2019-07-29 574 瀏覽
在等人的時間去咖啡廳也是一個不錯的選擇這家經過好幾次也沒有進去 終於去探店了這家店是以查理布朗為主的 整店也很卡通也有很多個打卡位 可以堂食/外賣咖啡堂食會另外收取加一服務費 我選擇了堂食店裡面有很多打卡位 大家也不停地拍照📸挻不錯的環境 坐在窗邊還會有不同的卡通人物松鼠妹妹的動作與卡通人物的一樣🤣🤣🐿·烤杏仁Latte HKD$44味道挻香的 用杏仁沖製咖啡不是到處可見到但味道略為有點甜 可能糖漿太多了點熱飲應該會更香的咖啡味 不過飲品挻大杯

在等人的時間去咖啡廳也是一個不錯的選擇

味道挻香的 用杏仁沖製咖啡不是到處可見到
但味道略為有點甜 可能糖漿太多了
點熱飲應該會更香的咖啡味 不過飲品挻大杯

2019-07-14
$53 (其他)
2019-07-19 405 瀏覽
大人小朋友都食得好開心嘅餐廳🎉🎉裝修好可愛小朋友都好喜歡😍服務員都好好,仲每位小朋友送左一張貼紙俾佢地😘😘1點後開始比較人多,我地較早去所以唔洗訂枱無乜人帶子墨魚汁麵🦑好味😋小朋友食到個咀黑曬好開心好搞笑蛋包飯🍛都唔錯All day breakfast 好味👍🏻😋小食拼盤都好食👍🏻但原來炸芝士條係辣嘅,小朋友要小心😂😂叫左5樣嘢埋單先8百幾,都幾ok👌
帶子墨魚汁麵🦑好味😋小朋友食到個咀黑曬好開心好搞笑
蛋包飯🍛都唔錯
All day breakfast 好味👍🏻😋
小食拼盤都好食👍🏻但原來炸芝士條係辣嘅,小朋友要小心😂😂
叫左5樣嘢埋單先8百幾,都幾ok👌
2019-06-10 689 瀏覽
係尖沙咀食完嘢又未捨得散,結果又搵間可以坐多陣嘅鋪黎傾下偈,行行下見到呢間就入咗去啦雖然叫咗嘢飲,但係更鐘意睇佢個面整咗啲咩公仔真係唔捨得整爛個圖案,杯嘢係好飲嘅,但圖案更吸引

雖然叫咗嘢飲,但係更鐘意睇佢個面整咗啲咩公仔

真係唔捨得整爛個圖案,杯嘢係好飲嘅,但圖案更吸引
2019-05-29 577 瀏覽
今日仔仔測完驗,就帶佢食吓好西,黎到Charlie Brown,環境舒適,點了兩個Tea Set漢堡飽薯條小朋友至愛,包面上印上可愛圖案我就食奄烈、菜、生果,一柸啫哩,食物味道其實同其他餐廳分別不大,但加上卡通人物可以同小朋友玩下,唔駛佢坐定定,愉快的一餐。

漢堡飽薯條小朋友至愛,包面上印上可愛圖案

2019-05-28 451 瀏覽
因為晚上約左朋友聚會在尖沙咀,但未夠時間,想搵個坐得舒適又唔多人既cafe,經開門口時,見到查理布朗咖啡專門店就入左去。有兩層,充滿snoopy 主題既佈置,入去時唔多人食。點左凱撒雞扒沙律,多士,同埋查理布朗朱古力飲品。味道不過不失。除了食物之外,餐廳仲設有一個史努比展區,有玻璃櫥櫃展示著供販賣的史奴比相關商品。

有兩層,充滿snoopy 主題既佈置,入去時唔多人食。

2019-05-26
2019-05-21 368 瀏覽
係科學館玩完,成班大小朋友都攰啦...就近近地簡左snoopy cafe黎食個early and simple dinner ✌🏻個個小朋友都大愛佢個兒童餐,睇中既咪係佢杯Jelly 😓太飽既關係,我地只係叫左個小食拼盤乜都試下咁...味道又唔錯wor但最快KO既竟然係洋蔥圈而唔係薯角,佢條芝士條十分邪惡,小朋友食就冇乜野但大朋友食完真係要返去消耗一下卡路里先可以訓🤣最重要有乜?咪以下2杯野飲囉,加左頭象即時upgrade左。烏登士多係牛奶、女仔個杯係士多啤梨奶同棉花糖!

