2024-01-28 99 瀏覽
星期六的灣仔合和中心星巴克分店都算係多人嘅等咗大概10分鐘先有位置坐底。覺得星巴克嘅期間限定飲品都比較好味,今次見到有限定版嘅iced Vienna creamy latte。見到佢有Creamy其實都有啲期待,所以嗌咗杯Grande,好喜歡好滑嘅咖啡。杯咖啡外觀都幾靚,個杯真係有折咗朱古力醬做裝飾,另外咖啡同佢個名一樣,真係滑捋捋,但係就唔會有一陣好臭嘅奶味,啲朱古力味都濃郁點綴咗杯咖啡。忍唔住一啖又一啖咁樣不停飲。呢杯嘢都幾飽嘅,應該係因為入邊有好多奶。
2024-01-27
2023-12-16 86 瀏覽
不嬲對星巴克印象係,冇服務可言,咖啡又沖得好一般。因為有電子優惠券,最近又發現有個批好味,所以先黎幫襯。。服務都有一分,唔知係我撞聾定咩,永遠聽唔到職員講咩,我都係憑口形估。你落左柯打之後,個後生仔唔會應你,所以你都唔知係咪自己應該彈開一邊讓位比下個客人。。環境次次黎合和呢間都覺得好亂,檯之間又好密,同埋呢間啲客普遍講野都超大聲。。咖啡印象中cappuccino沖到好似水咁淡,今次就試flat white,點知又ok。呢度叫extra shot要加錢。聖誕個杯又幾靚。。食物呢個西蘭花芝士批真真真係好味,加埋茄汁好夾,今個星期已經第三次食。

。服務

西蘭花批

2023-12-16
西蘭花批
  • 西蘭花芝士批
見外賣app有優惠,一於試下 焦糖咖啡凝珠星冰樂☕️🧊果然有驚喜😋 焦糖咖啡已經好岩我心水,面層有cream、焦糖少少甜味令咖啡冇咁苦,同時有啲珠珠咬下,好有口感。
見外賣app有優惠,一於試下 焦糖咖啡凝珠星冰樂☕️🧊
焦糖咖啡凝珠星冰樂

2023-10-31
25 分鐘 (外賣送餐)
焦糖咖啡凝珠星冰樂
2023-09-06 120 瀏覽
Starbuck 走馬燈燈籠係用紙張製作淡淡嘅綠色襯托綠色嘅logo字款非常之配塔,好靚🥰燈光於低部投射上面配合返轉動。未到中秋節但已經有濃濃的中秋節氣氛。現在全線Starbuck 都有售買。$350包括綠茶黑芝麻月餅、燕麥奶奶黃月餅及流心焦糖咖啡月餅各2個。還有中杯裝手調禮品券一張。回家後已經急不及待切了月餅來品嚐👍最喜歡流心焦糖咖啡月餅。焦糖的香味濃濃的咖啡味十分之絕配。大家一定要試吓👏🎊
Starbuck 走馬燈燈籠
現在全線Starbuck 都有售買。$350

2023-09-06
2022-09-27 463 瀏覽
每年最期待starbucks秋冬新品~往年最期待係南瓜latte今年唔知10月底仲有無!!但就出左栗子燕麥奶咖啡~係可以一試既我覺得幾好飲但係有少少偏甜飲左2次都係熱飲會建議叫佢少栗子醬~燕麥奶好就好在如果你乳糖不耐~佢應該可以一試~
每年最期待starbucks秋冬新品~
往年最期待係南瓜latte
今年唔知10月底仲有無!!
但就出左栗子燕麥奶咖啡~
係可以一試既我覺得幾好飲
但係有少少偏甜
飲左2次都係熱飲
會建議叫佢少栗子醬~
燕麥奶好就好在如果你乳糖不耐~佢應該可以一試~
2022-09-26
2022-05-14 300 瀏覽
可能因為喺下寫字樓下面,所以好多時都冇位,但呢度已經算係地方比較大D,所以通常我都會黎呢間,疫情好轉之後,我哋又黎返呢度食下午茶,好鍾意佢時時都有新款,唔會獨沽一味,好多選擇,職員全部都醒目,有禮貌👍🏻啱啱見到有新出嘅包,係一個菠蘿包製成,入邊夾雞肉,清清地又滿足到食菠蘿包嘅人, 好味😋有啲新飲品,但係凍嘅,所以我冇試到,但望落好靚🥰 (荔枝蝶豆花烏龍茶及荔枝蝶豆花忌廉星冰樂)鍾意蝶豆花嘅不能錯過🥰

