2013-01-01 988 瀏覽
不自覺地拿督已成為家人的日常食堂。知道拿督因租約期滿關係,將於2012年12月31日後結業,於是決定於當晚吃拿督的最後晚餐。當晚叫了肉骨茶及咖哩麵包鷄。味道依舊十分好。後會有期了,拿督星馬冰室。
不自覺地拿督已成為家人的日常食堂

當晚叫了肉骨茶及咖哩麵包鷄。味道依舊十分好。

後會有期了,拿督星馬冰室。

2012-12-31
除夕
2012-10-22 517 瀏覽
「咖哩牛腩飯」真係聽到已經好想食對於一個好中意食咖哩同牛的人黎講呢5個字簡直就係天堂今日LUNCH我同同事去呢間餐廳食佢最出名的係咖哩牛腩飯同埋海南雞飯我當然係揀咖哩牛腩飯LA佢未放低我已經聞到好香的咖哩味如果唔係撈汁撈到好似撈湯咁的話,飯同咖哩汁的比例剛剛好一碟飯大概有3-5塊大小不等的牛腩加上牛筋牛腩數目夠唔夠就真係見仁見智LA對我就ARM ARM好D牛腩就唔算好肥,食落都算係淋身牛筋唔係個個都有大塊的我個碟飯得2塊好細的牛筋後來聽返同事講大塊的牛筋炆得唔夠耐,唔夠淋身咁我應該慶幸我冇牛筋= =我諗咖哩汁就係令飯好食的主因請容許我誇少少用「齒頰留香」黎形容D咖哩汁即使冇咗牛腩同牛筋我依然會係咁食佢D汁而撈咗咖哩汁的飯放咗入口之後我會愈食愈想食但另一方面,愈食係會愈辣的= =如果唔食得辣,真係要叫定野飲因為食完個飯之後D咖哩會留係味蕾上面一段時間的會KEEP住刺激你的味蕾
「咖哩牛腩飯」真係聽到已經好想食
對於一個好中意食咖哩同牛的人黎講
呢5個字簡直就係天堂

今日LUNCH我同同事去呢間餐廳食
佢最出名的係咖哩牛腩飯同埋海南雞飯
我當然係揀咖哩牛腩飯LA
咖哩牛腩飯
佢未放低我已經聞到好香的咖哩味
如果唔係撈汁撈到好似撈湯咁的話,飯同咖哩汁的比例剛剛好

一碟飯大概有3-5塊大小不等的牛腩加上牛筋
牛腩數目夠唔夠就真係見仁見智LA
對我就ARM ARM好
D牛腩就唔算好肥,食落都算係淋身

牛筋唔係個個都有大塊的
我個碟飯得2塊好細的牛筋
後來聽返同事講大塊的牛筋炆得唔夠耐,唔夠淋身
咁我應該慶幸我冇牛筋= =

我諗咖哩汁就係令飯好食的主因
請容許我誇少少用「齒頰留香」黎形容D咖哩汁
即使冇咗牛腩同牛筋
我依然會係咁食佢D汁

而撈咗咖哩汁的飯放咗入口之後
我會愈食愈想食
但另一方面,愈食係會愈辣的= =

如果唔食得辣,真係要叫定野飲
因為食完個飯之後
D咖哩會留係味蕾上面一段時間的
會KEEP住刺激你的味蕾

• 咖哩
2012-09-27 350 瀏覽
其實食過好多次,早午晚三餐,加埋下午茶都食勻哂,坦白說,真係覺得樣樣都好食!!今次食個下午茶餐,都有飯比你選擇,最啱D食LATE LUNCH的人;叫了香矛豬扒飯跟熱飲,埋單只是32蚊!份量亦正常!唔會整個迷你SIZE呃你錢!豬扒是燒的,不是坊間一些茶記炸完再回鑊加香料炒出來便算!豬扒有肉香帶著少量脂肪位,燒后肉質鬆軟甘香,仲細心配上一小碟點豬扒用的蒜蓉魚露(這是的推測的成份);更添惹味!飯的質數亦不錯,有飯香!而且軟硬適中,配上少少黑豉油,讓白飯味道不會那麼單調,剛剛好!!由於不是一灘汁去配飯,以及調味洽可,如增加配搭一些蔬菜,便是右好味右健康的一餐!!熱央的水準亦出色,右香右滑!很滿足的用餐經歷!!!

熱央的水準亦出色,右香右滑!很滿足的用餐經歷!!!

題外話/補充資料: 特別喜歡這店可能是因為其家庭式經營關係,員工上下有講有笑,氣紛融洽,感覺就像70﹣80年代的香港,很親切街坊的感覺!全店服務都好,亦有禮貌有笑容!!除了那位短髮四眼身材瘦瘦的大嬸,非常無禮貌!!:huffy:熟客一定知道我講邊個!! 我明白口味因人而異,有些人可能食出更很細緻的感受,但我這評價是純粹發自內心!:)每次食完都真的覺得很滿足,價錢右抵,在百物騰貴下早餐,下午茶廿零三十蚊;午飯40﹣50多蚊連飲品,加上這個食物水準及質素,仲想點?食個燒味飯跟例湯都30幾啦~有些同區茶餐廳一個晚餐已要60多70蚊!!:)希望佢地能繼續好好的經營下去,唔會比業主加租逼走!!
2012-09-27
  • 香矛豬扒,巴東牛肉,海南雞,各式咖哩等
2012-08-04 345 瀏覽
從前每天來這附近來來往往,已成回憶,這次為了表演而來到附近,快來快吃之下就選擇這裡。一行近八人,大家也嚷著要吃海南雞,瞄了瞄,為穩陣之見還是點了叻沙摻摻與巴東牛肉椰漿飯,也想跟朋友說聲星馬菜不是只有海南雞的...另外也點了個雞什怡保芽菜,因為肥短的芽菜總是充滿水份很飽滿。要以星馬吃到的水準來評面前的叻沙,幾乎是不可能,湯底較稀而淡不在話下,椰味太搶,如果是一碗沒有叻沙葉的叻沙,本地人都說不能稱為叻沙。反而椰漿飯在這回合佔了優勢,粒粒分明得來帶黏力,與巴東牛互相配合,不太辣,反而參巴醬才是辣味根源。飯麵都不便宜,連芽菜雞什都三十多,如果是本地芽菜,三十蚊應該夠飯堂派飯用了吧,姑念是直送的價格,因怡保水質好,獨有的氣候環境種出肥短飽滿的芽菜,較為爽口,可惜雞什的認受性始終較低,大家專心吃芽菜。地面有點滑,一貫茶記Look,不能求太多,吃過就算,吃東南亞菜,還是到當地吃才是我的性格,價格當然是另一主因,同一碗粉,人家港幣四五元,香港乘十,生活指數問題。

2012-06-13 949 瀏覽
住在小西灣的日子並不算長, 但至少曾目睹過不少環境、建築物、食肆的變遷, 以食肆來說當中至少八成都是自家小本經營的老實經濟小店, 奈何近幾年政府、商家開始開僻港島東區, 令到這原本無乜遊客會到的寧靜小區興旺起來(熊媽見過有大陸旅行團嚟小西灣海旁參觀), 興旺亦會帶動鋪頭租金提升, 以前富怡、富景花園的一段路有不少食肆都相繼結業, 醫務所都續漸搬離, 取而代之是一間間沒有紅十字標誌的藥房。反而第一次嚟拿督星馬冰室, 這個鋪位來說算經營得長, 忘記了上一手還是上兩手是越南餐廳, 嘩~那個牛柳粒紅飯, 無得彈記得初期, 差不多晚晚門口都企滿人等位, 馬路旁都泊了不少私家車。 原來此店出名之處就是因為「陳太」重出江湖, 陳太是正宗香港人, 曾經居住新加坡多年, 並在當地親戚經營的餐館工作, 因而學會了最正統的馬來西亞、新加坡菜煮法。根據網上記載其實陳太的發迹地在尖沙嘴, 2001年她曾於赫德道開設「星加坡陳太星馬娘惹菜」, 以正宗新加坡咖喱及娘惹菜贏得口碑, 2003年遷至北京道的4000多呎大舖, 但2007年卻因租金上漲至每月30萬, 被迫遷到北角七姊妹道, 易名「陳太星馬茶餐廳」, 轉為

記得初期, 差不多晚晚門口都企滿人等位, 馬路旁都泊了不少私家車。 原來此店出名之處就是因為「陳太」重出江湖, 陳太是正宗香港人, 曾經居住新加坡多年, 並在當地親戚經營的餐館工作, 因而學會了最正統的馬來西亞、新加坡菜煮法。根據網上記載其實陳太的發迹地在尖沙嘴, 2001年她曾於赫德道開設「星加坡陳太星馬娘惹菜」, 以正宗新加坡咖喱及娘惹菜贏得口碑, 2003年遷至北京道的4000多呎大舖, 但2007年卻因租金上漲至每月30萬, 被迫遷到北角七姊妹道, 易名「陳太星馬茶餐廳」, 轉為提供黑豉油撈麵及椰漿飯等大眾化菜式, 幾番轉折, 依然晚晚旺場, 可惜數月後又因私人原因結業,至2010年才於小西灣重出江湖。熊媽見識少, 以前從沒有幫襯過, 奶奶都話未試過, 難得藉着居於外地的親戚回港渡假, 大家一行七人浩浩蕩蕩咁走過去, 幸好門前無客立刻有張大圓枱俾我地
巴東牛肉配椰醬飯$48...因為試過正宗巴東牛肉, 就會略懂其精髓, 此店的巴東牛肉是不辣, 帶汁, 還吃到一絲絲香料來, 唯一與正宗的相同之處是用牛展肉來煮, 煮得腍夠入味, 可惜件數少而未能一人一件來試;椰醬飯是以椰漿煮珍珠米卻聞不到椰油香味, 飯粒偏軟尤如白飯。
五香肉卷$28...只得3片炸得乾的片狀物, 嚐不出五香味, 只吃得出爽爽疑似蓮藕粒及肉
咖喱麵包雞$65...是全晚最差的食品
將特製的麵包挖空, 塗上牛油烘至香脆, 加入辣度超強的咖喱和雞肉, 可是完全沒有咖喱香只得勁辣, 因為連咖喱粉都未煮溶
滿口粒粒的感覺很不濟
雞的雪味重兼無醃, 淡的
(只想靠咖喱味來掩飾雪雞味? no way) 肉質亦彈性欠奉
馬來煎蠔蛋$35...一份得幾粒蠔仔, 外觀帶點透明, 即好似台灣煎蠔蛋咁落了地瓜粉, 口感會有少許煙韌, 不過味道都是淡, 蠔仔也出不到蠔味來。
海南雞飯$48...雞同樣是淡兼無雞味
反而伴菜青瓜更得熊媽心。
怡保义燒雞絲黑豉油乾撈河粉$35...那又粗又短又直接空運到港的怡保芽菜, 食咗都唔覺(俾得少, 一撮粉放入口都唔會覺有芽菜)黑豉油是應該甜的嗎? 但為何撈河粉又不怎覺得有甜味? 义燒雞絲咪就係义燒雞絲囉, 沒什麽了不起!
雞肉串燒(半打)$42...一般水平, 沒有什麼特別。

每位小西灣人的心目中都會有自己的三甲, 她是你的心水嗎?
好奇一問: 陳太就是拿督嗎?
2012-05-26
一向都說小西灣沒有好東西吃。 這間拿督已開業了幾個年頭,由於工作關係也是經常的光顧,還算不上是老主顧,但就是每逄想吃好的都會想起拿督。 這裡的咖喱做得不錯,也就是我經常叫的飯食。 這裡的咖喱味道層次分明,一吃下去是馬來西亞式的咖喱,香料非常的香濃,加上一點椰汁的味道,辣味算是剛好,或許對很多人來說還是頗辣的,但正正如此就是對辦。 入口後只需一秒另一個層次又多了,是一點點的酸,配搭著洋葱的香軟以及一些令舌頭感到一點點麻的香料。 再來就是適量的鹹味,這個咖喱做得真好。這裡的牛筋腩也算炆得很好。 通常都是又軟又滑的,牛腩的味道還在,也是嫩嫩的質感,也不會是炆得過火的散散的肉。 但有時還是會失手的,比例較少就是了。 來到拿督可叫兩大飲料,第一必然是紅豆冰,這裡的紅豆冰做得非常好,全因用料特別。紅豆是一顆顆的形態出現,但煲得也足火,沒有一點點的爽,反而是用匙一篤就會變沙的紅豆粒。 再加入了他們特別選購的忌廉,是非常香濃的厚忌廉,忌廉的味道和紅豆配上了,沙沙的紅豆質感,加上紅豆獨有的味道,再配搭了甜甜的厚忌廉,對辦了,是超越了才是,超越了茶餐廳的淡奶紅豆冰,這裡的的珍品。 第二就是椰青冰,它們用了

