2011-09-04 1260 瀏覽
woww! it was my first time to go to Kwai Fong as i always stay in HK Island. I know there are quite a few good dining places to try,but since it was almost like tea time when getting there, and lovely M and I hadn't tried Pizza Hut for ages, so here we go, waited for around 20mins~~~~~~We were arranged with a good seat that allowed us to chat and talk in comfy way.We both ordered two lunch sets:Starter - Veggie soup & Caesar salad (i couldn't imagine you could find a great and freshly-cut salad

Starter - Veggie soup & Caesar salad (i couldn't imagine you could find a great and freshly-cut salad here. Bread crumbs are great and topped with parmesan cheese, well-done!)

Main - Mushroom pasta in creamy sauce (well well well, we both loved it so much with the sauce and also al dente of the pasta) It wasn't cooked with too much seasoning and very nice indeed!)

- Seafood pizza with island dressing (extra + cheese crust) - This was really excellent and best fit with cheese-lover as well.

Drink - Lemon Tea & Latter (latte was not fit this time, not much to talk about the foam and not dense enough!!!!)

I feel that this branch performs great than TST's.............but it's too far from meeeeee.......
2011-08-06
  • Pizza
2011-08-17 389 瀏覽
果日去葵芳搵女友, 心想葵涌麻場+葵芳新都會咁多食肆, 點都有一至兩間arm心水的, 便去睇睇.我先到, 由樓下至樓上, 差不多間間都睇勻, 有些太多人, 有些格局又不合心水, 最後我決定簡單之選, 就是Pizza Hut.我由6點9逛到7點, 去到Pizza Hut, arm arm好重有位唔駛等叫飛, 唔錯.雖然要坐入門口第一張台, 但係係卡位, 而且已經係成個counter後面, 都好privacy.侍仔的招呼唔錯, 主動添水, 我同女友先後出去買離誌, 攪左成半個鐘先落order, 佢地都無不悅的樣子, 很好.本來我想叫新口味餐的, 但女友話個優惠餐最抵, 平成三份一, 咁好啦, 一於叫呢個.個二人餐有湯(x2), 麵包, 兩個hot dishes, 一pizza, 餐茶(x2), 甜品(x2), 都似都好多野;先上的當然是湯, 女友要紅湯, 我要白的, 忌廉雞湯唔錯, creamy得來味道幾好;麵包都有Pizza Hut一貫水準, 好;hot dishes我地其中一個要左唔hot的 凱撒沙律, 有雞肉的, 味道幾好, d菜有一定質素;另一樣我地叫左 吞拿魚肉腸長通粉, 雖然上

麵包都有Pizza Hut一貫水準, 好;
另一樣我地叫左 吞拿魚肉腸長通粉, 雖然上桌時我地以為攪錯, 因為唔多覺有吞拿魚, 但侍傑好耐心解釋是吞拿魚碎, 我地聽左才明白;
雖然沒有想像是茄醬味的, 但其實都幾好食;
pizza上場了, 特價餐的pizza是 海鮮大蝦特脆批, 上面的料好足, 亦好夠味;
特脆批即是超薄脆餅底, 正好合我和女友, 普通批/芝心批個底厚一定over太飽, 而家幾好;
何況女友食得唔多, 我一個男仔要ko三份之二個都無問題, 又唔會浪費;
我地飲左 大杯百事可樂, 加埋朱古力雪糕as甜品, 簡直完美!

食完我地都坐左半個多小時先走.
呢度食飯又可以憑單有泊車優惠, 唔錯.