2021-09-29 387 瀏覽
合和中心裡面的Starbuck's Coffee 經過變身 偌大的空間分成兩部分 一邊是跟以往差不多 另一邊是走精品咖啡路線 多了好些手沖款式的選擇我是因另一邊沒空枱才走來這邊坐 可是 冥冥中的安排竟又這樣美麗咖啡師溫文有禮 給我餐牌 說因食品在另一邊 餐牌上的items我會替你去看看可有供應看了簡單的餐牌但不見我最喜愛的 “Mushroom and Cheese Pocket" 我喃喃說:咦 沒有蘑菇芝士...”, 他聽了跟我說: 這個不在餐牌上 我幫你去看看 這一舉動 非常暖心 真心 Starbuck's是大型連鎖店 你不能要求如外面獨立Cafe的特式 或水準(當然以現在近乎泛濫情況,有些獨立咖啡室也實在平平無奇)服務態度也真的看個人 我也曾在別區的Starbuck's領教過只顧和同事聊天或冷漠的店員可是 當遇上一位有心的服務員或咖啡師 真會即時心情愉快起來 吃下去的 都加分不少咖啡師 加油 請保持這份熱誠

咖啡師 加油 請保持這份熱誠
The Lookout 雲霧氣泡特濃咖啡(凍)
蘑菇芝士包(Mushroom &Cheese Pocket)
2021-09-29
The Lookout 雲霧氣泡特濃咖啡(凍)
2021-09-13 195 瀏覽
自從starbucks出左lunch set,我就經常來食😎五十幾、六十幾蚊就有份sandwish/wrap+coffee/tea😋我最常叫既係雞肉凱撒沙律卷🌮,有菜、蕃茄、雞肉🐔,唔油膩,健康又好味野飲叫左紅西柚蜜糖紅茶☕️,甜甜地,好飲又滋潤
我最常叫既係雞肉凱撒沙律卷🌮,
有菜、蕃茄、雞肉🐔,唔油膩,健康又好味

野飲叫左紅西柚蜜糖紅茶☕️,甜甜地,好飲又滋潤
2021-09-13
2021-08-24 136 瀏覽
今天約了客戶談事情,客戶選擇在合和中心starbucks。還以為這裏會很嘈,來到,座位舒適。而飲咖啡的人,也很安靜。是傾偈的好地方。另外,我常常都會飲Mocha Latte。質素好壞參半。今天的,好好飲!綠茶粉夠濃,而且奶泡夠熱。香甜甘香!
今天約了客戶談事情,客戶選擇在合和中心starbucks。
還以為這裏會很嘈,來到,座位舒適。
而飲咖啡的人,也很安靜。
是傾偈的好地方。

另外,我常常都會飲Mocha Latte。
質素好壞參半。

今天的,好好飲!
綠茶粉夠濃,而且奶泡夠熱。
香甜甘香!

2021-08-24
  • Mocha Latte
2021-02-11 345 瀏覽
今天有点晚起床,在湾仔办完事后跑去合和中心的 Starbucks 早午餐一起吃。刚好过了午餐时间,餐厅内客人不多,店员也帮忙找了一个带电源插座的位置。点餐时看到柜内有新推出的三文治,可配咖啡当套餐卖,虽然便宜不了多少,也买了一份试试。中文名好像是辣鸡芝士软包,外面的包有芝士烘焙在皮上,整个包的质地很软熟。除了鸡肉,包中间还夹着芝士和青菜。配合来吃,是很有芝士香味的三文治。只是鸡肉的份量不多,也没有如名字般的辣味,口感不够丰富,以40多元的卖价就有点贵。