咖喱牛筋腩飯
紅豆冰
第二就是椰青冰,它們用了椰青肉和水再刨冰,是消暑佳品,椰青的味道是足夠有餘,鮮甜得來又有刨冰的凍,正呀! 但今天只點了紅豆冰。 其實這裡還有很多好的,拼命牛三郎、肉骨茶和黃酒煮雞都是我的喜愛菜式。
2012-04-30
咖喱牛筋腩飯
紅豆冰
  • 拼命牛三郎
  • 肉骨茶
2011-09-13 126 瀏覽
我平時日日都會係小西灣既 我一家有時都係食平平的既野食既但係由於我地次次食黎食去都係果d 今次爸媽忍唔住要試下新野了呢間野開左好奈 but 我地都係第一次入到去有好多位 但係感覺上好逼啊...真係好香~又唔會好苦 值得一飲~!!!!呢個就冇咩特別la~差唔多到到都有 xddd海南雞飯 佢d飯唔係普通的飯來的 好好食啊 d 雞就淡淡地~好特別啊 我都係第一次食呢d野 佢d面好似上海面但又唔係bo d湯好香唔知點解比我既感覺就係好少地方有呢個美綠 所以就叫左..xdcurry 我覺得太辣了 但係好香咖哩味呢個我覺得mama地 太乾了張單....個價錢都ok la...
我平時日日都會係小西灣既 我一家有時都係食平平的既野食既
呢間野開左好奈 but 我地都係第一次
入到去有好多位 但係感覺上好逼啊...
馬來西亞coffee
真係好香~又唔會好苦 值得一飲~!!!!
凍檸茶
咖哩牛筋腩配飯
curry 我覺得太辣了 但係好香咖哩味
炆魚肚雞腳黑豉油乾撈面
呢個我覺得mama地 太乾了
張單....個價錢都ok la...
2011-09-09
凍美綠
咖哩牛筋腩配飯
炆魚肚雞腳黑豉油乾撈面
2011-06-20 98 瀏覽
星期六夜晚7時到達,不用等位直入。銀魚仔炒芽菜 - 強調芽菜由怡保運來,怡保芽菜味道其實同普通本地芽菜沒有分別,不過身較粗,不會一煮就淋晒,較甜及爽脆,用銀魚仔炒又香口,可以一試。牛丸蘿蔔 – 牛丸稱由怡保運來,果然好好食,好有牛味,但有些少筋,而蘿蔔清甜,絕配。海南雞(半隻) – 都幾滑,基本上個人鍾意食醬多過食雞,朋友認為雞骨帶紅未熟,唔夠膽食,但我應為好多地方都係咁,只要肉熟就可以。串燒豬肉、牛肉(各3串) – 豬肉普通,牛肉太韌,甜甜的沙嗲醬亦補救唔到,可以不叫。咖哩牛腩拼黑豉油撈粗麵 - 黑豉油撈粗麵甜甜地,正,咖哩醬辣辣地,加埋撈麵一流,但牛腩太韌,需要改善。薄餅 – 十分香脆,配咖哩一流。要彈的是檯面比較細小,擺幾碟餸已經迫爆。而且水杯非常迷你,較平常見的小一平,要經常叫侍應添水,可幸的是侍應添水的速度頗快。
星期六夜晚7時到達,不用等位直入。

銀魚仔炒芽菜
牛丸蘿蔔
海南雞
串燒豬肉牛肉
咖哩牛腩拼黑豉油撈粗麵
薄餅 – 十分香脆,配咖哩一流。
薄餅
咖哩牛腩拼黑豉油撈粗麵
牛丸蘿蔔
薄餅
  • 黑豉油撈粗麵
2011-06-10 52 瀏覽
工作關係,中午去到小西灣,與同事隨便找一間食午餐我要海南雞飯,飯比較乾身,不油,,但啲雞,味淡肉"嚡"冰白咖啡,都幾OK不過要成50+,都幾貴同事個咖哩豬扒飯,佢話好正,下次有機會試試。
工作關係,中午去到小西灣,與同事隨便找一間食午餐
我要海南雞飯,飯比較乾身,不油,
,但啲雞,味淡肉"嚡"

