2023-05-18 290 瀏覽
帶家姐食西餐,在太子睇食評話是平民西餐,就帶家姐去見識。選了家姐喜歡食的法式羊架,外表有百里香及麵包糠,內質香嫩,不太腥蘇。配上有些薄荷味的醬汁,值得高分加個蟹肉包,加滿醬汁,不太乾旱,但又香脆,好似千鳥醬的味道。蜆肉蝴蝶粉,一人份量都大大碟,少少辣,超多蜆肉墨西哥栗米,像燒烤的香甜。飲品就點了holy grapefruit同維墨比熱情果手工啤。樽holy grapefruit香濃白葡萄加柚子味,加上梳打,好似果汁汽水。另外樽熱情果手工啤,帶出輕鬆心情,不會只有啤酒的苦澀味,有淡淡的清香熱情果味,好飲。
帶家姐食西餐,在太子睇食評話是平民西餐,就帶家姐去見識。

配上有些薄荷味的醬汁,值得高分

蜆肉蝴蝶粉,一人份量都大大碟,少少辣,超多蜆肉

墨西哥栗米,像燒烤的香甜。

2023-05-17
2023-05-12 197 瀏覽
這間餐廳都幾年沒有來了,今次再次相約朋友來到這間餐廳chill下!餐廳座位不多,坐低後揀好食物就自行到收銀處點餐,之後就會有店員送到你的枱上!法式豬鞍配炒雜蘑菇,豬鞍用上慢煮的方法,肉質鬆軟而且juicy!配上紅酒啤梨,味道酸酸味味,能夠解膩又開胃!另外再配上side dish炒什菇,味道香口又惹味!美國菲力牛扒配牛油果,牛扒份量不是很多,牛肉肉質鬆軟,味道都幾香濃!還配有煎香的芝士,味道咸香!牛油果都好新鮮,不錯!墨西哥粟米,粟米有一條的份量,醬汁味道酸酸辣辣,上面加有辣粉,什有墨西哥風味,而且粟米非常鮮甜,十分美味!香茅蜜桃烏龍茶,飲品帶有烏龍茶的甘香,有蜜桃的香甜味,味道不會好甜,幾解渴!檸檬仔檸檬汽水,這款檸檬汽水十分酸味味,開胃又醒神!
檸檬仔檸檬汽水,這款檸檬汽水十分酸味味,開胃又醒神!
2023-05-04
2023-05-10 107 瀏覽
太子有兩間慢煮工業,今次同朋友約咗嚟太子道西呢間。大概晚上八點去到,都幾多人,開咗咁耐,受歡迎程度一直都冇減卻👍🏻呢度裝修走工業風,燈光微暗,幾有格調😚三點嘅選擇都唔少,而且仲好抵食🍴食物價錢真係好親民🥹菲力牛扒配芝士($128)牛朳偏厚身,肉質軟嫩又juicy,上面仲有蒜蓉同香草令效果更香🤤難怪個個嚟到都食扒。伴碟仲有沙律菜,中和肉膩。滿蜆肉蝴蝶粉($98)好大碟🤩無論蜆肉定蝴蝶粉都好多,如果想再豐富啲嘅,可以加錢要double蜆肉🆙蜆係細細隻咁,不過食得出係新鮮,同埋完全冇沙好乾淨👍🏻而且個汁用咗蒜同香草調味,又夠creamy,令每一啖粉都可以沾上。蝦籽雞翼($48)黑松露芝士薯條($38)小食都用小鐵罐裝住,幾得意😎 雞翼炸至脆口乾身,加埋蝦籽都幾夾,多咗少少鮮味鹹香,仲有少少辣味😊外間少有食到呢種口味,配埋蛋黃醬可以點嚟食。而黑松露芝士薯條個味道都好濃郁,會食唔停口🍟荔枝接骨木特飲($38)口味清爽,配以上味道較為濃郁同埋炸物啱晒🍹
呢度裝修走工業風,燈光微暗,幾有格調😚
三點嘅選擇都唔少,而且仲好抵食🍴

