2024-03-01 114 瀏覽
最近林香柠的分店越开越多,想不到天星码头也有分店,装修还别具一格,码头渡轮风格的店铺打卡巨出片!这家新开的天星码头店,推出冬日热饮,不过我还是喜欢冻饮,于是和朋友点了两款特别的柑橘柠檬茶和百香果柠檬茶。首先是柑橘柠檬茶,它的柑橘味特别浓郁,喝起来清新且润喉,让人感到非常舒服。其次是百香果柠檬茶,它的百香果酸甜开胃,香气浓郁,喝起来让人停不下来,非常好喝。如果你喜欢柑橘味道,那么柑橘柠檬茶绝对是不可错过的选择;如果你喜欢酸甜口感,那么百香果柠檬茶绝对能满足你的味蕾。无论你选择哪款,这两款茶都绝对值得一试。林香柠手打柠檬茶 (天星码头) (尖沙咀)尖沙咀天星码头地下KP-01号铺#林香檸手打檸檬茶# #天星小轮# #天星碼頭# #香港探店# #周末探店# #酸酸甜甜# #香港檸檬# #檸檬茶# #100家探店计划# #手打柠檬茶# #暴打柠檬茶# #鸭屎香柠檬茶# #喝不腻的柠檬茶##香港必吃# #香港必食# #香港必飲#

林香柠手打柠檬茶 (天星码头) (尖沙咀)
尖沙咀天星码头地下KP-01号铺

#林香檸手打檸檬茶[话题]# #天星小轮[话题]# #天星碼頭[话题]# #香港探店[话题]# #周末探店[话题]# #酸酸甜甜[话题]# #香港檸檬[话题]# #檸檬茶[话题]# #100家探店计划[话题]# #手打柠檬茶[话题]# #暴打柠檬茶[话题]# #鸭屎香柠檬茶[话题]# #喝不腻的柠檬茶[话题]##香港必吃[话题]# #香港必食[话题]# #香港必飲[话题]#
  • 鴨屎香檸檬茶
呢幾日天氣又焗又熱,要飲返杯手打檸檬茶舒爽下身心💁🏻‍♀️林香檸係尖沙咀天星碼頭都開咗分店啦,地點位置好方便🤟🏻🤟🏻位於鐘樓旁,飲完野飲仲可以行吓維港海旁,吹吹海風🤭行到去舖頭已經聞到好清香既檸檬味🍋新店鮮黃色裝潢好吸晴,仲有唔少打卡影相位📸次次黎到都飲招牌,今次一於試吓兩款新味先😆🔹黑金鴨屎香檸檬茶鴨屎香檸檬茶入口醇和、啖啖甘爽,夾雜幽幽蘭花香,獨特夠細膩,揀選呢款黑金系列更會注入墨魚汁,特別得黎飲落潤喉回甘,的確出色❣️🔹黃皮特調檸檬茶精選黃皮,連皮帶肉並加入陳皮,果味濃郁、酸甜度適中且散發獨特香味 🥳林香檸手打檸檬茶分店愈開愈多,以後就更加方便買到我最愛既手打檸檬茶😻😻林香檸手打檸檬茶✨📍尖沙咀天星碼頭地下KP-01號舖#香港必飲 #手打檸檬茶 #香港必吃 #香港必食
呢幾日天氣又焗又熱,要飲返杯手打檸檬茶舒爽下身心💁🏻‍♀️
林香檸係尖沙咀天星碼頭都開咗分店啦,地點位置好方便🤟🏻🤟🏻
位於鐘樓旁,飲完野飲仲可以行吓維港海旁,吹吹海風🤭

