2024-03-31 21 瀏覽
香港人北上真係情有可原,貼錢買難受,今晚想食雞蛋仔做宵夜,叫完之後,亞姐嗱嗱聲收錢,之後整整下無啦啦走開,到我周圍睇下亞姐去左邊,原來去左洗手間,咁講聲都得掛,幾個人等你,都唔緊要,仲要態度極之差,手都未乾又繼續整。。。亞姐,麻煩你抹乾隻手先啦。。。🤬🤬🤬

朱古力雞蛋仔
2024-02-25 109 瀏覽
$25 原味,得一個字 : 脆無蛋香,脆係因為焗得耐同小粉漿所以要等好耐…有夾心嘅仲要係 $30-$35真心: 媽咪雞x仔 好食過佢多多倍因為有小x書加持?真的: 不不不鳥無下次
$25 原味,得一個字 : 脆
無蛋香,脆係因為焗得耐同小粉漿
所以要等好耐…
有夾心嘅仲要係 $30-$35
真心: 媽咪雞x仔 好食過佢多多倍
因為有小x書加持?
真的: 不不不鳥
無下次

2024-01-28 159 瀏覽
呢間雞蛋仔好耐冇食啦見到網上面佢新出咗芋泥口味專登過嚟試一試大概3:15嚟到見到姨姨先至啱啱開舖頭呢個時候喺我前面已經有兩個人排隊等食雞蛋仔雖然我係排第三個,但係都要等大概差唔多半個鐘先有得食🕰️如果你order原味雞蛋仔或者格仔餅嘅等候時間會短好多等候期間可以去隔離嗰條泰國街買啲泰國嘢食zip 時間佢每個雞蛋仔熱辣辣整完都會攞風扇吹一吹雖然$33都唔算平,但佢個飽肚感都幾足有機會嘅話都想試埋佢嘅芝士口味P.S: 姨姨得一個人做嘢,食佢嘅雞蛋仔要有時間同耐性啊
呢間雞蛋仔好耐冇食啦
見到網上面佢新出咗芋泥口味

專登過嚟試一試

大概3:15嚟到見到姨姨先至啱啱開舖頭
呢個時候喺我前面已經有兩個人排隊等食雞蛋仔
雖然我係排第三個,但係都要等大概差唔多半個鐘先有得食🕰️
如果你order原味雞蛋仔或者格仔餅嘅等候時間會短好多
等候期間可以去隔離嗰條泰國街買啲泰國嘢食zip 時間
佢每個雞蛋仔熱辣辣整完都會攞風扇吹一吹
雖然$33都唔算平,但佢個飽肚感都幾足
有機會嘅話都想試埋佢嘅芝士口味
P.S: 姨姨得一個人做嘢,食佢嘅雞蛋仔要有時間同耐性啊

2024-01-27 94 瀏覽
以後唔會再食, 我叫左一份雞蛋仔,一份夾餅。 我等啦, 後面有個女人叫左一份夾餅。 之後有夾餅時我咪問佢,我係咪拎得,佢話俾後面個女人,我話我排先,佢就大條講解話我無講佢知我想要夾餅,要等埋一齊先俾我,我咪即時話我要夾餅,佢都係俾佢,個女人無禮貌,仲要不斷講,雞蛋仔係脆,但係無味道,夾餅好林,又係無味道,唔會再幫襯!!!
2024-01-09 118 瀏覽
《$28 芋頭泥雞蛋仔》住係9龍城既朋友帶路,話呢間小店好多名人都有幫襯。見到舖頭既牆上的確係貼滿左老闆同唔同明星既合照,出面亦都好多人排緊隊,即刻唔執輸排埋一份。舖頭門面細細,沒有堂食位置,隔離就係生果檔,整果肉雞蛋仔唔夠生果,仲見到老闆去隔離攞😂 雞蛋仔款式好多,有別於傳統,呢度有好多鮮果雞蛋仔,仲有賣燒賣魚蛋呢d街頭小吃。今次我地就試左芋頭泥雞蛋仔,岩岩整起既雞蛋仔,外皮好脆,而且非常辣手,咬開一半見到滿滿既芋泥包裹係入面,老闆落芋泥真係一d都唔手軟。但食食下先知出事,芋泥本身都好飽肚,仲要佢每一粒都極足料,食雞蛋仔就好似食左餐飯咁,超級飽。我地兩個人本身有食左野,食到一半已經覺得好飽膩,食唔哂。整體係好食的,只係芋泥實在太飽,下次會想試鮮果類既雞蛋仔。人均消費:$28環境:6/ 10食物:8/ 10服務:7/ 10性價比:8/ 10整體:7.5/ 10 足料雞蛋仔#香港 #美食 #香港美食 #九龍 #foodie #食評 #掃街 #雞蛋仔 #燒賣 #魚蛋 #腸仔 #芋泥 #鮮果雞蛋仔 #恒發雞蛋仔 #香港特色
《$28 芋頭泥雞蛋仔》