個人覺得Pizza Hut未必一定間間都好食又舒服, 但呢間一定係!
2011-08-11
  • 特脆批
2011-06-14 202 瀏覽
19:45拎左飛等位, 到20:30先入到位, 真係多人到...-->因為入左Pizza Club,所以有張免費coupon 送夏威夷風光.-->大批的, 要左厚批, 平時唔會叫呢個因為覺得無咩料, 不過原來唔錯的!-->必食小食, 要左一半辣雞亦, 一半唔辣.-->我發現左每隻雞亦煮之前都應該有切過一刀, 可能怕佢唔熟, 另外濕潤左, 無以前咁乾, 好!叫左個set有以下的湯, 意粉和雪糕-->忌廉湯無咩特別,如果熱d仲好! 海鮮闊條麵,好食, 好多人都鐘意食!vanilla ice cream 由於佢隻碟熱, 搞到個雪糕拎到台時,. 都融左好多 另外, 全場可口可樂叫一杯可以任添, 好多人飲呀!晚餐以呢個價錢, 其實算好好食架啦~
夏威夷風光,厚批
雞亦
-->必食小食, 要左一半辣雞亦, 一半唔辣.

另外濕潤左, 無以前咁乾, 好!

叫左個set有以下的湯, 意粉和雪糕
忌廉湯
-->忌廉湯無咩特別,如果熱d仲好!
海鮮闊條麵
海鮮闊條麵,好食, 好多人都鐘意食!
vanilla ice cream
都融左好多

另外, 全場可口可樂叫一杯可以任添, 好多人飲呀!

晚餐以呢個價錢, 其實算好好食架啦~
2011-06-10
忌廉湯
海鮮闊條麵
雞亦
夏威夷風光,厚批
vanilla ice cream
2011-05-28 141 瀏覽
Set 1 香蒜肉絲意粉+忌廉雞湯+凍檸檬茶: $49意粉:彈牙, 香蒜味十足, 用料豐富, 好味道.忌廉雞湯: CREAMY, 好味道.凍檸檬茶: 冇茶味.Set 2 原味雞翼+凍檸檬茶: $30原味雞翼: 太淡, 冇味道, 差.Set 3 芝士蛋糕+可樂: $0芝士蛋糕:CREAM溶了, 蛋糕一般.
Set 1 香蒜肉絲意粉+忌廉雞湯+凍檸檬茶: $49
意粉:彈牙, 香蒜味十足, 用料豐富, 好味道.
忌廉雞湯: CREAMY, 好味道.
凍檸檬茶: 冇茶味.

Set 2 原味雞翼+凍檸檬茶: $30
原味雞翼: 太淡, 冇味道, 差.

Set 3 芝士蛋糕+可樂: $0
芝士蛋糕:CREAM溶了, 蛋糕一般.

2011-05-19 92 瀏覽
Pizza Hut 近排因慶祝三十週年, 餐牌也較多選擇, 有個$148的二人套餐相當大件夾低食, order 滿$100, 仲可以加$3, 就可有超值小吃 / 主菜送添, 本人與老公剛於12/5 才於九龍灣德福品嚐過, 真是二人也吃不完, 所以諗住16/5(Mon) 帶亞仔到葵芳分店再品嚐一次, 我們一行三人, 諗住order 番個$148餐再加$3小吃就夠, 可惜搵均所有 Menu 都唔見果份$148二人套餐, 只有渣打優惠$243二人套餐. 結果我問waiter點解唔見左$148二人套餐張Menu 嘅, 佢答: [ 啊! 果個套餐, 你而家想要?] 我答: 老公對我說, 咁都問得出嘅, 唔係而家唔通出年咩!我發現佢哋嘅推銷策略係唔會比個平餐牌給客人, 除非你request, 周邊客人都係order $243+$3 優惠小吃為多.認真推廣手法狡猾, P.S. 如果order 汽水仲會不停為你添飲, 可惜葵芳分店啲服務真是差了點, 又唔會主動添飲, 追甜品又慢, 又答如換朱古力味要加$3. 我說冇理由, 我幾天前才試過, 明明2種口味任選 (香草味 & 朱古力味). 以我經
Pizza Hut 近排因慶祝三十週年, 餐牌也較多選擇, 有個$148的二人套餐相當大件夾低食, order 滿$100, 仲可以加$3, 就可有超值小吃 / 主菜送添, 本人與老公剛於12/5 才於九龍灣德福品嚐過, 真是二人也吃不完, 所以諗住16/5(Mon) 帶亞仔到葵芳分店再品嚐一次, 我們一行三人, 諗住order 番個$148餐再加$3小吃就夠, 可惜搵均所有 Menu 都唔見果份$148二人套餐, 只有渣打優惠$243二人套餐. 結果我問waiter點解唔見左$148二人套餐張Menu 嘅, 佢答: [ 啊! 果個套餐, 你而家想要?] 我答:[係呀!而家.....] 老公對我說, 咁都問得出嘅, 唔係而家唔通出年咩!