行到去舖頭已經聞到好清香既檸檬味🍋
新店鮮黃色裝潢好吸晴,仲有唔少打卡影相位📸
次次黎到都飲招牌,今次一於試吓兩款新味先😆

🔹黑金鴨屎香檸檬茶
鴨屎香檸檬茶入口醇和、啖啖甘爽,
夾雜幽幽蘭花香,獨特夠細膩,
揀選呢款黑金系列更會注入墨魚汁,
特別得黎飲落潤喉回甘,的確出色❣️

🔹黃皮特調檸檬茶
精選黃皮,連皮帶肉並加入陳皮,
果味濃郁、酸甜度適中且散發獨特香味 🥳

林香檸手打檸檬茶分店愈開愈多,
以後就更加方便買到我最愛既手打檸檬茶😻😻

林香檸手打檸檬茶✨
📍尖沙咀天星碼頭地下KP-01號舖

#香港必飲 #手打檸檬茶 #香港必吃 #香港必食
2024-02-17
2024-05-01 2 瀏覽
味道其實唔錯,但呢個價錢一個細杯,個杯竟然有80%係冰同檸檬碎,實質飲到嘅茶可能得20%都冇,$28係超唔值!而且唔知點解個頂要加張牛油紙冚住,支紙飲管篤落去要好用力,雖然話檸檬茶得好少,但紙飲管竟然可以喺我連嗰20%檸檬茶都未飲完,就已經爛咗。膠杯蓋個督飲管位夾爛、吸入口個位又爛、篤到底個位又爛,基本上最後嗰幾啖我係要開杯蓋飲,仲要啖啖都俾啲冰頂住,有冇考慮過啲敏感牙齒嘅人嘅感受?!一句講晒,飲一次就夠。
一句講晒,飲一次就夠。
2024-05-01
2024-04-06 20 瀏覽
天星呢間啲裝修特別靚,都值得嚟打吓卡。佢嘅招牌手打檸檬茶唔使多講真係好好飲!但佢杯入面啲檸檬同冰都好多,已經叫少冰都係多,然後面層好多泡,有相為證呀,飲管都未插落去,表面上睇得四份三杯左右,減埋入面啲冰同檸檬,應該剩返半杯都冇,真係啜幾啖已經冇晒!雖然以宜家啲茶飲嚟講,28蚊嘅定價唔係貴,但佢呢杯太少喇,所以唔可以話平。唔知係咪因為少,完全唔夠喉,正所謂少食多滋味,所以真係覺得好飲嘅,下次仍然會邊鬧邊買!喺天星碼頭買,行到鐘樓已經飲晒喇,唔係講笑,或者可以解讀為佢真係好飲,所以啜得太快嘅!
天星呢間啲裝修特別靚,都值得嚟打吓卡。

佢嘅招牌手打檸檬茶唔使多講真係好好飲!

• 招牌手打檸檬茶
2024-04-01 23 瀏覽
香港唔係好多茶飲品牌,突然想飲手打檸檬茶,係尖沙咀行街既時候,見到呢間店好多味道好多選擇,有好多唔同口味嘅檸檬茶,我今次揀咗陳皮檸檬茶,覺得味道好夾,下次試下其他味道先😉
2024-03-16 23 瀏覽
林香檸手打檸檬茶茶飲店嘅獨特檸檬茶組合同味道真係好好又健康! 柑桔檸檬茶配椰果:呢杯柑桔檸檬茶真係好香好開胃。你一飲落肚口就會感受到一陣陣柑桔嘅香氣,好清新呀!佢哋用新鮮嘅柑桔同檸檬,手工榨出嚟嘅果汁,味道鮮明又唔會太甜。加埋椰果,飲落去有啲爽口,椰果嘅軟綿口感同柑桔檸檬茶嘅酸甜味道成個平衡好好。夏天飲一杯,消暑又解渴!香印提子檸檬茶配蘆薈:林香檸手打檸檬茶店嘅香印提子檸檬茶配蘆薈真係好健康又好好味。佢哋用提子同檸檬嘅酸甜口感,一飲落口就可以感受到兩種水果嘅風味。再加埋蘆薈,呢杯茶有種涼爽感,仲有好多健康功效。蘆薈大家都知道有保濕、消炎同埋促進消化嘅好處,飲落去又解渴又健康。茶飲飲落滑順,微微甜甜,真係好舒服呀!

柑桔檸檬茶配椰果:

香印提子檸檬茶配蘆薈:
2024-03-02 31 瀏覽
【林香檸手打檸檬茶】天星碼頭必飲其實今次係我第一次飲手打檸檬茶😅😅陳皮的香味非常濃郁,喝起來酸甜可口,回味無窮。陳皮的加入,讓檸檬茶的口感更加豐富,也多了些許的陳皮香味。鴨屎香手打檸檬茶鴨屎香的茶香非常明顯,喝起來清爽解渴。鴨屎香的加入,讓檸檬茶的口感更加清新,也多了些許的甘甜。這是第一次喝手打檸檬茶,真的非常驚喜!檸檬茶的酸甜度恰到好處,再加上新鮮檸檬果肉的口感,非常清爽解渴。順帶一提,買完檸檬茶後,不如上去尖沙咀海濱的梯台,欣賞維港兩岸日落的景象。夕陽西下,將天空染成一片金黃色。維港兩岸的建築物在夕陽的照耀下,顯得格外美麗。香港真的很美麗!#林香檸 #手打檸檬茶 #香港 #維多利亞港 #尖沙咀 #文化中心 #海港城 #珍珠奶茶 #林香檸手打檸檬茶 #天星碼頭 #維港日落 #香港美食
【林香檸手打檸檬茶】天星碼頭必飲
其實今次係我第一次飲手打檸檬茶😅😅

鴨屎香手打檸檬茶

香港真的很美麗!