冰白咖啡,都幾OK
不過要成50+,都幾貴
同事個咖哩豬扒飯,佢話好正,下次有機會試試。
2011-06-08
2011-03-21 63 瀏覽
在柴灣區千篇一律的茶餐廳中, 走星馬菜路線的話聽起來好像有些賣點, 便來試試看.點了這些東西:冰白咖啡濃度跟甜度適中, 算不錯. 山楂冰喝起來像加水沖淡了不夠甜的酸梅湯, 不行.串燒沙爹豬肉x3+雞肉x3, 不錯吃. 餐牌上寫着3串$22, 半打$40, 但原來是要點同一種才算是半打, 所以這裡是要$44, 是不是有點取巧?豬扒黑豉油撈粗麵, 招牌菜之一. 印象中黑豉油應該是又濃又甜的, 但這撈麵完全吃不出來, 味道偏淡, 而且麵是不夠熱的, 失望. 豬扒反而夠熱, 調味算ok, 但稍微炸得有點過乾. 作爲招牌菜, 這道不太合格.怡保咸魚銀魚仔炒芽菜, 招牌菜之二. 這裡強調芽菜是從怡保出產運過來的, 所以應該是短短肥肥的那種. 但看跟吃起來都不太像, 跟本地的差不多. 幸好份量不算少, 也吃到咸魚味, 算是合格.咖喱雜菜, 招牌菜之三. 看起來好像很濃, 但其實不是. 有香料味, 但咖喱味跟咸味不夠, 滿普通的.兩個人吃了兩百多, 茶餐廳算蠻貴的.總括來說, 我覺得不算太差. 你有特色的話, 付多一點錢也值得. 但那些所謂招牌菜都做得不夠好, 而收這個價錢的話, 再次光顧的機會真

點了這些東西:
兩個人吃了兩百多, 茶餐廳算蠻貴的.

總括來說, 我覺得不算太差. 你有特色的話, 付多一點錢也值得. 但那些所謂招牌菜都做得不夠好, 而收這個價錢的話, 再次光顧的機會真的不大.
整頓飯最滿意的, 應該是桌上那瓶超辣的辣椒醬吧...
2011-03-20
2011-03-04 19 瀏覽
16/10/10紅日假期, 去咗小西灣拿督星馬餐廳。食物:咖哩麵包雞、串燒、雞亦黑豉油麵、海南雞(以上食物之前都食過..所以唔影了)主要想講:牛油蝦 ($220):足足等咗大半個鐘。一上枱, 真係睇唔出喎…原來d啡色一絲絲的, 就係牛油炒的, 都幾得意 (我見識少), 不過就咁食D啡色嘢就好咸。蝦都幾大隻, 都幾彈牙, 有成10隻咁多。不過個價錢就比較貴。食物ok, 價錢一般啦, 環境茶餐廳格局, service OK, 不過如果你一多人 (當晚我地5人), 佢就想”誘導”你叫d貴嘢 (蟹、蝦..)。
16/10/10

紅日假期, 去咗小西灣拿督星馬餐廳。

食物:

咖哩麵包雞、串燒、雞亦黑豉油麵、海南雞
(以上食物之前都食過..所以唔影了)
主要想講:

2010-10-16
2010-12-02 13 瀏覽
十月下旬‧晴要跟專業人士拿點藥,要等其開門,在附近吃早餐。行經這裡,原來這裡連早餐也有得供應,不能否認,非常勤力。見有蕃茄湯,其實我很愛蕃茄湯的,要了碗蕃茄牛肉湯米,加蛋花。蕃茄湯是天然的酸甜,真材實料,不像是罐頭貨。牛肉韌了一點,但沒有被化學品「招呼」過,反而合口味。米粉爽身,加入茄湯,更好吃。咖啡也不錯,早上吃一頓飽足的早餐,多好。
十月下旬‧晴

