金標龍眼爽冰:食落好多龍眼肉粒,配埋爽口嘅珍珠同椰果,消暑佳品!士多啤梨爽冰:奶味唔多,我自己覺得幾清新,但我朋友就話有少少酸椰汁龍眼木蓮凍:木蓮凍口感係有少少似涼粉,食碗嘢配料好多好豐富
金標龍眼爽冰:
食落好多龍眼肉粒,配埋爽口嘅珍珠同椰果,消暑佳品!

士多啤梨爽冰:
奶味唔多,我自己覺得幾清新,但我朋友就話有少少酸

椰汁龍眼木蓮凍:
木蓮凍口感係有少少似涼粉,食碗嘢配料好多好豐富
椰汁龍眼木蓮凍
金標龍眼爽冰
士多啤梨爽爽冰
金標龍眼爽冰
  • 龍眼爽冰
2024-04-16 53 瀏覽
同朋友食完飯就喺尖沙咀行街,口痕想食啲甜嘢,路過見到呢間糖水舖,見到唔少人行上去,就膽粗粗諗住試吓😹🫶杏仁茶雙皮奶杏仁茶好香杏仁味,但係又冇嗰種好覺嘅味道,我自己好鍾意❤️同埋平時出去食雙皮奶會好甜,呢度嘅雙皮奶就甜度適中🫶🫶🫶🫶榴槤湯圓聽個名就好似有啲普通,但係食落發現中間真係有滿滿嘅榴槤蓉🫶🫶🫶🫶🫶!!!湯㦤你仲要有心機咁整,有啲桂花味❣️❣一坐低就見到佢做緊promotion, follow佢哋嘅社交平台就可以送雪糕!雪糕球係芒果整嘅冰,好重芒果味❣️❣️

🫶杏仁茶雙皮奶

🫶榴槤湯圓
湯㦤你仲要有心機咁整,有啲桂花味❣️❣

2024-04-08 65 瀏覽
貓山王榴槤冰聽個名好吸引,不過嚟到嘅時候勁細碗,有啲失望,始終價錢唔平好彩佢都係俾返真榴槤蓉,食起仲見到一條條絲,而且仲有啲爆珠增加口感如果夏天嘅時候食都好消暑

如果夏天嘅時候食都好消暑
2024-03-22 143 瀏覽
食完飯個肚仲係空空的,總差點東西的~對!就是甜品🤣🤣呢間長期多人,前一秒坐底下一秒就要排隊啦😮‍💨▸ 椰皇榴槤燉雙皮奶 $𝟕𝟗 三樣我的最愛結合成一款甜品🤤有椰汁或杏汁可選 雙皮奶滑溜椰香濃郁但奶味不太重配有不少椰汁好香甜 整體甜度剛好朋友不愛食椰皇都表示好好食☺️榴槤(蓉)陣陣芳香 夠臭!口感綿密軟滑帶點沙冰感▸ 芒果奶昔雙皮奶 $𝟒𝟗 表面鋪滿粒粒香甜芒果雙皮奶一樣滑溜質感似布甸甜度剛好但奶香不太明顯

▸ 椰皇榴槤燉雙皮奶 $𝟕𝟗
三樣我的最愛結合成一款甜品🤤
有椰汁或杏汁可選
雙皮奶滑溜椰香濃郁但奶味不太重
配有不少椰汁好香甜 整體甜度剛好
朋友不愛食椰皇都表示好好食☺️
榴槤(蓉)陣陣芳香 夠臭!
口感綿密軟滑帶點沙冰感

▸ 芒果奶昔雙皮奶 $𝟒𝟗
表面鋪滿粒粒香甜芒果
雙皮奶一樣滑溜質感似布甸
甜度剛好但奶香不太明顯
2024-03-16 116 瀏覽
與朋友晚飯後來甜品,入面做野既人態度差到極,呼喝客人要企在那裡等(而人客第1次來,你講可以,而不是用此態度),入到坐,自肋點餐,位置十分迫,係坐得辛苦的迫(店員還要在你背脊攝來攝去掂到你) 甜品味道沒說得上好食,而價錢性價比超低,還要與時間競賽,30分鐘限時(點餐也計), 店員不停巡查那張檯可以走的態度,完全不是人客心目中飯後甜品的要求。總括而言,由食物、價錢、服務態度、座位位置都令人失望,在此給大定前往幫襯前有心理準備

