2021-07-28 1030 瀏覽
朋友生日,特地選擇在這間日系懷舊復古風Cafe聚會。樓高4層,裝飾精緻,環境氣氛溫馨舒適,每一個角落都係影相打卡點,亦有日系精品古著服飾買。岩晒喜歡影相購物既朋友。我地叫了四個日系輕食便當🥰😍黑松和牛漢堡·盛當;宮崎南蠻炸雞·弁當;十勝牛肉·盒子當;沙律便當。上菜時,木製便當盒會以和風花紋手帕包住,好靚🌸以黑松和牛漢堡便當較為出色,和牛漢堡肉質夠軟入味,其他便當味道中規中矩,輕食份量。另外溏心蛋都很不錯,配飯團好夾。
朋友生日,特地選擇在這間日系懷舊復古風Cafe聚會。

2021-06-18 373 瀏覽
1207 / 58夏日炎炎最好就飲返杯冰凉嘅mocktail 呢杯係由芒果/白桃/梳打水調成 好fresh好爽 飲完一定會encore——————————————————推介度: 7/10——————————————————中環鴨巴甸街15號地舖——————————————————

1207 / 58
夏日炎炎最好就飲返杯冰凉嘅mocktail
呢杯係由芒果/白桃/梳打水調成
好fresh好爽 飲完一定會encore

推介度: 7/10

中環鴨巴甸街15號地舖

——————————————————
//<拾伍>小編一直都聽聞拾伍嘅裝修好靚👀👀四層嘅裝修入面有一層係賣雜貨嘅!充滿住vintage日本嘅感覺🤩🤩小編當時被安排坐天台,感覺有少少侷促🥲🥲強烈建議大家可以㩒入去拾伍個某社交平台用條link book 位🧐🧐————————黑松和牛漢堡。盛當 $118黑松露同和牛都幾夾🤪🤪和牛漢堡食落都幾香🐂🐂 兩舊飯團分別係醬油味同三文魚味🍙🍙 食嘅時候有啲鬆散,但係味道都唔錯————————宮崎南蠻炸雞。弁當 $88炸雞嘅味道普普通通🤔🤔雞都尚算嫩滑~兩款飯團都係同上個便當一模一樣🧐🧐不過不失————————稻庭風輕食 $78有蟹柳絲、青瓜撈埋啲煙煙韌韌嘅烏冬😀😀麻醬味都幾重,飛魚子增加咗唔少口感😌😌整體嘅感覺都幾fresh~————————髒髒摩卡 $52Mocha 好打卡able🥰🥰 咖啡味唔係好濃,朱古力味都幾香🍫🍫飲落又唔會好heavy! 推薦🤤🤤————————冰滴黑豆麥茶 +$18麥味可以再濃啲~ 飲落去冇咩特別🙈🙈+$18 有啲少貴————————評分:6.8/10地址:中環鴨巴甸街15號地鋪營業時間:星期一至六 11:30~22:00 星期日 11:30
<拾伍>
小編一直都聽聞拾伍嘅裝修好靚👀👀
小編當時被安排坐天台,感覺有少少侷促🥲🥲

黑松和牛漢堡。盛當 $118

宮崎南蠻炸雞。弁當
稻庭風輕食
冰滴黑豆麥茶+髒髒摩卡
2021-06-07 241 瀏覽
之前返工同朋友嚟過一次,覺得幾好食,環境又幾好,所以就再同朋友嚟食dinner。宮崎南蠻炸雞便當呢個便當好豐富,有炸雞有飯團有糖心蛋,個糖心蛋好好食,然後個炸雞外脆內嫩,配埋個沙律醬一齊食好正!清酒煮蜆。個清酒味都幾重,可以癖到d蜆嘅腥味,所以我好鍾意!芝士焗釀大啡菇。佢菇就幾新鮮嘅,都用咗好多芝士去釀,但係佢入邊都幾多洋蔥,我就唔係幾鍾意食洋蔥,所以有少少影響口感。稻庭風輕食。食落去暖暖地,配埋啲蟹柳同三文魚籽好和風哈哈哈!
宮崎南蠻炸雞便當

