2012-12-22 420 瀏覽
玩左成日,返到元朗只是八點幾,正好是晚飯時間,聽說這間新星的打邊爐很抵食,一於就黎試下。入到去,發覺宵夜時段是八點半開始,仲有十來分鐘就可以平啲,無理由唔等,大概等左廿分鐘就有枱。湯底頗多選擇,仲有個特別款~片皮鴨一食加鴨湯底,見隔離枱食左,鴨片得好少,不過個鴨湯幾香。自家叫了芫茜皮蛋湯,芫茜不多,不過好新鮮,皮蛋亦不錯。啤酒汽水自助任飲,汽水有百氏,百氏低糖,同檸檬七喜。order紙,幾多選擇,上面有圖部份是額外收錢的,不抱刮在任食中。叫左嘅食物會用大盆上,我覺得咁幾好,唔使咁多細細碟,擺到成枱係。食物上得好快又好新鮮,無乜漏單,咁嘅價錢有海蝦同象拔蚌,有驚喜。前前後後落左四五次單,都係勁快上,食物都係一般水準,比較有驚喜係香菇貢片,好爽。另外叫左好多人讚嘅午餐肉,無乜特別,我個人覺得煎好食啲。另外,屋企人大讚魚頭新鮮,魚唔新鮮真係會好難食,仲會搞到煲湯鯹哂。仲叫左好多蔬菜類~蓮藕片,木耳,菇,南瓜等,打邊爐嘅菜特別甜,吸哂啲湯同油,哈哈。食得好滿足嘅一餐,八十八蚊一個人,加埋各樣雜費(花生,醬料等),每人約百二蚊倒,抵食。

自家叫了芫茜皮蛋湯,芫茜不多,不過好新鮮,皮蛋亦不錯。
啤酒汽水自助任飲,汽水有百氏,百氏低糖,同檸檬七喜。

2012-12-10
$100 (宵夜)
2012-07-17 149 瀏覽
一班好朋友聚會,今次選擇來此酒家晚膳。酒家有幾層,地方都算大,鄰近輕鐵大棠路站,附近有停車場。晚上有火鍋及小菜供應,聽聞這裡打邊爐便宜。但因近日天氣炎熱,我們一行十人,都是決定點小菜。事前已致電訂位,我們在地下大堂登記後,安排上二樓的座位。到了二樓,職員卻未準備好,枱上全是火鍋用的用具,沒有枱布。職員遂即時整理,將其變為以小菜用膳的枱。整理後,我們坐好,卻發現枱上的天花,有冷氣滴水,遂即時向職員表示希望換過另一個位置。過了一會,但職員竟然是回來觀察及查問是否還有滴水。我們即時著她安排另一個位置,才將旁邊的火鍋用膳枱,也轉為小菜用膳枱予我們。到了點菜時,職員很努力推介多種小菜。其中,推介了一個價值 $58 的即煎鹹魚肉餅,我們點了。後來,這道鹹魚肉餅到了,卻發現只得六件,每件的大小只有直徑五厘米。這個價錢,卻只得六件,太不抵食了。其後,來的其他小菜,份量都不算多,只能剛剛足夠我們進食。食物質素就不過不失,服務則有待改善。
一班好朋友聚會,今次選擇來此酒家晚膳。