Spicy  Chicken  Cheese  Ciabatta

2021-02-11
2019-08-07 771 瀏覽
係灣仔返工嘅我,每日朝早都要嘆返杯咖啡,個人先會清醒起來😂😂😂而有不少返工族都會係starbucks買咖啡,我就特別中意飲焦糖咖啡🥰❤️Starbucks 嘅焦糖咖啡好重咖啡味,焦糖味又唔會好甜,奶香味都好重,以前超抗拒飲咖啡,覺得咖啡味好苦,但自從飲左Starbucks 嘅焦糖咖啡後就慢慢愛上左了😍近排出左新promotion,由8月6至8日期間嘅4pm至7pm推出手調凍飲買一送一優惠。只需要同店員出示已追蹤@StarbucksHK Instagram,即可享仼何大杯裝(473毫升),連星冰樂都有得買一送一優惠啊!仲唔快啲去買
2019-05-05 363 瀏覽
今日同家人嚟合和Starbucks 食早餐,環境唔錯,地方大而且枱與枱之間唔會迫,我點了香蕉拖肥puff, 家人點了朱古力鬆餅及pancakes...香蕉拖肥puff 有輕微加熱,外脆內軟,內裡有吉士拖肥,甜甜的,puff 頂部有香蕉乾,整體味道唔錯。家人的朱古力鬆餅都ok, 略嫌朱古力粒唔夠多。
家人的朱古力鬆餅都ok, 略嫌朱古力粒唔夠多。
This is the second time for me to try the Starbucks reserve in hopewell centre. During weekend, it is much relaxing and fewer people in hopewell when comparing with the overcrowded causeway bay. I ordered ristretto Bianco this time as its one of my fav in the usual Starbucks. After my drink arrived, I immediately noticed the poor latte art on top of the coffee. I can hardly tell what kind of shape that’s. When I tasted the first sip, a strong bitter taste came across. Perhaps every cup of coffee
I ordered ristretto Bianco this time as its one of my fav in the usual Starbucks. After my drink arrived, I immediately noticed the poor latte art on top of the coffee. I can hardly tell what kind of shape that’s. When I tasted the first sip, a strong bitter taste came across. Perhaps every cup of coffee is different due to different barista on shift. For me, this cup of coffee is a huge disappointment not worth $52, to say the least.
Ristretto  bianco
2019-01-27 71 瀏覽
當日星期六,朝早食左個好大份既早餐。到午晝就想飲杯咖啡輕鬆一下。睇下個menu見到Dark chocolate mocha ($49),就即刻二話不說馬上點左。咖啡師親自將咖啡送到,心形拉花連同一片黑朱古力同清水。食左片朱古力再飲,味道真系好夾,咖啡味淡淡的,系我飲過最滑既咖啡☕️

2018-10-29 370 瀏覽
環境2分:合和間星巴克咖啡新裝修過冇耐,一邊多左個高級D嘅吧位區,另外果邊地方好似比以前大,但D新圓櫈仔好矮好唔舒服,一定要扣分,比盡兩分。衛生3分:乜都係自助,衛生係正常星巴克咖啡店水平,三分貨仔。服務5分:有左電話apps落單,人未到已可買定野比定錢,教啱時間,行到去已可直接拎飲品同食物,不知幾方便,依種電子服務咁有效率,可以畀滿分。味道4分:杯萬聖節物飲科學怪人星冰樂好夠凍,個抹茶溝薄荷味香得好有特色,入面仲有好多粒朱古力餅碎同朱古力醬,甜得嚟好醒神,真係幾好飲,可以畀四分。抵食4分:四十五蚊杯星冰樂係星巴克咖啡正常價位,會員响限定期內買嚟飲呢就有得免費升級,係最抵飲嘅時候,所以加佢一分。
環境2分:

衛生3分:
乜都係自助,衛生係正常星巴克咖啡店水平,三分貨仔。

服務5分:
味道4分: