2023-08-01 454 瀏覽
去開中環處理事情,未夠鐘就係附近搵餐廳食野坐下,下午時段要搵位唔容易。去左super sandwich、麥當勞都無位,Google search 到附近有間Starbucks就上黎睇下,咁岩有吉位,可以舒舒服服咁坐下
焦糖咖啡星冰樂
焦糖咖啡星冰樂
2023-01-22 495 瀏覽
在Starbucks買的從來不是一杯咖啡或一件cake,買的是那一份忙裡偷閒的寫意和放鬆。這間Starbucks的位置十分方便,位於中環地鐵站附近,裝修採用一貫的摩登典雅風格,令人能安靜享受靜坐片刻的時光,一杯咖啡、一件蛋糕、一個下午,這就是Starbucks帶出的感覺。

2022-07-02 453 瀏覽
好耐冇飲過Starbucks,有人請飲嘢,所以揀咗碎朱古力咖啡星冰樂,由Starbucks拎返去公司有一段路,但係都非常夠凍。一入口好有朱古力嘅味道,之後就慢慢有咖啡味,之後再飲嗰啲cream就有種甜味。因為好夠凍,所以成杯嘢飲好爽

碎朱古力咖啡星冰樂
2022-06-30
10 分鐘 (外賣自取)
下午茶
2021-01-30 744 瀏覽
周末早上的中环很清静,少了上班一族,餐厅也客人不多,可以很优闲地吃早餐。这家 Starbucks 位于电梯大堂的旁边,有自己的空间,自成一角,很适合静静地坐着,外面设有露天平台,虽然是身处闹市,让人有不同的体会。面包和糕点都用透明罩盖着,款式不少。今天的 Coffee of the Day 用了墨西哥咖啡豆,向店拿了一点试味,带点苦涩。虽然咖啡味不浓烈,但可以一试。另外点了一件 Sausage Roll,瘦长的形状的馅料是猪肉肠。有点淡,需要茄汁调味,整体口感只是一般般。周末上午环境清静,在这里享受一下悠闲也不错。

糕点

糕点

面包和糕点都用透明罩盖着,款式不少。

Sausage  Roll

周末上午环境清静,在这里享受一下悠闲也不错。
2021-01-30
$52 (早餐)
Sausage  Roll
2019-11-19 643 瀏覽
It is fine that the furniture are old, but it is not fine when the furniture are not clean!!!! I sat at one table but the table was sticky. Moved to another sit, and it is the sameeee! I don't dare to rest my arms on the table....Anyway... the drinks.... ordered a tall size Strawberry Green Tea Lemonade, and it only tasted like syrup. Way too sweet despite I let half of the ice melted. No green tea taste nor strawberry taste at all. Drinks: */*****Service: ***/*****Interior: */***** Not comfy wh

Drinks: */*****
Service: ***/*****
Interior: */***** Not comfy when you don't dare to rest your arms on the table... hahaha

2019-10-23 250 瀏覽
朋友早一陣子送左D 咖啡室coupon. 咁就來扮個中环OL先😂⋯⋯估唔到在中環返工都四五年,第一次來這間咖啡店,原來內有乾坤,本來以為只有幾張枱,怎知再行入啲睇睇,原來外邊有一個超大嘅空地,供給一些🈶️需要的人仕吸🚬⋯⋯系中環這個寸金尺土的金融區,估唔到有一塊咁大地方!來Starbucks 當然飲咖啡,這裏有好多不同類別嘅咖啡,有不同size 供應,如果你自携外來杯,仲可以減$. 亦可以存自己私家杯存在coffee shop 入面又得!既環保又可以平幾蚊!何樂而不為呢?佢哋亦有好多唔同種類嘅的食物供應。有甜嘅, 有咸嘅,有三文治,亦都有一啲健康的食物!多元化!咖啡價錢由二十幾元起,食物由二十元起,原來價錢都好合理。都好大眾化👍
2019-07-01 331 瀏覽
炎炎夏日什麼都不想吃,lunch時間走到這咖啡店。店內位置不多,我早在十分鐘前已經在apps order,到店時咖啡已準備好。外賣回去office的路上一邊喝著我喜愛的Mocha soy milk,能做到我要求,足夠了,滿足!
炎炎夏日什麼都不想吃,lunch時間走到這咖啡店。