2021-06-04 183 瀏覽
呢日嚟到中上環嘅間Cafe享受下人生,揀咗呢一間拾伍,佢係一棟建築物入邊有幾層嘅,佢嘅2樓係買衫既,食野就要上返上幾層或者地下~成個格局都有好chill嘅感覺~佢啲嘢食睇得之餘估唔到都咁好食!我哋叫咗炸物拼盤、稻庭烏冬、蟹肉牛油果沙律、芝士蛋糕、朱古力芝士蛋糕、茶飲、咖啡~炸物拼盤夠晒香口!有薯條、雞軟骨、同埋炸雞!全部都係新鮮炸出嚟夠晒熱㗎啦!雞軟骨勁有口感,炸雞連埋啲醬一齊食,一啲都唔乾同埋好香口!食下食下兩個人都好快就食晒成碟!稻庭冷烏冬超好味~呢醬有令人越食越開胃嘅感覺!配埋蟹子同埋啲沙律菜食簡直一流!牛油果沙律就簡直一流!將啲將擺上面包度夾黎食真係好正!最後以芝士蛋糕同埋朱古力芝士蛋糕作結!真係好perfect! 值得一提嘅係佢啲嘢飲都真係超級靚!同埋夠晒好飲!呢杯dirty mocha都好靚好香唔會好甜🥰🥰

2021-06-01 87 瀏覽
呢間係上環嘅隱世cafe 果然食好嘢係要付出㗎 要嚟嘅話要有行大陡路嘅心理準備一嚟到 舖頭出面已經係個好好嘅打卡位佢地嘅裝修都幾懷舊 玩復古咁除咗底層之外 上面仲有幾層可惜因為有拍攝進行緊 所以冇得上去睇下嗌咗2個便當佢地會包埋塊好靚嘅便當布 有種真係係日本 包便當去野餐嘅感覺黑松露和牛漢堡便當個和牛漢堡扒熟得啱啱好 肉質好嫩滑 而且好juicy 一咬落去勁多肉汁 個2個飯團都有簡單調味過一個係普通醬油飯團另外一個洒咗少少辛味粉係上面 更加惹味而配菜方面有溏心蛋 芝麻醬沙律菜 同埋炒香咗辣辣地嘅銀芽好豐富宮琦南蠻炸雞便當炸雞外皮好香脆 配埋佢個特製沙律醬 甜咸甜咸咗味道好多層次而配菜同飯團方面就同和牛便當一樣Dirty Mocha好適合打卡嘅嘢飲 不過拎起佢個陣要小心啲甜得嚟唔會太過分死甜 朱古力味同奶嘅比重啱啱好桂花甜橙茶可以按照自己嘅個人口味去決定落幾多配料 幾貼心柱花嘅味好香 配埋橙乾嘅香甜 飲落好relax
呢間係上環嘅隱世cafe

桂花甜橙茶
可以按照自己嘅個人口味去決定落幾多配料 幾貼心
柱花嘅味好香 配埋橙乾嘅香甜
飲落好relax
📍中環復古日系咖啡店‼️· 必試煙三文魚牛油果沙律 -- 拾伍🎎🇯🇵=============================拾伍位於中環鴨巴甸街斜坡上,cafe樓高四層,有cafe、日系精品店、天台花園~裝修採用日系懷舊復古風格,地面舖上瓷磚,非常雅緻😍食物方面主打輕食同招牌日本風便當~前幾日就同@breadismyboyfrd一齊嚟試下😆------------------------------⭐️黑松露和牛漢堡便當$118 (7.2/10)便當用靚靚嘅花布包裹住,好有心思!🥰入面有兩件飯團、兩塊和牛漢堡扒、半隻雞蛋🙈飯團分別有醬油味同三文魚味,飯粒分明,食落煙煙韌韌~和牛漢堡扒厚身,肉味幾濃,面頭仲有黑松露醬,啖啖幽香🤩------------------------------⭐️髒髒摩卡 $52 (7.6/10)好igable嘅一杯飲品~朱古力味濃郁😆------------------------------⭐️煙三文魚牛油果蟹子沙律 $108 (8/10)無得輸嘅配搭‼️🤩法包烘至外脆內軟~牛油果蓉撈埋雞蛋黃非常rich!!!😍😍煙三文魚同蟹子好有鹹香🤩最底層仲有大量番茄粒,清新
=============================
⭐️黑松露和牛漢堡便當$118 (7.2/10)