酒家有幾層,地方都算大,鄰近輕鐵大棠路站,附近有停車場。

晚上有火鍋及小菜供應,聽聞這裡打邊爐便宜。
但因近日天氣炎熱,我們一行十人,都是決定點小菜。

事前已致電訂位,我們在地下大堂登記後,安排上二樓的座位。
到了二樓,職員卻未準備好,枱上全是火鍋用的用具,沒有枱布。
職員遂即時整理,將其變為以小菜用膳的枱。

過了一會,但職員竟然是回來觀察及查問是否還有滴水。

到了點菜時,職員很努力推介多種小菜。
其中,推介了一個價值 $58 的即煎鹹魚肉餅,我們點了。
這個價錢,卻只得六件,太不抵食了。

其後,來的其他小菜,份量都不算多,只能剛剛足夠我們進食。
食物質素就不過不失,服務則有待改善。
2012-07-16
2011-09-14 102 瀏覽
繼續紀錄中秋食評前,先補記兩篇較早前的飲茶食評,首先是與媽咪及奶奶在元朗的一頓午茶。媽咪對這間酒樓滿有好感的,在她提議下已是第二次來飲茶;但依我看其實選擇並不多亦不吸引,是日也揀了很久才點出下列數款食物,包括: 紅油抄手-有著一貫港式茶樓的毛病,就是只甜不辣,對於川妹子來講當然不滿足啦;雖然吊詭的是,如果它真的做到既白又辣四川風味,以現時我的狀況應該又是吃不到了... 鳳爪排骨飯-定價三十多元似乎有點貴,原來這飯以原個籠仔上檯,份量特大,都算值回票價。味道則是普通,面層的青豆雖然悅目,可與蒸飯真是格格不入! 雞札-家人都愛吃雞札,我其實也喜歡,不過只限面層的腐皮。是日的出品卻非常多油,腐皮層又太薄,我沒吃了。  山竹牛肉又是我不愛吃的點心,沒試不評了。 我對牛肉腸粉的接受程度要比原粒牛肉高些,然而這腸粉是一望而知的又厚又實,殊不吸引,結果也沒怎麼動過。當以為包點較為穩陣,叉燒包會是我的解救之時,卻發現包中肥肉佔了七成以上,天... 結果我只吃了半個,就逼著放棄了。 發覺點了許多點心,仍然沒有一點飽肚感,大肚媽媽唯有點個肉絲炒烏冬來填肚。這烏冬味道不差,不過又是犯了多油的毛病,我只敢挑面

山竹牛肉又是我不愛吃的點心,沒試不評了。

我對
當以為包點較為穩陣,

發覺點了許多點心,仍然沒有一點飽肚感,大肚媽媽唯有點個
肉絲炒烏冬來填肚。這烏冬味道不差,不過又是犯了多油的毛病,我只敢挑面層的來吃,底層的就唯有作罷....
經過這兩次經歷,發覺整間新星最穩陣好吃的還是
流沙奶黃包。一籠三件的出品又白又滑,雖然其中一個上檯時已經穿了少許,但仍不減大家對它的興趣,馬上趁熱享用!

再度重溫這馳名的
流沙奶黃包,軟熟的外層下,中間頗為流心,而餡芯既重奶黃甜美,又有蛋黃香氣,水準依然的確不錯。其實新星也推出了外賣版,供食客買回家享用,不過記憶中一買要買半打,所以還是堂食算了。
又點多個
壽桃包,想不到一籠只得一隻,雖然包身較大,但感覺還是孤單又孤寒啊...

而且很怪的是壽桃包中,並非蓮蓉餡而是香芋再加蛋黃.. 其實味道不差,不過心中仍是喜歡+懷念蓮蓉加蛋黃的組合更多啊!
最後又獨享了一個特色甜品---
芒果椰皇豆腐花,其中椰汁與豆腐花是估不到的相襯,令到豆花口感更細滑,整個組合新奇得來又幾美味,是當日另一個小慰藉。
這頓午茶埋單$270多,當中只有甜點較可取,食完下午很快我又餓了,兩位媽媽隔了2-3小時更去了另一間新酒樓嘆下午茶,當然不能算是抵食啦! 看來又有一段時間不會再來了。
2011-08-19
  • 流沙奶黃包
  • 芒果椰皇豆腐花
2011-08-24 49 瀏覽
月頭時寄信去參加新星玩遊戲,呵,賺了一張免費甜品劵回來要在8月31日前用,之不過屯門店執了,唯有轉移最近的元朗店是日九點半就到,預左要等位,竟然沒有萬千的人群,上到酒樓更只得半滿客而已相比屯門區的酒樓的狀況簡直是相反呢.十點前有一張優惠點心紙,是我鐘意的落單計,不是埋單計,這樣又可以慢慢坐下了快手剔剔剔點心,然後搵個經理查問優惠劵的用法,經理見到也R哂頭良久後大家終於有共識啦,食到中途再下甜品的單.因為要儲備能量,每人一碗飯先.是日飯選是雞肉蟹柳和炸菜肉絲,抵食到爆,每盎都是$6.8材料滿滿,不過無什麼味道,食得這類飯,預左靠甜豉油,撈埋偏淋的飯底,吃得入口已OK!之後再來南瓜花卷$6.8,以為是蔥花卷啦,原來是南瓜饅頭來.照殺可也,因為我鐘意食饅頭又鐘意吃南瓜饅頭熱呼呼的,入口鬆軟,不過無南瓜味的呢?有我在就有菜之存在.灼生菜$8.8,大大碟的,極度驚訝是日生菜異常清甜好味啊...繼續食有千層腐皮$8.8,之前在美心懷舊系列吃過類似的,應該是新星跟回來吧厚層腐皮夾厚層鯪魚肉,如是者弄成一磚磚,沒有美心系弄得那麼鬆軟,新星版加了太多魚肉,變成硬頭硬馬,味道也欠鮮甜,因為沒有蝦米和蔥粒的
月頭時寄信去參加新星玩遊戲,呵,賺了一張免費甜品劵回來
要在8月31日前用,之不過屯門店執了,唯有轉移最近的元朗店

相比屯門區的酒樓的狀況簡直是相反呢.

良久後大家終於有共識啦,食到中途再下甜品的單.

7蚊一碗飯Owo
饅頭熱呼呼的,入口鬆軟,不過無南瓜味的呢?
黃色饅頭=v=
好味啊...
超清甜@口@
厚層腐皮夾厚層鯪魚肉,如是者弄成一磚磚,沒有美心系弄得那麼鬆軟,新星版加了太多魚肉,變成硬頭硬馬,味道也欠鮮甜,因為沒有蝦米和蔥粒的幫忙.不過比美心系平成截,一試無妨.
腐皮魚肉層層疊
另一魚點心是豉汁魚肉餅$8.8,魚餅好薄又不熱,醬汁好傑又係不熱,入口後黏黏凍凍,並不討好.
整熱返會好食D吧
我想食的水餃原來十分之超不抵食呢.$13.8得三粒...
配料和味道沒驚喜,非常普通...點錯相了~orz...
唔抵=^=
免費的甜品五選一,藍莓山藥泥,山藥即是淮山,是一種對人體非常有益的食材,因為外出進餐好少接觸之,而做於甜品更是我未見過
所以對它很有興趣.
咸的甜品orz...
賣相和相片差一截,至少我鐘意的藍莓醬點解得咁少啊
山藥泥口感如薯蓉,密麻兼糊口,平時甚愛食煲湯後的淮山,係就係沒什麼味道
點知這山藥泥會有咸味呢?!咸得來又帶些微甜,十分十分怪口味=.=有藍莓醬陪著吃還勉強能入口,淨食劈泥真的接受不到呀~一人一球後食剩一個,也不敢問津了.總之食涼粉好過...嗚~

服務算不錯,好似開頭咁經理有問肯查又肯答,其他侍應加水速度超快.不過到11點過後客人更少,可能等下午茶再多返,亦可能同這裡有成三層樓有關
2011-08-22
$45.5 (早餐)
超清甜@口@
黃色饅頭=v=
去完街咁啱8:30pm, 可以食到特價火鍋時段, 但係已經加咗價。特價時段無限時, @ $78, 湯底要另計(最平$48), 飲品 (coke perzi, 7-up) 任飲。呢間新星有3層樓高, 地方都算幾大, D枱隔得好開 。D野食種類okay多, 大路的牛豬羊雞好多丸都有, 仲有海帶, 魚頭, 螺片, 芝士腸,魚皮餃,芋絲,蘿蔔,炸魚皮。魚頭: 好新鮮, 唔會俾cheap quality , 仲要次次都成半個魚頭咁上, 正正正正正螺片: 亦都好新鮮, 爽口彈牙公仔面: 有"出前一丁"提供的火鍋, 好開心

螺片: 亦都好新鮮, 爽口彈牙
公仔面: 有"出前一丁"提供的火鍋, 好開心

2011-08-14
$130 (宵夜)
  • 海帶
  • 魚頭
  • 螺片
早排有位同學仔係日本讀書返泥玩半個月..有日有人提議打邊爐..佢地貪近就泥左呢間野..唔記得係8點入場定8點半..其實已經BOOK左位..但提早左入..但都無咩所謂~~我地比人安排坐"笠"口位..但有個位冷氣機滴水..叫左人..但無人理我地..搞到我地要用個杯係到裝水LO 一開始個個好似餓狼咁..因為D野食出得都幾慢下..等到個個流哂口水...因為湯底都幾香..一行12人..所以一枱有2個櫨..野食一到..一班餓狼狂搶+狂放..之後拿拿林咁食食食...基本上佢D野食全部係冰鮮..所以無咩鮮味可言..只係為食而食同埋佢D野食係一大盤咁上..美觀上可以用環保講通-.-但總算食得飽...但中間發生左D小插曲...令到勁唔開心..佢話明任飲飲食..但放飲品果到..竟然細細隻字寫住"忌廉 $5"..雖然唔係貴..但好暗濕LO..之後我朋友一去拎就見到..所以已經通知哂全枱..而且好多人只飲可樂..所以無人吼過佢..但無啦啦有位亞姐..好似CALL齊人馬甘(叫埋3~4個人)..話我地飲左佢枝忌廉..話要收錢..之後我地問佢係邊個拎左..佢又講唔出..問佢係咩色3 (因為果日個個著到好色彩繽紛)..
早排有位同學仔係日本讀書返泥玩半個月..
有日有人提議打邊爐..佢地貪近就泥左呢間野..

唔記得係8點入場定8點半..其實已經BOOK左位..
但提早左入..但都無咩所謂~~

我地比人安排坐"笠"口位..但有個位冷氣機滴水..
叫左人..但無人理我地..搞到我地要用個杯係到裝水LO

一開始個個好似餓狼咁..因為D野食出得都幾慢下..
等到個個流哂口水...因為湯底都幾香..
一行12人..所以一枱有2個櫨..

野食一到..一班餓狼狂搶+狂放..
之後拿拿林咁食食食...基本上佢D野食全部係冰鮮..
所以無咩鮮味可言..只係為食而食

同埋佢D野食係一大盤咁上..美觀上可以用環保講通-.-
但總算食得飽...

但中間發生左D小插曲...令到勁唔開心..
佢話明任飲飲食..但放飲品果到..
竟然細細隻字寫住"忌廉 $5"..
雖然唔係貴..但好暗濕LO..
之後我朋友一去拎就見到..所以已經通知哂全枱..
而且好多人只飲可樂..所以無人吼過佢..
話我地飲左佢枝忌廉..話要收錢..
之後我地問佢係邊個拎左..佢又講唔出..
問佢係咩色3 (因為果日個個著到好色彩繽紛)..但又講唔出..
只係話係4眼仔..(但12人有8個係4眼)
之後死話我地有飲...仲話
"飲左都唔認..依家D人咁衰格"
''我地又唔係屈你地..飲左咪講LO"
呢D之類既說話..真係好過份..
之後我地叫佢睇返帶係咪真係飲..
佢地又唔睇..仲一味話算啦..當黑仔LO..
最賤一句係..當送比D乞衣..
嘩..真係咁講野LO...之後成枱人勁火..
話要報警...之後佢地先散場...
我地自問無人飲過佢枝野..
就算係..一人一蚊都飲到2支啦..洗唔洗咁呀..

之後D姐姐就唔肯再過泥..叫野食都無人理..
之後要叫到全場望過泥佢地先肯好無奈咁走過泥..
未夠鐘已經話唔比落單..(但其他人仲食緊)
唉..真係食到好唔開心..好彩個個食到7.7.8.8.

但個人覺得就算個客真係飲左..都唔可以咁講野..
理論還理論..但唔係咁講野LO..
不過點都係...我地係清白架
2011-04-11 10 瀏覽
已經唔係第一次去元朗嘅新星飲茶, 每次都係為左佢個流沙包去, 因為真係好好味! 次次都會半打返去..... 鮮蝦腸粉 - 蝦好大隻, 腸粉好滑!! 好味.... 炸魷魚鬚 - 好食!! 份量都好多...七彩xx海蜇(個名唔記得) - 其實係雞絲青瓜伴海蜇, 味道好淡... 依個係套餐, $78-(1碟海蜇+2款點心)鳳爪排骨飯 - 好正!! d飯係一粒粒, 一d都唔爛流沙包 - 必身!! 蛋黃味好濃, 好好味... 其他點心-蒸排骨, 蝦餃 都係普普通通, 冇咩特別另外要提一提ge係 d小籠包, 因為"痴"住晒, 一夾就穿晒!! 燒賣雖然好食, 但愈來愈細粒, 買相一次比一次差!今次去, 真係有d火藥味, d伙記行過都唔收野, 我地成枱野都唔夠放佢都唔收野!! 叫左幾次先行埋黎....
鮮蝦腸粉 - 蝦好大隻, 腸粉好滑!! 好味....

炸魷魚鬚 - 好食!! 份量都好多...

鳳爪排骨飯 - 好正!! d飯係一粒粒, 一d都唔爛
流沙包 - 必身!! 蛋黃味好濃, 好好味...

其他點心-蒸排骨, 蝦餃 都係普普通通, 冇咩特別
燒賣雖然好食, 但愈來愈細粒, 買相一次比一次差!

• 流沙包
放工之後同同事食飯, 本來唔打算食呢間, 不過想食果間執左, 所以先揀呢間。味道野食一般啦, 始終對酒樓任食火鍋既EXPECTATION唔可以太高, 只要抵食就可以。D牛豬羊我都覺得麻麻, 反而D雞就好滑好好味! 仲有佢既麻辣流心丸, 好特別, 值得一試! 另外一提係D木耳, 好大塊而且好爽。至於其他野食就一般。環境:地方都算幾大, 有3層樓高, D枱隔得好開, 完全唔洗同人迫, 燈光又夠, 冷氣又OK, 都坐得幾舒服。服務:都OK既, 叫服務員拎D咩都好快拎到黎, D野食落左單亦好快到。不過對於佢一大碟上哂D野食, 我就有少少保留。唔食哂面果D, 好難食到底果D, 有D唔方便。

味道:
D野食一般啦, 始終對酒樓任食火鍋既EXPECTATION唔可以太高, 只要抵食就可以。D牛豬羊我都覺得麻麻, 反而D雞就好滑好好味! 仲有佢既麻辣流心丸, 好特別, 值得一試! 另外一提係D木耳, 好大塊而且好爽。至於其他野食就一般。

環境:

服務:
D野食一大碟咁上, 都唔知邊D有黎, 邊D冇黎
不過一大碟上都有好處既, 就係夠環保, 唔洗洗咁多碟
2011-03-02
  • 鮮滑雞片
  • 麻辣流心丸
  • 木耳
2010-10-02 7 瀏覽
本身見到食評唔錯, 家人又推薦去試, 所以就去左食啦, 點知.....出奇地...唔係咁好食囉....2人點左3樣野, 叉燒腸同一般個D 都差唔多, 冇咩分別; 本身想叫芝士蝦伊麵, 不過佢話冇蝦, 咁轉左做芝士班腩伊麵囉 (要加$5轉做伊麵的), 但真係....班腩太林同埋D 皮太THICK, 芝士就都好似唔係咁夠味同(結)左D。 另外仲叫左佢地招牌既流沙包, 見咁多人都話好食, 但真係好食既LE樣就....總括黎講, 一般.....一試無妨~
總括黎講, 一般.....一試無妨~
叉燒腸
芝士班腩伊麵
流沙包
2010-09-25
流沙包
(非會員)
2010-09-26 11 瀏覽
其實平時都有去過新星食野, 都ok但今次係第一次去元朗間新星食打邊爐, 食兩個鍾, 有汽水飲, 湯底要另+錢(最平$48)叫左3round野食, 次次都要等好耐, 催左幾次佢係大盤上的, 姑且唔評佢既賣相食物方面, d肥牛同魚蛋係無味, 蝦都好一般 食落d野就唔係幾新鮮服務態度都好令人質疑, 服務員唔知點解要無故咁拎走個爐蓋, 問佢拎返,跟住過一陣放埋一二邊,之後又唔見左(再次比服務員不動聲色咁拎走左)埋單竟然仲要加埋無叫過的上櫃小食費同醬油費,醬油費都要成50幾蚊(搶?)結果要成$127一位, 野食麻麻, 雜費一大堆真係好好唔抵, 一定唔會再去元朗的新星
其實平時都有去過新星食野, 都ok
叫左3round野食, 次次都要等好耐, 催左幾次
佢係大盤上的, 姑且唔評佢既賣相
食物方面, d肥牛同魚蛋係無味, 蝦都好一般
食落d野就唔係幾新鮮
結果要成$127一位, 野食麻麻, 雜費一大堆
真係好好唔抵, 一定唔會再去元朗的新星
2010-09-25
2010-07-03 19 瀏覽
8點半開始!要拎籌既, 我地早半個鐘去拎, 都算醒;D其實都唔係第一次黎呢到食,貪佢多款, D肥牛唔會係cheap到得牛油, 同埋嗌幾多真係黎幾多,又有free drinks(都係拎soft drinks嫁喇XD)佢有隻叫唔知豬咩野肉, 類似豬頸肉, 紋理幾粗既, 食落爽脆跟住今次此住玩下健康, 見到有隻降脂海帶 , 自己偷偷地點左,一黎到...D frd勁話好核突, 問我咩黎 , 一講左俾佢地聽, 佢地就係咁話我降脂鍊金術師!笑死我!入返正題, 真係未見過hot pot 店有呢樣, 或者平時冇留意,味道: 食幾條都ok既, 但佢一次過黎一大堆-_- , 宜猜輸左食 服務方面, ok既, 但可能太忙喇, 有時佢地都唔得閒應你!(sorry呀price唔太記得, >$150)
8點半開始!
要拎籌既, 我地早半個鐘去拎, 都算醒;D
其實都唔係第一次黎呢到食,

(sorry呀price唔太記得, >$150)
2010-06-19
$123.4 (晚餐)
團年飯
2010-07-02 5 瀏覽
之前同班同學聚會,就黎左呢度食。聽佢地講,都係一百蚊多小小就可以任飲任食火鍋。我地等位等左一陣啦,之後就入左去。不過我地人太多,所以坐得迫左小小。食物黎得任食火鍋,叫既都係大路野。肥牛都唔錯,紋理好均勻。而其他既肉類就無乜點食,唔可以作太多既評論。我覺得丸類食物有點驚喜,我食到久違既龍蝦丸。真係好正同好好味。當然,有芝士流心丸。一食d芝士就出哂黎,好惹味。另外,佢地仲有麻辣丸。呢個就差小小,其實唔算太辣既。只係有點辣油加上豬肉既丸子,不過又幾得意既。而菜又無乜點食,因為俾班同學食哂。而其他食物無乜特別,所以唔使點講。整體上,百幾蚊都唔錯啦。汽水、啤酒任飲係基本既。不過,醬油就只得普通既醬油同蒜蓉辣椒醬。呢度可以加多小小既火鍋配料,咁就更好啦。
坐得迫左小小。