人均消費:$28
環境:6/ 10
食物:8/ 10
服務:7/ 10
性價比:8/ 10

整體:7.5/ 10 足料雞蛋仔

2023-12-25
20 分鐘 (外賣自取)
  • 雞蛋仔
2023-12-01 139 瀏覽
豬事孖寶為食但好懶,好少用等侯時間換食物。但每次經過九龍城又想食雞蛋仔時就會破例。恆發對我地黎講又愛又恨,基本上都係叫佢嘅”新鮮餡系列”,但每次都要負上25分鐘或以上嘅光陰(原味唔駛等咁耐)真係心理同生理都要做捉準備。芋頭泥同紅豆泥$33係我地最欣賞,蛋漿差不多熟透時間,阿姐就會將餡料不留情地抆落去,鐵板再經過幾次反黎反去後,新鮮滾熱辣就出場,外脆有蛋香,經阿姐強抆加持,內軟爆晒餡;餡料不添加色素及防腐劑,係接近原味道不太甜!

2023-11-28
外賣自取
2023-11-22 143 瀏覽
本身買咗原味雞蛋仔,見長龍就比咗錢遲啲返嚟拎,返到嚟都未到我,我就問大概幾時會有啦,整雞蛋仔個女人就好唔耐煩咁話,有咪會叫你囉你問都冇用㗎!?Ok, 再等咗陣, 仲未有,我就問,其實整咗未,因為我趕時間,如果未不如取消咗佢啦,個女人就好悔氣咁講,咁你唔好要啦!催催催!(下省一堆自言自語話,苗咀苗舌)嘩咩事,仲要一副好串嘅咀臉,fine 以後唔食囉!公平D,其他員工ok 㗎,態度正常㗎,係呢個女人真係倒米囉!佢仲一路食住麥當勞包同薯條一路整雞蛋仔,乾淨到呢!勁嬲

勁嬲
2023-11-22
2023-08-26 333 瀏覽
呢間嘢聲稱好出名,又炭燒又乘,講到好似好勁,咁我特登過到嚟啦,個老細話要等半個鐘, OK我等,半個鐘之後,成個九龍城都行晒,竟然同我講話仲要多15 20分鐘,我問佢又話半個鐘嘅,佢串過馬____, 話係要咁耐㗎喇,你而家等唔等囉,一係退錢囉。無論佢嘅味道如何,佢嘅態度等嘅時間都絕對唔值得過嚟。香港人成日話香港嘅食肆唔值得支持,你去完呢度,你就會明白,你唔怪得啲人要返深圳,so sad。我從來唔寫食評,呢間嘢差度拎到我寫第一個食評,仲要儲夠200字,佢都好嘢如果Openrice 可以比負分,我絕對會比100個負分,50個黑豬

無論佢嘅味道如何,佢嘅態度等嘅時間都絕對唔值得過嚟。

2023-08-26
60 分鐘 (外賣自取)
九龍城除左好多平價高質泰菜之外,呢間老牌雞蛋仔小店真係必試!推薦指數:🐷🐷🐷🐷(5分滿分)(原因:新鮮足料又香脆!)芋泥夾心雞蛋仔 𝐇𝐊𝐃 33每一粒都塞滿新鮮芋泥,仲食到芋頭粒粒💜,絕對唔係hea hea化學芋泥味,雞蛋仔新鮮熱辣脆卜卜,仲辣手添🔥。一定要趁熱食,最香脆!唯一就係等既時間比較耐,可以周圍逛下再返黎🤣

推薦指數:🐷🐷🐷🐷
(5分滿分)
(原因:新鮮足料又香脆!)