飯團分別有醬油味同三文魚味,飯粒分明,食落煙煙韌韌~

和牛漢堡扒厚身,肉味幾濃,面頭仲有黑松露醬,啖啖幽香🤩
⭐️髒髒摩卡 $52 (7.6/10)

好igable嘅一杯飲品~朱古力味濃郁😆
⭐️煙三文魚牛油果蟹子沙律 $108 (8/10)

無得輸嘅配搭‼️🤩法包烘至外脆內軟~牛油果蓉撈埋雞蛋黃非常rich!!!😍😍煙三文魚同蟹子好有鹹香🤩最底層仲有大量番茄粒,清新開胃😆必試‼️
⭐️粒粒荔枝紅茶 $68 (7.3/10)

聞落有陣陣果香,清新解膩!
⭐️黑糖玫瑰拿鐵 $52 (+$5轉燕麥奶)(7/10)

飲落順滑,但咖啡味可再濃啲🙈今次覺得比較似黑糖燕麥奶🤣
整體嚟講食物都算ok~環境同氣氛悠閒舒適,同朋友嚟傾下計食個tea一流😋❣️
賣相:7.6/10
地址:中環鴨巴甸街15號地舖
前往方法:上環站E2出口

• 煙三文魚牛油果蟹子沙律
2021-05-23 82 瀏覽
是日同好朋友一同chill下在中環附近見到哩間文青味超重的拾伍入到去,有三層不同的味道職員話遲點會開放埋天台可以室外chill,另外二樓可以食埋水煙因為唔太肚餓,同朋友都點左兩份小食同兩杯飲品,lady chill~~~飲品方面點左be a water同埋green Pepe Green Pepe ,be a water兩杯味道都唔錯,打卡一流炸物盛合炸物盛合真係好大份量,有炸雞,薯條同埋雞軟骨送酒一流又好味拾伍飯團拾伍飯團有三文魚味同埋醬油味味道唔錯,另外三文魚碎好多重口感~在咁的環境,食一口飯團真係好滿足~等佢開放埋天台再同朋友chill
是日同好朋友一同chill下
在中環附近見到哩間文青味超重的拾伍
入到去,有三層不同的味道
職員話遲點會開放埋天台
可以室外chill,另外二樓可以食埋水煙

飲品方面點左be a water同埋green Pepe

Green Pepe ,be a water
兩杯味道都唔錯,打卡一流

炸物盛合

炸物盛合真係好大份量
,有炸雞,薯條同埋雞軟骨
送酒一流又好味

拾伍飯團
拾伍飯團有三文魚味同埋醬油味
味道唔錯,另外三文魚碎好多重口感~
在咁的環境,食一口飯團真係好滿足~
等佢開放埋天台再同朋友chill

2021-05-21
宵夜
2021-05-22 83 瀏覽
晚餐.睇相見環境好似唔錯 食物都幾精緻今日就嚟試吓晚餐不過亦都同網上見到嘅食評一樣 玉子燒依然係sold out仲有好多嘢都係sold out🤣.1) 冰糖洛神杞子茶酸酸甜甜 味道不錯好大壺 可以沖3-4杯.2) Dirty Mocha呢杯dirty mocha 好似無睇其他人影嘅澎湃😆不站朱古力味都好夠濃👍🏻.3) 炸物盛盒邪惡嘅炸物 超大份呀!炸雞同薯條都唔錯 雞軟骨就略硬.4) 煙三文魚牛油果蟹子沙律用料都幾豐富 味道都不過不失.5-6) 和牛便當本身店員話仲有最份一份和牛漢堡 就叫咁啦又之後又話和牛嘅份量只夠整個便當...個便當上碟嘅時候係用布包住 好似個手提袋咁 都幾得意和牛都有厚厚嘅兩塊仲有兩大個飯團整體都唔錯
睇相見環境好似唔錯 食物都幾精緻

2) Dirty Mocha
呢杯dirty mocha 好似無睇其他人影嘅澎湃😆
不站朱古力味都好夠濃👍🏻

3) 炸物盛盒
邪惡嘅炸物 超大份呀!
炸雞同薯條都唔錯
雞軟骨就略硬

4) 煙三文魚牛油果蟹子沙律
用料都幾豐富 味道都不過不失

5-6) 和牛便當
本身店員話仲有最份一份和牛漢堡 就叫咁啦
又之後又話和牛嘅份量只夠整個便當...
個便當上碟嘅時候係用布包住
好似個手提袋咁 都幾得意
和牛都有厚厚嘅兩塊
仲有兩大個飯團
整體都唔錯