食物價錢真係好親民🥹
菲力牛扒配芝士($128)
滿蜆肉蝴蝶粉($98)
蝦籽雞翼($48)
黑松露芝士薯條($38)
荔枝接骨木特飲($38)
口味清爽,配以上味道較為濃郁同埋炸物啱晒🍹
2023-05-04 98 瀏覽
最近喜歡重遊舊地,試試以往曾經食過的高質小店,是否仍能保持一貫水準。今日去的是位於太子的慢煮工業。餐廳貫徹一直以來的簡約英倫風,以木色作為主調,配上輕柔的音樂,使食客尤如進入異國的悠雅氛圍,盡情放鬆心情。餐牌上共有10款可供選擇,而我選的是著名的安格斯牛扒薯條,牛肉內裏帶點粉紅色,約為七成熟,肉質鮮嫩多汁,沒有多餘的渣滓,而且由於牛扒中自身帶點肥膏,於燒香後,化為油香,入口即化。肉的質量,以午市價格而言,已是相當出色。配菜作為由炸薯條,呈厚身長條型,與坊間快餐店的幼身短薯條不同,外皮酥脆可口,呈金黃色,薯條內心軟嫩,薯味出眾,加上即叫即炸,入口相當的熱,令我停不下手。

2023-04-29 104 瀏覽
慢煮工業燒烤豬仔骨 Baby Back Ribs豬仔骨烤得軟熟,肉汁豐富。外層醬汁酸甜濃膩。加上多種香草調味,增加口感層次。啃著每條黏著醬汁嘅豬仔骨,手指也要舔乾淨,津津有味。法式羊架 Rack of Lamb 法式羊架羊肉味香濃,再加上厚厚一層香草同芝士coating。羊肉口感佳而肉質柔嫩,肥瘦適中。餐廳提供與羊肉最配合嘅薄荷醬,帶出清新感覺。Oscar ToppingOscar Topping 係一個add-on,有蟹肉同露筍。蟹肉包喺大量芝士中,幼身嘅露筍爽口。菠菜芝士焗蠔 Oysters with Cheese & Spinach& 黑松露巴馬臣芝士薯條 Black Truffle and Parmesan Fries菠菜芝士焗蠔蠔肉肥美,芝士味香濃撲鼻。粗薯條炸得軟硬適中,巴馬臣芝士微微融化喺熱騰薯條表面,再點黑松露醬,更是美國享受,兩道芝士愛控都唔想錯過。Wild Berries Cider & Passion fruits Cider直接由玻璃樽飲更滋味。冰凍口感,果味香濃,感觀更正。
慢煮工業

燒烤豬仔骨 Baby Back Ribs

法式羊架 Rack of Lamb

Oscar Topping

直接由玻璃樽飲更滋味。冰凍口感,果味香濃,感觀更正。
2023-04-18 126 瀏覽
今日同男朋友喺學校做完嘢,就去咗食嘢。突然想食呢一間嘅蜆肉蝴蝶粉就嚟咗食。我哋嗌咗蟹肉羽衣甘藍沙律、法式豬鞍配紅酒煮蘋果粒、蒜香蝦仁同蜆肉蝴蝶粉。呢道沙律睇落好好食,羽衣甘藍嘅深綠色同蟹肉嘅紅色相得益彰,令人嗌口水。我食咗第一啖,就可以感受到羽衣甘藍嘅脆脆口感同蟹肉嘅鮮味,好開胃。沙律醬汁嘅酸甜味道都好啱啱好,唔會太濃,令我可以完全品嚐到蟹肉嘅鮮味。除咗味道之外,呢道沙律嘅擺設都好精緻,整齊有序。整體嚟講,呢道蟹肉羽衣甘藍沙律係一道好好食、健康同埋精緻嘅菜式,好值得一試。先講講法式豬鞍啦,呢道菜令我感受到豬肉嘅鮮嫩口感,肥瘦適中,每一口都好滿足。而且,紅酒煮蘋果粒嘅甜味啱啱好,酒味都幾濃,好好食,令豬鞍嘅味道更加豐富多彩,好好味。再嚟講下蒜香蝦仁,呢道菜讓我感受到蝦仁嘅鮮甜同埋蒜香味,非常開胃。蝦仁嘅質感都好棒,食落好爽口。呢道菜嘅味道濃郁,好好食。總體嚟講,呢道法式豬鞍配紅酒燉蘋果粒同蒜香蝦仁嘅搭配好恰到好處,好好味。蜆肉蝴蝶粉識落好creamy,而且今次識落都幾辣,麥德蓮有幾好食,味道更加豐富。蜆肉鮮味十足,同蝴蝶粉嘅搭配好啱,味道十分協調。辣味令呢道菜色更加有層次感,令人一試難忘