認真推廣手法狡猾,

以我經驗, 九龍灣德福分店 : 服務好, 推廣手法正常.
葵芳分店 : 服務差, 推廣手法狡猾得很. 不會再幫襯.
2011-05-16
2011-05-09 21 瀏覽
時間過得真快,公司裡另一位媽媽五月就開始放產假了;既是暫別她,也是為老闆補祝生日,一行七人中午就到了pizza hut開餐。新裝修的葵芳店環境不錯,大家都坐得舒服,但人手就有點不足,部份食物等得較久。 是日七人點了四人餐($433)+二人餐 ($203),再加三款小食及兩款甜品,就變成很豐富的一頓。首先上檯是每位餐湯(套餐中包了6份,另外適逢pizza hut 30週年,週五可以特價$3多換一份湯+兩片蒜茸包),其中我要了蘑菇忌廉雞湯, 味道香濃creamy,只嫌蘑菇未夠多。 之後是二人餐的蝦多士併酥脆雞棒,其中因蝦多士缺貨轉成了酥脆蝴蝶蝦,不過蝦的比例唔多,另外雞棒也是沒甚雞味,兩者的好處是鮮炸起香脆不油,點上茄汁也不失為香口的小食。四人餐的秘製雞槌則口味微帶香辣,雞肉也嫩滑,較為好吃。不過大家始終情傾著名的辣味雞翼更多,所以又散叫了一客($48);這次的成品燒得未夠香口,不過一客八隻也很快搶光,還是幾有魅力的。四人餐又包一份烤雞凱撒沙律,其實用的生菜及雞肉都屬普通貨色,好處是沙律醬另上,大家可按自已口水調節份量;沙律也為這肥膩的一頓帶來清新健康氣息。四人餐的內容其實幾豐富,頭盤還包

蘑菇忌廉雞湯, 味道香濃creamy,只嫌蘑菇未夠多。

之後是二人餐的
四人餐的
四人餐又包一份
四人餐的內容其實幾豐富,頭盤還包一份
法式田螺伴焗薯蓉。當中的田螺是估不到的瘦弱乏味,底層的薯蓉也太乾身無甚吃頭,向好處想是牛油較少較為健康。
起初大家擔心薯蓉不夠分,所以又多點一份焗粟米肉醬薯蓉($32),這份成品配料稍為豐富些,薯蓉又沒那麼乾身,相比下可吃度較高。
除了加$3換餐湯(註:消費滿$100就可換一份),食客也可揀換意式迷你豬肉腸,大家又要了兩份。成品來到,才發覺這豬肉腸一點並不迷你,味道又未見出色,最後當然吃剩了..