2021-05-21 70 瀏覽
位於上環呢一間拾伍 係一間特色cafe 成間餐廳都佈滿打卡位,十分有特色,係中層仲會賣復古時裝, 除咗同朋友嚟嘆一嘆tea, 或者食個lunch,仲可以嚟呢度shopping。 餐廳一樓三樓同頂樓都係 cafe 範圍, 同其他餐廳唔同,呢間cafe係行休閒路線 。嚟呢度同朋友聚一聚傾下偈 真係幾舒服。 坐低冇幾耐時應就好快將menu送上, 睇完menu決定要試佢嘅 和牛漢堡便當, 同試佢嘅髒髒mocha。先上嚟嘅係 和牛漢堡便當, 叫得便當, 侍應送上嘅真係一個用日式布打包好嘅便當盒, 真心打卡一流,而且便當包裝得好美觀 打開後發覺裏面有兩個飯糰兩件和牛漢堡同沙律菜,睇落十分豐富, 和牛漢堡十分軟淋好有牛味, 至於佢嘅飯糰亦都好有特色,味道一流。 至於佢嘅髒髒mocha,雖然要等15分鐘,不過好值得,佢用咖啡同cream佈滿咗杯邊 ,睇落好有特色, 而且味道亦都好濃郁, 值得再試。 我見飲品menu後面仲有一啲花茶,花茶都係一啲特別嘅花茶名, 下次可以encore再試。
2021-05-21 1031 瀏覽
A little world in the stairwell🎈拾伍 Aberdeen 15/Take a deep breathe in this four-stories-high Japanese cafe; Escape from the concrete jungle for a moment/拾伍·飯團 ($38)飯團有兩款 分別係三文魚 同醬油味🍙飯粒分明 入面嘅材料都好足料呀三文魚飯團表面灑咗七味粉淡淡嘅調味剛好突出三文魚鮮味醬油飯團味重 但又唔會過咸帶點昆布味 入口鹹香😋煙三文魚牛油果蟹子沙律 ($98)造型完全唔似沙律 反而似疏乎厘多啲🤣牛油果嘅香滑油脂🥑 夾雜住清新爽甜蕃茄面頭粒粒爆汁蟹子🦀 配搭烘過嘅脆身麵包最驚喜係沙律入面🥗 原來隱藏左隻蛋黃將吉爆左嘅蛋黃汁🍳 用麵包點黎食可以中和到麵包嘅乾身🥰黑松露和牛漢堡 ($138)和牛肉味幾重 口感腍身 唔會太油膩加埋黑松露醬突出左牛嘅香味🐮但味道方面覺得鹹左少少 可能餸飯會夾啲🙈又或者單襯返fresh啲嘅食物 配搭出黎嘅效果可以會更加好🤪流水 Be Water ($118)Be Water IPA, Lychee,

🎈拾伍 Aberdeen 15

拾伍·飯團 ($38)
飯團有兩款 分別係三文魚 同醬油味🍙
飯粒分明 入面嘅材料都好足料呀
三文魚飯團表面灑咗七味粉
淡淡嘅調味剛好突出三文魚鮮味
醬油飯團味重 但又唔會過咸
帶點昆布味 入口鹹香😋

煙三文魚牛油果蟹子沙律 ($98)
造型完全唔似沙律 反而似疏乎厘多啲🤣
牛油果嘅香滑油脂🥑 夾雜住清新爽甜蕃茄
面頭粒粒爆汁蟹子🦀 配搭烘過嘅脆身麵包
最驚喜係沙律入面🥗 原來隱藏左隻蛋黃
將吉爆左嘅蛋黃汁🍳 用麵包點黎食
可以中和到麵包嘅乾身🥰

黑松露和牛漢堡 ($138)
和牛肉味幾重 口感腍身 唔會太油膩
加埋黑松露醬突出左牛嘅香味🐮
但味道方面覺得鹹左少少 可能餸飯會夾啲🙈
又或者單襯返fresh啲嘅食物
配搭出黎嘅效果可以會更加好🤪

流水 Be Water ($118)
Be Water IPA, Lychee, Rose🥂
用左有比較多嘅啤酒花IPA酒 但苦度唔算高
飲到清新嘅荔枝味 而玫瑰味相對會弱啲