蜆肉蝴蝶粉識落好creamy,而且今次識落都幾辣,麥德蓮有幾好食,味道更加豐富。蜆肉鮮味十足,同蝴蝶粉嘅搭配好啱,味道十分協調。辣味令呢道菜色更加有層次感,令人一試難忘。

除咗味道之外,呢道蜆肉蝴蝶粉嘅份量都十分足夠,令人食得好過癮。真係想像唔到雙倍蜆肉會有幾多。

我哋另外仲嗌咗薑味汽水同埋柚子梳打。薑味汽水係一款幾獨特、非常開胃嘅飲品。佢嘅味道帶有濃郁嘅薑味,令人一飲難忘。柚子梳打飲落幾清新,帶有柚子嘅清香,清新怡人。柚子嘅酸味同梳打嘅氣泡感,配合得非常協調,令人飲落好舒服。

今次係第二次嚟食,食物質素同第一次食嘅差唔多,質素都好高,而重點係佢哋嘅蜆肉蝴蝶粉,真係好好食,所以我一定會着返嚟食。
2023-04-17 880 瀏覽
今日约了很久不見朋友去太子慢煮工業試試。位置是在太子地鐵站C2出口附近,步行大約5分鐘就到,交通方便。我們6點左右到,那時人不算多。一坐底就點餐,這裡是點餐時要先付錢的,而且只收現金,不過食物份量大而滋味。美式蟹餅$58蟹肉加上蛋、蕃茄及蔬菜的合成物,鮮味蟹肉配上其他食材,面頭燒到有點脆口,味道及口感配合得很好👍🏻波士頓龍蝦半隻$78波士頓龍蝦的肉質鮮美細嫩,搭配上濃郁的芝士,口感更是一絕。品嚐完波士頓龍蝦,大滿足。芝士流心蛋大啡菇$30大啡菇烤至香脆,在菇蓋上打一個蛋,再放上一層融化的芝士。當切開蛋黃時,蛋黃會流出來,與芝士融合在一起,口感十分豐富。美國安格斯西冷牛扒8OZ $128我選擇了8安士安格斯西冷扒試試。西冷扒非常薄而入味,煎得十分熟,不用燒汁也非常好味,可見食材非常新鮮。法式羊架(3支)$98一送上檯就覺得好大件😱😱好抵呀!法式羊架是把羊肉架經過調味後用高溫烤至外皮金黃酥脆,內裡則是嫩滑多汁的羊肉。使用了許多香料和草本植物,例如迷迭香、百里香、蒜頭等,讓羊肉散發出濃郁的香氣和味道。真係又平又好食!維墨比熱情果手工啤$40有熱情果味的果洒不是很多地方有得賣,洒精也有4.2%

美式蟹餅$58

芝士流心蛋大啡菇

美國安格斯西冷牛扒8OZ $128

美國安格斯西冷牛扒8OZ

法式羊架(3支)$98

一送上檯就覺得好大件😱😱好抵呀!

法式羊架(3支)

維墨比熱情果手工啤$40
有熱情果味的果洒不是很多地方有得賣,洒精也有4.2%,飲完面也是紅紅的。

維墨比熱情果手工啤

整體而言,環境懷舊舒適,交通便利,太子道西及塘尾道交界附近地下,歐美菜式,價錢合宜,味道不錯,食物新鮮而份量大,我們一定會再次光顧。
2023-04-11
蟹餅
波士頓龍蝦半隻
芝士流心蛋大啡菇
美國安格斯西冷牛扒8OZ
法式羊架(3支)
維墨比熱情果手工啤
2023-04-15 189 瀏覽
是日休假, 找到了經常光顧的慢煮主題餐廳太子分店一試小店走水泥工業風,門口擺放小長凳,供客人飲啡打卡懷舊的裝潢佈置,令人彷彿時光倒流到19世紀 以花、草、樹、木為基本元素,柔和燈光配合原木材裝修霓虹燈的裝飾色彩吸引,加上復古擺設充滿玩味餐牌清晰簡單,適合我這種有選擇困難症的人安格斯牛扒薯條這個無敵組合水準不俗,筋位彈牙有咬口滿蜆肉蝴蝶意粉有微微的辣味,蜆肉入口滿滿鮮甜味加$28有香茅蜜桃烏龍茶,香氣馥鬱,有天然熟果香味
是日休假, 找到了經常光顧的慢煮主題餐廳太子分店一試
小店走水泥工業風,門口擺放小長凳,供客人飲啡打卡
懷舊的裝潢佈置,令人彷彿時光倒流到19世紀
以花、草、樹、木為基本元素,柔和燈光配合原木材裝修
霓虹燈的裝飾色彩吸引,加上復古擺設充滿玩味
餐牌清晰簡單,適合我這種有選擇困難症的人
安格斯牛扒薯條
安格斯牛扒薯條這個無敵組合水準不俗,筋位彈牙有咬口
滿蜆肉蝴蝶意粉
滿蜆肉蝴蝶意粉有微微的辣味,蜆肉入口滿滿鮮甜味
香茅蜜桃烏龍茶
加$28有香茅蜜桃烏龍茶,香氣馥鬱,有天然熟果香味
2023-04-14
安格斯牛扒薯條
滿蜆肉蝴蝶意粉
香茅蜜桃烏龍茶
2023-04-12 79 瀏覽
Yu姐曾經問我有沒有西餐環境寧靜,乾淨企理,適合聊天。我當時答她很多選擇,哈哈。早幾日Yu姐剛好在我公司附近見客,等我下班一起吃晚飯。一於就和她食太子的慢煮工業,感受一下餐廳的環境氣氛。人均消費$200。法式豬鞍 $108豚肉味濃濃,而且厚度十足,份量感重。香草加蒜的配合,帶起豬的肉鮮感。旁邊還有少許酒釀雪梨粒,酒味濃。波士頓龍蝦半隻 $78上面滿佈芝士,還有香草的調味,啖啖肉有咬口。蟹肉羽衣甘藍沙律 $88綠油油,清翠爽口,頓感健康,哈哈。涼伴蟹肉加車厘茄,微甜帶酸,醒神開胃。燒露筍 $28爽脆口感,幼嫩可口。芝士流心蛋大啡菇 $30芝士配大啡菇本來就已經夾,再加流心蛋,滋味更上一層。荔枝接骨木特飲 $38Yuzu from Japan $30

法式豬鞍 $108

波士頓龍蝦半隻 $78
上面滿佈芝士,還有香草的調味,啖啖肉有咬口。

蟹肉羽衣甘藍沙律 $88

燒露筍 $28
爽脆口感,幼嫩可口。

芝士流心蛋大啡菇 $30
芝士配大啡菇本來就已經夾,再加流心蛋,滋味更上一層。

荔枝接骨木特飲 $38
Yuzu from Japan $30
2023-03-28
2023-04-02 133 瀏覽
估唔到第1篇food blog就要比差評🙈長文慎入…今日喺OpenRice見到餐廳既評價幾好就去試太子地鐵站C2出行10分鐘左右到佢雖然係地舖但唔起眼入到去一個人都冇(今日星期日)心諗包晒場正啦🤩嗌左2個餐安格斯ADB燒烤豬仔骨剩係收現金冇paywave呢part覺得services唔好一間西餐廳居然剩係收cash?!茶記都有八達通支付寶payment?!等左10幾分鐘到,女朋友嗌左熱檸茶,杯茶黎咗,冇糖比,問嗰職員佢竟然話冇!!我想講呢間餐廳services真係差到冇人有!唔怪之得1個客都冇!講埋兩份餐牛肉偏生又硬,女朋友話好難食,薯餅普通貨式,炒蛋冇特別(好難會難食?)最驚喜係嗰茄汁豆,正常都係唔會難食既item),但居然覺得好難食,肯定係好cheap既罐頭豆😵‍💫講埋嗰豬仔骨薯條正常不過不失嗰豬仔骨真係好一般,係靠嗰汁攞番少少分希望呢間餐廳老板認真檢討,唔係起完嗰餐就算,完全0 services,成餐飯剩係見到女職員擺餐具同放menu喺枱,同入黎同我地講:「隨便坐,嗌野食行去cashier度落單。」$206唔係貴,但基本既服務都冇,我諗我食$1000起你地既服務都會係咁!最真實食
估唔到第1篇food blog就要比差評🙈
長文慎入…

今日喺OpenRice見到餐廳既評價幾好就去試
太子地鐵站C2出行10分鐘左右到
佢雖然係地舖但唔起眼
入到去一個人都冇(今日星期日)
心諗包晒場正啦🤩

嗌左2個餐
安格斯ADB
燒烤豬仔骨
剩係收現金冇paywave
呢part覺得services唔好
一間西餐廳居然剩係收cash?!
茶記都有八達通支付寶payment?!

講埋兩份餐

講埋嗰豬仔骨
薯條正常不過不失
嗰豬仔骨真係好一般,係靠嗰汁攞番少少分

最真實食評,有單為證!

2023-04-02
2023-03-30 112 瀏覽
係openrice見慢煮工業評價都唔差價錢都唔貴諗住路過去試下工業風裝修得係幾靚如果外賣自取仲有八折堂食都無加一,去cashier 落完單就會送餐咁慢煮我expect係嫩滑多汁既個扒黎到個賣相都唔錯但一食就覺得好靱🙈牛肉味都無乜🙈薯條因爲我唔食所以就外賣拎走拎到返去都仲脆 幾好既或者可能其他主食會好d個廁所係出面但都幾靚😂慢煮工業 (太子)太子太子道西91號地舖慢煮工業 (太子)太子太子道西91號地舖
係openrice見慢煮工業評價都唔差
價錢都唔貴
諗住路過去試下
工業風裝修得係幾靚
如果外賣自取仲有八折
堂食都無加一,去cashier 落完單就會送餐
咁慢煮我expect係嫩滑多汁既
個扒黎到個賣相都唔錯