見有蕃茄湯,其實我很愛蕃茄湯的,要了碗蕃茄牛肉湯米,加蛋花

咖啡也不錯,早上吃一頓飽足的早餐,多好。
真材實料的蕃茄牛肉湯米
不錯的熱咖啡
真材實料的蕃茄牛肉湯米
不錯的熱咖啡
  • 蕃茄牛肉湯米
2010-09-28 50 瀏覽
一直聽聞柴灣有間好食的星馬餐廳,可惜好日都唔去柴灣,前兩日男朋友提議既然有揸車不如就去一轉試下,又好!大概8點鐘去到,無人排隊,直接入座。始終做街坊生意,裝修設計無特別亦唔好期望太大,眼見乾淨企理就可以,不過我地被安排到坐大圓檯而且近出貨位,比較擠逼坐得唔舒服。我突然有個感覺,拿督應該係非常有錢的人,何解街坊小店走平民路線會改名做「拿督」冰室呢?攪笑!我好鐘意食麵包而且之前在雜誌上見到報導亦曾推介呢度的咖哩麵包雞,嘻嘻,一定要試。見對面檯有碟芽菜,一看menu見有項叫「白灼怡保芽菜」使我即時諗起阿蘇個電視節目內的介紹,怡保的水質好所以該區出產的芽菜又肥又大,好,一於又叫碟試下。菜上得幾快,咖哩麵包雞好香,都幾辣,夠惹味,麵包蓋尚算香脆,而且店家另附上一小兜咖哩汁,幾大方。美中不足是雞肉太淋又無味,應該用雪藏雞。白灼怡保芽菜正好上檯,份量堆起似個小山,碟底有少量豉油,可惜芽菜的size跟之前電視上鏡所見的大有出入,又長又幼,食落仲有少少苦!男友叫的山楂冰雖然味道唔錯,不過唔夠凍!最後心思思想試多一樣,追加左個炒蘿蔔糕。上檯時超香,連隔離及對面檯的食客都被吸引。非常有鑊氣而且仲好熱,蘿蔔糕

男友叫的山楂冰雖然味道唔錯,不過唔夠凍!最後心思思想試多一樣,追加左個炒蘿蔔糕。上檯時超香,連隔離及對面檯的食客都被吸引。非常有鑊氣而且仲好熱,蘿蔔糕食落有點淋不過食得到蘿蔔絲,味道頗甜應該用上甜豉油來炒,其他配料落得大方,蛋絲、芽菜絲等等都幾多。

整體的食物水準唔錯,三道菜之中我覺得最出色係炒蘿蔔糕,番食的指數頗高可惜我非住係附近,下次要再食都唔知幾時了。
山楂冰
山楂冰
咖哩麵包雞
星洲炒蘿蔔糕
2010-08-28 27 瀏覽
小西灣一向無幾可會問一些特式的餐廳...開業以為一直都人山人海 其實未食本人見到門口個價錢排已經想走人 但屋企人又好中意星加坡野...這間餐廳前身係好幾間茶餐廳..每次食都會覺得坐得好辛苦..估唔到轉左間比較特別的餐廳格局都沒轉變..這樣的價錢卻坐得辛苦又急住食已經有點不滿! 食物分量小得可憐 :先叫了一個叉燒黑豉油乾撈麵...其實本人覺得沒什麼特別吧..都是面抄黑了吧...星加坡肉骨茶 :食星加坡餐廳必食的肉骨茶..叫左個細的.,,首先唔夠熱..熱騰騰先好飲家嗎...只係暖暖地,,串燒沙嗲算係可以接受的一個...原本想再叫多個湯面試下的..諗下都係算了...買小食返屋企好過...聽說這間前身在尖沙咀的..這個價錢分量都係開返係尖沙咀吧...中午卻沒有套餐..都係要叫返原價單..以小西灣黎說..當有新開業的餐廳的時候...開頭就會好多人排隊等食等買...當新鮮感過後..就會慢慢就消減了!

其實未食本人見到門口個價錢排已經想走人
但屋企人又好中意星加坡
特別吧..都是面抄黑了吧...

串燒沙嗲算係可以接受的一個...
中午卻沒有套餐..都係要叫返原價單..

2010-07-27
2010-07-22 26 瀏覽
先來三串沙嗲串燒雞,好好味呀d沙嗲醬! 串燒又脆卜卜!巴東牛肉椰漿飯,d椰漿飯勁香喎!! 牛肉好林,又有魚仔乾... 我的愛呀!醬燒牛展黑豉油乾撈粗麵,牛展同粗麵我都試左啖,幾好食!下次我又試呢個先!
先來三串沙嗲串燒雞,好好味呀d沙嗲醬! 串燒又脆卜卜!

巴東牛肉椰漿飯
醬燒牛展黑豉油乾撈粗麵