髒髒咖啡 Dirty ($42)
咖啡味同牛奶平衡得好好
飲出espresso嘅微苦味 同牛奶嘅滑膩感
唔知點解飲到少少可可味😂

• 煙三文魚牛油果蟹子沙律
近排in trend日式復古風~比起逐間去,呢間有成4層咁多,可以一次過扮左去4間,性價比高😇 (跟開post可能見過呢間!今次係二訪喔~ 🥰想睇其他食物follow返我嘅post!)門口:2人卡位,頭頂有月球,腳底有花紋地磚,身旁有雪人....邊度都打到卡🥰0.5樓:走廊鏡都係好好打卡位1/F:梳化仔/彩色花紋cushion 2/F:自家品牌服裝飾物店🥳都幾識物盡其用攻唔同客源/ 籐椅/鏡/植物/花紋地墊Rooftop:電話亭、室外位間間都打卡,唔通間間都打到卡咩?呢間真係打到喎😍仲設計到打卡用餐區分離😌唔洗驚要cut人頭,或者被人攝咗入鏡😇成日聽冇位坐🤯但鋪頭已盡擺用餐位,無奈始終多人,要用佢網上book位系統先會有位...揀定幾號幾點,book邊張枱𝙁𝙤𝙤𝙙🍱黑松露牛漢堡盛當 $118之前試過佢嘅炸雞便當,二訪就試吓漢堡扒便當。照例有靚靚便當布包住,夠晒和風,入面係兩個飯團同少少沙律黎到店員推介嘅重頭戲漢堡扒~最怕平時漢堡扒又硬又冇肉汁,但呢個食落口好香黑松露味,肉質夠軟腍~雖然Jenny最後都係鍾意炸雞便當多啲😂🥗煙三文魚牛油果蟹子沙律 $98其實係類同tartare果種整法,

門口:

0.5樓:走廊鏡都係好好打卡位

1/F:梳化仔/彩色花紋cushion

2/F:

Rooftop:電話亭、室外位

𝙁𝙤𝙤𝙙
🍱黑松露牛漢堡盛當 $118

🥗煙三文魚牛油果蟹子沙律 $98
其實係類同tartare果種整法,三文魚牛油果層層疊。入口好smooth,三文魚夠新鮮。中間啖啖蟹肉落足料,流心蛋汁令到成件事更complete更加分!

𝘿𝙧𝙞𝙣𝙠𝙨
☕️Bittersweet $138
係Rauchbier, espresso溝埋chocolate and cream 嘅配搭。入口微苦,好香smoked beer 味嘅一款cocktail🥰但朱古力味再濃啲就更好

🍫髒髒摩卡 $52
呢杯必叫,夠晒朱古力,兩個字:足料

𝙋𝙝𝙤𝙩𝙤 𝙨𝙥𝙤𝙩 @hungry_meanjenn
門口月球位
樓梯位
Rooftop
黑松露牛漢堡盛當
黑松露牛漢堡盛當
  • 髒髒咖啡
ғᴏᴏᴅɪᴇ ᴛɪᴍᴇ 今次食咗拾伍建議大家可以book位先,咁就一定坐到啲打卡位🥳因為唔係好熟上環,所以覺得佢位置都幾難搵🥲宮崎南蠻炸雞·弁當($88)(7.8/10)黑松和牛漢堡·盛盒($118)(7.5/10) 兩款便當其實都好相似,只係主菜唔同!伴菜有醃芽菜青瓜,糖心蛋同沙律菜🥰青瓜既醬汁好好味😋兩個飯團分別係有三文魚同醬油味,如果三文魚既份量可以多啲就好🤣便當真係係個盒到上🍱仲有塊布包住好特別🥰 炸雞外脆內嫩,炸皮唔算厚,好味!至於漢堡扒都好多肉汁,味道唔錯🤩不過黑松露既份量可以多啲,唔太食得出🥺另外,呢兩個便當都好多沙律醬,無論係飯團定肉都有,有啲太膩,仲有啲蓋過左嘢食嘅味道🥲Dirty mocha($52)(7/10)賣相都幾靚,啲朱古力流晒出嚟,仲有好多朱古力粉🍫Mocha係正常嘅味道!朱古力味唔算好重🙈

