2024-05-24 189 瀏覽
服務:開頭帶位個職員已經差,同我講話冇得坐卡位,因為已經book晒。我都係一早book咗位,但係人哋walk in兩個人就可以坐卡位。跟住同佢理論咗一輪先至俾我哋坐卡位。食物:第一轉嘅牛係正常。 跟住之後出個啲亂黎, 完全唔係圖入面嘅牛肉。 俾左好多好似打邊爐啲超薄牛肉 而唔係圖中嘅一舊牛肉。都算,之後出個啲夠膽死係深啡色🤢🤢🤢🤮🤮🤮 即刻退返俾佢。 退嘅時候仲同我講話廚房淨低啲牛都係咁樣 🙄🙄🙄 第一次食到啲咁樣嘅燒肉店。 呢間應該係我暫時食過最差一次嘅燒肉店。

2024-05-24
2024-03-05 754 瀏覽
預先在OpenRice訂位,預約了5:30的時段,當時餐廳已滿了八成。餐廳環境方面,乾淨衛生,座位闊落。食物方面,今次叫咗冇和牛嘅套餐,不過牛肉都算唔錯,上菜速度好快,個爐好容易大火,所以啲嘢食好快熟。除咗肉類,仲有串燒可以燒。熟食方面都有一啲炸物同串燒,味道正常,可以燒緊嘅時候一邊食。另外,食物仲有啲特別嘅選擇,例如牛腸、燒棉花糖。服務方面,侍應態度良好。價錢三百幾蚊都算抵食。下次會試吓有和牛嘅套餐。
餐廳環境方面,乾淨衛生,座位闊落。
另外,食物仲有啲特別嘅選擇,例如牛腸、燒棉花糖。
服務方面,侍應態度良好。
價錢三百幾蚊都算抵食。
下次會試吓有和牛嘅套餐。
2024-02-14
情人節
2024-02-12 784 瀏覽
香港而家開咗好多唔同燒肉嘅放題店,但係如果唔係去到好貴嘅價錢,一般來講食物嘅質素都係十分參差,而且環境一般。而呢一間燒肉店價錢亦都唔算係好貴,但係已經改變左我對燒肉放題餐廳嘅印象,因為佢嘅內在環境非常舒適,兩個人都有卡位坐十分鬆動。餐廳提供好多唔同自家製醬料,令你食嘅燒肉唔會淨係食到同一隻味道。食物方面已經選擇唔係最貴嘅一個餐,但肉類嘅選擇依然係非常之多,牛肉包括左唔同嘅部位,配搭唔同嘅醬料,可謂花多眼亂。而最推介嘅係燒鰻魚,鰻魚一碟雖然得兩片,但係可以任叫,而且肉質非常好,好多餐廳其實係冇呢一個鰻魚選擇。飲品方面亦都有唔同嘅選擇,有罐裝同埋自家製嘅飲品。

飲品方面亦都有唔同嘅選擇,有罐裝同埋自家製嘅飲品。
2024-01-20 676 瀏覽
週末中午想不到吃什麼,與小朋友一起想找一間舒服的餐廳。在沙田中心那邊看到這間餐廳,見到有放題或者定食。原來定食也可以吃吃出邊的食物/飲品/甜品。但限時60分鐘,我們首先叫了兩個兒童餐,兩個定食。兒童餐裏大概60多元,裏面有烏冬,腸仔,牛肉,玉子,包括一包紙包飲品。我們大人就吃牛肉定食和豬肉定食。出邊的自助區有蔬菜和炸物。蔬菜類包括有秋葵,雞髀菇,翠玉瓜。炸物有薯茄,薯條,炸雞,章魚小丸子。也有咖喱牛肉和白飯。甜品區有雪糕糯米糍和軟雪糕。飲品區也應有盡有有汽水啦同埋一啲茶類。所以食午時定食大概$300幾蚊都食到好飽。而且質素好好👍
週末中午想不到吃什麼,與小朋友一起想找一間舒服的餐廳。