#林香檸手打檸檬茶 #天星碼頭 #維港日落 #香港美食
2024-02-29 15 瀏覽
最近好多朋友都share手打檸檬茶,搞到我都心思思想買返杯飲~同朋友去天星碼頭睇心心,咁啱隔離就有林香檸🍋無唔幫襯嘅理由啦😆🍽️招牌手打檸檬茶手打檸檬茶最吸引人既位係一定是新鮮的,而且仲唔會有化學味道🤩🤩而且望住啲職員係入面做野,都幾賞心悅目🤣不過建議要少甜,今次呢一杯無改到甜度,飲落口第一下會醒咗一醒🥶🥶🥶🍽️渣男手打檸檬茶係唔係渣男手打我就不得而知了🤣🤣當時係衝住呢個名去買既~對比起招牌手打檸檬茶,渣男會偏酸同青少少,飲落去會再清新啲🤤可能呢個就係渣男既一貫包裝🤭

🍽️招牌手打檸檬茶

🍽️渣男手打檸檬茶
2024-02-27 17 瀏覽
尖沙咀天星碼頭的林香檸檬茶是人氣手打檸檬茶店,試了黃皮檸檬茶和鴨屎香檸檬茶。黃皮檸檬茶口感酸甜適中,黃皮的香氣讓整杯茶更加清新,喝起來不會過於甜膩,而有一種淡淡的果香。鴨屎香檸檬茶則是店內招牌,雖然名字奇特,但味道卻讓人驚豔。茶香濃郁,檸檬香氣十足,微微的苦味和酸味平衡得恰到好處,讓人感到清新解渴。店內環境舒適,服務態度也很好,即使在繁忙的尖沙咀天星碼頭,也能享受到寧靜的時光。此外,店內還提供其他口味的檸檬茶,選擇豐富,是一個適合朋友聚會後解渴或休息的好去處。
2024-02-27 2 瀏覽
前幾日下午去咗天星碼頭嗰邊,原來嗰邊都開咗間《林香檸》手打檸檬茶 ,即刻同朋友揀返杯手打檸檬茶🍋🍋 飲吓先甜度可以揀3/5/7分甜兩杯飲品我哋都揀咗5分甜每杯都係人手手打檸檬🍋🍋,香水檸檬味道特別清香😍➰➰➰➰ღ香印提子檸檬茶 $38香印提子香甜可口,仲有粒粒提子果肉,甜而不酸,加上手打檸檬🍋帶出茶香清爽感覺ღ黃皮特調檸檬茶$36黃皮嘅飲品好少見,就叫杯嚟試吓,飲落味道酸酸甜甜,健康又解渴🤤

甜度可以揀3/5/7分甜
兩杯飲品我哋都揀咗5分甜
每杯都係人手手打檸檬🍋🍋,香水檸檬味道特別清香😍

➰➰➰➰

ღ香印提子檸檬茶 $38

ღ黃皮特調檸檬茶$36
2024-02-21 18 瀏覽
- 尖沙咀|林香檸手打檸檬茶 -▪️鴨屎香檸檬茶🍋🥤用上鴨屎香,茶底醇厚,而檸檬帶微微酸,幾清新▪️渣男手打檸檬茶🍋🥤檸檬味更加突出,感覺更加fresh,好啱悶熱嘅天氣▪️百香果檸檬茶🍋🥤百香果加檸檬,飲落酸酸甜甜,而且百香果籽增加口感,另外仲加咗愛玉,幾滑溜▪️香印提子檸檬茶🍋🥤入面有啲香印提子果肉,幾清甜,另外加咗蘆薈,少少爽口,都幾夾林香檸手打檸檬茶📍尖沙咀天星碼頭地下KP-01號舖
- 尖沙咀|林香檸手打檸檬茶 -

▪️鴨屎香檸檬茶🍋🥤
用上鴨屎香,茶底醇厚,而檸檬帶微微酸,幾清新

▪️渣男手打檸檬茶🍋🥤
檸檬味更加突出,感覺更加fresh,好啱悶熱嘅天氣
渣男手打檸檬茶

香印提子檸檬茶

林香檸手打檸檬茶
📍尖沙咀天星碼頭地下KP-01號舖
2024-02-21 20 瀏覽
系臺灣同內地就經常見到手打檸檬茶專賣店香港終於都有自己的手打檸檬茶啦!而且都好多間分店食完lunch都想飲翻杯!果然不失所望,真系好濃郁,檸檬的香味撲鼻而來!今次飲了招牌同渣男檸檬茶,兩款都幾好飲不會太澀 真系飲完又想飲 已經成為大家最愛的飲品了!
系臺灣同內地就經常見到手打檸檬茶專賣店
香港終於都有自己的手打檸檬茶啦!
而且都好多間分店
食完lunch都想飲翻杯!
果然不失所望,真系好濃郁,檸檬的香味撲鼻而來!

今次飲了招牌同渣男檸檬茶,兩款都幾好飲

不會太澀 真系飲完又想飲 已經成為大家最愛的飲品了!
  • 招牌檸檬茶
  • 渣男檸檬茶
2024-02-20 12 瀏覽
食完lunch吹下海風,又想飲杯野解渴,同同事一人一杯檸檬茶~第一次飲,先知原來檸檬茶都有咁多款口味,真係大開眼界!✨渣男手打檸檬茶 - 個名夠玩味,檸檬味夠晒濃,甜度我揀左1分,對我嚟講清清地又開胃🍋✨香印提子檸檬茶 - 裡面真係有果肉,提子味mix檸檬味又幾特別,清甜可口🍇✨鴨屎香檸檬茶 - 比較經典嘅一款,茶味同檸檬味幾balance, 唔會蓋過彼此嘅香味🤤✨百香果檸檬茶 - 有百香果粒粒,口感唔錯,酸甜剛好幾fresh🥰

尖沙咀天星碼頭新開左一間林香檸😍😍超方便, 係海旁行到累, 可買杯手打檸檬茶解渴 , 而且仲可以係鐘樓, 維港海旁🌊🌊打下卡, 好chill☺️☺️店鋪裝潢好新好靚 , 而且有打卡位😍😍推介💖🐣 鴨屎香檸檬茶鴨屎香香氣濃郁,香氣似蘭花🐣口感醇厚濃郁,仲有悠長After Taste , 比其他檸檬茶更特別🍇香印提子檸檬茶啖啖香印提子果肉, 配埋檸檬茶 , 酸酸甜甜, 更豐富果味👍🏻👍🏻✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ 5個為大🈵️分好味指數:🤤🤤🤤🤤🤤靚環境:😍😍😍😍😍Chill 指數:🌿🌿🌿🌿🌿推介指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻🔖 林香檸手打檸檬茶 (天星碼頭) (尖沙咀)尖沙咀天星碼頭地下KP-01號舖

店鋪裝潢好新好靚 , 而且有打卡位😍😍

推介💖

好味指數:🤤🤤🤤🤤🤤
靚環境:😍😍😍😍😍
Chill 指數:🌿🌿🌿🌿🌿
推介指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

🔖 林香檸手打檸檬茶 (天星碼頭) (尖沙咀)
尖沙咀天星碼頭地下KP-01號舖

• 鴨屎香檸檬茶
2024-02-19 10 瀏覽
話說今日搭船喺灣仔過嚟尖沙咀碼頭,見到喺落船嗰個位開咗一間新嘅手搖飲品。見到佢主打手打檸檬茶,但係其實都有好多唔同嘅口味我今日就叫咗一杯黃皮檸檬茶同菊花檸檬茶,試吓手打檸檬茶,到底有咩特別。佢嘅檸檬可以選擇甜度,店員好仔細咁樣介紹可以揀5分3分7分甜,因為我比較飲開淡味,但係又怕好酸,於是就揀咗3分甜。佢嘅手打檸檬茶有好多檸檬肉,因為我叫咗黃皮味,佢哋真係加咗好多陳皮落去一齊搖,黃皮味十足,而且好足料。而佢嘅菊花檸檬茶就好清新,重點係唔會死甜,非常有驚喜。