2019-06-29 153 瀏覽
StarBucks ➡️ 果漾草莓星冰樂 ($43 / Tall size)-中:呢杯星冰樂喺starbucks嘅新產品以完粒草莓製造飲落酸酸甜甜 幾清新飲完唔會好似平時飲完甜嘢嗰陣超級頸渴 👍而賣相方面都幾粉紅幾靚用黎打卡就一流-English:This cup of drink is a new product of starbucks.It’s make with fresh strawberries and therefore the taste is not only acidic, but also sweet. It’s pretty fresh as well.Usually,I feel thirsty after drinking sweet drinks. However, I don’t feel that way after drinking this !-In terms of appearance, it’s in pink which to me is pretty cute.Definitely one of the most Instagram-abl
中:
呢杯星冰樂喺starbucks嘅新產品
以完粒草莓製造
飲落酸酸甜甜 幾清新
飲完唔會好似平時飲完甜嘢嗰陣超級頸渴 👍
而賣相方面都幾粉紅幾靚
用黎打卡就一流
English:
Definitely one of the most Instagram-able drinks !
味道/Taste: 8/10
抵食/Value of money: 7.8/10
環境/Environment: 8.5/10
服務/Service: 8/10
2019-06-28 59 瀏覽
今個夏天Starbucks出左靚靚既草莓系列😻!草莓系列有星冰樂同紅茶兩款,行街行到好熱,唔飲星冰樂唔得🤣!-果漾草莓星冰樂 $43同之前日本限定版既草莓星冰樂好似樣,見到店員用一粒粒既士多啤梨加落去攪拌機🍓,絕對唔係加糖漿就算!頂層仲有成粒士多啤梨添,落足料呀💗!除咗士多啤梨,仲有奶同忌廉,感覺好似奶昔🥛,中間又有啲果肉增加口感,酸酸甜甜好清爽,岩哂夏天飲🍹。
果漾草莓星冰樂 $43

2019-06-09 77 瀏覽
6月的香港真係好熱SHOPPING 累了看到這家STARBUCKS環境很舒服沒有太多人重點是出面平台有好多位可以供煙民堂食而不影響不吸煙的人和朋友坐一下聊天 實在是好地方點了一杯新產品Ristretto Blended Cream 冰雪很幼滑很凍咖啡味沒有比冰稀釋了加上cream 味道更加豐富在這裡打發1個多小時 是假期的享受!
環境很舒服
沒有太多人
重點是出面平台有好多位
可以供煙民堂食而不影響不吸煙的人
和朋友坐一下聊天 實在是好地方
冰雪很幼滑很凍
咖啡味沒有比冰稀釋了
加上cream 味道更加豐富
在這裡打發1個多小時 是假期的享受!
2019-06-01
2017-10-09 1040 瀏覽
星期六約左朋友去街,早到左有時間剩就決定去starbuck 坐一坐啦!見到出左期間限定味的咖啡,決定心口掛個勇字去試一試! 因為見到果味有d驚pumpkin spice latte ~~南瓜口味的咖啡好小飲,上面配上有辣味的粉,併埋一齊飲感覺新鮮,南瓜味不太突出,但本人不太喜歡有辣味的咖啡!其次叫左我鍾意的甜食之一,lemon tart !不太甜,酸酸地起夏天食的話非常適合,又易入口,併甜或重口味的咖啡一流呀!下次都係飲番傳統味的咖啡穩陣d

其次叫左我鍾意的甜食之一,lemon tart !
下次都係飲番傳統味的咖啡穩陣d
2017-06-14 526 瀏覽
夏日炎炎又推出新既frappuccino!今次就試matcha earl grey jelly!!!!揀咗grende size, $45Matcha frappuccino既味同green tea latte差唔多味。Earl grey jelly超級好食!配埋嘢飲一流!大推!🙌🙌🙌
夏日炎炎又推出新既frappuccino!

揀咗grende size, $45

Earl grey jelly超級好食!配埋嘢飲一流!
大推!🙌🙌🙌
2016-12-29 553 瀏覽
Ristretto Bianco (tall) $37Ristretto係濃縮版既espresso,咖啡粉份量一樣但水流既時間減半,將精華更集中,飲落更香醇。今日既咖啡豆係Christmas Blend,結合左拉丁美洲、印尼及陳年蘇門塔臘咖啡而成,口感辛辣而且甜美。聖誕紅杯好有節日氣氛,望住佢心情都特別好呢~
Ristretto Bianco (tall) $37

Ristretto Bianco
聖誕紅杯好有節日氣氛,望住佢心情都特別好呢~
2016-12-29
外賣自取
Ristretto Bianco
2016-08-31 454 瀏覽
黎Starbucks除左飲星冰樂 食番件scone都係我的最愛落單個時侍應會問需吾需要叮熱我通常都會揀叮 因為微熱既狀態最正每啖入口都好鬆化 中間夾雜住子乾粒甜甜地又好咬口 食完一個好滿足既感覺不過食既時候比較口乾都係叫埋杯野飲比較好
落單個時侍應會問需吾需要叮熱
我通常都會揀叮 因為微熱既狀態最正
每啖入口都好鬆化 中間夾雜住子乾粒

甜甜地又好咬口 食完一個好滿足既感覺
不過食既時候比較口乾
都係叫埋杯野飲比較好
2016-07-09 394 瀏覽
我快熱溶了Matcha Latte熱辣辣熱辣辣 聽聞快要打風了係37度的高溫下 飲杯涼爽的飲品最合適了抹茶牛奶 是我一向的選擇不知是否太熱 連味覺都有小小減退抹茶味吾夠濃哦由於太熱 冰溶得極快 因此 抹茶粉可以落多一點點
我快熱溶了

Matcha Latte