芋泥夾心雞蛋仔 𝐇𝐊𝐃 33
  • 芋泥雞蛋仔
2023-07-16 201 瀏覽
去到九龍城,知道呢間雞蛋仔鋪算出名,好多人都特登走過黎食,就黎試下。原味雞蛋仔 $22老實講,原味都呢個價都真係偏貴。好彩今日食都唔算太多人,離遠都聞到雞蛋仔嘅香氣, Order之後等左幾分鐘only,一拎上手熱辣辣,質感係讚嘅!個皮夠脆,唔會係淋過毛巾。但好似香就香啦,食落就無乜味,蛋味有嘅但啖左少少,味道輸蝕左。仲有好多其他唔同味嘅雞蛋仔。但出色嘅原味雞蛋仔真係可遇不可求🤤🥲🥲下次會黎試下其他味道,睇下味道上會唔會比原味嘅出色啦。

原味雞蛋仔 $22

老實講,原味都呢個價都真係偏貴。

下次會黎試下其他味道,睇下味道上會唔會比原味嘅出色啦。
原味雞蛋仔
2023-05-16
2023-05-01 225 瀏覽
我最近去咗九龍城食咗一間雞蛋仔,真係幾好食!佢哋煎得好脆,外層酥酥脆脆,裡面嘅蛋味好香濃,甜度啱啱好,每一啖都係驚喜!我聞到呢個煎蛋仔嘅香氣,就忍唔住買嚟食。如果你係鍾意小食嘅人,雞蛋仔係一個好選擇,不妨試下街邊攤嘅雞蛋仔啦!

經過九龍城,又見到有好多人排隊買呢間雞蛋仔,所以我又買咗一底,淨係等都等咗20分鐘,因為佢一共先得三個爐。。。先講外形,係合格嘅,一搣落去,都係脆身嘅,但係一咬落去就覺得爭少少,因為成個感覺好乾,佢完全唔飽滿,每一粒雞蛋仔入面都只係有三分一滿,換言之其實好似係食緊外皮脆嘅殼,其實係完全唔夠蛋漿。所以成件事唔似食緊雞蛋仔,雖然佢甜度啱啱,好但係因為唔夠蛋漿嘅關係,所以自然亦都唔夠蛋味。總括嚟講,媽咪雞蛋仔好味啲

總括嚟講,媽咪雞蛋仔好味啲
外賣自取
2023-03-20 140 瀏覽
香港搵到炭燒雞蛋仔嘅機會係微乎其微,恆發雞蛋仔主打以新鮮餡料作為雞蛋仔夾心,選擇了有芋泥的雞蛋仔,每一底都落足餡料,即叫即製!咬落粒粒都爆餡足,食完個胃暖暖的,好滿足不過衛生情況有待改善
不過衛生情況有待改善
2023-02-27 185 瀏覽
自認都係雞蛋仔格仔餅十級愛好者,去到邊都想試下雞蛋仔,哩間認真係食過最難食,性價比最低嘅雞蛋仔,33蚊一底芋泥雞蛋仔完全唔係平啦,個阿姐仲一路傾電話一路整,話叫我啲等十五分鐘結果等左三十分鐘,網紅二字真係等於伏,路邊小食檔雞蛋仔原味都係十蚊一底嘖,貴人三倍仲不如路邊普通小食檔,燶左不但止,一啲蛋味都冇,得燶味混合麵粉味,一嘢咬落下芋泥都揾唔到,遊客真係食💩都話好食,真係信網紅一成雙目失明!!!!
芋泥雞蛋仔
2023-02-27
2023-02-03 181 瀏覽
本身同朋友係對面串燒鋪買完經過呢間嘢,咁見突然想食雞蛋仔咪買兩餅原味總共$44。點知入面班店員定唔知店長嘅朋友大概五至七個人收完錢係到打牌,等咗10分鐘先慢慢走過嚟落蛋漿。當時客人得我哋,中途都諗緊會唔會係入面有整,點知我哋食住西北風等咗10分鐘先有人慢慢走出嚟。拎到個雞蛋仔試咗啖喺脆嘅,但係無蛋味。成件事係好令人失望首先$22原味雞蛋仔絕對係比巿價高,我唔介意比貴同等但真係要好質素囉。但全程我哋只係覺得如果唔喺比咗錢我哋一定會走,搞到本身買咗對面勁好食嘅串燒仲要凍咗😅完全唔明點解落個蛋漿要等咁耐🙏🏻仲要佢哋只係係入面打緊牌🙏🏻所以經一事長一智 我係唔會再幫襯
所以經一事長一智 我係唔會再幫襯
20 分鐘 (外賣自取)
  • 乜都唔好買  無人仲要等15分鐘真係傻仔先買仲要唔好味