個個小朋友都大愛佢個兒童餐,睇中既咪係佢杯Jelly 😓

最重要有乜?
2019-04-09 512 瀏覽
想搵個坐得舒適又唔太多人既cafe, 揀左呢間snoopy 佈置既cafe, 有2層,唔算太大,不過充滿snoopy 主題既佈置,都幾得意,可能係閒日, tea time 時間唔多人,可以一個人嘆番杯咖啡,仲有卡位梳化,唔錯!Order 左杯snoopy 既hot latte , 都大杯,仲有個snoopy 圖案係上面,平時d latte 面好多泡,我鍾意呢杯冇咩泡,岩我口味!😋店內都有好多snoopy 既蛋糕可以揀,不過因為太飽,都淨係order 左咖啡,價錢合理,都係$50以內一件。

2019-03-12 366 瀏覽
因為朋友聚會在尖沙咀的關係,經開門口時,見到查理布朗咖啡專門店的食物牌,深深給他吸引住,在我的童年,都會有喜歡過SNOOPY的時候~所以就同朋友一齊決定在查理布朗咖啡專門店 來享用我們的晚飯了~一上到二樓,好多SNOOPY同埋查理布朗的角色公仔圖案,幸好當日早左到,我同朋友仲可以坐卡位,因為同朋友不太餓的關係,所以回了凱撒雞扒沙律,蕃茄海鮮意粉同埋兩款飲品,紫薯奶同埋查理布朗朱古力飲品,食品方面,凱撒雞扒沙律真的好新鮮,食下時真的有開胃的感覺,蕃茄海鮮意粉味道可以,可建議再多一點蕃茄汁會更好,因為食下時都有點乾~飲品方面,我們點了紫薯奶同埋查理布朗朱古力紫薯奶玩味十足,加奶在紫薯的snoopy到,真的好可愛,查理布朗朱古力,朱古力味濃,都好可口,同埋最好是,他因為少人,所以無限時,坐好耐談天都可以,加上查理布朗真的我小時候的回憶,真的值得一試!
因為朋友聚會在尖沙咀的關係,
經開門口時,見到查理布朗咖啡專門店的食物牌,
深深給他吸引住,
在我的童年,都會有喜歡過SNOOPY的時候~
一上到二樓,好多SNOOPY同埋查理布朗的角色公仔圖案,
幸好當日早左到,我同朋友仲可以坐卡位,
紫薯奶同埋查理布朗朱古力飲品,
食品方面,凱撒雞扒沙律真的好新鮮,食下時真的有開胃的感覺,
飲品方面,我們點了紫薯奶同埋查理布朗朱古力
紫薯奶玩味十足,加奶在紫薯的snoopy到,真的好可愛,
查理布朗朱古力,朱古力味濃,都好可口,
同埋最好是,他因為少人,所以無限時,坐好耐談天都可以,
加上查理布朗真的我小時候的回憶,
真的值得一試!
2019-02-16
  • 凱撒雞扒沙律
2019-03-06 382 瀏覽
星期日約了舊同事飲茶,之後我們見時間尚早,就找了一間咖啡室坐坐,聊聊天,畢竟大家很久不見!於是找到位於尖沙咀的「查理布朗咖啡專門店」,因為見到這是一間有主題的餐廳。堂食要上2樓,樓梯已經很特別,有很多Snoopy and friends 坐下後,我們先問店員拿了一杯溫水,杯跟杯墊都好美喔!由於我們都吃得飽飽,所以只點飲品:我點了雜果薑茶 - 因為咳,所以想飲薑。這壺看似菊花茶的薑茶,縱使我已經按了按這兩片薑,只有淡淡薑味,喝不出雜果味,有點失望 😞朋友點了 查理布朗鮮水果茶 - 顏色鮮豔,很多水果粒,但她說偏甜 另外一位朋友則點了凍焦糖鮮奶咖啡 - 這個就正常多了,因為朋友說這個有咖啡味,甜甜的,好適合她胃口總括來說,主要是為打卡而來,飲品就好一般了,或者下次試試食物啦

坐下後,我們先問店員拿了一杯溫水,杯跟杯墊都好美喔!