2024-03-13
$50 (宵夜)
2024-03-15 95 瀏覽
夜晚喺尖沙咀食完飯,想繼續同朋友吹水,就去咗呢間甜品舖,杏甜品 。其實之前係社交平台都有人推介過。一直想去試下,所以機會難得就去左食,平時行開都見條隊排到出路邊,今次早左去食,所以唔洗點排我叫左🥭宋呂芒椰木蓮涷 HKD$62(芒果爽冰,芒果粒,4色小芋圓,椰果),個薏米真係好好食全家福湯圓 $49(抹茶、榴槤、黑芝麻、高粱奶黃各一粒)整體都好好食~係間台灣甜品店~好新穎又好食,選擇都多。除左尖沙咀,旺角同荃灣都有分店,目前差荃灣未打卡

全家福湯圓 $49(抹茶、榴槤、黑芝麻、高粱奶黃各一粒)

$60 (宵夜)
  • 泰國金標龍眼爽冰
  • 芒椰木蓮凍
2024-03-10 111 瀏覽
這家港式甜品在樓上,需要行幾級樓梯,來吃了兩三次,性價比一般,下單需要自己掃描qr code。服務態度有點差,一看人多就會催人走,說是繁忙時段用餐時間不超過30min,但是下單前又不說明什麼時候是繁忙時段,也不管你有沒有吃完就拼命催人走,就很無語。椰汁/杏汁雙皮奶還可以,可以加芋丸或別的小料,芋丸幾種顏色,有啲硬,覺得軟身啲會更好吃。雙皮奶在椰子最下面,很滑很嫩,椰子味都很濃郁,有冷有熱可以選。其他就一般般。

2024-03-06 116 瀏覽
又到地區搵食時間尖沙咀食完飯路過見到呢條樓梯仔啲人上上落落就一於入去試吓呢一間喺閣樓嘅甜品店鋪仔座位唔算好多兩個人每人叫咗一款甜品呂宋芒椰木蓮凍$79佢哋最得意係佢個薏米有一層好似啫喱咁包住椰皇雪燕燉雙皮奶$67成個椰皇再加雪燕嘅雙皮奶絕對對得住呢個價錢

又到地區搵食時間

椰皇雪燕燉雙皮奶$67
成個椰皇再加雪燕嘅雙皮奶
絕對對得住呢個價錢
2023-11-18
$60 (宵夜)
  • 杏仁茶燉蛋白
  • 芒椰木蓮凍
2024-02-24 115 瀏覽
本來入座講湯圓要等25分鐘,結果等左40分鐘都未有,我哋禮貌詢問職員可唔可以幫我哋追一追單。佢串返我哋,話入面得一個人做咋,處理唔到。結果我哋等咗一個鐘,見其他幾枱遲入嚟嘅人都有湯圓,就再追問,先知原來佢係俾咗其他人囉!🤬🤬🤬體驗真係極差!點解開頭唔可以幫我哋先跟一跟張單,再答我哋,而係到後尾,知道自己根本係比錯咗人,先再同我哋交代。如果佢一開始係同我哋講要等一個鐘,而唔係25分鐘,我哋就唔等啦!😡

2024-02-23 82 瀏覽
話收現金但成間店話得最細一百蚊紙一係就電子支付,自己係電話入credit card資料比錢,食個甜品攪到咁麻煩無實體menu已經夠煩,連比錢都煩過人唔係個個人想食餐飯都比晒credit card資料人的。同埋,一係就寫明唔收現金。。。。.
話收現金但成間店話得最細一百蚊紙
一係就電子支付,自己係電話入credit card資料比錢
,食個甜品攪到咁麻煩
無實體menu已經夠煩,連比錢都煩過人
唔係個個人想食餐飯都比晒credit card資料人的。
同埋,一係就寫明唔收現金。。。。

