2006-01-29 13 瀏覽
差不多每一天都會經過這間店,但因為成日要等位,所以都好少幫襯。是日三點幾經過,見無咩人,就來食碗麵。本想食掛頭牌的魚蛋魚片,但原來魚餃才是鮮製,所以立即轉軑要了紫菜魚餃麵。碗紫餃麵大大碗,賣相幾好。先吃魚餃,餃皮幾有咬口,餡亦夠味,都算幾新鮮,不錯;麵沒有什麼鹼水味,但淥得過腍一點,可以更好;後加的紫菜夠份量,加埋有不少的生菜墊底,都不錯。吃完沒有特別口渴,也算不錯,難怪平時這麼多人幫襯,不用排隊的話都可以一試。

2005-08-25 0 瀏覽
佢地既魚蛋係無加化學野,所以唔會特別彈牙,但係就妳有魚味。牛丸都好味,同埋湯底好香,河粉好滑。16蚊碗真好平,來中環食粉麵都會係呢間,不過可以就無咁就腳囉。
2005-02-19 1 瀏覽
食完龍記的燒肉, 行出門口, 見到隔離的新景記, 門口有好多介紹的文章, 大意係話呢度的魚蛋粉好食, 稱霸中區......就點左個魚蛋粉, 魚蛋水準不俗, 彈牙而且幾有魚味, 不過魚片就平平無奇.$16唔算貴, 水準亦可以, 但我認為水準要再高少少, 才可給"笑臉".

2004-03-12 0 瀏覽
佢舖頭出名魚蛋,但同事話魚蛋唔彈牙,墨丸先致好食。所以我試紫菜墨丸米,果然冇介紹錯,彈牙之外仲有d墨魚肉係裡面,好香墨魚肉味,米粉亦爽口。見到隔離台好多人食河粉,睇見都幾滑,我估應該都幾好食,如果唔係都唔會有咁多人食!另外佢d辣椒油亦好野味又夠辣,仲可以外買tim。
佢舖頭出名魚蛋,但同事話魚蛋唔彈牙,墨丸先致好食。
好香墨魚肉味,米粉亦爽口。
見到隔離台好多人食河粉,睇見都幾滑,
我估應該都幾好食,如果唔係都唔會有咁多人食!
另外佢d辣椒油亦好野味又夠辣,仲可以外買tim。
2001-06-11 0 瀏覽
呢間係中環地膽o既介紹, 佢D 炸魚片真係唔錯, 我鍾意外賣一條魚片返去,唔放湯叮叮佢, 都好好食!
2000-11-26 1 瀏覽
呢間野唔好睇佢個樣好似好舊咁,佢整個魚旦粉真係超水準,又唔貴首選當然係魚旦粉,再加埋佢地既自製辣椒油,正!