由於我們都吃得飽飽,所以只點飲品:

雜果薑茶

雜果薑茶

查理布朗鮮水果茶

凍焦糖鮮奶咖啡

凍焦糖鮮奶咖啡
2019-02-10 322 瀏覽
Cute cafe with unlimited and relatively good wifi. Drinks were alright but the interior is very cute. Being a fan myself I was quite excited to go in. Great place for kids to hang out. But prices is a bit higher and not as good value as other places. Then again I guess this might be Tsim Sha Tsui price.
2019-01-24 341 瀏覽
一直都想黎試下,今日終於經過就黎試喇入到餐廳職員見到我有BB,好主動拎左BB凳比我餐廳入邊播住啲好得意嘅音樂,BB好開心不停拍手👏🏻因為我喺中午咁佢有lunch set ,價錢有60幾蚊至90幾蚊不等我叫咗個牛舌燉飯 仲仲有配埋湯同蛋糕佢本身有跟餐茶 而我就加錢配左一杯凍嘅伯爵奶茶 賣相超級靚啊餐廳環境好好 勁多snoopy 好可愛呀因為我帶咗BB都需要有換片嘅地方原來佢個女洗手間入邊有一格系有換片版好讚 非常方便職員仲會好細心拎啲紙巾比我 比我餵BB嘅時候用👏🏻
一直都想黎試下,今日終於經過就黎試喇
入到餐廳職員見到我有BB,好主動拎左BB凳比我

餐廳入邊播住啲好得意嘅音樂,BB好開心不停拍手👏🏻
我叫咗個牛舌燉飯 仲仲有配埋湯同蛋糕

餐廳環境好好 勁多snoopy 好可愛呀
因為我帶咗BB都需要有換片嘅地方
原來佢個女洗手間入邊有一格系有換片版
好讚 非常方便
職員仲會好細心拎啲紙巾比我 比我餵BB嘅時候用👏🏻

好少專登搵間甜品店去食通常食開個幾間就係個啲難得呢一日抽起條筋,想試啲唔同啲咁甜品第一站就揀左比較少有既花生🥜漫畫主題餐廳😍😆花生漫畫繽紛樂園畫作 $368嘩!震撼!一上枱只能夠有咁既反應🤣呢間主題餐廳真係有用心係大部分食品都有加入Snoopy既元素!鍾意Snoopy & Woodstock 既人真係要黎!甜品有雪糕糯米滋、吉士Puff、咖啡蛋糕、雪糕等等,總之成盤野都食得,甜魔必食😂不過記得至少3個人黎食,2個人會搞唔掂真心既要慶祝一流,仲可以幫你寫字架👍🏻粉紅露絲 & 藍色查理 $55呢兩杯其實kids drink黎🤣但個size 完全唔細杯,大人都未必飲得晒上面既裝飾係棉花糖黎粉紅色係士多啤梨+乳酪藍色係椰子+雲尼拿比較偏好粉紅露絲😁易入口啲好味指數:
好少專登搵間甜品店去食
通常食開個幾間就係個啲
難得呢一日抽起條筋,想試啲唔同啲
甜品第一站就揀左
比較少有既花生🥜漫畫主題餐廳😍😆

花生漫畫繽紛樂園畫作 $368
嘩!震撼!一上枱只能夠有咁既反應🤣
呢間主題餐廳真係有用心
係大部分食品都有加入Snoopy既元素!
鍾意Snoopy & Woodstock 既人真係要黎!
甜品有雪糕糯米滋、吉士Puff、咖啡蛋糕、
雪糕等等,總之成盤野都食得,甜魔必食😂
不過記得至少3個人黎食,2個人會搞唔掂

真心既要慶祝一流,仲可以幫你寫字架👍🏻

粉紅露絲 & 藍色查理 $55
呢兩杯其實kids drink黎🤣
但個size 完全唔細杯,大人都未必飲得晒
上面既裝飾係棉花糖黎
粉紅色係士多啤梨+乳酪
藍色係椰子+雲尼拿
比較偏好粉紅露絲😁易入口啲