在沙田中心那邊看到這間餐廳,見到有放題或者定食。

原來定食也可以吃吃出邊的食物/飲品/甜品

但限時60分鐘,我們首先叫了兩個兒童餐,兩個定食。

我們大人就吃牛肉定食和豬肉定食。

出邊的自助區有蔬菜和炸物。

蔬菜類包括有秋葵,雞髀菇,翠玉瓜。
炸物有薯茄,薯條,炸雞,章魚小丸子。

也有咖喱牛肉和白飯。

甜品區有雪糕糯米糍和軟雪糕。

飲品區也應有盡有有汽水啦同埋一啲茶類。

所以食午時定食大概$300幾蚊都食到好飽。
而且質素好好👍

2024-01-11 429 瀏覽
$4xx 的和牛餐,沙田此間的和牛質素非常差劣!連首次上的肉都是次貨,毫無誠意!肉質非常粗糙同鞋口,希望貴公司改善一下食物質素及檢討。完全拉低其他店舖的分數!我是Mos 牛太的回頭客,第二次食沙田,不會再回頭 ! ……………

2024-01-11
1K
2023-10-22 3008 瀏覽
網見到介紹呢個午市超市燒肉定食包括任飲任食自助吧1小時,平均得一個鐘好似幾趕,但又真係幾抵一於試下,book定位最穩陣。餐廳面積頗大,和風設計,有單人位及卡位,兩者座位都十分闊落,我地3人坐卡位,坐得舒適。餐牌,午市套餐格價約$99-$169不等。落單之後去自助吧拎野食,炸物有4款及咖哩牛肉。醬汁及沙律。甜品,主力係雪糕。熱茶。飲品都多款。要了3個Set。上級封門柳御膳(鹽燒),$119。上級封門柳御膳(汁燒),$119。上級板腱肉御膳(鹽燒),$119。上級封門柳御膳(鹽燒),$119,配泡菜、味噌湯及白飯。封門柳份量適中,尚算厚身,肉質變軟嫩,牛味濃,好味。上級封門柳御膳(汁燒),大家都要封門柳,見有兩款口味,就一個汁燒一個鹽Share,汁燒味道更香口。一粒鐘不停燒。上級板腱肉御膳,比較薄身,味道不俗。要了果味燒汁、旨鹽燒及胡麻醬,個人覺得果味燒汁甜甜地幾好味。有肉有菜均衡下,最正有秋葵。咖哩牛肉,拎來撈飯幾正,個咖哩有好多牛肉及薯仔等好足料,甜甜唔太辣味道香濃,幾好味呢。沙律菜清新,落左芝士粉更正。薯條、章魚燒及炸雞粒,正常水準。玫瑰茉莉花茶,支裝好方便,玫瑰茉莉花味比較淡。比利

餐牌,午市套餐格價約$99-$169不等。
落單之後去自助吧拎野食,炸物有4款及咖哩牛肉。
醬汁及沙律。
甜品,主力係雪糕。
熱茶。
飲品都多款。
要了3個Set。
上級封門柳御膳(鹽燒),$119。
上級封門柳御膳(汁燒),$119。
上級板腱肉御膳(鹽燒),$119。

一粒鐘不停燒。

上級板腱肉御膳,比較薄身,味道不俗。
有肉有菜均衡下,最正有秋葵。
沙律菜清新,落左芝士粉更正。
薯條、章魚燒及炸雞粒,正常水準。
玫瑰茉莉花茶,支裝好方便,玫瑰茉莉花味比較淡。
比利時班戟及美式窩夫,正常水準,烘熱少許食更好。
牛奶軟雪糕,之前見到介紹唔係呢款,應該係轉左,牛奶味淡,雪糕口感有點似雪芭,味道普通,丸子正常水準。
巨峰軟雪糕,巨峰提子味出,雪糕口感有點似雪芭,味道普通。

友人的,用雪糕筒裝同整得幾靚加分左呢。

食物上肉類味道不俗,任食的食物味道正常水準,一個鐘係趕嘅,但真係幾抵食,坐得幾舒服,服務態度正常,下次有機試下食晚餐。
2023-10-17 404 瀏覽
最近經常係youtube 睇KOL 食評影片介紹,知道喱間無論中午/夜晚都排大隊, 所以我地決定過左2點先食,真係人唔多能即時入座,玩法是半自助形式限時60 min,叫一份肉類(唔夠可另加)配麵豉湯、泡菜,白飯(如果想添白飯,可在咖哩牛肉汁旁取),自助區有沙津菜、蔬菜、炸物小食、雪糕、生果、咖哩牛肉及飲品。經Apps下單以下食物:1. 黑毛和牛牛肋肉 (鹽) 套餐:肉質新鮮,顏色鮮豔,有一層醬燒係面,口感有點厚,幾好食。2. 澳洲上級封門柳 (鹽) 套餐:油脂分明,肉質新鮮,燒起上黎好香,更入口即融,好好食。自助區取了以下食物:1. 炸物:薯條、魚肉豆腐、雞肉粒、蔬菜丸,旁有蛋黃醬、甜酸醬可配,而且夠熱夠脆,refill了2轉。2. 新鮮沙津菜:雖有沙津汁點配,還跟了KOL 介紹用咖哩牛肉淋上沙津菜還加牛蒡絲點綴,好食!3. 生果:西瓜、哈密瓜、蘆薈粒。4. 甜品:3.5牛乳/巨峰提子味雪糕、英式窩夫 、比利時班戟,3.5牛乳味重,甜度唔高,巨峰提子咪會偏酸甜,混合就剛剛好。5. 飲品:汽水、冷泡菜、OOHA梳打水、有汽檸檬茶等。套餐價格經濟,一小時用餐係足夠,店員親切有禮,得悉我地未

經Apps下單以下食物:

自助區取了以下食物:

3. 生果:西瓜、哈密瓜、蘆薈粒。

5. 飲品:汽水、冷泡菜、OOHA梳打水、有汽檸檬茶等。

套餐價格經濟,一小時用餐係足夠,店員親切有禮,得悉我地未食過,都會在入座前簡單介紹形式、半自助食物種類、用餐時間等,而且抽風系統完善,食完唔會成身油溢味,期待下次食120分鐘放題,讚讚讚!!!
澳洲上級封門柳
2023-10-14
澳洲上級封門柳
2023-09-11 623 瀏覽
Open rice book 位同朋友食Lunch.朋友先到,被告知只得60分鐘用餐時間,朋友打俾我冇聽就入座了。我到場後,朋友話食快啲啦!好,全程都冇乜傾計,不停燒、不停食。普通餐廳唔使自己燒都有90分鐘,呢間要自己燒完食得60分鐘。最後如我所料,係唔夠時間食,我哋三個小朋友食兒童餐,已經冇乜機會自己,都唔夠時間食完個餐。兒童餐本身好吸引,但由入座計60分鐘,佢上菜要時間、燒肉要時間,趕住食,已經留意唔到好唔好味!呢個餐一半都食唔晒。服務又差,枱上唔夠位放,我收起一個盤,Waiter 剛來到,放低一個餐,我一邊遞俾佢一邊講:「唔該,可以收起….」佢扮聽唔到,即刻轉身走。然後我朋友自己放個盤岀去。結果食剩咁多,又趕又唔飽,又浪費食物。服務態度又差,食呢餐完全係「買難受」。不推薦、不會再去!下面係唔夠時間食嘅食物👇🏼兒童餐份量充足,味道ok.另點的牛小排價錢高,但份量比兒童餐還少,有牛味肉質韌,燒七成熟,小朋友都咬唔開。
Open rice book 位同朋友食Lunch.
朋友先到,被告知只得60分鐘用餐時間,
朋友打俾我冇聽就入座了。

我到場後,朋友話食快啲啦!
好,全程都冇乜傾計,不停燒、不停食。
普通餐廳唔使自己燒都有90分鐘,
呢間要自己燒完食得60分鐘。
最後如我所料,係唔夠時間食,
我哋三個小朋友食兒童餐,
已經冇乜機會自己,都唔夠時間食完個餐。

兒童餐本身好吸引,但由入座計60分鐘,
佢上菜要時間、燒肉要時間,
趕住食,已經留意唔到好唔好味!
呢個餐一半都食唔晒。

服務又差,枱上唔夠位放,我收起一個盤,
Waiter 剛來到,放低一個餐,
我一邊遞俾佢一邊講:「唔該,可以收起….」
佢扮聽唔到,即刻轉身走。
然後我朋友自己放個盤岀去。

結果食剩咁多,又趕又唔飽,又浪費食物。
服務態度又差,食呢餐完全係「買難受」。
不推薦、不會再去!