其實吃完以上小食,大家己有七成飽,但之後還有四選二飯/粉。其中,
海鮮寬條麵是我每次必吃之選, 因每條寬條麵都掛滿濃郁creamy的忌廉汁,漏得來幾好吃,如果海鮮用料改良一下,應會更討喜。
另外選了
意式茄汁焗豬扒飯,這裡的焗飯較為濕身,豬扒是厚切但不算很多汁,整體質素一般,始終不如大家樂的一哥出品好。
最後姍姍來遲是二人餐的普通批,味道選了
超級至尊,為了滿足壽星的芝士癮,特別+$12升級芝心批,雖然芝士批的芝士幾無味道不太好吃。另外又因30週年關係,餡料免費多加mozarella cheese(食客也可選火腿或菠蘿),這個就真的對味道有提昇,令整個批顯得芝香濃郁,吸引起來。在舊愛Cheesy 6已消失的情況下,這樣的配搭算是店內最好吃的出品了!
四人餐的大批就揀了
千島海鮮,又是升級為芝心批(+$16),可惜是店方的免費升級不適用了。本來平日個人喜歡千島海鮮多於超級至尊,但是日後者有芝士撐腰,加上這批熱度不足,份量又過大,最後吃剩了大半。
套餐包六杯餐飲,我繼續選擇
凍檸茶少冰。這裡的好處是飲品很大杯,糖水又是另上的,我可以自行調節少甜效果,但要彈是紅茶本身是無味的。另有兩位同事就選了特飲
雪糕啫哩冰(+$8),賣相很靚很吸引,還好我對啫哩及汽水向來不熱衷。
二人餐有兩客呍呢拿雪糕配士多啤梨汁,四人餐又有四客朱古力雪糕配朱古力醬汁,不過兩者我都沒吃,因為我一早另選了
Oreo朱古力木糠芭菲配呍呢拿雪糕(原價$30,惠顧套餐加$20享用)! 除了面層原有的大大球雲尼拿雪糕(比套餐要大好了),下層又有朱古力雪糕芭菲,中間則與最底層與滿佈美味的oreo餅碎,是估計之外的美味,給同事說也忍不住照食如儀,哈哈!
最後有同事好奇的點了母親節新推的
甜心林明頓蛋糕(原價$38,惠顧套餐加$28可換一份),一客四件,這款就實在水準麻麻了。

吃到超飽足還要打包的一頓,不過好吃的項品不算太多,主要是貪豐富開心。扣除pizza card的九折,這頓埋單後$830,不算便宜,但難得開心共聚,也計不了太多。最緊要祝福同事一切順利,生個健康可愛寶寶;再過幾個月,我也會很需要這份祝福呢!
2011-04-29
  • 海鮮寬條麵
  • Oreo朱古力木糠芭菲配呍呢拿雪糕
2011-04-29 20 瀏覽
焗肉醬意粉: 焗得不錯, 肉醬多, 酸酸的, 意粉彈牙.車打海鮮焗飯: 賣相差, 飯硬不太新鮮, 車打芝士汁不夠多, 不好味.人多的關係, 等待時間太長.
焗肉醬意粉: 焗得不錯, 肉醬多, 酸酸的, 意粉彈牙.

人多的關係, 等待時間太長.
20 分鐘 (外賣自取)
2011-02-19 14 瀏覽
大年初一當然出街食返啦......近近地去左葵芳Pizza Hut 食新 pizza 一打開餐牌就見到個 4 人餐好正, 不過要會員先有優惠...... 即時就搵個經理問下點先可以成為會員. 原來買 HK$500 cash coupon 就可以啦... 而且 D coupon 還可以在今次享用.... 更加正正, 低呀 ~~~~ 頭盤餐湯- 蘑菇忌廉雞肉湯......... 嘩 超多雞肉同蘑菇, 都食唔晒...... 沙律- 烤雞凱撒沙律........... OK, 不過唔夠沙律醬, 要佢地比多個沙律醬我地....小食滋味釀雞翼........ 內裏釀左粟米同雞肉, 不錯千島海鮮烤卷......... 都幾特別既一個新款小食.... 不過可以做多個咖哩味既, 有少少辣都幾好味....飯 & 意粉車打海鮮焗飯香蒜肉絲意粉主角- Pizza花開必勝批 (大批) .......... 原來個批係芝心批, 正正..... , 不過真係太多野啦... 我地已經好努力禁食, 都食唔晒... 外賣左3 件.... 甜品及飲品紅豆雪糕配紅豆.......... 需然好飽, 但雪糕 (而且