但一食就覺得好靱🙈
牛肉味都無乜🙈
薯條因爲我唔食所以就外賣拎走
拎到返去都仲脆 幾好既
或者可能其他主食會好d
個廁所係出面但都幾靚😂

慢煮工業 (太子)
太子太子道西91號地舖慢煮工業 (太子)
太子太子道西91號地舖
2023-03-23 159 瀏覽
每晚搭車放工都會經過呢間慢煮工業一直都心思思想試下今日難得有人接我收工😚又超肚餓我要去刷餐勁既😋😋😋🛎 $128 美國菲力牛扒就同店名一樣,呢到既牛扒全部都係慢煮😍亦都因為係慢煮,所以冇得揀熟度~但我覺得熟度控制得好好👍🏻肉質嫩滑而且充滿牛味每一面都有用百里香同蒜煎香🤤伴碟仲有一塊哈羅米芝士,增添咸香,好邪惡呀🤪🛎 $30 芝士流心蛋大啡菇大啡菇好厚肉彈牙勁多水份💦一切開啲蛋汁就流曬出黎😍加上半融既芝士,味道好有層次👍🏻🛎 $48 蝦籽雞翼係單骨雞翼黎🐥有6-7件炸得香脆!外層有蝦籽粉,有種海水以及蝦條既味🤣幾特別幾惹味~另外會跟沙律醬,點過覺得都幾夾🛎 $28 甜蕃薯條30蚊有找,但係超大份量👀蕃薯條偏幼身本身就甜甜地,而且又香口,食完一條又會想再食一條😈🛎 $48 迷你朱古力布朗尼配雪糕佢個名係迷你,但事實上一啲都唔迷你😳有成8-9塊Brownie,而且係焗熱左既!!!Brownie外脆內軟,朱古力味香濃配海鹽味雪糕~一甜一咸互相中和,超夾👏🏻另外可以揀朱古力/曲奇/玄米茶味雪糕🛎 $38 荔枝接骨木特飲梳打第一次嘗試有接骨木味道既梳打,原來係甘甘甜甜咁😆加上荔枝味道清新,非常解渴
每晚搭車放工都會經過呢間慢煮工業
一直都心思思想試下
今日難得有人接我收工😚又超肚餓
我要去刷餐勁既😋😋😋

🛎 $128 美國菲力牛扒
就同店名一樣,呢到既牛扒全部都係慢煮😍
亦都因為係慢煮,所以冇得揀熟度~
但我覺得熟度控制得好好👍🏻
肉質嫩滑而且充滿牛味
每一面都有用百里香同蒜煎香🤤
伴碟仲有一塊哈羅米芝士,增添咸香,好邪惡呀🤪

🛎 $30 芝士流心蛋大啡菇
大啡菇好厚肉彈牙
勁多水份💦
一切開啲蛋汁就流曬出黎😍
加上半融既芝士,味道好有層次👍🏻

🛎 $48 蝦籽雞翼
係單骨雞翼黎🐥有6-7件
炸得香脆!
外層有蝦籽粉,有種海水以及蝦條既味🤣幾特別幾惹味~
另外會跟沙律醬,點過覺得都幾夾

🛎 $28 甜蕃薯條
30蚊有找,但係超大份量👀
蕃薯條偏幼身
本身就甜甜地,而且又香口,食完一條又會想再食一條😈

🛎 $48 迷你朱古力布朗尼配雪糕
佢個名係迷你,但事實上一啲都唔迷你😳
有成8-9塊Brownie,而且係焗熱左既!!!
Brownie外脆內軟,朱古力味香濃
配海鹽味雪糕~一甜一咸互相中和,超夾👏🏻
另外可以揀朱古力/曲奇/玄米茶味雪糕