下面係唔夠時間食嘅食物👇🏼
兒童餐份量充足,味道ok.
2023-09-10
2023-09-04 577 瀏覽
星期六中午和家人到沙田走走,搵吓野食。無意中發現咗呢間鋪頭,岩岩開門,唔駛等位。鋪頭主打燒肉,我見$99起有成個套餐諗住試吓,點知入到去超驚喜,原來$99已經係半自助式放題午餐!Show吓食咗咩先:1)上級板腱肉御膳套餐($119)及壽喜燒牛肋肉御膳套餐($109)肉質幾好,一啲筋都冇; 上級板腱真心好食過普通牛肋肉,一分錢一分貨。湯和前菜一般,無驚無喜嗰隻。- 當我哋以為…一份御膳有一碟肉、一份前菜同一碗湯既時候,大錯特錯! 員工同我地講,出面既自助吧任拎!係包括食物同野飲~咁究竟有咩拎呢?2)炸物、沙律、可以燒既蔬菜自助吧竟然仲有幾款唔同既炸物、薯條、沙律菜唔hea好新鮮,頭先食過既前菜可以任拎,仲有翠肉瓜、秋葵、冬菇可拎返去燒! 我覺得好周到,因為淨食肉會好油,但食番啲菜就balance番~3)甜品和野飲其實我已經飽哂,但唔可以放過甜品。甜品可以自己唧軟雪糕🍦、仲有窩夫、小丸子、生果粒,好豐富~ 野飲我比較喜歡自家制? 既茶,清甜啲。總結: 性價比超高,放題野唔hea,環境唔差,服務正正常常咁;真心覺得任食每人一舊好值得推介吓,因為唔行入去都唔知咁多野食,希望下次去唔駛排長龍啦🤣
Show吓食咗咩先:

湯和前菜一般,無驚無喜嗰隻。

2)炸物、沙律、可以燒既蔬菜

3)甜品和野飲
其實我已經飽哂,但唔可以放過甜品甜品可以自己唧軟雪糕🍦、仲有窩夫、小丸子、生果粒,好豐富~ 野飲我比較喜歡自家制? 既茶,清甜啲。

2023-08-19
2023-09-03 435 瀏覽
平時食牛做主角嘅餐廳,不論燒肉定打邊爐,都好少有中伏嘅時候,牛唔好太老、太柴、太硬,有肉味同調味做好,筆者就會食得好開心。今日試牛太,老實講幾失望,就算食嘅係三百尾嘅餐,筆者期望基本牛嘅調味起碼要做好,或者本身啲牛好夠牛味,而今次點嘅肉幾乎邊款部位嘅肉都淡而無味。當然人人口味唔同,唔鍾意咁淡都可以點醬食,但俾三百幾蚊食肉仲要點醬先好食實在太唔抵喇。有燒汁個款牛會比較有味道,其他牛肉嘅品質其實未好到可以零調味咁上菜,燒完出黎未去到難食,但好似打邊爐落左清湯底嘅感覺。筆者幾鍾意食牛舌,但真係冇辦法叫多round。連出名重牛味嘅封門柳淡到筆者都食唔出係咩部位。海鮮類如墨魚仔都一樣,燒完出黎好似白𤆥咁。最後點芝士汁食,芝士汁本身就偏水,唔好ff佢有拉絲感,幫手提吓味啦。內臟類嘅串燒筆者冇食,但有食嘅同桌話一樣有無味嘅問題。除咗牛,佢哋好似都唔太擅長做蛋嘅料理,明太子玉子燒應該係一早整定晒雪係雪櫃,有人叫就拎出黎,所以係凍嘅,仲有少少鞋。未去到難食,但諗住會係新鮮熱辣辣即整嘅筆者心裡面點都扣咗分架喇。另一個無影到嘅係佢嘅蛋黃飯,食到有啲蛋殼。自助區有啲沙律 炸物 甜品同飲品。感覺到餐廳有盡力做好