豐衣足食餐
頭盤
餐湯- 蘑菇忌廉雞肉湯......... 嘩
超多雞肉同蘑菇, 都食唔晒......
烤雞凱撒沙律
小食
滋味釀雞翼........ 內裏釀左粟米同雞肉, 不錯
滋味釀雞翼
千島海鮮烤卷
飯 & 意粉
車打海鮮焗飯
香蒜肉絲意粉
主角- Pizza
甜品及飲品
紅豆雪糕配紅豆.......... 需然好飽, 但雪糕 (而且係紅豆味) 係唔可以唔食既甜品
大人都叫左熱檸茶, 希望可以減返D罪惡感.... hehehehe.... ; 小朋友就叫左橙汁(不過要加$3)

是晚已經用左4 張 coupon, 一家大細又食到飽飽.... 真係豐衣足食呀......

p.s. 入會還有好多不同既 coupon 送, 其中一張就係下次優惠時送一個普通批; 其餘就係D 下午茶優惠, 生日優惠, 晚餐優惠等等........
2011-02-03
豐衣足食餐
滋味釀雞翼
2010-10-30 20 瀏覽
晚上九時到逹, 依然要等位, 特意這麼晚才來就是想避免等候, 幸好只是十來分鐘.. 始終這店不是位於一級旺區, 很多時八時半後已不用等位, 所有今次有點估不到個多月前試過這裡的信用卡套餐, 由於當時推出不久的扭扭批在這套餐可供選擇, 而且價錢相當相宜, 所有試了一次. 那次的食物不錯, 所以襯著這套餐快將完結之前來吃多一頓是次的選擇: 忌廉三文魚湯 - 湯的味道不太多, 靠的就是上面幾塊煙三文魚, 都算可以 法式蕃茄多士 - 上次吃的不夠熱, 今次終於熱而脆, 鮮蕃茄粒加少許蒜粒配以香脆麵包, 是一道開胃前菜喔! 香蒜肉絲意粉 - 這個意粉可能是因套餐關係, 份量不多, 然而味道不錯, 很香口 主角扭扭批 - 這不是pizza hut最好的薄餅, 但亦是不過不失的一個, 勝在蝦多大夠大隻, 而且批邊有香腸或芝士心, 很新奇, 加上另上的芝士醬, 喜歡芝士的我們絕對滿足跟餐的飲品是香芒熱情果特飲, 味道可以, 不過端來時而有些忌廉溶了, 可能閒置一會才被拿過來除了點了這個餐外, 我們還點了一客意式焗豬排飯, 份量稍為比剛才的意粉多, 味道不差, 豬排在飯上面有一整塊未切連骨, 但飯就很淋
是次的選擇:
忌廉三文魚湯

法式蕃茄多士

香蒜肉絲意粉

扭扭批

香芒熱情果特飲

除了點了這個餐外, 我們還點了一客意式焗豬排飯, 份量稍為比剛才的意粉多, 味道不差, 豬排在飯上面有一整塊未切連骨, 但飯就很淋, 似乎不夠乾身
意式焗豬排飯

由於我們還欠一人未有飲品, 於是便點了多一個西班牙咖啡, 可惜賣相麻麻, 又沒有雪糕匙方便吃雪糕, 味道比預期差
西班牙咖啡

最後跟套餐的奶油批是最好吃的, 由於我們在差不多吃完枱上的食物前已吩咐可以預備那個奶油批, 因此批需時,但侍應都是忘記了, 害我們將全枱食物吃清後要光坐十分鐘才可品嘗這個批, 沒令我們失望的是香脆鬆軟的批跟練奶熱辣辣的被送上來, 的確很好吃
奶油批