好味指數:
2018-12-09 303 瀏覽
放工後和朋友來到尖沙咀. 由厚福街開始行行走走. 一直走到加連威老道. 被門外的色彩繽紛的蛋糕所吸引. 便走入去試試. 曾吃過好幾間主題餐廳也很一般, 所以本來也對這不會抱很大的期望. 上到去便有一幅幅SNOOPY的畫, 很色彩繽紛. 也有些聖誕擺設. 一大個SNOOPY, 絕對是打卡好位. 餐廳寬敞, 非常舒適. 我們叫了2味菜. 烤雞南瓜薯仔沙律. 賣相精美. 有四球薯仔. 雞肉亦排列得整整齊齊. 南瓜蓉配上薯球, 很好吃. 雞肉亦有小小烤, 不算很肥. 是健康精選. 海鮮蕃茄忌廉汁澮意粉, 很多蝦, 也很多海鮮. 忌廉汁很香濃. 意粉也不會太硬太林. 很適中. 好吃.薄荷朱古力咖啡冰, 很香濃, 好飲, 當天有小朋友生日, 職員會抱著大大的SNOOPY和他慶祝. 還會唱生日歌. 很有氣氛.
上到去便有一幅幅SNOOPY的畫, 很色彩繽紛.

也有些聖誕擺設.

一大個SNOOPY, 絕對是打卡好位.

餐廳寬敞, 非常舒適.

烤雞南瓜薯仔沙律

海鮮蕃茄忌廉汁燴意粉

薄荷朱古力咖啡冰, 很香濃, 好飲,
薄荷朱古力咖啡冰

2018-12-05
海鮮蕃茄忌廉汁燴意粉
2018-12-05 218 瀏覽
一向都係花生漫畫迷,知道尖沙咀加連威老道有間 Charlie Brown, 呢日就同朋友上去傾下偈飲杯嘢。餐廳裝修以花生漫畫做主題,又靚又得意,雖然已經唔係第一次嚟,但係都忍唔住影咗好多相。連餐牌都漂亮別緻,真係睇見真係好開心。我叫咗杯熱薄荷至尊朱古力 ($58),賣相實在漂亮,白色陶瓷杯上面印有Charlie Brown, 豐富嘅朱古力泡沫上面係一球雪白嘅cream。朱古力味十分濃郁,難怪叫做至尊朱古力;薄荷味嚟自一片薄荷葉,為呢杯飲品中加添一抹清新。呢度環境漂亮舒服十分好坐,同朋友嚟傾計無得彈!

連餐牌都漂亮別緻,真係睇見真係好開心。

呢度環境漂亮舒服十分好坐,同朋友嚟傾計無得彈!
2018-12-03 1906 瀏覽
今日同黃兔來這裡潮聖,餐廳佈置了好多Snoopy系列公仔,大人小朋友見到都好開心,連食物方面也有Snoopy等人物造型,相機忙過不停餐廳有2層,地下係賣飲品及甜品,可外賣或立食,樓上係有座位的餐廳,裝飾得好靚,每一個角落都見到每位主角的蹤影我們被安排坐舒適的卡位,而餐廳有設最低消費每人$60,另有加一服務費!我們點了:Snoopy飯配肉醬煎蛋$108 - 賣相超可愛 好似成隻Snoopy爬在碟上。雖然肉醬煎蛋略為普通,但這個造型已經補返不少分數而且不需我多說,肉醬撈飯已經係絕配,加上煎到半生熟的蛋汁,提升了飯的口感同香味,味道無得輸海鮮蕃茄忌簾汁燴意粉$138 - 賣相吸引海鮮有2粒香煎帶子,面頭煎得香口,咬落入面嫩滑3隻蝦,肉質爽口5 -6個尤魚圈,易咬不會過韌!第一次食到忌簾汁裡有好香蕃茄味,估不到味道這麼合配而意粉硬度適中,整體味道不錯芒果千層酥$68 - 賣相好吸引芒果肉份量多又香甜多汁,千層酥鬆脆可口,真係好好味呀Latte $45 - 味道中規中矩,略甜!至尊朱古力$54 - 原本係有cream的,但店員話無cream可以有Snoopy個樣,我當然要走cream啦,哈朱古力

我們點了:
Snoopy飯配肉醬煎蛋$108 - 賣相超可愛

海鮮蕃茄忌簾汁燴意粉$138 - 賣相吸引
海鮮有2粒香煎帶子,面頭煎得香口,咬落入面嫩滑
3隻蝦,肉質爽口
而意粉硬度適中,整體味道不錯

芒果千層酥$68 - 賣相好吸引
芒果肉份量多又香甜多汁,千層酥鬆脆可口,真係好好味呀

Latte $45 - 味道中規中矩,略甜!
朱古力味道濃郁,但略甜。
芒果千層酥
史諾比飯配肉醬煎蛋