🛎 $38 荔枝接骨木特飲梳打
第一次嘗試有接骨木味道既梳打,原來係甘甘甜甜咁😆
加上荔枝味道清新,非常解渴
入面仲會有原粒荔枝架🙈

🛎 $40 維墨比熱情果味蘋果酒
酒精濃度4.5%~
呢款手工單係坊間都比較少見
熱情果同蘋果味幾平衡,唔會搶味🫶🏻
女士們應該會幾中意

🌐 環境/服務
餐廳裝修行工業風
燈光較暗,好浪漫🌹
呢到係冇收加一服務費😎
叫野食要去收銀到落單,如果叫左手工啤就會同時開埋俾你~
另外餐具亦都係自助的👍🏻
落單後上菜速度都幾快,甜品亦可以揀叫起
唔洗加一服務費黎講,其實服務已經好好🥹
  • 美國菲力牛扒
  • 蝦籽雞翼
  • 荔枝接骨木特飲
2023-03-19 1039 瀏覽
這間慢煮工業有兩間分店,位置都是旺角太子附近,之前吃過另一間今次就和朋友來太子道西這間,裝修格局都是走工業風的路線,柔和燈光配合木系佈置很舒服。Strangelove Lo-Cal Cloudy Peer & Cinnamon 古怪的愛玉桂梨子梳打🍹這支樽裝飲品名稱很特別,但味道是很清新香甜的,澳洲出產有保證。Deep Fried Seafoods (Fish fillet / Squid ring /shrimp)炸海鮮 (魚柳、魷魚圈、蝦)即叫即炸的炸海鮮,熱辣辣香噴噴份量也很多,炸魚柳鬆化很嫩滑多汁,炸蝦很爽脆彈牙,炸魷魚圈香甜煙煙韌韌。Avocado & Salmon Flatbread牛油果三文魚薄餅🍕長形薄餅放滿牛油果和煙三文魚,薄餅餅底夠香脆牛油果🥑新鮮甜美焗得很綿身,配埋煙三文魚一起吃很搭配。Fillet Mignon Add Fried Mushroom Mix 美國菲力牛扒配炒雜蘑菇🥩西冷牛扒吃得多今次試吓菲力牛扒,表面煎封內裡仍很嫩肉,質感像牛柳般而且牛味濃,配炒雜蘑菇有互相輝映的感覺。Mini Brownie with Ice Cream迷你朱古力布朗尼配玄米茶
古怪的愛玉桂梨子梳打🍹
Deep Fried Seafoods
炸海鮮 (魚柳、魷魚圈、蝦)
Avocado & Salmon Flatbread
牛油果三文魚薄餅🍕
美國菲力牛扒配炒雜蘑菇🥩
Mini Brownie with Ice Cream
迷你朱古力布朗尼配玄米茶雪糕🍦
朱古力布朗尼裝在玻璃杯上很精緻,即焗的布朗尼外脆內軟有流心效果,再加入濃濃朱古力醬做到雙重味道的感覺,配合玄米茶雪糕淡淡茶香味一濃一清做得很出色,有冰火交戰的感覺。

• 牛油果三文魚薄餅
  • 炸海鮮
  • 美國菲力牛扒
2023-03-19 140 瀏覽
今天去太子逛街,看到這間餐廳竟然全日都有早餐吃,而價格也很親民,便嘗試一下。安格斯牛扒餐:這個餐非常豐盛,配有薯餅,焗豆,大啡菇,番茄沙律,多士等。牛扒的份量十足,長度起碼有15CM以上。牛扒肉質細膩多汁,切開後露出粉嫩的肉質。薯餅炸到外表金黃脆口,裡面卻軟綿綿。大啡菇滑嫩多汁,還有拉絲的芝士。番茄沙律清爽開胃。黑鬆露煙肉火箭菜蛋薄餅:一上桌在空氣彌漫一股黑鬆露的香味,讓人垂涎欲滴。黑松露碎增加了層次感和奢華感。薄餅餅底很薄,上面的作料卻很十足,火箭菜是一種富含維生素C和鐵質的綠葉蔬菜,它有一種微苦而清爽的口感,能夠平衡煙肉的鹹香。兩個豐富而份量十足的大餐令我們非常有滿足感。

兩個豐富而份量十足的大餐令我們非常有滿足感。

️餐廳行工業風格,有格調✨但食物質素非常平平無奇,沒有驚喜。❇️滿蜆肉蝴蝶意粉(double clam)雙重份量🌀賣相好吸引,上碟真係有海量蜆肉,但蝴蝶粉份量相對較少,白汁忌廉味道,有掛汁效果,本身有辣味,擔心太辣,所以選擇了小辣,但最後食唔出有辣味🤣味道不錯!❇️小食盤(炸雞翼、薯條、芝士條)🌀薯條🍟脆卜卜👍其餘食物都不過不失。❇️法式豬鞍🌀豬鞍厚身,易入口,無筋爽軟,切開有肉汁,再加紅酒釀蘋果,甜甜酸酸,好開胃,中和少少油膩既豬鞍。❇️炸雞半隻🌀炸雞既肉質好乾,唔好食🥲

餐廳行工業風格,有格調✨
但食物質素非常平平無奇,沒有驚喜。
❇️滿蜆肉蝴蝶意粉(double clam)雙重份量

❇️小食盤(炸雞翼、薯條、芝士條)
🌀薯條🍟脆卜卜👍其餘食物都不過不失。

❇️法式豬鞍

❇️炸雞半隻
🌀炸雞既肉質好乾,唔好食🥲