今次服務方面失分在 1)員工不夠醒目, 我們一次又一次故意地把一些已吃清的空碗碟放在枱的盡頭接近通道位置, 好讓他們容易看見及收拾, 但他們都是一次又一次的沒有拿走, 要我們提醒才會做 2) 員工不熟識promotion, 餐前我們拿出上一次光顧時取得的刮刮卡, 因上面只註明是一張消費滿$300可用的$50優惠券, 我們得問清楚有否點菜/餐限制, 但員工要一個問一個才給我們答覆 3)當然是沒記性, 沒按照我們要求的時間上菜, 讓我們浪費了時間等, 尤其那是已經是十時後即已關門, 我們都不想等太久令廚房不滿, 但始終他們都是要在last order後為我們做這個菜, 對大家都不好
員工是有改進空間的, 但又未至於以後不來, 所以希望下次再來是會有進步!
2010-10-29
扭扭批
香芒熱情果特飲
意式焗豬排飯
西班牙咖啡
奶油批
4K
2010-10-16 26 瀏覽
尋日(15-10-2010 Fri)同女友人C為女友人L慶祝生日食晚飯,L一早諗住o黎呢o度食,佢帶埋兩個女先到,我放o左工o黎到,佢o地已經有位.全部由佢o地決定食咩o野,要個又所謂特價$228.00o既雙重分享套餐(二人),要:1. 湯,我o地叫o左一紅一白.我今次轉飲羅宋湯,印象中西芹多啲,味道唔太酸,冇乜特別.味道: 2.5分2.肉腸拼雞肉丸 每樣o野都有三件,我先試肉腸,咪即係普通廚師腸,雞肉丸口感幾實,有少少似豬肉丸,味道呢,呢啲雪藏貨邊會有味?但個汁就抵讚,甜甜地,唔似一般蕃茄汁.味道: 3.5分-0.5分係畀啲汁3. 焗肉醬意粉L o既大女係都要呢樣,C都冇佢辦法,肉醬都幾多,而意粉,我第一次食唔夠腍o既意粉,佢係硬o左少少.味道: 2.5分4. 超級夏威夷芝心批上枱時嗅到好香,食落,味道一般吧,材料有一片辣肉腸,牛肉粒,磨菇粒同菠蘿粒,邊裡面o既芝士冇乜味,亦唔滑,感覺奇怪.味道: 3分5. C同L覺得唔係咁夠,就叫個.....見到個面好多燶位,有啲似火焰雪山,原來係海鮮闊條麵我食先,唔….味道幾鹹,闊條麵變o左脆脆闊條麵,而海鮮呢,我食o黎食去都只係八爪魚仔,但又係

1. 湯,我o地叫o左一紅一白.
我今次轉飲羅宋湯,印象中西芹多啲,味道唔太酸,冇乜特別.

2.肉腸拼雞肉丸
肉腸拼雞肉丸

味道: 3.5分-0.5分係畀啲汁

3. 焗肉醬意粉
焗肉醬意粉

4. 超級夏威夷芝心批
超級夏威夷芝心批

味道: 3分

5. C同L覺得唔係咁夠,就叫個.....
估吓係咩o黎.
見到個面好多燶位,有啲似火焰雪山,原來係海鮮闊條麵
係海鮮闊條麵
我食先,唔….味道幾鹹,闊條麵變o左脆脆闊條麵,而海鮮呢,我食o黎食去都只係八爪魚仔,但又係脆脆八爪魚仔.

L同我食都接受到,但C一食就話一陣燶味,啲汁又一pat pat咁,話要換.
啊,佢話事啦.佢同侍應講,侍應話係正常,但最後都肯換另一樣o野畀我o地,C就叫o左:

6. $45.00o既金粟芝士釀雞翼
金粟芝士釀雞翼

o黎到喇,一碟四隻,但其實每隻只有半隻,少到呢.我食先喇,嘩!
好鹹呀!芝士太多嗎?裡面係有粟米o既,不過唔多,而雞肉都仍然滑,口感可以o既.

7. 餐裡面o既甜品,係紅豆雪糕伴紅豆
紅豆雪糕伴紅豆

個名真攪笑,咁detail.雪糕o既紅豆味淡淡的,亦唔太甜,而紅豆有啲係唔夠腍,但可以接受.
味道: 3.5分

餐裡面重有兩個飲品,C飲凍檸茶,另一杯就熱朱古力畀L o既大女飲.