ғᴏᴏᴅɪᴇ ᴛɪᴍᴇ
今次食咗拾伍

宮崎南蠻炸雞·弁當($88)(7.8/10)
黑松和牛漢堡·盛盒($118)(7.5/10)

Dirty mocha($52)(7/10)
2021-05-19 51 瀏覽
今日專登訂左位食呢間人氣cafe,但大鄉里出城,因為行錯路而遲到🙈 好彩店員打黎confirm booking,真係好貼心!去到地方好大,日式復古風裝修好靚,好多打卡位~ 上到去2樓坐低就點野食。我同朋友都點左南蠻炸雞便當,冷泡桂花烏龍 & 玫瑰伯爵茶。食物黎到整得好靚,用日式布料包住飯盒,真係好vintage。打開飯盒好靚,有前菜,炸雞 & 兩個飯團。但飯團食落太硬,而且團飯一d都唔粘,冇咩彈性,有d令人失望。南蠻炸雞其實唔係南蠻炸雞,既冇甜酸汁,亦唔係用他他醬😓 不過味道唔差嘅。最後野飲個樣都好靚,但兩支茶嘅味道都偏淡,比自己屋企泡的茶包伯爵茶更要淡... 我唔建議點呢支野飲..總括嚟講,所有嘢都好靚,但係味道有空間改善,希望佢哋越早越好啦~

南蠻炸雞便當

南蠻炸雞便當

藍泡茶

2021-05-13 1328 瀏覽
相信文青們也不會不識這間四層高的日系懷舊復古風CAFÉ,自己倒是頭一次光顧。一樓、三樓和四樓天台是餐廳,二樓則售賣日系精品、古著服飾之類,店內外充滿打卡位置。宮崎南蠻炸雞.弁當 - $88便當先以花紋手帕包裹著,充滿日式復古的風格。打開的小木盒放著精緻的和式食品。日式南蠻雞是宮崎縣最著名的鄉土料理,南蠻漬調和出鹹甜酸的滋味,炸得酥脆又乾爽,裡面頗嫩滑,再加上小許塔塔醬,一共有三件。再配兩件醬油飯糰,簡單的醬油拌飯,表層再微微烤得帶點煙韌感。旁邊還有香滑入味的溏心蛋、醃芽菜、醃青瓜及沙律菜帶點清新感。煙三文魚牛油果蟹子沙律 - $98每層層次分明,第一層有厚厚鹹鮮的蟹籽帶點清脆感,頂端還有一粒流心的生蛋黃一戳即破。接著有多汁甘甜的蟹肉沙律,混合香濃軟滑的牛油果蓉和肥美豐盈的煙三文魚粒。最底層則有酸甜多汁的蕃茄粒。多士更能吸收多餘的醬汁,一起吃更增添酥脆的口感。旁邊的黑醋沙律菜帶點酸甜,又不搶味。芝士焗釀大啡菇 - $88/2件濃厚多汁的大啡菇,肉質爽滑,充滿清香菇味,一咬有菇汁流出。整粒外皮佈滿黑胡椒粒,帶點辛辣感。中間鋪滿拉絲芝士、洋蔥粒和煙肉粒。髒髒摩卡 - $52朱古力醬多得流出杯

宮崎南蠻炸雞.弁當 - $88

煙三文魚牛油果蟹子沙律 - $98
芝士焗釀大啡菇
芝士焗釀大啡菇

芝士焗釀大啡菇 - $88/2件

髒髒摩卡 - $52
朱古力醬多得流出杯的邊緣,變得「髒髒」。整杯朱古力的甜味感較重,其次是牛奶的順滑感,再來是咖啡本身的香氣,彷彿三重奏般。
粒粒荔枝紅茶

粒粒荔枝紅茶 - $68/壺
濃香蜜韻的紅茶茶色紅亮,帶荔枝的芬芳香氣,入口鮮美甘甜。
芝士蛋糕&百香果蛋糕
芝士蛋糕&百香果蛋糕

芝士蛋糕 - $58
芝士餡入口細膩綿柔,芝士味頗輕怡,有淡淡的奶香,一點也不覺膩。
百香果蛋糕 - $58
相比芝士蛋糕之下較為單調,百香果本身味道不濃郁,帶點清爽的酸甜味。裡面主要以海綿蛋糕為主,質地鬆軟,富蛋香味。
2021-05-12