內臟類嘅串燒筆者冇食,但有食嘅同桌話一樣有無味嘅問題。

自助區有啲沙律 炸物 甜品同飲品。感覺到餐廳有盡力做好保溫,但炸物放耐咗會唔脆係難以避免。特別係薯條,唔脆之餘仲硬堀堀,建議可以留quota。沙律甜品飲品就正常啦,有得任飲啤酒係唔錯嘅。

特意幫味噌湯留影,少數不錯嘅熱食。

總括黎講,如果一直都係今日呢個水準,建議唔使特登黎試喇。就算食高一級嘅餐有和牛,聽到隔離講啲和牛都係麻麻地。性價比太低喇,食其他餐廳會開心啲。
職員態度係有禮嘅,環境都舒適,但係啲食物會令人愈食愈覺得不值。
2023-09-02
2023-08-27 239 瀏覽
朋友今天帶了我去一家肉食愛好者的天堂,說我一定會很滿意。一走進這裡,就被迎面而來的燒烤香氣所包圍,仿佛置身於一個肉食的烤肉盛宴中。這裡有超級多肉品可以自助點選,我最期待的當然是他的牛肉了。他們選用優質的牛肉,在火爐上烤一會兒,熟度剛好就拿起,和牛肉質鮮嫩多汁,入口即化。配上獨特的烤醬汁,味道配合得很好,每一口都讓人陶醉其中!而這裡的芝士醬汁也很特別,配上肉肉十分邪惡!芝味無窮!而海鮮選擇也不少,我最喜歡是帶子,烤完仍然有非常多汁,鮮甜美味。另外烤蝦也不錯。這裡最特別的是可以任點波子汽水,真的很大方,我們每人點了2支,解渴美味。總的來說,這裡的食材都經過精心挑選,配上獨特的醬汁,帶給你無與倫比的肉食盛宴!

2023-08-24 268 瀏覽
🎏夏祭限定烤肉放題 · 日本黒毛和牛焼肉 牛太 (沙田中心) #沙田 #烤肉#日式烤肉📋 日本產黑毛和牛放題套餐(免費升級波子汽水無限暢飲) $ 469/位肉類🥩:有多款不同部位的雞牛豬應有盡有。和牛部位可以選擇也很多🤩包括極上牛肋肉、極上牛脊肉、極上辣椒肉扒、炙燒牛脊肉、炙燒壽喜燒牛脊肉等,肉質新鮮,肉味濃郁😋當中更有🎏夏祭限定全新燒肉口味:芝士X燒肉❣️▫️芝士X辛辣燒肉:牛肋肉、豬頸肉、雞腿肉▫️芝士拉絲系列:手羽、腸、竹輪、粟米粒芝土醬煮沸後再配上肉,就可以拉絲了😍濃郁的芝士味,太邪惡了。🦐海鮮方面:有牛油蒜蓉燒廣島蠔 、牛油燒日本產帶子、牛油燒魷魚仔等等。自助區:▫️設有多款小食,Shake Shake薯條、芝士炸雞、炸魷魚、炸一口芝士、章魚燒。▫️自助沙律▫️前菜▫️甜品 -華夫餅、格仔餅等。▫️雪糕 -有波子汽水味和3.6牛乳味。
💁🏻‍♀️現在他們舉行了夏祭限定特別活動「千本引」拉繩小遊戲。小童用餐可以有得免費扭蛋。食完飯仲有得抽獎🤣有得玩又有得食,仲有有得攞嘢走。 🏘 以日本江戶時代鬧市為背景,充滿日式風情裝修。座位寬闊,冷氣充足。🤵🏻🤵🏻‍♀️上肉速度很快。

肉類🥩:

當中更有🎏夏祭限定全新燒肉口味:芝士X燒肉❣️
▫️芝士X辛辣燒肉:牛肋肉、豬頸肉、雞腿肉
▫️芝士拉絲系列:手羽、腸、竹輪、粟米粒

🦐海鮮方面:
有牛油蒜蓉燒廣島蠔 、牛油燒日本產帶子、牛油燒魷魚仔等等。

自助區:
▫️自助沙律
▫️前菜
▫️甜品 -華夫餅、格仔餅等。
▫️雪糕 -有波子汽水味和3.6牛乳味。

🤵🏻🤵🏻‍♀️上肉速度很快。
2023-08-23 220 瀏覽
————————————————————————日本黒毛和牛焼肉 牛太 (沙田中心) (沙田)地址:沙田橫壆街2-16號沙田中心3樓50及57號舖日本黒毛和牛焼肉 牛太以其優質的黑毛和牛和豐富的放題選擇而聞名,推薦他們的芝士 X 辛辣燒肉和泡菜海鮮豆腐湯,出色的賣相、口感和味道💯💰仲可以玩埋拉繩game!惠顧$469 日本產黑毛和牛放題套餐,免費升級波子汽水無限暢飲放題!
🟠推薦食物 Recommended🔹 芝士 X 辛辣燒肉(牛肋肉、豬頸肉、雞腿肉):👍🔥🧀以三種肉類(牛肋肉、豬頸肉和雞腿肉)結合芝士和辛辣調味料,每種肉賣相都非常吸引人,當它們在火爐上慢慢烤熟時,肉質變得嫩滑多汁,芝士融化在肉上,營造出濃郁的口感🔸 芝士拉絲系列(手羽、腸、竹輪、粟米粒):不同菜品使用芝士拉絲,搭配不同的配料,呈現出美味的組合。賣相誘人,口感濃郁,味道令人驚艷🧀😋🔹 黑毛和牛燒肉:頂級的黑毛和牛作為主要食材,絕對是肉食愛好者的天堂!每片肉都優質鮮嫩,脂肪分佈均勻,經過燒烤後,肉質更加鮮美多汁,可以根據個人喜好,選擇不同部位的肉片🥩🔥 燒烤至香嫩多汁,肉質鮮美🔸 泡菜海鮮豆腐湯:🍲😋 以韓國泡菜和鮮嫩
————————————————————————
日本黒毛和牛焼肉 牛太 (沙田中心) (沙田)
地址:沙田橫壆街2-16號沙田中心3樓50及57號舖

🟠推薦食物 Recommended

🔸 泡菜海鮮豆腐湯:🍲😋 以韓國泡菜和鮮嫩的豆腐為主要成分,帶來豐富的口感和美味。湯汁酸辣開胃,泡菜的酸味與海鮮的鮮甜相互襯托。豆腐的口感柔軟滑嫩,讓整道湯更加豐富。這道湯既可以作為開胃菜
🔹 辛辣墨魚仔:以辣味調味的墨魚仔,口感彈牙,辛辣味道令人上癮🌶️🦑
🔸 芝士鯛魚燒:這道菜品以鯛魚燒為基礎,加入芝士,口感酥脆,味道濃郁🐟🧀

🔹 波子汽水雪糕 雲朵紐紋雪糕(波子汽水味 x 3.6牛乳):自己唧!雪糕以波子汽水和牛乳為主要味道,口感綿密滑順,非常清涼可口🍦🥤

🟡不推薦食物 Not Recommended
🔹 無 No

🟠員工 Waiters
餐廳的員工態度友好且專業,提供優質的服務,顧客感到舒適

🟡環境 Environment

餐廳的環境舒適,裝潢雅致,氛圍溫馨,適合與家人和朋友一同享受美食

🟠總評分 Overall (8/10)

