常應該係撈埋一齊…而且唔見有辣醬供應…奇怪??!!無左辣醬…當然係無咁好味哪…無咩飯焦…配料又唔多…但還是ok既…雜菇肥牛炒粉絲+柚子茶~雜菇唔多…反而肥牛多…好夠味…粉絲粗身少少…好有口感…柚子茶一般…呢度無餐點…餐飲都要另外加$買…但以呢區既價錢…食物唔差…都算合理啦…
韓式食物一向選擇唔多啦…餐牌一眼睇哂…
石頭雞肉飯+百事可樂~
2015-03-08 535 瀏覽
係觀塘apm行左陣,又係時候食個lunch...去左food court搵食@@今次簡左食韓式野 雖然係韓國餐,但野食款唔多,都係石頭鍋飯,炒年糕,泡菜拉麵...所以都係食石頭鍋飯啦...簡完野食去收銀到俾錢,佢會俾一個電子號碼機俾你,你就可以去搵位坐啦,如果個餐整好拎得的話,個電子號碼機會咇咇響同震話你知個餐可以拎啦,好方便韓式泡菜豬肉石頭鍋飯 中意佢啲飯焦加埋啲bbq汁好食,不過豬肉只有3小塊太小啦,飯上唔係全部都係泡菜,有啲係烚椰菜,我會夾起(因為冇味) 雖然石頭鍋飯入面已經有泡菜,但佢都會俾一盒仔你做小食   加落飯到個味會岩岩好( 中意食泡菜就岩晒)如果單食可能會咸左少少一個set餐有埋罐野飲,$58(雖然係下午荼旳間去食,不過呢間無做下午荼餐)
今次簡左食韓式野
韓式泡菜豬肉石頭鍋飯
雖然石頭鍋飯入面已經有泡菜,但佢都會俾一盒仔你做小食
2014-12-29
下午茶
2014-10-23 644 瀏覽
還未裝修前,這梨花園櫃檯出品味道的確很好。不論熱度,質素都於一般美食廣場之上。現在卻得到沒汁乾渴的大碗飯,幸好青瓜絲紅蘿蔔絲有醃過,否則便是乾哽。蛋煎大老蛋黃全熟,牛肉沒多肥肉算新鮮很軟口,泡菜就是夠辣入味,不錯。
健康雜錦拌飯