服務:
主要係一個年輕人serve,佢好有禮貌,唔錯o既.

呢餐共$303.60.
2010-10-15
$101.20 (晚餐)
生日
2010-10-08 18 瀏覽
某發鈔銀行信用咭promotion, 用特定coupon, 可5折外賣自取夏威夷風光大批一個, 原價$117, 優惠價$58.雖然用coupon價來買pizza, 職員態度好好, good.夏威夷風光大批, 選了厚批, 個批十分大, 有8大件, 用料主要有菠蘿, 火煺, 芝士等等, 芝士好多, 好味道.晚飯時段真的要等好耐, 但勝在即order即製, 新鮮和香脆.

20 分鐘 (外賣自取)
外甥要求下,去咗 pizza hut 食,都差唔多半年無食過。侍應態度麻麻,有一個仲成日眼超超都唔知超乜,剩係企起度發呆,到有人叫先郁一郁,唉~~焗肉醬意粉 ~ 真係焗過吓,但只係表面囉,裡面 d 汁出水咁,食咗兩啖已經無興趣再食,記得以前好鍾意食 pizza hut 的肉醬意粉,因為佢有一鍾獨特既味道,但而且越來越差千島海鮮迷你批 ~ 熱辣辣,ok酥皮忌廉湯 ~ 加 $8當然唔會期望過高,結果如我所料,係就係有一塊皮起碗湯上面,但係白雪雪,焗得唔夠小食拼盤 ~ 炸薯圈又係好似未炸熟咁俄羅絲沙律 ~ 罐頭雜果加薯仔感覺上食物在水準之下,反而飲品令我有d 驚喜,老公叫咗個唔記得乜鬼芒果特飲,加 $8,好有新鮮芒果味。我叫咗個薄荷朱古力,又係加 $8,薄荷襯朱古力唔錯喎,而且薄荷味夠,朱古力又唔會太甜,good~~

千島海鮮迷你批 ~ 熱辣辣,ok
小食拼盤 ~ 炸薯圈又係好似未炸熟咁
俄羅絲沙律 ~ 罐頭雜果加薯仔

2010-07-04 15 瀏覽
呢個係以course計個個晚餐,一個叫5個course,另一個叫3個course,己經夠食了一紅,一白湯沙律天使面- 呢個淡左d,要落芝士粉焗田螺- 呢個好味pizza甜品- 唔記得叫咩名,但呢個好好食,有pancake,紅豆,cream 正另外有2杯野飲

一紅,一白湯

沙律

天使面- 呢個淡左d,要落芝士粉

焗田螺- 呢個好味

pizza

另外有2杯野飲
2010-06-12
2009-12-14 12 瀏覽
焗肉醬意粉:肉醬- 肉醬料鋪滿焗碟, 份量都幾多。意粉- 幾彈牙,但有些意粉 "濃" 咗。肉醬汁- 覺得酸咗少少。 其實賣相討好, 但肉醬汁比較酸, 適合小朋友多D。以肉醬汁料比較, 意粉屋的肉醬意粉做得比較好。$41 蚊,貴咗D。
焗肉醬意粉:

肉醬- 肉醬料鋪滿焗碟, 份量都幾多。

意粉- 幾彈牙,但有些意粉 "濃" 咗。

肉醬汁- 覺得酸咗少少。

其實賣相討好, 但肉醬汁比較酸, 適合小朋友多D。

以肉醬汁料比較, 意粉屋的肉醬意粉做得比較好。

$41 蚊,貴咗D。
  • 焗肉醬意粉
2009-12-13 8 瀏覽
卡邦尼煙肉意粉 , 這個意粉不用焗, 用碟上, 曬上香草碎作碟邊裝飾, 賣相好靚。配料有火煺磨菇, 配料太少啦。意粉彈牙, 配上卡邦尼汁, 好滑好美味, 但是, 份量太少啦, 不夠滿足。$51貴了一點。

配料有火煺磨菇, 配料太少啦。

$51貴了一點。