·呂宋芒椰木蓮凍估唔到大大碗🤣 有木蓮、椰果、芒果、肉芋圓小丸子,加一球芒果雪糕🥭 芋圓椰果都好有咬口,煙煙韌韌🤤 木蓮凍係我地第一次食,冇乜味,食完其實都唔太清楚係乜嘢🤔 不過芒果肉就不得不提,意外地夠晒甜又香,份量亦十足多,食到我哋飽晒👍🏻·椰皇雪燕燉雙皮奶原隻椰皇連椰肉,加上香滑嘅雙皮奶,真材實料👍🏻 特登揀返滋陰養顏嘅雪燕,貪靚必食🤩
·呂宋芒椰木蓮凍

·椰皇雪燕燉雙皮奶
2024-01-17 263 瀏覽
#尖沙咀#杏甜品 做左人媽咪之後先至發現時間既珍貴趁着產檢 放風食個甜品珍惜me time今次order左兩款甜品芋圓Q彈煙韌 細細粒 有口感🍡椰汁🥥雪燕雙皮奶 椰奶香 而且雪燕份量足啖啖雪燕有驚喜 係略略覺得如果雙皮奶再重啲奶味就更完美🤗
#尖沙咀#杏甜品

芋圓Q彈煙韌 細細粒 有口感🍡
椰汁🥥雪燕雙皮奶 椰奶香 而且雪燕份量足
啖啖雪燕有驚喜 係略略覺得如果雙皮奶再重啲奶味就更完美🤗
2023-12-08 344 瀏覽
好久沒去!尋日去尖沙咀果間、而家改到甘樣🙄收銀位明明有個人、都要自己掃碼自己落單….. 等我搵左勁耐先落到單!最後 我一次過用晒啲存值錢(以後唔會再去、而家啲服務真係好到尼、佢唔係忙架喎、佢都係企喺度咋喎🙄真係唔改好過….. 改) 😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡
2023-12-07
10 分鐘 (外賣自取)
$146 (其他)
  • 芒果奶昔雙皮奶
長輩食甜品普遍都鍾意揀中式甜品可能同佢地嘅青春回憶比較match🈴但如果自己本身又想食下其他款式呢間糖水舖都係一個唔錯嘅選擇媽咪嗌咗個杏仁合桃露我就嗌咗個椰皇燉雙皮奶杏仁合桃露嘅杏仁味好出鍾意食杏仁味甜品嘅媽咪話覺得好好味😋不過我就有少少覺得合桃味比較輕好似比較濃嘅杏仁茶,所以好啱杏仁愛好者🤣而我嘅椰皇雙皮奶有再另外加椰汁所以椰奶味超濃!雙皮奶味道適中唔會過憇加埋桃膠雪燕口感不錯但椰皇嘅肉就略嫌硬左少少🤏🏻整體嚟講以佐敦尖沙咀呢頭嘅甜品舖嚟講都屬於有小驚喜,價錢亦係中等價位可以接受不過要注意:呢度要自己scan QR code落單落單兼即時俾錢對於長輩嚟講可能有啲難度可能需要店員幫手
長輩食甜品普遍都鍾意揀中式甜品

我就嗌咗個椰皇燉雙皮奶

杏仁合桃露嘅杏仁味好出
鍾意食杏仁味甜品嘅媽咪話覺得好好味😋
不過我就有少少覺得合桃味比較輕
好似比較濃嘅杏仁茶,所以好啱杏仁愛好者🤣

而我嘅椰皇雙皮奶有再另外加椰汁
所以椰奶味超濃!
雙皮奶味道適中唔會過憇
加埋桃膠雪燕口感不錯
但椰皇嘅肉就略嫌硬左少少🤏🏻

整體嚟講以佐敦尖沙咀呢頭嘅甜品舖嚟講
都屬於有小驚喜,價錢亦係中等價位可以接受
不過要注意:呢度要自己scan QR code落單
落單兼即時俾錢
對於長輩嚟講可能有啲難度
可能需要店員幫手
2023-11-11 366 瀏覽
Call the left cup "Lu Song Mango Xiaowanzi Sip Sip." Even though it's half-filled, it's all ice. Don't even mention the taste of Lu Song Mango; there's not even a hint of mango flavor. It's as bland as water. The other cup is Peach Gum Snow Swallow Almond Tea Sip Sip. It's also filled with ice and extremely tasteless. I don't understand why it has so many good reviews, and they sell it for over 50 dollars a cup. You can get a much better pearl milk tea from a street vendor.
2023-11-11
$55 (宵夜)