食物
黎得任食火鍋,叫既都係大路野。肥牛都唔錯,紋理好均勻。而
食,因為俾班同學食哂。而其他食物無乜特別,所以唔使點講。

配料一大碟
2010-06-25
配料一大碟
2010-06-07 4 瀏覽
即興打邊爐,晚上8點幾,開得一半地方,人唔算多,幾好坐~蕃茄薯仔湯底﹕多材料,不過完全唔覺得有蕃茄薯仔湯既味道,幸好味精唔多,好少可打完邊爐唔口渴,讚~配料﹕貢丸 (大大粒,見到好大塊香菇,彈牙,我鐘意~) 肥牛 (正常,o的紋理都幾靚) 雞肉塊 (嫩滑唔鞋,好味~) 蔬菜 (白菜仔,清潔無沙) 螺片 (爽口) 芝士腸,魚皮餃,芋絲,蘿蔔,炸魚皮 (一般正常打邊爐貨色)服務﹕人唔太多,都服侍周到,見o的湯唔夠會自動加水,仲會幫你換碟~環境﹕冷氣太強勁!可能檯檯都打邊爐,要開大黎散味,不過好凍呀~
即興打邊爐,晚上8點幾,開得一半地方,人唔算多,幾好坐~

配料﹕貢丸 (大大粒,見到好大塊香菇,彈牙,我鐘意~)
肥牛 (正常,o的紋理都幾靚)
雞肉塊 (嫩滑唔鞋,好味~)
蔬菜 (白菜仔,清潔無沙)
螺片 (爽口)
芝士腸,魚皮餃,芋絲,蘿蔔,炸魚皮 (一般正常打邊爐貨色)

2010-06-03
2010-06-05 4 瀏覽
今日早上同喵小姐去打完羽毛球之後,好肚餓先去譚仔食米線,唔夠喉心血來潮再踩上新星飲茶=)打完羽毛球既喵小姐同我真係幾肚餓下,化身為化骨龍一口氣叫左六籠野食金牌流沙包(7.75/10): 新星GE招牌流沙包係少數酒樓真係可以做到流沙GE效果!!!一MIN開個熱辣辣GE流沙包,包入面D奶黃即刻流曬出黎,再一口咬落去...WOW~ 一個字「正」!蘿蔔糕(7.7/10): 本人一生中最中意食GE幾樣食物之一,評分偏高XD,屬正常水準牛肉球(7.55/10): D牛肉球真係幾好味咁LA!叉燒腸(7.5/10): 份量足,幾好味 燒賣/牛柏葉(7.25/10): 正正常常無咩特別食完之後真係好飽好飽,真係好滿足 之後喵小姐就去考CRE,食到咁飽應該考得不錯吧

牛肉球(7.55/10): D牛肉球真係幾好味咁LA!
叉燒腸(7.5/10): 份量足,幾好味

燒賣/牛柏葉(7.25/10): 正正常常無咩特別

食完之後真係好飽好飽,真係好滿足
之後喵小姐就去考CRE,食到咁飽應該考得不錯吧
2010-06-05
寻日去左食小菜, 簡直垃圾, 餵狗都唔食, 所謂估佬肉, 用肉片炒, 貨不對辦! 一d都唔脆, 班球2味,魚唔新鮮不得止, 仲無炒過, 好似用水浸咁, 魚肉很爛, 仲收人$168, 簡直不知所謂!!!! 我咁大個人從未食過咁難食既小菜, 呢間野點可以叫酒樓(集團), 所以今次奉勸大家千奇唔好賞試!! 去左你會興到火燒!:
2010-05-11