#ezukokofood #ezukokoshatin #ezukoko沙田
#ezukoko日式 #ezukokojapan
#foodiehk #foodie #hkfood #美食 #食好西 #隱世美食 #沙田餐廳 #夏日限定 #黑毛和牛燒肉 #牛太 #芝士x辛辣燒肉 #燒肉放題 #波子汽水雪糕 #日本黑毛和牛
  • 鯛魚燒
  • 黑毛和牛
日本黒毛和牛焼肉 牛太係沙田中心開咗分店啦🥳Happy Friday收工約埋同事一齊去食燒肉放題🤟🏻餐廳環境寬敞,兩人卡位夠哂闊落,而且抽風做得唔錯,食完燒肉唔會成身油煙味❣️揀咗豪華燒肉放題,設自助區,有齊各款熟食、沙律、飲品、甜品等等,超多選擇😋😋夏祭限定🎏推出芝士x辛辣燒肉及芝士拉絲系列🧀先煮溶芝士醬再點肉拉絲,好食又好玩,VERY NICE💯推介芝士手羽,嫩滑爆汁夠JUICY,仲有濃濃芝士香👏🏻燒肉有超多牛既部位供選擇,牛味濃郁且肉汁豐盈,最鍾意灸燒壽喜燒牛肋肉,脂肪分佈均勻,肉質柔軟細嫩🥩🥩食燒肉點少得幸福蛋黃飯🍚日本珍珠米飯煙靭有嚼勁,拌以流心雞蛋,蛋香突出超鮮味🥚海鮮類揀咗燒鰻魚、蝦、牛油帶子,新鮮又味美🍤明太子玉子燒微辛鹹鮮,鬆軟又多汁🍳自助區炸物有shake shake 薯條、日式章魚燒、炸芝士,有熱燈照著KEEP住溫度熱辣辣,好貼心💕飲品有冰凍自家製無糖花茶、茶包、汽水、啤酒等選擇,照顧唔到客人需要🥤🍵甜品自助區有英式窩夫🧇同比利時PANCAKE🥞仲有必食既波子汽水雪糕,可以自己唧再加唔同配料,好好玩🍨🍦臨走仲可以玩埋拉繩抽獎遊戲😍有小食、玩具、現金卷等,有得玩有得食

海鮮類揀咗燒鰻魚、蝦、牛油帶子,新鮮又味美🍤

明太子玉子燒微辛鹹鮮,鬆軟又多汁🍳

臨走仲可以玩埋拉繩抽獎遊戲😍有小食、玩具、現金卷等,有得玩有得食👏🏻難怪晚市時間坐滿人🤟🏻

#夏日限定 #芝士x辛辣燒肉 #燒肉放題 #波子汽水雪糕
#黑毛和牛燒肉 #牛太 #沙田 #沙田中心
2023-08-08
2023-08-15 235 瀏覽
去完旅行前後三個禮拜冇出過街食飯,好想食肉,同阿仔兩個人去咗撐枱腳🫢揀咗間喺沙田近近地。餐廳以日本江戶時代做主題,用咗日本傳統祭典嘅燈籠🏮做裝飾擺設,幾有氣氛我地揀左-$469可以食120分鐘嘅日本產黑毛和牛燒肉放題套餐,套餐有92款食物可以選擇,肉類、海鮮超過60種,自助吧有超過30種,炸物、前菜甜品、沙律、飲品等等。飲品有波子汽,茶、果汁汽水、又有多款水果味啤酒,仲有生啤添,甜品有夏日限定嘅日本雪糕雪葩,有我鍾意嘅波子汽水味試左上牛肋肉,上牛脊肉、炙燒壽喜燒牛脊肉、炙燒Shabu Shabu牛脊肉、海鹽火炙鮑魚、牛油燒日本產帶子和牛味道高質,色澤同油花都好有水準,肉質柔軟滑嫩,配埋特製醬汁,入口好🈵️足,阿仔鍾意壽喜燒牛脊肉叫左4,5次🤭另外比我見到有芝士醬,9秒9點左嚟試吓,我係第一次食燒肉放題見到有芝士醬,煮溶咗個芝士醬再將牛肉點嚟食,幾好食喎!多種芝士混合,造成拉絲效果,又有好濃郁嘅芝士香味,好鬼正!成個放題都好滿意,食到我想食嘅肉質、口感、味道。又飲到我鍾意嘅水果啤酒,最後仲要有抽獎添,係一個拉繩抽獎,我抽到現金卷,即係俾個機會我再嚟食啦😆

2023-08-11